A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Férjes asszonynak magányos szeretője

2012.07.16. 07:35 skarlát betű

Nemrégiben egy olvasó szólított meg azzal az ötlettel, hogy írjak posztot az egyedülálló férfi-férjes asszony szeretői viszonyban rejlő lehetőségekről is.

single man.jpg

Ez a klasszikus nős férfi-magányos lány felállásnak pont az ellentéte, talán ritkább is, bár nem rendelkezem megbízható statisztikákkal. Elképzeléseim szerint működőképes lehet egy ilyen kapcsolat, legalább is nagyobb esélyt látok az egyensúly kialakulására, akár hosszabb távon is, mint ennek klasszikus ellentéte esetében - igaz, ehhez speciális körülmények kellenek. Úgy első blikkre azt mondanám: ideális. A férfi megőrizheti szabadságát, a nőnek van egy "mindig" rendelkezésre álló szeretője, akivel kommunikálhat rendesen, anélkül, hogy folyton a pasi feleségétől kelljen tartani, valószínűleg nem szükséges búvóhelyet keresni, mi lehet előnyösebb egy férjes asszony és egy agglegény számára? 

A képlet persze korántsem ilyen egyszerű. Nagyon nem mindegy például, hogy miért egyedülálló a férfi (még nem talált magához való nőt, csalódott a párkapcsolatokban, túl szegény ahhoz, hogy családot alapítson, elvált, megözvegyült, vagy meggyőződéses agglegény), mennyi idős (fiatalabb-e a nőnél), mit szeretne az élettől, mit ért el eddig, és legfőképpen, hogy szerelmes-e. (Abban a végletes értelemben, ahogy a férfiak általában a szerelmet megélik: nagyon ritkán, de akkor nagyon intenzíven és birtokló módon.)

Ha a férfi még nem alapított családot, és 40 alatt van, valamint nem határozta el, hogy agglegény marad, akkor a férjes asszonnyal kialakított szeretői viszonynak nem nagy jövőt lehet jósolni szerintem. Vagy csak addig fog tartani, amíg a férfi nem talál magának megfelelő, független jelöltet, vagy - ha szerelmes - mindent megtesz majd azért, hogy a nő elváljon és vele éljen. Persze lehet, hogy egyfajta beavatásként tekint az egész kalandra, főképp nagy korkülönbség esetén, és élete végéig hálás lesz az érett asszonynak mindazért, amire megtanította. 

Szerintem elsősorban akkor valószínűsíthető egyensúlyi helyzet, ha a férfi nem csak a szeretőjével folytat szexuális viszonyt, hanem más partnere(i) is van(nak). Ebben az esetben talán a nő fogja nehezen tűrni a megpróbáltatásokat - már, ha tud a dologról. De egy agglegény csak elég bajosan képes titokban tartani a lakására feljáró szeretője előtt, hogy vannak más női, akiket szintén ott fogad - szinte biztos, hogy lebukik valamin. Például azon, hogy egy-egy barátnő rosszkor csönget be. Ha még a szüleivel él, akkor ez a veszély nem fenyeget, viszont az asszonnyal folytatott kapcsolatát biztos titkolnia kell - a szülők általában borzasztó dolognak tartják, ha a fiacskájuk egy nála idősebb vagy "csupán" nem független nővel kavar, pedig lehet, hogy egyáltalán nem baj az. 

Ha a férfi elvált és éppen nincs semmi kedve újra együtt élni valakivel, esetleg már van gyereke és nem vágyik másikra, akkor kényelmes megoldás lehet számára a kevés felelősséggel járó szeretői viszony egy olyan nővel, aki nem akar gyereket (vagy legalábbis nem tőle), nem tervez férjhez menni és nem vágyik hosszú távú elköteleződésre sem (vagyis nem hajt egzisztenciális összefonódásra, együttélésre, lakáskölcsön közös felvételére és hasonlókra). Az egyensúlyt persze mindkét részről több minden is felboríthatja: még ha nincs is szó szerelemről, a birtoklási ösztön akkor is megjelenhet, hevesebbé válhatnak az érzelmek bármelyik oldalon, de egyszerűen az a tény is frusztráló lehet, ha a nő sokkal kevésbé ér rá, mint a férfi. Mivel a férfi a legtöbb kapcsolatban kezdeményező szerepet visz, ha a nő kénytelen gyakorta visszautasítani, időhiányra és egyéb kötelezettségekre hivatkozva, azt kudarcként élheti meg.

Igazán jól talán akkor működhet egy ilyen felállás, ha a férfi alkalmas az agglegény életre (de nem az anyjával lakik, és nem is a haverjaival egy 30 m2-es garzonban), nincsenek extra nagy szexuális igényei (hiszen a férjes asszony általában nem a könnyen elérhető és rendelkezésre álló típus, bár lehetnek kivételek, persze, sokat utazó férj mellett, mondjuk), meglehetősen elfoglalt és elég liberális ahhoz, hogy ne zavartassa magát, ha a szeretője házaséletet is él otthon. Akkor is funkcionálhat az ilyesmi, ha a nő nagyon erős személyiség és a férfi teljesen aláveti magát neki, mondjuk, mert fiatalabb, tapasztalatlanabb, vagy nem igazán magabiztos: a nő pedig hatalmi játszmát is kreál a viszonyból.(Ez utóbbi eset azonban elég drámai képet mutat majd valószínűleg, és nagyobb az esély arra, hogy a férj is tudomást szerezzen mindenről.)

Biztos lesz olyan, aki nálam többet tud a jelenségről, úgyhogy tekintsétek ezt a posztot (is) vitaindítónak. 

162 komment

Címkék: szeretők férjes asszony egyedülálló férfi

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr734655891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ST83 2012.07.17. 14:06:14

@Enchantée: Hat ez az. 4 ev utan (esetemben) korainak erzem a megalkuvast! En ugy gondolom, hogy mindent ki akarok probalni, de vele! Azt hiszem ez az amit nem ert, meg azt, hogy a mindenben nekem is lenne vegre ujdonsag. Csak utalom mindig en kezdemenyezni a valtozast.

barbieds (törölt) 2012.07.17. 14:09:21

@ST83: "Tortenik valami egy kapcsolatban a no reszerol, onnnatol nem erdekli a szex es nem enged be a vilagaba. Mindegy, hogy en mit akarok."

Ezt hívják úgy összefoglaló néven, hogy elmúlt a szerelem.

KovA 2012.07.17. 14:14:24

@barbieds: A kérdés, hogy megmarad-e ilyenkor a szövetség és hogy min alapul.
Csak 4 év után, s ha nincs gyerek alighanem nem érdemes nekivágni egy ilyen menetelésnek mert még túl hosszú és erő híján fárasztó lesz...

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2012.07.17. 14:15:07

@ST83: Igen, a 4 év még nem olyan hosszú idő szerintem sem, bár ha mindvégig csak az egyik oldal dominál, akkor lehet, hogy ott alapvetően nem működik ezen a téren valami. Kell(ene) nyitottság is a másik részéről, gondolom akkor könnyebb lenne részedről is a kezdeményezés, ha látod, hogy vevőre akadtál benne. ;)
A magam részéről meg hiszek benne, hogy sok-sok mély és alapos beszélgetéssel sok mindent meg lehet oldani és rengeteg akadályt le lehet küzdeni, de ahhoz mindkét fél szükséges, egyedül csak monológról van szó, a beszélgetés meg interakció.

KovA 2012.07.17. 14:25:27

@Enchantée: :
"A magam részéről meg hiszek benne, hogy sok-sok mély és alapos beszélgetéssel sok mindent meg lehet oldani és rengeteg akadályt le lehet küzdeni,"

Igen de ez sem könnyű sem egyszerű műfaj...
Ha a magad részéről jól megbeszélsz valamit - az szintén lehet feszélyező amikor spontán csodának kellene történnie...
A probléma megoldásból problémázás lehet ami maga is probléma önmagában.
A pasik bizonyos szempontból egyszerűek mint a faék - más szempontból meg egyáltalán nem.

est ragon 2012.07.17. 14:47:15

@ST83: @barbieds: Szerintem sem! Itt mindig vita tárgya, hogy a női szerelem egyenlő-e a szexuális gerjedelemmel... :-)
Szerintem igen.... Ez fáj... A csajok némeike szégyenli, tagadja vadul... de szégyen ide, tagadás oda , a nők egy jelentős része így érez, ettől szenved...
De szereintem a szerelem nem a szexuális gerjedelem alábbhagyásával múlik el. Ffi vagyok. Máshogyan látom a dolgot, mint az itteni nők...
Ennyi...

barbieds (törölt) 2012.07.17. 15:02:23

@KovA: Pontosan.

@ST83: De igen.

@est ragon: Hát ez az, férfi vagy, akkor honnan tudhatnád, hogy működik a női érzelemvilág? A szeretet és a szerelem közt pont a szex a különbség. (Viszont a szex önmagában még nem szerelem, mielőtt bárki óbégatni kezd.)

KovA 2012.07.17. 15:48:01

@erdei egérke: "de aki mellett nehéz kielégületlen szexuális élettel boldognak lenni. Pont. Se több se kevesebb"

A kérdés amit fel kell(ene) tenned magadnak, s hogy a válasz őszinte legyen magadnak megválaszolni az az, hogy egyáltalán tehetne-e a férjed érted valamit avagy kielégülésed elengedhetetlen része immár a szeretőd személy szerint ?
Utóbbi esetben a szeretőd mellett a férjed már nem lehet az számodra akire vágysz, mert már te magad lettél akadálya.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2012.07.17. 16:24:16

@ST83:
hmm... nem a szex nem érdekli (szerintem), hanem a veled való szex nem érdekli.
Óriási különbség.
És azt gyanítom, azért nem beszél a vágyairól, mert adott esetben nem is tudja, hogy milyen vágyai lehetnének még, vagy még maga előtt is szégyenli (sarkítok: orbitális gangbang 10pasival ... nos, hétköznapi vágynak ez meglehetősen durva, nem gondolod?)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2012.07.17. 16:31:13

@est ragon:
nem egyenlő
De a múlásuk megnyilvánulásában van kapcsolat.
Mindazonáltal egy technikailag remek szexuális viszony elég sokáig fenntartható, pont úgy, mint ahogy szerelem nélkül is lehet párkapcsolatot élni. A kérdés csak annyi, hogy érdemes-e és ez az érdemesség mikor fog kiderülni?
Bármit is választ az ember (nemtől függetlenül) - óriási a kockázat. És mint tudjuk, kockázat nélkül nincs üzlet :).
De azt, hogy ki mekkora kockázatot vállal (bármiért). a személyisége fogja meghatározni.
Így nem is vehetsz senkit egy kalap alá (bár azonos viselkedésminták mindig vannak), bármennyire is kényelmesebb lenne.

LostInLove 2012.07.17. 17:09:31

@erdei egérke: én nem értem, miért jön ennél a posztnál be állandóan a fantázia...Az én fantáziám szvsz csak az enyém....tutti meg nem osztanám senkivel, vagy egy nagyon -nagyon barátnőmmel (szerencsére van ilyen, és néha MAJDNEM beszélünk róla, d még vele se teljesen...) Mit javíthatna az párom és én szexuális kapcsolatán az, ha tudna róla -ezt nem értem. Nem minden fantázia kiélhető vagy vállalható. Ami igen, az pedig már rég nem fantázia, mert meg lett valósítva. Ettől függetlenül - az unalom, a monotonitás, a vágytalanság bekövetkezik, mert törvényszerűen fellép minden hosszú távú kapcsolatban. Férfiak talán kevésbé szenvednek tőle, épp ahogy SB mondta már többször - mert könnyebben izgathatóak, mint mi, nők. De még ez se biztos, hiszen mindannyian ismerjük a Popper Péter féle combsimogatós hasonlatot.... Az viszont igen, hogy szexuális vágy egy partnerkapcsolatban előbb vagy utóbb vészesen lecsökken. Tehát, ha elválnál, és a szerelmeddel összeköltöznél, kivel élnéd át a felkavaró szexet? Mert 1,5 hónap az tényleg csak a színe-java. Én is itt tartok , és már előre félek, hogy ha marad a viszony, napirendre kerül majd a kérdés, hogy nem lehetne-e ezt valahogy "törvényesíteni"....Csak mert a kedvesem férfi, és nem érti, hogy működik a női vágy. Hogy fojtja azt el kötelező erővel a mindennapok gondja, szürkesége....Aztán jöhet a magvas kérdés: kivel fogok akkor én jókat szexelni????

erdei egérke 2012.07.17. 17:18:32

@KovA: Hát a helyzet az, hogy mostanra jöttem rá, a kielégületlenségi indexem az egész személyiségével összefügg, nem az aktus során tanúsított magatartásával. Vagyis azt a helyzetet ad abszurdum nem tudom elképzelni, hogy kb. csak feleannyira legyen erotikus a fellépése, viselkedése mint a szertőé. Tehát nem azzal van a baj, hogy meg tudná-e tenni mindazt amit szerető magától is tud - ha tegyük fel egy jótündér a fülébe súgná -, hanem azzal, ahogy magával nincs megelégedve, ahogy rám van utalva, ahogy tőlem várja saját unalmasnak hitt önképének a megváltoztatását, és/vagy agyondícsérését. Mint egy irgalmasnővér, sokszor úgy érzem magam vele szemben... eléggé vágylohasztó szerepkör...
Sokszor sokan mondták már, aki magát nem szereti (magával nincs megelégedve), azt mások is nehezen szeretik. Ha ő nem magabiztos az életben, az ágyban én mitől gerjedjek, ha történetesen nem vagyok pedofil?? Van a férfiakban valami plusz, valami kisugárzás, ami nagyon tud hiányozni, ha nincs.

ST83 2012.07.17. 17:22:31

@barbieds:
"A szex onmagaban meg nem szerelem", szoval olyannal is lefekhetsz, akibe nem vagy szerelmes. Tehat nem egyertelmu, hogy a parom nem szeret.

erdei egérke 2012.07.17. 17:25:20

@LostInLove:"Aztán jöhet a magvas kérdés: kivel fogok akkor én jókat szexelni????"
:-))))))))))) Hát ez jó!! Talán címet cserélhetnénk és idővel szeretőt..... :-))))))))))))))

"Tehát, ha elválnál, és a szerelmeddel összeköltöznél, kivel élnéd át a felkavaró szexet? "
Ennyire valószínű, hogy nem lenne élvezetes vele sem egy idő után? Ezt egyenlőre még nem akarom elhinni! Majd 3 év múlva megvitatjuk, addigra bölcsebb leszek! :-((

erdei egérke 2012.07.17. 17:33:00

@LostInLove: sajnos nem ismerem a Popper Péter féle combsimogatós hasonlatot, pedig jó lehet. Dióhéjban megosztanád velem?

ST83 2012.07.17. 17:34:50

@Zsit (nyau és rémizé): A lenyeg, hogy miert? Es ha igy van, miert nem mondja ki? Valamint mi a celja velem a tovabbiakban? Mert nem tunt fol, hogy mast keresne. Eszrevennem. (Amugy egy szoval sem irtam, hogy egyaltalan nincsen szex, csak, hogy sokat romlott a szinvonal es a gyakorisag az elmult idoszakban.)

Ezert is utalom amikor holgyek az oszintesgerol dumalnak. Fontos kerdesekben bizony legtobbszor csak hallgatnak.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2012.07.17. 17:41:00

@ST83:
addig nem keres mást, míg végérvényesen le nem zárja magában a veled való kapcsolatot (belül).
Őszinte lenne (talán), ha ez már tudatos lenne nála.
Attól tartok, hogy maga sem tudja önmagának megfogalmazni, hogy mi a helyzet. Esetleg az általa hozott minta szerint ez így természetes? Ezeket érdemes boncolgatni, persze csak finoman!
Amúgy libidócsökkenést sok minden okozhat. Erre gondoltatok már?

ST83 2012.07.17. 18:04:22

@Zsit (nyau és rémizé): Teny, hogy nemregiben diganosztizaltak nala panik betegseget. Az biztosan megkavarta. Az erdekes, hogy akkoriban nem ereztem, hogy tavolodna tolem. Az meg egynesen rohejes, hogy most problemazom, pedig amig ez ki nem derult (1 ev) addig sokkal tobb gondunk volt es elkepszto mennyi turleme kellett mindenhez:)
Uj munka is van, tudom ez sem vagy fokozo.

En is valtoztam. Igazabol tippeket akartam, hogy mivel dobhatnam fol magunkat. Mert ram is fer, legyunk oszintek. Ja, es szeretem:) Tenyleg, csak neha addig kovetelodzok magamban, mig hajlamos errol megfeledkezni. Lehet ezt erzi? Marmint, hogy kovetelodzo vagyok?

LostInLove 2012.07.17. 18:25:31

@erdei egérke:
www.youtube.com/watch?v=vrnQW39ZdpE&feature=relmfu
6 percnél ...
de a többi is nagyon jó

és ezt is a figyelmedbe ajánlom www.youtube.com/watch?v=U55kiQ40Zas , de a többi részét is :)

LostInLove 2012.07.17. 18:42:15

@erdei egérke: igen, beszéljük meg 3 év múlva! Aztán ha igazam volt, jöhet a partnercsere szeretősdire legalábbis :))
Jelen állapotomban én sem hinném, mert a föld felett lebegek magam is (amikor épp nem a darabjaimat szedegetem össze) De velem ez egyszer már megtörtént. Ott a férjem, aki tökéletes pasi, mint írtam a múltkor, nem ismerek vonzóbbat....Még csak nem is unalmas vagy bántó, vagy hanyagol el....Mégis, amikor tíz évvel ezelőtt egy félrelépésbe "bonyolódtam" - szinte önhibámon kívül :) - a pasi ráadásul nem is volt az esetem! eleinte legalábbis egyáltalán, nem győztem csodálkozni...hát létezik ez? Ilyen szenvedély? Ilyen perzselő, izgató, vágytól vezérelt együttlét? Aztán most, tíz évvel később újrajátszódik az akkori forgatókönyv. Mindeközben a házasságom rendben (akkor nem volt!), a férjem továbbra is vonzó és készséges, ráadásul nőként is megbecsül. Tehát kénytelen vagyok elfogadni, hogy a testi vágy kötelezően hanyatló tendenciát mutat a hosszútávú kapcsolatokban. Ugyanettől szenved a barátnőm, az unokatestvérem és egy csomó más nőtársam is. Egyetlen eltérés, hogy néhányan azzal magyarázzák, hogy a házasságuk egyébként sem problémamentes, a férj nem megértő, nem kooperatív. De saját példámon okulva, én azt gondolom, nem itt van a kutya eltemetve.... Ahogy Popper egy másik videóban mondja: "A házasság jó dolog! Csak soká tart...."

ST83 2012.07.17. 18:52:42

@LostInLove: A ferfiak meg a ti csokkeno tendenciatoktol szenvednek :) Amugy szereted a ferjed? Miert nem hagyod el, ha van perzselobb? Hany eve vagytok hazasok? Csak kivancsisagbol kerdezem.:)

LostInLove 2012.07.17. 19:07:40

@ST83: Igen. Szeretem, őszintén. 14 éve vagyunk házasok. És előtte is együtt éltünk már - nem tudom, talán 2 évet? Jól látod, egyébként. Általában a nők hamarább veszítik el a lelkesedést. Szerintem egyrészt a nagyobb - szerteágazóbb felelősség (gyereknevelés, háztartás, kenyérkeresés több energiánkat emészti fel), másrészt meg a kapcsolat eltestvériesedése miatt. Hiszen akivel annyit törődsz, mint a tulajdon gyermekeddel, hoyg lehet már a vágyad tárgya? Néha kimondottan perverznek tűnik a szex a férjemmel, mint valami elbénázot inceszt, komolyan... Hoyg miért nem válok el? Mert jó vele. A szex heti hány perc? 10-60. És a többi? A közös nevetések, hobbi, életszemlélet, a múlt, a gyerek... ezt dobjam el heti 60 intenzív percért?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.07.17. 19:35:45

@KovA: Lehet, hogy te minden szavadat patikamérlegre teszed... Vagy inkább a többiekét. Én nem akartam belédkötni, inkább a te oldaladról érzem ezt az igényt.

Nem ismerem se egérkét, se az élete szereplőit, de egy 25 éves ismeretség azért nem ugyanolyan, mintha 2 hónapja találkozott volna vele először. Mivel nem látok a jövőbe, nem tudhatom, ki mikor és meddig marad kivel. De maga a tény, hogy valaki együtt van egy nővel, nem hőstett. Mintha abból a premisszából indulnál ki, hogy egy nő csak örüljön, ha egyáltalán egy pasi akadt az életben, aki vele akar lenni, és üljön nyugton.

Érdekes módon nem az a tapasztalatom, hogy a férfiak össze-vissza esküdöznek és házasságot ígérnek, mikor nem gondolják komolyan, de persze ilyen is van, csak itt nem érzem, hogy ez lenne a helyzet.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2012.07.17. 19:43:31

@ST83:
babusgasd.
Tényleg. Minden szex-típusú felhang nélkül szeretgesd. Bár ha előtte nem csináltad, akkor ne zúdíts rá rögvest másfél órás simogatás-cunamit :)
De próbáld meg. Az ilyen simogatásból vagy lazító masszázsból könnyebb átcsúszni a szerelmezésbe. Ha meg nem lesz szex, az se baj, a párod értékelni fogja (vagyis hosszabb távon lenne enne hozadéka).

@LostInLove:
a jó szex esetén egyéb hiányosságokat is hajlamos elnézni az ember. Aztán ha már nincs jó szex, az addigi pici hiányosságok orbitális hibákká fajulnak.
Szóval szerintem ez megint ok-okozat. És itt van szükség nagy fokú tudatosságra és önismeretre.
És valóban rossznak tartom én is, hogy férjet kívül-belül ismeri az ember, olyannyira, mint a gyerekét. Én azt gondolom, hogy az egészségesebb a hosszú távú kapcsolatok esetén, ha marad egy kis távolság, időről-időre felfedezendő terület, ami a kíváncsiságot fenntarthatja. De lehet, hogy nincs igazam ....

barbieds (törölt) 2012.07.17. 20:04:21

@ST83: Sajna nem abban az értelemben van így, ahogy te gondolod, hanem úgy, hogy baromira kívánhatok valakit, jókat szeretkezhetem vele, de attól még nem kell beleszeretnem.

@Zsit (nyau és rémizé): Ezzel a babusgatással óvatos lennék, ha nem kívánok egy pasit, akkor minden ilyen helyzet inkább ellenérzést vált ki. Szerintem legjobb a békén hagyás, megvárni, hogy a nő mit lép.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2012.07.17. 20:14:05

@barbieds:
nem tudom
számomra a békén hagyás egyértelmű "leszarlak" jelzés lenne (az ő szituációjukban mindenképpen)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.07.17. 20:46:02

@Zsit (nyau és rémizé): @barbieds: Ez tényleg nem egyértelmű, jót tesz-e, vagy van-e rá igény. Egyrészt igaz, hogy sok férfi nem érti, hogy a fizikai kontaktus a feleségével nem kell feltétlen szexet is jelentsen, mintha a két dolog össze lenne kötve... Pedig egy nő számára egész másképp működik. De ha valakinek már az érintése is irritál, akkor a babusgatás kifejezetten rossz ötlet.

barbieds (törölt) 2012.07.17. 21:28:25

@Zsit (nyau és rémizé): Más a hipotézisünk. :) Én abból indulok ki, hogy azért nem nagyon szexel vele a felesége, mert nem kívánja. Ha pedig nem kívánja, akkor szerintem az is taszítja, ha simogatja. A szexet nem akaró fél minden ilyesmit nyomásgyakorlásnak, követelőzésnek él meg, és csak jobban eltávolítja a másiktól.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2012.07.17. 21:31:23

És igen, nyilván mások a személyes szűrőink :)
Nekem az volt a nyilvánvaló, hogy ez egy átmeneti állapot, és nem utálja ST83at.
És jjjadenagyon szorítok, hogy igazam legyen!! :D

barbieds (törölt) 2012.07.17. 21:37:11

@Zsit (nyau és rémizé): Szerintem átmeneti állapotra is igaz lehet, amit írtam, de persze ki kell próbálni, úgyis látszik egyből, hogy jólesik-e neki a szexmentes (szigorúan!) érintés. Hahó ST, olvasod? :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.07.17. 22:04:36

@LostInLove: Ez nagyon fontos, amit írsz, hogy már-már olyan, mintha incesztus lenne, mert annyira vérrokonnak érzed F-et. Szerintem ezzel nagyon sok nő van így, nem feltétlen fivérnek, de apának vagy fiúnak érzi a férjét, attól függően, hogy milyen pozíciót vettek fel egymáshoz képest a házasok. Biztos a férfiak egy része is megtapasztalja ezt a semlegesedést, de úgy tűnik, lassabb folyamat náluk, és kevésbé is zavarja őket.

belekotty 2012.07.18. 07:57:29

@skarlát betű: Tagadod hogy vannak férjes és unatkozó nők? Miért vonsz le általánosítást? Én olyat nem mondtam. Mellesleg ha a 140 ezer kommentben megnéznéd a nickemet, akkor szerintem te is kiszúrsz minimum 3 nőt akit csak arról a topikról becserkésztem. Ha meg nem tudod mitől csúszik le a bugyi sok nőnél egy kisgyerekét egyedül nevelő apától, akkor minek írsz ilyen blogokat?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.07.18. 09:25:34

@belekotty: Nem tagadom, hogy vannak, ahogy nős unatkozó pasik is biztos vannak, de érdekes módon ezt a szókapcsolatot nem szoktam látni sehol.
Azért írom ezt a blogot, hogy tanuljak a magadfajta nagyokosoktól, tudod. :-P Őszinte részvétem azoknak, akiket becserkészel, de van, aki szereti ezt a lenéző stílust, hát egészségére.

ST83 2012.07.18. 10:16:18

@barbieds: Azert eleg gyorsan vonsz le kovetkezteteseket. Osszefoglalom. Szerinted szerelem nelkul is lehet szexelni, kiveve ha az illeto a pasid. :)

Abbol, hogy csokkent az iranyomba a szexualis vagya, Te leszurted, hogy mar nem is szeret. Eleg konnyen feladhatod a kapcsolataid.

ST83 2012.07.18. 10:22:52

@Zsit (nyau és rémizé): Szerintem is leszaras lenne. Vicces, hogy olvasas nelkul is arra jutottam mint Te. Tegnap be is dobtam egy lazitos estet. Dorombolt is a parom rendesen. Abszolut bodognak tunt. Aztan beszelgettunk egy jot.

Hajlamos vagyok tulreagalni es siettetni dolgokat. Szoval nem csak az o keszulekeben van a hiba.

ST83 2012.07.18. 10:35:54

@LostInLove:
Nagyon nehez egyensulyt talani a barat, szereto, partner es a hazvezeto szerepkorben. Engem onallonak neveltek, hogy ne kelljen engem kiszolgalni, ne legyek kiszolgaltatva. Igy sokat segitek a haztartasban. Talan neki ez is furcsa, bar orul neki. Neha viszont arra gondolok, hogy ettol mint ferfi nem esem e a szemeben?

Amugy igyekszem egy kis maganeletet kiepiteni a kapcsolatunkon belul. Igy tortennek uj dolgok, amiket meg tudok vele osztani. Kulfoldon elunk, igy idorol idore kulon is vagyunk par hetig. Ez is nagy segitseg. Kell a ter neha, pedig imadom ot.

Egyelore nem torodom bele abba, hogy a kiserteseknek engednem kellene, merthogy ki tudja mikro un meg az asszony, akkor meg majd sajnalni fogom, hogy kihagytam a "lehetosegeket".

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.07.18. 10:51:07

@ST83: És a beszélgetésben kitértél a szex-problémára, vagy hagytad most ezt a dolgot pihenni?

Hát egyelőre ne engedj a kísértéseknek, majd lesznek később is, talán :-) És az abszolút igaz, hogy kell a tér, sőt, sok tér kell - persze, ez egyénileg változó, nekem biztos extra sok tér kellene, ha vóna :-P

LostInLove 2012.07.18. 11:09:02

@ST83: Jól is teszed! A tér biztos hogy nem öli meg a kapcsolatot, mindkettőtöknek javára válik. Jó olvasni a soraidat, kevés olyan férfit ismerek, aki ebben a fázisban belátná, hogy gáz van, vagy az lesz, ha nem lép...Hogy férfiatlannak tekinthet-e azért, mert segítesz a háztartásban? Nehéz ügy... ki hogy éli meg. Én nem tekintenélek, számomra - és gondolom a többség számára érték az olyan férfi, aki nem várja el, hogy minden igényét kielégítsék, anélkül, hogy a pénzkeresésen kívül kisujját is mozdítaná... Inkább azt venném ki belőle, hogy értékel, magával egyenrangúnak tart a férjem. A külső lehetőségek nem múlnak el, ha menthetetlennek találod, később bármikor léphetsz. Egy igaz férfi számára érett korban sem nehéz partnert találni, akkor is válogathatsz, amikor mi nők már csak súlyos kompromisszumokkal...
És még valami. Ne lombozzon le az én történetem - nálunk is voltak mélypontok a házasságunkban - de meggyőződésem, hogy ha nem iszonyatos pofáraeséssel kezdődik (rögtön az elején becsajozott a férj) akkor máig is lemondó, hűséges lennék. A nők sokkal nehezebben nyitnak - nem azt állítom, hogy eredendően monogámok vagyunk - de általában több a komplexusunk, értékesebb a szabadidőnk, mint a férfiaknak. Jóval több kell hozzá, mint egy hízelgő mosoly, vagy jó test, hogy közel engedjünk valakit. Legalábbis a mi korosztályunkban még így volt, a mai fiatalok esetében már más a trend.

ST83 2012.07.18. 11:39:28

@skarlát betű: Ki, de nem ugy, hogy "problemam" van. Mar onmagaban a szo is eleg ijeszto. Csak visszautaltam egy regi beszelgetesunkre ezzel kapcsolatban.
Nehez leirni. Jol alakult az egesz. Tisztaban vagyok vele, hogy velem is gond van. Abban maradtunk, hogy egyutt fogunk uj dolgok utan erdeklodni es jobban odafigyelunk egymas jeleire. Nem beszeltuk tul es ennek nagyon orulok.

ST83 2012.07.18. 11:47:39

@LostInLove: Kosz.:) Nem csak a Te tortenetedrol van szo. Olyan mintha egyetemes igazsag lenne, hogy elobb-utobb ugyis felremegy mindket fel. Csak azt kell eldonteni, hogy akar e az ember vkitol gyereket vagy sem.
Szoval talalsz valakit, aki hajlando Veled csaladot alapitani, akivel megvan a kezdeti szikra, vagy vmi. Aztan idovel mar csak egy vallalkozas vagytok. Gyereknevelo, szamlabefizeto, hitel torleszto csapat. Lojalis kollegak, de nem (feltetlenul) husegesek.
Sarkitva persze:)

Mondom nem csak rolad van szo. 35 koruli ismeroseim mar mind elvaltak, egy kivetellel.

est ragon 2012.07.18. 11:48:40

@ST83: Amit ma 10:16 kpr írtál, egy olyan paradoxon, amin hónapok óta nem tudpm átrágni magam :-))))
A nők értik-érzik azt, hogy perdze-persze... szerelem nélkül is van szex, szuper szex valakivel (de a mindenkori párral csak maximum az elején, és szükségképpen romló tendenciával), ezért a szexuális gerjedelem semmiképpen nem egyenlő a szerelemmel.

Másrészt az otthoni szex gerjedelemmentesülése magyarázat a szerelem elmúlásra, ellaposodásra, unalmassáválásra, amiért többnyire a ffi a hibás..? jobb esetben a körülmények... :-))))

Nőtől magyarázatot ne várj!!!!!

Még itt se, ahol az értelmesebbje töri a fejét :-)))

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.07.18. 11:51:49

@LostInLove: Elviekben én is úgy gondolom, hogy nem lennék hűtlen egy jó házasságban - ha olyan sokáig kibírtam -, de akkor mit szóljunk az 50-50% körüli megcsalási arányhoz? Nem csak hitegetjük magunkat ezzel?
Azt sem írom alá, hogy később csak nagy kompromisszumok árán lehet pasit találni, mert látok ellenpéldákat, a pasik is változnak, nem a csinos pofi és a feszes fenék fog neki számítani elsősorban, persze van olyan, akinek igen, de bőven akad, akinek meg nem.
Nem tudom, a fiatalok tényleg annyira promiszkuisak-e, erre nincs rálátásom, de a szüleink generációja se volt a szentek gyülekezete, meg a mi generációnk se (minket kivéve persze :-P)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.07.18. 11:59:38

@est ragon: Nem tudom, mit nem értesz. Teljesen érthető, hogy a jó szexhez nem kell feltétlen szerelem, ezt egy férfinak kelljen magyarázni? Kell viszont kötődés hozzá ( a nőnek), ami nem egyenlő a szerelemmel.

A szerelemnek múlnia kell - ezt se egy nő énekli.

Hibást se kell feltétlen keresni, ha azonban valaki csak várja, hogy minden működni fog, anélkül, hogy tenne érte, az ne csodálkozzon. Azt hiszem, legtöbbször nem azt a pasit hagyják el a nők, aki tesz a házasságáért. (A pasik esetében viszont a nő által befektetett energia sokszor semmit sem ér, mert ha egyszer eljön a nagy szerelem kívülről, akkor semmi se számít - általában.)

Nincs garancia arra, hogy valakit sose csalnak meg. Ez van, és a nők számára legalább ennyire ez van.

Pofonegyszerű a magyarázat, de te nem akarod elfogadni, mert fáj. Inkább azt mondod, hogy nőtől magyarázatot ne várj. Hát, köszi.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.07.18. 12:03:42

@ST83: Valóban, azt kell eldönteni, hogy valakivel akarsz-e családot. Hogy akkor is, ha nem 100%, hogy sose fog megcsalni, kiszeretni belőled, elhagyni. Nincsenek 100%-ok, garanciák, és a családalapítás kockázatvállalás. Sajnos nem megy másképp. És egy pasi gondolkodhat rajta akár 60 éves koráig (noha azt nem ajánlanám, de nemzőképes lehet még akkor is elvileg), egy nő kb 35-40-ig.

ST83 2012.07.18. 12:19:32

@est ragon: Sok hulyeseget irok, ne ragd magad! :):)

Azt kellene csak elismerni a holgyeknek, hogy nekik sokkal nagyobb szukseguk van a partner valtozatossagra, mint a legtobb ferfinak.

Ha szerelem nelkul is lehet jo a szex, akkor az lehetne a partnerrel is. Csak o mar unalmas. Ezt pedig igenis azzal lehetne kikuszobolni, ha beszelnenek a vagyaikrol.

Ha ez viszont megtortenne, akkor kvazi szabad kezet kellene adnunk egymasnak, vagy szetvalni. Es annyira azert senki sem bator. Viszont, hogy egyre batrabb mindeki azt az 50-50 %-os megcsalasi arany is mutatja.

Megerdemeljuk egymast.:)

Amugy en mindig azt mondtam a paromnak, hogy nem remit meg a gondolat, hogy o az utolso no az eletemben, de vele mindent ki akarok probalni. O viszont fele annyit sem agyal a szexen, mint en. Ezen igyekszem valtoztatni:)

ST83 2012.07.18. 12:32:57

@est ragon: Amugy errol eszembe jut a volt csajom. Az eleje langolo, brutalisan jo szex.

A lenyeg, hogy az is szepen ellaposodott (kb 1.5 ev utan). Olyan unott fejet tudott vagni neha, hogy inkabb hagytam az egeszet, viszont ha megjott vmitol a kedve, akkor szetszedett. Rajottem, hogy nem szeret engem igazan, igy utjara engedtem. Nem allt kulonosebben ellen.

Csakhogy par honap utan felhivott, atugrott es megint egymasnak estunk. Es ezt jo sokszor, tobb mint egy even at. Kozben sok pasija volt, nekem is volt mas, de semmi komoly.

Szoval.
1. szakasz - szerettuk egymast, osszejottunk, jo szex
2.szakasz - kiszeret belolem, szex nagyon ritkan es ritkan jo, szakitas
3. szakasz - mar reg nem szeret, nincs koztunk kapcsolat, de a szex oltari

Csak a pasijakent nem kaptam meg amire vagytam.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2012.07.18. 12:44:55

@ST83:
"Azt kellene csak elismerni a holgyeknek, hogy nekik sokkal nagyobb szukseguk van a partner valtozatossagra, mint a legtobb ferfinak. "

Azért ez egy orbitális fasság, lássuk be.

@est ragon:
"Nőtől magyarázatot ne várj!!!!!"

Mint ahogyan ez is.

Ez amolyan "feltartom a kezem, hisz én ez ellen nem tehetek semmit" hozzáállás, ami a ti (férfiak!) felelősségeteket szeretné nano méretűvé zsugorítani.

Ismét leírom, mert látom, nem megy át. Azért, mert vannak csoportok, hasonló viselkedések, sztereotíp reakciók, nem kéne ekkora előítélettel viseltetni, mert hosszú távon szívás. Persze a jelenlegi párja mindenkinek a földkerekség egyetlen kivétele :), de mi van, ha jóval több kivétel van?
De amúgy tényleg, ez így egy nagyon biztonságos játék, csak pozitív meglepetés érhet. De a kérdés az, hogy van-e olyan nőszemély, aki hajlandó bődületes energiákat fektetni ilyen falak rombolásába? Akar-e, mikor látja, tudja, hogy ez a vélemény? Ha ez az alapvető hozzáállás, akkor ez nagyon mérgező, és mindig is ott lesz a fejetekben (férfiak!). Engem taszítana az ilyen, és nem, nem hiszek abban, hogy ez megváltoztatható (legalábbis ÉN nem fogok erre energiát pocsékolni: felnőtt ember, dolgozzon meg érte ő; ha meg nem látja, hogy miért rossz, akkor meg úgyis mindegy :D). Engem ne akarjon egy ilyen férfi még szeretőnek se! (mondjuk, hogy ezt így leírtam, eléggé megvilágosodtam a tekintetben, hogy miért is vagyok válogatós :D)

barbieds (törölt) 2012.07.18. 12:51:24

@ST83: Az állandó partner szerintem attól nem lesz érdekes, hogy elmondom neki a vágyaimat és esetleg megvalósítjuk őket. A megszokástól, a mindig elérhetőségtől lesz unalmas, azon meg az extrák se segítenek.

ST83 2012.07.18. 12:57:45

@Zsit (nyau és rémizé): Lehet, de a tobbi reszre gondolom szandekosan nem reagaltal:)

Amugy azt irtam, legtobb. Nem mind. Es ahhoz, hogy egyertelmu faszsagnak titulaljuk a dolgot, ahhoz az kellene, hogy elmondjatok miert untok rank. Nem teszitek, igy tippelunk. Abba meg mindig bele lehet kotni:)

Volt csajombol anno annyit tudtam kiszedni, hogy akik utanam jottek neki, nem voltak eleg jok. Ezert jott vissza. Csakhogy amig biztos pont voltam, addig elfelejtette, hogy az elottem levo pasijainal is jobb volt velem.
Szoval meg mindig ugy gondolom, hogy a valtozatossag hianyzott neki. Es mivel mar nem jartunk, nem talakoztunk minden nap, mar en is visszaestem ebbe a kategoriaba.

ST83 2012.07.18. 12:59:00

@barbieds: Gondolom neked nincs is allando partnered. Merthogy ilyen elvekkel, minek?

KovA 2012.07.18. 13:00:15

@erdei egérke: "Hát a helyzet az, hogy mostanra jöttem rá, a kielégületlenségi indexem az egész személyiségével összefügg,"
Hm. És miért csak most ?
Nem esetleg a szerető hatására ?

"Vagyis azt a helyzetet ad abszurdum nem tudom elképzelni, hogy kb. csak feleannyira legyen erotikus a fellépése, viselkedése mint a szertőé."
A te viszonylatodban - ne felejtsd el. A szeretemmel/nem szeretemmel nem lehet vitatkozni. Csak szeretet által lehet valaki igazán jó.
Akit meg nem szeretnek az ha tökéletes se lehet elég jó.

"ahogy tőlem várja saját unalmasnak hitt önképének a megváltoztatását," és/vagy agyondícsérését. "Mint egy irgalmasnővér, sokszor úgy érzem magam vele szemben.. eléggé vágylohasztó szerepkör..."
Ezt aláírom ilyen lehet. De mégis mióta ?
Kezdetben más volt, vagy másnak láttad ?
S, ha közben lett ilyen melletted, mitől ?

"Van a férfiakban valami plusz, valami kisugárzás, ami nagyon tud hiányozni, ha nincs."
Hát ami nem megy ne erőltessük - de a dologban legalább annyira vagy ludas te mint ő/ legalább annyira a te gyengeséged mint az övé.
Meghaladja erőtöket és képességeiteket kettőtök viszonya.

ST83 2012.07.18. 13:05:31

@barbieds: Ja, es akkor kivancsi lennek, hogy szerinted mitol lesz erdekes? Komolyan.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2012.07.18. 13:30:02

@ST83:
Mert a többi is ebből fakad :)
meg mert részben már reagáltam rá (lehet élvezetes szex szerelem nélkül).
Tehát az én nézetemet ebben a témában ismered.

De ember, a volt csajod, az egy a sok közül. Ő ilyen volt.
Én például nem csaltam meg a volt férjem (párom, partnerem, ahogy tetszik). Eszembe se jutott.
Hogy néha nem kívántam? Persze, a csillagok állása, a napkitörés, bárakármi miatt nem. Nem volt kifejezett oka a nem-kívánásnak.
Nun, ja, mikor kisbabás anyuka voltam (egy pici+egy kicsi), nagyjából örültem, hogy éltem, nem hogy szexdémont játsszak (pláne, hogy egyáltalán nem éreztem magam annak). Csak engem nem doromboltattak spontán, csak hogy jobb kedvem legyen :) Pedig lett volna értelme, csak a másik erre nem volt nyitott.
Úgyhogy ami nálam ok volt, az másnál nem az. Ami a volt csajodnál ok, az meg a harmadiknál nem az.
Most mit vársz? Nincs általános recept, tessék megtalálni az egyénre szabott megoldást. Ja, hogy nehéz? Hát igen. De dönthetsz: vállalod vagy nem. Ha nem, akkor meg nem kell sírni, hogy milyenek a nők.
Ez pont olyan, mint amikor az a mondás, hogy a nők a pénzre, a kigyúrt felsőtestre buknak (ez sem igaz, ugye!). Én nem :). És bízom abban, hogy a szőke, lufimellű spinékre bukó hímek (mert nem csak ilyenek vannak, ugye?) sem nálam fognak kikötni valami rossz alku miatt.

(remélem, tiszta, hogy nem ST83ról szól, hanem általános alanyt használok :))

KovA 2012.07.18. 13:49:37

@skarlát betű: "Lehet, hogy te minden szavadat patikamérlegre teszed... Vagy inkább a többiekét"

Jobb lenne, ha a saját szavaidat tennéd patikamérlegre. Mert hogy valakiről azt írod, hogy "hibáztat", vagy megmásítva adod vissza amit mondott, az ilyesmi nem patikamérlegre, hanem mázsára való.

ST83 2012.07.18. 13:54:48

@Zsit (nyau és rémizé): Az osszes volt csajom ilyen volt:) Es a barati koromben mindenki ugyanigy jart, akinek 2 evnel hosszabb kapcsolata volt. Kivetel nelkul.

Gondoltam hatha itt akadok ra bolcsek kovere, de a nagy ellenallas is csak azt erositi bennem, hogy bizony nem igy lesz.

En nem hibaztatom semmiert sem a noket. Mint fentebb irtam, megerdemeljuk egymast:)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2012.07.18. 14:01:22

@ST83:
igaz-igaz, írtad, tényleg :)

Mondjuk az érdekes, hogy sorozatosan ilyen típusba botlasz (meg a barátaid is ...). Nagyon ezo-mizosan szemlélve: bizony néked ezzel van dolgod és addig ismétli az élet, míg nem tanulsz belőle :(fogadjunk, most sokkal jobb :D)
Én meg másmilyen nőket ismerek. Meg a te típusú pasassal se sűrűn futok össze. Én is megérdemlem :DD

ST83 2012.07.18. 14:14:16

@Zsit (nyau és rémizé): Nem futsz ossze olyan pasasasokkal, akik elegedtelenek a szexualis eletukkel egy hosszu kapcsolatban? Hmmm. Ezt nem hiszem el.

En meg csak ket not hallottam ilyenrol panaszkodni. Az egyiknek pasija egy pocs volt, de tenyleg es semmibe sem vette ot.
A masiknak meg a pasijat is jol ismertem es o is azon panaszkodott folyton, hogy az asszony bizony nem akar szexelni.
Nem is ertettem a dolgot. Ha ugyanaz a gondjuk, akkor nincs is gondjuk, nem?
Majd rajottem, hogy asszonyka akar dorombolni, csak nem vele. Ezt a vilagert sem ismerte volna be. aztan erre a cimbi is rajott. Erdekes. Miutan szetmentek (7 ev utan), a holgy ujra boldogan hancurozott az exevel, miutan X tapasztalat utan rajott, hogy bizony jobb volt az biztos pont, mint hitte volna.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2012.07.18. 14:18:37

@ST83:
neeeeeem :)
Olyannal futok össze nagyon-nagyon ritkán, aki figyeli a partnerét és elfogadja/tenni próbál azért, hogy a partnere jobban érezze magát.
A legtöbb csak legyint, hogy így megy ez és nem keres kiutat. Te legalább keresel.

belekotty 2012.07.18. 14:24:02

@skarlát betű: Egy csomó egyéb dolgot is tudnék tanítani. :-))

ST83 2012.07.18. 14:31:32

@Zsit (nyau és rémizé): Kis hazug:) Latod Te is rogton ellentamadsz. Ezert mondom, hogy megerdemeljuk egymast.

Csak azt tudom biztosan, hogy mindegy mi okbol huzza le egy no a rolot a parja elott, utana a faszi mar eselytelen. Kiveve ha szakit, valik es asszony rajon, hogy nem is volt az olyan rossz, mint akkor hitte:)

barbieds (törölt) 2012.07.18. 14:35:55

@ST83: Érdekes már nem igazán lesz, de attól még jó lehet. Annak is van előnye, hogy a partnerek ismerik egymás testét és hogy mit szeret a másik, de borzongató izgalmak nem várhatók az ilyen szexben.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2012.07.18. 14:43:59

@ST83:
támadok?
öööö - mikorholmivel? Nem vettem észre, bocs - nem is akartam. Remélem, csak túl egyenesen fogalmazok (mondd ezt, légyszi :D)

Na igen, de a roló lehúzásáig sok idő eltelik ám, soksok jelzéssel (adott esetben kifejezetten el is mondják, mire vágynak - ja, itt az MX6 és a kacsalábon fogó villa nem játszik :D).

Én bízok ám, még ha nem is látszik annyira.
Hajrá ST!

ST83 2012.07.18. 14:58:32

@Zsit (nyau és rémizé): Ugy ertem rogton azt hoztad fel miben hibazunk "mi". A tul egyenes fogalmazassal nincsen gond, de ez szimpla tereles volt :P

Kosz, nyomulok majd mint allat! :)

Sand Lover 2012.07.18. 15:01:12

@ST83: “Gondoltam hatha itt akadok ra bolcsek kovere, de a nagy ellenallas is csak azt erositi bennem, hogy bizony nem igy lesz.”

Hallod, azért nem vagy semmi. Egy blogon kívánod megtalálni a bölcsek kövét…elég sajátos. :)
Szerintem tudod a választ, csak mivel túl fájdalmas beismerni, inkább kerülgeted, és mindenféle elméletet próbálsz gyártani hozzá. Szerintem. Ugyanis jártam hasonló cipőben.
“Csak azt tudom biztosan, hogy mindegy mi okbol huzza le egy no a rolot a parja elott, utana a faszi mar eselytelen.”
Na és szerinted fordítva nem így van?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.07.18. 15:02:37

@KovA: Asszem, felveszem a vezeklőzsákot és kimegyek a placcra hamut szórni a fejemre. Úgy jó lesz? :-P

@ST83: Biztos fiatal vagy még... Életkorfüggő is, hogy ki mennyire becsüli az állandóságot, a biztonságot, lehet, hogy a lányok most csak ugyanazt játsszák egy bizonyos korig, mint amire azelőtt csak a pasiknak volt módjuk. Mert a szövegedből úgy tűnik, hogy a pasik mind gáncstalan lovagok, akik kitartanak egy nő mellett, ha törik, ha szakad...
Nem az van, hogy a pasik addig váltogatják a nőket, amíg nem csap le rájuk az ún. villámcsapás, és attól fogva nem értik, hogy egy nő hogy lehet már hűtlen, vagy hogy nem szereti velük a szexet? Mert most ők az áldozatok úgymond...

Nekem tizensok év van a hátam mögött, nem 2 vagy 4. És elég sokat küszködtem, hogy működjön valahogy, de az is igaz, hogy sose volt az a frenetikus szex. Azt csak később ismertem meg, és nem tudom, hogy valaha ráunnék-e, de szeretőt is meg lehet becsülni ám. :-) És az is mehet évekig.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.07.18. 15:04:04

@Sand Lover: Mi bajod a blog műfajával? Értelmes emberek beszélgetnek. Abból bármi kijöhet.

Sand Lover 2012.07.18. 15:10:16

@skarlát betű: Nem a bloggal van bajom, csak valaki itt csodákat vár.
Nyilván érdekes dolog emberekkel beszélgetni, de a problémát mindenki magának tudja megoldani. Nem lehet megspórolni a tanulóéveket.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.07.18. 15:16:13

@Sand Lover: Nem hiszem, hogy szó szerint csodát várt volna, de lehet, egyszerűbb válaszokat. Persze, egyszerű válaszok nincsenek. Viszont másokkal beszélgetve rá lehet jönni arra, hogy nem egyedül vergődünk. Meg olyan véleményeket lehet begyűjteni, amelyeket másképp nehézkesen...

ST83 2012.07.18. 15:23:04

@skarlát betű: Fiatal vagyok, es meg sokaig az is leszek:)
Kerlek ne forgasd ki a szavaimat.

Nem irtam sehol, hogy gancstalan lovagok lennenek a ferfiak, de tudod embert baratjarol. Az en barati koromben az volt a "meno", hogy hosszu kapcsolatokra torekedtunk, nem arra, hogy ki fektet meg tobb not rovidebb ido alatt. Hogy miert volt igy, nem tudom. A tapasztalataim is innen szarmaznak, mamrint sajatok es toluk.

Engem nem zavar, ha egy no szaz pasival fekszik le, ugyanugy nem ertem mire jo, mint forditva.

Felek nem tudok valaszolni a kerdesedre sem, mert en nem csalom a paromat. Ettol fuggtelenul a huseget sem varom el, mert nem elvarhato. Csak remelem, hogy egyszeruen igy termeszetes neki is.

Aldozatnak sem ereztem magam soha, hacsak nem abbol a szempontbol, hogy nem ertettem miert tortent velem a kapcsolataimban az, ami tortent. Mivel senki az exeim kozul meg csak nem is celzott ra, hogy mit rontottam el, igy enelkul kellett tovabb lepnem es eljutnom megint ugyan oda. Es mivel korabban vmi oknal fogva nem volt alkalmam tanulni a "hiba(i)mbol", igy ugyanolyan tanacstalan vagyok, mint az elso alkalommal.
Merthogy a hibat keresem mar regota, de lehet csak azert fosztottak meg a felfedezesetol, mert valaki jot akart, vagy kimelni akarta a lelkem. Csakhogy ezzel inkabb artott, mint hasznalt! Ahogy az mindig lenni szokott, ha vki jot akar.

Mostani parom mas. Ugy erzem vele ez most csak idoszakos problema, igyekszem helyrehozni es megprobalni ugy, ahogy eddig nem tettem.

Hogy ki mennyire becsuli az allandosagot a biztonsagot, ahogy irod, az meg nem nemtol fugg, hanem az egyes embertol.

ST83 2012.07.18. 15:24:50

@Sand Lover: Ironiarol hallottal mar? Amugy egy forumban az a jo, hogy arctalan. Mindenki jobban megnyilik, igy lehet tanulsagos dolgokat olvasni.

ST83 2012.07.18. 15:25:22

@skarlát betű: Kosz, jobban leirtad, mint en. :)

Sand Lover 2012.07.18. 15:25:31

@skarlát betű: Igaz. Csak ahogy Zsit írta, nincsenek univerzális megoldások.
Nyilván nem eltanácsolni akarom ST83-at. Csak éreztem némi élt a mondatban, (ti. “ellenállásba ütközött”) ezért reagáltam erősebben. A bölcsek kövét nem adják ingyen, és lehet, hogy nem is akkor fogja megtalálni, amikor nagy elánnal keresi.

KovA 2012.07.18. 16:44:29

@skarlát betű: Eh, felejtsd el. Nem az a lényeg.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.07.18. 23:35:00

@ST83: Nem írtad, hogy gáncstalan lovagok, de olybá tűnt, mintha számodra teljesen ismeretlen jelenség lenne, hogy valaki már nem akarja többé azt a nőt, akit addig akart. Veled még sose fordult elő, hogy elmúlt a lelkesedésed?

Nem látok bele a volt barátnőid fejébe, de lehet, hogy úgy érezték, tényleg felesleges megbántaniuk, mert nem a te hibád, ha már nem kívánnak, vagy nem érzik úgy, hogy te lennél az "igazi" (nem hiszek az abszolút igazi létezésében, ezért teszem idézőjelbe), ezért továbbléptek. De az azért elég valószínű, hogy a frenetikus vágy nem tartható fenn egyetlen kapcsolatban sem, tehát nem is várnám el a partneremtől, hogy sikerüljön neki. Ha szeret és jól érzi magát veled és szexel is szívesen, még ha nem is akkora lelkesedéssel, mint az elején, szvsz az már sokkal több, mint amit a legtöbb kapcsolatban megtapasztalnak a felek - értem ezt hosszú távra. :-)

goldmedal 2012.07.19. 14:18:35

skarlát betű, köszönöm a posztot és a hozzászólásokat... bár csak most kezdtem belemerülni az olvasásba (szabadság után), de nagyon örülök, hogy az "olvasói felvetésem"-re felfigyeltél:-)

Bohumil Stejskal 2012.07.19. 16:19:24

Nekem volt ilyen, és tudta, hogy örülnék, ha válna. Mégis maradt a rossz kapcsolatban, és most mással van.
Ki érti a női gondolkodást?

Szemekbe zárt titkok 2012.07.19. 23:18:35

Független férfivel tartok fenn kapcsolatot, ami nagyon jól esik a testemnek és a lelkemnek, de a családomat nem akarom tönkre tenni.

OakTree 2012.07.21. 22:12:48

@Enchantée:
Tényleg nagyon igaz!
Persze ez sem univerzális dolog szerintem.

A nálam előfordult esetekben pontosan ez az effektus vezetett ahhoz, hogy hozzám kerüljenek.
Aki közülük megízlelte az édes másfél órát, az kivétel nélkül unalmasabbnak és rosszabbnak kezdte érezni az otthonit. Az újdonság ereje hatalmas, az otthoni pár pedig ilyenkor gykorlatilag esélytelen.
A másfél órákra vágyás vezetett aztán a legtöbb esetben az otthoni kapcsolatban szakításhoz, vagy ritkábban csak annak a határára.

diktatorikus kleptokrácia 2012.07.21. 23:02:20

azoknál a házasságoknál, ahol már képbe kerül egy szerető (tök mindegy, hogy férfi vagy nő), ott már nagyok a gondok. más szóval: ha minden rendben, ott nincs helye harmadiknak.
megéltem többször is, hogy 'második' voltam (meg azt is, ahol a rangsorban még a kutya is megelőzött :D ). lelkileg el kell fogadni a részmunkaidős szerető szerepét, vagy nem kell belemenni. szívet melengető, ha egy nő hozzám jön pár órára, élvezzük egymást, nincs kötelezettség, s valóban, az a néhány óra csak rólunk szól. ilyenkor nincs külvilág, sem kölkök, sem otthoni gondok, csak a tiszta öröm és élvezet. könnyű a jóba beleszokni, ha tudjuk, hol a helyünk mások világában. viszont ha összejön egy hosszútávú kapcsolat, azt is a helyén kell kezelni.
amikor meg valamelyik fél búcsúzni akar, tegye gyorsan, a másik meg fogadja el, hogy ez a fejezet csak eddig tartott. utána nincs visszasiránkozás, nincs más, csak a következő fejezet üres lapjai, amit megint tele lehet írni egy újabb történettel.

OakTree 2012.07.22. 21:44:48

@KovA:
Ez tökéletesen egybecseng az én tapasztalataimmal is.
Persze megint csak szigorúan általam megismert, egykor nálam megfordult párok körére vonatkoztatva.

Annyival pontosítanék - mint nő - hogy a nők legtöbbször tényleg férfira vágynak de előfordul bizonyos helyzetekben, hogy az "unalom" vagy - bármennyire is nem tetszett itt sokaknak én továbbra is tartom - a hormonok időszakos tréfája vezet a társ megcsalásához.

Másrészt szerintem a kialakult macsós nézettel ellentétben a férfiak nagy része sem pusztán szexet akar. Azok a jellmzően ötvenes férfiak ugranak be hirtelen, akik a fiatalságukat szeretnék visszahozni illetve bizonyítani a társuknál fiatalabb nő(k)nél.

Egyébként a hozzászólásaidat végigolvasva gratulálok a megfogalmazásaid végtelen precizitásához és egzaktságához.
Nagyon emlékeztet a stílusod az egyik filozófiával hobby szinten de alaposan foglalkozó rokonoméra :)

OakTree 2012.07.22. 22:07:41

@LostInLove:

Inkább folyamatosan átvered, kihasználod - nem sértegetni akarlak csak amit írsz az számomra ezt jelenti!
Miért nem válsz el inkább és kezded újra mással?
Csak a megszokás? Vagy az egzisztencia? Vagy a gyermekek?
Tényleg érdekel, hogy miért.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.07.22. 22:18:08

@diktatorikus kleptokrácia: Ez mind nagyon szép, csak női szempontból nézve a lámpát nem lehet egy pillanat alatt lekapcsolni. Szóval, lesz siránkozás és gyászidő, ez megspórolhatatlan.

@OakTree: A modern házassághoz is a hormonok időszakos játéka vezet, az a helyzet. Minden elmúlik, ahogy a bölcs Salamon gyűrűjébe volt írva. De addig is megvan az az illúziónk, hogy éltünk.
De most komolyan, ha eddig 100x nem magyarázta el LostInLove és mások, hogy miért, akkor 1x sem. Én komolyan nem értem, hogy mit lehet ezen nem érteni.

OakTree 2012.07.23. 11:42:06

@skarlát betű:
Akkor az én házasságom korántsem modern, mert nem pusztán a hormonok időszakos játéka vezetett hozzá :)
Ha számos előző kapcsolatomat veszem referenciának a párom tulajdonképpen nem is számítana az esetemnek. Igen messze áll fizikai megjelenésében hamvas kamasz és leánykorom álom- és valódi pasijaitól is:) Szóval a játék csak a megismerkedéshez és a járáshoz volt szükséges, de a komolyra fordulást azért én nagyon alaposan mérlegeltem és eléggé nehezen és döcögősen is mentünk bele mindketten.

Tényleg és őszintén nem értem. Talán nem is fogom. Viszont nagyon kíváncsi vagyok, meg hát éveken át nap mint nap ezzel találkoztam, amíg hitelesen és meggyőződéssel tudtam csinálni.

Kíváncsi főleg azért vagyok egyébként, mert évekkel ezelőtt valami nagyon hasonló megérintett engem is eléggé, de hát én „megúsztam”.
Nálam a szarkalábak, ráncok, hurkák szaporodásával és bőrfeszesség csökkenéssel párhuzamosan egyszer csak megjelent a kíváncsi gondolat, hogy milyen lenne a férjemen kívül mással a szex.
Talán két évig is változó erősséggel „rágódtam rajta” és sokszor biztos voltam benne, hogy ki is fogom próbálni. Szóval az ifjúkori hódítás fegyvereit még egyszer utoljára használni is akartam. Nem volt konkrét jelölt viszont minden lehetséges jelöltön végigment többször is a fantáziám.
Aztán nem történt persze semmi, az „inger” ahogy jött úgy el is múlt teljesen. Többször is „teljesen meg voltam győződve” arról, hogy a házasságom kihűlt, „szeretem, de nem kívánom annyira” és persze működni kezdett az „olyannak akarom látni – hát olyanná teszem” is.
Aztán rájöttem, hogy 40 után is van élet sőt :) Szóval éppen olyan voltam mint a hozzám járó emberek. Ezért szálltam ki először a terápiák majd mediációk világából is. De kíváncsi maradtam :)

Ahogy írtad pár hete - egyszerű az életem: Szépen nőnek a lányaim, a férjem imád minket, és hát nagyon jó vele a szex.

A legpontosabban talán úgy tudnám megfogalmazni, hogy elfogadom és értem a dolgot magát, mindössze a végleges és visszavonhatatlan lépés megtételére nem tudtam számomra érthető magyarázatot találni sehol az olyan esetekre ahol otthon akár minden rendben is lehetne, mint LostInLove esetében.
A kulcs megint az lesz, hogy nem vagyunk egyformák.

Te nem hiszed, én viszont tapasztalatból tudom, hogy ami egyszer működött két ember között azt lehetséges rendbehozni.
Persze tisztában vagyok vele, hogy hatalmas szerencsém is van a párommal, mert ezt egyedül nem lehet.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.07.23. 23:02:56

@OakTree: Persze, a legtöbb házasság nem csupán a hormonok játékából születik, itt a modern alatt a nem előre elrendezett házasságot értettem, a nem szimpla érdekházasságot - bár kardhal ebbe is belekötött, szerinte minden házasság valahol érdekházasság. No, igen.

Az utolsó bekezdésre:
Nem hiszem, hogy a felmelegítés működik, mert tapasztalatból tudom, hogy nálam nem működött, nincs miért higgyek benne. Sőt, éppen ellentétes hatása volt, még rosszabbá tett mindent a puszta erőltetés.
Azt nem tagadom, hogy az esetek kis százalékában működhet, de a tanúságtételek nagy része ellentmond ennek, úgy vettem észre. Soha nincs 100%-os igazság, nyilván.

OakTree 2012.07.24. 07:54:33

@skarlát betű:
Igazadvan, soha nincs 100%.

Holly-Audrey 2012.07.25. 14:47:29

Hú de jó kis téma, a hsz-ek is bizonyítják mennyire nincs sablon, mások a szabályok, törvények mindenkinél. Én személy szerint nem érzem magam annyira biztonságban a független férfi szerető mellett, de ez talán csak az én defektem.A pasi jóképű, fiatal, okos, kedves, biztos egzisztenciával bír, a nők a lábtörlőjén sírnak, mégis időnként engem akar, de akkor nagyon! :) Én pedig megyek, mert amit mi ketten akkor egymásnak adunk, az valami embertelenül jó dolog.A szex egymással egyszerre letaglóz és felemel.Amikor eljövök tőle, kb. egy-két hétig lebegek, a libidóm az egekben és a fejemben az együttlét emlékképei zakatolnak.Aztán lassan elengedem, mert soha nem tudhatom mikor keres újra, így egyfajta védekezésképpen beprogramozom az agyamat arra, mintha ez lenne az utolsó alkalom.Kőkemény agymunka letenni ezt a fickót, de nincs más választásom. Néha azt kívánom lenne inkább egy szintén házas, hasonló paraméterekkel( mint én) rendelkező stabil szeretőm akivel nem lenne az egész ilyen bizonytalan, itt most a találkozások kiszámíthatóságára,a szeretői kapcsolaton belül az egymás kizárólagossága gondolok.De aztán rájövök, hogy amiket mi most ezzel a "sármőrrel" művelünk azt egy olyan durván erős kémia ötvözi, hogy talán senki nem fogja überelni.( nálam legalábbis) Ráadásul ott van mindkettőnkben a hajlam a kicsit extrémebb szex iránt és ezt gátlástalanul egymás örömére is fordítjuk. :) Szóval én elfogadom, hogy most egy független fiatalabb pasi szeretője vagyok és igyekszem megélni a ritka találkozásokat a maguk teljes mivoltában.
Otthon pedig minden rendben! :))
Ja, és én is azt gondolom a szexuális vágy nem egyenlő a szerelemmel, az én esetemet sem definiálnám szerelemnek, de vékony a jég amin táncolok, akár szerelembe is fordulhat ez az erős fizikai vonzalom ha nem fékezném az agyamat. Mert a fickó amúgy nagyon is szerethető ruhában is.. :))

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.07.25. 23:25:24

@Holly-Audrey: Ez pont nem az a biztonságközpontú kapcsolat... Nagyon rossz lehet az a része, hogy sose tudod, mikor keres legközelebb, én ezt nem bírnám cérnával. Ha jól emlékszem, nincs is közben kommunikáció köztetek, csak akkor, ha akcióra éhezik... Hát, nem nevezhető ideálisnak, ennyi erővel lehetne nős is. Mármint úgy értem, nem élvezed a függetlensége előnyeit. Persze biztos ennek is megvan a maga varázsa, különben nem csinálnád.

Holly-Audrey 2012.07.26. 11:00:22

@skarlát betű: Igen, ez az a fajta kapcsolat, ami egyszerre lehúz és felemel. Lehúz a csend időszakban és felemel amikor együtt vagyunk.
Kiélezve akár rásüthetnénk azt a bélyeget is, hogy "csak szex" de mégsem csak az. Volt egy viszonylag hosszabb csendidő azalatt próbálkoztam mással, olyannal aki a lelkemet is célozgatta mielőtt az ágyába mentem.Ráadásul hosszú ideje stabil kapcsolatban élt vagyis ideálisabb szeretőnek tűnt még úgy is, hogy külföldön lakik és csak néha látogat haza.Ebből az egyetlen együttlétből egy hatalmas csalódás lett.Már épp ott tartottam, hogy alapállásba állítom az életem, semmi külső kapcsolat, csak az otthon melege, amikor a "sármőr" újra felbukkant és az ágyába hívott.( Emlékszel, az ágy és a kocsi hátsó ülése téma kapcsán voltak fenntartásaim, hogy akarom-e az intim szféráját.) Két lehetőségem volt és én az ösztöneimre hallgattam. :)

Szemekbe zárt titkok 2012.07.26. 18:11:55

@Holly-Audrey:

Megoldás lehetne a problémádra az az egyszerű változtatás, ha a legközelebbi randi végén megmondod a srácnak, hogy most átalakulnak a dolgok körülötted, úgyhogy... most majd inkább te jelentkezel.
Simán belefog menni a dologba. Úgy érzi majd, hogy ez milyen kényelmes lesz neki... Aztán jön majd a döbbenet, ahogy telnek a napok és a hetek és rájön nem nála van az írányítás, várnia kell... Rád. A telefonhívásodra. Próbáld ki!:) Ez egy jó recept!:) Szorítok Neked ismeretlenül is!:)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.07.26. 18:29:26

@Szemekbe zárt titkok: Ha Audrey gyakrabban szeretné, mint a pasi, akkor hiába lesz ő a kezdeményező, nem nyer vele semmit. Mert ha tovább húzza, mint a pasi szokta (hogy megmutassa, nem is akarja olyan nagyon), akkor is csak ő maga fizet rá.

Szemekbe zárt titkok 2012.07.26. 18:36:44

Kétségtelenül kell ehhez a recepthez némi önuralom, de célt fog érni. :)

est ragon 2012.07.27. 17:03:36

@skarlát betű:

Nem akarlak kiakasztani, de én is sokszor csesztetem Lostin love-t, hogy "tegye tisztába" előttem is ezt a szerető + férjnemelhagyás témát, mert ugyanazt érzem Nála is mint nálunk... Kényelmes, biztonságos "elfoglaltság" a férj munkabeosztása mellett szeretővel elütni az időt... még a felmentés is megvan : " Ő kezdte"
Kívülállóként kihasználásnak tűnik, de a multkor Lostin "elmagyarázta", hogy Ők fenntartanak egy házastársi szürke zónát, ahova mindketten vissza vissza húzódnak csalni-szeretőzni.... és mindezt meg sem beszélték... csak úgy kialakult.
Ez a "nemtudokróla, nem is beszélek rola" módozat spontán megnyilvánulása....
Inkább az a furcsa, hogy Lostin-t ennek ellenére megeszi a fene nagy "féltékenység", mind a férje, mind a szdretöje külsö, potenciális kapcsolatai miatt...
Eszemfaszom megáll (ford ferling).....

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.07.27. 17:40:22

@est ragon: Miért hozzám intézed ezt a kommentet? Nem én vagyok LostIn :-)
Emberek vagyunk mind, LostIn beismeri, hogy féltékeny típus, noha ez nem tesz túl jót neki, főleg, ha szeretőről van szó... Az nem csoda, hogy így működik érzelmileg, a legtöbb ember így működik, a saját motivációit természetesen megértéssel kezeli, de a másikét megérteni már nehezére esik.

est ragon 2012.07.27. 18:23:47

@skarlát betű:

Hát, mert feljebb, valahol azon füstölögtél (talán Tölgyecskének), hogy 100+1x elmagyaráztad már Te is Lostin is, hogy mi a "maradás" oka.... de nem olyan jól magyaráztátok el mint én :-)))
Ugye milyen okos vagyok !?? :-)))))
Meg az is, hogy Lostin visszavonult innen (6heti karanténban volt) "lábadozni" :-)
Én meg jól kitárgyaltam Őt a háta mögött....
Ugyanígy szólt, persze, Tölgynek is....
süti beállítások módosítása