A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Küzdelem és hálózat

2011.07.01. 07:57 skarlát betű

Nem, eszem ágában sincs elbagatellizálni. Az osztozkodáshoz, a párhuzamos kapcsolatokhoz, sőt, hálózatokhoz nem könnyű hozzászokni. Addig, amíg csak annyit látsz belőle, hogy te félrelépsz, és ez milyen felszabadító érzés, fogalmad sincs, milyen szellemeket engedtél még ki a palackból. Nem csak a saját rabságod, megkötöttséged szellemét, hanem egy csomó másikat is. Egyszerűbb - lelkileg egyszerűbb - monogámiában gondolkodni. Még akkor is, ha az élet (a tiéd és másoké) nem erről szól. Még akkor is, ha te, egyénileg, pusztán magánhasználatra kialakítottál egy megengedőbb gyakorlatot. De ebből életfilozófiát csinálni? Annak szabályait egyformán alkalmazni minden szereplőre? Na ne! Az már nem sétagalopp.

Kemény küzdelemről van szó, és nem csoda, ha sokan belebuknak. Pár hét hűtlenség után úgy találják, hogy már nem éri meg. Sok vele a macera. Képtelenek arra, hogy félretegyék a féltékenységüket, bármilyen oktalan is az. Úgymond tiszta viszonyokat szeretnének. Átláthatóságot. 1+1 rendszert. Nem hálózatot, hanem egymástól elkülönülő párkapcsolatokat. Érdekes, nemrég olvastam róla, hogy a kapitalizmus modellezésénél is 1+1 rendszerrel dolgoztak sokáig, míg elő nem jött a hálózatok elmélete. Amely valójában sokkal közelebb áll a valós helyzethez, mint az 1+1-es változat. De persze bonyolultabb dolgozni vele. Nem igaz ez ugyanígy a férfi-nő kapcsolatok világára is? 

4 komment

Címkék: hálózat küzdelem

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr183023213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lars.Lares 2011.07.01. 11:11:35

Párkapcsolatokban résztvevő individuumok viselkedése olyan, mint az atomok törekvése, hogy tökéletessé, nemesgázokká váljanak. :)
Nemesgázként nincs élet, izgalom, lekötetlen vegyértékhéj, van viszont unalmas tökéletesség és semlegesség. :)
Individuumként mindenki a vegyértékhéján lévő kielégítetlen elektronjaival próbál csatlakozni más individuumhoz, a soha el nem érhető idealizált nemesgáz állapot eléréséhez.
Van, aki egyetlen másik individuumot lekötve próbálja megközelíteni a nemesgáz állapot.
Van, akinek ehhez több individuummal is kapcsolódnia kell. :)

bloah 2011.07.01. 13:45:09

@Lars.Lares: ... és az Úr megteremté a DNS-t. És látá hogy az jó... :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.07.01. 15:04:37

@Lars.Lares: Hát, akkor én nem szeretnék nemesgázzá válni :-)

Lars.Lares 2011.07.02. 09:04:21

@skarlát betű: :D Hallatlan! Renitens! Tessék beállni a kanonizált sorba! :D
@bloah: Talán az egy erkölcstelen kapcsolat sorozat, ahonnan már csak egy kecses balerinaszökkenés a hálózatok elmélete. :)
süti beállítások módosítása