A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Ha csináljuk, akkor csináljuk!

2011.02.24. 17:23 skarlát betű

Ha már ráléptünk erre az útra, akkor járjunk rajta. Nincs rosszabb, mint egy olyan partner, aki naponta, sőt, óránként változtatja az elképzeléseit, lelkiismeret-furdalástól gyötrődik, folyton szakítással fenyegetőzik, és sose tudni, hogy eljön-e a következő randira. Vagy egyáltalán, szóba áll-e még velünk.

A megbízhatóságnak is több arca van. Létezik a megbízható civil ember, aki szeretne félrelépegetni, de képtelen megtenni, és hónapokig, évekig csak kacérkodik a gondolattal. Kezdeményez, majd visszakozik, a jelzésein képtelenség eligazodni. Nem, ne higgyük, hogy ezt csak a nők képesek előadni. A férfiak semmivel sem határozottabbak a legtöbb esetben. Ráadásul sokkal meggyőzőbbek, ha éppen olyanjuk van, hogy valami miatt szeretnék! Akkor órákig csevegnek, telefonálgatnak, a csillagokat és a bolygókat is lehazudják az égről, nincs lehetetlen számukra. Nagy pofáraesés a vége.

Ugyanez nőben: jaj, nem is tudom, nehogy kiderüljön, micsoda ribanc vagyok, hogy ezt csinálom egy másik nővel (vagyis a szerető feleségével), jobb, ha abbahagyjuk, ez úgysem működik, én nem olyan nő vagyok, ha mindketten elválnánk, akkor normális kapcsolatunk is lehetne... Hát, lehet, hogy újra meg kéne próbálnom a férjemmel ...

A megbízható szerető típus is többféle. Van a tulajdonképpen monogám, akinek csak egy partnerre van szüksége, de ahhoz ragaszkodik, rendesen tartja a kapcsolatot, nem tűnik el, nem hazudozik össze-vissza, hogy most miért nem írt, miért nem jött össze a találkozás. Ez a gyöngyök gyöngye, ha ilyet találnánk, el ne eresszük, mert ritka!

Aztán van a meggyőződéses poligám, aki megbízhatóan akarja a kapcsolatot, de osztozni kell rajta, mert ő már csak ilyen nagyétkű. Nem könnyű műfaj, viszont bizonyos veszélyeket el lehet kerülni általa: elég kis valószínűséggel fog leváltani egy új zsákmány miatt (megfér a több partner az ő lelkecskéjében békésen), és sose fogjuk azt hallani tőle, hogy nem tud aludni a lelkifurdalás miatt.

7 komment

Címkék: megbízható szerető lelkiismeret furdalás poligám

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr302687914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vagányfilozófus 2011.02.27. 15:02:40

A megbízható gyöngyök gyöngye szerintem sok emberre ráférne. Mert a holtomiglan, holtodiglan, bizony nagy ritka és nagy marhaság. De viszont, amikor teli a hócipő nem ártana egy kis.... és nem kell elválni, mert hát minek. Ugyanazt kapjuk hupikékbe, nem mást, csak addig látjuk a másikat jobbnak, amíg össze nem költözünk, és amíg a rózsaszínköd tart. :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.02.27. 18:02:31

@vagányfilozófus: Azért nem egyforma minden ember, és biztos van, akivel élvezetesebb együtt élni, mint mással, de a szerető nyújtotta izgalmat egy férjtől/feleségtől vagy állandó partnertől hiába várnánk, az tuti.

éniskócos · http://eniskocos.blog.hu 2011.03.28. 15:46:30

"megbízható szerető" :) azt hittem, ezt a fogalmat én találtam ki :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.03.28. 21:44:46

@éniskócos: Miért, olyan ritka jelenségnek tartod? :-)

éniskócos · http://eniskocos.blog.hu 2011.03.28. 22:16:12

@skarlát betű: azt hiszem, nem túl gyakori. vagy ha igen, arról nem tudunk :)

Koborlovag 2011.03.31. 11:38:48

Az elsőbálozók mindig bizonytalanok... visszatartja őket a társadalmi konvencióktól való félelem, nem tudják a praktikákat,a trükköket. Nem nyuszik ők, csak tapasztalatlanok. Nem ismerik önmaguk ezen oldalát, sosem próbáltak még "a tilosban járni".

Asszem az általatok leírt "megbízható szerető" után akár férfi, akár nő, sokáig fog még sóhajtozni aki kóstolta.:)

aJeti 2011.04.01. 12:18:10

@Attila78Bp: igen, rá lehet érezni az ízére :)
süti beállítások módosítása