A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Miért pont a viszony.hu? Avagy mire jó egy spéci társkereső?

2012.11.07. 07:29 skarlát betű

Kezdetben volt bennem némi szkepticizmus. Korábbi posztjaimból, például ebből és ebből kiviláglik, hogy megfordultam már néhány társkereső felületen, és úgy tűnt, épp elegen vannak a piacon.

man-computer-night.jpg

Persze nem minden hely ugyanolyan, léteznek nagy halak és kisebbek, pörgősebbek és lassúak, léteznek olyan portálok, amelyek csak melléktevékenységként működtetnek társkeresőt, és olyanok, amelyeknek ez a fő profilja, a műszaki megoldások és az extrák sem egyformák. De az általam eddig megismert helyekre egy dolog jellemző volt: hivatalosan függetleneknek ígérte a társ vagy partner, a nagy szerelem vagy a fergeteges szexpartner megtalálását, noha aki járt ilyen helyen, az tudja, hogy a nem független opció is ott van mindenütt, úgy a kereső profiljában, mint a keresett ideál leírásánál.

No, és a felhasználók között. Nőként nem jelent hátrányt a nem független státusz bejelölése, sőt, inkább előny, mint hátrány, nem hiszem, hogy sokáig kéne magyarázni, vajon miért is. A férfiaknak sokkal kényelmesebb – ha épp nem a nagy szerelmet vagy gyermekeik jövendő anyját keresik, és ők általában nem ezt keresik –, ha nem kell elköteleződniük. A nők nagy része viszont független pasit keres, főleg, ha ő maga is független.

Sokan érzik úgy a férfiak közül, hogy a sikerhez – hogy is mondjam finoman – füllentésen, ködösítésen, érdekes terminus technicusok kitalálásán át vezet az út. Kevésbé szemfüles versenyzők simán beírják, hogy függetlenek, aztán jöjjön, aminek jönnie kell. Előbb-utóbb persze bevallják, mi az ábra, de addigra legalább már szóba álltak velük. Mert a nem függetlenek férfiaknak nehezebb akár levelezésbe kezdeniük is.

Pedig nem kevés a tilosban járó vadász a társkeresőkön, gondolom, ezt a blog olvasóinak nem kell külön bizonygatnom.

Nos, a fentebb vázolt problémák kiiktathatók az idén július környékén feltűnt viszony.hu rendszerében, hiszen ez olyan tematikus társkereső, amely kifejezetten a tilosba kalandozóknak nyújt ismerkedési lehetőséget. Személyes beszélgetésekből és az általam összeállított kérdőívből is nyilvánvaló, hogy sok olyan ember van, akit eddig egyetlen társkereső sem tudott bevonzani, de most regisztrált erre az új portálra, mert úgy érezte, kifejezetten neki találták ki. A viszony.hu felhasználóitól visszaérkezett kérdőív válaszaiból az derül ki, hogy 27%-nak ez az első tapasztalata a netes társkereső műfajával, további 37%-nak pedig csak kevés előzetes tapasztalata volt. 45% nyilatkozott úgy, hogy a portál tematikus jellege pluszt jelent a többi társkeresőhöz képest.

Ha már számokkal kezdek dobálózni, gondolom, sokakat érdekel, hogy hányan regisztráltak eddig összesen, és milyen a nemek aránya. Nos, július óta már 6.000-nél tart a felhasználószám, ami ilyen rövid idő alatt figyelemreméltó fejlődést jelent. Még érdekesebbé válik a dolog attól, hogy férfiak – nők kb. 50-50%-os arányban vannak jelen – ez elég szokatlan, ugyanis más társkeresőkön szinte szabály, hogy több a férfi. Persze mindig számolnunk kell a többször regisztráltakkal és az inaktívakkal is, akik egyszer beléptek, aztán többet sem, de ennek ellenére izgalmas adatnak tűnik ez. Ahogy az átlagos társkeresőkön vannak nem függetlenek, úgy a hűtlenek társkeresőjén is szemezgetnek függetlenek, de mindössze a regisztráltak 10%-a tartozik ebbe a körbe. A fennmaradó 90% tartós kapcsolatban él, ezek közül 60% házas és 40 nem az, de valamilyen formában ők is elkötelezettek.

Az ötlet egyébként nem hungaricum, bármilyen szépen hangzana is (noha nem hiszem, hogy egy konzervatív kurzus szívesen bejegyeztetné mint igazi magyar találmányt): a nagy testvér (nővér?) egy amerikai oldal, az ashleymadison.com már 10 éve csalogatja a népeket és segíti elő, hogy a népek csaljanak. Mára több, mint 16 millió regisztrált tagja van – jó, persze tudjuk, hogy nem mind aktívak, de akkor is, elég elképesztő szám... Egyébként elérhetőek az angolon kívül több világnyelven (például franciául, spanyolul, németül, portugálul), de persze nem árt, ha az ember földrajzilag közel van ahhoz, akivel hűtlenkedni akar, én biztos egy helyi társkeresőre szavaznék inkább.

Visszatérve a viszony.hu-ra, amint már említettem, készítettem egy kérdőívet, amelyből – annak ellenére, hogy nem töltötték ki túl sokan (kicsivel száz fő alatt maradt a válaszolók száma) –, elég sok érdekesség derült ki. Persze az arányokért nem kezeskedem, de mindenképp érdemes rápillantani az eredményekre.

Első kérdésem a regisztráció céljára irányult: 6% egyáltalán nem tervez szexuális kalandot, 13% elég bizonytalan ezt illetően, vagyis összesen 20% körül voltak azok, akik inkább csak ismerkedés céljából jöttek az oldalra. Csupán alkalmi szexre 10% vágyott, tartós, de nem túl érzelmes kapcsolatra 21%. Érzelemgazdag kapcsolatban vagy szerelemben összesen 30% reménykedett, de jelenlegi kapcsolatából kilépni csak 3% tervez.

A legjellemzőbb korosztály egyébként a harmincasoké és negyveneseké, noha elég sok a huszonéves is – sajnos azt nem tudom, hogy itt milyen a nő-férfi arány, de nem lepne meg, ha elsősorban fiúk próbálkoznának.

Feltettem azt a kérdést is, mit gondolnak a felhasználók azokról, akikkel a társkeresőn kapcsolatba kerültek. 32%-nak nem volt határozott vagy általánosító jellegű véleménye, 13% találta úgy, hogy nem bonyolult randizni, 17% viszont bonyolultnak érezte, 10% szerint a partnerek túlságosan szexorientáltak (no, vajon itt volt-e nő a panaszkodók között?), 14% vélte úgy, hogy a többieknek fogalmuk sincs, mit akarnak.

Rákérdeztem az eddig általuk elért legnagyobb sikerre is, nos, majdnem a válaszadók fele semmilyen sikert nem könyvelhetett el eddig – persze nem tudom, mióta próbálkoznak, de a társkeresés hosszú távú műfaj és nagy kitartás kell hozzá, úgyhogy ne ítéljünk elhamarkodottan, teremhet még nekik is babér. A jóízű levelezést jelölte meg sikerélményként 23%, a barátság létrejöttét 13%, szexuális kapcsolatot létesített összesen 8%, ebbe már beleszámítottam a 2% szerelmest is, noha nem egyértelmű, hogy aki szerelmes, az a szexig is eljutott-e már.

Egyébként 66% nem randizott eddig senkivel, vagyis nem csoda, ha a szex ilyen vagy olyan formájában csak 8% részesült. 17% találkozott egy-két emberrel, 8% 3-5-tel, és 2% nagyon aktív randizó: ők 6-10 emberrel futottak már össze, olyan nem volt, aki 10 fölötti eredményt vallott volna be. (Fiatal még a társkereső, persze, lesz ez még másképp.)

Rákérdeztem a lebukástól való félelemre is, nagyon fél 34%, kicsit 13%, ez összesen nem éri el az 50%-ot, a többiek pedig nem tartanak ettől, ki ezért, ki azért. Külön firtattam, hogy hányan mondták el a partnerüknek, hogy regisztráltak: 6% volt ez az arány, 10%-nak pedig nincs hivatalos partnere – ez a szám kísértetiesen egyezik az összes regisztráltak közötti független arányával, ami megnyugtatott, talán nagyon nagy torzulások nincsenek az eredményekben.

Arra is kíváncsi voltam, mennyire találják könnyűnek a felhasználók a netes ismerkedést az IRL-hez képest: 18% szívesebben választja a virtuális utat, 15% a való életet, egyikben sincs sok sikerélménye 28%-nak, mindkettőben jól érzi magát 19%, 18% meg nem tudja eldönteni.

A viszony.hu szolgáltatásaival 42% nagyon, 39% meglehetősen elégedett volt, ez több, mint 80% elégedett felhasználót jelent.

Kíváncsi vagyok, ti már hallottatok-e az oldalról, esetleg regisztráltatok-e, és ha igen, randiztatok-e már vagy esetleg szerepel-e a terveitek között. Szavazás itt, alább. 

12 komment

Címkék: online társkeresés viszony.hu tematikus társkereső

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr84889750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szemekbe zárt titkok 2012.11.07. 14:53:19

Az ilyen oldalon - ami úgy hirdeti magát, miszerint kapcsolatban élőknek kínál ismerkedési platformot -, sok lehet a nyomozó. :)
Talán ezért van az, hogy "majdnem a válaszadók fele semmilyen sikert nem könyvelhetett el eddig." :)
Vigyázat! Féltékeny férjek és feleségek hadával találkozhattok.
A gyanútlan felhasználó nem érti, hogy lehet az, hogy itt senki sem akar személyesen randevúzni. :))

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.07. 16:12:29

@Szemekbe zárt titkok: Ez azért nem igaz, hogy senki sem akar, legfeljebb még nem jutottak oda. A kapcsolatkezdeményezések kb 5%-a jut el találkozásig, de most csak a hasamra ütöttem, ezt nem tudom alátámasztani :)
A nyomozókat, gondolom, amatőrökre érted. Lehet biztos féltékeny házastárs is egy pár az oldalon, de ennyi felhasználó közül belebotlani pont abba, aki után nyomoznak, azért az nem egyszerű. Ha az ember vigyáz, és nem hagy nyomokat, kicsit ködösít az életkorát, születési hónapját, gyerekei számát és lakhelyét tekintve, a feladat elég nehéz lesz. Amúgy köztudott, hogy más oldalakon is nyomulnak nem függetlenek, a veszély ott is fennáll.

Tenkeskapi Tánya 2012.11.07. 17:06:53

Körbenéztem kb. egy hónapja az oldalon (amit azóta töröltem is).Szerintem erre az oldalra is igaz, hogy a szerencselovagok és lovaginák csak újabb önreklámfelületnek tekintik. Valamint csak idő kérdése, hogy mikor fogják megtalálni ezt az oldalt is a hivatásosok, akik minden ingyen lehetőséget megragadnak, és a nős férfiak pont jó vadászterület nekik.
A torzítást azért nem tartom jónak, mert engem mindig kellemetlenül érintett, ha valaki később magyarázkodni kezdett, hogy nem is annyi, nem is úgy van. Itt nem a feltétlenül családi státusz, hanem például a magasság és kilók eltorzításával nagy csalódást lehet okozni.
Azaz, aki csalni vágyik, annak legyen valamennyi rezsije és vállalja, hogy esetleg figyelik itt (is).

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.07. 22:16:55

@Tenkeskapi Tánya: A hivatásosokat elég könnyű kiszűrni - ha valaki rájuk vágyik, az másutt is megtalálja őket, ha meg nem, itt sem fog neki kelleni. Nem tudom, mennyi ilyen nyomul, mivel nőként nem nagyon találkozom velük, a pasikat kéne megkérdezni.

A torzítások persze nem lehetnek durvák, de pár év ide vagy oda, pár kg ide vagy oda nem számít. Engem sose ért csalódás emiatt, egy volt, aki sokkal fiatalabbnak írta magát, de nem is tűnt volna fel a dolog, ha az életrajzából nem derül ki, hogy kamuzott. A súly-testmagasság tekintetévben kb őszinte volt mindenki, én persze nem mentem mérleggel és mérőszalaggal :P

Szemekbe zárt titkok 2012.11.08. 10:41:34

Tányával értek egyet, szerintem sem érdemes kamuzni. Ha így kezdődik.. máris rosszul kezdődik. Nem azért, mert annyira érdekes, hogy valaki 43 vagy inkább 46 éves.
/43 vagyok, de 42-nek nézek ki. :))/

Azt gondolom, hogy akik nem az igazat árulják el magukról, azok nem is igazán tudják mit is akarnak, kit is keresnek. Esetleg épp azért torzítanak, mert vagy a céljukban, vagy önmagukban éreznek kivetnivalót.

Érdemesebb inkább kevesebbet mondani, de az fedje a valót!

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.08. 13:25:08

@Szemekbe zárt titkok: Hol marad a játékos kedv? Mert ez játék is... Kicsit másnak tűnni, mint ami vagy, de még annyira, hogy hihető legyen.

Lehet, hogy valakit elsősorban a szerepjáték izgat az egészben, nem? Nem csak komoly kapcsolatot akarhat az ember, de persze egy szerepjátékból is lehet valami más...

Tenkeskapi Tánya 2012.11.09. 10:44:13

@skarlát betű:
Ezt korántsem nevezném (szerep)játékos kedvnek. Szimpla félrevezetés, hazugság. Mivel 8 éve ismerkedem neten, úgy vélem, eléggé helytállóak a megfigyeléseim. A társkeresők többsége mindig azon a tulajdonságán másít, ami számára kellemetlen vagy úgy véli, előnytelen lenne a kapcsolatfelvétel során. Családi állapot, iskolai végzettség, súly, magasság, de még a dohányzás is...
Legritkább esetben a szeme színén változtat valaki a reglapján.
Igenis rossz kezdet, ha magát másnak leíró valakivel kell randevúzni. Egy szeretőnél sok paraméternek kell egyezni, a külsőségeken túl ott van a vonzalom, a szexuális és szellemi összhang, a diszkréció kérdése, ezeknek egy része már csak a kapcsolat későbbi szakaszaiban ismerszik meg.
Nem érdemes hazugsággal kezdeni, szerintem.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.09. 12:58:58

@Tenkeskapi Tánya: Akkor mit szólsz ahhoz, hogy már regisztráltam idősebbként? :)
Szerintem a játékos kedvnek igenis lehet szerepe, de persze ez beállítottság kérdése.
Egyébként vannak lélektani határok, amelyeket ki lehet cselezni a siker érdekében, én nem haragudtam, mikor egy 48 évesnek regisztrált pasiról kiderült, hogy 50, mert az 5-ös szám akkoriban lélektani határnak számított nálam, és lehet, hogy nem is randiztam volna vele, ha az igazat írja be. (Nagy kár lett volna.) Tudni kell a határt, és tudni kell, hogy mi az, ami jó játékossá tesz. Mindig azzal volt baj, ha halálosan komolyan vettem az egészet.
Nem csak azért kozmetikáznak az emberek, mert előnyösebb színben akarnak feltűnni (persze, ez is benne van), hanem azért is, mert nem akarnak lebukni, és ez teljesen érthető.

Tenkeskapi Tánya 2012.11.09. 15:54:07

Gratulálok... azt hittem, csak én csináltam ilyet:-)
Érdekes volt a pasik reakciója... Azok a megkönnyebbült sóhajok azután a mondat után, hogy: "Be kell vallanom, hazudtam a koromat illetően, fiatalabb vagyok, mint a reglapon írtam." :-)))
Továbbra is fenntartom, amikor komolyan akartam valakit találni és nemcsak könnyed kalandot kerestem, megtérült az őszinteség.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.10. 14:08:19

@Tenkeskapi Tánya: Na persze, vannak fázisok, amikor többet hoz a konyhára az őszinteség. Csak azt se szabad túlzásba vinni :)
Egy tipikus dolog: a férfiak sokkal inkább hajlamosak azzal etetni, hogy hosszabb és érzelemdúsabb kapcsolatot keresnek, mint a valóság. Van olyan, aki ilyet keres, de az is ezt fogja állítani, aki nem igazán - mert a nők erre buknak, nem arra, hogy csak meg akarják őket döngetni 1x. A nő meg akkor lesz esélyesebb, ha nem nagyon galoppírozza el magát az örök szerelem emlegetésével :P Különben ez külön poszt témája lehetne, ki mit lódított már neten, társkeresőkön és jól járt-e a lódítással vagy ráfázott.

Szemekbe zárt titkok 2012.11.11. 20:34:11

@skarlát betű:
Amiről most írtál az a szándékok, célok megfogalmazása a netes társkeresőkön. Nyilvánvalóan baromság életreszóló szerelmet keresni, mert egyrészt mindenki azt keres, másrészt az vagy megtalál, vagy nem.
Volt egy ismerősöm, aki a felesége hűtlensége miatt jött a netre, egyrészt bosszúból, másrészt keseregni. Mire felocsúdott beleszeretett egy nőbe, aki az ország másik felében élt. Elvált, otthagyta a munkáját, a fiát, és elköltözött több száz kilométerre. Ki gondolta volna.. Nem az igazi szerelmet kereste, az mégis megtalálta.:)

Amiről véleményem szerint nem szabad valótlant állítani, az a külső tulajdonságaink, és körülményeink.

becsajozok.hu · http://becsajozok.hu 2015.01.02. 00:25:17

Tényleg klassz oldal, jól össze van téve. A randivonalra hasonlít leginkább.
süti beállítások módosítása