A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Napi bölcsesség 2.

2011.10.19. 07:14 skarlát betű

"A hazugság megöli a szerelmet. De csak az őszinteség öli meg végképp."

Ernest Hemingway

11 komment

Címkék: hazugság őszinteség hamingway

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr663313119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koibito 2011.10.19. 08:36:25

ahha...hisz latens meleg volt, sosem merte felvallalni... Nem is birta vegig. Amugy lehet csak en erzem igy, de a nem letezo, az un. ´kegyes hazugsag´ sejlik fel e gondolatban...lol kegyes hazugsag...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.19. 08:57:22

@koibito: Szerintem ez a mondás mindenféle melegségtől vagy látens melegségtől független. Mért, te sose hazudsz kegyesen? Akkor még van mit tanulnod :-P

kiscsillag_75 2011.10.19. 09:17:46

Szerintem a kegyes hazugság szükséges és jó dolog (részemről), viszont én a másik féltől őszinteséget várok. Inkább fájjon, de tudjam az igazat.

Koborlovag 2011.10.19. 09:25:10

Szerintem a kegyes hazugság intézménye tapasztalati úton alakul ki. Az ember próbál a nagy szerelem állapotában mérhetetlen őszinte lenni, aztán jönnek a jó kis játszma-reakciók amik aztán kikényszerítik az elhallgatás, igazságferdítés intézményét.

Nem igazán működik ám az őszinteség mindenkor és mindenhol, bizonyos szinten szociopatának kell lenni hogy az ember rezignált nyugalommal és tárgyilagosan kezelje azt. (a szociopata csupán csak mint pszichológiai fogalom értendő)

koibito 2011.10.19. 09:45:57

@skarlát betű: nem, a kegyes hazugságot általában véve vélem egy paradoxonnak, egy nem létező fogalomnak... általában véve! (orvos ne hazudjon a betegnek, hogy semmi para, amikor kb. hónapjai vannak hátra.. a rokonok se dugják a fejüket a homokba, mondván minden rendben, persze nem kell temetni azonnal az embert, csodák lehetnek... és erről eszembe jut a Gyalog Galopp :D
Öreg: Nem vagyok halott!
Hullasz.: Tessék! Azt mondja nem halott.
Falusi: Dehogynem.
Öreg: De nem!
Hullasz.: Tél’leg nem.
Falusi: De mindjárt lesz.
Öreg: Már jobban vagyok.
Falusi: Mindjárt halott leszel.:D)

ha leszűkítem... persze, hazudtam már jóanyámnak, kedvesnek, ám főleg érdekből... sosem kegyesen...

s megint egy mítoszt szeretnék eloszlatni magamról.. nem értékelem túl az őszinteséget se. Csak annyit tudok, hogy amikor csak lehetőségem van rá és amikor helyes, sosem fogom az igazság helyett vmi mézes jól hangzó hazugságot mondani ;)
Ha már megunom a nőmet, nem fogom azt mondani, h meguntalak, persze... ez így brutális lenne :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.19. 09:49:07

@koibito: Túl fiatal vagy még. Bár utálok ilyeneket mondani, mert ettől én tűnök öregnek ;-) De ha haldoklik valakid, akkor majd gondold meg, hogy mit mondasz neki. És tanulj meg kegyesen hazudni annak, aki ezt igényli. Persze, hogy a saját érdekünk is benne van, ezt nem vitatom. Legtöbbször mindenkinek könnyebb, annak is, aki hazudik, meg annak is, akinek hazudnak.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.19. 09:58:19

Egyébként van új poszt, szerintem nem vettétek még észre.

koibito 2011.10.19. 09:58:25

Én szeretném tudni a tényeket... tudod, amikkel majd lehet dacolni. Akkor tudsz legyőzni vmit, ha tisztában vagy vele, hogy mivel állsz szembe...
Azért mert az orvos azt mondja, hogy 3 hónap múlva feldobom a talpam, nem kell ebben fürödnöm vagy ezt elfogadnom. Akiben erős az élni akarás, küzdeni fog... pozitívan fog gondolkodni és minden ismeret birtokában fog harcolni. Ha akar.

nem, nem öregnek tűnsz ilyenkor, hanem bölcsebbnek hangzol :D

tudom, h idegesítő lehet, hogy egy naiv, élettapasztalat nulla gyerek idejön... de tetszik, h ti itt másképp gondolkodtok mert már csiszolt titeket az élet és tapasztalat annyira, h tudjátok mi valósítható meg az elméletből :) és amikor ütköztetem a nézeteimet a tiétekkel, az egy jó iskola számomra XD

M-elicious 2011.10.19. 10:00:39

@skarlát betű: Bocs, most láttam: H-e-mingway, és nem H-a-mingway...
süti beállítások módosítása