A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Filmajánló: Zuhanás (1999)

2011.07.18. 07:27 skarlát betű

Kedd este vetítik ismét 21.20-kor a VIASAT 3-on, de egyébként is eszembe jutott már korábban, hogy írni kellene róla. Ha van film, amely pont belepasszol a tematikánkba, akkor a Harrison Ford és Kristin Scott Thomas főszereplésével készült Zuhanás (Random hearts) minden bizonnyal. 

A sztori lényege: lezuhan egy repülőgép, mindenki meghal, az áldozatok között van két ember, akik házastársakként utaztak, de nem azok voltak, hanem szeretők. A nő férje, aki egyébként nyomozó, természetesen rájön a dologra. Egészen eddig azt hitte, hogy a felesége életében csak ő létezik, nem gyanított semmit. Szerinte boldogok voltak, a baleset reggelén még szeretkeztek is, a neje ezért késte le az eredetileg tervezett járatot, és utazott végülis a szerencsétlenséget szenvedett repülőn. 

A pasit nem hagyja nyugodni az egész, és felkeresi sorstársát, a felesége szeretőjének nejét, hogy együtt derítsék ki, milyen kapcsolatban álltak házastársaik, miért csalták őket, mióta, és mégis. A képviselő asszony eleinte hallani sem akar a nyomozásról, a múltban való vájkálásból, de HF makacs, nem hagyja lerázni magát. Na, meg jó pasi is, akivel nem olyan kellemetlen együtt lenni.

HF beszél a felesége egyik kolléganőjével, aki mindvégig be volt avatva, az egyik legemlékezetesebb jelenet számomra, mikor ez a csaj kifejti a pasinak, hogy ő úgy érezné, hogy meghalt, ha nem csábíthatna el többé senkit. Egyszer korábban ment haza, mint szokott, és majdnem rajtakapta a férjét egy nővel, de ahelyett, hogy botrányt csapott volna, észrevétlenül kihátrált a lakásból, és csak később tért vissza. Azóta mindig telefonál, mielőtt hazamenne. Mert megérti, hogy a férjének ugyanúgy szüksége van a vadászatra, mint neki. 

A nyomozó értetlenkedik, ez nem fér bele az ő világképébe, tovább kutakodik. Kideríti, pontosan mikor hazudott neki az asszony üzleti útról, a képviselőnővel együtt elutazik arra a nyaralóhelyre, ahová a szeretők készültek, és a titkos lakásukat is megtalálja: amely úgy volt berendezve, mintha ott éltek volna. Volt tehát egy párhuzamos párkapcsolatuk, egyfajta második házasságuk. Miközben a nyomozó a politikusnőt is belekényszeríti abba, hogy szembenézzen az igazsággal, annak minden részletével, persze elkezdenek vonzódni egymáshoz is: mert ez egy amerikai film, pozitív kicsengéssel. 

4 komment

Címkék: film nyomozás zuhanás

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr923075627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lars.Lares 2011.08.05. 13:30:33

Nem lehetne a viselkedési normákat úgy rögzíteni, hogy a kolléganő szemléletmódja legyen a befogadott és elvárt a mindennapokban, olyannyira természetes, mint a köszönés?
Főleg nők számára? :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.08.05. 18:55:45

@Lars.Lares: Attól tartok, erre még évezredeket kell várni, és a férfiak sem jobbak hozzáállásban, ha a saját feleségükről van szó.

Lars.Lares 2011.08.09. 08:54:42

Hímsovinizmusra nősovinizmus? :)
Jogosan erős érzelmi kibuggyanást érzek @skarlát betű: a feleségezett férfi(ak) értelmetlen, részrehajló, szabadságot korlátozó viselkedésével szemben? :)
A szűklátókörűség (társadalmi) nemtől lehet független? :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.08.09. 19:02:44

@Lars.Lares: Ezzel most arra utalsz, hogy szerinted a férfiak liberálisabbak, ha a feleségük félrelépéseiről van szó, mint a nők, ha a férjükéről? Nem érzelmi kibuggyanás volt, mert éppenséggel szerencsém van ebben, de tudom, látom, tapasztalom, hogy a férfiak sem engedékenyebbek általában, sőt, mondhatni, szigorúbbak, intoleránsabbak. Ne magadból indulj ki. Teljesen tárgyilagos megállapítást tettem.
süti beállítások módosítása