A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Mennyiségek és minőségek

2011.12.12. 07:33 skarlát betű

Kinek mennyi az elég? Kinek mennyi a sok és mennyi az elviselhetetlenül kevés? Átcsap-e a mennyiség minőségbe? Mi van, mikor sok van egyik oldalon, és alig valami a másikon? Van-e olyan, akinek semmi sem elég? És olyan, akinek a kevés is sok?

Az átlagok szinte semmit nem fejeznek ki. Állítólag heti két alkalom ideális. Vagy normális? Az az emberi mérték? És a heti két alkalom összesen két szeretkezés, vagy inkább heti két napon összesen négy-hat-nyolc szeretkezés? (Egyáltalán, mi számít EGY szeretkezésnek? És számít egyáltalán, hogy mi számít?)

Hányszor és kivel? És milyen? És mennyi ideig tart? Otthon rövidebb és unalmasabb? Legyünk túl rajta? Vagy beleéljük még magunkat? A szeretővel csak AZÉRT találkozunk? És elsősorban AZT csináljuk vele? Milyen gyakran? Túl ritkán? Épp elég gyakran? (Hogy túl gyakran, az szeretővel kapcsolatban aligha merül fel, legfeljebb a hivatalos partner szempontjából, ha tud róla.)

Mit lehet tenni, ha két ember igényei akár csak a mennyiséget tekintve teljesen eltérőek? Tán a minőség még megvan, de az egyik úgy érzi, túl ritkán. Nem kevés az olyan eset sem, amikor a kedvetlenség a kisebb libidójú (KL) fél részéről előbb-utóbb a minőség rovására is megy. Ha a nagyobb libidójú (NL) erőlteti a dolgot, annak nem szokott jó vége lenni. Érdekes, hogy KL mégis rossz néven veszi általában, ha a partnere máshoz fordul. (Sőt, ilyenkor hajlandó növelni a mennyiséget, még annak ellenére is, hogy nincs kedve hozzá.) Pedig nem inkább hálásnak kellene lennie azért, hogy valaki helyettesíti?

Az sem ritka, főleg nőknél, hogy otthon KL-ek, vagy zéró L-ek, a szeretővel meg rájuk se lehet ismerni. Mivel a nők általában kevésbé tudják kétfelé irányítani a libidójukat, könnyen megtörténhet, hogy külső kapcsolatuk miatt odahaza nullára redukálódik a szeretkezéseik száma, míg a szeretőt egyre jobban kívánják. A szerető viszont jól elvan a kétféle (vagy többféle) gyönyörforrással. Ez is vezethet feszültségekhez.

És a szingli szeretők? Nekik még esélyük sincs otthon pótolni a hiányt. Vagy beállnak a többpartnerű állapotra. És mit szól a házas szerető, ha szingli partnere természetes igényei kielégítése céljából beszerez egy plusz barátot? Féltékeny lesz? Természetesnek veszi? Vagy emiatt szakít? Érdemes bevallani a plusz barátot, ha ezzel az ember a fontosabb kapcsolatát kockáztatja?

Mennyi az annyi? Mit várhatunk el bárkitől is? Akár házastárs, akár élettárs, akár szerető? Elvárhatunk-e valamit? Vagy képtelenség leszállni a libikókáról?

29 komment

Címkék: minőség libidó mennyiség

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr893454280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2011.12.12. 10:20:29

Én leszek az első?
Érdekes ez a mennyiség/minőség kérdése. Az egyértelmű, hogy a minőség számít inkább, de azért a mennyiség mellett sem lehet elmenni szó nélkül. Szerintem is rendben van (lenne) az, ha az ember heti két alkalommal szeretkezne (hogy ez hány szeretkezést / orgazmust jelent, más kérdés), azzal azért elég jól el lehet lenni. De tapasztalatom szerint "evés közben jön meg az étvágy", amikor valami miatt hosszabb idő kimaradt, akkor nem is igényeltem, ha viszont beindultunk, akkor egyre gyakrabban kellett.
Otthon szóba sem kerül, hogy egy alkalom több szeretkezést jelentsen, nem tudom, miért, talán mert a férj mindig "kéznél van", és nem kell várni rá akár hetekig, és tudom, hogy akár másnap is ott lesz. Házasságon kívül viszont egy alkalom minimum két szeretkezés, de inkább három.
És igen, másképp viselkedem otthon, mint egy külső kapcsolatban. Tudatosan igyekszem haza is vinni a vadmacskaságot, mert az jót tesz a szerelmi életünknek, de nem érzem az elvárást saját magammal szemben, hogy igazán "jól" teljesítsek. Persze az a cél, hogy mindkettőnknek jó legyen, de nem feltétlenül adok bele apait-anyait, amit egy külső kapcsolat esetén igen.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.12. 10:37:00

@azentitkaim: Na, azért randihosszúság- és pasi újratöltési-képesség-függő is, hogy hányszor van egy randi alatt szex. Ezt érzésem szerint még mindig a pasi elélvezéseinek száma határozza meg, és nem bármi más. Azért elég érdekes ez is...

A mennyiségek nagyon is számítanak, de ha elég nagy valószínűséggel van kilátásod minőségire, azért azt könnyebb bírni, ha nem olyan gyakori. :-)

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2011.12.12. 10:55:59

@skarlát betű: lehet, hogy nekem szerencsém van? Mert ha a pasinak nem is megy, én általában megkapom azt a hármat :-). A randihosszúság meg általában 2-3 óra, annyi idő alatt azért lehet.

Jilley (törölt) 2011.12.12. 11:01:07

@skarlát betű: A villámrandin nem hinném, hogy többször csúcsra lehet érkezni. Amúgy is a villámrandi ideje kitesz egy tisztességes előjátékot. Akkor jöhet a minőség.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.12. 11:04:49

@azentitkaim: Nagyon attól függ, milyenek a partnerek :-) Van olyan pasi, akinek csak 1x megy, és utána már a szex se érdekli, igaz, az előjáték jó hosszú. És van olyan, akinek többször megy. Az, hogy a nő hányszor élvez el, nem csak a pasin múlik :-P

@Jilley: Persze kérdés, hogy egyáltalán fontos-e elélvezni. Nekem volt olyan villámrandin, amin egyikünk se élvezett el, de az egyik legjobb volt az összes között.

Lars.Lares 2011.12.12. 11:48:28

Elég rövid idő alatt lehet a partnernek egynél többször örömet okozni. Előny, a korábban hosszabb együtt töltött idő és összhang, mennyiségileg és minőségileg is. :)
Aztán ott vannak a fincsi kiegészítők is, @Jilley: -).
Egyébként az idő mindig rövid @azentitkaim: -).
Ja igen, a partnernek is a legjobb volt @skarlát betű: -)?

Jilley (törölt) 2011.12.12. 13:18:05

@skarlát betű: Nekem fontos, mert különben nagyon zizi maradok. :) Megvetendő, ha azt mondom, hogy villámrandiért el sem indulok? Természetesen nálunk ennek érthető oka van, mégpedig a távolság. :( @azentitkaim: Szerencse lánya. :D @Lars.Lares: Ott is, meg itt is. ;)

Jilley (törölt) 2011.12.12. 13:19:05

Amúgy az illusztrációként használt fotón nem két csaj van? :)

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2011.12.12. 13:28:40

Mit neveztek villámrandinak?
Nálunk igazi randi - ha annak nevezzük azt a néhány órát, amit kettesben tudok tölteni - nagyon ritkán fordul elő. De gyakran látjuk egymást, és azért legalább heti egyszer igyekszünk "autókázni" egyet, mostanában hamar sötétedik, a sötétség meg a titkos kapcsolatok barátja :). Ha ez villámrandi, akkor villámrandin szinte soha nincs orgazmus, de attól még jó.
@Lars.Lares: az idő tényleg mindig nagyon rövid :)

Jilley (törölt) 2011.12.12. 13:53:55

@azentitkaim: A néhány óra már nem villámrandi. :) Egy ismerősöm évek óta 1 órás, néha 40 perces találkákkal teszi élvezetesebbé az életét. Ez a villámrandi. Az mire elég? Mert minőségre biztos nem. :( És az sem baj, ha a környezet megfelelő.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.12. 14:01:22

@Lars.Lares: A pasi mondta, hogy az volt a legerotikusabb randink :-) Ő ilyen fura alak volt :-)

@azentitkaim: Igen, az autós, az tud ilyen lenni. Külön műfaj :-)

@Jilley: Minőség? Mi az a minőség? Szerintem ez a két emberen múlik. Ha két minőségi ember találkozik, és van erotika ezerrel, akkor bármit csinálhatnak, klassz lesz. Persze, kielégülni is nagyon jó, de nem az a legfontosabb - szvsz. Akár egy kávézás is nagyon erotikus tud lenni megfelelő társaságban. :-)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.12. 14:02:00

@Jilley: Lehet, hogy két csaj, de engem nem zavar :-)

Lars.Lares 2011.12.12. 14:56:38

Szörnyen hangzik, ha ilyen egy villámrandi @azentitkaim: -). Hogyan bírjátok ki mindketten?
Ha olyan a környezet és a résztvevők, 40 perc is lehet minőségi @Jilley: -).
S/m kávézás @skarlát betű: -)?
Egyébként mennyi az az orgazmus szünetes idő, amit kibírtok a másik nélkül? Amikor már nagyon kell?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.12. 15:05:33

@Lars.Lares: Te mindig olyan furcsákat kérdezel... Mi az az orgazmus szünetes idő, amit kibírunk másik nélkül? Vagy mennyi időt bírunk ki orgazmus nélkül?

Egyébként, lányok, ha sietni kell, szűkreszabott az idő, az nem zavar az orgazmus elérésében?

Lars.Lares 2011.12.12. 15:10:51

A szétválasztott kérdések válaszai érdekelnének @skarlát betű: -).
Vele, vagy nélküle, de kell. :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.12. 15:35:41

@Lars.Lares: Szerintem ez nagyon személyes, ki mennyit bír ki. A ciklustól is függ, meg az évszaktól is, meg sok olyasmitől, aminek nem vagyunk tudatában. Nálam pár nap, de ez volt már nagyon másképp is.

Jilley (törölt) 2011.12.12. 17:21:44

@skarlát betű: Hát ezek szerint lehet, hogy el vagyok kényeztetve, amiért csak több napban tudok gondolkodni. :) Persze, ha a szűkre szabott idő gátolja az orgazmust, akkor inkább kávézok egyet. Viccet félretéve, miután nem tudok szűkre szabott időkre visszaemlékezni (ez legyen az a negyven perc), de volt már olyan, hogy pusztán a gondolattól, hogy nemsoká el kell válnunk, valóban nem ment a gyönyör elérése, pedig minőségi volt minden @Lars.Lares :). Az orgazmus szünetes idő pedig valóban változó. Rengeteg dolog változtathat rajta. Hirtelen jött gond kiölheti egy időre, majd egy illat is elég a kibírhatatlan éhséghez. :)
Engem sem zavar, hogy két csaj.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.12. 17:52:55

@Jilley: A szeretőzés azért általában nem arról szól, hogy több nap áll rendelkezésre. Persze, egy szingli szeretőnél nagyobb eséllyel, egy családosnál szinte esélytelen (főleg, ha nő...)

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2011.12.12. 19:08:53

@Lars.Lares: nehezen, de nem nagyon van más választásunk.

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2011.12.12. 19:10:33

@Jilley: több nap? te tényleg el vagy kényeztetve. Én még csak nem is álmodhatok ilyesmiről. Igaz, legalább gyakran látom, de az meg csak növeli a vágyat.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2011.12.12. 19:38:49

Negyven perc alatt is lehet több orgazmust átélni simán, a pasinak is. :)
Valahol a mennyiség és minőség kiegyensúlyozott aránya a lényeg számomra. Mert lehet 10 perc alatt is minőséget produkálni, de az tutira nem elegendő mennyiségileg. Nálam minimum 1 óra az, amire feltétlenül szükségem van/lenne. Ha viszont tudom, hogy csak annyira van lehetőség, akkor abból kell kihozni a legtöbbet! ;) És amíg a pasi nem áll készen a következő menetre, addig sem kell ölbe tett kézzel várni a csodát. Ha odaadó és önzetlen, akkor feltalálja magát azalatt, illetve nekem is vannak lehetőségeim a mihamarabbi felkészülést elősegíteni...
Persze nem az orgazmusok számától függ, hogy most akkor minőségi volt egy találkozó, vagy sem, de nem elhanyagolható tényező, és szeretem látni a másik élvezetét minél többször.
És nemcsak maga a konkrét szex tud őrjítően hatni a szeretővel kapcsolatban, hanem egy érintés, egy tekintet, bármilyen bagatell dolog.
Anno, mikor párkapcsolat mellett volt szeretőm (most szingli vagyok), akkor heti 1 alkalom elegendő volt bőven, az általában 2 menetből állt, vagyis neki, nálam előfordult, hogy nem is értem el a csúcsra, mégis akkor, ott, úgy jó volt. Mai fejjel már nem elégednék meg ennyivel, de hát akkor volt otthon is szex, szóval összességében elegendőnek bizonyult. Elvárni semmit nem lehet a másiktól, szerencsés, ha hasonló habitusú emberek kerülnek ssze, vagy legalábbis hasonlót hoznak ki egymásból, mert most éppen olyanokat élek át, amire sosem gondoltam volna, hogy képes lennék.
Ja, és a minden is kevés, telhetetlen méhecske vagyok, vagyis lennék, ha lehetne, bár gondolom a mindennapok másként alakítnák a dolgainkat...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.12. 22:21:12

@Enchantée: Igen, van, aki képes 40 perc alatt több orgazmusra, de azért ne szomorítsuk azokat, akik nem :-)

Egyébként ez a fejlődés-dolog is nagyon jó téma, a maszturbálós posztnál próbáltam feszegetni, de nem voltatok rá vevők.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2011.12.13. 07:58:02

@skarlát betű: Fiatalon tudatlanságom akadályozott meg mindenféle újításban, aztán ahogy olvastam, hallottam egyre többet a témáról, úgy nyíltam meg én is, és váltam vállalkozó szelleművé, bár ez gondolom korábban is bennem volt, csak kiaknázatlanul. :)
@Lars.Lares: :DDD
De miért is? ;)

Jilley (törölt) 2011.12.13. 08:15:29

@skarlát betű: Munkakör kérdése az egész, még akkor is, ha nő az illető. :) @azentitkaim: Valamit valamiért. :)

Lars.Lares 2011.12.13. 08:35:11

Mindenki más, és mindenki normális. Ha valaki szeretne a jelenlegi állapotából egy másik állapotba eljutni, például a rövid idő alatti sok orgazmushoz, jó lehetőség a ráhangolódás, gyakorlás a megfelelő alfahimpellérrel @skarlát betű: -:). Vagy bármi, amiről tudható, hogy jó! :)

Aranyos az a megjegyzés, hogy a maszturbálós poszt. :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.13. 14:51:56

@Enchantée: Ez annyira jellemző, a nőknek olvasniuk kell a témáról! És csak nem olyan régen van mit olvasniuk. Ahhoz, hogy fejlődni tudjanak, szükségük van jóváhagyásra, és arra az érzésre, hogy normálisak.

zotyer · http://testimese.blog.hu/ 2012.01.03. 16:37:09

Jó kis poszt, jó kommentekkel. nagyon nem vagyunk egyformák, és az ember sem viselkedik egyformán más-más partnerrel.
ha izzik a levegő, akkor a pasi is tud több menetet produkálni "villámrandi" időegység altt is.
de tudjátok: a szex fejben dől el.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.01.03. 17:14:47

@zotyer: fejben dől el, de aztán úgy írjuk meg, mint ha testben történt volna. :PP
süti beállítások módosítása