A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Pasi- és nőtípusok: még nem vagyok túl az exen

2011.09.08. 09:00 skarlát betű

Régen köszörültük a nyelvünket szerető- vagy szexpartnerkereső polgártársainkon, de most ismét eljött az ideje. Ez a típus persze a szimpla (értsd: független, facér, egyedülálló) társkeresők esetében is ugyanúgy felbukkan vélhetőleg, de mikor nem független emberről van szó, akkor azért kicsit csavarosabb a helyzet.

A szeretőjével ilyen vagy olyan okból szakító házasember (vagy nő) többé-kevésbé természetes módon pótolni akarja azt a hatalmas űrt, ami az életében keletkezett. Olykor a partneréhez közeledve igyekszik felejteni, például úgy, hogy a feleségét megpróbálja rávenni arra, szeretkezzenek úgy, ahogy a szeretővel annyira klassz volt. Persze, nem mondja ezt ki, de olyasmiket kezdeményez, amiket addig soha. A reakció lehet pozitív, de lehet nagyon negatív is (miért nem jó neked úgy, ahogy húsz éve csináljuk, azt hittem, élvezed), sőt, akár lebukás-közeli helyzetbe is sodorhatja magát az illető. A testbeszéde valószínűleg elárulja, hogy azt a bizonyos pózt, módot nem először próbálja ki, nem csak egy pornóoldalon látta. 

Ha rájön, hogy a felesége/férje nem tudja vagy nem akarja megadni azt a lebegést, izgalmat, érzelmi töltetet, amit a volt szeretője, akiért még mindig odavan, dönthet úgy, hogy helyettest keres. És aki tudatosan keres, annak a legkönnyebb a netes társkeresőkön próbálkoznia. Mint már korábban is volt szó róla, személyesen ismerkedni nem függetlenként elég problémás.

A gond csak az, hogy az exért még mindig rajongó egyén elég hamar a kiszemelt áldozat idegeire tud menni. Az első napokban ugyan kedvező benyomás alakulhat ki, mert az illető rendszeresen és elég sokat kommunikál, és ideig-óráig tűnhet úgy, hogy valóban a partnerjelölt érdekli, de egyre kínosabbá válik a helyzet, ha az ex-szerető lépten-nyomon felmerül, mint téma. Hogy vele ilyen volt és olyan volt, és mennyire klassz, és mennyire megértették egymást, és hogy azt a csodát szeretné még egyszer átélni, meg a többi.

Mindez érthető: azt a csodát mindenki szeretné átélni, de nem ártana belegondolni, hogy ezúttal egy másik embert próbálunk meggyőzni arról, hogy érdekesek lehetünk a számára. Annak pedig nem az a módja, hogy folyamatosan önmagunkról és a volt szeretőnkről beszélünk, sőt, mitöbb, a volt szerető házastársáról, gyerekeiről, családi problémáiról, munkájáról, kedvenc hobbijáról. És nem arról beszélek, hogy ne lehetne a múltról mesélni, természetesen lehet, sőt, jó is, ha ez történik, de mindennek megvan a maga mértéke.

Nem tudom, egy férfi hogyan viseli, ha egy nő a volt pasiját emlegeti az udvarlási fázisban, de ha egy hímnemű egyed teszi ezt, akkor tulajdonképpen nem beszélhetünk udvarlási fázisról. Látszólag folyton kommunikálni akar az illető, de csupán azért, mert szeretné kibeszélni magát, azt reméli, hogy egy másik nő majd magyarázatot ad a volt szeretője viselkedésére, és hátha még valami szex is összejön! Anélkül, hogy egyáltalán odafigyelne arra, akivel beszél. 

Aztán még egyébként látszólag értelmes emberek is megdöbbennek azon, ha a kiszemelt nő, akibe állítólag annyi energiát fektettek, szépen elköszön tőlük, mert teljesen értelmetlennek látja a további édelgést. Nem értik. Sajnos. 

13 komment

Címkék: társkereső ex tapintatlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr993205855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.09.08. 10:53:30

"Nem tudom, egy férfi hogyan viseli, ha egy nő a volt pasiját emlegeti az udvarlási fázisban..."

Hát udvarlási fázisban a falnak mennék tőle, az biztos. És a második alkalommal meg is mondanám neki, hogy hanyagolja a témát, mert nagyon nem érdekel.

Hallottam viszont olyan nőkről és férfiakról, akik (az udvarlási fázist remélhetőleg követő, khm, intimebb órákban) nem bánják, ha a partnerük korábbi szexuális élményeiről mesél, akár explicit módon is. Állítólag stimuláló hatása is lehet egy ilyen sztorinak.

Szerintetek?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.09.08. 11:43:17

@tiboru: Az teljesen más, szerintem, és nincs is vele semmi gond. Főleg, ha nem járul hozzá teljes életrajz, és mindenféle egyéb. Hangulattól meg a kapcsolat jellegétől is függ, szerintem.

Gritty goose 2011.09.08. 14:59:09

"...kik nem bánják, ha a partnerük korábbi szexuális élményeiről mesél..."

@tiboru: Ha felsorolás és élménybeszámoló szintjén marad, akkor az jó, de ha az összehasonlítás minimális gyanúját is kelti bennem, akkor az problémás.

Lars.Lares 2011.09.08. 15:07:14

Akkor is, ha az összehasonlítás eredményeként az jön ki, hogy egy szexistennő vagy @Gritty goose: -)?

Gritty goose 2011.09.08. 16:09:33

@Lars.Lares: Hm....jó kérdés.:-)))
Viccet félre téve...ha így lenne, akkor felsorolás szintjén marad a múlt, mert felejthető élmény volt, vagy anekdota, mivel annyira borzalmas volt....de akkor attól az élménytől már mindenki csak jobb lehet.

Jilley (törölt) 2011.09.08. 16:20:22

@tiboru: Egy bizonyos pontig talán stimulál - csipetnyi féltékenység nem árt -, bár szerintem inkább negatív hatással van egy éppen kibontakozásban lévő kapcsolatra. Óhatatlanul megfordul az ember fejében, hogy miért emlegeti az exet!? Nem tagadom, nálunk is ez volt, hát mesélni kezdtem én is. Rögtön abbamaradtak a visszaemlékezések. :) A lényeg: nem tartom jó ötletnek egyik fél részéről sem.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.09.09. 14:39:55

@Jilley: És később? Ha már szilárdabb a kapcsolat? Nem egy ex emlegetésére gondolok, hanem akár többére, áttekintve az eddigi tapasztalatokat. Tanulni is lehet mások sikereiből, botladozásaiból :-) Ha nem rettegnénk annyira attól, hogy az összehasonlításból negatívan kerülünk ki, tán jobb lenne nekünk.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.09.09. 15:39:13

@skarlát betű:
@Gritty goose:

Normális, tapintatos férfiember nem hasonlítgatja egymáshoz a parnereit, maximum magában :-)

De a név nélküli, esetenként tanulságos történetek tényleg lendíthetnek a kapcsolat szexuális oldalán, már ha nem azzal áltatják/ámítják egymást a partnerek, hogy "Szívem, te vagy az első!", avagy "Volt ugyan egy kapcsolatom még évekkel ezelőtt, de szinte semmire sem emlékszem, olyan jelentéktelen volt!"

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.09.09. 15:46:19

@tiboru: Erre gondoltam én is. Magában mindenki hasonlítgat, ez elkerülhetetlen ... És ha esetleg olyat mond a partner, hogy te vagy a legjobb, ami ugyancsak hasonlítás, de mi kerülünk ki jól belőle, akkor csak rajta! (Aztán hiszi, aki elég ártatlan hozzá :-)

Jilley (törölt) 2011.09.09. 17:18:33

@skarlát betű: Nehéz pillanatban jött a kérdésed - mert éppen "berágós" napom van - :), ennek ellenére megpróbálok korrekten válaszolni. No, nem is csak egy ex volt emlegetve! De amikor már azt is tudom, hogy melyiknek volt babapuncija, vagy éppen másmilyen, hát kösziiii!!! Ettől függetlenül nem rohantam plasztikáztatni.:) (fényképet nem mellékelnék, ha nem gond) Természetesen lehet tanulni az elmesélt sztorikból, de ha azok alapján tudatosan elkezdeném magamat átformázni, akkor eltűnne a saját egyéniségem. Soha nem szabad máshoz hasonlítani magunkat, mindenkiben van jó és rossz tulajdonság (még az exekben is) És ha én kellek, akkor úgy kelljek, amilyen vagyok! Nem éppen optimista gondolat: vajon rólam mit fog majd mesélni? :D
A többi kedves kommentelőnek: elnézést, ha valakinek nem válaszoltam, kicsit nehezen követem a komment-áradatot, majd mailben ellenőrzöm, mivel ott könnyebb.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.09.09. 17:38:25

@Jilley: A partner nemi szervét (vagy bármely más testrészét) kritizálni a lehető legnagyobb bunkóság, ez egyszerűen tabu - szerintem. Dicsérni lehet, sőt, kötelező :-) Természetesen nem erre gondoltam, hanem élményekre. És csakis olyanokra, amelyek a legkevésbé sem sértőek az aktuális partner számára.
Szerintem ahhoz, hogy fesztelenül érezzük magunkat egy erotikus kapcsolatban, azt kell tapasztalnunk, hogy a másik mindenestül szereti a testünket. Aki sebészkés által formált cicababákra vágyik, azt figyelembe se szabad venni. Szerintem.

Hogy mit fog rólad mesélni? Úgyse tudod meg jó eséllyel :-) Te soha nem mesélsz senkinek a szexről? Vagy csak névtelenül, neten?

Koborlovag 2011.09.12. 14:21:19

Saját tapasztalatom az, hogy jobb nem személyes élményként mesélni egy sztorit. Illetve előtte nem árt megismerni a partner lelki világát. Néha többet árt egy történet ha tudják hogy velem történt, mert az ember már csak olyan (akár ilyen, akár olyan nemű), hogy magában is elkezdi hasonlítgatni önmagát az elmesélt történet szereplőihez. Ha most még azt is tudja hogy az az én életemben történt, no még inkább versenyhelyzetben érzi magát. Az meg ugye nem kell, főleg nem egy általuk itt boncolgatott titkos út projektek esetében.Szerintem.

Jilley (törölt) 2011.09.13. 02:07:51

@skarlát betű: Azt hiszem, az előbb hülyeséget válaszoltam :). Beszélni és mesélni, két külön dolog. Már próbáltam erotic story-t írni, vagyis befejeztem. Eldugtam.
De lehet, hogy nem ez volt a kérdés. :D
süti beállítások módosítása