A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Szeretői modellek: életmód vagy rendkívüli állapot

2012.12.07. 08:53 skarlát betű

Hűtlenkedni sokféleképpen lehet, ahogy ezt már korábban is láttuk, csoportosítottam már többféleképpen a hűtlenek heterogén társaságát (szeretek csoportosítani), de ami a tartós szeretői kapcsolatok világát illeti, ott alapvetően kétféle változatot vélek felfedezni, és a két változat képviselői sokszor nem értik egymást.

Brown.Romeo.jpg

Az egyik csoport életmód-szerűen folytatja szeretői kapcsolatait, olykor már egész fiatal korától kezdve erre áll rá, és teljesen függetlenül attól, hogy épp van-e tartós kapcsolata vagy sem, házas-e vagy sem, születnek-e gyerekei, idősebb lesz, elválik, újraházasodik, és így tovább, vagyis függetlenül családi állapotától és korától, ameddig bírja, szeretőt vagy szeretőket tart. Általában nincs lelkiismeret-furdalása, nem rágódik a kérdésen, csodálkozó szemekkel néz mindazokra, akik ezt nem tartják normálisnak, noha meglehet, hogy a diszkréció és a békesség kedvéért nem hangoztatja úton-útfélen, hogy számára a testi hűség mint olyan értelmetlen és nemlétező dolog. Rejtőzködő életmódot folytatnak ezek az emberek, nők és férfiak, sokszor még a barátaik sem sejtik, hogy milyen gazdag szexuális tapasztalatokkal rendelkeznek. Keveset hallunk róluk, mert nem nagyon beszélnek a kalandjaikról, nem buknak le (vagy csak elvétve), tudatosak és józanok. Nem szokásuk botrányt kavarni. Nem tudom, tévedek-e, ha azt állítom, hogy jórészt viszonylag boldog párkapcsolatokban élnek egyébként, és elég derűs alkattal rendelkeznek. 

A másik csoportba azok tartoznak, akikről igazán sokat hallunk, mert szeretői kapcsolataik nagy érzelmi viharokat okoznak, nem mentesek a drámától, viharos szakításoktól és újbóli összeborulásoktól, lelkiismeret-furdalástól sem: az ilyen emberek számára egy viszony rendkívüli állapotot jelent, kibillenti őket az egyensúlyukból, és amíg a kapcsolat tart, nem tudnak visszatalálni ehhez az egyensúlyhoz. Minden, ami ijesztő a szeretőzésben, itt összpontosul, a család veszélybe kerülése, az érzelmi labilitás, a lebukások, és persze ez a fajta viszony vezet váláshoz is. Ezt az állapotot ugyanis nagyon nehéz sokáig fenntartani, vagy legalizálttá válik a viszony, vagy megszakad (olykor persze a megszakadás ciklikusan ismétlődik). Noha sok szenvedéssel jár, valószínűleg sokan érzik úgy, hogy ebben az időszakban élnek igazán, olyan ez, mint hullámvasúton ülni, a gyönyör és a rettegés egy időben van jelen. 

A két típus között persze lehetséges átjárás, van olyan életmódszerű szerető, akinek egyik viszonyából rendkívüli állapot válhat, és lehet rendkívüli állapotból életmódszerűt kreálni, bár nem egyszerű feladat Ha jelenleg szeretői viszonyt folytatsz vagy valaha folytattál, melyik csoportba sorolnád, soroltad volna magad? És, ha csak vágysz szeretői kapcsolatra, melyik fajtáját szeretnéd inkább? Esetleg harmadikutas vagy? (Ha nem volt még szeretői viszonyod, vagyis alkalmi hűtlen vagy illetve hűséges, akkor, kérlek, ne szavazz!) Mint mindig, most is lehet több opcióra is szavazni. 

35 komment

Címkék: életmód rendkívüli állapot szeretői modellek

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr944951400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DarkAngel71 2012.12.07. 09:57:49

Egyik csoportban sem sorolnám magam. Nem életvitel nálam, de a diszkrét magatartás megvan. Senki nem tud, sejt semmit, nem drámázok (csak magamban).

Tenkeskapi Tánya 2012.12.07. 10:50:24

Magam az első típusba sorolom, annyi megszorítással, hogy nem öröktől fogva alkalmaztam a gyakorlatban a házasságomban, ahhoz a hormonális parancs (fészekrakás, utódlás) elmúlása kellett. Az ifjonti kapcsolataimban, az ún. (együtt)járás intézményében nem kellett csalnom, ott szakítottam, ha más kezdett érdekelni.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.12.07. 15:37:47

@DarkAngel71: A dráma folyhat csak belül is, de attól még dráma. Akkor inkább a 2. csoport vagy, csak egy enyhébb fajtája. :)

@Tenkeskapi Tánya: Persze, sokan nem öröktől fogva csinálják, később alakul ki ez a fajta életmód, esetleg épp a drámai tapasztalatokból való kijózanodás miatt. De olyan is van, aki egész korán elkezdi.

est ragon 2012.12.07. 18:45:01

a felvezetésből az sugallmazódik ki, mintha a rutinos szeretőket "többre tartanád" az alkalmanként meghalni kész drámázóknál.... :-)

De nekem, személy szerint, inkább furcsa a rutinszerűen szeretőző hozzáállása, mint követendő példa.
Akit elkap a HÉV azt még csak csak megértem, persze ha nem hetente botlik bele a halálos nagy szerelembe.
Ebböl kitűnik, hogy én annak a "híve" vagyok, az én belső indittatásom az, hogy a szerelem egy ritka állapot... rutinosan csak felületesen művelhető.
Óriási érzelmeket és kellemes időtöltést megél az is, aki egyszeri alkalomnak éli meg a nagy szerelmei egyikét..... míg aki rutinból folytpn szeretőt tartó, inkább csak a kellemes időtöltést ismételgeti folyvást... kicsit hülyén néz ki a szememben...
Javíthatatlan romantikus vagyok....

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.12.07. 18:56:05

@est ragon: Nem lep meg, hogy nem érted, mi a jó az első változatban :) A kérdés az, ha már szerető (mert most abból indulunk ki, hogy van szerető), akkor mi ad többet? Mi tesz boldogabbá? És mi tesz szerencsétlenebbé?
Mit lehet bírni, és mitől bolondul meg az ember?
Úgy gondolom, hogy a 2. verzió nagy magasságokba repít, de a mélységekre azért már egyikünk se vágyik... Hacsak nem teljesen mazochista.
Az 1. változatban is van/lehet romantika és mély érzelmek.

Martian (törölt) 2012.12.07. 21:19:58

Az ingyen házhozjövő éhes instantpinán kivül más megoldás nem éri meg... :)

rohadjmegARCgeci 2012.12.07. 22:01:01

Pasiból még egy is sok,nem hogy több.A legideálisabb az lenne,ha egy sem lenne, csak ha a nő gyereket akar csináltatni, illetve ha cipelni kell valami nehezet.

ritmikus csimpifon 2012.12.07. 22:57:27

@Martian:
@Dr. Furia:

Mindkettőtök fogadja szívből jövő gratulációmat az érzelmi színvonalatokhoz.

Bélabáttya (törölt) 2012.12.08. 02:55:23

@DarkAngel71: Akkor - ha jól értem - nincs ugyan szeretőd, de legalább titkolod?

Nesebar 2012.12.08. 08:36:54

Ha igazán komoly kapcsolatom van, és szerelmes is vagyok, akkor senki sem jöhet közbe.
Amúgy pedig logisztikázom.
Egyszerre 5-6 nő van a tarsolyban, akiket szépen sorba rakok, és megpróbálok rájuk figyelni, több-kevesebb sikerrel. Ha 1-2 kihullik, nincs gáz, lehet újra tölteni a fiókot.
Sajnos ilyen vagyok, és maradok is.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.12.08. 09:41:48

@Nesebar: És mi lesz, ha egy szerelmeddel elköteleződsz, családot alapítasz, kölcsönt veszel fel, miegymás, aztán kiszeretsz belőle (mert ez így szok lenni)? 5-6-ra figyelni szerintem nem lehet rendesen, max 2-3-ra, de már az is nagy teljesítmény.

OakTree 2012.12.08. 18:50:46

@skarlát betű:

"aztán kiszeretsz belőle (mert ez így szok lenni)"

Megfellebbezhetetlen univerzális igazságok létezését, illetve a teljes igazság birtoklását az ókori, középkori és a jelenkori konzervatív filozófia felzételezi.

A modern/posztmodern/liberális filozófiai irányzatok ennek a pontos ellentétét állítják.

Akkor most hogy is van ez :)))))

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.12.08. 20:44:25

@OakTree: A "szok lenni" nem annyit tesz, mint a "mindig így van". (Milyen univerzális igazság?) De azért, ha nem vagyunk nagyon naivak, szerintem készüljünk a valószínűbb szcenárióra. Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport.

OakTree 2012.12.08. 21:10:37

@skarlát betű:

Jó-jó. Csak kicsit kötekedtem. Én emberi viselkedéssel kapcsolatban még a valószínűséggel is igen óvatosan bánok, de ez szigorúan magánügy :))

Egyébként az általad javasolt 2-3 tényleg elfogadhatóbbnak tűnik olvasmányaim alapján az 5-6 helyett. Az ókori héberek és a mai muszlimok is csak három asszonyt engedélyeztek a teremtés koronája számára: Egy az elmének, egy a gyermekeknek és egy az ágyéknak :)

Nesebar 2012.12.09. 12:05:25

@skarlát betű: nem lehet gyermekem így családom sem lesz.
2-3 nő alap, azt könnyen hozom, 5-6 valóban kicsit komplikáltabb, de megoldható.
A lényeg, hogy mindig nyugodt és kiszámítható legyen az ember, és tanuljon meg hazudni. Úgy, hogy a másik szemébe néz. Mivel már elég régóta így élek, nem annyira nehéz mindezt véghezvinni, nem mondom, az elején igencsak izgultam és reszkettem minden egyes találka előtt-után, de most már tök hidegen hagy, és lazán veszem a nőket.
Addig jó, ameddig ők kaparnak utánam.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.12.09. 12:15:18

@Nesebar: Pontosan mit is akarsz elhitetni velük? Azt, hogy ők az egyetlenek? Ha ezt elhiszik, akkor nettó hülyék, már elnézést. És milyen érzés lenne, ha nem kéne hazudnod, mert a nők elfogadnák, hogy ilyen vagy? (mindegyik nem fogja elfogadni, de akadhat ilyen is.) És, ha ők is ilyenek? Vagy tőlük elvárnád/elvárod, hogy csak te légy nekik?
Nem vagyok a feltétlen, 100%-os őszinteség híve, mert nem mindent kell a másiknak tudnia, de ha eleve azzal megyek bele az összes kapcsolatomba (ezek kapcsolatok-e számodra, egyáltalán?), hogy folyamatosan hazudok, akkor az baromi fárasztó. És ha ennyire hidegen hagy, akkor miért is csinálod? Skalpokat gyűjtesz? Nem érzem benned a női nem iránti rajongást, amit poligám pasikon érezni lehet, ha nem csupán a skalpvadászat a céljuk.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.12.09. 12:39:49

@OakTree: Én négy nőre emlékszem, hogy annyi a megengedett. De persze nagyon más egy háztartásban élni ennyi nővel és más csak barátnőként, szeretőként találkozgatni velük.
Kinek-kinek mások az igényei, de egy valódi szeretői kapcsolathoz is kell idő, ahogy én a női nemet ismerem, a folyamatos törődés a kulcs. És ezt megfelelő intenzitással azért nehéz 3-nál több emberrel hosszú távon folytatni. Jó, sokaknak még eggyel se megy.

OakTree 2012.12.09. 20:26:59

@skarlát betű:

Igazad van. Az iszlám tényleg négyet.
A három csak az ókori hébereknél volt.

A férjem biztosan azt mondaná, hogy egy is elég büntetés :)

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.12.10. 10:55:37

@Nesebar: csaxólok, hogy valamelyik sarkon már türelmesen ott vár téged egy kibaszott nagy pofon.

Nesebar 2012.12.10. 13:09:08

@kardhal77: már megkaptam, többször is. Sohasem attól, akitől vártam, hanem mindig mástól. Egyszer mindenkit utolér a sárga kutya (a la l'art pour l'art), ezt én is tudom.

Nesebar 2012.12.10. 13:21:41

@skarlát betű: Nem, egyiknek sem mondom, hogy ők az egyetlenek. És azt sem, hogy van másik mellettük. Egyszerűen erről nem esik szó, punktum.
A tények a következőek:
- nagyon sok egyedülálló nő van, aki vágyik egy kis törődésre, figyelemre, hogy kezelje őket valaki úgy, mintha nők lennének. Ezt a nők viszont honorálják, persze a női dolgokkal. Én ezektől a nőktől az ég világon nem várok el semmit, mindegyikben mást látok, mást szeretek, más vonz mindegyikben.
Ezt a helyzetet csak akkor csinálom, ha nincs komoly kapcsolatom, magyarul nem vagyok megőrülve senkiért, tehát szerelmes sem vagyok.
Skalpvadászat, női nem iránti rajongás:
- igen, ez lehet, hogy nincs bennem, ezen mindenesetre el fogok gondolkozni.
Kapcsolat számomra az, amikor mindent felvállalok vele kapcsolatban, és nincsenek hazudozások, megjátszások. Amikor valóban megőrülök egy nőért, akkor jöhet bárki, nem tudok akkor már játszmázni. Szívesen írnék erről egy könyvet, mik és hogyan alakultak ezek a dolgok az életemben, mert biztos kapnék visszajelzést innen-onnan, pozitív és negatív irányban is.
1x volt egy nő az életemben, talán a legjobb agyú az összesből, aki ezt mondta és nem tudom elfelejteni a szavait (Érdekes, vele nem volt testi kontaktus):
"Ha én férfi lennék, ebben a mai korban minden nőt megcsinálnék, akit csak lehetne".

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.12.10. 13:57:00

@Nesebar: Hát, én sokmindent el tudok képzelni, de hogy ennyi nő rá se kérdezzen, van-e másik rajta kívül, azt sci-finek tartom. Egy-két ilyen még talán létezik, de ilyen nagy számban... Max te nem válaszolsz, ha ilyen irányú puhatolózást érzel. Vagy ők sejtik, de önvédelemből nem bolygatják a dolgot.

És az a barátnőd, aki ilyen okosat mondott, nőként is mindenkivel lefeküdt, akivel csak lehetett? Mert ez igazán nem nagy kihívás, ha egy nő akarja, akkor szabad a pálya. Ha nem így tett, mi tartotta vissza? Nem arról szólt ez a mondat, hogy attól érezné, hogy van hatalma, ha ezt megtehetné, míg nőként max ribancnak nézik?

Ha férfi lennék, valószínűleg nőcsábász lennék, de azért mindenkit nem akarnék elcsábítani, csak az érdekesebbeket :) És mi köze a mai kornak az egészhez? Persze, lehet, ezt nem tőled kéne kérdeznem :)

Egyébként most csak tippelek, de szerintem kompenzálsz azért, hogy az a bizonyos nagy szerelem valami miatt megszakadt. Nem azon csodálkozom, hogy több nőre vágysz és kihasználod a lehetőséget, hanem azon, hogy közben nem is vagy oda a nőkért, úgy egészében. Mintha csak bizonyítani akarnál magadnak.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.12.11. 10:12:20

@Nesebar: nagyobb pofonra gondoltam, mint amiket felidézel, valószínűleg. Azok a kis figyelmeztetések lehettek...

Persze, mindenkinek más az útja. De van itt egy pár dolog, amit magától értetődőként jelentesz ki, holott szó sincs arról, hogy ezek evidensek lennének.

"Nem lehet gyermekem így családom sem lesz" -- egyrészt akármit is mondtak neked a nemzőképsségeddel kapcsolatban, az nem szentírás. Másrészt az embernek nem csak olyan gyereke lehet, akinek ő a biológiai szülője. Gyermeket lehet örökbe fogadni is. Ráadásul a "család", az sokkal többet jelent: a családod azokból az emberekből áll, akikkel nap mint nap kölcsönösen számíthattok egymásra. Az, hogy van-e családod, tényleg kizárólag rajtad múlik, nem azon mit mondott egy orvos.

""Ha én férfi lennék, ebben a mai korban minden nőt megcsinálnék, akit csak lehetne". -- erre a magvas gondolatra mondjuk egy hollywoodi akció-vígjátékot kiválóan fel lehetne építeni, de hogy a valódi élethez nem sok köze van, az is biztos. Hogy saját magáról mit tud az a "jó agyú" nő, aki ezt mondta, azt nem tudhatjuk, de hogy a férfiakról egészen keveset, abban szerintem nyugodtan egyetérthetünk.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.12.11. 16:00:42

@kardhal77: Néha egészen elérzékenyülök, drágám, olyan szépeket írsz :)

est ragon 2012.12.11. 20:59:04

@skarlát betű:

Nocsak nocsak.ledrágámoztad Kardhal kollégát ? :-) csak nem a saját fegyverével fogod térdrekényszeríteni ?
Vagy beálltál a sorba .." Te is?! Lányom, Brutella!?! "....

OakTree 2012.12.12. 07:21:14

@kardhal77:

Most én is elérzékenyültem. Aki ilyet tud mondani annak csak nagyon jó lelke lehet.
Ne hallgass est ragonra :)

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.12.12. 10:50:30

@skarlát betű: @OakTree: ne folytassátok, mert a kardomba dőlök! :D

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2012.12.12. 12:33:10

@kardhal77: @skarlát betű: @est ragon: @OakTree: Azt hiszem, most nagyon hiányolom a like gombhoz hasonlót innen a blogról. Pusszantás nektek, és köszönöm, hogy vidámabbá tettétek a napomat! :)))

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.12.12. 14:29:27

@Enchantée: hiába, mindjárt itt a karácsony! ;)

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2012.12.12. 14:34:46

@kardhal77: És ez hogy jön most ide? Olyankor más lelkiállapotba kerülsz, mint máskor? :)

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.12.13. 10:12:15

Mint a mellékelt ábra mutatja, békesség szállja meg e tájat is. :D

OakTree 2012.12.13. 14:24:31

@kardhal77:

"At Christmas I no more desire a rose
Than wish a snow in May's new-fangled mirth;
But like of each thing that in season grows."

és

"Some say that ever 'gainst that season comes
Wherein our Saviour's birth is celebrated,
This bird of dawning singeth all night long;
And then, they say, no spirit dare stir abroad,
The nights are wholesome, then no planets strike,
No fairy takes, nor witch hath power to charm,
So hallow'd and so gracious is the time."

:D

Szemekbe zárt titkok 2012.12.14. 23:27:20

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KlcJ7ey1dIg#!

Ha volna két életem (Piramis)

Szemekbe zárt titkok 2012.12.15. 14:12:13

Természetesen nem a tökéletes férfitest vonz bennünket nőket, hanem maga a FÉRFI. De azért, felizgat egy szép izmos váll látványa, ami fölénk magasodik, vagy jólesik megnézni egy meztelen férfi fenekét, amint kisétál a szobából .. :)

"Az lesz a veszted, hogy örvénylik a tested." /Ákos/
www.youtube.com/watch?v=lMND5gjlIHw
süti beállítások módosítása