A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Párosítás, párosodás: ki kivel kavarjon?

2011.02.23. 11:54 skarlát betű

A klasszikus szitu talán még mindig a nős férfi-független nő párosítás. A nős férfiaknak több idejük és alkalmuk van szeretőt keresni, mint a férjes nőknek (főleg, ha a gyerekekkel nekik kell foglalkozniuk). Talán a pasik igénye is nagyobb a változatosságra. Sokak panaszkodnak arra, hogy az asszonyt már nem érdekli a szex, és hárít. No, akkor majd egy fiatalabb, és nagyon is készséges nő!

DE!!! Ez mindkét fél számára csapda. A fiatal, független nő férjet keres a legtöbb esetben. Főleg, ha nős pasikra bukik. Kész egzisztencia, érett személyiség, ez csábítja a lányokat. (Akik olykor már 30 fölött nem is kislányok, és sürgősen le kellene akasztaniuk egy komoly pasit.) A családos férfi nem akar válni. Legtöbbször lakáshitelt fizet, imádja a saját kölykeit (de nem akar továbbiakat), és megszokta a feleségét. Lehet, hogy szereti is, már nem szerelmes belé, de nem is akarja cserben hagyni.

Opciók: előbb vagy utóbb a lány elkezdi válásra noszogatni a szeretőjét. A férfi őrlődik. Vagy nem őrlődik, és hamar szakít. Ami a lánynak borzasztó fájdalmas. Lehet, hogy egy kicsit a pasinak is. Elképzelhető, hogy évekig húzzák a dolgot. Hol szakítanak, hol összejönnek. A pasi ígérget: csak várjuk meg, amíg a gyerekek ebbe vagy abba a korba elérnek. És lépni fogok. A nőnek fogy az ideje. A pasi meg időt akar nyerni. Rossz játszma. Olykor a lány győzelmet arat, azt a pasi családja szívja meg. Akkor borul a házasság, el kéne adni az eladhatatlan házat, gyerektartást kell fizetni, az ex-feleség bosszút esküszik, az apa ellen hangolja a gyerekeket. Nem kívánom senkinek.

Tehát: nős férfiak, válasszatok magatoknak férjes asszonyt szeretőnek. Még mindig benne van a pakliban, hogy elvált nő lesz belőle előbb-utóbb, persze. De ha mégsem, egész szép kapcsolatot lehet kialakítani vele. Nem kéri majd, hogy töltsétek vele a hétvégét, a karácsonyt, nem akar gyereket tőletek (mert már vannak sajátjai), és még a kölykök nevelését is megbeszélhetitek vele.

Most nézzük a női oldalt. Férjes asszony jól jár-e egy független pasival? Ez még akár járható út is lehet. Főleg elvált férfiak esetében, akik nem akarnak újra nősülni, de szeretnének állandó partnert. Nem bánják, ha nem mutathatják be barátnőjüket a gyerekeiknek, sőt, az sem baj, ha senki nem tud a szeretőjük létezéséről. Nekik ez roppant kényelmes. A férjes nőnek meg az a kényelmes, hogy a pasinak van kéglije, akármikor lehet neki sms-t küldeni, mert nincsenek tiltott időszakok, és akár hétvégén is randizhatnak, ha a nő meg tudja oldani. (A nők találékonyak. Megoldják.)

Egyensúlyi helyzet azonban leginkább akkor alakul ki, ha mindkét fél házas. Ilyenkor persze nehezebb időt találni egymásra, és a kommunikáció is kockázatosabb. Ami a találkahelyeket illeti, léteznek erre a célra rendszeresített kéglik, de a régi jó garniszálló is megteszi (csak az drágább). A házas+házas párosításban kedvező, hogy nagyjából ugyanazt várják a másiktól. Nem akarják a status quo-t borogatni, és igyekeznek maximális diszkrécióra törekedni. A gond elsősorban az lehet, hogy mint mindig, a nő folyamatosabb kapcsolattartást igényel, mint a férfi. De ez már egy másik téma.

16 komment

Címkék: független egyensúly házas veszélyek

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr322683276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vagányfilozófus 2011.02.23. 21:04:33

Általában a nő lelki életet igényel, szerelemből lép félre, míg a férfit legtöbb esetben a hímtagja vezeti. :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.02.23. 21:33:22

@vagányfilozófus: Ez azért nem ennyire egyszerű. Ha egyetlen alkalmas félrelépésről van szó, akkor tényleg a szex a fő motiváció a pasiknál, de egy szeretői kapcsolat túl sok energiát és időt igénnyel ahhoz, hogy csak azért csinálja valaki, mert olykor feláll neki. Aki így keres szeretőt, csak, mikor épp feláll, az nem is szokott találni. Ebben az esetben a prosti sokkal jobb megoldás. (Bármily szomorú, mert igazából szomorú.) A hosszú távú külső kapcsolatot fenntartó pasiknak érzelmi igényeik is vannak, ami nem jelenti azt, hogy szerelmesek, de ettől még szerethetik a nőt, valamilyen módon. És a nők is léphetnek félre millió okból, nem csak szerelemből. Csak erről még annál is kevésbé illik beszélni, mint magáról a megcsalásról. Egy nőnek is vannak testi igényei, amelyeket a házasság rengeteg esetben nem elégít ki. Az már más kérdés, hogy általában hamarabb beleszeretnek abba, akit kívánnak, mint a férfiak.

Red Fox 2011.03.23. 13:12:43

A témához kapcsolódó film:
Jövőre veled ugyanitt.

Nagyon aranyos film. Egyébként is érdemes megnézni.

éniskócos · http://eniskocos.blog.hu 2011.03.28. 15:43:32

upsz.
igen. a házas-házas dolog akár jól is működhet. és sokáig :)

Koborlovag 2011.03.31. 11:32:38

Tökéletesen vesézted ki a dolgot, kedves Blogger! A szeretősdi alapja mindig valami hiányérzet. Abban is igazad van, hogy a pasik sem csak szexuális jellegű hiányt szenvedhetnek, akad bőven akinek az otthoni elhidegülés elől való menekvés lehetősége egy fű-alatt-kapcsolat.
Az is nagyon igaz, hogy a nők lényegesen hamarabb fordulnak át és visznek bele érzelmeket. Ragaszkodás,összetartozás érzése,stb.
Minél passzentosabbak egymásnak, annál rizikósabb hogy a kapcsolat hosszú távon életképes, mert vagy mindent felrúgnak és együtt, vagy annyi feszültség halmozódik fel a meg nem élt vágyak miatt, ami végül szétfeszíti a kapcsolatot.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.03.31. 15:40:10

@Attila78Bp: Az intenzív érzelmeket nem lehet megúszni szenvedés nélkül ... Noha ez így van, az emberek szerelmesek a szerelembe, és ha ott az intenzitás, nagyon nehezen fékeznek ...

Koborlovag 2011.03.31. 20:40:11

@skarlát betű: szerelmesek a szerelembe. Valóban vannak ilyenek, bár ők soha semmiben nincsenek igazán jelen, nárcizmusuk okán.Elhitetik magukkal az érzést, aztán egyszer csak rájönnek: illúzió volt.

Fura, mert szerintem még a szeretősdiben is jelen van a személyiségek mássága. Van aki tud távolságot tartani, más meg belead apait-anyait. Az előbbi biztonságos, ám ettől langyos, az utóbbi forrón tüzes és ott van a végén szenvedés is.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.03.31. 22:28:06

@Attila78Bp: És van olyan, aki próbál a saját kárán tanulni ... Például azzal, hogy ne adjon bele apai-anyait, mert annak nem lesz jó vége.

Nem tudom, így van-e mindenkinél, mert ez nagyon egyéni, de szerintem a szerelem személyre való irányulását megelőzi az az érzés, hogy jaj, de beleszeretnék valakibe. Hogy történnie kell valaminek, mert olyan a hangulat.

GiveltAway 2011.04.01. 11:01:33

@skarlát betű:
"már megint izzad a tenyerem"

GiveltAway 2011.04.01. 12:56:14

Egy kis dalszöveg részlet.

rózsa.szirom 2011.06.19. 12:08:23

Éppen kialakulóban van egy házas-házas kapcsolat. (eddig csak flörtölés és duma volt, de mindketten akarjuk) Az első valódi randira a pasi a saját házát javasolja. Elfogadjam? Vagy inkább motel? Segítsetek!
;-)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.06.19. 13:00:34

@rózsa.szirom: Az első valódi randi alatt mit értesz? Volt már csókolózás, fogdosás, egyebek? Én elsőre se a házába, se hotelbe nem mennék szívem szerint, ha még nem vagyok biztos a kémiában, persze lehet, hogy ezen már túlvagytok rég.
Ha nincs in flagranti veszély, akkor semmi baj a saját házzal, ő kockáztat inkább. De lehet, hogy te furcsán érzed magad a feleség fészkében. Viszont odahaza mégis kényelmesebb, mint egy személytelen motelben. Tehát sok mindentől függ, te hogy éreznéd magad komfortosabban?

rózsa.szirom 2011.06.19. 14:00:58

@skarlát betű: Nem, még nem volt igazából semmi, csak szikrázó levegő, egyértelmű kijelentések. 40 felé közeledve szerintem az ember érzi már, hogy lesz-e valami, de az se baj, ha nem működik a kémia, akkor legfeljebb nem lesz semmi. In flagranti veszély nincs, család eltávolítva. A "családi tűzhely" miatt tartok kissé a dologtól. Dehát... a kaland csak akkor élvezetes, ha belevág az ember. ;-)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.06.19. 14:08:04

@rózsa.szirom: Jó, az esetek nagy százalékában egy hosszas flört után már lehet sejteni, hogy lesz-e kémia :-) Ha nincs in flagranti veszély, akkor rajta. Azzal meg ne foglalkozz, hogy a lakás a család életének színtere, ha a pasit nem zavarja, téged ne feszélyezzen. Sokkal elengedettebb az ember egy igazi otthonban, mint egy motelben. Persze, vágj csak bele!
süti beállítások módosítása