A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Műbalhé egy excel tábla miatt

2012.04.23. 07:52 skarlát betű

Meglepetéssel olvastam, hogy nemzetközi visszhangot keltett egy eset: egy fiatal pasi egyszerre 12 lánnyal ismerkedett egy társkeresőn és excel táblázatban rögzítette adataikat, jellemvonásaikat, gondolatait róluk. 

A hülyeség nem ez volt (ez teljesen racionális magatartás), hanem az, hogy az egyik csajnak elküldte ezt a táblázatot. Az meg továbbküldte a barátnőinek. Na, ezt nem kellett volna. 

Mi a megdöbbenés és a felháborodás oka? 

Tán nem az, hogy egy pasi egyszerre több nővel levelez egy társkeresőn? Csak nem hiszi azt valaki, hogy egyszerre csak egy emberrel szabadna (lenne erkölcsös) flörtölgetni egy ilyen oldalon? Aki ismeri a társkeresők világát, az tudja, hogy nagy a merítés, és sokakat kell tesztelni ahhoz, hogy egy normálisat, minden szempontból megfelelőt találjunk, első körben sokakkal kell levelezni, és számosakkal randizni is, hogy valami összejöjjön. A 12-es szám nem tűnik eltúlzottnak. 

Akkor az a gond, hogy excel táblázatot vezetett? 12 nő minden fontos adatát fejben tartani nem kis szellemi teljesítmény, valljuk be. Mondjuk, egy autisztikus személyiségnek sikerülne, de az nem vágyik több partnerre, sokszor egyre sem. Mikor lakást kerestem, én is készítettem excel táblázatot mindenféle paraméterekkel, elérhetőséggel, előnyökkel, hátrányokkal, hogy láttam-e már a helyet, ki az ügynök, satöbbi. Még így is sikerült megnéznem számomra érdektelen lakásokat. A társkeresés egy bizonyos, felületes szinten, olyan, mint a lakáskeresés. Persze, ha valakivel intenzívebben elkezdünk foglalkozni, azt táblázat nélkül is fel tudjuk idézni, de a kezdeti szakaszban azért ez meglehetősen bonyolult.

Vagyis: semmi gond nincs ezzel, sőt, logikus viselkedés. És nem ő az első ember, aki táblázatot csinál a potenciális vagy már valóságos partnereiről, a listakészítés például Don Giovanni egyik jellemzője volt. Ő a lista miatt társkeresett, hogy úgy mondjam. Vagyis nincs ebben semmi, de semmi új, csak az eszközök modernizálódtak.

A srác akkor hibázott, amikor elküldte a listát az egyik jelöltnek. Butaság volt, nyilván. Ha az ember ilyen listát készít, akkor ne mutassa meg másnak, főleg érdekelt félnek ne. És főleg olyannak ne, aki ezen képes és megsértődik. (Pedig semmi negatívum nem szerepelt a táblázatban.) Miért is sértődött meg a csaj? Mert a fiú nem csak vele ismerkedett? (Ugyan, ennyire naiv csak nem lehetett, hogy azt higgye, csak ő van. És fogadok, hogy ő is párhuzamosan randizgatott más pasikkal.) A lányok számát tekintette túlzottnak? Vagy az sokkolta, hogy ő egy táblázatban szerepel, és ez milyen már? Szerintetek?

26 komment

Címkék: társkeresés műbalhé excel táblázat

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr264464730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2012.04.23. 12:02:04

Na bumm; kamaszkoromban én is vezettem táblázatot a csajokról. Igaz, akkor még nem volt Excel, de vonalzó és színes ceruzák igen. Külön színkódja volt annak, ha már csókolóztunk, és egytől ötig terjedő osztályozási rendszere volt az arcnak, a melleknek, lábaknak és a "szerelmi intelligenciának". Hogy ez utóbbi pontosan mit fedett, ma már nem tudom, de a haverokkal tök jó volt ilyen beszélgetéseket lebonyolítani, hogy:

- Ismered Katit a kettő reálból?
- Nem ugrik be... Hányas?
- Hát úgy 2-5-2-1
- Ja, az a nagymellű buta liba?

:-)

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2012.04.23. 12:05:51

Egyértelmű, hogy nem kellett volna elküldenie senkinek, főleg nem egy érdekeltnek. Amúgy meg miért ne vezethetné, ha jól esik neki? Nekem mondjuk nem jutna eszembe, még csak listám sincs a pasikról, nemhogy táblázatom, de hát különbözünk, nincs ezzel gond.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.04.23. 12:06:35

@tiboru: Mert ezeket az osztályzatokat együtt alakítottátok ki? Jé, a szerelmi intelligencia nagyon tetszik, jó lenne tudni, hogy ez mit fedett :-) De biztos van némi sejtésed még most is. Bár talán a kritériumrendszer változott :-P

Azt hiszem, nagyon sok ember vezet ilyen listát, ki-ki a saját rendszerező habitusának megfelelően amatőr vagy profibb módon. :-)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.04.23. 12:08:08

@azentitkaim: De nem azért tartják most szegényt aberráltnak, mert elküldte, hanem, mert egyáltalán vezetett ilyen listát. Nekem ez teljesen érthetetlen. Vagy csak a szokásos eszméletlen képmutatás?

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2012.04.23. 12:30:40

@skarlát betű: Persze, hogy képmutatás. Egy csomó ember vezet ilyen listát/táblázatot, csak lehet, hogy ciki bevallani.
Nekem is érthetetlen, mi ez a nagy felháborodás miatta.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2012.04.23. 12:39:17

Az nem lehet, hogy valójában simán adatvédelmi szempontból volt aggályos?

tiboru · http://blogrepublik.eu 2012.04.23. 12:41:21

@skarlát betű:

Hát volt egy viszonylagos konszenzus a baráti körön belül, hogy mit értünk mondjuk négyes arcon, ötös mellen vagy hármas szi-n.

Ez utóbbi a vagányságot, okosságot és belevalóságot együttesen tartalmazta.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.04.23. 12:57:25

@tiboru: Nem, bár abból nyilvánvalóan aggályos. De nem a srác tette fel a netre. Ő csak egy embernek küldte el - ez hülyeség volt, de nem egyéb.

Egyébként, ha már adatvédelem: ma hallottam egy site-ról, ahová az emberek az exeikről készített meztelen illetve pornófelvételeket pakolhatták fel bosszúból. Nagy üzlet volt, 2 évig működött, a pasi, aki kitalálta, jól megszedte magát rajta. Most lett elege a játékból. Persze, költöztetnie kellett a site-ot folyton... De betiltani nem tudták.

barbieds (törölt) 2012.04.23. 13:45:25

Aki szeretne egy táblázat sora (vagy oszlopa) lenni, tegye fel a kezét! Ez a baj ezzel a történettel.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.04.23. 13:50:30

@barbieds: Nem hiszem, hogy valaki kifejezetten szeretne, mert mindannyian azt hisszük, hogy páratlanok vagyunk, meg könnyen megjegyezhetők. Illetve szívesen vennék, ha nem volnának vetélytársaink, de attól még vannak. Ha nem leírva, akkor fejben. Engem csak elsőre döbbentett meg, mikor hallottam, hogy szerepelek egy táblázatban, de aztán rájöttem, hogy nincs ezzel semmi baj. Az más kérdés, hogy mutogatni nem illik az ilyesmit.

Lars.Lares 2012.04.23. 13:51:15

Egyszerűen csak megpróbáltam élvezni az életet az adott szituációban és túl buta voltam nyilvántartást vezetni. Nem is igazán tudnám szétválasztani címkékre ki milyen, hiszen ő épp úgy csodálatos, ahogyan van. És a tőle teljesen eltérő meg másként, de szintén. :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.04.23. 14:20:38

@Lars.Lares: Ez így nagyon szép :-) Mondjuk, fizikai tulajdonságokról én se vezetnék listát, mert valaki vagy tetszik egészében, vagy nem tetszik. Ilyen szempontból mindegy, hogy milyenek a paraméterei.

barbieds (törölt) 2012.04.23. 14:45:56

@skarlát betű: Nekem lassan már semmi illúzióm sincs kapcsolatokat illetően, de ezért ezt nem akarnám tudni.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.04.23. 15:27:27

:DD Szegény csávókám most lehet, hogy a föld alá szeretne süllyedni szégyenében, pedig ha egy kicsit odafigyelne, észrevehetné, hogy ő most egy csapásra celeb lett, és mostantól a csajok sorban álllnának az excel táblája előtt!

Lord_M_ 2012.04.27. 13:28:49

Hmmm... tulajdonképpen excel/adatbázis sorok vagyunk mindenhol... nagymamám mondta, hogy tulajdonképpen csak számok vagyunk ... mármint "A rendszerben"... és hát lássuk be, végül igaza van, egy számvagyok a TB-nél, az Adóhatóságnál, a BM-nél, a munkahelyemen, a buszon, a repülőn... bárhol... mindenhol... még a társkereső rendszer adatbázisában is van egy ID-m... mögöttem bejegyzések, mezők... mind - mind... ha ezeket összekaparnánk egy helyre, igen pontosan le lennénk írva...

hogy a srác excelfájlt készített, nem akkora gond... a gond ott van, hogy megosztotta a lánnyal MÁSOK sorait is... ez elővigyázatlanság volt, ostobaság és hiba. Elég kellett volna legyen csak azt a szakaszt átküldeni a lánynak, ami róla szólt... a többiről meg hallgatni..

de miért is mesélte el?

én is vezettem katalógust emberekről, értékeltem a világukat, az átfedéseket, és rájöttem olyan dolgokra, amelyek később beigazolódtak és segítségemre voltak... ha objektíven képes az ember szemlélődni, akkor egy ilyen táblázat néha előre jelzi, hogy adott emberrel bizony konfliktushelyzet lesz...

végül igazam volt, azok az emberek akik egy adott pontérték alatt teljesítettek, végül leépítésre kerültek, mert csak elvonták az időt és energiát azoktól akik "ígéretes"-ek voltak... :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.04.29. 22:14:41

@Lord_M_: Ezek az emberek, akikről táblázatot vezettél, nők voltak, vagy úgy általában, mindenki, aki csak kapcsolatba került veled? Ennyire sose voltam rendszeres :-) Pedig, ha logikusan végiggondoltam volna, hogy kivel nem szabadna foglalkoznom, megkíméltem volna magam sokmindentől, és most nem pasikról beszélek.

Azok számára pedig, akik igazán fontosak, úgysem csak számok vagyunk. Akkor sem, ha egy excel táblázatban is szerepelünk náluk :-)

Lord_M_ 2012.04.30. 10:39:22

@skarlát betű: óóóó én nem vagyok diszkriminatív, voltak ebben vegyesen :)

"Azok számára pedig, akik igazán fontosak, úgysem csak számok vagyunk. Akkor sem, ha egy excel táblázatban is szerepelünk náluk :-)"

ez így van... :) aki fontos (volt) annál nem feltétlenül volt érdekes a pontok alakulása :) pedig negyed-fél évente felülvizsgáltam az eredményeket :D

2012.05.02. 17:15:40

A poszt alanya nem a minőségre ment hanem a mennyiségre ugyanabban az időben. Nyilván nem volt túl sok agya. De számomra annyit is mutat az eset, hogy a srác egyáltalán nem is figyelt oda a nőkre akikre hajtott.
12 nőt/pasit nem könnyű fejben tartani, tehát nem is ez volt a szándék, hanem a felvágás a haverok előtt, egyfajta önigazolás, igen kellően macho-e. Több annál. Tahó is.

Mi lett volna ha csak egy nőre hajt és valóban oda is figyel rá? Bele gondolni is szörnyű!

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.02. 19:47:56

@vágtázó halottkém: Neked biztos nem volt még olyan élményed, hogy elvesztegettél egy csomó időt valakire, aki nem érdemelte meg, miközben mellőztél valaki mást, akire érdemes lett volna időt szakítani... Csak, mert egyszerre egyre "szabad" csak koncentrálni. A legbiztosabb módszer arra, hogy hoppon maradjon az ember. Főleg egy ilyen, netes társkeresős világban.

2012.05.07. 12:59:29

@skarlát betű:
De volt. Viszont az a hajó már elment, én meg nem futok olyan szekér után ami nem vesz fel.

Viszont nem vezetek listát emberekről, nem számozgatom őket, nem címkézem őket, még kevésbé mutatom meg a haverjaimnak, és nem töltöm fel az excsajok.hu-ra.

Ha több vasat is tartok a tűzben, inkább megtartom magamnak ezt az információt, mert az a tapasztalatom, hogy a bosszú sosem arányos vélt(vagy valós) sérelemmel.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.07. 15:31:27

@vágtázó halottkém: Persze, én is azt mondom, hogy tartsa meg az ember saját magának, ebben nincs vita. De hogy fejben raktározol vagy papíron vagy egy számítógép merevlemezén, már részletkérdés.

2012.05.07. 17:57:14

@skarlát betű:
Valóban az de nem is ez volt a lényeg abban amit írtam.

Csak annyi, hogy a mennyiség helyett inkább a minőséget kellene kajtatni. 12 lány már mennyiségnek számít. Képtelenség, hogy ne keverje össze a nevüket (akár). De az biztos, hogy a beszélgetésekre sem lehet emlékezni, úgy értem, melyikük mit mondott, kinek van kutyája, macskája, kiét hívják Cicmicnek, kiét Buksinak még akkor is ha az a házimalaca vagy a papagája.

Ezeket a dolgokat nem lehet excelben vezetni. Képtelenség, előbb-utóbb bárki belezavarodik. Csak magának okoz ezzel több problémát aki ilyesmire adja a fejét.

Szóval addig működik az ilyesmi ameddig csak a mennyiségre megyünk - versenyzünk a haverokkal, hogy ki smárol több tyúkkal az érettségig.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.07. 19:22:20

@vágtázó halottkém: A kezdeti fázisban ez a szám nem túl nagy, teszemazt, ennyivel levelezik, még nem mindegyikkel találkozott. Persze, hogy nem lehet ennyit észben tartani, de az emberek talán nem is várják el ebben a szakaszban, hogy emlékezzünk az aranyhörcsögükre.

Akivel érdemes folytatni, annak minden tulajdonságát nem kell excelbe foglalnia, persze. De legyen ez egyéni szabadság kérdése, ki hogyan segít a saját memóriáján. Rengeteg embernek nem tudom megjegyezni a nevét, a gyerekei számát, korát, azok nevét, úgyhogy mindig valami hülye egyensúlyozáshoz hasonlít a felületes ismerősökkel való beszélgetés, nehogy valami nagy baromságot mondjak már.

2012.05.08. 09:37:24

@skarlát betű:
Igen ez ismerős. Egy idő után valóban nehéz a távolabbi ismerősökkel való kommunikáció mert nem emlékszünk a részletekre.

De a fiatalok, a tinik és a huszonévesek még nagyon is figyelnek a részletekre. Abban a korban minden részlet számít.

Emlékszem biztos részese voltam én is hasonló skalpvadászatnak, mert a párom rendszeresen más néven szólította anyámat, nem emlékezett, hogy mit beszéltünk meg talihelyszínre, edzésen melyik napon vagyok, hétvégén elutazunk satöbbi.
Akkor persze nem értettem a helyzetet ezért úgy gondoltam ebből se lesz semmi, hiszen lám oda se figyel arra amit mondok neki.
Valóban nem. De akkoriban még nem volt exceltábla, csak kis fekete notesz.

Szóval nem hinném, hogy célravezető a listázás, hacsaknem a csajok átvágása és a villogás a cél. De előbb-utóbb mindenki lebukik. Akár saját baromságán, akár a másikén, de ezt hosszútávon nem lehet csinálni.

A felháborodást pedig értem, bár a mai fejemmel, már csak akkor lennék pipa, ha kikerülne az internetre. Huszonéves fejjel viszont nagyon berágnék az biztos.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.08. 10:35:54

@vágtázó halottkém: Ha valaki ügyesen vezeti azt az excel táblát, akkor pont ezeket az adatokat tudja memorizálni, csak elő kell kapnia az agyában azt a fiókot, amelyben az excel táblát tartja :-) Mert, ha egyszer leírtad és rendszerezted, könnyebben megjegyzed. De egy felületes ismerkedési periódusban, kifejezetten társkeresős netes helyzetben teljesen elég, ha csak az excelben szerepel, hogy kiről mit kell tudni. Aztán a lemorzsolódókat el is lehet felejteni. Nem arról a szakaszról van itt szó, mikor az ember már a másik anyjával találkozik, na.
Ha pedig van 2-3 partner képben, akinek akár még az anyjával is találkozik, akkor szépen meg lehet jegyezni kinek-kinek a családi viszonyait, ehhez nem kell excel tábla. Jó memória persze nem árt. És odafigyelés.
süti beállítások módosítása