A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Férjek gyöngye: mikor a legjobb barát képtelen falazni

2014.01.28. 15:32 skarlát betű

Rég írtam már sorozatokról, de múltkor láttam egy nagyon jópofa epizódot a magyarul Férjek gyöngye néven futó The King of Queens nevezetű tv show-ból, amely a szituációs komédia eszközeivel nagyon jól rá tud tapintani bizonyos, a mindennapokban is gyakran előforduló problémákra. Itt van például a barátoknak való falazás kérdése.

King of Queens.jpg

A sorozat főszereplői Doug és Carrie fiatal, gyermektelen házaspár. New York Queens nevű negyedében laknak Carrie bosszantó apjával, Arthur-ral, aki a sorozat első epizódjában magára gyújtotta a házát. A mackós és eléggé kétbalkezes Doug egyszerű lélek, sofőrként dolgozik, két dolog érdekli igazán: az evés és a szex, de utóbbi kizárólag otthon, a feleségével, kényelmes körülmények között. Szívesen lóg a haverjaival, és nem veti meg a sörözést, sem. Nincs benne semmi drámai, és, ahogy a magyar cím is sugallja, jóravaló papucsférj.

Legjobb barátja a magas, fekete Deacon, aki Doug kollégája is: feleségével, Kellyvel két gyereket nevelnek. A két feleség is nagyon jóban vagy egymással, és házaspárként is gyakran járnak össze, és gyakorlatilag nincsenek titkaik egymás előtt.

Nos, a hűtlenség-témához kapcsolódó bonyodalom azzal kezdődik, hogy Doug egy este vacsoráért megy, és véletlenül belefut Deaconba, aki épp egy idegen nőt fűz. Doug teljesen ledöbben, azt hiszi, a barátja szeretőt tart, és mindjárt lelkiismereti konfliktusba kerül önmagával, mert lojális szeretne maradni a haverjához, de a feleségének se akar hazudni. Márpedig Carrie azonnal észreveszi, ha Doug furcsán viselkedik, és a pasi mindig nagyon bénán próbálja leplezni, ha valami nyomja a lelkét.

Tovább a viszonyblogra

komment

Címkék: sorozat udvarlás falazás Férjek gyöngye

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr615786683
süti beállítások módosítása