A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Tisztességtelen ajánlatok

2013.01.29. 07:34 skarlát betű

A napokban eszembe jutott egy film, amelynek a magyar címe Tisztességtelen ajánlat - talán emlékeztek rá, bár már megvan 20 éves...

tisztességtelen ajánlat.jpg

Adott egy házaspár, amely anyagilag a csőd szélén áll, de kimászhat a csávából, ha a csaj lefekszik egy milliomossal. Na, persze, nem az a hétköznapi erkölcsi dilemma, mert kivel történik meg olyasmi, hogy egy vele töltendő éjszakáért egy kőgazdag fószer egy millát ajánlana - nem is akárki, hanem maga Robert Redford? Jó, ha ma tenné ezt, talán már meggondolnánk, megéri-e (most 77 éves), de a film készítésekor még a legtöbb nő nem sokat teketóriázott volna. 

Ha ilyen csábító ajánlat nem is fordul elő az életünkben, azért az meglehet, hogy olykor választás elé állítanak bennünket (főleg nőket, de azért némely férfiakkal is előfordul): szexért cserébe kaphatunk előléptetést, vagy valami más természetű előnyhöz juthatunk (lásd szereposztó dívány). Esetleg egy olyan személy számára eszközölhetünk ki előnyt, aki fontos nekünk. Extrém helyzetben az is előfordul, hogy szexért cserébe megmenthetünk valakit valamitől. 

Vajon ti voltatok-e ilyen helyzetben valaha, főleg úgy, hogy egyébként párkapcsolatban éltetek, és nem csak rátok lett volna hatással a döntésetek? Éreztétek-e már szükségét annak, hogy feladjátok az elveiteket (ha voltak/vannak ilyen elveitek), illetve megbeszéltétek-e valaha a partneretekkel, ha ilyen szituáció adódott? Vagy jobb, ha az ember ezt egyedül dönti el, és nem terheli a partnerét vele? 

Volt olyan, hogy azért mentetek bele, mert a kísértő nagyon is tetszett, vagy az lebegett a szemetek előtt elsősorban, hogy mit érhettek el az alkalmi (?) szex által? Vajon élveztétek-e, vajon volt-e közületek, aki folytatni akarta, illetve folytatta is, és a szereposztó dívány epizódból sokkal több lett később? Kiderült-e más számára is, mi történt, részetek volt-e miatta gáncsoskodásban, megvetésben? Megbántátok-e? 

Vagy épp lemaradtatok-e valaha komoly előnyökről azért, mert nem voltatok hajlandóak lefeküdni valakivel? És volt-e olyan, hogy noha nem szexeltetek, a környezetetekben mindenki meg volt győződve róla, hogy csak azért kaptatok meg egy munkát, fizetésemelést, kiküldetést, ösztöndíjat, akármit, mert beadtátok a derekatokat? Vajon mit tennétek ma, ha ilyen ajánlat érkezne? Bárcsak érkezne, legalább valamilyen módszerrel előbbre juthatnátok? Vagy isten ments? Persze az is nagyon érdekelne, aki tett már ilyen ajánlatot! Várom a sztorikat és a válaszokat erre a rengeteg kérdésre! No meg az ajánlatokat :P

21 komment

Címkék: tisztességtelen ajánlat szereposztó dívány szex érdekből

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr195049444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lars.Lares 2013.01.29. 09:38:53

Amelyik munkahelyi környezetbe beleláttam, ott a fordítottját lehet tapasztalni. Nem felülről érkeznek ajánlatok a nők felé, hanem a nők ajánlkoznak fel, és tülekednek egymással felfelé. Minél kevesebb hasznosítható tudással, képességgel, végzettséggel rendelkeznek, annál inkább.

DarkAngel71 2013.01.29. 09:56:53

Nekem jelenleg nő a felettesem, és, akinek én vagyok a felettese, azok is nők. Egyelőre a pasikat szeretem, így kizárt, hogy bármi szóba jöhet :-D Nem volt még ilyen szitum. De találkoztam már ezzel. Az adott hölgy nem volt ésszel ellátva, de voltak tesi adottságok, így került egy nagyon magas vezetői beosztásba, borzalmas volt vele dolgozni, mert mindig mindent jobban tudott bárkinél. Előre tudni lehetett, hogy hülyeség, amit csinálni kell, de muszáj volt. 2 szer kellett dolgozni. Itt sem felülről indult a kezdeményezés, mint ahogy Lars.Lares írta. A fentről indult esetben azt tudom elképzelni, hogy valaki azért megy bele, mert félti az állását.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.01.29. 11:44:11

@Lars.Lares: Én sose vettem észre, hogy ez hogy megy, csak az eredményét láttam :P
Igaz, egyszer valaki azt mondta, hogy ebben a szakmában (mindegy, melyik) igazán kár, hogy férjnél vagyok, és ezt a jelek szerint komolyan is veszem. Hát, akkor még komolyan vettem, de előrejutás érdekében nem lett volna gyomrom senkivel kavarni, máig így gondolom. Persze lehet, hogy hülye vagyok.

@DarkAngel71: Az ilyen kontraszelekció nem csak a szex miatt valósul meg, és én még mindig nem értem, miért jó az egy főnöknek, ha a beosztottja hülye (persze, ha ő nem még hülyébb, mer akkor lehet, észre se veszi). És mit tudnak a hülyék, amiért megéri a sok konfliktust és szívást, hogy egy bizonyos helyre rakják őket. Mert szexelni a nem hülyék is tudnak :P Nálunk szerintem a megbízhatóság az elsődleges szempont, a lojalitás mindenek felett, és le van szarva minden szakmaiság, hozzáértés.

OakTree 2013.01.29. 11:56:39

@skarlát betű:

"lojalitás mindenek felett"
He-he :))))

Miettke11 2013.01.30. 13:48:49

Nem munkahelyen, de zsaroltak már meg sexért.
Megismerkedtem egy férfival, akinek első találkozásunkkor adtam egy névjegyet - ezen szerepelt a családi vállalkozásunk telefonszáma -, amminek a másik oldalára firkantottam a magán mobilszámomat.
Elkezdődött a kapcsolatunk, ám néhány hét után rájöttem, hogy a férfi elég zűrös alak, talán az alvilághoz is köze van, szóval be akartam fejezni a kalandot. Közben a feleségétől is kaptam egy zaklatott hívást, hogy megtalálta az sms-em a férje telojában, és hogy most szült ..
Szóval szakítani akartam, kerültem a találkozást, nem vettem fel a telefonhívásait. Mikor egy alkalommal mégis beszéltünk, azt mondta, ha sexelünk még egyszer, akkor talán elkerülhetem, hogy a felesége megcsörgesse a családi telefonszámomat, ha nem, akkor ő nem tud kezességet vállalni. Felháborodottan közöltem vele, hogy ez zsarolás!!!
Nemsokkal azután hívás érkezett az üzleti telefonra, amit épp a férjem vette fel. Nem szólt bele senki, csak valami szuszogás félét lehetett hallani.

goldmedal 2013.01.31. 08:02:28

Nem csodálkozom, hogy nem tolonganak a beszámolókkal:-)
Ez egyik félnek sem dicsőség...
Nekem sem saját történetem van, hanem a régmúltból merült fel bennem egy emlék.
Első munkahelyemen, egy külkereskedelmi vállalatnál az első napon súgták meg nekem jóindulatúan, hogy ide hét órára illik megérkezni, még a főnökasszony blokkolása előtt legyek ott... Bambán nézhettem, mert már jött is a magyarázat, a főnöknőnk az igazgató úr szeretője, és ők reggelente szoktak találkozni, szinte hajnalban, együtt jönnek be és útközben enyelegnek, így nagyon korán kezdik a munkát, addigra a beosztottaknak a helyén kell lenniük.
Hittem is, meg nem is, de amikor telefonálások kiszűrődő hangjaiból világossá vált, hogy tkp. a nem túl zseniális főnöknőnk hisztérikusan követelőzve, és a viszonyukra célozgatva hajtat végre az igazgató úrral bizonyos döntéseket. Nem is időztem ott sokáig, mert bár nem voltam mutatós szépség, egyértelművé vált, hogy főleg ez a gyújtópontja az ő kapcsolatuknak, a nő iszonyúan féltékeny volt az ott dolgozó nők miatt, és nyírta őket, ahol tudta.
Nem hiszem, hogy utólag visszatekintve ők is kérkednének - akár nick mögé rejtőzve - ezzel a liaisonnal.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.01.31. 11:36:39

@goldmedal: De gondoltam, ha nem is saját példát, azért másokét megírhatják :)
Milyen hülyék voltak ezek, miért nem enyelegtek későbbig, vagy, ha korán mentek be, miért akarták, h a többiek már ott legyenek, enyeleghettek volna még tovább is. Én ilyen helyzetben biztos nem azt akarnám, hogy mire beérek, mindenki ott legyen :P

Ugyancsak ismerős ismerősének sztorija: adott egy srác, aki vagy elcsábította a főnöknőjét, vagy fordítva volt, mindenesetre annyit tudtam, hogy a főnökasszony elvárja, h hetente 2-3 alkalommal beugorjon a srác reggeli numerára, majd együtt menjenek a melóba. Plusz a srácnak még volt egy másik nője is, aki folyton ki volt akadva emiatt a viszony miatt (ami nem volt nagy titok), és hol szakított a csókával, hol megint összejöttek - esténként. Lehet, hogy még mindig így mennek ott a dolgok. És ha a pasi nem akarja kirúgatni magát a melóból, teljesítenie kell :P
A rossz hír az, hogy a nők sokkal lassabban unnak rá egy ilyen helyzetre, mint a pasik.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.01.31. 11:38:36

@Miettke11: Ezek szerint akkor mégis abbamaradt a zaklatás minden további nélkül?

Miettke11 2013.01.31. 13:31:14

@skarlát betű: Igen. Végül is semmi következménye nem lett a visszautasításnak. Még egy ideig ugyan próbálkozott, de miután soha nem válaszoltam az sms-ekre, és a hívásaira sem reagáltam, eltűnt az életemből.

goldmedal 2013.02.01. 11:34:16

@skarlát betű:
A korán kelésük oka az volt, hogy csak ilyenkor tudtak lefeküdni:-)
A pasi felesége délután már nem tűrte volna a kilengést, lebukhattak volna.
A sok tökkelütött munka után randizott, de ők, az agyafúrtak munka előtt szorították ki azt a kis időt:-)
Gondolkoztam azóta a spinén, állati féltékenységi jeleneteket generált, és próbált mindenkit kilőni maguk körül.
Azóta több ilyennel is találkoztam, akik géppuskával igyekeznek mindenkit kiirtani a szeretőjük mellől, annyira önbizalom-hiányosak.
A másik véglet, aki nem agresszív, hanem körmönfont kérdéstechnikával irányítja a pasit afelé, hogy ő, egyedül ő az igazi nő(je) a világon.
Mondhatnánk erre, hogy na nem, senkit nem lehet kényszeríteni, de én azt láttam, hogy a férfiak borzasztó sokáig táncolnak a szeretőjük nótájára, pedig az sokszor önzőbb, kisajátítóbb, manipulálóbb, hisztérikusabb, mint a feleségük. Az önként vállalt rabság mindig édesebb?

Tylia cordata 2013.02.01. 13:02:51

@goldmedal:
Nem "édesebb rabság" ez, hanem két érdek találkozik!.

1) a főnöknek mindig kéznél van a szerető és még pénzbe sem kerül a "körités", nem kell őt szállodába, vacsorázni, stb. vinni - mert a munkahelyen találkoznak, ráadásul hajnalban, - jó ötlet! - hiszen igy az otthoni balhé kockázata is minimális.

(A többieknek, az emlitett esetben, meg azért kell korábban bejönni, hogy a főnök nejének semmi se legyen gyanús - ha netán nyomoz(tat) utánuk. Ez viszont már hatalommal való visszaélés.)

2) A beosztott, mint szerető oldaláról sokkal inkább érdekről, mint szerelemről lehet szó - amit tanusit az a kiméletlen viselkedés is, amit az általad leirt esetben a többi kolléganő felé mutat a szerető.

Különösen manapság éri meg valakinek a testét éppen a főnöke részére "áruba bocsátani", amikor szinte mindenkinek bizonytalan a munkahelye a nagy magyar vadkapitalizmusban, uj munkát kapni pedig csak személyes kapcsolattal, v. szerencsével és kevésbé lehet tudással v. tehetséggel. Pláne, egy jól fizetett munkát!

Tehát nem csoda, ha az illető hölgyek foggal-körömel védik a kiváltságaikat, még akkor is, ha a szex nem okoz tul nagy örömet, csak eszköz a céluk elérésében.

Az adott munkahelyen mindez szinte törvényszerűen számos torzuláshoz és rossz közérzethez vezet (jutalmak,előléptetés, fizetésemelés esetén a szerető preferálása, a csinosabb v. okosabb nőkollégák állandó mószerolása a főnöknél, minden jobb külföldi kiküldetés a kedvenc kezében való összpontositása, stb.)
Ezek a viszonyok éppen ezért hamar átláthatóvá válnak és többnyire hátrányosak a többi kolléga i számára.

Amennyiben a főnök elég intelligens,és nem ad preferenciákat a barátnőjének, akkor már jobb a helyzet.

Nemrég mesélte nekem egy szolid, megbizható és kifejezetten jó szakember fiatalember, hogy azért veszitette el az egyébként szeretett munkahelyéről, mivel az igazgatónő kirugta, egyértelműen azért, mert nem volt vele hajlandó szerelmi viszonyt folytatni, pedig a nő többször is kezdeményezte.

Dolgoztam magam is ilyan munkahelyen, ahol fél évtizeden át mérgezte a levegőt az, hogy a főov. munkaidőben kefélte (órákra bezáróztak a főnöki szobába, a titkárnő ilyenkor azt mondta, házon kivül vannak) az egyik kihivóan viselkedő és vele kikezdő női beosztottját. A főnök ráadásul massziv alkoholista volt és nem az a jóképű fajta.

A nőszemély jómódban élő, 3 gyerekes családanya volt, csinos, értelmes férjjel. Szó sem volt részéről szerelemről, csak a nő mérhetetlen karriervágyáról. Egyébként egy dekorativ, ugyanakkor agressziv és kifejezetten gonosszá vált spiné volt, aki visszaélt a főnökön nyert hatalmával, saját közvetlen érdekei szerint szabályozva őt.

Amikor a botrány már égig ért, a főnököt gyorsan eltávolitották - rajtakapták őket - a nőt áldozatnak tekintve meghagyták, majd ő lett a főov.(!!) végül aztán külföldi munkahelyre távozott, hálistennek.

Utána igen kellemes hellyé vált ez a főosztály, de én még időben más feladatot kértem és kaptam - mivel nem birtam ezt az álságos, igazságtalan légkört.

Kérdés, hogy az ilyen, feudalista tipusú munkahelyi főnök-beosztott szexuális viszonyban vajjon ki is az áldozat?

Tanulság - sok más eset alapján is az - hogy a szexualitásával visszaélő beosztott igy tud kiemelkedni az átlag közül

kicsibuta 2013.02.10. 22:13:30

@goldmedal: Nem édesebb. Félnek, hogy ha nem úgy táncolnak, ahogy a csaj fütyül, az mindent elmond az asszonynak, válás, vagyonvesztés stb.
Az író Molnár Ferenc ezt elegánsan oldotta meg. Már rég meg akart szabadulni Fedák Sáritól, aki a szeretője volt. Nem sikerült neki. Hát elvette feleségül, és elvált tőle. :D

William_Harford · http://erotikusmemoar.blog.hu/ 2013.02.27. 15:38:45

A filmi szituációt nem éltem meg, de a főnök-beosztott szeretői viszonyban van tapasztalatom. Méghozzá főnökként. Jelzem, nem én kezdtem a viszonyt, és szerintem példaszerűen is kezeltük éveken át. Ő afféle asszisztensként a jobb kezem volt, kiváló munkaerő (szakértelem + elkötelezettség). A cég csak nyert a dolgon, mert értem bármilyen erőfeszítésre, pluszmunkára hajlandó volt. Én meg igyekeztem a hatalmamban álló eszközökkel honorálni az elkötelezettségét, a szabályok adta kereteken belül. A legőszintébb önvizsgálattal is úgy gondolom, sem a munkatársait, sem a céget nem érte hátrány a viszonyunk miatt. Sőt, az utóbbi csak nyert az ő totális odaadásán, amit az mozgatott, hogy én minél több sikert mutathassak fel. Nem használtam ezt ki tudatosan, pláne szándékosan, de tény, hogy elfogadtam, hogy velem együtt zsákmányolja ki magát, úgy, hogy a "jutalom", a pénz és a dicsőség nagy részét - ahogy lenni szokott - a főnök zsebelje be.
Na, akkor mégiscsak van a történetemben tisztességtelen. :)

Gasroy 2013.08.06. 22:24:59

Tartós kapcsolatban élek (én a pasi ír), több mint 20 éve, és mi amolyan mindent kibeszélők vagyunk otthon. Kedvesem, jó alakú de nem feltűnő asszony, de a nagy "problémája", hogy szeret mosolyogni.
Ebből adódott szerintünk jó néhány félreértés, flört és férfi főnökök irányából nyomulás.... Elég csak a mosoly, és a férfiaknak eldördül a startpisztoly....és már többszöri a nemleges válasz után volt, hogy új munkahelyet kellett keresni. De, ha nem is új munkahely megromlott viszony, és feszült légkör.
Talán nem véletlen, hogy írok és a mai nap regeltem, mert most esete 10 kor is itt ülök és izgulok, mert még nem tudom/tudjuk biztosan, hogy az új munkahelyen 2 hónap után valóban "CSAK" céges érdek miatt vált szükségessé egy külföldi út egy magas beosztású vezetővel (bár nem főnők).....
A kapcsolatunk mély és stabil, a hűség szinte biztos, de nem vagyok ott, ő nincs itt, tehát aggódom és nem csak miatta...

Tylia cordata 2013.08.08. 20:43:42

@Gasroy: biztosan nagyon szép a mosolya és közvetlen, magabiztos stilusa van. Örülj neki, hogy ilyen párod van, de ne legyél féltékeny, mert ha megérzi, tényleg meg fog csalni.

ghost recon 2013.08.09. 09:16:32

@Tylia cordata:

Ez remek tanács, csak nem olyan könnyen kivitelezhető. Én ugyan nem vagyok egy féltékeny típus, életemben egyetlen nőre voltam féltékeny, de akkor tulajdonképpen majdnem megőrültem. És sehogy máshogy nem tudtam megőrizni az integritásomat, csak úgy, hogy elhagytam, és amennyire lehetett, a kapcsolat nyomát is kitöröltem az emlékezetemből.
Másrészt meg vannak bizony ilyen nők, akik "nagyon szeretnek mosolyogni", hát ha az ember egyébként monogám tipus, akkor velük nem lesz egyszerű az élet.

Tylia cordata 2013.08.09. 12:23:14

@ghost recon: Gioconda mosolya??

Megyek bepakolni, többnapos évfolyam találkozónk lesz, he-he... végre valami jó dolog a nagy melegben. Addig is, ne csintalankodjatok.

ghost recon 2013.08.09. 12:43:49

@Tylia cordata:

Jó mulatást!

Ha nem is éppen rá gondoltam, de ismerek olyan nőket (férfiakat is), akiknek van valami a mosolyában. Van egy kollégám például, ilyen kis semmitmondó, kimondottan alacsony, görbe orrú, cigányképű ürge. De ha elkezd vigyorogni, Battonyától Nemesmedvesig tépik a bugyijukat lefelé a fehérnépek.
Meg volt ilyen barátnőm is. Megvadultak tőle a férfiak, amerre csak járt.

mangalor 2013.08.09. 14:35:45

@Tylia cordata: nagyon fura, de egy mosolytól, kedvességtől, a vidám, fesztelen természettől (ami nem egyenlő a kihívó viselkedéssel) tényleg feljogosítva érzik magukat a férfiak pl. ismerkedésre. de azért Gasroy paráját kissé én is túlzottnak érzem, ha eddig sosem volt félnivalója, miért pont most lenne?
egyébként ez nálam is többször okozott félreértést, de sztem lehet az ilyesmit kulturáltan kezelni... mondjuk melóhelyen nem tudom, mindig feleanyi idős voltam, mint a főnökeim... de nekem egy kicsit sántít ez a dolog.
@ghost recon: én eddig csak bugyilehúzó tekintettel találkoztam, na, az se semmi, amikor egy pasas úgy néz, hogy...

ghost recon 2013.08.11. 09:06:33

@mangalor:

Mondom neked, nőben is megvan ennek a típusnak a párja. Egy darabig együtt is voltam egy ilyennel, hát nem volt unalmas időszak. Ha húsz métert mentünk az utcán, ketten tettek ajánlatot neki, ha százat, akkor tízen. Fel akarta szedni a benzinkútnál a pénztáros, a kávézóban a pincérnő, a piros lámpánál a szomszéd kocsiban ülő rendőr. Mindezt úgy, hogy ott voltam vele. Képzeld el, amikor máshol voltam!
süti beállítások módosítása