A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Posztajánló: Mit számít a pornós múlt? És a jelen?

2013.12.28. 15:17 skarlát betű

Adott egy lány, aki valamikor pornózott. Adott egy lány, aki most énekesnőként próbálkozik. Vagy színésznőként. Vagy esetleg valami másként. Mondjuk akár parlamenti képviselőként - ahogy ezt pont az egyik legismertebb pornócsillag tette, aki történetesen magyar. Az egyik leghíresebb magyar, akár tetszik, akár nem. 

poster.jpg

Lehet, álnaivnak fogok tűnni, ha megkérdezem, de megkérdezem: mi a baj azzal, ha valakinek pornós múltja van? Erkölcstelen dolog? Ehhez meg kellene határozni, mi az erkölcs. (Ha valaki részletesebben kíváncsi arra, hogy mi mindent mondhatunk el az erkölcsről, és hogy az mennyire nem egységes, szilárd, örökkévaló fogalom, az olvassa el az értelmező szótár megfelelő szócikkét, vagy akár a wikipédiát.)

Miért gondolják olyan sokan, hogy a koronként és társadalmanként teljesen esetleges szexuálerkölcs többet számít, mint az erkölcs többi rétege? Erkölcstelen dolognak számít házasságot törni, meg adót csalni is, de az előbbit valahogy sokkal inkább titkoljuk, mint az utóbbit. (Persze nem minden államban és nem minden társaságban, de ebben az országban általában mégis.) Miért tűnik olyan másnak az a fajta "erkölcstelenség", amely a szexszel kapcsolatos? Mert ezt a legkönnyebb megérteni, ez a legizgalmasabb téma, mert az ilyen kihágások minden kor emberét izgatták? Mert egyrészt élvezet rágondolni, másrészt bűntudatunk van az élvezet miatt,  és ezt kompenzálandó szívesen elítéljük azokat, akiknek köszönhetően az élvezet lehetővé válik? 

A teljes posztot itt olvashatod

Szólj hozzá!

Címkék: politika pornó erkölcs posztajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr925714602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása