A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Vendégposzt: Házasság extrákkal

2012.11.13. 07:24 skarlát betű

Melyikünk fantáziáját ne mozgatná meg a gruppenszex? Vagy a partnercsere? És, ha ezt elköteleződve, akár házasságon belül is gyakorolni lehetne? Akár a hivatalos társunkkal? Vagy esetleg a szeretőnkkel? Vajon ki vállalkozna rá? Milyen ez a világ, melyek az előnyei és melyek a hátulütői? Ha kíváncsiak vagytok rá, olvassátok el DarkAngel vendégposztját, amelyet egy amerikai reality show alapján állított össze, mégpedig konkrétan a szvinger életmódról. Korábban is foglalkoztunk már a témával, itt lehet utánanézni, akkor mire jutottunk. 

swinger.jpg

A TLC tv-csatornán fut egy igen érdekes reality sorozat Házasság extrákkal (Swinger wives) címmel, valós szereplőkkel. A kamerák jelenléte persze  torzítja egy kicsit a résztvevők viselkedését, mégse beállított pillanatokat látunk, hanem a való életben is előforduló szituációkat. Öt olyan, a georgiai Atlantában élő párt mutat be a műsor, akik SZVINGER életmódot folytatnak. Az interjúalanyok egyébként nők, róluk szól a sorozat, de a párjaik is megszólalnak. Elmondják, hogy hogyan élik meg ezt az egészet, mi vezette el őket a szvinger életformához, őszintén beszélnek érzéseikről, az életmódból fakadó dilemmáikról, félelmeikről, és arról, hogy hogyan számolnak el lelkiismeretükkel.

Ahogy ők fogalmaznak: „Átlagos, mindennapi emberek vagyunk, de szeretnénk más dolgokat is kipróbálni.”

Ismerkedni lehet szervezett partikon, vagy akár interneten keresztül is. A szokványos ismerkedési formák működnek itt is, csak nem szingliként megy el az ember ezekre az alkalmakra, hanem párban. A vakrandi itt is veszélyes, nem mindig lehet nyílt kártyákkal játszani, ilyenkor kell egy előre megbeszélt titkos jelszó vagy jelmondat. Ha a másik pár bejön, az ember úgy jelezheti a partnerének, hogy kér desszertet, ha nem tetszik neki, akkor egyszerűen nem kér. Ilyenkor a másik fél számára világos lesz, hogy szimpatikus-e a pár, vagy nem.

Ki irányít, kié a döntő szó? Igaz, hogy a nő dönt itt is? Vajon miért? A férfi örül, hogy engedéllyel szeretkezhet másik nővel, és inkább csöndben van, hadd döntsön a partnere? De, mi van akkor, ha a nőnek tetszene a kijelölt pár, a férfinak viszont nem? Vagy, ha a férfi gerjed az idegen nőre, de a partnere nem bírja a másik pasit?

swinger-date.jpg
Az életformának több szintje van:

1) Light: minden belefér, a behatoláson kívül. Vajon az orális szex minek minősül?

2) Teljes párcsere: külön szoba, a szimpatikusnak tartott pár ellenkező nemű tagjával. Vajon mi van akkor, ha a másikkal jobb a szex? A másikra jobban gerjedek? Van-e féltékenység?

3) Unikornis: egyedülálló nő édeshármast is vállal. Vajon mi történik, ha a férfinek piszkosul bejön a nő? Lesz-e  a szvingerből szeretőzés?

Az első részben betekintést kaptunk a párok mindennapi életébe. A szvinger-partik világát is bemutatták, ott is forgattak, noha explicit szexjelenetet persze nem láthattunk. Felmerültek olyan kérdések, amelyekre a szereplők nem tudtak, vagy nem akartak válaszolni. Érdekes volt számomra, hogy mennyire különböznek a határok egyes pároknál. Ki mit tart elfogadhatónak, mit bír ki a párkapcsolatuk, melyek a fő feszültségforrások.

Például: „A ház a családé, nem engedjük be ezt az életformát…”. Ez a pár egy-egy parti után másnap megbeszéli, mi volt jó, mi nem, egyikük keményen küzd a lelkiismeretével, vallásos neveltetésébe nem fér bele ez az életforma, lelkészt is felkeresett.

A második pár esetében a nő még nem érzi igazán úgy, hogy visszatérhet erre az életmódra, pár hónapos gyerekük van, náluk a feszültség forrása elsősorban az, hogy a pasi meg menne, szeretne ismét szeretkezni más nőkkel is.

A harmadik párnál az verte ki a biztosítékot, hogy a nő el akarta mondani a barátnőjének, hogyan is élnek ők, de a vőlegényének ez nem tetszett.

A negyedik pár szervezi a partit, róluk igazán csak a parti kapcsán hallottunk az első részben.

Az ötödik pár esete különleges. Ők most kezdenék, ez volt az első buli, amin részt vettek. A férj akarta eredetileg, felesége nagy nehezen belement, a végén mégis a férfi akadt ki, amikor a nő egy másik pasival kezdett beszélgetni, és elvonult vele egy szobába. A férj oda is utánuk ment, illetve volt egy medencés jelenet, amelynek során a pasas teljesen begőzölt: végül ki is utasították őket.

A szabályokat a buli kezdetén a házigazda ismerteti. Ezekhez mindenkinek tartania kell magát, különben felszólítják őket a távozásra. Itt megmondhatja egyik pasi a másiknak, hogy dögös a párja feneke, klasszak a mellei, míg a „való-életben” meglehet, monokli járna érte. Ha akad épp szimpatikus pár, félre lehet vonulni, ha meg nem, legfeljebb buliznak egy jót. A mindennapi életben viszont sokszor kínlódnak emiatt az életforma miatt. Akkor, az adott pillanatban, mikor éppen csinálják, élvezik, de másnap szinte szétmorzsolja őket. Vajon csak a nőket?

Az derült ki számomra, hogy ez az egész nem arról szól, mindegy kivel, csak szeretkezni lehessen, hanem a fantázia kiéléséről, a mindennapi rutinból való kiszakadásról, egy titkos létről, amely felperzsel, a magunk öröméről, de mindezt a párunkkal együtt élhetjük át, nem kell külön utakon járnunk. Van aki, túrázik, van, aki fest, ők ebben találják meg a felszabadulás, a napi rutinból való kitörés lehetőségét.

Elmondásuk alapján: „A szvingerkedés egyfajta vadság, szabadulás a kötöttségek alól. Úgy kéne élni, hogy boldogok lehessünk, nem aggódhatunk állandóan mások véleménye miatt, hiszen olyan rövid az élet." Vajon igazuk van? Vagy csak piszok önzők?

Annak a számára, aki lélekben nem készül fel erre az életmódra, sok bonyodalomban, feszültségben lesz része. El tudom-e viselni, hogy a páromat másik férfi érintse? Vagy mit fogok szólni, ha másik nőt simogat? Mi van, ha a másik dögösebb, jobb, mint én? Mennyire fordulok ki magamból, milyen hisztit vágok le, ha másik nővel látom csókolózni a férjemet?

A szereplők nem tagadják, hogy ezek a dilemmák a „gyakorlott” szvingerlátogatók fejében is ott vannak, néha belőlük is kitör a féltékenység, annak ellenére, hogy a másik iránt feltétlen (vajon tényleg feltétlen?) bizalmat éreznek. Félnek attól, hogy a párjuk egyedül találkozgat majd a másik partnerrel, hogy a másikat kívánatosabbnak tartja, mint őket, a másikkal jobb lesz a szex. Ennek ellenére úgy gondolják, jó a párkapcsolatuk, a szvinger életmód segít ennek megtartásában, hiszen náluk magasabb szinten áll a másik iránt érzett bizalom, jobban működik a kommunikáció.

Végül hadd írjak le egy frappáns megfogalmazást, ami kifejezi a szvingerkedés, és a hűtlenség közötti különbséget: „A megcsalás az az, ha a partner nem tudja, mit csinálsz, ha tud róla, az a szvingerkedés.”

Természetesen kíváncsiak vagyunk a véleményetekre most is: ti kipróbáltátok már a szvingert? Tetszett? Vagy egyáltalán nem jött be? Esetleg a terveitek között szerepel, hogy egyszer kipróbáljátok? Házas- vagy élettárssal próbálnátok ki inkább, vagy szeretővel? Esetleg alkalmi partnerrel? Várjuk a szavazatokat és persze a kommenteket!

107 komment · 1 trackback

Címkék: reality show vendégposzt szwinger többpartnerűség

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr444903275

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szvingerező 2012.11.13. 21:45:26

A szvingerezés szexuális értelmű párcserét, ill. tágabb értelemben csoportos szexet jelent, melyben párok vesznek részt. A szvingerezők érvei szerint ez egy tisztán fizikai gyakorlat, mely, úgymond, életet hoz a megunt párkapcsolatba. Ezen kívül ez egy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Waszabi 2012.11.13. 21:22:18

Szerintem, akit nem izgatnak az ilyen gondolatok, az nem gondolkodik ilyesmi felől. Pszichológia ez a javából - a posztoló nem meri megélni mindazt, amire vágyik, inkább ír róla úgy, mintha tudományos volna az érdeklődése. Senki nem ír olyasmiről, amiben kívülálló - ez csak hazugság. Ez akkor is igazság, ha a holdudvar utál engem az ilyen bejegyzések miatt.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.13. 21:43:59

A szvingerkedés a biztos jele annak, hogy egy házasság menthetetlenül megromlott.

vackor1 2012.11.13. 21:50:57

Azt gondolom, hogy - elsőre - az igazi PÁRODDAL ne próbáld ki, szerintem kizárt, hogy ne legyen féltékenység valaki - vagy akár mind a két fél - részéről , még ha valóban izgatja is mindkettőjüket ez a dolog, mert a legtöbbször bizony a férfi akarja ezt jobban és sok nő belemegy valami okból kifolyólag. ( az most mindegy, hogy a folyamatos vegzálás , a megfelelni akarás vagy bármi más miatt )
Ha nagyon szerencsések vagytok, akkor van egy régi, valóban jó baráti pár ismerősötök, akikkel előtte is voltak közös programok, nyaralások, vacsorák, kirándulások, egyéb közös - nem szex! - programok és ez valahogy kialakul.Ebben az esetben meg van oldva ez a dolog, feltételezve , hogy mind a négy embernek van hozzá affinitása.
Talán ebben az esetben nem lesz féltékenység , bár még ebben sem vagyok biztos, de idegenekkel biztos, hogy lesz valami gond...
( mellesleg roppant nehéz összehozni, hogy mindenki megfeleljen mindenkinek szexuálisan, értelmileg és testileg is )

Amíg viszont nem azzal az emberrel vagy, akivel le szeretnéd élni az életed és izgatja a fantáziátokat, mindenképpen próbáljátok ki,rengeteg lehetőség van ilyenre, lehet rájöttök, hogy nem is olyan mint amire számítottatok és nem teszitek próbára a végleges kapcsolatotokat.
Ha meg bejön, akkor.... :)))))))

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2012.11.13. 21:51:08

@Mr. Waszabi: Isten tudja. Engem mindig is érdekelt tudományosan, hogy a jó francba veszik rá a lovat arra, hogy ne rúgja fel a meztelen nőt, amikor az ráközelít, de a vágyaim közt nem szerepelt az ilyesmi (:

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.13. 21:53:57

@Mr. Waszabi: Már hiányoztál :P
Hogy is van a Castle-ben? "Kétféle ember létezik, aki állandóan azon agyal, hogyan lehet megölni másokat: a pszichopata és a krimiíró."

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2012.11.13. 21:54:41

A szvingerkedés szerintem addig működik, amíg az ember a saját partnerével afféle semleges, szellemi együttműködést és intimitást nélkülöző, de szexuálisan nem feltétlenül rossz viszonyban van. Az esetek egy részében a szvingerparti is a "divatőrület" kategóriába tartozik, egy másik részében pedig kétségbeesett emberek mindenre elszánt próbálkozása arra, hogy elfelejtsék, milyen szarul érzik magukat szeretet és megbecsülés nélkül, akkor is, ha közben úgy áll a farkuk, mint a fagyott kutya lába (:

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.13. 22:04:51

@vackor1: Ez olyan érdekes, honnan lehet azt tudni, hogy ki az IGAZI párja valakinek? Mert szerintem ilyen nincs, csak lehetőségek vannak, és ha épp szerelmes vagy, akkor épp az tűnik igazinak. Különben nem lennél szerelmes. Egy nő sokszor szerelmes :)

De lehet, hogy inkább szeretővel jó kipróbálni a dolgot.

@Kovácsné: Szerintem a szwinger egyenes ági leszármazottja a régi vallásokban meglévő orgiáknak, amelyek során mindenki mindenkivel összefekhetett, nem volt számonkérés, nem voltak szabályok. Ilyen még ma is van a világ bizonyos részein és bizonyos, nem monoteista vallásaiban. A szwinger kényszeredettebb, nyugatias változata ennek. De nem kell hozzá kétségbeesettnek vagy szeretethiányosnak lenni.

Shopping 2012.11.13. 22:11:04

Ez a szingerkedés olyan mint a kövér ember.

Megmagyarázza, hogy ő elfogadja magát olyannak amilyen, nem zavarja a kövérsége, boldog kövéren.

Lófaszt! ÖNÁMÌTÁS!!

A kövér embert is zavarja ahogy kinéz, csak ideológiát gyárt hozzá.

A szvingernél dettó.
" Nem zavarja hogy mások kefélik a nőjét"
Nem a frászt nem.
Ha meg tényleg nem, akkor nem szereti, vagy érzelmi sérült...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.13. 22:14:11

@Shopping: Imádom az olyan egyedeket, akik mindig jobban tudják, hogy mások mit éreznek, mint azok a mások, akik az adott érzést átélik.

Vicca Verza (törölt) 2012.11.13. 22:16:00

Rendszeresen két lánnyal bújok ágyba, általában havonta egy alkalommal. Ha ez nem így működne már régen nagy bajban lenne a kapcsolatunk, nem az a pasi vagyok aki örök monogámiában tudna élni, de szerintem ezzel nagyon sok pasi van így, csak nem lehet a Nőkkel beszélni erről. Ha elmúlt a szexuális vágy, akkor hogyan tovább? Nincsen erre elfogadott válasz, így mindenki megoldja stikában, a nők is. Nálunk ez egy sportán este után alakult így, és sokkal kiegyensúlyozottabbá tette a kapcsolatunkat, nem kell hazudoznom, félrelépnem. Anno nagy ideám volt, hogy két nővel fogok együttélni, nos, ez kijelenthetem, hogy nem menne, már két nap után besokalok a csajoktól, ötletnek jó, de gyakorlatban már nem ilyen rózsás a helyzet. Voltunk együtt hármasban külföldön is, egy hosszúhétvégére, ezt mindhárman élveztük. Még annyit, hogy itt is kell a változatosság, bár tartós partnereink vannak pár hónap után hiányzik az "új nő", így keresgélünk néha.Nagyon fontos, hogy az érzelmeket nem szabad keverni a szexszel, mindenkinek rend kell, hogy legyen a fejében, és akkor hosszú távon is nagyon jól működhet, baráti kapcsolatként. Azt gondolom, hogy ez a nyitottság, a közös játék egy szintugrás a kapcsolatban, és nem elfojtjuk egymást, hanem megéljük a vágyainkat.

vackor1 2012.11.13. 22:24:52

@skarlát betű:
Természetesen úgy értettem, hogy amikor a szerelmével él együtt, akkor lehetőleg ne próbálja ki - persze ez csak az én véleményem, nem biztos, hogy helytálló - , nem biztos, hogy megéri kockáztatni .
Azonban van az a helyzet, amikor nem élsz vagy nem vagy egyedül , de tudod/tudjátok, hogy ez nem az igazi és nem jósoltok nagy jövőt a kapcsolatnak.
Erre a szituációra vonatkozott az előző kommentem.

Elhiszem, hogy akár több szerelem is lehet az ember életében, de azt gondolom, hogy sokan boldogok lennének egyetlennel is.
Én mindenestre tudtam, hogy ki volt az életem másik fele, a másik fél dió a nagy fáról, az M.. :)))

Ilyen csak egyetlen van és a világ legszerencsésebb emberének érzed magad ha rátalálsz és ha kölcsönös az érzés! :)

Vicca Verza (törölt) 2012.11.13. 22:30:56

Látom közben elszabadult a sötétség is a kommentelők egy részénél. :) A magam részéről igazi ízes, hazai sajátosságnak tartom, hogy a frusztráció prüderiát szül. Az élni, és élni hagyni elv az valahol Hegyeshalomnál behúzza a kéziféket, és máris a sötét középkorban vagyunk, ahol mindenkire rásütik a skarlátbetűt aki a szexről, tabukről nyíltan beszél. Inkább sunnyog az ország a takaró alatt lapozza a pornót, felszedi az utszéli prostit, vagy elmismásolja a valós szexualítást, és valami tökéletes ábrándnak akar megfelelni.

Késes Szent Alia 2012.11.13. 22:47:19

@Vicca Verza: "megéljük a vágyainkat. "

A csajod nem is tudta, milyen vágyai vannak, amíg nem közölted vele :)

Ő belemegy a helyzetbe, mert tudja, hogy enélkül elveszítene. Neked meg kényelmesebb, hogy ő alkalmazkodik hozzád, mintha neked kéne őhozzá - közben még becsületesnek is érezheted magad, hiszen te "nem hazudozol".

"egy szintugrás a kapcsolatban"

LOL

Mr. Waszabi 2012.11.13. 22:47:29

@skarlát betű: no hát, hogy ezt is megértük:) Kalapom megemelem, tényleg:)
Nem hiszek a pártatlan krimiírókban:)
Mindenkiben a saját perverzitása dolgozik. Ha bárki őszinte vágyait lehet így definiálni. Aki nem elég bátor valóra váltani fantáziáit, az megírja, őt hívják tehetséges író palántának, ő cizelláltan tudja kifejezni mindazt, amit nem mert megélni - őt tisztelik mindazok, akik hozzá hasonlóan nem merik megélni vágyaikat. Aki pedig tudattalanul megéli mindazt, az csak közönséges, elítélendő halandó. De az emberi motivációk közt nincs különbség valójában. Pszichológia, szimplán.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.13. 22:50:53

@Vicca Verza: Vannak nők, akikkel lehet ilyenről beszélni :) Kíváncsi lennék, nálatok hogy van-e a partnerednek másik férfi az életében, vagy nála a plusz nő pótolja a változatosságot?
És látod, én önként magamra sütöttem a skarlát betűt :)
Azért igazán sötét komment eddig még nem nagyon érkezett, remélem, nem is fog.

Vicca Verza (törölt) 2012.11.13. 22:51:41

@Késes Szent Alia:

Örülök, hogy így le tudtad szűrni hogyan működik a kapcsolatunk. :) Látod, minek a tudatlanoknak elmondani bármit is, ha már van rá kész elméletük? :)

Voltunk párral is, igen, ha kapok akkor adok is, nem csak dumálok erről. Nem mondom egy percig sem, hogy könnyű volt ezt elfogadnom, de olyan nincsen, hogy csak nekem lehet, és neki nem. Lehet, hogy ez számodra magas, de nem csak egy irányban működik ez köztünk. Hja, és szeretjük egymást. :)

Martian (törölt) 2012.11.13. 22:53:18

@Shopping: "A kövér embert is zavarja ahogy kinéz, csak ideológiát gyárt hozzá."

Ez aktuális civilizációs értékrend kérdése... ázsiában hagyományosan a kövérség státuszszimbólum volt, ld. pocakos Buddha ábrázolások.

Az más kérdés, hogy a sokadik emeletre való felgyaloglásban kultúrától függetlenül zavaró a kövérség... hacsak nem hordszéken rabszolgák viszik az illetőt. :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.13. 22:53:57

@Mr. Waszabi: Aha, még jó, hogy az irodalomelmélet szerint a krimi tulajdonképpen mese. A meseírók is mind sorozatgyilkosok, csak nincs merszük kiélni a vágyaikat. :P

Martian (törölt) 2012.11.13. 22:55:17

@Vicca Verza: valóban nem jó dolog az elfojtás, mindig is érdekelt, milyen lehet kecskét vagy tyúkot dugni! :)

Késes Szent Alia 2012.11.13. 22:55:45

@Vicca Verza: Amit csináltok, az a te vágyaidról szól, a nőd csak reagál rá. Az, hogy ő legyen másik férfival, szintén csak egy (kompenzáló) reakció.

Persze, hogy le tudom szűrni, világosan leírtad, hogy mi volt a kiinduló motiváció.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.13. 22:58:03

@Martian: Ha annyira érdekel... Ja, hogy az állatkínzás bűncselekmény - vagy szabálysértés, már nem tudom.

@Késes Szent Alia: És mi van, ha egy nő úgy magától vágyik más pasira? Vagy más nőre?

Késes Szent Alia 2012.11.13. 22:59:18

@skarlát betű: Kit érdekel, hogy mi van más esetekben. Én erre a kommentre válaszoltam.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.13. 23:00:46

@Késes Szent Alia: Ja, bocs, hogy meg mertelek szólítani a saját blogomban. Majd csöndben figyelem, ahogy itt megkéselsz valakit.

Vicca Verza (törölt) 2012.11.13. 23:03:59

@skarlát betű:

Vannak ilyen nők, de ahogyan én látom csak azok akik már elérték azt a tapasztalati szintet, hogy tisztában vannak a pasik valós szexuális igényeivel, és nem ragaszkodnak valami álomvilághoz. Szerintem a monogám pasi egy fikció, vagy tényleg elenyészően kevés. Amelyik nőnek már ment tönkre a kapcsolata az ellaposodó szex miatt (előbb utóbb sokan lesznek így) azok elkezdik a problémát más szemüveggel nézni és rájönnek, hogy a amit eddig gondoltak az nem biztos, hogy így van.

A magam részéről hibás megközelítésnek tartom, és így károsnak is az ilyen cikkeket:

velvet.hu/szex/2012/11/12/igy_allitsa_vissza_a_szexet_a_kapcsolataban/

Pasiként úgy gondolom az érzelmek, és a szex nem feltétlenül járnak kéz a kézben, és ahol átkattant a kapcsoló ott aztán lehet simogatni a másik hátát, abból aztán nem lesz este hancúr. Sok pasit ismerek aki otthon már képtelen a szexre, megunta, nem kívánja, ennyi. Lehet itt aztán terápiázni, a vágyat képtelenség újra beizzítani.

A nyitott, érettebb párok ilyenkor kezdik elkezdni keresni a megoldást, hármas, négyes, swinger mindegy, mindenkinek más az izgató, a lényeg, hogy a párok ezt együtt éljék meg, és tegye helyre szexet a kapcsolatukon belül.

Vicca Verza (törölt) 2012.11.13. 23:05:10

@Martian:

www.petshop.hu

Ha szerencséd van akkor színben is tudsz választani. :D

Vicca Verza (törölt) 2012.11.13. 23:06:21

@Késes Szent Alia:

Ok, hát akkor ezt szerintem meg is beszéltük. :)

Késes Szent Alia 2012.11.13. 23:27:47

@skarlát betű: Semmi kifogásom ellene, hogy a saját blogodban annyi irreleváns kérdést tegyél föl, amennyit jónak látsz :)

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.11.13. 23:40:10

Valszeg tényleg van olyan ember, akit ez őszintén és a szó legjobb értelmében izgat - és még annak is van esélye, hogy egy ugyanilyen emberrel jön össze.

De nagyságrendekkel kevesebb, mint aki végülis belekezd. (A vegyes párokról most ne is beszéljünk, ahol csak az egyik teljesen swinger, vagyis nem is féltékeny és élvezi is nézni.)

Sokan azonban szerény érzésem szerint nincsenek teljesen kibékülve ezzel a dologgal. Okosan rájönnek, hogy egy idő után már nem izgató a partner és azt hiszik, ők tehetnek róla. (Mondjuk akik az ő szarik-én zuhanyzok illatos intimitásában párolják egymást, azokról kevésbé lehet elmondani, hogy nem tehetnek róla. De vannak, akik tényleg igényesek maradnak a kapcsolatban is, dehát az törvényszerűen változik idővel...)

Így keletkeznek a swingerezzünk, de téged meg ne basszon senki - típusú szituációk. Kimondva vagy kimondatlanul.

Szerintem az ilyeneknek sokkal értelmesebb megoldás lenne egy ízléses nyitott kapcsolat. Nem kell a másik orra alá dörgölni, az nem ugyanaz, mint csak csinálni. Más az absztrakt információ és más a konkrét. Mindenki tudja, miről beszélek.

Én utálnám, ha engem a partnerem a hozzám kapcsolódó tilalmakkal asszociálna. Ezt sem csinálhatja, meg azt sem, mert én vagyok. Ebből köszönöm, nem kérek. Ennél biztosabb módja nincs annak, hogy megutáltassam magam - és felkeltsem az érdeklődését minden iránt, ami mozog. Akkor már inkább csak az érdekelje, aki tényleg érdekes.

Ha szüksége lenne rá, segítenék neki vadászni, de nincs neki. Az viszont szerintem már ízlésesség kérdése, hogy ne a házunk táján lövöldözzünk. Mindnekinek megvan a saját közege, munkája, hobbyja, amit a másik tud, de nem liheg a nyakában. Itt sokan elrontják, mert nincs saját életük, nincs olyan közeg, amelyikhez a másiknak nincs köze. Pedig ízlésesen csak innen érdemes halászni. Nem örülnék neki, ha a partnerem elhozná az új pasiját közös társaságba - és a szerető több információval rendelkezne, mint én, netán meg akarná beszélni, esetleg ölre menne. Na, az idegesítő.

Arról nem is beszélve, hogy egy dolog tényleg kiborítana: ha kiderülne, hogy a szerető rangon aluli. Ha neked ő kell, akkor én nem kellek alapon, asszem kénytelen lennék újraértékelni a dolgokat.

De azokat, akik szeretőt szeretnének, de nem merik, azokat hülyének tartom. Mossák a kis lekiismeretüket azzal, hogy ha a másik is tudja, nem bűn, szabályosan kierőszakolják, hogy egyezzen bele és akkor tiszta a lelkiismeretük. Ez bénaság. Nem, rosszabb. Ez zsarolás. Érzelmekkel, függéssel való visszaélés.

És amelyik még ennek tetejében a másiktól is sajnál egy kis szexet, az tényleg ássa el magát.

wásztákhurwáh (törölt) 2012.11.13. 23:40:53

A swinger, párcsere, gruppen szex a kapcsolat csődje a szememben. Aki akarja, az persze csinálja.
Amúgy nem vagyok konzervatív, sőt!

OakTree 2012.11.14. 01:40:02

@Vicca Verza:

Így ZH javítás után levezetésképpen végigolvastam a postot meg a kommenteket és a hozzászólásod megragadott.

"hibás megközelítés", "káros" majd utána "nyitott, érettebb párok"

Két dolog jutott eszembe:
1. Ha lenne inverz Girolamo Savonarola, az Te lennél. Ilyen tökéletesen felépített, ugyanakkor megfellebbezhetetlen dogmaként elővezetett előítélet-halmazhoz már rég volt szerencsém :)

2. Mivel imádom a Monty Python-t, igazat kell adnom nekik:
"No one expects the Spanish Inquisition"

Swg 2012.11.14. 04:54:31

Sziasztok!
Én együtt próbáltam ki a nejemel és szerintem egy fantasztikus dolog!
Megjegyzendő imádom Őt!
Viszont ő megunta . Na ilyenkor mi a helyzet?
Nekem bejött ,hogy szexi fehernemuben vannak szórakozóhelyen emberek ! Imádtam nézni Őt .
Tok Ízgi volt . Készültünk rá vásároltunk dögös szerkokat meg ilyenek. És mindig hatalmasat szeretkezdtünk utána otthon is.

Tenkeskapi Tánya 2012.11.14. 07:41:19

@Swg:
Miért is nem csodálkozom, hogy nem akarja tovább csinálni?! Az, hogy az unalom köntösébe bújtatta az ellenérzéseit, az nem számít.
Ami számít, szerintem, hogy ez végső soron biológia.
A nőstény úgy működik, hogy a legkiválóbb hímmel/hímekkel akar szexuális viszonyba lépni, mivel korlátozott számú, lehetőleg a legkiválóbb tulajdonságokkal rendelkező utód világra hozatalára képes; míg a hím elméletileg 10 az n-ediken utódot képes nemzeni, ehhez minél több nőstény szükségeltetik.
Mindegy, hogy az erkölcs vagy éppen a fellazuló szexuális határok milyen teret nyújtanak ehhez, és találnak-e ki újabb és újabb életformákat ennek megvalósítására, itt (is) az ösztönlény működik.

DarkAngel71 2012.11.14. 07:55:34

@Mr. Waszabi: nem nem meri, hanem nincs kivel, és egyedül nem megy el.

Swg 2012.11.14. 08:11:33

@Tenkeskapi Tánya:

Elfogadom a választ van rengeteg valóság alapja!
Viszont az,hogy van kitalálva ,hogy egy pasi elvesz egy Nőt olyan aki kíélte magát fiatalon de ,a Nőnek Te voltál az első és kb 15 év múlva szeretkezés közben elfantazialtok rajta milyen lehet egy másik testi kapcsolat?
Megadod a nejednek v nem?

Vicca Verza (törölt) 2012.11.14. 08:37:32

@OakTree:

Egy fórumozó, egy látásmód, egy vélemény. :)

Én elég határozottan tudom képviselni az enyémet, akár még ha dogmatikusan is hangzik, de azt gondolom erős kifejezéseket kell használni a tabuk ledöntéséhez, mert a mismásolás nem vezet sehová sem.

Kifejezetten nem szeretem a Monty Python-t, mert úgy vagyok vele, hogy a humornak ez csak a belépő kapuja, és azok idézgetnek belőle sűrűn akinek nincsen sajátjuk.

LostInLove 2012.11.14. 08:48:36

@Swg: a swinger nem "ajándék", nem egy gesztus. Legalábbis nem a nőnek. Magadnak, esetleg. Onnan tudom, hoyg ugyanebben a szituban nekem is ez lett "felkínálva". Kösz, nem.
@Quadrille Lobster írta le azt, amit az említett szituációban hallani szerettem volna, tökéletesen egyetértek azzal, amit megfogalmazott.

Vicca Verza (törölt) 2012.11.14. 09:00:32

@LostInLove:

Nincsen egy, örök érvényű igazság, vagy út, minden párnak ezt saját magának kell kialakítani, van akinek ez jön be, van akinek pedig amaz. Illetve a nyitott kapcsolatot sokkal veszélyesebbnek tartom, mintha együtt élnek megy egy ilyen helyzetet a párok. Itt tiszták a szabályok, és nem annyira sanszos, hogy érzelmileg is bele tekeredik az egyik fél, a nyitott kapcsolatban kialakulhat egy ilyen helyzet bármikor.

LostInLove 2012.11.14. 09:13:24

@Vicca Verza: egy kapcsolatban - vállaltan vagy rejtve - az erősebb dönt. A másik pedig alkalmazkodik.

@Tenkeskapi Tánya: tömören vázolta mi a különbség a nemek párválasztásában. Én tökéletesen így működöm. És nem fekszem le egy férfival, akihez nem vonzódom csak azért, hogy a férjem szexeljen egy jót, változatosat...

Vicca Verza (törölt) 2012.11.14. 09:31:19

@LostInLove:

A két női hszt elolvasva nem értem miért gondoljátok azt, hogy ez erőszak, vagy nyomás hatására működhet csak. :) Azt elképzelni sem tudjátok, hogy a párok megbeszélik mit szeretnének, és szabadon dönthet mindkét fél? :)

Imádom amikor a csajok megmondják hogyan működnek a pasik. Tökéletes zsákutca.

nosce 2012.11.14. 09:39:22

@Mr. Waszabi:
"Senki nem ír olyasmiről, amiben kívülálló - ez csak hazugság."

Dehogynem, a már felemlített krimi legalább is magas szinten elsősorban logikai, intellektuális tevékenység. Hogyan lehet tökéletes bűntényt elkövetni, hogyan lehet tökéletesnek kitervelt bűntényt leleplezni ezek a kérdések foglalkoztatják és nem maga a tett az ölés, a fröcsögő vér, mert az már inkább a horror műfaja .A swinger kapcsán is lehet kívülállóként a felmerülő problémákon, a lehetséges következményeken részvételi szándék nélkül is elgondolkozni. Az ember már csak ilyen, h szeret eljátszani a gondolattal anélkül h farok merevedést kapna, vagy benedvesedne. Ezek a fantáziálásnál fordulhatnak inkább elő ami megint csak más agyi tevékenység.

Tenkeskapi Tánya 2012.11.14. 10:11:27

A lelki és kapcsolati tényezőkről szaporítjuk itt a szót... De milyen jól:-)
Nekem egy másik aspektus is eszembe jutott.
A magyar, szexuálisan aktívnak tekinthető lakosság testi és lelki higiénés állapotát elnézve egyszerűen a gusztus (vs.gusztustalanság) kérdése is felmerül bennem.
Én éppen a múlt héten a színházi mosdóban várakozva a soromra számolgattam, hogy hány nő mos kezet w.c. használat után. A szappan nélküli öblögetés volt a maximum, és ez sem mindenkinél. Az uraknál nem tudom, mi a helyzet; de ezek a hölgyek és urak lelhetőek fel a szvinger klubokban is, hiszen erre nem importálható egy újabb populáció. Persze, a lenge fehérneműn túl kötelezővé teszik a higiéniát, de aki nem így szocializálódott, annak elég lesz egy kis vizes lögybölés is:-(
A mentális része pedig, nos, mi van, ha a főnökömmel találom magam szemben és nem engedek a közeledésének a szvingerben...? El fog-e tudni vonatkoztatni alkalomadtán egy munkahelyi konfliktusban attól, hogy kosarat kapott?

SarahConnor 2012.11.14. 10:27:48

A következőt gondolom:

A szwinger, gruppen és társai mind olyan szexuális attitűdök, amik azon alapulnak, hogy a kapcsolatban (két ember közt) valami megromlott.
Ezt a megromlást lehet százféleképpen megfogalmazni: fel akarjuk dobni a kapcsolatunkat (tehát unalmas), ki akarunk próbálni valami újat (tehát unjuk a mostanit), kíváncsiak vagyunk milyen lehet mással (tehát unjuk a párunkat), stb.

Amikor így meginog egy kapcsolat, akkor szokott két ember mellé más is beszállni. Leggyakrabban kihez fordulunk? Házassági tanácsadó, párterapeuta, legjobb barát vagy barátnő. Aztán ott van a mai kor emberének a szvingerklubbok népe, a gruppenek, a harmadik fél.
Mindezt lehet úgy csinálni, hogy a párunk ne tudjon róla, meg úgy, hogy egyenesen ott legyen, és nézze.

Mindenki önmaga dönti el, hogy melyik megoldást tartja jobbnak, de én akkor is azt gondolom, hogy a gruppenezés és a szvingerezés mindig, minden esetben valamilyen kapcsolati konfliktusból növi ki magát. Tehát valamiféle hanyatlás jelei.

Ettől függetlenül élvezze, aki teheti.

pilar ternera 2012.11.14. 10:36:08

@Vicca Verza: a szabadon döntéshez... ha te akarod, ő pedig nem és szabadon eldönti, hogy nem, meg is mondja neked, akkor mit lépsz? állítólag szereted. ő is téged (ő nyilván ezért nem akarná mással)

meddig lehet ő szabad? ameddig ugyanazt akarja, amit te? vagy hogy is van az...?

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2012.11.14. 11:40:14

@skarlát betű: A példa remek (és most nagyon bús vagyok, hogy nem nekem jutott az eszembe (: ), mert a szervezett orgia valóban sok (amúgy kimondottan szigorú és minden apróságot tabuk ezreivel szabályozó) kultúra sajátja. Én itt azért érzek némi ellentmondást, mert a világ nyugatiasabbik felén (ahová most nagyképűen Magyarországot is sorolom) azért negyedannyi HIVATALOS tabu sincs. Személyes meg nyilván rengeteg, de ezeket meg szerintem pont nem az orgia szokta feloldani, hanem a kölcsönös odafigyelés.
Mondjuk én sem azt írtam hogy minden szvingerező szeretet- és megbecsüléshiányos, csak azt, hogy az esetek egy részében efféle kompenzációról is szó lehet. Azért nehéz elképzelni a tökéletesen harmonikus szvinger-rendszert, ahol történetesen mind a négy (akárhány) résztvevő maradéktalanul boldog, mert a szex már két fővel is ritkán harmonikus, mindenkinek megvan a maga gyíkja, félelme, gátlása, birtoklási vágya, stb. amibe könnyű belelépni, ha a partnerek nem ismerik egymást. De semmi nem lehetetlen, nem erkölcsi fenntartásaim vannak ezzel kapcsolatban, inkább némi emberismereten alapuló praktikusak (: (Ugyanide tartozik, hogy egy kihűlő párkapcsolat szerintem nem nagyon frissíthető fel azzal, hogy még két-három embert beleveszünk, mert ezzel csak a felszínt kapargatjuk, a mély ugyanolyan hideg és kásás marad )

alfa.orionis 2012.11.14. 11:53:21

Engem nem érdekel a szvingerezés. Valahogy nem vagyok rá alkalmas.
Az ember sem. Valószínűleg nagy mákunk van, hogy egymásra találtunk, a hullámvölgyeket sem idegenekkel folytatott szexszel éltük túl, nem éreztük azt, hogy ha másokat bevonunk az intim szféránkba(akár együtt, akár külön), az segítene megoldani a problémákat vagy ha nem voltak problémák, egy ilyen kapcsolat, játék vagy bárminek is nevezzük, többé, jobbá tenné a kapcsolatunkat vagy olyan élvezeteket okozna, amelyeket egymásnak nem tudunk megadni. A drogra is sokan esküsznek, azt sem próbálom ki csak azért, mert mások hűdejól érzik magukat tőle. A szvinger szerintem pont olyan divat, mint az anál vagy a tetkó vagy a paleo-diéta, a pornó vagy a szürke 50 árnyalata, amitől fellendült a szado-mazo boltok forgalma. Az ember eredendően poligám, akkor már sokkal egészségesebb ezt felvállalva egyedül élni, úgy ahogy tetszik, mint mindenféle ideológiát gyártani. Ha viszont valóban párt választ (bármennyi időre is), akkor annak oka van, méghozzá az, hogy csak a párját akarja(az okok mellékesek, de ebben benne van a szex intimitása, az együtt, egymással játszunk igazsága is) Az emberek nagy része vakon követ divatirányzatokat, trendeket (amik persze nem maguktól születnek), akkor is, ha az nem jó neki, nem érzi jól magát benne, mert rettenetesen fél, hogy maradinak, vaskalaposnak fog látszani, nem lesz elég trendi és egyedül marad. A szvingerre visszatérve, én nem tudom elhinni, hogy ha 2 ember szereti és kívánja egymást, ott belefér még 1-2 ember a szexbe. Ha meg mégis, akkor viszlát!

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2012.11.14. 11:59:27

@skarlát betű: le sem tagadhatnád, hogy olvastad Fromm-tól a Szeretet művészetét! :-) Ha mégsem, tedd meg, felemelő érzés. Amit leírsz, az pontosan így van. Az orgiasztikus élmény, amellyel védekezünk a kivetettség, az elidegenedés ellen.
OFF: még nem olvastam el az összes hsz-t, de már így is borzadok attól a merev, szemellenzős megmondom-mi-hogy-van stílustól, ami annyira jellemző, nemcsak ebben a témában, de úgy általában. nagyon nagy tisztelet a kivételeknek. A figyelőknek, kérdezőknek, gondolkodóknak... és leginkább az érzőknek!

(ezt Max írta)

pilar ternera 2012.11.14. 12:02:12

@alfa.orionis: a szerelembe nem is fér bele. aki szvingerezik, az nem szerelmes. pont. szerethet, kedvelhet, jól meglehet valakivel, de nem szerelmes.

az kizárólagos, egyedi és különleges, nem olyan, amit bárkinek osztogatunk. főleg nem egy aznap megismert jó testű alkalminak.

alfa.orionis 2012.11.14. 12:35:04

@pilar ternera: Én már csak ilyen gyógyíthatatlanul romantikus vagyok:)

És mivel a szvingerezés párokról szól, ez már nálam paradoxon. Ha párom van, nem kell más. Ha kell, nincs párom. Attól még élhetek kapcsolatban, házasságban is akár, mégsincs. Felőlem szvingerezzen, aki akar, de úgysem tudja megmagyarázni, hogy a "pár"kapcsolat ettől miért lenne jobb, magasabbrendű, mert nem lesz az.
Ráadásul ez a dolog nem is tabukról szól, nem is a határok feszegetéséről, hanem a szvingert pozitívnak beállító törekvésekről. Pedig nem pozitív, csak más. Nekem nagyon más. Annyira nagyon, hogy nem kell. Ahogy trendileszbi sem leszek, bár nagyon nyomatják, hogy legalább egyszer ki kell próbálni egy nőt is. :Đ

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2012.11.14. 12:37:39

@Max & Maxina: A kivetettség és az elidegenedés ellen az orgiasztikus élmény is jó gyógyszer. Ide sorolom a nyilvánvaló mellett pl. a koncerteket vagy a politikai nagygyűléseseket is, nem azért, mert perverz vagyok (: hanem azért, mert szellemi szinten ugyanazt nyújtják, mint az orgiák: egy egyén boldog és önfeledt feloldódását a tömegben, egyfajta nirvánát. Ami tényleg iszonyú jó, ámde. Ha nem ébredünk fel belőle, akkor többé nem leszünk funkcionális, érző és gondolkodó emberek, ami már a buddhizmusban is csak akkor menő, ha már meghaltunk (vagy ha nincs más dolgunk, mint ülni a kolostorban és a világ dolgain meditálni. Ezzel pedig nem a kolostorlakókat vegzálom, mert nagyon tisztelem őket, csak bizonyos gyakorlati megfontolásokból nem lehet mindenki kolostorlakó.) Ha viszont felébredünk, akkor hajlamosak vagyunk búskomorságba esni afelett, hogy az orgiasztikus élmény voltaképp csak egy ötperces kitérő volt a rideg valóságból, ahol valós eszközökkel kell valós, árnyalt, ezerszáz komponensű, soha-nem-csak- fehér-vagy-csak-fekete problémákat megoldanunk. A "merev szemellenzős" hozzászólások egy része ezt a paradoxont boncolgatja, ha nem is ennyire részletekbe menően.

Peetee 2012.11.14. 12:50:37

Ezt csak érzelmektől mentes kapcsolatban lehet lelki sérülések nélkül tolni...

Szelid sunmalac 2012.11.14. 13:23:25

Megegyszer valaki le meri irni, hogy "szwinger", igy "sz"-szel es duplavevel, eskuszom hulyet kapok! Bassza meg, dontsetek mar el, hogy angolul, vagy magyarul akartok leirni valamit! Foleg ha az egyetlen szo! Miert nem irjatok mondjuk a r betut a vegen cirill betuvel?

Amugy meg aki ilyet csinal es nem feltekeny, az vagy nem szereti a masikat, vagy beteg.

Ja-ja, most majd jon a nem probaltad, meg a tobbi, de sporoljatok meg, ha lehet. Tudom, amit tudok.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.14. 13:41:09

@Peetee:

Így igaz. A szvingerkedés elromlott házasságba való, ahol a felek megállapodnak, hogy - jellemzően pénzügyi okokból - együtt maradnak, s egymást alkalmi szexpartnerként kezelik.

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2012.11.14. 16:50:14

egyedülállóként is lehet ilyen partikra járni. erről miért nem beszél senki. pedig ott kezdődik. mert a kérdés az: milyen funkciója van a szexualitásnak az életedben. a kommunikáció és az intimitás egy formájának tartod, vagy pedig csak egészségügyi funkciói vannak számodra. esetleg a kisebbrendűségi érzéseidet kompenzálod a keféléssel és a skalpgyűjtéssel. nos, azt hiszem minden innen indul. később a párkapcsolatban hogyan tudod megélni, nagyrészt ettől függ. mert nyilvánvalóan párt is ehhez választasz. még ha nem tudatosan is. hiszen a szingli ember személyisége nem változik meg egyik napról a másikra attól, hogy kapcsolata lesz.

maxina

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.14. 22:46:14

@Max & Maxina: Én szerintem említettem, hogy nem csak hivatalos párral lehet odamenni, és persze egyedül is, lehet, hogy erről csak a zárt csoportban volt szó.

De persze a posztban nem ezekről az esetekről volt szó elsősorban, bár a 2. lehetőségnél, ahol egy nő kapcsolódik párhoz, a nő nyilván egyedül száll be a buliba. Az se lehet könnyű egyáltalán, sőt, legalább akkora kihívás, mint párban menni.

Mások: Az írásmód az én saram, én így szoktam meg, és nekem így tetszett, de biztos inkább szvinger, ha lesz időm, majd átjavítom, ha már egyeseknek annyira fáj, hogy semmi más nem is jut eszükbe a témáról.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.14. 22:50:22

@pilar ternera: 1) Ahogy én hallottam, ez a swing se úgy megy, hogy aznap ismered meg, hanem lassan építi fel az ember egy harmadikkal vagy egy másik párral, persze, néha előfordulhat a teljesen ismeretlen összegabalyodás is (na és, kettesben ugyan nem fordul elő?)...
2) A szerelem meg mindenkinek mást jelent, van, akinél belefér, hogy nem csak kettesben van, bár ez biztos ritka, de attól még létező dolog. Nem igazán értem, miért kell a szerelmet ennyire rendkívüli állapotként kezelni.

Feromontika 2012.11.15. 08:35:24

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nagyon bátor vagy, hogy általánosítasz. Szerintem egy ilyen blog témánál érdemesebb ha mindenki a saját szubjektív élményét vagy meglátását leírja, hogy miért is pro vagy kontra... Úgy teszel kijelentéseket, mintha az összes létező lény egyesített kozmikus tudatának szummájaként Te tudnád az egyedüli tutit.

pilar ternera 2012.11.15. 08:36:37

@skarlát betű: igen, van olyan is, hogy lassan épül és van olyan is, hogy regisztrálsz/bejelentkezel egy klubba és ott, rögtön, ad hoc történnek a dolgok.

szerintem ez önámítás. a szerelem mindenkinek ugyanazt jelenti, csak ha épp nem jött még el, vagy nincs jelen, akkor sok minden másra ráhúzhatja az ember, hogy ez szerelem.
a szerelem igenis rendkívüli állapot (nem a fellángolás!), ennek megfelelően illik bánni vele. ebbe nem fér bele a szvinger. semmi bajom azzal aki csinálja, sem a jelenséggel, csak ne akarjanak meggyőzni, hogy közben szerelmesek a párjukba.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.11.15. 10:32:15

Átfutva a tegnapi termést esküszöm, kedvem támadt nőmet hónom alá csapni, és beiratkozni egy klubba. :>

Annál a bigott idiotizmusnál, aminek jegyében sikerült többeknek hozzászólogatni, szerintem nem is kell jobb reklám a szvingernek.

pilar ternera 2012.11.15. 10:39:24

@kardhal77: nem hinném, hogy az a 10-12 ember fogja feldobni a swinger-business-t, aki itt kommentelget. :)

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.11.15. 10:51:51

@pilar ternera: pedig komolyan mondom, hogy pont ez a fajta rémületes korlátoltság az, amivel szemben az ember a szabadság legkisebb illúzióját is képes elkezdeni kergetni.

pilar ternera 2012.11.15. 11:04:41

@kardhal77: milyen korlátoltságra gondolsz? sztem most nem is volt senki olyan durva... az még nem korlátoltság, ha valakinek ez nem fér bele a kapcsolatába.
az lenne az, ha valaki azt mondaná, hogy aki ilyen helyre jár, azt nyilvánosan kell meghurcolni és máglyán elégetni. :D

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.11.15. 11:35:05

@pilar ternera: szerinted a korlátoltság a máglyánál kezdődik? Mert szerintem ott végződik.

És itt kezdődik: @maxval, a gondolkodni próbáló birca: , @Shopping: , @wásztákhurwáh: @Szelid sunmalac-Elmeny designer: , satöbbi.

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2012.11.15. 11:40:43

az előző hozzászólásomban csak arra próbáltam utalni, hogy alapvetően az egyén személyisége a meghatározó ebben a kérdésben (is), amely nem változik meg attól, hogy belép egy párkapcsolatba. és a szwinger témája nyilvánvalóan továbbmutat a: lehet-e jó szex évek múlva is, belefér-e egy-egy kaland, avagy a nyitottság lehet életforma is akár. ezt pedig a párok nem évek múlva szokták tisztázni, ha belépsz egy kapcsolatba, ez a kérdés ilyen-olyan módon terítékre kerül. ha pedig nem, akkor miről beszélünk??? milyen kapcsolat az, ahol az együtt lévő felek ilyen fontos kérdést nem tisztáznak előre.

más: az én tapasztalatom az, hogy szwingert nem érzelmi kapcsolatban érdemes csinálni. akkor nem volt vele semmi problémám, érdekes volt. most a szerelmemmel már van egy csomó fenntartásom és még nem mernék rá vállalkozni. mert azt gondolom, idő kell, hogy egy párkapcsolatnak szilárd alapjai legyenek. a szerelem, mint szenvedély egyébként sem alkalmas önmagában a szilárd alapok létrehozására. ahhoz sokkal több minden más is kell. de! ha már többes, akkor a szwinger névtelensége és kötődésnélkülisége, mint egy ismerős páros. nehezebb kezelni, ha egyéb módokon is benne vannak az életünkben, szerintem. és különben sem szeretnék kommunában élni. ha szeretnék, úgy élnék. :)

pilar ternera 2012.11.15. 11:42:25

@kardhal77: az mindegy, a lényeg, hogy az valóban az lenne. te végrehajtásról beszélsz, én meg az "ötletről". azért az nem ugyanaz. szerencsére. :D

ezek pedig vélemények. csak nem cizellálták. ennyi.
akinek nagyon nem fér bele, az vagy leírja úgy mint ők, vagy szépen körüljárja: "hát, én nem tenném, de tegye akinek jól esik, meg tudom érteni, vannak helyzetek, amikor elképzelhető..." stb.

de azért azt általában mindenki meg tudja válaszolni, hogy bevállalná-e vagy sem.

és mintha te is nemet mondtál volna rá az elején. akkor?

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.11.15. 11:55:07

@pilar ternera: számodra lényegében ugyanazt jelenti az alábbi két kifejezés?
1. "Én nem tenném, de tegye, akinek jól esik."
2. "Aki megteszi, az beteg."

Mert ha igen, akkor elmesélném, hogy a világban az elsőt Norvégiának és Kanadának hívják, a másodikat pedig Fehéroroszországnak és Iránnak.

Az, hogy én nem járok szvingerbe, nem jelenti azt, hogy megbélyegzem azt, aki igen.

pilar ternera 2012.11.15. 12:00:00

@kardhal77: persze, hogy nem, de sztem kicsit kekec vagy. :D
nem kell ezeket olyan komolyan venni.;)

asszem egyébként én is ugyanezt írtam, szóval túlragoztuk. :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.15. 12:30:40

@kardhal77:

Mi a korlátoltság abban, hogy megállapítunk egy tényt, mely szerint a megcsalás nem egyeztethető össze a házassággal?

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.11.15. 12:52:54

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: ugyan korábban nem ezt a "tényt" állapítottad meg, de akkor maradjunk ennél.

Kérdésedre válaszolva: a hosszú ideig működő házasságok jelentős részében előfordulnak a szexuális és/vagy érzelmi kitérők (felteszem, ezt nevezed "megcsalásnak"). Mivel pedig ezek a házasságok jelentős részben fennmaradnak, ezért a két dolog nyilvánvalóan összeegyeztethető egymással.

A következő történik: teszel egy ízlésednek megfelelő kijelentést, ami ténynek nevezel -- valójában tehát a sajátodat állítod be az egyetlen elfogadható ízlésnek.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.15. 12:58:10

@Max & Maxina: Ezt most komolyan gondolod, hogy minden kapcsolatban előre tisztázzák az emberek, hogy van-e lehetőség hűtlenségre, erre, arra? Ha egy kapcsolat, leginkább házasság évtizedekig tart, akkor huszonévesen összekerülve nagy esély van rá, hogy ilyesmi szóba sem kerül, vagy csak nagyon elvi síkon, hát, ha egyszer impotens leszek, akkor esetleg megengedem, hogy mással is... De amikor ezt kimondja valaki, még abban a hitben él, hogy ő sosem lesz impotens :P Nálunk kb ilyen szinten merült fel a dolog, tapasztalatlanok voltunk, akkor kezdtük a szexet egyáltalán, és konzervatívak... Ehhez képest aztán teljesen másképp alakult az életünk, és majdnem húsz év múlva én annyira más ember vagyok, hogy rá se ismerek egykori önmagamra. Nem lehet elvárni egy hosszú távú kapcsolatban, hogy a felek minden olyat tisztázzanak az elején, amit még önmagukban se tisztáztak, sőt, gyakorlatilag fel sem merült mint probléma. Nem akkor fog felmerülni, hogy mi lesz, ha ráunok, vagy mi lesz, ha már nem kíván.
Plusz: ha te odavagy a másikért, akkor nem fogod azzal kockáztatni az egészet, hogy olyan elvárásokat fogalmazol meg, amelyek nagy eséllyel kiverik nála a biztosítékot. Általában nem hideg fejjel kezdünk egy kapcsolatba, hanem, mert mindenáron meg akarjuk tartani a másikat. Lehet, hogy egy teljesen nyitott, elfogadó partner az, de lehet, hogy abszolút nem.

@kardhal77: Kivételesen egyetértünk :)

Tenkeskapi Tánya 2012.11.15. 13:04:24

@skarlát betű, @pilar ternera:
A szerelem egyfajta beszűkült tudatállapot, annak minden előnyével és hátrányával.
Az ebben "szenvedő" megnövekedett szuggesztibilitással bír, minden kimondott szónak és cselekedetnek különös jelentősége van számára.
Igen, mindenki számára ugyanaz, de mindenki másképp élheti meg, de össze nem téveszthető semmivel, amikor eljön:-)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.15. 13:23:21

@kardhal77:

Ha van is megcsalás, az disszonáns elem, melyet a felek negatív módon értékelnek.

Ellenben a megcsalás tilalmának feloldása csak azt jelenti: nincs valódi házasság.

moonclown 2012.11.15. 15:59:57

@Vicca Verza: Kb.

ráadásul a cikk tele van csúsztatásokkal is.Miét kéne pl külön hálószobába menni??Lehet a műsorban így van nem láttam, de ha meg erre utal a cikk akkor szarul van leírva.

A kommentek többsége meg egy agyatlanság köze ninc s avalósághoz.

moonclown 2012.11.15. 16:02:02

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Hát a Bilbliában tuti benne van:)

De amúgy egy hülyeség..

moonclown 2012.11.15. 16:08:34

@pilar ternera: Nem a klubbokba nem kell regisztrálni.EZ nem Kőműves Páholy...:)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.15. 16:15:10

@moonclown: A poszt a műsorban elhangzottakról szól, mert az írója még nem próbálta a szvingert, de szívesen fogadnék olyan posztot is, amelyet aktív szvingerező ír. Vagy akár többen...
Innen-onnan vannak infóim nekem is, elmesélésből, de nem ismerem ezt a világot, így nem is írnék róla posztot.
Igen, kiderült, hogy nem csak párként lehet menni, lehet egyénileg is, nyilván nem csak összeszokott párok mennek, vannak extra programok, mint a gangbang, erről is írhatna valaki, bár tán ennek végképp kevés köze van a hűtlenséghez.
És nem kell elvonulni külön szobába, úgy látszik, a műsorban szereplő privát szvinger menüben ez így volt, de nyilván sokkal több lehetőség adódik. Úgyhogy várom a jelentkezőt, aki felvilágosít minket, gyakorlott szvingerezőként. :) Az érzés oldaláról is, nem csak a szexről.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.15. 16:20:44

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Aha, a valódi házasság definíciója is nálad van? Mi minden még?

@Tenkeskapi Tánya: Ha mindenki másképp éli meg, akkor miért állítod, hogy mindenki számára ugyanaz? Én sok véleményt meghallgattam, és nem ugyanazt mondták az egyes emberek. Persze, vannak a civilizációnkban hagyományossá vált szimptómák, amelyeket szokás emlegetni, és amennyit emlegetjük, érezni is :P De én nem vagyok róla meggyőződve, hogy egy japán ember számára ugyanaz a szerelem, mint egy európai számára, és egy XII. századi nemes ugyanúgy érzett, mint egy XX. századi aratómunkás. Hogy szélsőséges példákat hozzak. Még azt is vitatom, hogy a szerelem mindig beszűkült tudatállapot lenne, de ezt már írd a kekeckedési hajlandóságom számlájára, én mindent megkérdőjelezek.

Azt nyilván kizárod, hogy egy ember egyszerre több személybe is szerelmes legyen? Akkor csak szimplán nem tudja, mi a szerelem, gondolom...

moonclown 2012.11.15. 16:28:01

@alfa.orionis: Mivel feltételezhetően voltál már pasival így ha kipróbálsz egy nőt nem leszel leszbi.maximum bisex, vagy ahogy most divat sexuálisan nyitott:)

Csak a fogalomzavarok elkerülése végett...innen indulnak az ilyen hülyeségek.

ha vki szereti a rákot én meg csak a csirkét akkor ki a beteg?

Vagy ha vki Fradi drukker létére elmegy egy Honvéd meccsre már beteg?

Kb annyira parttalan vita mint a szőrős vagy borotvált.Pont annyi érv van mellette mint ellene.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.15. 16:30:19

@skarlát betű:

Igen, nálam van. Milyen definíció kellene még? Csak szólj, s küldöm!

moonclown 2012.11.15. 16:49:37

@skarlát betű: olyan ez mint a Győzike show:)

Senki nem nézi de mindenkinek van szomszédja:)
Én is megkérdezem hátha.:)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.15. 16:54:38

@moonclown: Nem szégyellném, ha lettem volna már szvinger klubban, de nem voltam, persze nem kötelező elhinni :P
Viszont több embert ismerek, akik voltak és beszélgettem velük, ezért hivatkozom másodkézből származó infókra, nem azért, mert rejtegetni akarnék valamit.

moonclown 2012.11.15. 17:01:16

@Vicca Verza: igen de pl a szent leis szerint ez nyitott házasság holott pont nem az.vagy nem úgy.

A mindenki megy amerre akar a maga útján az megitn egy másik dolog.Ott elképzelhetőnek tartom a közben beleszeret effektust.

Ez meg a szex egy szintje.

Tenkeskapi Tánya 2012.11.15. 17:12:30

@skarlát betű:
Nem, az érzés a tudatban ugyanaz, a kimutatásának képességét befolyásolja vallási, neveltetési, tapasztalati tényezők sora. És még valószínűleg sok egyéb.
A második bekezdést meg nem értem...
Hol állítottam vagy sugalltam ilyet?!
Az én életem a legjobb példa rá, hogy lehet, naná, többet is:-)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.15. 18:01:27

@Tenkeskapi Tánya: Nyilván sose fogjuk tudni meghatározni, hogy ki mit érez. Főleg összehasonlítani. De mivel nincs 2 ember, aki bármivel kapcsolatban ugyanúgy érzékelne akár, legfeljebb hasonlóan (ami egy sokkal kevésbé összetett dolog, mint az érzések bonyolult kavalkádja), nem tudom elfogadni, hogy ugyanaz az érzés lenne.
Pl sokan állítanák neked teljes meggyőződéssel, hogy szerelmes egyszerre csak 1 emberbe lehet valaki, mert ez totális kizárólagosságot feltételez, egyfajta csőlátás. Ha már megengeded a több irányba is kitekintő csőlátást, akkor különbözik a látásmódod a csak 1-hívőkétől. És az érzéseid is, sejthetően.

Szemekbe zárt titkok 2012.11.15. 20:27:41

Érdekes, hogy 91 komment érkezett, de mégsem reagált senki Tánya (Tenkeskapi Tánya) felvetésére. Mármint arra, hogy az emocionállis tényezőkön túl, azzal is foglalkozni kellene, hogy milyen higiénés viszonyok vannak ezekben a swinger klubbokban.
Felvetődött bennem, hogy talán senki nem volt a hozzászólók közül ilyen helyen, ezért is nem reagált senki. Én sem voltam.
Viszont... egyszer egy barátnőm, akit elvitt a barátja swingerezni, panaszkodott a lepedő tisztaságára és illatára. Felvetődött benne a kérdés, hogy vajon mikor cserélték ezt utoljára..

Nem hiszem, hogy elhanyagolható lenne az a szempont, hogy érdemes-e veszélynek kitennünk a testünket vadidegen emberekkel.
Ki garantálja, hogy nem találkozom nemi betegséggel, HPV vírussal, és hadd ne soroljam.

Nos? Aki bújt, aki nem... Mit tapasztaltatok???

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2012.11.15. 20:52:40

@skarlát betű: nos, huszas éveim elején én sem tisztáztam. de! arról írok, ahogyan most gondolkodom. negyvenesként kapcsolatokkal a hátam mögött már másképpen gondolkodom. és azt hiszem, egy húsz éves házassággal szintén a hátam mögött fontosnak tartom ezeknek a tisztázását, amit fentebb leírtam. mert már tudom, hogy a kizárólagosság csak vágyálom. és nincs olyan, hogy egy hosszú kapcsolatban ne legyenek más iránt vágyaid, mint a párod. hogyan éled meg, vagy hogyan tudjátok ezeket beilleszteni ez fontos kérdés. kár, hogy nekem soha nem beszélt ilyenekről senki, mikor fiatal voltam. én beszélgetni fogok ezekről a gyerekeimmel. és persze sok minden másról is.

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2012.11.15. 21:01:24

@Szemekbe zárt titkok: voltam már szwinger klubban. és nem tapasztaltam higiénés hiányosságokat. a fekhelyekre tiszta törölközőket lehetett teríteni magunk alá. mindenhol volt papírtörlő és tartókban mindenfelé óvszer. a fürdők és a wc-k is tiszták voltak. azt nem figyeltem ki mosott kezet, ki nem, mert nem töltöttem az estét a wc előterében...viszont: a fertőzések még óvszer mellett sem mindig kerülhetőek el. gondoljunk csak a herpeszre, vagy a hepa-c-re, meg az orális szex közötti összefüggésre. és arra, hogy ezeket nem csak a szwingerekben gyakorolja az emberfia. a szex veszélyes üzem, még óvintézkedések mellett is. ha komolyan rettegünk mások váladékától, nyálától, felejtsük el a csókolózást, meg az orált is. ugyi. mindenkivel. mert mi a biztosíték rá, hogy a másiktól akit pár hete, vagy (az óvatosabbak) pár hónapja ismersz, nem kapsz el valamit. és smaci nem pár hét után szokott lenni. ott pedig aztán van nyálcsere....:) nem ragozom. szexelni kicsit olyan, mint rulettezni. (persze, ha nem rulettezel, nem is nyerhetsz, de nem is veszthetsz.
ennyi.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.11.16. 09:09:44

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: " a megcsalás tilalmának feloldása csak azt jelenti: nincs valódi házasság." -- hát, ennek pontosan annyi értelme van, mint ha azt mondanád: "a nagyböjt tilalmának feloldása azt jelent, nincs valódi ebéd."

Feromontika 2012.11.16. 09:28:00

vannak gondolkodni PRÓBÁLÓ bircák, meg élni próbálók, meg érezni próbálók, meg empátiát gyakorolni próbálók, meg fantáziálni próbálók. aztán vannak azok akik nem csak próbálják. :) de azok lehet kevesebbet kommentelnek. :)

Szemekbe zárt titkok 2012.11.16. 09:32:52

@Max & Maxina:

Ha megismerkedem valakivel, általában tudom, hol keressem utánna, ha gigszer van. Hiszen van telefonszáma, mail címe, normális esetben neve stb.
De egy swingerben, ha később kiderül, szólni kellene mert... akkor hol keresitek a partnert? Szóltok a recepción, hogy "Múltkor volt itt egy magas szakállas barna pasi ?" :))

Tenkeskapi Tánya 2012.11.16. 09:48:18

@skarlát betű:
A "több irányba kitekintő csőlátás" számomra tökéletesen értelmezhetetlen. Feloldhatatlan ellentmondás feszül benne, szerintem. Bizonyára én vagyok csekély értelmű medve... Bocs:-)

Tenkeskapi Tánya 2012.11.16. 09:52:33

@Max & Maxina:
Mivel te is/ti is a negyvenes korosztályba tartozónak valljátok magatokat, biztos vagyok benne, hogy még a szótagoló, hagyományos didaktikai módszerrel sajátítottátok el az olvasás tudományát; ezért is csodálom, hogy ennyire komoly szövegértési hiányosságaitok vannak. Aki a kommentemből a w.c. előterében álldogálásban találja meg a fókuszt, annak korrepetálásra van szüksége...

Feromontika 2012.11.16. 10:01:28

Mondjuk ha már valami vírusost elkaptál amire ugye nem biztos h van gyógyszer.. akkor már mindegy, h van-e telefonszáma vagy sem. jó, számon lehet kérni, vagy szólni, ha nem tudta, de ez már nem segít..

Köreimben van egy pasi, aki a '70-es évek elejétől számítva, bőven túl van az 1500 csajon. Kérdeztem, hogy annak ellenére, hogy nem óvszer párti, hogy hogy még nincs semmilyen csúnya nemi betegsége? Erre ez volt a válasza, hogy lehet érezni, hogy ki hordozó és ki nem. Nem a WHO által forszírozott álláspont és a lányaimnak nem ezt fogom továbbadni.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.11.17. 14:46:49

@Max & Maxina: Ja, negyvenesként, ha most kezdesz egy legális párkapcsolatot... Az más. Bár még így is azt mondom, hogy el lehet cseszni túlzott őszinteséggel. Sokaknak nincs esélyük érett fejjel legális kapcsolatot kezdeni - vagy csak nem akarják. Úgyhogy nekik eléggé felemás megoldásaik lesznek továbbra is.

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2012.11.18. 10:13:30

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Az ilyen és ehhez hasonló általánosító megnyilvánulások engem mindig úgy ledöbbentenek. Te is, mint sokan a te saját szubjektív igazságod mentén ítélkezel mások felett. Minek? Miért nem írod csak azt, hogy te a saját házasságod haldoklásaként élnéd meg, ha ilyesmi felmerülne - és akkor téged olvasva nem gondolnálak előítéletesnek. Ezt tartom személyszerint a többi hasonló kommentről is: valakik a saját korlátaik mentén tartják elítélendőnek, elfogadhatatlannak, a hűséggel, szerelemmel, jó párkapcsolattal össze nem egyeztethetőnek éppen most a szvingert és ezt úgy tálalják, mint megfellebbezhetetlen, kizárólagos igazságot. Ez gáz.

Én személy szerint nem vettem részt ilyesmiben sosem és nem is szándékozom, mégpedig azért nem, mert a testemen nem osztozhat több férfi. Aki van, "az van birtokban", és amíg ő van, addig másnak odaadni magam nem vagyok képes, mert így működök és kész. El tudom viszont fogadni, hogy másnál - főleg, ha az illető férfi - ez másként működik, ennek viszont a határa az, amit valaki már írt fentebb, hogy nem feküdnék le mással csak azért, hogy a pasim lefekhessen mással.

Ami a szvingerkedést illeti, szerintem a motiváción áll vagy bukik az egész. Ha csak azért merül fel, hogy megmentse az egyébként már haldokló kapcsolatot, akkor szerintem nem szabad. Ha viszont két ember, aki között egyébként a testi-leki harmónia megkérdőjelezhetetlen, kíváncsiságból, együtt akarva kipróbálná, esetleg még szokásává is válna, tegye, amíg ez mindkettejüknek jó valóban.

Az én hűtlenség-definícióm menténfel sem merül, hogy aki szvingerklubba megy a kedvesével, az hűtlen, de talán azért nem, mert a hűtlenség az én fogalomrendszeremben nem = "szex-mással".

Ami az egyedülállóként harmadiknak beszállni-kérdést illeti, nem tudom elképzelni, hogy vállakoznék rá, viszont belementem volna, mikor a barátom velem és még egy lánnyal kipróbálta volna. Szerencsére nem került rá sor, és utólag az elvi beleegyezést is megbántam, megtudva, hogy őt valójában mi motiválta.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.18. 12:50:45

@HoldViola:

"Az ilyen és ehhez hasonló általánosító megnyilvánulások engem mindig úgy ledöbbentenek. Te is, mint sokan a te saját szubjektív igazságod mentén ítélkezel mások felett. Minek?"

Ítélkezés? Nem, nem az. Hanem vélemény elmondása.
süti beállítások módosítása