A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Az első hűtlen szex - post amorem (coitum)

2011.04.26. 07:33 skarlát betű

Múltkori posztunkban az első alkalom előtti érzéseket próbáltuk ecsetelni, most pedig arra vállalkozunk, hogy a post állapot lehetőségeit vizsgáljuk meg. Persze nem feltétlen van nagy különbség egy legális  és egy házasságtörő első szexes találkozás között, de néhány dolog azért másképp működik.

Ahogy az előző részben említettük, sokat számít, mennyi ideje ismeri egymást a pár, és volt-e az első szex előtt bőven alkalma csókolózni, simogatni egymást, megbarátkozni egymás illatával, testével, hangjával, arcával. Mert, ha volt, sokkal magabiztosabban mehetnek bele az első szexbe, sőt, sokkal nagyobb eséllyel lesz magával ragadó, kínos pillanatok nélküli ez az alkalom. Ideális, ha már alig bírnak magukkal, annyira régen esedékes a dolog, bár az is sikerülhet rosszul, főleg, ha a férfi erre rágörcsöl, és túl gyorsan megy el, például.

A kevés előzmény utáni szex már nehezebb műfaj, és viszonylag ritkán sikerül igazán jól, bár az is biztos, hogy férfi és nő teljesen mást mondana ugyanarról az aktusról utólag ... Ha a férfiak is beszélnének róla, de nekik határozottan nem szokásuk, főleg, ami a nem kifejezetten szexuális részt illeti.

Nézzük a különböző eseteket:

1. A szex jól sikerült, de ...
- a lelki része nem működik, és ez a nőt zavarja;
- a szellemi része nem működik, és ez valamelyiküket zavarja;
- a férfi (vagy a nő) minden előzetes állítása, fogadkozása és ígérete ellenére egy alkalmasra tervezte a kalandot, vagy erre csak post coitum jön rá (azonnal, vagy késleltetve);
- ettől valamelyikük megijed, mert mi lesz, ha túl közel kerülnek egymáshoz, és függővé válnak;
- semmi, csodás a világ, mindenki boldog, éljen!

2. A szex nem sikerült túl jól, de
- a lelki része működik, ezért adnak egy esélyt maguknak (vagy csak az egyik adna, a másik viszont inkább nem)
- a szellemi rész működik, barátság lehet
- alapvetően vonzódnak egymáshoz, és úgy gondolják, lesz ez még jobb is.
- semmi: egyszerűen nem sikerült jól.

Az egyik fél, esetleg mindkettő orgazmusa után (amelyből akár több is lehetett), tehát jön a kijózanodás (kivéve a szerelmesek esetét, akik ezután sem józanodnak ki), és a helyzetet valahogy kezelni kell. Békés egymás mellett fekvés, összebújás, esetleg? (Ha nincs rá igazán indíttatás, ez még rosszabb lehet, mint a szex), zuhanyozás, öltözés ... Sokat elárul, hogy van-e fesztelen sétálgatás meztelenül a másik előtt, vagy betakarózás, öltözködés következik (persze, ha egyébként hideg van, azért ez nem csak a fesztelenség hiányát mutathatja.)

Noha a férfiak általában kevésbé zavartatják magukat meztelenség miatt, ez sem vonatkozik mindenkire. Nemrég olvastam egy hűtlenségről szóló könyvben, hogy egy férfi a pszichológusnak azt mesélte: őt zavarta, hogy mikor ő már fel volt öltözve, a nő kitárulkozó állapotban heverészett tovább az ágyban ... Mire a nem éppen mai fiatalnak számító pszichológusnő kissé nagyon kioktatóan közli az olvasóval, hogy már ezt sem tudjuk, hogy szex után azonnal tisztálkodni illik, micsoda undorító új divat ott heverészni, összebújva, és-és-és. Na, erre majdnem odavágtam a könyvet. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, micsoda protokollok vannak post coitum.

De vissza az egyéb post-megnyilvánulásokra. Van ölelés, csók, csipkelődés, bizalmas hangulat, nevetgélés, vagy hirtelen, mintha elvágták volna az egészet? Sejtjük, hogy a legtöbb férfi agya átkattan (nem tudok százalékot, de elég általános jelenségről van szó). A nők információim szerint általában nem lesznek szomorúak egy aktustól, bár több helyen olvastam, hogy egyharmaduk nem érzi jól magát még jó szex után sem, még normális párkapcsolaton belül sem ...

Ha valami nagyon nem működik a két ember között, és ez tapintható, akkor ezek a post percek bizony kínosak. Csöndek, közömbös témák, a másik tekintetének kerülése, jaj, csak mihamarabb szabadulnék-érzés. Hogy ez miért kellett nekem, pedig előre tudtam ... Hogy emiatt csaltam meg a férjem/feleségem, na ne ... Csak minél hamarabb vissza a hétköznapi énembe ... Ha viszont működött a kémia és emberileg is minden kedvezően alakult, akkor van némi lebegés - legalább is női oldalon. A férfiak sokszor a jól sikerült szex után is rohannának vissza a hétköznapi életükbe. Mert milyen jó lesz egy nagyot enni, meginni egy kávét, és végre a munkára koncentrálni.

Búcsú: meddig menjenek együtt? Vajon igyekeznek minél hamarabb elválni, vagy nyújtanák a búcsúzást? Ha az egyikük kocsival van, elviszi a másikat? És, ha nem is ajánlja fel? Az is jelent valamit? Ha búcsúzáskor a pasi lesmárolja a nőt, azzal mit akar mondani? Akar mondani egyáltalán valamit? És, ha úgy köszönnek el, mint legfeljebb futó ismerősök? Viszontlátásra? Légy jó? Majd hívlak? Most egy kicsit eltűnök, elutazunk, sok lesz a meló, majd jelentkezem ... Vagy: fél óra múlva cseten randizunk!

Búcsú után: megint sokféle lehetőség létezik. Mindketten érzik, hogy ez nem volt jó, tehát nem nagyon fogják forszírozni a folytatást. Még ekkor is illik (szerintem) valami életjelet adni, és elsőként a férfinak. A bevett szokás ez, és a nők el is várják. Ha a nő jelentkezik először, az minimum furcsa. Vagy nem így gondoljátok?

Ambivalens helyzet: nem biztos, hogy olyan rosszul sikerült. Lehet, hogy az egyikük szerint igen, a másik viszont egész jól érezte magát. Ha ez a másik a férfi, még akkor is előfordulhat, hogy nem siet a kapcsolatfelvétellel. Mert azért annyira nem akar lelkesedni. Nehogy már félreértsék. Tehát vár. Vár akár egy napot. Vagy többet. (Az már gáz.) Ha valaki csak 24 órán túl szól valamit, akkor már sok esélye van rá, hogy akkor is kirúgják, ha ő egyébként folytatná. 

Ahogy én látom: egy pasi, aki nagyon szeretne folytatást, azonnal ír, ahogy tud. Ha sms-t nem is, de e-mail-t. És minél kedvesebbet, minél melegebb hangút. De még az egysoros: Köszönöm, jól éreztem magam is megfelel. Ez nem kerül semmibe, viszont a nő embernek fogja érezni magát tőle, és nem kurvának. Aztán a továbbiak ... na, az megint más téma.

16 komment · 2 trackback

Címkék: folytatás első szex post jelenségek

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr142843492

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Volt párom belerondított az életembe 2011.04.26. 15:58:47

Kedves Karolina! Egy számomra megválaszolatlan kérdéssel fordulok önhöz! 28 éves nő vagyok, több mint egy éve \"ismerkedem\" egy fiúval. Ő most lett 30 éves. Előzményekből annyit röviden, hogy ismerkedésünk elején az én volt párom belerondít...

Trackback: Mi kell a nőnek? 2011.04.26. 15:58:25

Mennyire népszerű téma ma a női-lét, férfi-lét!  Hogy a hagyományos nemi szerepek jók-e, vagy elavultak, hogy házimunkázzon-e többet a férfi, legyen-e több női politikus, hogy az étteremben, ha a férfi fizet, az gavallérság, vagy a férfiuralom beb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TBal 2011.04.26. 08:39:09

"Nemrég olvastam egy hűtlenségről szóló könyvben, hogy egy férfi a pszichológusnak azt mesélte: őt zavarta, hogy mikor ő már fel volt öltözve, a nő kitárulkozó állapotban heverészett tovább az ágyban ... Mire a nem éppen mai fiatalnak számító pszichológusnő kissé nagyon kioktatóan közli az olvasóval, hogy már ezt sem tudjuk, hogy szex után azonnal tisztálkodni illik, micsoda undorító új divat ott heverészni, összebújva, és-és-és."

Csak nem Lux Elvira?

TBal 2011.04.26. 09:04:09

Nem ment át az előző hozászólásom. Le van tiltva, vagy előzetes moderációra állítva?

TBal 2011.04.26. 09:05:14

Na, most már látom :) Tipikus esete annak, hogy amint meg akarok valamit mutatni a szerelőnek, megjavul magától :)

Lord_M_ 2011.04.26. 09:40:04

Skarlát Betű... Skarlát Betű... ha a kerek történeteknek lenne mértékegysége az bizonyosan SB lenne...

node... Ez a leírás tulajdonképpen nagyban ráillik a normál első szexre... gyakorlatilag teljesen ...
Azt leszámítva, hogy itt a normál életbe tér vissza mindkét fél, ott pedig elvileg az a normál élet...

A leírásból nekem az jön le, hogy mint a legjobb borokkal, ezzel is várni kell, hogy igazán megérjen a dolog, hogy mindkét fél nagyon akarja már, hogy kiderüljön a kémia igazán működik e és nem csak egy múló ostobaság tereli egy ágyba a két felet...

:)

Lord_M_ 2011.04.26. 09:47:02

@Kommentel(n)ő: hogy klasszikust idézzek:

igaz, igaz... mintha csak magam mondtam volna...
((már a szelek sem a régiek))

(Alfonzó, Ványadt Bácsi)

M-elicious 2011.04.26. 12:20:12

megint egy ütős kis poszt. nem vagyok túl gyakorlott a témában (bár szerintem is igaz, hogy nem sok különbség van ilyen szempontból az első szex és a párkapcsolaton kívüli első szex között), de véleményem szerint a szex konkrét megtörténte után válik el, hogy két ember mit is akart előzőleg egymástól. csak szexet? egyet, vagy többet? valami más is összeköti őket?

a szex minősége változhat (idő-faktor, a való élet nyomása stb.), nem vagyunk mindig ugyanolyanook, ráadásul társas-játékról van szó. a humor, a játék viszont ugyanúgy hozzátartozik a légyotthoz (optimális esetben), és ha ezek is működnek két ember között, a kevesebből is minőség teremhető, mint ahogy a szenzációs szexet is el lehet rontani egy figyelmetlen beszólással vagy a visszajelzés hiányával.

nekem a poszt leglényegesebb része:

"Ahogy én látom: egy pasi, aki nagyon szeretne folytatást, azonnal ír, ahogy tud. Ha sms-t nem is, de e-mail-t. És minél kedvesebbet, minél melegebb hangút. De még az egysoros: Köszönöm, jól éreztem magam is megfelel. Ez nem kerül semmibe, viszont a nő embernek fogja érezni magát tőle, és nem kurvának. Aztán a továbbiak ... na, az megint más téma."

köszönöm, SB.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.04.26. 15:37:35

@TBal: Nem Lux Elvira, de hasonló évjárat/ hozzáállás lehet, nincs kedvem utánanézni.
Nincs előzetes moderálás, az meg hogy jutott eszedbe, hogy kitiltanálak?

Viszont magára a kérdésre nem is írtál semmit :P

@Lord_M_: Igen, én is úgy gondolom, hogy olyan sok különbség nincs, azért néhány mégiscsak, talán a tilosban járók még bizonytalanabbak a szándékaikban és önmagukban ... Talán gyakrabban gondolják meg magukat post állapotban ... És nincs idő. Állandó idődrukkban megy minden, ez is befolyásolja a dolgokat.
Persze, ideális esetben az ember kivárja, hogy már nagyon kívánja a másikat, de olykor nem ideális az eset, és ez a tilosban járókra különösen igaz.

@M-elicious: Egyetértek :-)

éniskócos · http://eniskocos.blog.hu 2011.04.26. 16:30:39

lebegés, lebegés, lebegés :) és mintha mindenki engem nézett volna, mert az arcomra van írva... de nem szégyent éreztem, hanem valamiféle büszkeséget :P
egyébként én utána vonatoztam, végig sms-eztük az utat.

talán épp ezért is lett belőle az ami. mert ilyen volt az első után :)

barbieds (törölt) 2011.04.26. 17:14:54

@éniskócos: Csodás-csodás-csodás élmény az ilyen! :) Borzasztó fontos az "akarlak/fantasztikus volt/ismételjünk" visszajelzés, már persze, ha így is érzünk.

Rozsaszal 2011.04.26. 19:31:11

Nagyon jo a poszt, tenyleg koruljarja a temat. Nekem az elso alkalommal (amikor megcsaltam a baratomat) egy nem tervezett volt, es utana inkabb kinos szegyenerzet, "mennek mar haza" erzesem volt. Hiaba volt jo a szex, tonkretette az onmarcangolasom.

Cica-mica 2011.04.26. 23:43:41

Nos lányok én húsz év után csaltam meg a férjemet. Hogy milyen volt az első alkalom? Fenomenális. Pedig még csak nem is voltam szerelmes a pasiba. Hazafelé azon tűnödtem, hogy miért nem tettem meg hamarabb. Szégyenérzet? Hát vártam sokáig, hogy legyen, de nem volt, inkább elégtételem. Nos ennyi

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.04.27. 10:07:23

@Cica-mica: Az első nálam is ilyen volt, és ugyanúgy a kérdés, hogy miért kellett ennyit várni vele? Azért nem húsz évet, de még így is túl sokat ...

TBal 2011.04.27. 14:38:42

@skarlát betű: Nem gondoltam, hogy kitiltottál volna, azt kérdeztem, hogy maga a kommentelés van-e letiltva ehhez a cikkhez, véletlenül?

A témához meg azért nem írtam, mert nem érzem magam kompetensnek a témában, nekem fontos, hogy legális legyen a dolog, és ha engedélyezett, akkor utána azért az érzések is teljesen mások, a folyamat, az ismerkedés is más, nincs titok, vagy legalábbis teljes titok, nem igazán van miért lelkiismeret-furdalódni.

hannawald 2011.04.27. 15:22:03

@skarlát betű: "Ahogy az előző részben említettük, sokat számít, mennyi ideje ismeri egymást a pár, és volt-e az első szex előtt bőven alkalma csókolózni, simogatni egymást, megbarátkozni egymás illatával, testével, hangjával, arcával. Mert, ha volt, sokkal magabiztosabban mehetnek bele az első szexbe, sőt, sokkal nagyobb eséllyel lesz magával ragadó, kínos pillanatok nélküli ez az alkalom."
na, kicsit megcafollak :) nekunk nem volt. eletemben masodszorra lattam ( es elso alkalomkor, kb 2 mondatot valtottunk, meg akkor en meg nem is gondoltam semmi "rosszra"), amikor mar napok, sot talan hetek ota terveztuk h hogyan is lesz a "randi". elotte mindketten kesz voltunk, ugy paraztunk, hogyan is lesz ez, mi lesz ebbol, persze nagyon vartuk is. aztan feloldodtunk hamar megis. o azert mert kozolte h en olyan fesztelen voltam, es ez megnyugtatta, en meg azert mert rajta ereztem a magabiztossagot meg h akar, es ez meg engem nyugtatott meg :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.04.27. 21:05:10

@TBal: Érdekes lenne ettől függetlenül, hogy az meg hogyan működik lelkileg. Bár biztos sokkal ritkább jelenség.

@hannawald: Persze, ezek csak általános tendenciák, az egyéni esetek mindig eltérhetnek erre vagy arra. Nekem is volt olyan, ami a 2. találkozásnál akár csodás szexbe fordulhatott volna, ha olyanok a körülmények. Van úgy, hogy két ember nagyon passzol ... De nem bántam, hogy akkor több randi volt az első szex előtt. :-)
süti beállítások módosítása