Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Szex és felebaráti szeretet

2011.08.08. 07:48 skarlát betű

Lehet-e, szabad-e, jó-e szexelni felebaráti szeretetből? 

Mindegy, hogy házasságon belül vagy barátok között (illetve természetesen nem mindegy, hiszen a házasságban a felek érezhetik úgy, hogy nekik jár a szex, főképp férfiak szokták így érezni, a barátság azért már más kategória, legalább is nem rejt ilyen kötelezettségeket), milyen dolog vágy nélkül lefeküdni valakivel, csak azért, hogy a másiknak jobb legyen? 

Milyen érzéseket vált ki az ilyen gyakorlat abban, akivel kötelességből vagy úgynevezett felebaráti szeretetből (nevezzük inkább szánalomnak, együttérzésnek?) szexel valaki, és milyen lélekkel fogja végezni ezt a műveletet az, akitől elvárják, vagy akit megkértek rá? (Lehet, hogy csak ő hiszi azt, hogy elvárják tőle, vagy tudja, hogy a másik örülne neki, és ezért hajlandó megtenni ...)

Ha a szívességet tévő félben nincs egy szemernyi vágy sem, és csak enged, vagy épp tessék-lássék mímeli, hogy jelen van az aktusban és nem egy darab fa, az mennyi örömet jelent annak, aki kapja? Persze, ez is emberfüggő, de induljunk ki abból, hogy valamiféle szeretet-kapcsolat van kettejük között, tehát az ajándékot kikönyörgő vagy elfogadó számára a másik nem közömbös. 

Néhány évvel ezelőtt egy spanyol film: a Megváltó szex szólt erről. Az eredeti cím kicsit mást sugall: Sexo por compasión, vagyis könyörületes vagy szánalomból, együttérzésből gyakorolt szex. A filmben egy asszony minden, hozzá forduló férfit kiszolgált ilyen értelemben, de az nem derült ki, hogy ebben ő erotikus szempontból örömét lelte-e, vagy egyszerűen csak lelki gyönyört érzett, mert szeretett jót tenni, és mert képtelen volt bárkinek is nemet mondani. Az asszony érzéseire a film nem kérdezett rá, túláradó jósága nyomán azonban színes lett a kezdetben fekete-fehér táj, és még a férje is visszatért hozzá a végén, ha jól emlékszem. Igazi férfi-fantázia? 

10 komment

Címkék: szex ajándék felebaráti szeretet

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr553132037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koibito 2011.08.08. 11:40:26

azt a filmet egy nő rendezte és írta a forgatókönyvet. Valahogy nekem nagyon is nőiesnek tűnt az a film...az elképzelés is...

Számomra egyértelmű volt, h a nőnek igazi szexuális gyönyöre nem volt belőle...
a film akkor színesedett ki, mikor megbocsátottak neki, és a többiek, akik kihasználták majd miután a férje hazatért és lekurvázták és egyedüli bűnbaknak állították, "észhez tértek"... a felszabadulás és az egymásra találás (újra egymásra találás) után lett színes a film... ha jól emlékszem...

a témához meg... nem tudom, egy alapvető, minimális szexuális vonzalom kell a szexhez... kivéve, ha már nagyon ki vannak éhezve :D
azért a farok se áll fel mindig és a nők sem nedvesednek csak a gondolatra... nem tudom, számomra a barátság, szimpátia nem elég a szexhez... ha pedig vkinek jót akarok, lehet, nem a szex a legjobb...

és mi van, ha másiknak családja van, és családi barát vagyok?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.08.08. 14:46:09

@koibito: Nem néztem utána, hogy ki írta a forgatókönyvet, de az, hogy van egy nő, aki úgymond felebaráti szeretetből széttárja a lábait, szerintem inkább a férfiak vágyát tükrözi. Arról nem is beszélve, hogy milyen szexet lehet így kapni: valószínűleg teljesen passzívat, de abban a környezetben ez is jónak lehetett elkönyvelve. A film fokozatosan lett színes, persze itt nem akartam elemezni az egészet, régen is láttam hozzá, csak beugrott.

A férfiak nehezebben szexelnek barátságból, ugyanakkor nekik könnyebb beindulni valakire, aki egyébként nem különösebben tetszik nekik. Nők milliói élnek olyan házasságban, ahol senki nem érdeklődik az ő örömük iránt, ha történetesen még szeretik is a férjüket valamennyire, attól még nem feltétlenül kívánják. Szerintem ez a szituáció sokkal gyakoribb, mint amennyire beszélünk róla. Mert kínos ...

Persze, hogy nem automatikus, hogy egy barátságon belül szexre kerül a sor, de azért ez is bőséggel előfordul, sőt, jól el lehet vele rontani a barátságot ... Szerintem erről sok nő tudna beszélni, hányszor hallotta, hogy légy jó hozzám, neked nem kerül semmibe, én úgy szeretném, most akkora szükségem lenne rá ...

Jilley (törölt) 2011.08.08. 19:45:57

Külső szemlélőként a véleményem: felebaráti szeretetből nehéz lehet, némi szikra kipattanására azért szükség van. Egyéjszakás kalandhoz is kell az őrület, a beborulás, valamint játszik a kémia is.
Amit az előző posztnál kérdeztél... Nos én egy elég akaratos és önfejű nőszemély vagyok, és számomra nem létezik ebben a témában a kötelesség szó vagy tett. De nem is együttérzésből másztam vissza a hitvesi ágyba. Az újrakezdés, a talán még jó lesz gondolat motoszkált az agyamban. Mi nők, a végtelenségig próbáljuk menteni a sokszor menthetetlent is - vagy a gyávaság megfogalmazása szebben hangzik így. A férjem nem mondható "nagy étkűnek" - ez csúnya volt tőlem, tudom - :(, talán ezért is kezdődött meg a kikacsintgatás a házasság falai közül. És pechemre vagy szerencsémre, egy igen delejes, ráadásul igen magas érzelmi intelligenciával megáldott férfival hozott össze a sors.
Szóval végem van. :)
No, megpróbálok szavazni.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.08.08. 22:08:33

@Jilley: Nem hiszem, hogy esélyt adni egy kapcsolatnak gyávaság lenne. Sokszor kifejtettem már ebben a blogban azt a véleményem, hogy bármennyire is elsődleges fontosságú a szex, szerintem annak a nem-működése vagy nem tökéletes működése miatt aránytalanul nagy lépés felrúgni egy házasságot.
Főleg, ha egyéb szempontból működőképes, vagy ha számunkra fontos emberek (gyerekek) életére túl nagy csapást mérne.
De ár ellenében úszni nagyon nehéz ...
Sikerült szavaznod? :-)

Jilley (törölt) 2011.08.10. 02:20:19

Bizony sikerült szavaznom! :)
Olvaslak - van mit -, információ éhségem van. Jó éjt!

zotyer · http://testimese.blog.hu/ 2011.08.12. 12:36:20

@skarlát betű: "A férfiak nehezebben szexelnek barátságból"
jaj, nehogy már.... a férfiak mindenből szexelnek...

... tapasztalatból :-))))

2011.08.21. 12:58:49

Barátságból szexelni? Alapvetően badarság, hisz kell valami vonzalom, viszont ha abból indulunk ki, hogy férfi-nő barátságok 99%-ában felbukkan minimum az egyik fél részéről, akkor tovább is léphetünk a miértekre:
szerintem a legfőbb indok a rossz szex. hiába a nagy szerelem a vágyakat nehéz kordában tartani, főleg ha hasonló problémákkal kűzd a másik is. ilyenkor pedig még a saját párkapcsolat is jobb lehet, hiszen megvan a szerelem és a jó szex is. Itt az a kérdés, hogy mennyire ítéljük el ezt a hozzáállást, illetve mennyire tudjuk magunkban feldolgozni a helyzetet.
Ha pedig nem volt jó a barátommal, akkor legalább megpróbáltuk.
A rosszabb az, mikor az egyik félnek nincs partnere, mert ilyenkor az hamarabb kezdhet komolyabb érzelmeket táplálni a szexpartnere felé, ami ténylegesen a barátság végéhez vezet(het).
végül egy ismerősöm mondta mindig:
"szép dolog a fiúlány barátság, ha pedig a szex is működik, az egy grátisz az élettől"

éniskócos · http://eniskocos.blog.hu 2011.08.23. 20:14:15

nem tudom, eddig még nem adtam szexet könyörületből. nem is kértem. olyan persze van, hogy a másik vágya győz meg, de ez azért egy másik kategória. az meg egyszerűen tény, szerintem, hogy egy férfi könnyebben beindul. akár egy barátnőre is. a nőn múlik, hogy lesz-e szex. a férfin meg az, hogy lesz-e kapcsolat :)

@PTibi: ezt az idézetet megjegyzem :D
süti beállítások módosítása