A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Adomány

Hirdetés

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Blogajánló

Innen érkeztek a blogra

Szex a neten: Cyberhűtlenek

2014.04.14. 15:09 skarlát betű

Találtam egy érdekes cikket a neten, egy bizonyos dr. Billi Gordon tollából: leginkább azért keltette fel a figyelmem, mert egy kérdőíves felmérés alapján von le bizonyos következtetéseket. No, de a felmérés eredménye több mint furcsa.

Chair-Magazine-Cyber-sex

Nézzük, miről is van szó. B.G. 200 amerikai házaspárt kérdezett azok internetes szexszel kapcsolatos tapasztalatairól, meg a valódi életben megélt hűtlenségről illetve azonos neműekkel folytatott szexről. 200 férfi és 200 nő válaszolt a kérdéseire. Mindegyik pár legalább tíz éve házas, mindegyiknek van munkaviszonya és gyereke. Felső középosztálybéli, és nagyrészt értelmiségi rétegről van szó, legalább a pár egyik tagja egyetemet végzett.

Tovább a viszonyblogra

Szólj hozzá!

Címkék: cyberszex kérdőív netes szex

A viszonyok 7 szakasza / 2-3. rész

2014.04.04. 11:37 skarlát betű

Ebben a két posztban folytatom Alfons Vansteenwegen és Maureen Luyens hűtlenségről szóló könyve (Hogyan éljük túl a félrelépést?) alapján a viszonyok 7 szakaszának ismertetését.

original.jpg

 

Ahogy az első bejegyzésben, itt is hozzáteszem majd a saját meglátásaimat, természetesen.

2. rész: Lelepleződés, érzelmi kitörések és hirtelen elhatározások, a hűtlen és a megcsalt fél sokféle lehetséges reakciója

3. rész: Döntések, zsákutcában, a viszony vége.

Még egy fejezet van hátra, az arról szóló posztot jövő hét elején élesítem.

 

Szólj hozzá!

Címkék: viszony könyvismertetés Vansteenwegen Luyens

A viszonyok 7 szakasza / 1. rész

2014.03.29. 11:50 skarlát betű

Nemrégiben megvettem egy holland szerzőpáros (Alfons Vansteenwegen és Maureen Luyens) hűtlenségről szóló könyvét, amelynek magyar főcíme ugyan így hangzik: Pedig szeretjük egymást..., de az eredetiben csak a magyar kiadásban alcímként szereplő kérdés szerepel: Hogyan éljük túl a félrelépést? És ez benne a lényeg.

TN6_B937318.JPG

A vékony kis kötet, amelyet én inkább vázlatnak neveznék, a klasszikus viszonyok klasszikus lefolyását veszi alapul, ezt osztja hét fázisra. Rengeteg olyan félrelépési és szeretőzési történet van, amely kilóg ebből a sablonból, én legalábbis számos ilyet ismerek, de érdekes a terapeuták szemével rápillantani a szerintük megszokott forgatókönyvre, és  átgondolni, vajon mennyire működőképes az a megoldás, amit ők kínálnak a félrelépés "túlélésére".

Tovább a teljes poszthoz.

 

Szólj hozzá!

Címkék: hűtlenség forgatókönyv viszony

Miért esik annyira jól a rosszalkodás?

2014.03.12. 14:00 skarlát betű

Rosszalkodni jó. Ezt szinte minden gyerek tudja, akkor érdemes aggódni, ha egy gyereknek sose jut eszébe feszegetni a határokat. A szabályok arra valók, hogy megszegjük őket - persze, csak módjával, mértékkel, de aki minden szabályt be akar tartani,  akármi vagy akárki is próbálja ráerőltetni, az teljesen önállótlan személyiség lesz.

2-format14

Láttam egyszer egy mesét, melynek épp ez volt a lényege: a királylányt születésekor megátkozta egy boszorkány, mégpedig azzal, hogy sose tudjon nemet mondani egyetlen kérésre vagy parancsra sem. A szülei kezdetben örültek ennek, majd rájöttek, hogy mennyire abszurd dolgokat is meg fog tenni a gyerekük, ha képtelen nemet mondani, akár még nekik is, hát még másoknak, akik kifejezetten hülyét akarnak belőle csinálni.

Tovább

Szólj hozzá!

Címkék: csalás erkölcstelenség játékosság rosszalkodás

Kinek a prosti, kinek a masszázs...

2014.02.24. 10:32 skarlát betű

Sokan gondolják, hogy fizetős szolgáltatás igénybevétele nem hűtlenség. Hiszen nincsenek érzelmek (biztos ez?), nincs veszély (legalább is akkor nincs, ha védekeznek), az egész nem szól másról, mint fizikai szükségletek kielégítéséről.

bm.jpg

Mondanom sem kell, de azért mondom: a fizetős szolgáltatásokat általában férfiak veszik igénybe és nők nyújtják, noha léteznek más verziók is: a nőket kiszolgáló gigolók, a férfiakat kiszolgáló férfi prostituáltak, a nőket kiszolgáló női és férfi szexmasszőrök – hogy most csak a legális lehetőségeket soroljuk fel.

Mint más sokszor megállapítottuk, az, hogy mi számít hűtlenségnek, egyéni meghatározás kérdése, attól kezdve, hogy a mással való fantáziálás, vagy kávézgatás már annak számít egyesek szemében, addig, hogy a mással űzött szex sem számít annak, ha nincsenek érzelmek… Vagyis azt, hogy a prostihoz vagy szexmasszázsra járás minek számít, magának a szolgáltatást igénybe vevő illetőnek, no meg leginkább a partnerének kell eldöntenie (a partner sokkal szigorúbb szokott ebben lenni).

Folytatás és szavazás itt. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: prostitúció hűtlenség szexmasszázs

Fanni, Miklós és Judit – barátság, hűtlenség, őszinteség

2014.02.17. 10:52 skarlát betű

Az utóbbi időben kiakadtak néhányan Nyáry Krisztinán magyar költők és írók szerelmi életéről írott facebook-bejegyzésein, illetve könyvein, főleg az irodalomtörténészek kárhoztatják amiatt, hogy úgymond leegyszerűsítve, bulvárosított formában tárja a "csámcsogó" nagyközönség elé szent és sérthetetlen nagyjaink féltett magánéleti titkait… (Aki bulvárosnak tartja, az még nem olvasott bulvárújságot, de ez részletkérdés.)

Radnoti_Miklos_kolto_Radnoti_Miklosne_Gyarmati_Fanni

Nos, bele lehet kötni így vagy úgy, de tény, hogy a tankönyv- és papírízű irodalmi hősök helyett végre hús-vér embereket láttunk, akik csöppet sem unalmas és szokványos életutakat mondhattak magukénak. Mivel a szerelmi életük került előtérbe, nem ritka a giccses polgári ízléssel összeegyeztethetetlen történet, és ez sokaknak fáj. Ha a világirodalom alkotóiról, vagyis bárki másról van szó, aki nem magyar, mondjuk egy Villonról, egy Byronról, egy Henry Millerről, senkinek nem jut eszébe felháborodni azon, hogy a magánéletükről, szerelmeikről, esetleges nem kispolgári ízlést tükröző szexualitásukról is megtudunk egyet s mást. Miért van több közünk egy magyar költő erkölcseihez, vagy miért bír felháborodást kelteni, ha valakiről kiderül ez-az? Nekem magas… Mindenesetre most Ny. Krisztiánnak köszönhetően ismerhettem meg Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni történetének egy olyan szeletét, amelyről ebben a blogban mindenképpen meg kell emlékeznem. A történet ezen a héten ért véget, hiszen Fanni szombaton hunyt el, 102 éves korában: közel 70 évet töltött özvegységben.

Folytatás itt. 

Címkék: barátság őszinteség Radnóti Fanni

Férjek gyöngye: mikor a legjobb barát képtelen falazni

2014.01.28. 15:32 skarlát betű

Rég írtam már sorozatokról, de múltkor láttam egy nagyon jópofa epizódot a magyarul Férjek gyöngye néven futó The King of Queens nevezetű tv show-ból, amely a szituációs komédia eszközeivel nagyon jól rá tud tapintani bizonyos, a mindennapokban is gyakran előforduló problémákra. Itt van például a barátoknak való falazás kérdése.

King of Queens.jpg

A sorozat főszereplői Doug és Carrie fiatal, gyermektelen házaspár. New York Queens nevű negyedében laknak Carrie bosszantó apjával, Arthur-ral, aki a sorozat első epizódjában magára gyújtotta a házát. A mackós és eléggé kétbalkezes Doug egyszerű lélek, sofőrként dolgozik, két dolog érdekli igazán: az evés és a szex, de utóbbi kizárólag otthon, a feleségével, kényelmes körülmények között. Szívesen lóg a haverjaival, és nem veti meg a sörözést, sem. Nincs benne semmi drámai, és, ahogy a magyar cím is sugallja, jóravaló papucsférj.

Legjobb barátja a magas, fekete Deacon, aki Doug kollégája is: feleségével, Kellyvel két gyereket nevelnek. A két feleség is nagyon jóban vagy egymással, és házaspárként is gyakran járnak össze, és gyakorlatilag nincsenek titkaik egymás előtt.

Nos, a hűtlenség-témához kapcsolódó bonyodalom azzal kezdődik, hogy Doug egy este vacsoráért megy, és véletlenül belefut Deaconba, aki épp egy idegen nőt fűz. Doug teljesen ledöbben, azt hiszi, a barátja szeretőt tart, és mindjárt lelkiismereti konfliktusba kerül önmagával, mert lojális szeretne maradni a haverjához, de a feleségének se akar hazudni. Márpedig Carrie azonnal észreveszi, ha Doug furcsán viselkedik, és a pasi mindig nagyon bénán próbálja leplezni, ha valami nyomja a lelkét.

Tovább a viszonyblogra

Címkék: sorozat udvarlás falazás Férjek gyöngye

Miért ne szexeljünk semmiképp az exeinkkel? Vagy miért igen?

2014.01.26. 11:51 skarlát betű

Valószínű, hogy nem sok életvezetési tanácsadással foglalkozó könyvben lehet olvasni olyan engedményt, hogy ha az embernek éppen kedve szottyan rá vagy nincs jobb dolga, akkor nyugodtan vagy éppen izgatottan feküdjön le az exakárkijével, legyen az férj/feleség, élettárs, barát(nő), vagy akár egy volt szerető, szexpartner, esetleg barát extrákkal

1335436633764_4637541

Az életvezetési guruk és coachok nem szeretik az ilyen visszaeséseket, főleg a nők esetében tartják nagyon károsnak – sokszor azt feltételezve, hogy a férfiak mindenféle különösebb veszély nélkül belemehetnek ilyen kalandokba, mert nekik úgysem árt. Ez sem. (A dögök!)

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, kattints!

Posztajánló: A gyilkos libidókülönbség és a szabadság

2014.01.21. 09:51 skarlát betű

A múltkor a szex minőségére fektettük a hangsúlyt, de az sem mindegy, hogy a kérdésben említett 10 alkalom hány nap, hét, hónap, vagy urambocsá év alatt jön össze. Nem viccelek, ismerek olyan esetet, amelyben több év házasság alatt tartottak 10-nél, és csodálkoztak, hogy a gyerek nem akar megfoganni. Meg olyan is ismerek, ahol a napi 2-3 dugás volt a bevett gyakorlat, de a nő sose élvezte.

no-sex-tq.jpg

Ha többé-kevésbé szinkronban vannak a vágyaink a valósággal, ha van partnerünk, és a vágyai hasonlítanak a miénkre, nem csak jellegükben, hanem a mennyiséget és az időzítést illetően is, akkor elképesztő szerencsénk van. Mert nem ritka, hogy egy párkapcsolaton vagy akár külső kapcsolaton belül is eléggé eltérőek ezek a vágyak. Lehet ez az eltérés a szex jellegére vonatkozó: van, akinek a szex egyenlő a pár perces reszeléssel, mindenféle bemelegítés és gyengédség nélkül, és csodálkozik, hogy a partnere nem élvezi. Van, ahol az egyik fél szinte csak az orális szexért bolondul, a másiknak meg pont ez nincs ínyére, pedig nagyon szívesen szeretkezne hagyományos módon. Vagy lehet probléma a mennyiségekkel: az egyik naponta többször szeretné, a másik meg kéthavonta egyszer érzi magát igazán beindulva. Sok esetben persze a két probléma egyszerre van jelen: se a minőség, se a mennyiség nem passzol.

Tovább a Szexről szabadon blogra.

Szólj hozzá!

Címkék: libidó különbségek vágy hiánya

10 dolog, amit egy hűtlenséget tervező nő tudni akar egy pasiról

2014.01.16. 12:03 skarlát betű

Nemrég találtam egy posztot, amelyben azt taglalták, hogy miket akar megtudni egy szingli nő az első randin attól a pasitól, akit fel kell térképeznie. STOCK SHOP, Date Night   Nos, az irányított beszélgetést bizonyos szakmákban tanítják, a nők meg úgy születnek, hogy a kisujjukban van, csak az a baj, hogy olykor szerepet tévesztenek. Mert a randi mégsem kihallgatás, bár olykor úgy tűnik, mintha az volna. Hozzáteszem, ha én pasi lennék, valószínűleg igyekeznék minél hamarabb távozni, ha azt tapasztalnám, hogy ezt az összes kérdést az első randin próbálják velem megtárgyalni. De nézzük meg, mi a különbség a szingli és a kapcsolatban élő, de kitekintgető nő között abban, hogy mire kíváncsi egy új jelölt esetében. Hozzáteszem, a levelezést és a csevegést meg minden mást arra találták ki, hogy ezeket az infókat az ember előzetesen kicsalogassa a delikvensekből. Ami nem könnyű, mert elképesztő mennyiségű pasi nem érti, mire jó a levelezés, nem válaszol arra, amit a nő kérdez tőle, vagy semmit nem reagál, vagy elvicceli, csetelésből folyton kiszáll, illetve éppen akkor adódik valami, mikor a legfontosabb kérdést szeretnénk feltenni.

Tovább a viszonyblogra!

Szólj hozzá!

Címkék: első randi információgyűjtés szeretőkeresés

Posztajánló: Lehet-e jó az érzelemmentes szex?

2014.01.04. 16:55 skarlát betű

Férfiak és nők véleménye valószínűleg nagyon eltér ebben a kérdésben. Bár a blogjaimon inkább azok a férfiak kommentelnek, akik az érzelemmentes szexet nem igazán preferálják, sőt, egyesek még csak nem is tartják szexnek, az összlakosságban jóval nagyobb lehet azon pasik aránya, akik minden további nélkül rávágnák, hogy a jó szexhez egyáltalán nem kell érzelem.

i_have_feelings_too_by_bk_photos-d3bdb03.jpg

Persze, mint mindig, fontos lenne definiálni, mi az az érzelem, illetve a szex viszonylatában mire gondolunk, mikor érzelmekről beszélünk. I have feelings for you - mondja az egyszeri amerikai. Még nem arról van szó, hogy I love you, azt borzasztó nehezen lehet kinyögni (persze később meg automatizmussá válik és éjjel-nappal darálják), egyszerűen csak vannak irántad érzéseim. Vagy érzelmeket táplálok irányodban. Nem vagy közömbös számomra. 

Tovább a Szexről szabadon blogra

Szólj hozzá!

Címkék: érzelem posztajánló érzelemmentes szex

„Barátok” extrákkal talonban

2013.12.29. 21:19 skarlát betű

Kerülünk bizonyos szavakat. Vagy eufemizmusokat használunk, bár ebben az esetben az eufemizmus nem is igazán helytálló kifejezés: nem szépítünk egy adott szituáción, hanem másképp kódoljuk, mert… Miért is? Mert még az elköteleződés gyanúját is el akarjuk kerülni.

Friends-with-Benefits2.jpg

A barát extrákkal (friend with benefits: FWB) valójában kevesebb, mint a szerető, de lehet, hogy nem is barát. Azt mondani, hogy CSAK barátok vagyunk, már eleve rosszul hangzik. Miért CSAK? A barátság nem kevesebb vagy kisebb jelentőségű kötelék, mint a szeretői kapcsolat. De van egy kényelmes tulajdonsága: közmegegyezés szerint nem jelent kizárólagosságot. Barátunk lehet több is, vérmérséklettől függően annyi, amennyit csak be tudunk szerezni.

Tovább

Címkék: barátság szexpartner barát extrákkal

Posztajánló: Mit számít a pornós múlt? És a jelen?

2013.12.28. 15:17 skarlát betű

Adott egy lány, aki valamikor pornózott. Adott egy lány, aki most énekesnőként próbálkozik. Vagy színésznőként. Vagy esetleg valami másként. Mondjuk akár parlamenti képviselőként - ahogy ezt pont az egyik legismertebb pornócsillag tette, aki történetesen magyar. Az egyik leghíresebb magyar, akár tetszik, akár nem. 

poster.jpg

Lehet, álnaivnak fogok tűnni, ha megkérdezem, de megkérdezem: mi a baj azzal, ha valakinek pornós múltja van? Erkölcstelen dolog? Ehhez meg kellene határozni, mi az erkölcs. (Ha valaki részletesebben kíváncsi arra, hogy mi mindent mondhatunk el az erkölcsről, és hogy az mennyire nem egységes, szilárd, örökkévaló fogalom, az olvassa el az értelmező szótár megfelelő szócikkét, vagy akár a wikipédiát.)

Miért gondolják olyan sokan, hogy a koronként és társadalmanként teljesen esetleges szexuálerkölcs többet számít, mint az erkölcs többi rétege? Erkölcstelen dolognak számít házasságot törni, meg adót csalni is, de az előbbit valahogy sokkal inkább titkoljuk, mint az utóbbit. (Persze nem minden államban és nem minden társaságban, de ebben az országban általában mégis.) Miért tűnik olyan másnak az a fajta "erkölcstelenség", amely a szexszel kapcsolatos? Mert ezt a legkönnyebb megérteni, ez a legizgalmasabb téma, mert az ilyen kihágások minden kor emberét izgatták? Mert egyrészt élvezet rágondolni, másrészt bűntudatunk van az élvezet miatt,  és ezt kompenzálandó szívesen elítéljük azokat, akiknek köszönhetően az élvezet lehetővé válik? 

A teljes posztot itt olvashatod

Szólj hozzá!

Címkék: politika pornó erkölcs posztajánló

Posztajánló: Karácsony és önmegtartóztatás?

2013.12.23. 15:29 skarlát betű

A karácsony nem az a tipikus szexelős időszak. Még azok számára sem, akik egyébként rendelkeznek állandó partnerrel és szívesen használnák ki a szabadnapokat. Egyrészt ott a sok családi program, rokonlátogatás, másrészt a zabálás: ha hazaérünk végre a körutazásból, vagy a bennünket látogatók távoznak, vagy meg se bírunk mozdulni, akkora a hasunk, vagy a pakolással és takarítással ütjük agyon az időt. Akinek messze, esetleg más országban lakik a családja, az utazgathat is egy csomót (már, ha van rá módja), de lehet, hogy épp vagyunk a vendéglátók, és le kell mondanunk a hálószobáról.

Tovább a Szexről szabadon blog posztjára

adventszeit_2139585.jpg

Címkék: karácsony önmegtartóztatás posztajánló

Ünnep nélküle – a félrelépők karácsonya

2013.12.22. 14:36 skarlát betű

Keltett némi felháborodást a viszony.hu legújabb utcai reklámakciója, pedig csak egy "egyszerű" jókívánságról van szó, a családoknak címezve.  Na persze tudjuk, hogy a hűtlenséget sokan családellenes dolognak tartják, a karácsonyt pedig a család szent ünnepének. Főleg, mióta az "eredeti", vallásos értelmezés visszaszorult. Nem, mintha annak semmi köze nem lett volna a családhoz, de abban a szentként emlegetett famíliában ugye nem a biológiai apa volt ott a szülésnél. (Ezt most nem fejtem ki, aki akarja, továbbgondolhatja.)

5304038_7e647d06a5fd759eb2cc6f3e46b26d47_wm.jpg

A karácsony leginkább a szeretet ünnepeként aposztrofálódik, ez ellen senkinek nem lehet kifogása, világnézetileg szinte semleges... Ha már kell egy ilyen ünnep, próbáljuk közös nevezőre hozni a hívőket és nem hívőket. Szinte mindenki szeret valakit, legalábbis remélhetőleg. Az is legitimnek tűnik, hogy mindazokkal együtt szeretnénk lenni, akiket szeretünk. De arról már kevesebb szó esik, hogy szeretteink nem feltétlen a közvetlen rokonaink, lehet, hogy közülük például egyeseket kifejezetten rühellünk, mások, akiket hivatalosan nem is ismerünk, meg rendkívül fontosak számunkra.

Folytatás itt

Hűtlenség helyett szakítás?

2013.12.17. 15:37 skarlát betű

Ha nagyon erősen megkívánsz valakit, vagy ha még érzelmileg is megérint, és az illető valamilyen szinten viszonozza az érdeklődésedet, esetleg ő maga kezdeményez, akkor három lehetőséged van. Elnyomod magadban a kívánást, érdeklődést, szerelemkezdeményt (esetleg hosszas flörtölés, majd kínlódás árán), szakítasz az épp aktuális partnereddel, hogy kiélhesd a kalandot, vagy hűtlenné válsz.

Nézzük meg, mi a helyzet, ha valaki minden ilyen alkalommal lehúzza a rolót, mert úgy érzi, hogy nem csalhatja meg azt, aki megbízik benne, milyen dolog már az, viszont nem ér neki annyit az a kapcsolat, hogy kihagyjon miatta egy kellemes kalandot? Vajon arról lenne szó, hogy ez az ember alkalmatlan az „elköteleződésre”? Hogy tényleg nem tud egy kicsit se meghasonulni magával, hiszen a vágyak elnyomása és a hűtlenség is elfogadhatatlan alternatíva lenne számára? Vajon csak azért teszi ezt, mert így a legegyszerűbb? Menekül valami elől?

Tovább a teljes posztra

Szólj hozzá!

Címkék: félelem szakítás önbizalom elköteleződés

Megbocsátóbb-e, aki maga is félrelépett már?

2013.12.17. 15:30 skarlát betű

Sokszor találkozunk a hűtlenség minden formáját és megnyilvánulását bőszen elítélő véleménnyel, olykor itt, a blogon is. Azoktól, akik még életükben nem inogtak meg és nem követtek el semmi olyat, amit mások "megcsalásként" értelmezhetnének (noha, ahogy múltkor láttuk, a plátói szerelem olykor bántóbb, mint a szimpla szex), könnyebben elfogadja az ember, hogy nem igazán empatikusak, esetleg vagdalkoznak, mint azoktól, akiknek van némi vaj a fején.

Tovább a teljes posztra

Szólj hozzá!

Címkék: bűntudat düh empátia ítélkezés

Posztajánló: Te beszélsz is róla, vagy csak csinálod?

2013.12.17. 15:24 skarlát betű

Nemrég olvastam valahol, hogy önmagunkról beszélni majdnem akkora élvezet, mint a jó szex. Most gondoljatok bele, mekkora élvezet szexuális kontextusban beszélni önmagunkról... 

pic-adam-and-eve-overdressed.jpg

Persze nem mindegy, hogy hogyan és kivel. 

Tovább a Szexről szabadon blog posztjára

3 komment

Címkék: posztajánló beszélgetés a szexről

Új blog: Szexről szabadon

2013.12.09. 11:00 skarlát betű

Szexről szóló blogokkal teli az internet. Érdekes módon mégis rengetegszer támad az az érzésem, hogy csak a köd növekszik, az indulatok és az előítéletek kavarognak, tele vagyunk bizonytalanságokkal és tévhitekkel, félinformációkkal, dezinformációkkal, kényes kérdésekkel, amelyeket legfeljebb névtelenül merünk feltenni, és ki tudja, mennyire értelmes válaszokat kapunk... Sőt, sokszor már a kérdések is félrevezetőek.

erotic.jpg

A hűtlenség ábécéje blog szerzőjeként nagyon sok szexszel kapcsolatos kérdést, véleményt, történetet kaptam, sok téma vetődött fel itt-ott, magánlevelekben, zárt csoportban, társaságban, más bloggereknél, akik azóta sajnos lehúzták a rolót... Szexről értelmesen, színvonalasan, mégis szórakoztatóan, vaskalaposság és prüdéria nélkül beszélni és párbeszédet folytatni nem egyszerű. De érdemes, sőt, szükséges. 

Erre teszek kísérletet új blogomban, amelynek címe Szexről szabadon.

Nézzetek be mihamarabb!

Skarlát Betű

Szólj hozzá!

Címkék: szex beharangozó új blog

Tervezett kaland vagy spontán numera?

2013.12.03. 08:20 skarlát betű

Múltkor azt feszegettük, vajon megcsalásnak számít-e már maga a tény, hogy valaki házasként jelentkezik egy társkeresőre, akár csak a kipróbálás “ártatlan” szándékával. A vélemények természetesen megoszlottak.

Aztán feltehetjük a kérdést, az milyen hatásai lehetnek annak, ha az illető hetekig, esetleg hónapokig levelezik is valakivel, úgymond plátói kapcsolatba keveredik? Mit érez ő maga? És mit érezne a partnere, ha kiderülne? Mi a helyzet, ha találkoznak is, de vagy az egyik, vagy a másik ettől úgymond magához tér és visszatáncol? Érdemes-e az ilyesmiről beszámolni otthon az őszinteség nevében? Vagy csak bogarat ültetünk a partnerünk fejébe és megalázzuk ezzel a vallomással, majd hónapokig, akár évekig viselhetjük annak a következményeit, hogy úgymond megcsaltuk? Pedig nem is…

Folytatás itt.

Szólj hozzá!

Címkék: tervezés kaland plátói kapcsolat

Hideget, meleget: a viszony.hu sajtóvisszhangjáról

2013.11.28. 10:18 skarlát betű

Egyik reggel kellemes meglepetés ért a metrómegállóban, mikor kinyitottam a Metropolt és megláttam a Szerethető szeretőkereső című írást. Karafiáth Orsolya nem hazudtolta meg önmagát és költői mivoltát, egyrészt nem állt be a szapulók sorába, másrészt tényleg elgondolkodott azon, hogy mi is lehet ez a hűtlenséges társkereső:

Őszintén szólva nem egészen értem, miért olyan felkavaró dolog ez. Inkább örülni kéne, mert egy ilyen oldal rengeteg pozitív dolgot is hozhat jó pár házasságba.

Ahogy a blogban már többször kitértünk rá, a netes társkeresés a kapcsolatban élők számára azért is jelenhet pluszt a közvetlen környezetben való ismerkedéssel szemben, mert sokkal kisebb a botrányok, halálos sértődések, munkahelyi és baráti körben tapasztalható összeférhetetlenségek esélye - ezt emeli ki K. O. is.

Tovább a blog.viszony.hu oldalra. 

Szólj hozzá!

Címkék: karafiáth orsolya sajtóvisszhang szeretőkereső

Mennyi a csúcsidőd hűségesen?

2013.11.19. 10:20 skarlát betű

Beszélgetünk itt hűségről és hűtlenségről, és olykor úgy teszünk, mintha két, markánsan elkülönülő csoport létezne, a hűségeseké, és a hűtleneké. Pedig nem szabad elfeledkeznünk az időtartam kérdéséről sem. Nagyon nem mindegy, hogy valaki évtizedekig tartó párkapcsolat valamely késői fázisában lép félre, szerez magának külső kapcsolatot, vagy évente, kétévente váltogatja a partnereit: addig azonban monogám marad - vagy palingám, ahogy korábban láttuk.

Sokan lehetnek, akik ma már túlvannak egy vagy több félrelépésen, de pár éve lehetetlennek tartották, hogy valaha megtegyék, és persze sokan lehetnek azok is (lásd korábbi poligámia-mutatónkat), akik fiatal koruk óta megrögzött félrelépők, vagy noha azok voltak sokáig, egy időre, akár évekre leálltak, majd visszatértek a régi szokásaikhoz. Esetleg valami csoda folytán korábbi hűtlenkedők "megjavulhatnak", benőhet a fejük lágya, elhagyhatják gyerekes kíváncsiságukat és kalandvágyukat (örökre?)...

Tovább a viszonyblogra

Szólj hozzá!

Címkék: hűség időtartam

Ha van kivel, de nincs hol: búvóhelyek

2013.11.14. 14:38 skarlát betű

Kettesben lenni valakivel úgy, hogy senki ne zavarjon, mi se zavarjunk senkit, és teljesen egymásra tudjunk figyelni, nem csak azoknak nehéz, akik úgymond tilosban járnak. Probléma lehet ez fiatal felnőtteknek, gyerekes pároknak, al- vagy társbérletben lakóknak, kollégistáknak, idősebbeknek is, de legfőképp persze szeretőknek, akiknek általában még az idejük is szűkre szabott.

Mivel nagy részünk nem milliomos, és nincs külön szeretőzésre fenntartott, vagy csak úgy, parlagon heverő lakásunk, esetleg olyan barátunk, aki évekig külföldön tartózkodik és ránk bízta a kulcsot, vagy pont mindig akkor dolgozik, amikor nekünk kényelmes, alternatív megoldást kell keresnünk. (Azt most hagyjuk, hogy az in flagranti veszélyével bátor tekintettel szembenézve meghívjuk magunkhoz a kiszemeltet vagy felmegyünk hozzá – ennek hátulütőivel máskor már foglalkoztunk.)

A szükségmegoldásokat valószínűleg mindenki ismeri, aki volt már fiatal (és ki ne szenvedett volna ebben a betegségben?): erdőszél, autó, szertár, iroda, kapualj, próbafülke, satöbbi, mindenkinek van egy sztorija (vagy több), mikor majdnem rajtakapták vagy tényleg… De ha végre nem 5 perces numerára, hanem kényelemre és zavartalanságra vágyunk, akkor előbb-utóbb eljutunk oda, hogy kell egy kégli. És, ha nincs szívességből, akkor fizetni kell érte.

Folytatás a viszonyblogon

Címkék: randi kégli búvóhely

Szexmániás nők - akik sosem lesznek hűségesek (2. rész)

2013.11.08. 17:10 skarlát betű

Tegnap kiveséztük a szexmániás lányokról alkotott elképzeléseket általában, ma azt nézzük meg, milyen tipikusnak mondható reakciókat váltanak ki férfiakból illetve nőkből, vajon milyen előnyeik és hátrányaik származnak abból, ha nyíltan felvállalják, hogy a nemiség elsődleges fontosságú az életükben.

Hogyan állnak az ilyen lányhoz a férfiak? Bármennyire is szívesen kihasználják olykor a kínálkozó alkalmakat, alapvetően zavarba hozza őket a szexre kihegyezett nő. A hasonlóképp szexmániás és független, vagy teljesen laza kapcsolatban élő pasik számára kellemes játszótárs lehet az ilyen lány, de a legtöbb férfi nem ebbe a kategóriába tartozik. Ha van partnere, és a partner ismeri a lány hírét (azért az ritka, hogy egy pasi annyira szerelmes, hogy direkt ne akarja látni a valóságot), szinte borítékolható a gyanúsítgatás és a féltékenység. Ha valóban történik valami, a lebukás garantált, de ha nem történik semmi, akkor se fogja elhinni senki.

Tovább a viszony blogra.

Címkék: szex nők szexmánia elutasítás

Szexmániás nők - akik sosem lesznek hűségesek (1. rész)

2013.11.07. 15:29 skarlát betű

A férfiak egyik nagy félelme a szexuálisan kielégíthetetlen nő. Hogy ők maguk esetleg kielégíthetetlenek, az nem számít, végül is a nagykönyvben sincs más megírva, nekik szabad, ez a természetük. (Legalábbis szívesen táplálják ezt a mítoszt.) De ha egy nő kielégíthetetlen és az ő étvágya végtelen, az azért már fenyegetés a partner számára. Mondjuk azért is, mert az ilyen nő nehezen fogja beérni egyetlen pasival. Sőt, szinte biztos, hogy nem fogja beérni.

A teljes posztot itt találod.

Címkék: nők szexmániás