A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Tényleg az alfahímek kellenek?

2011.11.28. 07:03 skarlát betű

A női hűtlenség ilyen-olyan szempontból való tárgyalása kapcsán többször előkerült az a vélekedés, hogy a nők egy bizonyos férfitípust választanak szeretőnek, és egy másikat férjnek. A gondoskodó, simulékony, családcentrikus pasi lenne a jó férjanyag, a domináns, nem éppen monogám hajlamú, kockázatvállaló, kalandozó típus meg a jó szerető és nem mellesleg jó apa-anyag, már ha a biológiai apaságra és nem a gyereknevelésre gondolunk.

Egyszerűbben kifejezve: az alfahímekkel jó a szex és a gyereknemzés, de a bétákra és gammákra (meg tovább a görög ábécé betűire) lehet építeni, ha családot akarunk. Persze, ez durva leegyszerűsítés, ráadásul csak a nők elenyészően kis százaléka tart szeretőt, és még annál kisebb százaléka esik teherbe a nem hivatalos pasijától.

De mindettől elvonatkoztatva, vajon tényleg az alfa hím alkalmas-e szeretőnek? És milyen ez az alfa hím egyáltalán? Mitől válik egy pasi alfává, vajon születni kell rá, vagy edzeni is lehet a dologra? (Aki a fenti pólót felveszi, az biztos nem alfa.) Milyen előnyei és hátrányai vannak az alfaságnak, és vajon a nők tényleg körülrajongják-e az ilyen pasikat? 

Van, aki úgy közelíti meg a dolgot, hogy a nők azért lesznek hűtlenek, mert a pasik domesztikálva már nem kellenek nekik, noha mindent megtesznek azért, hogy domesztikálják őket. A nagy truváj az lenne, ha a pasik visszavennék magukra a nadrágot, és dominánsak maradnának egy párkapcsolaton belül is (vagyis alfa hímként viselkednének), mert a nők csak verbalice szeretnének egyenjogúságot, a valóságban alá akarják vetni magukat, boldogan vállalják a megalázást is, csak érezhessék az erős kezet, amely, ha kell, üt, ha kell, megvédi őket. (Itt merül fel a kérdés: aki alfa odakint, vajon olyan nagyon domináns odahaza is?)

Többször olvastam már azt a véleményt, hogy a nők a rosszfiúkat szeretik, és a rosszfiúkat az alfahímekkel azonosították. Vagyis, ebben a felfogásban az alfa ismérve az, hogy bunkó, megalázza a nőket, és egyébként is egy gennyláda, a nők viszont annyira hülyék, hogy ezek után a szemetek után eszi őket a fene. Más olvasatban az alfahím pontosan tudja, hogy kell bánni a nőkkel, magabiztos, ezért a nő is biztonságban érzi magát mellette, ráadásul vezető pozíciója miatt anyagilag is jól jár vele a partnere. Részletes jellemrajz az alfahímről például itt.  

Úgy tűnik, nincs egyetértés az alfák körül. 

Az alfahím az emlősök között az az egyed, amelynek joga van elsőként enni és elsőként kopulálni bármely nősténnyel, vagy esetleg egy csoporton belül csak egy nősténnyel, alfa párjával kopulál (ez elég ritka), a többi hím vagy egyáltalán nem közösül, vagy besurranóként próbálkozhat. Ha valakit érdekel bővebben is, itt az angol wiki cikke a jelenségről. 

Az emberi társadalom kicsit komplexebb, de tény, hogy vannak olyan pasik, akik alfákként viselkednek. Szinte bármilyen társaságban rövid időn belül kitűnnek, könnyen magukhoz ragadják a kezdeményezést, természetes vezérek, informális módon, de persze formálisan is előbb-utóbb azokká válnak. Valószínűnek tartom, hogy erre születni kell (már kisfiúk között is szükségszerűen kialakul a hierarchia, melynek csúcsán a csoport "alfahíme" fog állni), de a társas intelligencia fejleszthető, így az alfaságban is el lehet érni különböző szinteket. (Mondjuk a futballcsapat vezéregyéniségéből amerikai elnökké válni.) 

Azt kétlem, hogy bárkiből lehet alfa, bármilyen szomorú is ez (az alfának udvartartás nélkül különben sincs értelme, és másodhegedűsökre is szükség van). Attól, hogy átlátjuk, milyen tulajdonságok jellemeznek egy alfa hímet, még nem teszünk szert azokra a jellemvonásokra. De omegából biztos el lehet jutni gammáig, és az már nem is rossz. 

Visszatérve azonban arra a kérdésre, hogy az alfahím egyszersmind rosszfiú is: ezt nem hiszem. Vannak ilyenek, tény, hogy az alfa ambiciózus és agresszív is sok esetben, de ha kellő érzelmi intelligenciával rendelkezik, nem minden összecsapást visz el a fizikai agresszióig (feltéve, hogy sokáig akar élni). Az igazán okos alfa nem rettegésben tartja, hanem elbűvöli az embereket, persze, ha kell, tud kemény lenni, viszont nem keménykedik feleslegesen. A piszkos munkát (ha akad ilyen) inkább mással végezteti el.

És hogy kellenek-e az alfák a nőknek? Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem. A nőknek imponál, ha egy férfi kiemelkedik a többi közül, imponál az intelligenciája, a magabiztossága, a humora (egy igazi alfának az is van), és sok esetben a pénztárcája is. De az vesse ránk az első követ, akit mindez hidegen hagy. A többi férfinek is imponál az alfaság, de ha reményük sincs azzá válni, könnyen megesik, hogy ki nem állhatják ezt a típust, főleg, ha még a nőket is elhalássza előlük. 

Kíváncsi lennék rá, a női olvasók közül ki esküszik az alfa szeretőre, ki más típusokra, kinek van esetleg alfa férje, és keresett mellé egy béta vagy más betűjelű kedvest. A férfi olvasók melyike lehet alfa, lejön ez a kommentekből? (Egyáltalán biztos az, hogy aki annak hiszi magát, az az is?) A férfiak egyébként hogyan viszonyulnak ehhez a jelenséghez? És vajon igaz-e, hogy egy alfa szinte sose monogám? Rengeteg kérdés megint, remélem, lesz vita!

348 komment

Címkék: alfahím női hűtlenség

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr693415702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.11.28. 11:30:40

"Aki a fenti pólót felveszi, az biztos nem alfa."

Francba, most akartam egy ilyet rendelni...

TBal 2011.11.28. 12:03:00

"ráadásul csak a nők elenyészően kis százaléka tart szeretőt, és még annál kisebb százaléka esik teherbe a nem hivatalos pasijától."

Tényleg, én erről nem tudtam :).

Én amúgy nem vagyok alfa, nem is szeretnék az lenni. Nem hiszem, hogy minden nő bukik rájuk, bár lehet, hogy ez az általános...

TBal 2011.11.28. 12:03:31

@tiboru: "Aki a fenti pólót felveszi, az biztos nem alfa."
De Rómeó még lehet :)

Jilley (törölt) 2011.11.28. 12:19:01

Remélem, hogy ezt a témát tanítani fogják a leendő PKI órákon! Akkor talán nem lesz annyi félresiklás.
Amit az alfahím jellemzésénél felsorolnak, az már egy királyfinak is a böcsületére válna. :)
Hogy alfa egy pasi vagy nem, azt nem tudom, de tény, hogy a magabiztos és izgalmas férfiak nyerőbb állásban vannak, ami a nőkre is érvényes. De szerintem például az anyagi háttér nem hiszem, hogy fontos. Egyébként nekem sántít ez az alfaizmus, úgy érzem inkább arról van szó, az a lényeg, hogy férfi és nő milyen mértékben passzol egymáshoz.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.11.28. 13:42:42

@TBal:

De hát ki akar egy betegesen monogám lúzer lenni?

TBal 2011.11.28. 14:01:02

@tiboru: Az, hogy nem vagy alfa, még nem jelent monogámiát. Inkább azt, hogy nem egy merő illúzióval, átveréssel kell megfognod a nőket, azdát jól dobbantani mellőlük, hanem Értelemmel, kedvességgel, magadba és a nővel való kapcsolatba fektetett munkával. És szerintem ez jó.

@Poszt: nemrég volt a Don Juan/Casanova vita. Vajon melyikük az alfahím? Esetleg Mindketten/ Egyikük se?

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.11.28. 15:10:35

@TBal:

Szegény nyomorult Rómeóra céloztam.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.11.28. 15:12:30

Chuck Norris alfahím, Don Juan és Casanova csak zoknibábok.

barbieds (törölt) 2011.11.28. 15:26:43

@TBal: Ezek, amiket itt felsorolsz, megérnének egy kis myth bustingot. Az alfák nem ilyenek.

Nekem például az az alfahím, akiben érzem azt a testi-lelki-szellemi erőt, hogy bármikor képes lenne kimenni a bozótba egy dárdával, és hazahozni a zsákmányt. És ennek mindenféle átvitt értelmű következménye van persze, ami mind tükröződik annak a férfinak a jellemében/viselkedésében.

Jilley (törölt) 2011.11.28. 15:38:37

@M-elicious: Az. És ijesztő is. Főleg, ami a Nemek harca c. alcím alatt olvasható.
Amúgy simán elképzelhető, hogy van ilyen. Gondolom, nem sűrűn énekelte el a pasi, a "Ha két életem volna" dalt. Különben meg irigylem, mert ha én ezt megtehetném! :D

Jilley (törölt) 2011.11.28. 15:40:39

@tiboru: Csak Norris, nem alfahím. :P

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.28. 16:53:23

@tiboru: Tán nem szereted a mindenféle feliratos pólókat? Szerintem aki alfa, annak ezt felesleges hirdetnie, úgyis szembeszökik, aki meg nem az, annak nem állna jól ;-)

@Jilley: Nem tudod, hogy egy pasi alfa-e vagy sem? Vannak persze kevert típusok, és lehet, hogy ha valakit nem élsz meg társaságban, csak kettesben, arról ez nem derül ki egyértelműen, de egy buliban például könnyen kiviláglik általában.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.28. 17:21:41

@TBal: Ki mondta, hogy egy alfahím nem tud kedves lenni? Éppen ezt próbáltam kifejteni a posztban, hogy nem csak erőszakos és bunkó alfák vannak, hanem sokfélék. Elbűvölőek is. Én ismerek nagyon undorítót és nagyon kedveset egyaránt, az undorító semmilyen tiszteletet nem vált ki belőlem, és persze erotikusan sincs rám hatással, a kedvessel már más a helyzet ;-)

Szerintem a nem alfák sokszor esnek abba a hibába, hogy az alfaságot a bunkósággal azonosítják, teljesen tévesen. Vegyük mondjuk Bokát a Pál utcai fiúkból: ő szerintem az elbűvölő alfahím típus. Míg egy Al Capone inkább az undok alfa megtestesítője. De akár Steve Jobs-ot is említhetném, ahogy olvastam, ő eléggé undok alfa lehetett, most mégis majdnem szentté akarják avatni.

Don Juan nem hiszem, hogy alfa lenne, ő csak egy frusztrált nőcsábász, és Casanova se az a kiköpött alfa, nem csapatjátékos fajta. Az alfák nem feltétlenül nőcsábászok, csak könnyebben csajoznak, mert általában véve könnyen hatnak az emberekre.

Egy érdekes kérdés: vajon lehet valaki homokos és alfahím, vagy ez fogalmilag kizárt? :-)

@barbieds: A bdsm dom mindenképp alfa? Jó, hogy megint itt vagy :-)

Jilley (törölt) 2011.11.28. 19:49:02

@skarlát betű: Mégiscsak jobb lenne, ha felvennék a pólót. :D
Nem lehet, hogy a múltszázadban a mostani alfák voltak a charmos pasik?
Na mert egy charmos rosszfiú, az már igen! ;)

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2011.11.28. 20:02:22

Már megint nem vagyok "tipikus" nő :). A férjem és a szeretőm egy csomó mindenben hasonlít egymásra. Egyikre sem mondanám, hogy alfa hím. De mindkettő nagyon pasi. Mindkettő igazi családapa. És mivel ennyire hasonlítanak, eszembe sincs lecserélni a férjemet a szeretőmre. Hát ez van.

TBal 2011.11.28. 20:16:06

@tiboru: No, a betegesen monogám lúzerről nem asszociáltam Rómeóra. Mellesleg nem emlékszem, hogy abban a drámában olyan sok nő lett volna. Szimpla ifjúkori lángoló hősszerelem.

@barbieds: @skarlát betű: Jó, értem, szerintem a nők jobban érzik, hogy ki az alfa, és ki nem. De elfogadom a definíciótokat. Az alfahím kifejezésről nekem pl. a színész Szabó Győző jut eszembe, akit valamiért rühellek.
Mondtok még elbűvölő alfákat? Mondjuk Ralph a Legyek urából alfa?

Almandin 2011.11.28. 20:16:24

Na, ez egy nagyon érdekes téma. Van egy nagyon jó fejtegetés a neten, néhány hete találtam, és nagyrészt egyetértek vele:
alfalany.com/tudastar/

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.11.28. 20:22:09

@barbieds:

"Nekem például az az alfahím, akiben érzem azt a testi-lelki-szellemi erőt, hogy bármikor képes lenne kimenni a bozótba egy dárdával, és hazahozni a zsákmányt."

Óóó, megtisztelő, hogy rólam beszélsz, pedig nem is ismerjük egymást!

Almandin 2011.11.28. 20:37:31

@skarlát betű: Valóban, az alfahímség nem feltétlenül egy udvariatlan bunkót, vagy gátlástalan törtetőt jelent. Én inkább egy egészséges határozottságnak nevezném. Vannak pozitív példányaik is. Saját magam még sohasem voltam szerelmes határozatlan, síró-rívó, érzelgősködő, határozatlan biológiailag hímneműbe (a férfi szót szándékosan nem használnám). Egy igazi férfiban kell, hogy legyen annyi erő (elsősorban lelkileg), hogy megvédje asszonyát. A bátorság alapvetően férfias tulajdonság (bár szeretem, ha egy nő is rendelkezik vele). A tutyimutyi pasik gyakran jó barátok, de sosem szúrnék ki magammal annyira, hogy összeálljak velük.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.28. 20:46:58

@TBal: Rómeó mindössze öt napig lángolt Júliáért, utána meghalt. Előtte valami Rózáért lángolt, ha jól emlékszem. Sosem tudjuk meg, mi lett volna a halálos szerelemből, ha 1 hétnél tovább tart :-)

Szabó Győző játssza az alfát, de nem tudom, a való életben az-e tényleg. Meglehet, hogy nem is.

Legyek Ura: Ralph és Jack is alfa, azért van az összetűzés és a különválás. Van a konstruktív alfa és a destruktív, azt hiszem...

Nem akarok politizálni, de OV teljesen alfa, csak sajnos nem konstruktív.

@azentitkaim: Lehet valaki nem alfa és nagyon pasi, természetesen ;-)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.28. 21:09:52

@Almandin: Elég bő lére eresztette, kicsit kezdett unalmas lenni, nehezen bírtam végig. Na, és a megoldás?

Rendben, minden nőt az alfák mozgatnak meg zsigerileg (akinek vannak zsigerei egyáltalán), de az alfa nem fog senkinek a tenyeréből csipegetni - ha ezt tenné, akkor már nem lenne alfa. Lehet egyébként nagyon kedves és udvarolhat, sőt, sokkal jobban udvarolhat, mint az átlag, de pitizni nem fog, és ha úgy gondolja, akkor meg fog csalni.

A másik pedig: akármennyire is szeretnénk, per definitionem nem juthat minden nőnek alfa hím - férjül. Ahhoz túl kevés ilyen pasi van, vagyis nagyobb az esély szerető képében találkozni vele.

Egyébként meg nem csak alfa van és gyógyegér, ez olyan durva egyszerűsítés, hogy rosszul vagyok tőle. Van egy csomó köztes állapot. És az alfa nem feltétlen magas és sportos, sőt, egészen sok közöttük az inkább alacsony termetű.

@tiboru: Ön leleplezte magát :-P

Almandin 2011.11.28. 21:11:28

@skarlát betű: A konstruktív és a destruktív alfa valóban létező jelenség. A pszichológia megkülönböztet proszociális és antiszociális agressziót, szerintem ott a megoldás kulcsa. Ismét egy érdekes cikk, ha van időtök, olvassátok el:
www.zsaru.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1966

Almandin 2011.11.28. 21:24:43

@skarlát betű: Valóban sok köztes típus van. Én ott húzom meg a határt, hogy van-e benne elég határozottság, büszkeség. A könyvet nem olvastam, elég érdekes elmélet lehet, az is igaz, hogy nem kell szentírásnak venni (mint semmit, amit olvasunk). Az alfahímeknek valóban nagyobb lehet a hűtlenségi hajlama, mint az omegáknak, vagy a köztes típusoknak. Ez azonban abból fakad, hogy az alfa mivoltukból fakadóan alig bírják levakarni magukról a nőket, míg a görög ábécé vége felé elhelyezkedők gyakran komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy nőhöz jussanak, sokuknak akár sohasem sikerül. A prostik törzsvendégei is nem ritkán az omegákból verbuválódnak (más lehetőségük nincs a nemi életre).
Az is elgondolkodtató, hogy miért volt a többnejűség annyi múltbeli (és néhány mai ) kultúrában gyakori. Azért, mert a magasabb státuszú férfiak egyrészt megengedhették maguknak, hogy több nőt eltartsanak, másrészt a nők is jobban érezték magukat velük. Igaz, ennek megvolt az a hátránya, hogy sok férfinak nem jutott nő, mivel a nemek aránya az embereknél közel 50%. A poligámia olyan fajoknál ideális, ahol kevesebb a hím, mint a nőstény.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.11.28. 21:33:12

@Almandin:

"Igaz, ennek megvolt az a hátránya, hogy sok férfinak nem jutott nő, mivel a nemek aránya az embereknél közel 50%. A poligámia olyan fajoknál ideális, ahol kevesebb a hím, mint a nőstény."

Érdekes lenne egy kimutatást olvasni arról, hogy háborúk alatt/után hogyan változik az alfahímek aránya a maszkulin populációban.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.28. 21:52:20

@Almandin: Azért a többnejűség nem alfahímség kérése egy fejlett civilizációban, ott már a társadalmi státusz sokmindent felülír. A zavaros, átmeneti vagy háborús időkben tudnak természetes kiválasztódás alapján érvényesülni az alfák igazán, amikor egyszerűen szükség van rájuk. (Lásd kérlelhetetlen tábornokok, diktátorjelöltek, forradalmi hősök, mondjuk Fidel Castro szerintem jó példa erre.)

Egy őskori helyzetben még számíthatott szimplán az alfaság, de úgy sejtem, a dinasztiaalapítás is minden magasra került emberben benne van, úgyhogy az eredeti alfa megpróbálja utódaiban perpetuálni saját, kivívott pozícióját. És az utódok általában már nem alfák. Vagy csak véletlen akad közöttük ilyen.

@tiboru: Ehhez először azt kellene tudni, hogy milyen az arányuk békeidőben :-) Becslés? Gondolom, háborúban az alfák tán nagyobb arányban esnek el saját számukhoz képest, mint a többiek. Bár, ha tábornokok, akkor nem.

Más: ha az alfa-alfa elesik, a béta-alfa lép a helyébe? És alfa-alfává válik? Ha az összes alfa eltűnik, a bétákból és gammákból válhat igazi alfa?

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.28. 22:07:59

Csalóka dolog ez, mert az alfaság nyilván szociális térben értelmezhető, de mégsem a társadalmi szerepből meg a társadalmi struktúrákból kell visszafelé levezetni. Valami sokkal elemibb adottságról van szó. Ahhoz, hogy valaki tízezer embernek parancsoljon egy hadseregben, persze komoly képességek kellenek. De Ceausescu elvtárs például alfahím volt?

Almandin 2011.11.28. 22:11:14

@tiboru: Állítólag az arab és a török társadalomban régen azért is alakult ki a többnejűség, mert folyton háborúztak, ami erős nőtöbbletet eredményezett.

Almandin 2011.11.28. 22:20:54

@skarlát betű: Az alfaság mindig attól függ, ki a győztes. Ha az alfa meghal, a béta-gamma kategória megküzd egymással, és kikerül körükből az újabb alfa.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.28. 22:25:40

@kardhal77: És Hitler? A hisztérikus, monomániás vezér tényleg kérdéses kategória. Egyikükre se mondanám, hogy alfahímek lettek volna, de miért kerültek mégis alfa pozícióba?

@Almandin: A keresztények legalább annyi háborúztak. Ez szerintem nem elégséges magyarázat. Egyébként is csak egy szűk kisebbséget érint a többnejűség, vagyis az arányokon alapvetően szerintem nem változtat.

Ez egyrészt világos, a kérdés csak az, hogy egy gamma bírja-e az alfa-státuszt, ha az eleve idegen tőle. Merthogy van az alfa, aki indíttatásból és pozíció szerint is az, viszont van az olyan, aki csak pozíció szerint, kényszerből, de igazán nem érzi jól magát a szerepben.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.11.28. 22:31:11

@skarlát betű:

Szerintem nincs abszolút alfahím (oké: van, de qrvaritka, lásd Napóleon vagy Rhett Butler); mindig a környezetéhez (elsősorban a vetélytársakhoz, másodsorban a csajokhoz) képest lesz valakiből alfa-, béta-, gamma-, satöbbihím.

De ha egy csomó külső paramétertől elvonatkoztatunk, a potenciális alfahímeknek a férfipopuláción belüli arányát 1:19-hez tippelem, míg a valódi alfahímek aránya (vagyis azoké, akiknél ez az adottság ilyen-olyan módon tényleg meg is nyilvánul) 1:73-hoz.

És igen, szerintem melegek között is léteznek alfahímek, csak ők több dezodort használnak.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.28. 22:36:31

@tiboru: Nem egy érdekes, és valahonnan ismerős 20-80-as arány ködlik át ezen a felosztáson? :-)

Egyébként szerintem is agyon ritka az abszolút alfa, és lehet, hogy ilyennel nem szeretnék találkozni ;-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.11.28. 22:42:58

@kardhal77:

Ceaușescu szerintem nem volt alfahím. Az 1989 után írt (állítólag objektív) életrajzaiból kiderül, hogy nem az egyéniségével és a kisugárzásával lépett előre, hanem (már a kezdetektől) főként alattomos machinációkkal, sportszerűtlen és undorító alkukkal, majd zsarolással, megfélemlítéssel és a hatalommal történő folytatólagos visszaéléssel.

Ha már politikusok: Kadhafi ezredes viszont tipikus alfahím volt, akárcsak druzse Tito vagy compañero Che Guevara. Bevallom, életem egy-egy szakaszában mindhármukkal szimpatizáltam egy bizonyos mértékig :-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.11.28. 22:48:51

@skarlát betű:

Hitler nem alfahímként kezdte, de - érdekes módon - 33 éves korától kezdve lassan (?) azzá vált.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.28. 22:49:19

@tiboru: Ezek közül Che Guevarának idő előtt távoznia kellett az élők sorából... Egy másik alfa ráhatására, valószínűleg.

Kadhafi... Na, ha valaki ő a háremet is megszervezte hozzá. Bár nemrég úgy olvastam valahol, hogy ahhoz tartozni nem volt egy leányálom.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.11.28. 22:51:29

@skarlát betű:

Ó, az abszolút alfák aránya 1:1387-hez. Ha ennél sokkal kevesebb pasast ismersz, statisztikailag kevés az esélyed összefutni eggyel :-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.11.28. 22:53:40

@skarlát betű:

Hja, Fidel és Che egyaránt alfák voltak; nem is csoda, hogy a történet úgy végződött, ahogy...

Mellesleg Tito is nagy barátja volt a nőknek - hogy finoman fogalmazzunk.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.28. 22:58:13

@tiboru: Csak tudnám, honnan ezek a pontos számok ;-)

Valóban kevesebbet ismerek, bár azt hiszem, láttam már abszolúthoz közelítőt, sajnos elég közelről, nem volt egy nagy élmény. Persze, nem annyira abszolút, mert akkor most ő ülne OV helyén... :-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.11.28. 23:06:52

@skarlát betű:

A pontos számok természetesen brit tudósok egy csoportjától származnak. És amint az első blikkre látható, prímszámok. Talán nem véletlenül.

Almandin 2011.11.28. 23:12:47

@skarlát betű: Pedig Hitler is alfahím volt olyan értelemben véve, hogy képes volt az élre törni és diktátorként viselkedni hosszabb távon. A negatív alfahím, az antiszociális agresszió tipikus példája. A pozíció szerinti alfahím, aki nem azonosul a szerepével, nem igazi alfa. Ezt a nők is érzik, és nem vonzódnak hozzá, viszont az alacsony státuszúak közt is vannak alfa típusok. Ez elsősorban a kiálláson, gesztusokon, magabiztosságon látszik. Ha erő sugárzik egy férfiból, az "alfás" tulajdonság, amit a nők is megéreznek, és akkor is sikere lesz, ha pl. vízvezeték-szerelő. Nemcsak elnökök és tábornokok lehetnek alfák.

Almandin 2011.11.28. 23:19:01

@tiboru: Ceausescu szerintem a Hitlerhez hasonló figura volt, ő is alfának tekinthető. Nemcsak a testi erőtől alfa egy alfa. Sokuk inkább ravaszkodással uralkodik, meg nemtelen eszközökkel tör előre. Sőt, a valóban magas pozícióba került alfáknál sajnos felülreprezentált ez a típus, mivel a pozitívabb alfákat gyakran fékezi a lelkiismeretük. Így igazán felülkerekedni se mindig tudnak.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.28. 23:40:59

@Almandin: Éppen, hogy nem a testi erőtől alfa valaki, szerintem ez teljesen nyilvánvaló. De, hogy a vezérré válás azzá tesz-e valakit... Ha a nőkre gyakorolt hatást nézzük, nem feltétlenül.

Igen, alacsony társadalmi státuszú pasik között is van alfa, vagy magát akként megjelenítő férfi. Ezeknek a testbeszéde nagyon tipikus :-)

És amit a konstruktív alfákról írtál, nagyon igaz, őket tényleg gyengíti sokszor a szabálykövetésük, a törvénytiszteletük, de az én szavazatom mindenképp az övék :-)

Almandin 2011.11.28. 23:58:39

@skarlát betű: Szerintem is a pozitív alfa a szimpatikus. Viszont az is elgondolkodtató, hogy miért ajánl sok anya "gyógyegér" típusú pasit a lányának, miért óvja annyira az alfáktól. Emögött gyakran nem is kifejezetten a féltés áll, hanem az anyuka esetleg maga is csak ábrándozott alfahímekről, és a "józan eszére" hallgatva, vagy a vénlányságtól való félelemtől indíttatva omega vagy ahhoz hasonló pasi mellett kötelezte el magát, amit a lelke mélyén megbánt, de ezt gyakran magának se vallotta be. Ilyenkor egy tudattalan "ne merj boldogabb lenni, mint az anyád" üzenetet közvetítenek a lányuk felé.
Pedig ha nincs meg egy férfiban a magabiztosság, a nő nem tud ösztönösen vonzódni hozzá, és felkészülhet egy olyan házasságra, ahol soha nem lesz egy igazán jó szexben része, és punnyadt unalomban fognak telni a napjai.

Almandin 2011.11.29. 00:04:07

@Almandin: Vagy pedig az az ilyen anyák motivációja, hogy ha a lányuk férje egy tutyimutyi alak lesz, akkor ők, mint matriarchák uralkodhatnak az egész családon. Zsarnok típusú anyák gyakran rettegnek egy erős akaratú, kellően férfias vőtől.

barbieds (törölt) 2011.11.29. 00:15:17

@skarlát betű: Szerintem a valódi domináns alfa, ez nem is kérdéses. A szexuális dominancia nagyon-nagyon erősen a férfiasság kifejezése - csak ott van az apró bökkenő, hogy mondjuk pusztán egy nő kikötözése és a seggecskéje pirosra verése még nem dominancia, ennél sokkal-sokkal több, szellemi és lelki szinten megjelenő hatalom, és ez az, ahol a domjelöltek el bírnak bukni. Szerintem ez nagyon hasonlít a korábban írt zsákmányszerzéshez, nem elég a fizikai erő, ész és szív is kell hozzá.

@TBal: Te valamiért a nagypofájú, nyomulós faszikat tartod alfahímnek, pedig nem azok, csak nagypofájú bunkók. :D Szerintem az igazi alfa erős, talán ez a legjobb kifejezés számomra, erős minden értelemben, olyasvalaki, akire boldogan, kétségek nélkül bízom rá magam. (És milyen kevés ilyen van, nem is tudom, hogy ismertem-e valaha igazi alfahímet.)

@tiboru: Hű, tényleg, Rhett Butler az alfahím mintapéldánya! Nem véletlen, hogy női író "gyereke". Szerintem az a csaj, aki nem vágyik ilyen férfira, az szimplán hazudik. :D

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.29. 09:07:18

Azért ez dráma, hogy tömeggyilkosokat, politikai gegsztereket, született intrikusokat, rusnya férgeket ebben az alfahím-kontextusban tárgyalunk. Ez egy állatkert inkább.

M-elicious 2011.11.29. 11:07:13

@kardhal77: szerintem ezek az emberek nem aélfahímek voltak, csak monomániás elmeháborodottak. azért ne keverjük már össze a kettőt.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.29. 11:10:59

@M-elicious: bizony, így van ez. És hogy milyen nagyszerű dolguk volt a közelükbe hurcolt nőknek, arról itt az ajánlott olvasmány:
http://bookline.hu/product/product/home!execute.action?id=66657&type=22&_v=Vargas_Llosa_Mario_A_kecske_unnepe

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.29. 12:10:43

@Almandin: Ezért mondom, hogy a monogámia keretei között maradva szigorúan, sok nőnek nem fog jó szex jutni. Persze, lehet nem alfa is jó szerető, de valami alfa-komponensnek azért kell benne lennie ahhoz, hogy kiváltsa a nőből a kívánást. Valami olyan pasis magabiztosság, amelynek híján tényleg nem sok esély marad a zsigeri vonzódásra.

@barbieds: Az alfák között is vannak szellemileg kifinomultabbak, egy színvonalas nőnek nyilván csak ilyenhez lesz kedve (gondolom én).

Egyébként elgondolkodtam azon, hogy alfa nősténnyel hogy áll a dolog. Az alfa nő lehet az alfa pasi nője, de lehet, hogy ő a maga női társaságában viszi a prímet, ebben az esetben inkább férfias tulajdonságokkal rendelkezik, és lehet, hogy nőként nem is nagyon állja meg a helyét. (Ismertem ilyen lányt.)

@kardhal77: Szerintem ez nem dráma, amúgy te magad hoztad fel a témát, ha jól emlékszem. Természetes, hogy ebben a kontextusban a történelemből ismert vezéregyéniségek terítékre kerülnek. Ezek egy része lehetett alfa, más meg nem.

Na, és A pátriárka alkonya? Ha már annyira szeretsz dél-amerikai irodalmat idézni :-)

@M-elicious: A két dolog nem zárja ki egymást. Sajnos az alfahím nem feltétlenül normális, és az is lehet, hogy nem minden alfahím vonzó a nők számára.

barbieds (törölt) 2011.11.29. 12:34:43

@skarlát betű: Ja, tényleg, az alfanőstény, az milyen is lehet. Férfitulajdonságok határozzák meg vagy nőiesek? Ez jó kérdés, nem? Rhett Butler például azért nem lett boldog szerintem, mert egy másik alfahímmel próbálkozott, aki történetesen, a sors tréfája folytán, nőként született erre a világra. Ezért azt hiszem, a valódi alfanőstény a nőies tulajdonságok tökéletes hordozója kell hogy legyen.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.29. 13:29:50

@barbieds: Na, ez egy újabb kategória, a női bőrbe öltözött alfahím :-)

Még egy dolog: vajon a magányos farkas alfahím, vagy más kategória? Tipikus példa: Clint Eastwood - vagyis az általa megformált keményfiúk. Mert nem tűri, hogy parancsolgassanak neki, ugyanakkor nem akar csapatban sem játszani, és az alfahím - szerintem - nem érzi jól magát csapat nélkül.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.29. 13:44:04

@skarlát betű: Grrr!! Én úgy hoztam fel, hogy nehogy már C. elvtárs alfahím lett volna. Ehhez képest lelkesen elindult az okfejtegetés, hogy a huszadik (és huszonegyedik) századi történelemkönyvekből ismert válogatott gazembereket milyen jól le lehet írni alfahímként.

Vegyük például ezt a Tito marsallt (hogy legalább ne a legeslegrosszabbal kezdjük rögtön). Politikai műve egy olyan állam, aminek a vázát merőben zsarnoki struktúrák alkották. Halála után pár évvel ez a nagyszerű alkotás (minimum) 7 darabra esett szét (lásd még: Voldemort lelke a Harry Potterből),és két-háromszázer maradt örökre a romok alatt. Hát hogy lehet ezt az elmebajt az alfahímség összefüggésében tárgyalni??

Ami pedig a Tito hálószobájába szállított nőket illeti: könyörgöm, hát arra egy komplett apparátus volt, hogy nőket szállítson oda! Ha óhajtottak menni, ha nem!

E. Bonheur 2011.11.29. 14:07:58

@skarlát betű:
Clint Eastwood típus már nem jellemző a korunkra és a társadalmunkra, de erős egyéniség, az biztos. De ez az alfahímség a férfiakra nézve (ennyi kommentet is elolvasva) nekem továbbra is eléggé megfoghatatlan.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.29. 15:06:34

@kardhal77: Elég furcsa lett volna megkerülni a történelmet, ahogy az irodalom is felbukkant. Lehet borzongani, de a téma magától értetődően ide IS vezet.

Az valóban nem mindegy, hogy valaki a személyes varázsa miatt kapja meg a nőket, vagy úgy szállítják neki.

Ha elbűvölő alfahím kell, de ebbe is bele fogsz kötni, kicsit régebbi korra visszamenve: Caesar az a fajta volt.

@E. Bonheur: Pedig mennyire körülírtuk ;-)

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.29. 15:40:12

@skarlát betű: Cézár minden bizonnyal sármőr volt, mint a császárok úgy általában.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.29. 15:48:09

@kardhal77: Sokminden volt, de császár nem. Egyébként meg nyilvánvalóan sármőr.

Almandin 2011.11.29. 16:05:55

@barbieds: Alfanőstények: pl. Meráni Gertrúd, Tudor Erzsébet, vagy akár Jeanne D'Arc.

Almandin 2011.11.29. 16:07:52

@kardhal77: Pozitív alfahímekre példa: II. Rákóczi Ferenc, Széchenyi István. De a negatív alfa is alfa. Sokan visszaélnek a hatalommal, vagy a dominanciájukat rosszra használják.

Almandin 2011.11.29. 16:09:18

@skarlát betű: Szerintem egy magányos farkas is hozhat alfa tulajdonságokat. Ez is mutatja, hogy az emberi társadalomban ez egy jóval bonyolultabb dolog, mint az állatoknál.

Rogerthat 2011.11.29. 16:12:36

@Almandin: tudunk ezekről a karakterekről bővebbet alfaságilag azon túl, hogy ők a történelemkönyvek pozitív hősei?

Almandin 2011.11.29. 16:28:28

@kardhal77: Tito is ott volt a legnagyobb tömeggyilkosok között, ezt sokan nem tudják róla. Magyar áldozatai is vannak. Disznóságait és magánéletét itt lehet tanulmányozni:
www.gondola.hu/cikkek/46187

Almandin 2011.11.29. 16:29:17

@Rogerthat: Széchenyi állítólag nagy szoknyabolond volt. Rákóczinak nyugalmasabb magánélete volt.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.11.29. 17:02:52

Na tessenek parancsolni nemdiktátor alfahímeket:

Philip Marlowe (a Chandler-féle), Richard Sorge, Liszt Ferenc, George Patton tábornok, Jézus...

Mindegyik másként volt domináns, másként nyilvánult meg a dominanciája és a sármja, de a maga módján mindegyik alfahím volt.

Hölgyeim, közülük melyikkel töltenétek el egy hosszú wellness-hétvégét..?

:-)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.29. 18:46:06

@Almandin: Én Rákócziról is furcsa dolgokat hallottam. Hogy miből élt Franciaországban... De nem tudom, mennyi az igaz belőle, úgyhogy inkább hallgatok ;-)

@tiboru: Ezek bármelyike is el tudna tölteni nyugton egy wellness-hétvégét? :-)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.29. 18:46:49

@Almandin: Egyik nőstény se a nőiességéről lett híres :-)

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.29. 20:11:09

@skarlát betű: legalábbis egy proto-kaiser volt, már csak azért is, mert ezt az egész szakmát róla nevezték el.
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy vajon honnan lehet megállapítani bárkiről 2000 év távlatából, hogy milyen volt a személyes kisugárzása? Jól tudjuk, hogy kamu az mind, amit nagy hatalmú emberek személyes tulajdonságairól írtak.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.29. 20:14:53

@tiboru: Liszt mondjuk elég jó példa szerintem is. Ráadásul pályája a szó szoros értelmében rávilágít arra, ami szerintem minden valós alfahím életfilozófiája: "Maradj a hangszernél!"

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.29. 20:18:11

@Almandin: ez érdekes. Egy igazi huszadik századik karriertörténet. :S

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.29. 20:42:28

@kardhal77: Most mekkora újdonságot mondtál ;-)

Nos, ha sok történelmi személyiségről nem is, de pont Caesarról elég sok forrás maradt fenn ahhoz, hogy legyen némi fogalmunk róla. Lehet mindent hülyeségnek tartani, de a tények azért tények maradnak. A pasi zseni volt, több szempontból is, és karizma nélkül azt nem lehet megcsinálni, amit ő megcsinált. Nyilván rengeteg propaganda-anyag is fennmaradt róla, már a saját 2 könyve is annak tekinthető, de attól még nem kételkednék a karizmájában :-) Te persze megteheted.

hannawald 2011.11.29. 20:54:25

@skarlát betű: ne haragudj, de muszáj megkérdeznem (tényleg nem kötözködésképpen, ill. csak konstruktÍív kötözködésképpen :) ): honnan tudod, hogy Caesar alfahím volt?? Nem olyan misztikus olyan embereket felhoznui példának, akinek a létezésében sem lehetünk 100%osan biztosak.

hannawald 2011.11.29. 20:55:17

@hannawald: vissza vagyon szívva. már belédkötöttek helyettem is :)
bocsánat

hannawald 2011.11.29. 21:06:10

@skarlát betű: forrás? milyen forrás? a történelmet a győztesek írják,nem?... :)

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.29. 21:09:32

@skarlát betű: a politikai tehetség, akár zsenialitás és a karizma mióta ugyanaz, mint a sármőrség? De komolyan.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.29. 21:12:41

@hannawald: Ha Caesar nem volt alfahím, akkor a jelenség nem létezik. Csak ennyi.
Azt még nem hallottam, hogy valaki Caesar LÉTEZÉSÉBEN kételkedett volna, ez nekem új. Inkább én kérdem, hogy ezt mire alapozod. Vagy félreértettelek?

Hadd ne kelljen hosszasan mesélni a pasi életét, tetteit, filmfelvételem nincs róla, az biztos, ha csak azt fogadnátok el ;-)

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.29. 21:13:21

@hannawald: pszt! megtaláltam a forrást az elbűvölő alfahímről! :DD

www.youtube.com/watch?v=rJMRxbECzow

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.29. 21:14:09

@kardhal77: Ó, nem ugyanaz, de ő minden bizonnyal sármőr is volt. Aki nem hiszi, cáfolja meg! :-P Egyébként bevallom, bírom Caesart, elfogult vagyok vele, tessék idedobálni a köveket. Látjátok, még ilyen időtávlatból is levett a lábamról :-P

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.29. 21:15:34

@kardhal77: elnézést, elcsesztem. Ez Pontius Pilátus. ;)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.29. 21:18:35

@kardhal77: Egyre jobb lesz :-P Esetleg Nagy Sándorról is ki fogod deríteni, hogy pipogya alak volt, és történelmi tévedésből hódította meg a fél világot? ;-) Na ja, azért ő volt a király fia, az ilyeneknek könnyű.

Rogerthat 2011.11.29. 21:22:46

@skarlát betű: azért Brutust csúnyán benézte... igazi alfahím ekkorát nem betlizik. :p

hannawald 2011.11.29. 21:24:12

@skarlát betű: :) :)
szeretek kételkedni... persze nem szoktam nyilvánosan megkérdőjelezni a létezését, de egyszerűen még ezt sem tudom feltétel nélkülelfogadni. kit nevezünk caesarnak? lehet, hogy volt egy szupertitkos "koponyája", aki mindig vele volt, csak tilos volt róla tudomást venni, és lehet hogy Caesar nélküle fele ekkorát nem tudott volna dobbantani :) vagy mi van ha ketten voltak? ikertestvér? és a kleopátrás Caesar az másik, mint a hadvezér?
lehet, hogy ilyeneket nem szép dolog megkérdőjelezni, de az én agyam valahogy ilyen hülyén teker :)
és ha ezen túllépek, akkor sem látom, hogy konkrétan milyen cselekedetei alapján alfahím ő? pusztán a "karrierjében" elért eredményei alapján? esetleg a vélt vagy valós nőügyei alapján is? meg az elején te is elbizonytalanodtál, hogy a kettő ugyanaz-e, nem? hogy aki társaságbanb úgy viselkedik, az vajon otthon is?
és én sem akarok politizálni, de ott van például BG. akkor ő micsoda? a karrierje alapján lehetne az, sőt! és valahol (legalábbis számomra) még kifejezetten vonzó is, mégsem jutna eszembe soha lealfahímezni...

hannawald 2011.11.29. 21:27:29

@kardhal77: úristen, imádom :)
csak nem hvg címlapról jutott eszedbe? :)

hannawald 2011.11.29. 21:29:52

@skarlát betű: nem beszélve arról, hogy hatalommal (és főleg az örököltre gondolok itt), kiírthatod azt a pár alfahímet és így ha te béta avgy csak, akkor is te leszel a jani :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.29. 21:36:04

@Rogerthat: Az alfahím nem mindentudó jós, hé! Csak ember, aki az átlagnál többet kockáztat. És olykor rajtaveszt. Rengeteg alfahím hal meg a kelleténél korábban.

@hannawald: Szerintem most a vita kedvéért kételkedsz. :-) (Ikertestvérről sose hallottam, nem kevered Romulussal és Remussal? :-)

Caesar a karrierje alapján egyértelműen alfa. Ami nem automatikusan jelenti azt, hogy a nőkkel is, de amit a katonái a diadalmenetekben énekeltek róla, az azért elég árulkodó. Ezt nem cenzúrázták ki, és kötve hiszem, hogy a propaganda miatt maradt fenn, mert nem csak a nőkkel, hanem a pasikkal kapcsolatban is emlegették. (Bár ezt sokan rágalomnak tartják.) A híre olyan volt, hogy előtte senki nincs biztonságban. Mi a baj Kleopátrával? Nem ő vesztett rajta, hanem Antonius. Caesarnak még politikailag se volt rossz a Kleopátra-affér.

Caesarban az volt a különleges, hogy nem irtotta ki a politikai ellenfeleit válogatás nélkül, ahogy tán kellett volna. Inkább meg akarta őket nyerni magának.

BG az Bill Gates, vagy valaki más?

"Lealfahímezni?" Mióta negatív dolog valakit alfának tartani? Szerintem egyetlen alfa se sértődne meg rajta, a többiek meg ölni tudnának a címért, bár természetesen azt mondják, hogy nem szeretnének azok lenni. Én se szeretnék világszép Vaszilissza lenni. :-P

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.29. 21:37:00

@hannawald: Ez pont Caesarra nem áll, egyébként ja.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.29. 21:37:15

@skarlát betű: semmi gáz, de jobb, ha tudod, hogy te a krónikásába vagy szerelmes! :))

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.29. 21:38:57

@hannawald: a HVG címlap nagyon vicces, de hogy mi miről jut az eszembe, arra nem vennék mérget. ;)

hannawald 2011.11.29. 21:40:29

@skarlát betű: Bajnai Gordon. de csak a te példád miatt jutott eszembe :)

és a "lealfahímezést" egyáltalán nem negatívan értettem, csak igésítettem a főnevet :)

hannawald 2011.11.29. 21:42:32

@skarlát betű: amúgy meg abszolút megértem, hogy foggal-körömmel véded, mert én is halálosan szerelmes vagyok egy történelmi személybe, bár ő kicsit későbbi kor gyermeke volt :)

és nyilván az én kétkedesemhez az is hozzátartozik, hogy a töriórákon kívül nem nagyon kutatgattam Caesar és az ő élete után :)

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.29. 21:45:05

@barbieds:

Tessék, itt van neked, amikor az alfahím az alfanősténnyel találkozik! Akit konkrétan Irénnek hívnak, és egy csoport további kvázi-alfa védelmezi. :)

"A bátyád bivalypásztor
Az apád nehézbúvár
A férjed rohamrendőr
De nem ijedek meg ettől!"

www.youtube.com/watch?v=NXmhp0HNJPw

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.29. 21:59:48

@kardhal77: Már melyikbe? Esetleg a Gall háború írójába? :-P

@hannawald: Ja, értem. Nem, BG nem alfahím típus. GyF inkább az, BG a tipikus másodhegedűs - már amennyire távolról meg tudom ítélni.

Én nem vagyok halálosan szerelmes Caesarba, azért ennyire nem súlyos a helyzet, de határozottan kedvelem. És ki a te imádatod tárgya?

Rogerthat 2011.11.29. 22:00:15

@kardhal77: ha már itt tartunk, ennyi alfahím egy helységben viszont sehol máshol nem került még lefilmezésre:
www.youtube.com/watch?v=DNj1dXi-z0M&t=90

hannawald 2011.11.29. 22:06:36

@skarlát betű: ja, én napjában 20 embert hívok a "szerelmemnek", szóval azt hiszem máshogy értelmezem ezt a szót, mint ahogy a zemberek általában :)
Egy olyan valaki, aki nagyon labilis volt lelkileg, aki hihetetlen intelligens volt, és a 20. században irdatlan méreteket öltő problémákat tökéletesen látta a 19. század közepén-végén, Liberálisan gondolkodott egy olyan pozícióban, amiben nem tehette volna, s ami valahol, a veszte lett. Köztársasági elnök akart lenne akkor, amikor Európában szinte minden vezető, vagy majdani vezető egyeduralomban, diktatúrában gondolkodott (tiszetelet a kivételnek). És az életénél talán csak a halálának körülményei homályosabbak.
na? :)

hannawald 2011.11.29. 22:49:49

@kardhal77: :P
@Almandin: ön nyert! :)
majd elfelejtettem mondani, hogy különleges ismertetőjegye, hogy egy napon született velem :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.30. 10:49:22

@hannawald: Hát, ő szerintem nem az a kiköpött alfahím volt. Bár a nőket nyilvánvalóan szerette :-)

Krapulax7 2011.11.30. 13:08:11

Van néhány pontatlanság, de sebaj, az irány már jó :)

"a nők elenyészően kis százaléka tart szeretőt, és még annál kisebb százaléka esik teherbe a nem hivatalos pasijától"
Statisztikák szerint a kölkök kb. 10%-a nem a "hivatalos" apjától van. Meglévő gyanú esetén ez felmegy ~30%-ra. Ha ez szerinted elenyészően elenyésző...

Az alfaság soha nem jár szükségszerűen együtt semmiféle megalázással vagy agresszióval. Amivel viszont mindenképpen együtt jár, az a (pszichoszexuális) dominancia. Aki nem tudja mi a különbség a dominancia és a csicskáztatás között az most bajban van.

Az "alfaság" tényleg nem letisztázott dolog, a legfőbb félreértéseket az adja, hogy egyesek a valós szociális státuszt értik alatta, mások a látszólagos szociális státuszt, megint mások viszont a szexuális sikerességet. Az ilyen félreértések miatt lehet olyanokat olvasni, hogy "én nem is akarok alfa lenni", ami egyébként az értelmezések legtöbbjének tekintetében elég nagy hülyeségnek hangzik. Illetve azok mondhatnak ilyet, akik már eleve alfák, vagy azok, akik azt a látszatot akarják kelteni, hogy már eleve alfák :D

Mint megbízott provokátor, hadd tegyek fel egy kérdést minden jelenlévő hölgynek:
Ti csaltátok meg már a párotokat olyan pasival, akit kevésbé kívántatok, mint őt?
Nem hosszú szeretői kapcsolaton belüli vágyingadozásra gondolok, hanem olyan esetre, hogy "otthon ugyan jobb van - úúúúgy dugnék a pasimmal - de most jó lesz ez a csávó is".
Mert ha ilyen még nem fordult elő veletek, akkor egyszerűen leszögezhető tény, hogy csak akkor vagytok hűtlenek, ha a szerető alfább mint a stabil partner. Még akkor is ha a férj milliomos, a szerető meg csak a medencetisztító fiú :)
[Kivételt képez persze ha nagyon hosszú időre el van szakítva egymástól a pár két tagja, vagyis ha a nő évek óta nem látta a férjét akkor a kérdés értelmét veszti. Napi közvetlen kapcsolatot feltételezünk.]

barbieds (törölt) 2011.11.30. 13:24:32

@Krapulax7: "leszögezhető tény, hogy csak akkor vagytok hűtlenek, ha a szerető alfább mint a stabil partner"

Illetve akkor, ha kicsit már unalmas az otthoni szex, és ez a megszokással inkább összefüggésben van, mint a partnerek alfaságának mértékével. Szerintem.

Krapulax7 2011.11.30. 13:27:13

"Rendben, minden nőt az alfák mozgatnak meg zsigerileg (akinek vannak zsigerei egyáltalán), de az alfa nem fog senkinek a tenyeréből csipegetni - ha ezt tenné, akkor már nem lenne alfa."

Ezt viszont tökéletesen látod, ezért fogadd az elismerésemet :)

Krapulax7 2011.11.30. 13:29:30

@barbieds: Ha unalmas az otthoni szex akkor nem kívánja jobban a párját mint a szeretőt.
Másfelől egy alfával sosem lesz igazán unalmas a szex.
Harmadfelől viszont egy alfa ellustulhat egy kapcsolatban, sőt, a nők kifejezetten hajlamosak a férfiak "bétásítására". Amelyik alfa hagyja bétásítani magát az utána viselheti a következményeket...

barbieds (törölt) 2011.11.30. 13:35:17

@Krapulax7: Ezek eléggé ex katedra kijelentések. Egy alfával sosem lesz unalmas a szex? Ugyan már. Dehogynem lesz az, csak idő kérdése.
A bétásítás szerintem a tartós kapcsolat következménye, nem a nők machinációja. Mégis, mennyire bír alfa maradni a szememben az a pasi, akit nem pont felemelő pillanataiban is látok? Szeretem és elfogadom, ha vele élek, de veszít a fényéből, az biztos.

Krapulax7 2011.11.30. 13:43:22

A nőknek kisebb az igénye a változatosságra, mint a pasiknak. Ex katedra megint? Meglehet :)
Mindenesetre ha egy pasi egy kapcsolatban kitartóan alfa marad, az szexuális értelemben azzal egyenértékű, mint ha a nő megőrizné a 21 éves testi jegyeit 100%-ban. Nem itt-ott, nem ezt-azt, nem "kis ráncokkal", hanem mintha megállt volna az időben.

Egyébként mi sem magától értetődőbb, mint hogy a bétásítás a nők machinációja. Épp csak nem tudatosan csinálják, hanem tudat alatt.

Az alfaság nem tud "széttörni" egy rossz pillanatban. Aki az esetek 80%-ában megugorja az alfa lécet az egy kapcsolatban stabil alfának minősül. Ez meg közel sem olyan nagy ördöngősség, HA a pasi tisztában van azzal, hogy a nő hogyan akarja bétásítani.

notC 2011.11.30. 13:44:54

@barbieds: Ha az alfahím a nagyvezér, akkor alfanőstény nem lehet, csak omeganő. És szerintem a tulajdonságai épp annyira nehezen viselhetőek, mint az abszolút alfáké.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.30. 13:45:04

@hannawald: a boldogtalan sorsú Rudolf trónörökösnél talán csak Oscar Wilde volt nagyobb alfa. :) Persze, nem azért szeretjük őket. :>
Ha egyszer ízlésben eljutsz Raszputyinig, feltétlenül dobj egy mailt! :D

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.30. 13:47:42

@Krapulax7: bocs, de neked volt már nőd? (két hétnél hosszabban) :PP

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.30. 13:53:22

@Krapulax7:
"Statisztikák szerint a kölkök kb. 10%-a nem a "hivatalos" apjától van. Meglévő gyanú esetén ez felmegy ~30%-ra. Ha ez szerinted elenyészően elenyésző..."

A szarkazmus nem jött át? :-P

Krapulax7 2011.11.30. 13:55:06

@skarlát betű: Hát ne haragudj, de az efféle óvodás szintű shaming language nem provokáció. Általában feministáktól látok ilyet, dehát mások sem immunisok rá, sajnos. Talán ha érdemben szólna a témához...

@kardhal77: Hogyan is lehetett volna, hiszen még csak 11 éves vagyok, a pöcörőm is pici és anyuci pincéjében élek. Egyéb kérdés?

Krapulax7 2011.11.30. 13:57:00

@skarlát betű: Szarkazmusfilterem szabadságon van nagyjából dél óta. Kb. 5 oldalnyi cikket írtam és vagy 25-öt olvastam át addigra, úgy tűnik kiégett. Hm.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.30. 13:57:24

@barbieds: Arról, hogy az alfával unalmas lesz-e a szex egy idő után, én nem tudok nyilatkozni, de szerintem krapulax sem... Te valószínűleg igen. :-)

És igen, veszít a fényéből azért is, mert hétköznapi szituációkban látod, meg azért is, mert ha együtt élsz vele, már függőségben lesz tőled, és nem tudja megőrizni azt a domináns függetlenséget, amely annyira imponál. Hiába, a kutya nem farkas, bár imádjuk a kutyát is. De vagy az egyik van, vagy a másik ;-)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.30. 13:58:57

@Krapulax7: Ó, nem ezen kommentje alapján soroltam a provokátorok közé, majd meglátod. Ő a házi provok itt, csak, hogy tudd. :-P

Krapulax7 2011.11.30. 14:07:33

@skarlát betű: Meg lehet őrizni az "alfaságot". Egyeseknek ösztönösen megy, de egyébként tanulható is. A lényege abban áll, hogy létezik 1000 alfa vonás, amiből ha elegendő mennyiséget fenn tudsz tartani, akkor már sínen vagy. Nem muszáj mindegyiket folyamatosan nyomatni, nem is lehet.

Egyébként ez az alfa-béta dolog tényleg nagyon félreérthető, mindenestre szerintem Athol Kay barátunk modellje fedi le a legjobban a valóságot:
www.marriedmansexlife.com/2010/01/little-more-on-alpha-and-beta-male.html

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.30. 14:12:21

@Krapulax7: még erre az egyre sem válaszoltál. Jó, hát persze költői is volt a kérdés.

@skarlát betű: drágám, én csak jelen vagyok. Persze tudom, ciki, hogy nem a férfiaknak fenntartott görög ábécé valamelyik jól beazonosítható dobozából sandítok kifelé.

barbieds (törölt) 2011.11.30. 14:14:00

@skarlát betű: Szerintem a megszokás/unalom nem függ az alfaságtól - attól az alapvető emberi tulajdonságtól függ, hogy mindig ugyanúgy reagálunk helyzetekre, ugyanazt mondjuk stb. Ez pedig egy idő után fárasztó, legalábbis nekem. Én még saját magamat is meg tudom unni. :D

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.30. 14:17:22

@Krapulax7: most komolyan, minden piszkálódás nélkük: ezt a belinkelt bamba baromságot honnan ástad elő?? Mi köze ennek.... bármihez, ami valóságos?

Krapulax7 2011.11.30. 14:19:20

@kardhal77: Mélyen tisztelt kolléga, közted és AK között annyi a különbség, hogy te egy troll vagy, neki meg százezrek olvassák a szakkönyveit. Ez persze nem teszi lehetetlenné, hogy trollként fikázd, csak azért nem árt ha a kívülállók tisztában vannak a szituval.

Krapulax7 2011.11.30. 14:23:58

@barbieds: Na jó, nyilván évtizedes távlatban bármit meg lehet unni. De az az esetek többségében a kapcsolat kiüresedését és végét jelenti. A szerelem nem örök :P

Nehéz az emberi kapcsolatokról bármit általánosítani, mert bár az ösztönök nagyon hasonlítanak, a nevelés, a társadalmi nyomás, stb. rengeteg apróságot befolyásol. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lehetne az ösztönöket megérteni, és a tudást felhasználni.
Az viszont zicher, hogy bármit is mondasz, biztos előbukkan egy p*cs aki lehülyéz, mert van egy ellenpéldája, vagy mert ő máshogy képzeli a dolgokat.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.30. 14:25:01

@Krapulax7: hát, tudod, most megnéztem a csávót a youtube-on. Ez kész. :DDD

www.youtube.com/watch?v=0AXT5s_Fvo8

Krapulax7 2011.11.30. 14:29:31

@kardhal77: És mert neked nem tetszett a búrája nyilván hülyeséget beszél. Egészségedre.

Igen, egyébként ez az interjú, amit meg se néztem, mert cikket írt róla hogy mennyire az előnytelen szegmensekre tették a hangsúlyt. Én meg hajlamos vagyok hinni neki, mivel évek óta követem az írásait, nem egyszer tárgyaltunk is különböző kérdésekben.
De sebaj, te most jól megmondtad a tutit, megyek is gyorsan megtépem a ruhámat és hamut szórok a hajamba.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.30. 14:29:49

@kardhal77: na jó, lassan magamhoz tértem a röhögésből.

Az életnek nagy a piaca, mindenki eldöntheti, hol vásárol. (Csak ez a direkt marketing volt egy kicsit durva.)

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.30. 14:34:02

@Krapulax7: sírva könyörgök, melyik szegmens volt előnytelen? Amikor az asszonykát csókolgatta a kertben, illusztráció gyanánt??

Én egyetlen tanácsot adnék a tárgyalópartnereiddel kapcsolatban: légy óvatos az olyanokkal, akik arra panaszkodnak, hogy előnytelen kontextusban idézik őket.

barbieds (törölt) 2011.11.30. 14:35:56

@Krapulax7: Picsának picsa vagyok, néha hülye is, de téged speciel nem lehülyéztelek, csak közöltem, hogy az én tapasznyalataim szerint nem pont úgy van minden, ahogy te mondod. Más élet, más élmények. Bezony. :D

Ösztönöket én pl. tök jól megértek, de ott aztán vége. Ellenük elég kevés dolgot lehet tenni tudatosan, mert valahogy nem érzi magát olyan jól az ember lány (vagy fia). Ez megint csak az én élményem.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.30. 14:41:56

@kardhal77: Ez most az argumentum ad personam volt? Mert az nem szép dolog. A görög ábécé csak könnyítés, tudjuk, hogy mi mindannyian egyéniségek vagyunk! Ismételjétek: Mi mindannyian egyéniségek vagyunk!

@barbieds: Magamat én is, de szerencsére vannak olyanok, akik ritkábban látnak, ezért még nem unnak :-) Ez a szeretőségben a nagyon jó, nincs mód ráunni a másikra.

@Krapulax7: Érdekes link, én végignéztem. Ami az általa gammának nevezett típust illeti, ebben lehet valami, legalábbis nekem bejön, a soft alfa :-) Az a vállalkozás viszont elég reménytelennek tűnik, hogy egy pasi megváltoztassa a pozícióját egy házasságon belül. Bár dicséretes a törekvés, de nem hiszem, hogy ilyen tanácsokkal bárki visszahódíthatná a feleségét (szexuálisan, érzelmileg, akárhogy). Az ember (nő) nem pusztán a jelent látja, hanem a pasi egész múltját is, és kialakult benne egy kép, amelyen módosítani, hát, nagyon-nagyon bajos.
Lányok, van olyan, akit visszahódított a férje érzelmileg? Kíváncsi lennék rá.

Krapulax7 2011.11.30. 14:43:43

@barbieds: Az "pöcs" akart lenni, kifejezetten nem rád utalva.

Az ösztönöket sokkal könnyebb befolyásolni, ha előtte megérti az ember. Sajnos az emberek 90%-a ettől olyan távol áll, mint.
Általában az ösztönök olyan vitrolák, amit az emberen kívül álló szelek fújnak. Amint megérted az ösztönt, hogy miért van, hogyan működik, az olyan, mintha elülne a szél, és onnantól te játszhatsz vele kedved szerint. Sokkal jobb tudatosan élni.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.30. 14:45:07

@barbieds: Nem hiszem, hogy ezt rád értette. Egyébként meg szerintem nem oké másokat picsának vagy fasznak titulálni, akármennyire is más a véleményünk - persze magunkban úgy szidhatjuk, ahogy akarjuk. De itt azért más a színvonal, szerintem.

Krapulax7 2011.11.30. 14:49:48

@skarlát betű: Erre adhatnék másik linket, Dave barátunk kommentjeinek összesítését Roissy blogjából, ha érdekel :)
heartiste.wordpress.com/2009/08/14/relationship-game-week-a-readers-journey/
Igenis meg lehet állítani a házasság romlását, sőt, vissza is lehet fordítani. Elég sok sztori kering a neten ebben a témában, csak tudni kell hogy hol keresse az ember.

Eljutunk lassan oda, hogy nem csak hülye provokátor vagyok? :D
Csak azért kérdezem, mert nálam még mindig az a szitu, ami a legelső percben volt, amikor idejöttem: nekem mindegy ki mit hisz, én tudom amit tudok.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.30. 14:56:07

@Krapulax7: Köszi a linket, de én inkább itteni emberek sztoriját hallgatnám meg, ha van ilyen. Mivel csak egy ember vagyok, egy élettel, és egy házassággal, de rálátok pár más házasságra, annyit tudok mondani, hogy a tapasztalataim nem ezt igazolják. De korántsem mindegy, hogy miként jött létre az a házasság.

Nem csak egy hülye provokátor vagy, de elég arrogáns, és ez zavaró. Az is, hogy neked mindegy, ki mit hisz. Ha nem néznéd hülyének a többieket, akkor lehetne érdemi párbeszéd. Amúgy miért kérded, minek tartalak, ha neked úgyis mindegy, ki mit hisz?

barbieds (törölt) 2011.11.30. 15:05:54

@Krapulax7: @skarlát betű: Oké, bár felőlem rám is lehet érteni, a vélemény szabad. :)

Krapulax7 2011.11.30. 15:08:24

@skarlát betű: Nem mondtam, hogy ne hallgasd meg az ittenieket :)

Arrogáns vagyok, azt hiszem ez a másik oldalról nézve gyengeség. Tudod Langley könyvét a női hűtlenségről évekkel ezelőtt fordítottam magyarra, és már akkor messzebbre láttam mint ő. De nem azért vagyok arrogáns, mert többet tudok mint mások (akiknek újdonság ami nekem lejárt lemez), hiszen tisztában vagyok vele, hogy egy újszülöttnek minden vicc új, és van bennem annyi jóindulat és segítőkészség, hogy megosszam a tudásom az érdeklődőkkel.
Arrogáns azért vagyok, mert 10-ből 9 ember nemhogy hallgatna és figyelne, de egyenesen lehülyéz, holott én látom, hogy a tudása a fasorba' sincs. Ilyen emberekkel legyek kedves? Ezt te sem gondolhatod komolyan :) Előadom amit kedvem van előadni, és aki emberi hangon válaszol (vagy kérdez), azzal teljesen normális és segítőkész vagyok. Aki viszont ontja magából a hülyeséget, azzal nem. És most nem kívántam senkire sem célozni, se személyesen, se közösségileg. Egyszerűen csak ez van.

Hogy miért kérdeztem? Egy fricska akart lenni. Hogy beismered-e, hogy tudok újat mondani. De nem vagyok f*sz, ezért úgy voltam vele, ha pozitívan reagálsz akkor elismerem, hogy emberileg képviseled azt a szintet, aki tanul a hibáiból, vagyis messze az átlag felett jársz :)
Tudnánk egymáson sokat segíteni, ha kicsit több lenne az emberekben a szerénység, és a más tudásának tisztelete. És ez nem belőlem hiányzik, mert én nem szégyelltem tanulni azoktól, akiket például linkelgetek, és még másoktól is.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.30. 15:21:56

@skarlát betű: argumentum nem volt, már egyszer tisztáztuk, hogy nem ragadtatom ilyesmire magam. Ad personam viszont igen, természetesen. :)

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.11.30. 15:28:36

Úgy fest nekem, elég durván lefelé ment a kommentek színének vonala ma délután, amiben magamat is hibásnak érzem. Elnézést kérek!

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.30. 15:29:16

@Krapulax7: Ha ennyire elvárod, hogy más beismerje a hibáit (én be tudom ismerni a sajátjaimat, de fenntartom, hogy a stílusodon igenis van mit javítani), akkor légy szíves magadon kezdeni. Lehet, hogy kurvasokat tudsz, de azt még nem, hogy miként győzhetsz meg másokat. Ha az emberek nagy része elutasítja a tudásodat, az valószínűleg azért van, mert nem a megfelelő módon közvetíted. Hanem lekezelően. A bölcs ember nem lekezelő soha. (Én nem vagyok bölcs, ezért lekezelő is lehetek olykor, de viszonylag ritkán teszem.)
Én is szívesen ajánlok szakirodalmat, a társas intelligenciáról érdemes olvasgatni. (Ha már megtetted, akkor még nem ültetted át a gyakorlatba. Kedvesség, kedvesség. Igen. Nem mindig és mindenkivel, de ha meg akarsz győzni valakit, akkor célravezető.)

Krapulax7 2011.11.30. 15:52:24

@skarlát betű:
Nincsenek elvárásaim és nem akarok senkit sem meggyőzni. Olyan vagyok amilyen vagyok, nevezz arrogánsnak vagy önfejűnek, sebaj. Én ezzel együtt tudok élni, akár azon az áron is, hogy Kardhalnak mondjuk nem tetszek :)

Ha már kedvességnél tartunk, a Férfihangon elég tré módon kioszottál mindenkit. Most akkor hogy is van ez? :)

A társas intelligenciáról Aronson Társas lénye jut eszembe, azt speciel többször is olvastam. De ha van jó ajánlásod, szívesen veszem.

Krapulax7 2011.11.30. 15:54:36

Egyébként meg jóvanna, valakinek idegesítőnek is kell lennie :) Különben megölne mindenkit a nagy nyugalom.
Valahogy mindig Dr. House jár az eszemben ilyenkor. Nem képzelem magam a helyébe, de elgondolkodtat, hogy őt is így utálhatták a környezetében? Már persze a sorozaton belül, nehogy valaki azzal jöjjön hogy olyan hülye vagyok hogy nem tudom hogy ő kitalált figura :P

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.30. 15:57:41

@Krapulax7: Ó, kardhalnak egy pasi úgyse tetszik :-)

A férfihangon felhúztam magam, azért osztottam. És, hogy megmutassam, én is tudok ilyen lenni. :-P A poszt szerintem provokatív volt, a lovagokkal meg bizalmas a barátságom.

www.libri.hu/konyv/tarsas-intelligencia.html

Krapulax7 2011.11.30. 16:13:00

Szerintem nézd meg a mai cikket is a férfihangon, sőt, szerintem hozzá is tehetnéd a mondandódat, csak ezúttal talán kissé nőiesebben ;]

www.ferfihang.hu/2011/11/30/hipergamia/

Rogerthat 2011.11.30. 16:27:20

@Krapulax7: ha már skatulyázunk, akkor ezzel az általad linkelt modellezéssel egyet tudok érteni, legalábbis ettől jobbat vagy alaposabbat még nem láttam.

de azért arról a videóról nekem is a paródia szó jut eszembe. :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.30. 16:28:14

@Krapulax7: Nem nézek kórházi sorozatokat :-P Bár tudom, ki House. És Csernust is ismerem, csak ki nem állhatom :-)

A múltkorira nem volt kedvem visszamenni, őszintén szólva.

Milyen, ha nőiesen teszem hozzá a magamét? ;-)

Krapulax7 2011.11.30. 17:27:49

Úgy hiszem ezt neked nem kell magyaráznom :) Különben meg ne flörtölj, foglalt vagyok :D

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.11.30. 18:33:27

@Krapulax7:

Távol áll tőlem bárkinek a szakértelmét megkérdőjelezni, de szerény olvasatomban az idézett Aronson-féle mű - az ilyen szempontból talán félrevezető címe ellenére - nem a társas intelligenciáról szól.

hannawald 2011.11.30. 19:02:11

@skarlát betű: @kardhal77: hé emberek! szóval nem állítottam, hogy alfahím volt!!! azt hiszem én különben is abba a ritkább állatfajba tartozom, akinek nem kellenek az alfák. mármint nem tudatosan nem, de ez a tapasztalatom.
Rudolfról még: csak azért kezdtem el vele foglalkozni, mert egy napon születtünk, és akkor derült ki számomra, hogy több ő (sokkal), mint mayerling tragikus hőse.
ami igazán vonz benne, az talán a hihetetlen intelligenciája, az érzékenysége, fogékonysága és az, ahogyan nem fogadta el a sorsát, ahogyan a lehetetlent is megpróbálta, lázadt, de ésszel, okosan... vagy legalábbis megpróbálta, mert ugye nem igazán sikerült neki.
na mindegy, a lényeg: szerintem sem alfa! :P

Krapulax7 2011.11.30. 19:03:17

@tiboru: Azt írtam az jutott róla eszembe. Valószínűleg azért mert társas.

Almandin 2011.11.30. 20:06:30

@hannawald: Rudolffal kapcsolatban az jut eszembe, hogy a dinasztikus hatalomgyakorlásnak pont az a nagy hátulütője, hogy gyakran nem alfa, sőt uralkodásra alkalmatlan egyedek jutnak hatalomhoz. Már Ferenc Jóska se volt valami alfa típus, úgy viselkedett, mint valami szorgos aktakukac hivatalnok. Őt az anyja kormányozta, amíg élt, így Zsófia volt sokáig a tényleges uralkodó, aki a durva alfanőstény prototípusa. Rudolfnak sok értékes tulajdonsága volt, de az arisztokrata beltenyésztés hátrányos hatásai meglátszottak idegzetén. Ne haragudj, hogy így kiveséztem szerelmed tárgyát, de ezek jutottak eszembe, remélem, nem bántottalak meg.
Más történelmi példa is akad. Mátyás király tipikus alfahím volt, a fia, Corvin János nem. Mátyás mégis próbálta a trónra juttatni, de nem sikerült. Ez mutatja, hogy az alfaság nagyrészt genetikai adottságokon múlik, és az alfák gyerekei lehetnek egész más típusúak, mivel mindenkinek két szülője van és a recesszív öröklés is beleszól a dolgokba.

hannawald 2011.11.30. 20:43:03

@Almandin: dehogy bántottál meg. de annyit hozzátennék, hogy biztos a beltenyészet miatt is volt gyenge idegzetű, de valószínűleg az sem segített neki, hogy egészen kicsi gyerekként pisztolylövéssel ébresztették, és hajnalban kivitték a hóba "gyakorlatozni" az amúgy sem túl jó fizikai állapotban lévő kisfiút. arról nem is beszélve,hogy vajon hogyan hat az egy gyerekre, ha gyakorlatilag el van szigetelve a szüleitől? s ha még a nővérétől is elválasztják (nem tudom hirtelen pontosan, de talán) 8-10 éves korában? ilyen indulással nem tudom, milyen géneket örökölve válhat valaki alfává...

Almandin 2011.11.30. 20:53:49

@hannawald: Valóban, nagyon rosszul nevelték szegényt. A beltenyésztésnek nem is igazán ő volt a legszerencsétlenebb áldozata, hanem egy apai nagybátyja, Lucivuci főherceg. Ráadásul őt is eléggé alfa pozícióba helyezte a családja, amiből hatalmas botrány lett, Lucivuci tipikus omegahím volt, tipikus degenerált figura:hu.wikipedia.org/wiki/Habsburg%E2%80%93Lotaringiai_Lajos_Viktor_f%C5%91herceg

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.30. 21:00:11

@Krapulax7: Ki flörtölt itt? :-P
Azért rossz lehet, ha neked még egy laza virtuális nemflört se fér bele a foglaltságodba, részvétem :-)

@Almandin: Amúgy a nagyon alfák fiai szinte soha nem bírnak alfák lenni, túl erős az elnyomás. Minél dominánsabb az apa, annál nehezebb a fiának, fiainak. Szerintem az alfáknak se az apjuk, se a fiaik nem alfák normális esetben.

Almandin 2011.11.30. 21:28:21

@skarlát betű: Nem feltétlenül. Van, ahol öröklődik a domináns hajlam. Pl. Tudor Erzsébet apja, Henrik is nagyon domináns típus volt. Vagy egy másik példa: Rusztaveli grúz költő így utalt Tamara királynőre: "Oroszlán kölyke oroszlán, ha hím, ha nő".

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.30. 21:36:19

@Almandin: Én férfiakról beszéltem, apa-fia viszonylatról. A nők még az alfa apákon is képesek túltenni :-)

Rogerthat 2011.11.30. 22:00:10

@skarlát betű: apa-fia alfaság szempontjából két ellenpélda jut hirtelen eszembe, politikus mindkettő. az egyik hazai: O. Viktor apukájáról is úgy hírlik, hogy kemény ember, karakteresen alfás jegyekkel.
a másik: a görög pénzügyi válság kapcsán olvastam az egykori miniszterelnök Papandreuról, hogy a görög politikai életben domináns család sarja, apukának is volt hatalma, neki is. most utánanéztem, igaz csak gyorsban és felületesen, de tényleg.

van egy olyan érzésem tehát, hogy az igazi alfaság, az igazi dominancia távolabbi rokon az elnyomással mint amilyennek elsőre tűnik.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.11.30. 22:15:25

@Rogerthat: OK, nem lehetetlen, de inkább kivétel, mint szabály. Persze nem mindegy, hogy milyen alfa az apa, de sok fiút nyomaszt a túlságos dominancia, és inkább megbénítja őket, minthogy arra sarkallná, hogy le akarják győzni az apát. Aztán a nagyon alfák persze ezen is túlteszik magukat, sőt, külön inspirálja őket. (OV is ez az eset.)

M-elicious 2011.12.01. 09:56:58

@Krapulax7: hadd foglaljam ossze a tegnapi purparle lenyeget, ahogy csekelyertelmusegem latja; mivel te ismered a temat, es forditottal par konyvet, cikket, sot, a tema egyik altalad istenitett "gurujaval" is volt szerencsed szot valtani, te lehetsz nagykepu es arrogans, de aki nem erte el a te intellektualis szintedet, az legyen csak szereny es alazatos, es hallgassa, amit osszehordasz. MUHAHA!

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.12.01. 14:26:36

Van ám itt még egy csapda. A nagy fokú hatalom szerintem olyan mértékig torzítja el, nyomorítja meg, teszi tönkre a gyakorló alfahímet, hogy szétrombolja azokat a tulajdonságait is, amelyek egy nő számára valaha (például pályája kezdetén) vonzóak lehettek. A végén tényleg semmi sem marad, ami vonzó lenne, mint a társadalmi-gazdasági státusza. És ez így nagyon szánalmas, nem?

Ezzel összefüggésben is írtam korábban, hogy egy jó képességű krapek szerintem a "maradj a hangszernél" stratégiával őrizheti meg valódi vonzerejét.

Krapulax7 2011.12.01. 15:59:12

@M-elicious: Egészségedre. Egy jó nevetés jót tesz a tüdőnek, meg az arc izmainak. Ettől van nekem is nagy arcom, hogy sokat röhögök.

@skarlát betű: Nem vagyok tyúk, de megismerem a tojást ha látok egyet :)
Jó lenne más körülmények között dumálni. Kezdek kíváncsi lenni hogy milyen ember is vagy te igazából. A neten mindenkinek egy számmal nagyobb a pofája mint élőben, és fogadni mernék, hogy ez alól te sem vagy kivétel. Mondom ezt minden rosszindulat nélkül, és egyúttal elismerve, hogy valszeg rám is igaz.

Az apa-fia dolog szintén nagyon szerteágazó, szinte lehetetlen szabályszerűségeket belelátni. Egyfelől akinek nincs alfa apja, az nem lát alfa férfimintákat, vagyis hátrányból indul. Akinek alfa apja van, az meg esetleg konfrontálódik és összezúzódik. Persze manapság a konfrontáció már nem olyan drámai, mint mondjuk párszáz éve egy királyi családban. Mostanság sokkal nagyobb probléma, hogy a büdös kölkök előtt nincs alfakép és fogalmuk sincs mit kezdjenek a nőkkel és az élettel.
Az USA-ból olyan felmérések jönnek, hogy csökken a tinik körében a szex. Sokan sok hülyeséget látnak ennek a hátterébe, de a fő ok tuti az, hogy egyre több srác töketlen.

Almandin 2011.12.01. 18:03:21

@kardhal77: Ez sok esetben így van (fejébe száll a hatalom). De ez nem törvényszerű. Orbán Viktor egyébként jó példa erre a hatalom kiváltotta jellemtorzulásra. A 22 évvel ezelőtti Orbán és a mai annyira különböznek egymástól, mintha nem ugyanarról az emberről lenne szó. Olvastam, hogy Kadhafi se olyan ocsmány zsarnokként kezdte a pályafutását, mint amivé vált később.

Almandin 2011.12.01. 18:50:04

@Krapulax7: Amit a nevelésről írsz, nagyon igaz. Rengeteg kisfiú nő fel értékelhető férfiminta nélkül. Pl. anyuka elválik, amikor még kicsi (5 év alatti) a gyerek, nem házasodik újra, esetleg nagybácsik sincsenek, később pedig főleg nőnemű pedagógusok foglalkoznak vele. Ez tényleg zavarokat okozhat felnőtt korában, nőies személyiségjegyek fognak benne dominálni.

Almandin 2011.12.01. 18:57:39

@Krapulax7: Én a fiatalok szexuális szokásairól ezt a felmérést találtam:www.webbeteg.hu/cikkek/szexualis_elet/10508/egyre-kevesebb-fiatal-el-szexualis-eletet-amerikaban
Ezt a felmérést szerintem elég rosszul állították össze. Hogyan lehet olyan kategóriát felállítani, hogy 15-24 éves korosztály? Egy 15 éves még egy 18-20 évessel sem azonos kategória, de egy 24 éves már vastagon felnőtt. Egész más, ha egy 15 éves nemi életet él, meg alkoholt fogyaszt, mint ha egy 23-24 éves teszi ugyanezt.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.01. 20:17:32

@kardhal77: Ebben kivételesen egyetértünk, van egy hatalmi szint, ami fölött már nem vonzó a pasi - normális nő számára. Mert már nem normális emberként viselkedik, ha valaha az volt :-)

@Krapulax7: Azt hittem, foglalt vagy, erre randira hívsz? :-P Vagy rosszul értelmezem?

Alfa hím lehet más is, nem csak a saját apa, erre valók az edzők, meg az a pár férfitanár, aki még maradt mutatóba. (Szerintem ínségesebb időkben még a plébános is használható valamire :-) Én még általánosban találkoztam olyan tanárokkal, akiktől rettegni lehetett, bár nem mondom, hogy ezeket zártam volna a szívembe :-)

@Almandin: Az ember már csak ezért se mer elválni, mert akkor honnan lesz a fiainak férfi mintája? Minden felelősség ránk hárul. :-(
Egyébként, ha jobban becsülnék a tanári pályát, lenne elég férfi, aki elmenne tanárnak, de minél több nő dolgozik egy hivatáson belül, annál kevesebb a munka társadalmi presztízse, és annál kevésbé fizetik meg.

Az tán nem olyan nagy baj, hogy 15-18 évesek nem szexelnek, a puritánok biztos nagyon örülnek neki. És ha valaki 24 évesen kezdi, akkor mi van? Összedől a világ? Vagy azt a károgást lehet hallani, hogy a fiatalok egyre korábban kezdik a szexet, hol azt, hogy már nem is szexelnek... Tényleg furcsa egy felmérés. De az USA-ban a konzervatív keresztény mozgalmak nagyon erősek, és ott az önmegtartóztatás divat. Aztán persze jól megszívják, mikor tapasztalatlanul összeházasodnak.

Almandin 2011.12.01. 20:50:55

@skarlát betű: Manapság kezdenek megint visszatérni a férfiak a tanári pályára, nekem elég sok tanár ismerősöm van a férfiak közül. Viszont nagyon nehéz ma tanárként elhelyezkedni Magyarországon. Az is nagyon érdekes, hogy miért van az, hogy az "elnőiesedett" pályákon alacsonyabb a fizetés. Talán a munkáltatók azt hiszik, hogy egy nőt részben mindig másvalaki (szülő, férj) tart el, és ezért kevesebb kell nekik? (Megjegyzem, ez hatalmas hülyeség, mert manapság a nők közt is kb. annyi egyedülálló van, mint a férfiak között).
Az amerikai szexelési szokásokról meg az a véleményem, hogy a két véglet náluk nagyon erős. Vagy a házasságig szüzek, vagy promiszkuitásban élnek. Bár itt is vannak érdekességek. Sokan ugyanis az orális szexet nem tartják nemi aktivitásnak, mert a Biblia nem említi. Emiatt nem ritka az olyan szűz menyasszony, aki már több tucat férfit leszopott. Tehát ez a mai szüzességdivat nagyon álszent.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.01. 21:40:08

@Almandin: Nagyon bonyolult ez, hogy miért süllyed egy hivatás társadalmi presztízse, ha többségbe kerülnek a nők, és ehhez köthetően miért lesz alacsonyabb a fizetések színvonala... A nők mindenütt kevesebbet keresnek, még ugyanolyan jellegű munkáért, ugyanolyan státuszban is, mint a férfiak, úgy 15%-kal, ha jól emlékszem. Biztos az a hamis látszat is belejátszik, hogy úgyis van eltartó, bármennyire is hamis, és még ha két kereső van is, milyen alapon kéne a férfit gondolni eltartónak? Elválaszthatatlan ettől a gyerekvállalás, a nőknek a munkából való kiesése, még akkor is, ha nincs gyerekük, mert ELVILEG lehetne, és akármikor lehet... Nagyobb kockázatot látnak a női munkaerőben, pedig a tanulmányok azt bizonyítják, hogy a megbecsült női munkaerő lojálisabb a munkáltatóhoz. (Persze, ehhez hosszú távon kellene tudni gondolkodni, ami kis hazánkra egyáltalán nem jellemző.)

Az is tény, hogy a nők sokszor végeznek gondoskodó, és nem termelő jellegű munkát, és ezek megbecsültsége alacsonyabb, már csak azért is, mert nincs belőlük nyereség. De most ebben belemenni nagyon messzire vezetne :-)

Orális szex: ja, Clinton is így gondolta, ő aztán nem létesített szexuális kapcsolatot Monicával. Lehet, hogy Monica szűz volt, ki tudja... :-)
Egyébként számomra az orális szex sokkal intimebb valami, mint a dugás, de nem mindenki gondolja így, a jelek szerint. Orális szüzességről is kéne beszélnünk. :-)

Almandin 2011.12.01. 22:03:19

@skarlát betű: Igaz, hogy sokszor kevesebbet keresnek a nők, mint a férfiak, de ahol én eddig dolgoztam, egy fillér különbség se volt az én és a férfi kollégáim fizetése között. Meg is nézhette volna magát a munkaadóm, ha rájövök, hogy nekem kevesebbet fizet... Inkább tényleg az a jellemzőbb nálunk, hogy az elnőiesedett szakmák bérezése alacsonyabb. A nem termelő jellegű munkáról meg az a véleményem, hogy akkor az orvosoknak és a bankároknak, reklámszakembereknek, stb.. is kevesebbet kellene keresniük, a sikeres színészekről nem is beszélve. Mégis sokat keresnek (mondjuk az orvosok M.o.-n nem annyira).
Egyébként pont nekem is eszembe jutott ez a Clintonos példa. Lehet, hogy a sok "szüzike" Amerikában pont őt idézgeti, amikor mondjuk szopáshoz készülődik. Lehet, hogy ezek a lányok egyébként nem maszturbálnak, mert azt viszont tiltja a vallás. Ez is mutatja, hogy a bigottságból milyen nyakatekert őrültségek tudnak kialakulni.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.01. 22:18:23

@Almandin: Persze, nem minden nem termelő munka alulfizetett. De az orvosok, bankárok és reklámszakemberek tudnak profitot termelni (még az orvosok is, magánpraxisban), egy óvónő elég nehezen. Magánoviban talán egy keveset, ha van elég fizetőképes kereslet. Azért nem egyszerű, viszont a magánovik és családi napközik piacán nem sok a férfi vállalkozó, legalább :-)

Remélem, a szopásért cserébe nyalás legalább jár :-P Aki pedig hülye módon tartja be a hülye szabályokat, az meg is érdemli a sorsát.

Krapulax7 2011.12.02. 08:32:00

@Almandin: Én angol forrásokat láttam, de gondolom a magyar cikk írói is :) Persze hogy hülyeség egy ilyen széles életkori sávot egybemosni, de azért néhány általános következtetés így is érvényes. Például érdekes a tencencia, hogy régen több fiatal fiú szexelt, mint csaj, de mára ez megfordult. Tényleg sok jel mutat abba az irányba, hogy túlságosan feminizálják a fiatal srácokat.

Krapulax7 2011.12.02. 08:50:09

@skarlát betű: Először csak valami személyesebb hangvételű netes párbeszédre gondoltam, de látom te szökellsz mint a gazellák, úgyhogy elfogadom a javaslatodat :D

Nem azért kevés a tanári fizetés, mert kevés ott a pasi és a nők fizuját "csökkentik". A pénz mindenütt kevés, lásd az orvosi szakma vergődését. A fizunak az egészhez semmi köze, se mint ok, se mint okozat.
Ahogy egyre több a női tanár, a férfiaknak egyre kevesebb kedve van a pályához, mert úgy érzik a kívülállók szemében megkérdőjeleződne a férfiasságuk. Persze mindez tudat alatt, ahogy szokásos.
Egyébként azzal nem számoltok, hogy feminista hadjárat zajlik a férfiak ellen, ami a maradék néhány férfitanárt is eltántorítja. Az, hogy a maszkulinitást meghurcolják, és az a liberális alapállás, hogy csak nő lehet jó tanár, az alap. De amikor egy dühös diák egyetlen szavára meghurcolnak és akár börtönbe is vágnak, kétszer is meggondolod hogy tanár akarsz-e lenni. Különösen egy olyan feminizált társadalmi közegben, ahol a közvélemény is automatikusan keresztre feszít, és a vádat akkor sem tudod lemosni magadról ha egyébként kiderül, hogy ártatlan vagy.
Mondjuk én nemzetközi trendekről beszélek, Magyarországra hál'istennek ez még nem gyűrűzött be teljesen (csak félig).

Krapulax7 2011.12.02. 08:54:11

@skarlát betű: "A nők mindenütt kevesebbet keresnek, még ugyanolyan jellegű munkáért, ugyanolyan státuszban is, mint a férfiak, úgy 15%-kal, ha jól emlékszem."
Jól emlékszel, ez a feminista propaganda, csak sajnos színtiszta hazugság. Válogasd meg jobban a forrásaidat, ha igényes vagy a hitelességedre.

deansdale.freeblog.hu/archives/2011/03/27/Feminista_hazugsagok_-_fizetesek_uvegplafon/

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.02. 13:32:59

@Krapulax7: Ez saját szöveg?
A forrásaim sokfélék, és nem is csak magyarok, volt szerencsém olyan gender szakértőkkel beszélgetni, akik ezt a területet nagyon tudják, és meg is élnek belőle, mert vállalatvezetőknek képesek eladni a szakértelmüket. (Tőlünk nyugatabbra van komoly esélyegyenlőségi politika is.) De nincs időm előkotorni a jegyzeteimet, mindenesetre az általad belinkelt szöveg megint csak bicskanyitogató.

A gyerekvállalás természetesen abszolút belejátszik ebbe az egészbe, de légy oly jó, ne tégy úgy, mintha azért szülnénk gyereket, mert nekünk az olyan klassz, és egyedül döntenénk róla. Azért az nagyon durva, hogy azért bűnhődjünk, mert nők vagyunk, és mert vállaljuk, hogy megszüljük és felneveljük a jövő nemzedéket, aki majd a férfiak és a gyerektelenek nyugdíját is kitermeli. (Ezek, a most fintorogva emlegetett kis pisisek fognak téged is belenkázni, ha elélsz addig... És főleg a lányok, akik persze erről álmodoznak egész életükben.) Itt siránkozik boldog boldogtalan, hogy nem születik elég gyerek, és vállaljunk többet, közben meg a pofánkba kapjuk, hogy úgy kell nektek, minek szültök, akkor kiestek a munkából, rohadjatok meg, ti nem tudtok heti 80 órát gürizni, mint a pasik, naná, hogy nem tudunk. Legfeljebb az, aki kimarad a gyerekvállalásból, de arra meg rásütik, hogy rohadt önző szingli, aki csak saját magával törődik.

Én nagyon szeretem a pasikat, és nem vagyok férfiellenes, ez fix, de azt ki nem állhatom, ha valaki nőellenes, és nyivákol, hogy a pasikat hogy elnyomják. Nem lehetne értelmesen beszélni ezekről a témákról, és belátni, hogy igenis több teher hárul a nőkre? Te szeretnél nő lenni? Szeretnél gyereket szülni, szoptatni, otthon maradni vele, cipelni a babakocsit a lépcsőn le-fel, tönkretenni a derekadat, és sorolhatnám még? De mi megtesszük, és szerintem ezért nem kóser lenézni bennünket, és jól a pofánkba dörgölni, hogy hülye vagy, bekaptad a legyet. Igen, még vannak köztünk olyan marhák, akik gyereket vállalnak, és ezért elveszítik a melójukat. És próbálnak valahogy egyensúlyozni a háztartás, a gyerekek, meg a munka között, mert alfa vagy egyéb hím bácsi nem tartja el a bagázst. Úgyhogy kicsit több tiszteletet, ha lehetne. Uff.

Krapulax7 2011.12.02. 14:45:55

Ej de tüzes lettél hirtelen :)

Ez az egész téma nagyon nem illik ide, ha erről akarsz beszélgetni, örömmel állok elébe, de nem itt. Kár lenne beleköpni ebbe a jobbra érdemes topikba.

Igaz hogy a csipkelődős hangulatnak már így is lőttek, szóval majdhogynem mindegy, de nekem egyszerűen bántaná a szépérzékemet :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.02. 14:53:58

@Krapulax7: Egyem a szépérzékedet, majd aggódom én a saját topikjaimért :-P

Krapulax7 2011.12.02. 14:58:43

És fáradjak észérvekkel vagy olyan vagy mint az átlag feministák, akiket a dogmából sehogysem lehet kibillenteni?

Krapulax7 2011.12.02. 15:27:16

Elismerem, ezt lehet pofátlan kérdésnek értelmezni, de "személyes szempontból" teljesen semlegesnek és ártatlannak szántam. És csak azért ragadtattam erre magam, mert évek óta nem találtam feministát, akivel logikus, érvelős vitát lehetett volna folytatni, és aki elismerte volna ha nincs igaza. Isteni csoda lenne ha te lennél az első.

Példának okáért hiába mondom, hogy a közszférában általános érvényű bértáblák vannak, ezért ott fizikai képtelenség a férfiaknak többet adni, egy default feminista elengedi a füle mellett és elkezd "láthatatlan" különbségekről beszélni.
A versenyszférában meg ha a nők elvégeznék ugyanazt a munkát kevesebbért, akkor nem létezne cég a világon, ami alkalmazna akár csak egyetlen férfit is.
És ezzel kilőttünk mindent, ugyanis a közszférán és a versenyszférán kívül nincs foglalkoztatás.
Nem egy ördöngősség rájönni a dolgok logikájára, csak a feministák általában immunisak rá.

Almandin 2011.12.02. 18:36:17

@Krapulax7: Egyrészt tényleg igaz a fiúgyerekek feminizálása. Ez gyakran nem is tudatos, hanem kialakul. Mint említettem, gyakran férfi nélküli családban nőnek fel, női pedagógusokkal teli iskolában. Ma pl. sok szülő megijed, ha a fia harcias játékokat játszik, meg játékkardot, játékpisztolyt kér. Pedig ennyi erőszakos játék szerintem nem árt.
Az is látható tendencia, hogy ma a fiatal férfiak közül sokan bajlódnak a lányokkal, nem tudnak maguknak nőt szerezni. Ennek több oka is lehet. A mai fiatal lányok gyakran túl magasra teszik a mércét, és ha egy fiatalember nem jóképű, gazdag, tanult, trendi, stb. egy személyben, már ismerkedni se állnak le vele. Másrészt régebben azért szexelt több fiatal fiú, mint lány, mert a lányoknál még néhány évtizede valamennyire létezett a szüzességkultusz.

Krapulax7 2011.12.02. 21:04:08

Régen volt egy pár laza erkölcsű lány, aki váltogatta a pasikat. Manapság van egy tonna csaj, aki kapható, de csak pár srác elég penge, hogy ezt ki tudja használni. Így fordultak meg az arányok.
Ennek az oka nagyjából a feminizmus. Persze, sarkítok, és hát aki nem foglalkozott a témával az most hülyének néz. Sebaj, én már évek óta foglalkozom vele, és tudom mit beszélek :)
A feminizmusnak köszönhető társadalmi folyamatok emelik folyamatosan a nők státuszát és rombolják a pasikét. De arról senki nem beszél, hogy ez a nők hipergám ösztöneinek keresztbe tesz. Így alakulhatott ki nyugaton az, ami lassan-lassan hozzánk is kezd beszivárogni, és amit a szókimondó csákók "(alpha) cock carousel"-nek neveznek. Inkább nem fordítanám le :) Nagyjából azt takarja, hogy a nők harminc-iksz éves korukig csak a menő csávókkal henteregnek, aztán ott jönnek rá, hogy család kéne meg gyerek, és akkor kell hirtelen egy jó egzisztenciával rendelkező béta, aki örömmel kap a kissé kopott árucikk után is, mert hát évtizedekig mellőzve volt. Mostanában viszont a béták mintha lázadnának...

Almandin 2011.12.02. 21:21:25

@Krapulax7: Valóban régen az volt a jellemző, hogy a 16-20 éves fiúkák vagy bordélyba jártak (gyakran először az apjuk vitte el őket), vagy néhány könnyűvérű lánnyal henteregtek, vagy kicsit idősebb (30-40 éves) férjes asszonyokkal szerezték az első tapasztalataikat. Viszont azzal a nézeteddel nem értek egyet, hogy mindennek a feminizmus lenne az oka. Az a baj, hogy ma Magyarországon az emberek többsége (tévesen) a feminizmust annak szélsőséges irányzatával azonosítja. Ha nem lett volna feminizmus, ma a nők nem lennének választópolgárok, és az a nő is nagyon ritka lenne, aki az alapvető írni-olvasni tudásnál nagyobb műveltséggel rendelkezne. Ez azért nem lenne jó. Szerintem a szélsőséges feminizmus, amely inkább nőuralomra törekszik és a férfiakat ellenséges agresszornak tünteti fel, már káros. De én sem szeretnék olyan világban élni, ahol a nők születésüktől halálukig valaki függvényében léteznek, és gazdasági függetlenség hiányában az életük alakulását sem tudják igazán irányítani. Egyébként a mai konzervatívok többsége is ellentmondásosan gondolkodik. Pl. adva van egy értelmiségi konzervatív apa, 18 év körüli leánnyal. A papa lehet, hogy gyakran szidja "a feministákat" sok mindenért, de azt elvárja, hogy a lánya menjen egyetemre és szerezzen diplomát, mert mondjuk már többedik generációs értelmiségiek, és "hogy nézne ki, ha a lány nem lenne diplomás". Az már eszébe sem jut, hogy az általa gyűlölt feministák harcolták ki annak idején, hogy a lányok is tanulhassanak egyetemeken.

Krapulax7 2011.12.02. 21:27:47

@Almandin: Neked is csak azt tudom mondani, amit a blog gazdájának: kár szétbarmolni ezt a jó kis eszmefuttatást (meg az ígéretes flörtölést :\) feminista témákkal. Afelől viszont nyugodt lehetsz, hogy nem sok félreértettebb dolog létezik a feminizmusnál, és benned is él jópár tévképzet. Az amit te szélsőséges ágnak gondolsz, amivel szerinted "összekeverik" a feminizmust, valójában az lobbizik a parlamentben. Egyszerűbben úgy is mondhatnám, hogy feministáéknál a radikálisok a mainstream.
Másfél éve blogolok angolul (is) a témában, és előtte hosszú évekig művelődtem. Bízz bennem: tudom mit beszélek. A stílusom lehet hogy még mindig arrogáns, de nem véletlenül :D

Almandin 2011.12.02. 21:39:56

@Krapulax7: Nem sértődöm könnyen, így nem kell attól félned, hogy bármit szétbarmolnék. A feminizmust azonban te kezdted most emlegetni. Nem probléma, hogy sok mindenben más a véleményed, szerintem jól (és sértéseket mellőzve) el tudunk erről vitatkozni (egy blog erre való egyébként). Foglalkoztam én is a feminizmus történetével, és valójában Európában több, mint 200 éves múltja van. Jelenleg valóban a radikálisabb irányzatai hallatják inkább a hangjukat, és ezek szerintem kifejezetten ártanak a nők jogainak. Pl. a családon belüli erőszak témakörében egy ilyen "veszettfeministának" nem lehet megemlíteni, hogy sok esetben a nők is lehetnek elkövetők, mert akkor azonnal nőellenességgel vádolnak. Pedig nem fekete-fehér ez a témakör sem (hangsúlyozom, ellensége vagyok a családon belüli erőszaknak). Igaz, hogy statisztikailag nagyobb az esélye, hogy férfi az elkövető, de sok nő is veri a férjét, vagy lelkileg terrorizálja (ez a gyakoribb). Pl. itt egy érdekes (és sajnálatos) eset a közelmúltból:www.zsaru.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1552

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.02. 22:18:29

Emberek, ne hagyjátok abba, előre a 200. kommentig!

Feminizmusról most egyszerűen nincs kedvem vitatkozni, mert nagyon messziről kéne kezdeni, és ez a poszt tényleg nem erről szól... Krapulax, te legalább olyan szélsőségesen fogalmazol és állsz hozzá, mint a véresszájú feministák. A Parlamentben alig van nő mutatóban, és feminista még kevesebb. Egyébként pedig tényleg nagyon szomorú, hogy Magyarországon a feminizmus még mindig szitokszónak hat, nem mondom, hogy erről maguk a legharcosabb nőmozgalmárok nem tehetnek, mert igenis tehetnek, sajnos. De az esélyegyenlőségi mozgalmak nélkül nagyon szomorú lenne a világ, persze lehet, hogy a tizenéves csávók könnyebben dugnának. Hát, sajnálom, ez van. Fájhat nagyon, hogy évezredek után most a nőnek nem kuss a neve, ahogy az is sokaknak fájhat, hogy a feketék nem külön buszon utaznak. Ugye, milyen szörnyű dolog?

Almandin 2011.12.02. 23:01:56

@skarlát betű: Nekem is hasonló a véleményem. A végletek sohasem jók, viszont nem lenne jó egy olyan világban élni, ahol nőként teljesen alárendelten és kiszolgáltatottan kellene élnem.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.12.03. 00:24:44

@skarlát betű:

"A Parlamentben alig van nő mutatóban..."

A bíróságokon ugyanez a helyzet, csak éppen fordítva. Ügyvéd barátaim mesélik, hogy büntetőügyekben még csak-csak felbukkannak férfi bírák, de munkaügyi perekben gyakorlatilag totális nőuralom van.

A pedagóguspályáról pedig már volt szó. Annó, amikor jómagam is tanítottam egy pár évet, egy olyan tantestületben voltam, ahol a 48 főből heten voltunk férfiak (ennek minden előnyével és hátrányával együtt); a hagyományos év végi tanár-diák focimeccshez még a pedellust is be kellett szerveznünk :-)

További érdekes (de abszolút érthető) jelenség volt az olyan fiúgyerekek férfitanárokhoz való, olykor erőszakos "törleszkedése" (általános iskola), akiket otthon az anyjuk nevelt, apa nélkül. Üvöltött a srácokról az igény, hogy igénylik a férfitársaságot, a férfiszövegeket, egyszóval a mintát.

Persze olykor az anyukák is törleszkedtek; biztosan nekik is hiányzott a, khm, a minta :-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.12.03. 00:26:35

@tiboru:

Stilisztikai megfontolásokból az utolsó előtti mondatból az első "igényt" kéretik figyelmen kívül hagyni :-)

Krapulax7 2011.12.03. 10:56:05

A feministák - mai formájukban - csak egy átverés, ami tövig kihasználja a férfiak lovagias ösztöneit.
SB, te eddig kifejezetten intelligensnek tűntél, lenne egy kihívásom:
Fogadjunk, hogy nem tudsz semmilyen feminista állítást felhozni, amit ne tudnék tényekkel cáfolni.
Amit a feministák mondanak, az hazugság.
Ennyire kategorikusan ki merem jelenteni, mert évek óta vitázok feministákkal, és soha, egyetlen egyszer sem tudtak bizonyítani semmit.
CSBE tekintetében is véres a szájuk, de arról hallgatnak, hogy minden kapcsolati forma közül a leszbikus pároknál a leggyakoribb a fizikai erőszak. Erre azért kicsit elkezdi vakargatni a fejét a kívülálló, nem?
A fizetési különbségek is ugyanilyen téma, 20 másodperc gondolkodással rájöhet bárki, hogy félrevezetés az egész, de az ex-feminista(!) Warren Farrell tudományos igényességű anyagokat állított össze a témában, könyve és videó is vannak fent a neten, utána lehet nézni.
Aki meg arról beszél, hogy a társadalom tetején sok a férfi, az rendszerint vak arra, hogy az alján meg még sokkal több.

A nőket soha nem nyomták el a férfiak, és most sem nyomják el. Aki mást állít hazudik. És a kételkedőknek szívesen el is magyarázom, hogy miért.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.12.03. 10:59:49

@Krapulax7:

Tessék, a nőellenes világkonteó:

konteo.freeblog.hu/archives/2011/03/08/a_noellenes_vilagosszeeskuves/

Amúgy csak nekem tűnik úgy, hogy rárepültél SB-re?

:-)

Rogerthat 2011.12.03. 11:26:34

@Krapulax7: soha? sehol? még mondjuk a keményvonalas iszlám társadalmakban sem? és szavazati joguk is volt mindig?

egy rakás feminista lózung van, ami nyilvánvalóan marhaság, ebben szerintem senki nem vitázik veled, de a 'soha és most se elnyomás'-vonalat nem hiszem hogy teljesen komolyan gondoltad.

Krapulax7 2011.12.03. 11:28:36

@skarlát betű:
"Krapulax, te legalább olyan szélsőségesen fogalmazol és állsz hozzá, mint a véresszájú feministák."
Meglehet. Viszont van közöttünk egy apró különbség: ők hazudnak, én meg igazat mondok. Nem egy érme két oldala vagyunk, hanem a jó, a rossz és a csúf. A csúf még nem tudom ki lesz de a másik két szerep adott :)

"A Parlamentben alig van nő mutatóban, és feminista még kevesebb."
És? Ez semmit nem jelent önmagában. Egymillió magyarázata lehet (és van is) amiben semmi nőelnyomás nincs.

"Magyarországon a feminizmus még mindig szitokszónak hat"
Ez legfeljebb féligazság, mert vannak körök ahol ez inkább afféle "belépő". De ahol igazság van benne, ott a feministák maguk tehetnek róla.

"esélyegyenlőségi mozgalmak nélkül nagyon szomorú lenne a világ, persze lehet, hogy a tizenéves csávók könnyebben dugnának."
Rosszfelé sarkítod a dolgokat. A női esélyegyenlőségnek volt egy 10-20 éves szép időszaka az 1900-as években, amikor pikk-pakk elértek mindent amit akartak. Azóta nem tudják elfogadni, hogy nyertek, és haza kéne menni.
Egyébként ha hiszel az esélyegyenlőségben akkor légy oly kedves gyere ki velem tüntetni az egyetemi férfikvóta bevezetéséért, ugyanis már jóideje több nő jár egyetemre, mint férfi, és ez nem "egyenjogú".

"Fájhat nagyon, hogy évezredek után most a nőnek nem kuss a neve"
Ne menj bele a leghülyébb elb*szott sztereotípiákba mert nagyot fog zuhanni az irántad érzett megbecsülésem. A nőknek sosem volt kuss a neve. Más volt a szerepük, mint a férfiaknak, de tisztelték és becsülték őket, olyannyira, hogy a férfiak általában még a vadidegen nőkért is feláldozták az életüket. Feminista torzításon keresztül nézel a múltba, és olyan nőelnyomásról beszélsz ami nem létezett.

"az is sokaknak fájhat, hogy a feketék nem külön buszon utaznak"
Na látod a négereket tényleg elnyomták. A nők sosem utaztak külön buszon. Ámbátor manapság már van ilyen, de kifejezetten a nők kedvéért, hogy ne kelljen elviselniük a barbár férfiak társaságát...

"Ugye, milyen szörnyű dolog?"
Az egyetlen szörnyű dolog, hogy egy rakás banális férfigyűlölő sztereotípiát horoggal-damillal benyeltél, és nem működik a kritikus gondolkodásod, ami felülvizsgálhatná a hazugságokat.

Ja nem. Van egy még szörnyűbb dolog: hogy ezek a férfigyűlölők már a parlamentben lobbiznak.

Csak egy, egyetlen apró kis példát hoznék, ami számomra mindent elmond a lényegről:
Mindenki hallott ugye a cserkészekről. Két szervezetük létezik: az uniszex és a lánycserkészek. Csak-fiúknak cserkész szervezetet is akartak csinálni, de azt TILOS. Ez lenne a patriarchális társadalom? LOL

Krapulax7 2011.12.03. 11:34:39

@Rogerthat: "soha? sehol? még mondjuk a keményvonalas iszlám társadalmakban sem? és szavazati joguk is volt mindig?"
Teljesen egyoldalúan szemléled a dolgokat. A férfiak helyzetét kihagyod a képből. Az iszlám országokban a férifakon is legalább annyi a nyomás, mint a nőkön, csak azt a BBC-n nem látod. Hogy például ha egy nőt nyilvánosan megvernek, akkor ugyanolyan bűnért a pasit gondolkodás nélkül kivégzik.
A nőknek a történelem során rengetegszer volt szar a helyzete, ez tény. Ezzel senki nem vitázik, és a feministák is erre mutogtnak egyfolytában. Amire nem mutogatnak, bár ugyanolyan történelmi tény, hogy azokkal a nőkkel egy sorban élő férfiaknak soha nem volt jobb a szituja, legfeljebb rosszabb. Gondolkodj és rájössz. A jobbágynak szerinted mennyivel volt "jobb", mint a feleségének? Na ugye.

A szavazati jog is marhára vicces téma, mert a kérdésed feltételezi, hogy a férfiaknak mindig volt szavazati joguk. Az átlag eltelt idő a férfi és a női szavazati jog bevezetése között világszerte nagyjából 10 év. Micsoda pusztító rabigában tartása ez a nőknek, adjatok keszkenőt hogy legyen hova sírnom.
Egyébként ez a különbség abból adódott, hogy annak idején úgy gondolták, családonként egy szavazat jár, és azt a családfő adja le. Nem azért mintha a nő értéktelen lenne, hanem mert a férfi tartotta el a családot.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.12.03. 11:35:55

@Krapulax7:

Szerintem a csak-fiúknak cserkészcsapatokat elsősorban a szülők ellenzik, mert nem akarják, hogy az érdeklődő plébánosok rájukvessék vigyázó tekintetüket.

Krapulax7 2011.12.03. 11:36:35

@tiboru: ~Kedden még szívesen dumálgattam volna vele, mert értelmes felnőtt embernek tűnt, aki hozzá tud tenni valamit egy társalgáshoz.
Sajnos ez a feminista téma lerombolta az illúziót, dehát na. Ilyen az élet.

Krapulax7 2011.12.03. 11:42:49

@tiboru: A lánycserkészeknél ilyesmi nem fenyeget, mi? :)
Egyébként nem: a szülők is akarják, a gyerekek is akarják, a cserkészoktatók is akarják. A feministák tiltakoznak, és az állam engedelmesen letérdel eléjük.

Akinek van ideje olvasgatni:
www.ferfihang.hu/2011/10/20/ferfihang/
Itt van némi - szájhabzást mellőző - ízelítő.

hannawald 2011.12.03. 11:55:26

@Krapulax7: ne haragudj, de ezt már nehezen viselem.
arra válaszolj nekem, kérlek, hogy férfiakat hol adnak el házasság és adósság rendezés céljából?

Krapulax7 2011.12.03. 12:05:09

Az, hogy ki fizet kinek a házasságkötéskor, társadalmi megszokás dolga. Van ahol a nő családja kap valamit, van ahol a nő családja ajándékoz. Például biztos hallottál már hozományról. Kedves feminista csavar, hogy bárki fizet bárkinek, abból MINDIG azt hozzák ki, hogy nőelnyomás. Sőt, a feministák mindig mindenből azt hozzák ki, hogy nőelnyomás :P

Látom te sem érted: nem azt mondom, hogy a nőknek sosem rossz. Azt mondom, hogy a nők problémáit nem a "gonosz" pasik "elnyomása" okozza. Még ha valahol az egyenlítői afrikában találsz is olyan bennszülött törzset, ahol 10 kecskéért lehet venni egy nőt, az aki "fizet" azért a nőért megszabadítja a nő családját a szegénységből és aztán élete végéig eltartja azt a nőt. Mindig, mindig és mindig teljesen egysíkúra hegyeztek ki minden képet, és szisztematikusan vakok vagytok az érme másik oldalára. Így könnyű elhinni a feminista ostobaságokat.

De ha már itt tartunk: mi köze ennek a modern feminizmushoz? Ha SB azt mondaná, hogy elmegy afrikába és segít a sanyarú sorsú nőkön, egy flakon ásványvizet még adnék is neki hogy hozzájáruljak a munkájához. De itt nem erről van szó, hanem arról, hogy a mi magyar társadalmunkat verik szét hazugságokkal. Ez azért teljesen más tészta.

Rogerthat 2011.12.03. 12:18:09

@Krapulax7: nem ez a poszt témája, vagyis offolunk, de:

1, Szaúd Arábiában törvény tiltja a nők autóvezetését. ugyanott a férfiak autóvezetését nem tiltja törvény. a burkaviseletet pedig nem tudom hogy hol szabályozza jogszabály, és hol csak a szokásjog, de gyanítom hogy jelenleg a világon több nő hord ilyen ruhát, mint amennyi önszántából tenné. persze nézőpont kérdése, lehet hogy ezzel tulajdonképp a nőket védik a barbár férfiak molesztálásától. :)

2, szavazati jog:
ffi-női szavazati jog bevezetése közötti átlag 10 év eltérésről beszélsz, feltételezem hogy megalapozottan, valamilyen általad hitelesnek vélt forrás alapján.

beleszámolta a forrásod mondjuk Szaúd Arábiát (fn.hir24.hu/vilag/2011/09/26/vegre_szavazhatnak_szaudi_nok/), vagy hogy ne menjünk messzire, Svájcot (svajcesmas.blogspot.com/2011/02/nok-valasztojoga-svajcban.html) is ebbe az átlagba?

hannawald 2011.12.03. 12:20:29

@Krapulax7: hűha.
komolyan azt mondod, hogy egy ilyen törzsnél, ahol eladják a nőket (nem ritkán 10-12 évesen), azoknak a nőknek tisztességes sorsuk van, hiszen életük végéig eltartják őket és a családjuk is milyen hyper jól jár?
könyörgöm, írd le (mondd ki hangosan), hogy van, ahol elnyomják a nőket (és nem csak afrika)!
ennyit kérek.
a modern feminizmusos témához azért nem szólok hozzá, mert nem érzem úgy, hogy kiforrott és mérvadó véleményem lenne, mivel munkaerőpiaci tapasztalataim nincsenek, és a mindennapokban sem igazán tapasztalom meg a hátrányát annak, hogy nő vagyok (egyes tanároknál kicsi előny, másoknál kicsi hátrány, de ennyi...), viszont mondom, nem gondolom hogy áttekintő képem lenne a helyzetről. úgyhogy nagyon bölcsen hallgatok.

hannawald 2011.12.03. 12:23:38

@Rogerthat: nekem volt, olyan tanárom (aki egyébként politikus...) és azzal poénkodott ( bár rezzenéstelen arccal), amikor a választási rendzserekről volt szó, hogy ő igazából most sem adna a nőknek szavazati jogot. és EGYEDÜL én szólaltam fel/reagáltam, hogy ezt azért köszönjük... mire kicsit szabadkozott...

Krapulax7 2011.12.03. 12:32:10

@hannawald: Nem érted a lényegét a helyzetnek. Az emberi sorsoknak mindenütt van valamilyen adott dinamikája, amiben van úgy hogy egy nőnek sz*r, van hogy egy férfinak. Ilyen értelemben persze hogy vannak nők, akikre rá tudod sütni, hogy valaki valamiért valahogyan "elnyomja" őket. Ami NEM létezik, az a feminista agyrém, miszerint a férfiak szisztematikusan elnyomnák a nőket, mondjuk a fizikai erejüket felhasználva.
De ha ragaszkodsz a kisstílűbb állásponthoz, és a nagy kép helyett tényleg valami eldugott posványokban vizsgálod egyes nők helyzetét, akkor ugyanezt fordítva is meg tudod tenni, és ha kinyitnád a szemed akkor azt látnád, hogy legalább ugyanannyi férfi is "elnyomásban" él, mint nő.
Majd akkor fogom elfogadni, hogy "a férfiak elnyomták a nőket", ha mutatsz nekem egy működő társadalmat, ahol a férfiak függőágyban szívószálazzák a Pina Coladat miközben a nők a kénbányában rohadnak.

Egyébként, csak mintegy mellékesen, a szervezett házasságok többségénél a srácot pont ugyanúgy belekényszerítik mint a csajt. Akkor ez számára ugyanolyan elnyomás, nem?

hannawald 2011.12.03. 12:38:56

@Krapulax7:
feladom. probáltam normálisan megfogalmazni, hogy mi a bajom a te álláspontoddal, ill. azzal, ahogyan kifejezed azt.
de nem akarod megérteni.
nem gondolom, hogy annyira elvetemülten férfigyűlölő, vagy feminista lennék (ha egyáltalán...), de a te elvakultságod csak arra sarkall, hogy ebbe az irányba mozduljon el a gondolkodásom.
kételkedni kell. mindig és mindenben. de tagadni? az nagyon erős dolog. hadd ne kelljen felhozzak kényes példákat még a női egyenjogúság(talanság) mellett arra, amit nem olyan "szép" dolog tagadni...

Krapulax7 2011.12.03. 12:39:31

@Rogerthat: Fantasztikusan frappáns példát hoztál, csak nem arra amire gondolod. Nagy dobra verik, hogy tyűűűűű, ez a szemét Szaúd-Arábia csak most fogja engedélyezni a nőknek a választójogot, ez a mocskos patriarchátus.
Nézd meg a wikit, hogy a pasik mikor szavazhattak. Egyszer 1960-ban, meg egyszer 2005-ben. Ehhez a 2005-höz képest ha a nők 2015-től szavazhatnak, az pont 10 év. Ha az 1960-at nézzük, ahhoz képest kicsit több; de azért valahogy mégiscsak más a dolog csengése, nem? A nők 2 (azaz kettő) választásból maradtak ki.

A példád arra volt jó, hogy rámutasson, az egyoldalú feminista újságírás milyen demagóg és mennyire könnyen lehet vele hülyíteni embereket.

Krapulax7 2011.12.03. 12:49:18

@hannawald: "hadd ne kelljen felhozzak kényes példákat még a női egyenjogúság(talanság) mellett arra, amit nem olyan "szép" dolog tagadni..."
Aha, és most megint a lovagias ösztönhöz beszélsz, hogy egy úriembernek nem szép kétségbe vonni a nők hazugságait. Hm. Lássuk inkább azokat a példákat.

Nekem van egy: nyugdíjkorhatár. Az törvénybe iktatott nemi diszkrimináció, amit a "férfitöbbségű parlament" szavazott meg.
Tudsz hasonló példát mondani, csak olyat ami a nők ellen szól? 6-8 éve teszem fel ezeket a kérdéseket de tücsökciripelésen kívül más választ nem nagyon kaptam még. Meg persze azt hogy nőgyűlölő vagyok, lol.

Krapulax7 2011.12.03. 12:52:48

@Rogerthat: A burkát elsősorban a konzervatív nők erőltetik, csakúgy mint a még zordabb helyeken a lányok "körülmetélését". Ami persze megint egy külön érdekes téma, de ne menjünk bele.
A lényeg az, hogy semmit nem tudtok az arab kultúráról, csak annyit, amennyi a feministák háborgásaiból átjön. Az meg csak annyi, hogy "szemét pasik". Ez nekem elég sztereotípnak tűnik, főleg egy olyan csoporttól ami papíron a sztereotípiák ellen harcol.

Rogerthat 2011.12.03. 12:58:46

@Krapulax7: az emberi sorsoknak van dinamikája, ahogy mondtad. Szaúd Arábiában is. a dinamika része a választójog, a burkaviselési kötelezettség, meg az autóvezetési jog - ez utóbbira például nem reagáltál.
mint ahogy a svájci példára se. és szerintem sokakat meggyőznél az igazadról (bár tudom, nem célod), ha mutatnál valami forrást arról a bizonyos átlag 10 évről. vagy akár arról is, hogy a burkát elsősorban a konzervatív nők erőltetik.

apropó, te milyen (nem-feminista) sajtóból szerezted tudásodat az arab kultúráról, és ahonnan én szereztem, ott mitől látod bizonyítottna a feministaságát? komolyan érdekelnének a forrásaid, meg hogy ők mitől hitelesek, mások meg mitől hiteltelenek számodra.

szerintem meg a kommentjeid arra jók, hogy rámutassanak, attól még nem nézed az érme minden oldalát, hogy másokon számonkéred ennek hiányát. pedig így is vannak értékes gondolataid, csak ne lenne az a nyomasztó érzése az embernek, hogy ott lapul a bölcsek köve a zsebedben (amiről a feminista sajtó azt terjeszti, hogy nem is létezik. ribancok!)

hannawald 2011.12.03. 13:02:42

@Krapulax7:
jogos. akkor legyen fordítva a nyugdíjkorhatár, s ti mehessetek el előbb, de ti szüljetek akkor és ti menjetek gyedre gyesre (ha még van egyáltalán...), ésa házimunka is titeket terheljen.
nos?
vagy standard a nyugdíjkorhatár, és akkor felváltva szülünk/gyereknevelünk/takarítunk, hmm?

Krapulax7 2011.12.03. 13:19:25

@Rogerthat: Úgy látom te legalább nyitott gondolkodású ember vagy, és feltételezem, hogy megérted azt is, ha töredelmesen bevallom, tetű fáradt vagyok és ezért fogalmazok kicsit még a szokásosnál is élesebben.
És emiatt van az is, hogy nem válaszolok minden egyes részletre külön-külön.
Amire most szeretnék válaszolni, az ez a részlet:
"(...) ahonnan én szereztem, ott mitől látod bizonyítottna a feministaságát?"
Például a link amit hoztál a hir24.hu-ról. Arról beszél, hogy a feministák hősies munkájával sikerült elérni valamilyen eredményeket, de KIFEJEZETTEN TUDATOSAN KERÜLI azokat az információkat, amik egyébként a sztori szempontjából esszenciálisak, de nem támasztják alá a feminista álláspontot (pl. hogy gyakorlatilag egyetlen választás volt eddig SZA-ban, 2005-ben). Ebből simán le lehet vonni a következtetést, hogy direkt akar téged félretájékoztatni, direkt egyoldalúan tudósít hogy ne lásd a teljes igazságot.
Ilyen lenne egy "patriarchális" ország sajtója? Hogy kifejezetten férfiellenesre hangszereli a híreket? Nem fura?

Egyébként abban a paranoid helyzetben vagyok, hogy tökéletesen átlátom amit te is említesz, vagyishogy amit mondok az egyoldalúnak hangzik. Talán ott követtem el a hibát, hogy nem azt mondtam mint SB, vagyis hogy nincs kedvem az ősrobbanástól kezdeni. Ő bölcsen hallgatott, én meg elmondtam a végkövetkeztetéseket, amiket sokan nem értenek meg az odáig vezető ismeretek és lépések nélkül.

Ha megengedsz egy faramuci kirohanást:
Én mondom azt, amit valójában a feministáknak kéne: hogy a férfi és a nő egyenrangú. Én ebben szentül hiszek, és ha megnézed, soha semmi negatívat nem írtam a nőkről. (Feministákról lehet, de az más tészta, ők egy politikai csoport.)
Ezzel szemben ha feministák beszélnek, sosem fogod tőlük azt hallani, hogy milyen értékei vannak a férfiaknak, amivel kiegészítik a nők értékeit. Feministáktól folyamatosan azt fogod hallani, hogy a férfiak utolsó szemétládák.
Rengeteg felszínes téveszme rárakódott erre a témára, de aki csak egy kicsit is megkapargatja a felszínt, az nagyon hamar nagyon durva önellentmondásokat találhat a feminista retorikában.

Krapulax7 2011.12.03. 13:22:52

@hannawald: Most gyakorlatilag annyit mondtál, hogy igaz hogy a nőknek előjogaik vannak, de meg is érdemlik.
Valahol valami nem igazán stimmel... Talán az, hogy az előbb még szenvedélyesen érveltél, hogy a nőket elnyomják.

hannawald 2011.12.03. 13:28:15

én szenvedélyesen????
valakivel összekeversz.
és nem amellett érveltem, hogy itt és most, ha emlékszel arra azt mondtam, hogy NINCS KOMPETENS véleményem.

szóval mi nem stimmel?
annyit próbáltam mondani, hogy a női egyenjogúságot úgy látom többféleképpen lehet értelmezni. úgy, hogy a szó szoros értelmében beszélünk egyenjogúságról, és úgy, hogy az eredendő, meg nem változtatható különbségek kompenzációjával szeretnénk elérni valamiféle egyenlőséget.
ezt érted?

Krapulax7 2011.12.03. 13:33:50

Aranyos a leereszkedő stílusod, gondolom akkor is botlás nélkül tudnád folytatni ha kiderülne hogy egyetemi docens és mensa hungariqa tag vagyok, aki mellesleg gender-elmélettel foglalkozik 32 éve :)

Esélyegyenlőség csak egyféle létezik: mikor ugyanazokat a kezdő feltételeket adjuk meg mindenkinek, vagyis ugyanahhoz a rajtvonalhoz állítunk mindenkit és egyforma helyen van a célszalag.
Amikor a gyengébb futókat előbbről indítjuk, hogy egyforma esélyük legyen nyerni, az nem "esélyegyenlőség", hanem elb*szott polkorrekt orwelli antiutópia.
És ez a nemek különbségeire is érvényes. Igen, a pasik jobbak matekból. Ez van. Erre nem az a megoldás, hogy a matekszakokra női kvótát alkotunk (title IX) hanem hogy hagyjuk szépen a pasikat matekozni, és ha felbukkan egy-egy csaj aki megüti a szintet, azt engedjük érvényesülni. Ez az a rendszer, ami ellen a feministák harcolnak.

Rogerthat 2011.12.03. 13:40:22

@Krapulax7: azt értem, hogy mi ellen harcolsz, csak attól még nincs automatikusan igazad, hogy az ellenfeleid (vagy adott esetben a vitapartnereid) tévednek.

attól ma még korlátokkal terheltebb dolog SzA-ban nőnek lenni, mint férfinak, hogy mondjuk SzA-ban férfinak lenni is korlátoltabb, mint férfinak lenni Hollandiában. és ez nem SzA-specifikus jelenség, hanem az iszlámot követő társadalmi (és sokszor jogi) berendezkedésből fakad.

és bár a hir24-es cikkel kapcsolatban van igazság abban amit mondasz, én még mindig nem látom alátámasztottnak sem azt a bizonyos 10éves választójogi tézisedet, sem hogy a burkaviselést a konzervatív nők erőltetik, amik az érvelésed alapját képezik.
ezzel az erővel én is mondhatnám azt, hogy tévedsz, a világon átlagosan 59 év különbség van a férfiak és a nők választójogának garantálása közt, a burkaviselést pedig potenciazavaros (ezért nőgyűlölő) politikusok erőltetik bosszúból. ezeket most találtam ki - honnan tudhatnám, hogy te a te ilyetén érveidet nem?
és ha még ezt se tudom, miért higgyem el, hogy nekem vannak téves információm mondjuk az arab társadalmakról, és nem neked?

hannawald 2011.12.03. 13:45:00

@Krapulax7: leereszkedő stílus?
nem érdekel, ha mensa tag vagy. ismertem már olyat (ennél sokkal közelebbről), nem érdekel ha docens vagy (olyat is ismertem sokkal közelebbről :) )
de kb hasonló dolokat sejtettem a kioktató stílusodból. de ezt inkább a katedrán kellene alkalmaznod névvel és arccal, nem itt.

az a baj ezzel az esélyegyenlőséggel, hogy isten egy szemétláda és nem mindenki ugyanolyan képességekkel születik.
nem, nem arra gondolok, hogy mennyire okos valaki matekból (hálistennek ezzel nő létemre nem nagyon van bajom...), hanem hogy valaki nő vagy férfi, asztmás-e, autista-e, Afrikába vagy Európába született-e, hogy normális anyagi körülmények közé vagy sem ésatöbbi.

ne haragudj, de felhúzol... (nem, nem abban az értelemben...)

éljen a kommunizmus!

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.12.03. 13:49:19

@Krapulax7: komolyan elképesztő, ahogyan folyamatosan lököd a rizsát, mindenre van a kezedben tíz egy újabb lap -- és közben csak két dolgot nem veszel észre: (1) egyszerűen nem figyelsz oda a másik emberre, és (2) csacsiságokat hordasz össze.

Azt a TÉNYT, hogy a nők kevesebbet keresnek, mint a férfiakpéldául egy teljesen abszurd elméleti levezetéssel látod cáfolva. A közszférában a bértáblát tekinted cáfolatnak -- miközben nyilvánvalóan arról van szó, hogy a nők egyszerűen kevésbé férnek oda a magasabb szintekre, és természetesen nem a képességeik hiánya okán. Amit a versenyszféráról írsz, az még cifrább. Micsoda elképesztő levezetés az, hogy ha a nőknek kevesebbet kell fizetni, akkor mindenki csak nőket alkalmazna?? Hát az egésznek az a lényege, hogy a munkaerőpiacon, és minden vállalatnál egyszerre vannak jelen férfiak és nők, és a nők a férfiakhoz viszonyítva keresnek kevesebb pénzt.

Na jó, én már ettől is elfáradtam.

Krapulax7 2011.12.03. 14:01:05

@kardhal77: Mert a te megfellebbezhetetlen kinyilatkoztatásaid persze mások, mi? Ne nevettess.
Olyan rugalmatlan vagy szellemileg mint egy fagyott marhalábszár. Például el sem bírod képzelni, hogy munkáltató legyél, és eldöntsd kit akarsz alkalmazni. Képzeld, lángészkém, voltak feministák akik indítottak tisztán női vállalkozásokat. És belebuktak. Persze az, hogy erről nem tudsz, azt jelenti hogy nem is léteznek, hiszen te mindentudó vagy.
Nem én vagyok arrogáns, mert én tudom miről beszélek, hanem te, mert te is azt hiszed, csak tévesen.
Ha meg te is elfáradtál, nosza, ne olvasd a kommentjeimet. Vagy ha mégis, légy oly kedves és ne válaszolj rájuk. Minek fárasztod magad egy ilyen hülyével mint én?

Krapulax7 2011.12.03. 14:04:35

@hannawald: hát az "ezt érted?" eléggé leereszkedő volt. Egyébként nem vagyok mensa tag, nem is teszteltettem magam soha, csak mint elvi kérdést tettem fel.

"isten egy szemétláda és nem mindenki ugyanolyan képességekkel születik."
Az igazi baj az, hogy ezt csak úgy tudnád korrigálni, ha a jobb képességűeket lehúzod. Vagyis te játszanál istent a tehetségesek kárára, az ő elnyomásukra. Szerinted ez bármit is jobbá tenne?
De már az is eredmény, hogy elismerted, nem a "patriarchális társadalom" az oka a különbségeknek. Innen már legalább el lehet indulni.

"ne haragudj, de felhúzol... (nem, nem abban az értelemben...)"
Hidd el, tökéletesen értettem :)

Krapulax7 2011.12.03. 14:14:47

@Rogerthat: Nem "automatikusan" van igazam, hanem mert igazat beszélek, és ezt te is ellenőrizheted bármikor. Megnézheted pl. Warren Farrell videóit arról, hogy a fizetési különbség hazugság - pedig az illető a világ legnagyobb feminista szervezetének az egyik vezetője volt. Ha ő nem tűnik eléggé "semlegesnek" a témában akkor nem tudom ki lehetne az.
Persze, az iszlám mindenkit jobban korlátoz, mint mondjuk az eu stílusú demokráciák. Ez nem jelenti azt, hogy ott a férfiak kollektíve nőelnyomnak.
Próbáltam olyan linket keresni, amit te is elfogadnál, de a wikin - valami érthetetlen módon... - valahogy kerülik a témát. Egy tonna pofázás van a nők választójogáról, de valahogy sehol nem teszik mellé a férfiak választójogát. Biztos nem azért, mert kényes téma, hanem mert elfeledkeztek róla, vagy valami ilyesmi.

Nem kell nekem semmit elhinned. Csak barátilag megkérnélek két dologra. Az egyik, hogy használd az eszed. A másik - valamiért feltételezem hogy férfi vagy :) - hogy válaszolj a következő kérdésekre: elnyomtál valaha nőt? adtak valaha több pénzt munkáért mert van farkad? éreztél bármiféle patriarchális előnyt a nőkhöz képest? ütött már meg valaha is nő? ütöttél már meg nőt? és a válaszok fényében mennyire tartod hitelesnek a feministák álláspontjait?

hannawald 2011.12.03. 14:39:15

@Krapulax7: nem godnolom, hogy a valóban egyenlő esélyek biztosítására van lehetőségünk. úgy értem, nem gondolom, hogy lenne rá megoldás, amit a mi (értsd: emberek) hatalmával meg lehetne valósítani.
szvsz amit mi tehetünk (és kell is tennünk) az az, hogy igenis megpróbáljuk kompenzálni a hátrányosabb helyzetűeket. megpróbáljuk segíteni őket.
és ez nem egyenlő azzal, hogy a jobb képességűket, szerencsésebbeket stb lehúzzuk. nem kell a tehetségeseket elnyomni vagy ilyesmi, nem über szintre kell felhozni a hátrányból inulókat, hanem eg yátlagosnak mondhatóra. a kiemelkedően tehetségeseket ez semmiben nem fogja negatívan érinteni.

most ez olyan mint a szteroidos asztma szerek. hogy papíron minden bringás asztmás. de aki tényleg az?? annak kell ilyen gyógyszert szednie, hiszen így érheti el azt a 0 szintet amiről a többiek is indulnak, azt az általad említett rajtvonalt. nem? vagy akkor neki is tiltsuk meg? vagy engedjük mindenkinek a használtát mert egyenjogúság van? ne máááár!

Krapulax7 2011.12.03. 14:41:00

Na látod most lehet hogy még én is tévedtem (ha igen beismerem). Már csak azért mondom, mert nem találok hiteles adatot, a forrásokat meg elnyelte a linkdzsungel ahogy lenni szokott.

De speciel angliában 10 év volt a választójogok között, ezt bármikor ellenőrizheted.
www.mens-rights.net/commentary/darrenblacksmith/2006-01-30.htm
A feministák ott torzítanak, hogy nagyon tágan értelmezik az "univerzális" választójogot. A legtöbb országban ugyanis úgy kezdődött a szavazósdi, hogy a gazdag emberek szavazhattak, és ezek - mint családfők - általában férfiak voltak. De itt még ne indítsd a stoppert, mert ez nem jelentett általános választójogot a férfiaknak. Persze aki csak félrevezetni akar, az előszeretettel mutogat rá.
A BÁRMIFÉLE korlátozott választójogok bevezetésétől a nők ÁLTALÁNOS választójogáig a feministák szerint 47 év telt el átlagosan (bár tőlük általában nem szívesen idézek, de ha ők ennyit mondanak ettől értelemszerűen csak kevesebb lehet). Ezen belül a férfiak általános és a nők általános választójoga között eltelt idő (az egyetlen adat aminek értelme is van) ennél ugye jóval kevesebb.
www.pbs.org/stantonanthony/wherearewe/suffrage_rights.html
Svájc, Peru és Görögország kirívó negatív példák, amikkel szemben felhozható már országok olyan példája, ahol egyszerre vezették be a szavazójogot mindenkinek. Van ilyen is. Arról nem is beszélve, hogy Svájcban például a katonai szolgálat "jutalmának" tekintették a választójogot, tehát ők sem azért adták meg a nőknek később, mintha a nőkkel lett volna bajuk.

És akkor még nem is beszéltünk arról, amiről szintén nem sokan tudnak, de utána lehet nézni, hogy a női szavazójog legfőbb ellenségei nem a férfiak voltak, hanem a nők. Lásd pl. Viktória királynő híres levelét a témában, vagy a Mrs. Humphrey Ward által alapított nőiszavazat-ellenes ligát. Szóval patriarchális elnyomásra hivatkozni megintcsak sántít. A legtöbb helyen a gáláns lovagok alig várták hogy teljesítsék a nők óhajait.
richardjohnbr.blogspot.com/2008/04/suffrage-since-1903-arguments-against.html

Rogerthat 2011.12.03. 14:41:37

@Krapulax7: az az alaptézised, hogy neked igazad van, ez a gyakorlatban meg valahogy úgy nyilvánul meg, hogy nem érzed szükségét hogy alátámaszd. kinyilatkoztatsz, érvként használsz fel konkrétumokat, amiket nem tudsz igazolni.
hozok néhány ellenpéldát - kiragadsz egyet (SzA - választások száma), amit részben cáfolsz, de a többire nem reagálsz, nem támasztod alá az érveidet.

én nem a feministák álláspontját képviselem, nem állítottam hogy igazuk lenne, én csak a te egyes kijelentéseidnek (még csak nem is mindnek) az igazságát kérdőjelezem meg.

hogy téged idézzelek:
"Válogasd meg jobban a forrásaidat, ha igényes vagy a hitelességedre."
(Krapulax7 2011.12.02. 08:54:11)

és hogy megint téged idézzelek:
"A nőket soha nem nyomták el a férfiak, és most sem nyomják el. Aki mást állít hazudik. És a kételkedőknek szívesen el is magyarázom, hogy miért."

innen indultunk, térjünk vissza ide. várom a magyarázatodat. ne azzal kezdj, hogy Magyarországon elnyomják-e, ne a fizetéseket sorold. játszunk szerepejátékot, legyél te most egy felvilágosult, értelmiségi, afgán állampolgárságú nő, még a talibán-rendszerben, 10 évvel ezelőttről. védd meg a fenti állításodat (se most, se soha nem volt elnyomás) ebből a pozícióból.
én meg leszek egy afgán férfi ugyanebből az időszakból, aki ismer téged: történetesen a szomszédom harmadik felesége vagy.
ajánlott irodalom a beleélés végett: jesz.ajk.elte.hu/mezei23.html

(mielőtt nekikezdesz, gyorsan elmondom magamról, hogy igen, civilben férfi vagyok, és speciel nem, nem nyomtam el nőt, nem ütöttem meg nőt és nő se engem, és nem érzem hogy a fentiek befolyásolnák a havi jövedelmem mértékét.)

Krapulax7 2011.12.03. 14:46:40

@hannawald: teljes mellbedobással küzdök melletted, ha az elesettek támogatása a cél. De szerintem pl. a parlamenti kvóta nem ez a kategória. A politikusnőknek pont ugyanannyi esélyük van a parlamentbe kerülni mint a férfiaknak, semmi szükségük hátszélre. Az tulajdonképpen csak azt jelentené, hogy a férfiakat lenyomjuk.
A mai parlamentben van 10% nő, aki megküzdött érte hogy bekerülhessen, és sikerült is neki. Az ő példájukat követve, ha lenne több nő aki képes és hajlandó küzdeni, ők is bekerülhetnek. Már csak azért is, mivel több a női választópolgár, vagyis ti csajok szimpátiás alapon feltölthetnétek a parlamentet nőkkel. Az, hogy ti inkább a pasikra szavaztok, patriarchális nőelnyomás lenne?

Krapulax7 2011.12.03. 14:58:12

@Rogerthat: Ahogy a forrásod, úgy mindenki más is abban a hitben él, hogy ha talál egy olyan részfiszfaszt, ami a nyugati szemléletmódjának úgy tűnik, mintha hátrányosan érintené a nőket, akkor azonnal leszögezi hogy ott nőelnyomás van, és nem hajlandó tovább foglalkozni az üggyel, esetleg megvizsgálva, hogy az adott társadalom és kultúra szabályainak megfelelően amhol az egyik nemet korlátozzák valamiben ott cserébe kap is valamit; illetve a másik nemet is korlátozzák, vagy ugyanúgy, vagy máshogy.
A forrásod így kezdi az afgán helyzet tárgyalását:
"Az Iszlámban a kezdetektől fogva az a felfogás uralkodik, hogy a férfiak és a nők egyenlő jogokkal rendelkeznek, feladataik azonban eltérnek."
Ez a kulcsa az egésznek, csak kár, hogy ezt az alapgondolatot a következő pillanatban lesöpri az asztalról, mintha ott sem lenne.

Egyébként meg télleg kb. 10%-on üzemelek, és kín a derékig érő fekáliatengerben bogarászni hitelesnek elfogadott adatok után, amit egyébként az utóbbi 10 évben legalább 10-szer láttam, de most kapásból a tököm se tudja megmondani hogy merre vannak.
Tudok ajánlani rengeteg olvasnivalót, mondd meg hogy akadémikusabb hangvételűt szeretnél
www.psy.fsu.edu/~baumeistertice/goodaboutmen.htm
vagy naprakészebbet, olvasmányosabbat
www.the-spearhead.com/
de ne várd tőlem, hogy 10 év tudásanyagát most idelinkelem neked három frappáns kis anyagocskába összesűrítve, ami pár tőmondatban bemutatja azt az igazságot amit egy átlagember csak évek kemény munkájával bír felfogni.

Ha nem tetszik az angol, olvass magyar anyagokat:
www.ferfihang.hu/category/antifeminizmus-feminizmus/
deansdale.freeblog.hu/categories/Feminizmus/
De ha valaki azt hiszi, hogy pár szóval ezt meg lehet úszni, az téved. Ezt a tévedést követtem el én is ma reggel, mikor magyarázni kezdtem. Sebaj, tanulópénz.

Rogerthat 2011.12.03. 15:02:40

@Rogerthat: ami Svájcot meg a katonáskodást illeti:
"Appenzell Innerrhoden was the last canton to grant women the right to vote, being forced to do so only in 1990 when some women of Appenzell filed suit in the Switzerland Federal Supreme Court and won."
/ en.wikipedia.org/wiki/Appenzell_Innerrhoden /

ami meg Szaúd Arábiát illeti: www.hrw.org/world-report-2009/saudi-arabia

ismétlem, a vitám veled nem a feminizmus céljainak/módszereinek/alapjainak helyességéről szól, nem is arról, hogy _globálisan_ van-e elnyomás vagy sem (ezt senki nem állítja, és szerintem azt se, hogy ez valamiképp a férfitermészet alapeleme lenne), hanem arról, hogy te azt mondod, nincs és nem is volt, mindenki más meg azt mondja, hogy van ahol még ma is van, és van ahol volt, karöltve azzal, amilyen stílusban mindezt előadod - ahogy már mondtam is, vannak jó gondolataid, de összességében ugyanúgy nem stimmel veled valami, mint ahogy egy 'véresszájú feministával' sem.

Rogerthat 2011.12.03. 15:12:14

@Krapulax7: az előbbit félrekattintottam, helyetted magamnak címeztem. remélem feltalálod magad. :)

figyu, oké hogy a korán alaptézise hogy egyformák vagyunk, csak hát ez még nem garancia a létező iszlám egyenjogúság-szemléletére. ilyen alapon a kommunizmus alapjai is rendben vannak, de attól még volt itt egy Sztálin nevű figura, aki elkezdett valami ilyesminek nevezettet üzemeltetni, és más lett belőle. ez tehát számomra nem érv.

amúgy mit gondolsz erről, a 'valamiben korlátozott' talibán-rendszer alatt élő afgán szomszédasszonyom (a szomszéd harmadik felesége) mit kapott cserébe a szigorú regulákért?

egyébként meg ha valaki álláspontot fogalmaz meg vagy nyilatkoztat ki egy vitában, mint te tetted, akkor az nem hibát követ el, ha később magyarázni kezdi, hanem csak teszi a dolgát. vagy úgy látod, helyesebb lett volna a kinyilatkoztatást követően kivonulnod a színről? ugye.

E. Bonheur 2011.12.03. 16:24:48

@Krapulax7: -nak és az általa emlegetett férfihangosoknak!
ez a www.ferfihang.hu ez a nyámnyila férfiak klubja?
Akik a feministákat szidják és vádolják, hogy nem tudnak férfiként élni, viselkedni? Mert akkora hadjáratot indítanak már a kisfiúk ellen, hogy mire felnőnek, esélyük se lesz arra, hogy képesek legyenek kivenni egy marék hajat az eldugult lefolyóból?
www.ferfihang.hu/2011/11/27/a-no-jon-es-pikk-pakk-megoldja/
És hogy párbeszédet kellene folytatniuk a feministáknak veletek? A nyámnyila férfiak klubjával? Miért, talán veszélyben érzitek magatokat? Ti féfihangosok?
Egy nőnek nem is kell egyenjogúnak lennie a férfival. Hanem kiváltságai. Remélem, hogy ezt fogod. Neki kell át add a helyedet a buszon, az ő nehéz bevásárlószatyrát kell cipeld, előre kell engedd, a parlamentben ga felszólal, pont olyan figyelemmel kell végighallgasd, mint a férfit, és ha több manapság a felsőoktatásban a nők száma, örvendened kellene, mert sokáig nem így volt. Mivel manapság egy csomó szakma, már nem a fizikai erőre van kihegyezve, talán ezért van így. No meg, megy ez nekünk.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.12.03. 16:41:11

@Krapulax7: figyelj ide, húsz másodpercre.

Az rémületes a kommunikációdban, hogy pont egy szociális kérdésről (társadalmi nemek működése) magyarázol oly módon, ami teljes szociális unintelligenciát tükröz.

Nézz magadra, egyetlen pillanatra! Hogyan gondolhatod, hogy egy társadalmi kérdést helyesen ítélsz meg, miközben nagyon komoly hiányosságaid vannak a szociális képességek terén?

Ráadásul szerintem tisztában is vagy ezzel a fogyatékosságoddal. Vagy, ha esetleg nem, akkor próbáld meg elhinni: ez van. Folyamatosan mindenki ezt a jelzést próbálja valahogy megadni neked ebben a vitában, és ezáltal segítséget adni, hogy hová kellene mindenek előtt fordítani a figyelmedet, az emberiség regényes kultúrtörénete helyett.

Ennél világosabban ezt én már nem tudom elmondani.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.03. 16:41:50

Ó, nagyszerű, visszatértem, és 217-en áll a kommentek száma! Mondtam én, hogy fog ez menni!

Kár, hogy az alfahímséghez már nem sok köze van, de a blogok már csak ilyenek.

Ami a feministákat illeti, jópárat ismerek, elég közelről. Egy időben jártak is rendezvényeikre, és sok érdekességet hallottam. Vannak köztük mérsékeltebbek, és vadabbak, de kifejezetten férfigyűlölőt nem ismertem. Van pár, akitől herótom van, és messzire elkerülöm őket, de vannak értékes nők is. Nem volt annyi időnk, mint nyugaton, hogy egy konszolidáltabb feminizmust vagy nőmozgalmat vagy akármit felépítsünk, és a magyarok alaptulajdonsága egyébként is, hogy minden ideológiát elég erőszakosan képviselnek. Meg kéne tanulni lazábbnak lenni, sajna nem ebbe az irányba megyünk már megint. Pedig nagyon ránkférne.

Nem a szavazati jogon áll vagy bukik a dolog, hanem az önrendelkezésen. És - ha csak a nyugati történelmet vesszük alapul - a legmodernebb időkig a nők nem rendelkeztek önmagukkal, sem a vagyonukkal, sem a döntéseikkel. Persze, hogy a szegényebb, kiszolgáltatottabb rétegekben a kiszolgáltatottság meglehetősen kiegyenlítődik, de ettől még a férfiaknak mindig egy kicsit több szabadsága volt, a kevés szabadságon belül. Már ha csak a szexet nézzük, egy férfi kevesebbet kockáztat, ezért könnyebben is veszi, a nemi betegségek mindkettejükre leselkednek, de a terhesség csak az egyikre.
A nők kiugrásának, érvényesülésének esélye az özvegység volt nagyon sokáig, mert özvegyi státuszban hozhattak önálló döntéseket, még üzletieket is. De ez megint messzire vezetne.

A női vállalkozások eleve halálra lennének ítélve? Na ne. Én ismerek olyat, amely működik. De szerintem marhaság elhatározni, hogy csak nőt vagy csak férfi foglalkoztat az ember. Legfeljebb szolidaritásból tenném, ha olyan nőknek akarnék esélyt adni, akik gyes után nem tudnak hová lenni. (Elég példát ismerek.) A foglalkoztatásbeli különbségeket már ecseteltem a gyerekvállalás kapcsán, hadd ne kelljen ismételni, meg aki egy kicsit is ismeri a magyar valóságot, az szerintem tudja.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.03. 16:57:15

@E. Bonheur: Az azért ugyancsak érdekes, hogy míg az egyetemisták több, mint 50%-a már nő, minél magasabbra megyünk a ranglétrán, annál több a pasi, még az állítólag teljesen haszontalan bölcsész szakokon is. (Ezek haszontalansága egy ilyen vitában különösen érdekes, nélkülük egyáltalán nem tudnánk vitatkozni...)
Abszolút nem vagyok meggyőződve róla, hogy a nők jobban csinálnák, köztük ugyanúgy léteznek inkompetensek, mint a pasik között. De mégiscsak elgondolkodtató, hogy miért szabályszerű ez.

Ami egyébként azt illeti, a nők sokszor rossz főnökök (nem mind, persze, és pasik között is rengeteg a csapnivaló), mert nagyon bizonytalanok, és mert azt gondolják (főleg Magyarországon), hogy keménykedni kell, attól majd tisztelni fogják őket. Tehát sokszor a legrosszabb férfias tulajdonságokat veszik fel, és elfelejtik, hogy nem játszhatják el a férfit, mert az nagy valószínűséggel nem lesz hiteles.) Ahogy a férfiaknak hozzá kell edződniük a független és vezető pozícióban lévő nőkhöz, úgy a nőknek is bele kell tanulniuk a vezetői szerepbe. Ez egyik nemnek se könnyű, mert másra vagyunk szocializálva.

Amúgy ugyancsak nem vesszük figyelembe az agyi működés eltéréseit, a férfiak alapban kiegyensúlyozottabbak, a hormonjaik kevésbé dobálják őket akár egy napon belül óráról órára, erről volt szó a női agyat tárgyaló posztban.

Amit pedig a gyenge férfiakról írtál: pont ez járt a fejemben, mintha arról lenne szó, hogy könyörögnek, bújjunk már vissza a konyhába, és legyünk Nórák a babaházban, mert a mostani erőnkhöz ők nem tudnak fölnőni. Ja, kérem, "gyenge" nők mellett "erős" férfinak lenni sokkal könnyebb, de ezt a szívességet már nem fogjuk megtenni nekik. (Persze, az a gyengeség sem igazi gyengeség volt, csak az érdekérvényesítés volt nehezebb.) Nem is szolgálná az érdeküket.

Krapulax7 2011.12.03. 16:59:19

"a legmodernebb időkig a nők nem rendelkeztek önmagukkal, sem a vagyonukkal, sem a döntéseikkel"
A "legmodernebb időkig" az élet a túlélésről szólt, máshogy mentek a dolgok mint manapság. Az embereknek talán ha 1%-a foglalkozhatott olyan luxussal, mint vagyon, meg "döntések".
Ami különbség a nemek között volt, annak biológiai okai voltak. Lásd:
"Már ha csak a szexet nézzük, egy férfi kevesebbet kockáztat"
Ez sem patriarchális nőelnyomás, hanem egyszerű biológia.

"A nők kiugrásának, érvényesülésének esélye az özvegység volt nagyon sokáig"
Azért ezt olvasd vissza még egyszer :)

"A női vállalkozások eleve halálra lennének ítélve?"
Ezt senki sem állította. Azt remélem legalább te elolvasod amire válaszolsz. Azt mondtam, hogy voltak feministák, akik megpróbáltak kizárólag női alkalmazottakból céget építeni, és belebuktak. Ennek a bizonyítékai megtalálhatók a net eldugott zugaiban, ez valahogy sosem érte el a mainstreamet. Adhatnék linket, ha lenne kedvem visszakeresni, de nincs. Amire viszont az egésszel utalni akartam az az, hogy töklogikus gondolat, hogy ha a nők olcsóbban dolgoznak, akkor egy női céggel bárkit kiszoríthatsz a piacról az alacsonyabb költségeid miatt. Na ez az ami nem működik, egyúttal azt is bizonyítva, hogy az alapgondolat téves.

...

Elvégeztem egy gyors cost-benefit analízist, és arra jutottam, hogy egy deka pozitívum nem származik számomra abból, hogy itt kommentelek.
Egyszer már jutottam ugyanerre a következtetésre, de később egy másik gugli eredménye újra idehozott, úgyhogy felvettem az elejtett fonalat, de azt hiszem kár volt.
Remélem nem fogtok nagyon sírni utánam :D

Adios!

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.03. 17:08:46

@Krapulax7: Nem fogunk utánad sírni.

Nem állítottam, hogy minden a patriarchális elnyomásból ered, ilyet egyszer se mondtam, te beszélsz folyton erről.

Egy tisztességes női cég nem fizetne ab ovo kevesebbet az alkalmazottainak. Ilyen marhasággal persze, hogy nem lehet senkit kiszorítani a piacról, ez egy sokkal komplexebb dolog, nem csak a fizetések színvonalán múlik.

Özvegység. Igen, meglep? Amíg férjhez nem ment, az apja (rokonsága) kezelte a vagyonát, utána a férje, ha megözvegyült, kezelhette ő maga, egész szép karrierek jöttek így létre. Na ja, nem a jobbágyok között. (Ha jól emlékszem, például a XII. századi Franciaországban ez már így volt.)

Almandin 2011.12.03. 19:36:49

@E. Bonheur: Körülnéztem az említett blogon. Nem mondom, hogy egyetértenék az ott leírt dolgok többségével, de a következő cikk nagyon jó, 80%-ban egyetértek vele, és az alaptémához (alfahímek) is jól illik. A hipergámiáról szól:
www.ferfihang.hu/2011/11/30/hipergamia/

Alter_Ego 2011.12.03. 22:51:45

@E. Bonheur: Elöljáróban szükséges elmondanom, hogy a "férfihangosok", a "nyámnyila férfiak klubjának" egyik tagja vagyok, mi több a lap egyik életre hívója. Sajnos azt kell mondanom, ha a hozzád hasonló nők képviselik a feminizmust, akkor a feminizmussal mi semmiféle párbeszédet nem szeretnénk folytatni. A magam részéről amúgyis telljesen értelmetlennek tekintek minden diskurzust. Egy olyan ember, (és direkt nem mondtam nőt) aki ekkora örömét leli egy gyengének látszó férfi sértegetésében, mint te, nem hiszem, hogy bármilyen civilizált, emberi párbeszéd lefolytatására alkalmas lenne. Ahogyan szépen leírtad, te úgy képzeled, hogy a világnak úgy kellene működnie, hogy a magadfajta nőknek "kiváltságok" járnak pusztán női mivolta okán, hogy aztán megrugdoshassa a "nyámnyila" férfiakat. Arrogáns, sértő, hitvány modorod leleplezi gyér emberséged. Mint azt láthatod a legtöbben beérik azzal, hogy ignorálják, szóra sem méltatják az ízléstelen hozzászólásod, mert tartózkodnak tőle, hogy a magadfajta ember színvonalára alacsonyodjanak. Viszont sajnálatos módon a magadfajta emberekkel az a baj, hogy ha csak simán ráhagyják a dolgot, akkor még okosnak és erősnek is hajlamos képzelni magát, aki éppen bölcsen és alaposan megmondta a magáét. Tehát ha más nem akad, akkor én vagyok kénytelen rád pazarolni a drága időt. Tudod a feminizmussal az a legnagyobb baj, hogy jobbára, úgy legalább bő 99%-ban a magadfajta, mentális problémákkal küzdő nők beteges pótcselekvése. El kell mondanom, én nem csak a nyámnyila férfiakat érzem veszélyben tőletek, hanem az egész társadalmat. Tudatom veled, hogy semmiféle kiváltságok nem illetnek meg titeket, és téged pedig különösképpen nem. "Remélem, hogy ezt fogod."

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.03. 23:25:06

@Alter_Ego: Krapulax alteregója?
Nézd, a többiek nevében ne beszélj, az illető olvasó már elég régen kommentelget itt, és szerintem kialakítottuk a véleményünket róla, nincs szükség a te minősítésedre.
Aki szerint pedig semmi értelme diskurzusnak, az önmagát minősíti. Úgyhogy menj vissza a blogra, ahol mindenki nagyszerűen egyetért abban, hogy a férfiak milyen áldozatok, mert személyes támadásokat itt nem szeretek látni. Egymás érveit, állításait meg lehet támadni, de a másikat személyében ilyen stílusban nagyon necces. Függetlenül attól, hogy nő-e az illető vagy férfi. Egy férfinek egyébként illik egy nőhöz bizonyos tisztelettel beszélni, ezt úriemberek tudják, és nem érzik magukat kisebbnek vagy gyengébbnek tőle. Akinek ez ekkora trauma, azt csak sajnálni tudom.

Almandin 2011.12.03. 23:42:53

Én meg azt sajnálom, hogy egy ideje nem a lényegről folyik a beszélgetés, hanem ez a jobb sorsra érdemes poszt átment marakodásba.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.12.04. 00:58:42

@skarlát betű: tudtam, hogy pár óra, és vissza fog jönni. De hogy farsangi álarcban, azt azért nem gondoltam volna. ;)

Rogerthat 2011.12.04. 09:05:47

@Almandin: hát, ez egyrészt járulékos kár, másrészt viszont fogd fel úgy, hogy nagyon is ontopic esettanulmány: gazdagon illusztrálta, hogy milyen az a tipusú 'alfaság' a gyakorlatban, aminek mindig igaza van a fennséges elvonulás előtt.

Alter_Ego 2011.12.04. 09:23:24

@skarlát betű: Azok az idők már régen elmúltak, amikor a "tisztelet" a nőknek alanyi jogon járt. Pontosan azért, mert a nők egy ideje elfeledkeztek egy fontos dologról: A tisztelet a férfiakat is megilleti, még a nyámnyila férfiakat is.

Ha nem szeretnél itt személyes támadásokat látni, akkor erre már régen figyelmeztetned kellett volna E. Bonheur-t, nem pedig most engem. Sőt a tisztelet szükségességét is neki kellett volna kihangsúlyoznod már jóidőben. Sőt, tovább megyek; te csak ne küldjél engem sehova, mert pont jó helyen járok; itt szólította meg valaki a "Férfihangosokat". Ahhoz meg csak lehet pár szavam, ha engem és a szerzőtársaimat a nyámnyila férfiak klubjának minősítve sérteget itt valaki.

Fontosnak tartom leszögezni; nem Krapulax jött vissza. Az én "farsangi jelmezes figurám" a Google nyomán tévedt ide. Krapulax szerintem túlságosan úriember és valószínűleg még mindig azzal töltené hiábavalóan az idejét, hogy pszichológiailag alkalmatlan emberekkel próbál érdemi párbeszédet folytatni. Én viszont könnyedén átlátok az ehhez hasonló blogok álcáján. Bár még sosem jártam itt, de van valamiféle de ja vu érzetem. De azért illedelmesen megkérdezem; ugye ez az a hely, ahol az áltudományos szocio és pszicho rizsa csak kereteket szolgáltat ahhoz, hogy utána a kommentekben mindenki kiélhesse a beteges férfialázó és férfigyalázó hajlamait? És mint láthatjuk ez simán át is megy a közösségi kritika és a szerzői moderáció szűrőjén. Sőt ilyen helyeken szokás az úrimodort azon számon kérni, aki az ezzel kapcsolatos kifogásait merészeli előadni. Szerintem még te is simán beláthatod, hogy korántsem engem minősít az, ha nem látom értelmét az efféle diskurzusnak.

Rogerthat 2011.12.04. 09:52:58

@Alter_Ego: ez most megint off, de nem bírok a kíváncsiságommal: megkérdezhetem hogy milyen keresőkifejezést ütöttél be a google-ba, ami ide vezetett, ebbe a topicba, ahol Krapulaxnak volt vitája többekkel is? másképp megfogalmazva: milyen témában keresgéltél épp a neten, ami ide vezetett?

egyébként én -férfiként- nem láttam itt férfialázó, férfigyalázó kommenteket, se betegest, se másmilyet.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.04. 10:27:27

@Rogerthat: Ó, szerintem tévedsz, itt egy darab alfa hím se jelent meg. Mármint a másik blogról. Éppen az a bajuk, hogy semmi alfa hímség nincs bennük :-)

De jó, most már kiírhatom a fenti jobb sarokba, hogy hivatalos férfigyalázó hely, ki itt belép, hagyjon fel minden reménnyel :-P

Alter_Ego 2011.12.04. 11:47:01

@Rogerthat: Látom megpróbálsz ügyetlen módon pszichologizálni. A saját lapunkra linkelő oldalakat kerestem. Kereső szó: ferfihang.hu. Azt majd még megvárom mire próbálsz meg kilyukadni. Egyetlen mondatod elég hozzá, hogy felismerjem a pszichológiai karaktered. Lefogadom, hogy szeretted volna álértelmiségi okoskodással kimutatni, hogy valójában valamiféle aberrált érdeklődés hozott ide. Viszont ne vedd rossz néven, ha válaszolni már nem fogok.

E. Bonheur 2011.12.04. 11:50:02

Lehet, hogy túllőttem a célon, de a véleményem úgyis marad. Ezen a blogon olyan férfiak kommentjeit olvashattam eddig, akiknek a véleményét bármikor, bárhol szívesen meghallgatom. Minden tiszteletem az övéké. Úgyszintén a nőké is. De egyszer idetoppan valaki, és antifeminista propagandákkal tömi a fejünket, és antifeminista nézeteket valló blog írásait linkeli be. Nem kellenek az elvakult feministák, és nem kellenek az elvakult antifeministák sem. De mivel tudjuk, hogy a férfi és a nő, különbözik egymástól, nemhiába nevezik a nőt a „gyengébbik nem”-nek, és a férfit a „teremtés koronájának”, és a két nem között soha nem lesz egyenlőség, a férfitársadalom apró kis „kiváltságokkal” kompenzálja a női nemet. Lásd az általános véleményt is, ami ideillik a blogba: a férfiak hűtlensége megbocsájtható bűn férfi berkekben, míg a nők hűtlensége már nem, őket már meg kellene kövezni. És igen, elszaporodtak a „nyámnyila” férfiak. Akik ahelyett, hogy jót tennének, a társadalmat előrevinnék – hiszen az ő kezükben van a hatalom (kérdem én, hogy van e hatalmasabb a férfinál, és még ha ráadásul fehér is?) – antifeminista klubot alkotnak, mert a nők egyenjogúsági küzdelmeiben veszélyeztetve érzik magukat. Miféle veszély? És különösen a mai magyar társadalomban? És ettől kinyílik a bicska a zsebemben, pedig a saját helyén megmaradó nőnek tartom magam.

kamikaze006 2011.12.04. 12:18:15

@E. Bonheur:
kinyílik a bicska a zsebedben? oh, tényleg, szegényke!
Na ide figyelj, akármi is légyen a fejecskédben, a neofem ellen MINDEN eszközt be kell vetni, hogy megállíthassuk a terjeszkedését.
Ma már olyan előjogokkal élhetnek, és olyan szóhasználatot engednek meg maguknak, amik mellett nem lehet szemet hunyni.
Elsősorban kezdjük a retorikájukkal: mi az hogy hímsoviniszta? Milyen alapon beszélnek így? a hím kifejezés rendkívül degradáló, ami nagyon jól kifejezi azt, hogy nem tekintik a férfit embernek. Mit szólnának, ha mi elkezdenénk nőstényezni őket?
Másik: a magyar jogkörben a gyermekelhelyezést vakon a nőnek ítélik meg (95%-ban), azzal a kissé hamiskás érvrendszerrel, hogy mivel a nő viselte a terhet, meg is érdemli a gyümölcsöt. Na ja, de amikor a férfi mi, kólásdoboz? Miért nem vizsgálják át előítéletmentesen, hogy a ffi is képes lenne megfelelő körülményeket biztosítani? Megsúgom azért, mert nincs egyenlőség.
Aztán szőrszálhasogatás céljából felhozhatnám a szinkronúszást, tanári pályát, de engem az nem zavar.
Aztán ott van következő sorban a nyugati média: mutassak egy elrettentő példát?
www.youtube.com/watch?v=6ZAuqkqxk9A&feature=player_embedded
melegen ajánlom, hogy nézd meg.
Legvégül mégegyszer belerúgnék a hazug neofem propagandába, az elnyomásba. A neofemek azt akarják elhitetni tisztességes nőtársaikkal, hogy bármely férfinak többet ér bármely férfi tanácsa. Aha, tehát én a Józsi bácsit a Kerékgyártó utca X számból többre tartom, mint a vérszerinti anyámat? Hát ki hiszi ezt el??

Sőt, az utóbbi időkben egyre többször megjelenik a rémmatriarchalizmus képe, a Távol-keleti mintára címezve. Kolostorba akarnak minket terelni a megkérdezésünk nélkül? AA, én tűzzel-vassal fellépek a neofem ellen!

virgo 2011.12.04. 12:22:56

"És ettől kinyílik a bicska a zsebemben, pedig a saját helyén megmaradó nőnek tartom magam. "

Kár... hogy az igazi valód, meg az hogy minek tartod magad, nincs valami nagy összhangban egymással. Azok alapján amit leírsz, radikális feminista nézeteid vannak... ők meg aztán végképp nem tudják hol a helyük.
Most pofátlanul magamtól fogok idézni:
lásd még a feministákat, akik szemrebbenés nélkül pofánkba vágják mekkora igazságtalanság, hogy a világ leggazdagabb emberei között alig van nő. Ha visszakérdezel: a hajléktalananok között is alig van nő, az nem igazságtalan? Az nem, ugyanis a piramis alja számukra egyszerűen láthatatlan, pedig ott sokkal többen vannak….

Cáfolj ha tudsz.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.04. 12:40:26

@Alter_Ego: @kamikaze006: @virgo:
Gyerekek, (ez is dehonesztáló?) Elolvastátok ti ezt a posztot? És van benne egy hang feminizmus is? Persze, nektek mindenről AZ jut eszetekbe, mint Mórickának. Szálljatok már le az inkvizítori székből, könyörgöm, és hagyjatok fel a megtérítésünkkel, mert akár tűzzel, akár vassal próbálkoztok, ez virtualice nem sok hatást fog tenni ránk, és hatalmatok se a tűzre, se a vasra nincs. Látom, most minden antifeminista hívő idejött, de köszönjük, megvagyunk nélkületek is. Ha tovább sértegettek itt boldog-boldogtalant, egyszerűen letiltalak benneteket, bár nem szeretek ehhez a lépéshez folyamodni. De kicsit unom a propagandát.
Szerintem keressetek magatoknak más ellenségképet, például harcolhatnátok a nemzetközi terrorizmus vagy a szicíliai maffia ellen. De akár a számlagyárosokat is célba vehetitek.
Nem az a baj, hogy nem tetszik nektek a feminizmus, hanem az, hogy totál elvakultak vagytok.

Rogerthat 2011.12.04. 13:01:37

@Alter_Ego: arra próbálok kilyukadni, hogy te vagy ugyanaz vagy, aki Krapulax is, vagy pedig ő hozott ide, és nem a google, amibe én most próbaképp beütöttem a keresőszót, amivel te állítólag idetaláltál, de az első 10 oldal nem hozott ide mutató találatot. persze lehet hogy te türelmesebb fajta vagy nálam, és tovább kattintgattál a találatok közt.

ha neked egyetlen mondat elég pszichológiai karakterek felismerésére, akkor az többet elárul rólad, mint ezer karakternyi gépelés. a legprofibbak közül való lehetsz, lefogadom, hogy ebből élsz. :)

ha én is ilyen profi karakterfelismerő lennék, a te vizsgálatodat azzal kezdeném, hogy megnézném, kiben látsz ellenséget, azaz feministát.

virgo 2011.12.04. 13:17:24

@skarlát betű: Az a baj ,hogy a feminizmust ma nem tudod kikerülni, ha férfi/nő kapcsolatokról írsz.
Én egyébként nem feltétlenül értek egyet ezzel az alfa-omega kategorizálással, azaz ez is kb annyit ér, mint minden általános elmélet: néha találó, de elég sokszor látványosan nem húzható rá egy konkrét helyzetre/kapcsolatra/emberre.
Egyébként meg nem akarok senkit "megtéríteni", és nem vindikálok magamnak inkvizítori jogköröket sem, de ha van véleményem, azt leírom. Ha ez neked fáj, tilts csak ki nyugodtan, elvégre ez a Te blogod.

Alter_Ego 2011.12.04. 13:18:24

@Rogerthat: Remélem most nem akartál megvádolni előítéletességgel, miközben még mindig azt állítod, hogy én vagyok Krapulax vagy ő hozott ide. Tudod mit? Én vagyok Fantomasz! :)

Rogerthat 2011.12.04. 13:24:05

@Alter_Ego: nekem az is válasz, ha nem a lényegre válaszolsz, hanem mellébeszélsz. :)
egyet állítok igen nagy bizonyossággal: téged nem a google hozott ide, ahogy állítottad.

vagyis hazudtál egy ilyen piszlicsáré kis ügyben. nagy segítséget jelent ám egy ilyen a pszichológiai karakterek felismerésében - de hát neked nem kell ezt magyaráznom, igaz?

kamikaze006 2011.12.04. 13:25:22

@skarlát betű: ha már máshogy nem megy, akkor jön a banán. Ezzel szépen beismerted a vereséged. Grat

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.04. 13:26:27

@virgo: Te nő vagy egyébként? Csak, a virgo-ból gondolom...
Nem az fáj, ha valaki civilizáltan leírja a véleményét, hanem az, ha sértegeti a többieket, és monomániásan szajkózza ugyanazt a propagandát.
És érdekes módon már február óta képes vagyok nő-férfi viszonyokról írni, és beszélgetünk itt egymással sokan anélkül, hogy gyakorta felbukkant volna a feminizmus. Sőt, alig-alig esett szó róla. Nem furcsa?

@Alter_Ego: Azért az érdekes, hogy eddig nem találtatok ide, majd krapulax visszavonul, és felbukkantok. Nem kell hozzá nagy nyomozói képesség, hogy az ember következtessen A-ből B-re. A google analytics-re gondoltál, hogy ott láttad a blogot? Egyébként szerintem mindegy is.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.04. 13:28:11

@kamikaze006: Drágám, még csak figyelmeztettelek. Krapulax barátotok viszont visszavonult, hogy szépen fejezzem ki magam. De, mint tudjuk, vannak, akik a vereséget is győzelemnek állítják be. Amúgy nem harcolni vagyunk itt, lehet, hogy az a bajotok, hogy ez eddig nem esett le. Mi itt BESZÉLGETÜNK. Már, ha van hozzá partner.

kamikaze006 2011.12.04. 13:31:44

@skarlát betű: akkor meg mit alfahímezel? Szállj le a férfiak hibájáról és söprögess saját portálnál. Mindenkinek a saját portáljánál kell söprögetnie, a férfinak a férfién, a nőnek a nőén. Így a helyes. Akkor nem is lesz harc, és esélyt kapunk a harmóniára.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.04. 13:36:38

@kamikaze006: Te szoktál néha nőkkel is érintkezni? Vagy az már a harmónia ellen való? Nem, ne válaszolj, ez költői kérdés volt.

Érdekes lenne a hűtlenség blog szegregáltan nőknek. Anélkül, hogy férfiakról beszélnénk. Emberek, hogy ez eddig nem jutott eszembe!

Raon 2011.12.04. 13:43:49

@skarlát betű: ki van linkelve ez a cikk a ferfihang.hu-n, ez a nagy titok nyitja. Mi az inkvizítorkodás abban, ha az oda benéző olvasók közül sokan átkattintanak ide? Nem egy meglepő jelenség ez még a magyar blogszférában sem.

Alter_Ego 2011.12.04. 13:47:02

Szó nem volt itt semmilyen mellébeszélésről. Három kommentben azt magyaráztam, hogy nem én vagyok Krapulax. (nem is ő hozott ide) Ennél többet már nem tehetek a lelki nyugalmad érdekében. Egyértelmű, hogy nem én vagyok előítéletes és az ellenség képekkel sem nekem vannak problémáim. Már az "Én vagyok Fantomasz!" felkiáltásommal is arra szerettem volna célozni, hogy kicsit üldözési mániád van. Biztos vagyok benne, hogy az objektivitásodat általában károsan befolyásolják az ilyen "igen nagy bizonyosságú" vélelmezéseid. Elnézem neked, hogy hazugnak neveztél, mivel ez része a paranoia kórképének. Sajnos ezzel nincs mit tenni... Esetleg talán próbálj meg lelki gyakorlatokkal és józan ésszel dolgozni ellene. ;)

Rogerthat 2011.12.04. 13:55:27

@Alter_Ego: téged nem a google hozott ide, vagyis hazudtál. első körben ez pont elég infó nekem rólad.

a lelki nyugalmam stabilabb alapon nyugszik annál, mint hogy néhány ügyetlen sértegetési próbálkozással hatni tudnál rá. de vigyázz, ne aprózd el az energiádat, mert a végén még nem marad az igazi ellenség ellen. :)

barbieds (törölt) 2011.12.04. 14:03:35

@Alter_Ego: "Egyetlen mondatod elég hozzá, hogy felismerjem a pszichológiai karaktered."

És gondolom, a legkisebb ütésed meg halálos, mi? :D

Hát, amúgy ez már komédia, ami itt folyik, nem is értem, hogy bírjátok. :o

Alter_Ego 2011.12.04. 14:25:13

@barbieds: Az ütésem ugyan nem halálos, de mint ez az eset is mutatja; tévedhetetlen vagyok! :D Rogerthat hozzávetőleg azt a műsorszámot mutatja be, amire számítottam. A másodszori lehazugozást meg már nincs kedvem poénnal elütni. Már így is kettővel több hozzászólást írtam, mint amennyit szerettem volna. Isten veletek!

Rogerthat 2011.12.04. 14:39:15

@Alter_Ego: az ütésed halálos lett volna, ha megmutatod, hol van a google ferfihang.hu keresőszóra adott találati listájában ez a blog - hiszen te így találtál ide, tudnod kell. akkor mégkövettelek volna, és beismerem hogy tévedtem, plusz rácsodálkozom, hogy a google milyen gyorsan indexeli az ilyen relatíve kis látogatottságú oldalak tartalmát is: valaki belinkel valamit, és pár óra múlva már ott is van a találati listában.

de nem ez történt. sebaj.

@barbieds: a férfiaknak nagyon kitartónak kell lenni és sokáig kell bírni. ez ilyen evolúciós dolog.

virgo 2011.12.04. 15:34:33

@skarlát betű: Én leírtam a véleményemet egyszer, és máris monomániásan szajkózok? A véleményem miért propaganda? Mert nem nyerte el a szimpátiádat?

"És érdekes módon már február óta képes vagyok nő-férfi viszonyokról írni, és beszélgetünk itt egymással sokan anélkül, hogy gyakorta felbukkant volna a feminizmus. Sőt, alig-alig esett szó róla. Nem furcsa? "
Sokféleképpen lehet beszélgetni, akár úgy is, hogy kerülgetjük a lényeget, és közben sose hozzuk szóba. Azért ne tegyél már úgy, mintha a férfi/női viszony nem változott volna meg alapjaiban az elmúlt 40-50 évben... Itt vádaskodások mennek, meg egymásra mutogatás, szóval valami nagyon nincsen rendben. Mondhatnám úgy is, hogy vagy egy elefánt a szobában, de igazad van, ne beszéljünk róla.
Persze lehet úgy is blogot írni, hogy közben az őszinteség leghalványabb igénye sem merül fel, magunkkal szemben sem...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.12.04. 16:17:51

Khm...

Nem lehetne inkább visszatérni a maszturbációs témára? Vagy az alfahímekre, esetleg a vampok világába?

Vagy bárhová, de ez a feminista-antifeminista moebiusvita nekem már kurvára unalmas és offtopik. Bevallom, skarlát betű helyében már rég rendet vágtam volna a kommentezők (és kommentjeik között)...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.04. 16:52:28

@tiboru: Igazad van, baromi unalmas, de mivel kitiltani nem szeretek, csak nagyon indokolt esetben, most azt választom, hogy nem reagálok többé erre a vitára. Ha valakinek van kedve, folytassa, nekem már nincs.

Ami meg azt illeti, hogy nő-férfi viszonyokról lehet-e úgy beszélni, hogy minden második szavunk a feminista lenne (mint másutt minden második szó mondjuk a komcsi), a jelek szerint lehet, de ez bizonyos körökben természetesen csak az ignorancia és az őszinteség teljes hiányának a jele. Ám legyen, akkor ignoránsak és hazugok vagyunk, oszt jónapot.

M-elicious 2011.12.05. 10:43:55

@skarlát betű: úrég, mi ez a trollözön???kint volt a poszt ajánlóban, vagy krapulax szabadította ide a haverjait? még a szófordulatok is hasonlóak.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.05. 11:24:18

@M-elicious: Krapulax feltette linkben a saját honlapjukra, végül ez derült ki. Én nem mentem utána, hogy milyen szövegkörnyezetben, mert lehet, hogy még egyszer felmenne a vérnyomásom... De az alapján jöttek át.

M-elicious 2011.12.05. 11:35:15

@skarlát betű: ja, akkor a nőgyűlölő-droid-blogról jöttek a jóemberek...

barbieds (törölt) 2011.12.05. 11:42:31

Én azóta is azon a sekélyességen gondolkodom, hogy a feminizmus érintése nélkül bírtunk beszélni hónapokon keresztül a félrelépésről. Nem is értem. ;)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.05. 12:05:55

@barbieds: Önvizsgálatot kéne tartanunk, mert ez valóban tűrhetetlen :-P

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.12.05. 12:11:04

@skarlát betű: legyünk őszinték: kurvára el vagytok kényeztetve ezen a blogon olyan férfiakkal, akik tudnak valamit kezdeni a nőkkel. :PP

barbieds (törölt) 2011.12.05. 12:18:05

@kardhal77: és vice versa, természetesen. ;)

Lars.Lares 2011.12.05. 14:30:37

De még mennyire nem
@Almandin: !
ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2006-11-21%2000:00:00/margaret-atwood-a-szolgalolany-meseje
Bár az ismertető nem adja vissza a könyvet.

Köszi, @E. Bonheur: -).

Ekkora türelmet, és sötétből kivezető segítőkészséget @hannawald: -)?

Megvan a legtöbb kommentbasztikulis bejegyzés @skarlát betű: -)!

:D
@barbieds: -)

M-elicious 2011.12.05. 15:32:21

@kardhal77: @barbieds: addig könnyű, amíg csak a billentyűn kell nagylegénynek lenni...

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.12.05. 15:54:40

@M-elicious: hát jó lenne az neked, ha randira hívnálak? :P Na, ugye.

kamikaze006 2011.12.05. 15:56:35

@M-elicious: a neofem ellenesség és a nőgyűlölet összemosása igazi neofem hamisítás. A férfigyűlöletükre kéne a válasz, a gonosz férfi angyali nő reprezentálásra.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.05. 15:58:56

@E. Bonheur: Most valahogy nincs kedvem odamenni és felhúzni magam rajta. Jobb szeretem a pozitív adrenalin-löketeket :-P

barbieds (törölt) 2011.12.05. 16:48:46

@kamikaze006: Én csak azon szoktam elmélkedni, hogy milyen világlátás és élettapasztalatok kellenek ahhoz, hogy jól szervezett ellenséget lásson valaki embertársai bármely, tetszőleges kialakított csoportjában (nők, férfiak, cigányok, barna hajúak, féllábúak, mittomén). És ennek nyomán általában sajnálat ébred bennem. Ez nem gúnyolódás, ezt komolyan írom, ugyanis ez azt jelenti, hogy az az ember nem képes egyéniségeket, személyiségeket látni, és nem képes felismerni, hogy talán ő nem ad megfelelő választ másokra, és ezért érik negatív tapasztalatok.

kamikaze006 2011.12.05. 19:50:00

@barbieds: összekeversz engem valakivel, vagy rosszul dekódolod a mondandómat.
Nekem vannak női példaképeim: Tóth Ilona (56-os hős), Hosszú Katinka (úszó), Nagy Kitty (labdazsonglőr), Zanzibár énekesnője .....

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.05. 19:55:18

@kamikaze006: És már csekkoltad, hogy nincs (nem volt)-e bennük akár 1%-nyi feminista ármány?

Ja, én közben kiszálltam ebből a körből, csak most kapok észbe...

kamikaze006 2011.12.05. 20:10:34

@skarlát betű: kezdeti feminizmus OK. Valóban hülyeségnek tartom az akkori európai középkorosztály férfiaitól, hogy nem engedték dolgozni a nőket, és " két szekrény közé szorították" a tevékenységüket. Teleki Blankáékkal is egyet tudok érteni. De aki ma a nők nevében kiemelten a ffiak ellen dolgozik (szóban vagdalkozva vagy ordítva) azon a szexista alapon, hogy neki zsírosabb állás, jogkör jár, miközben a nőkért tettekben alig csinál valamit, tehát aki neofemi (végig ezt a szóhasználatot használtam eddig), az bűnöző. Márpedig egyre több teret és fórumot kapnak, ezt pedig sehogy nem lehet engedni. Ténykedésük sokkal ártalmasabb, mintsem javító.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.05. 21:16:47

@barbieds: Elkövettem azt a hibát, hogy már megint üzentem kamikázénak. De most megfogadtam, hogy nem teszem többet.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.12.06. 01:05:48

@kamikaze006:

Az a Tóth Ilona a példaképeid egyike, aki orvostanhallgató létére magatehetetlen sebesültek vénájába fecskendezett levegőt és/vagy benzint?

Nincs több kérdésem.

barbieds (törölt) 2011.12.06. 07:19:57

@kamikaze006: Igen, hát ez is szimptomatikus. Vö.: "Ismerek rendes zsidókat is."

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.06. 08:49:54

@tiboru: De az igazi bűnözők a feministák, a többi az kismiska.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.12.06. 10:05:34

@tiboru: Na, na, na! Azért ennyire ne legyünk már egyszerűek!!

Egy nagyon sokat vizsgált történelmi eseményről van szó, aminek részletei nincsenek egyértelműen feltárva, de az elfogadott konszenzus az, hogy Tóth Ilona, akit gyilkosság vádjával halálra ítéltek és kivégeztek, 1956 mártírjai közé tartozik.

www.rev.hu/portal/page/portal/rev/tanulmanyok/toth_ilona/eorsi_beszelo

beszelo.c3.hu/cikkek/%E2%80%9Elegyen-vege-vegre-vege-mar%E2%80%A6%E2%80%9D

bohumildolezal.lidovky.cz/mg/mgu097.htm

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.12.06. 10:30:29

@kardhal77:

Én ezzel a témával foglalkoztam egy kicsit az egyetemen, egy évfolyamdolgozat erejéig. A Legfelsőbb Bíróság 1990-ben felülvizsgálta a Tóth Ilona-féle bírósági eljárást, de a semmissé nyilvánítás iránti kérelmet (érdekes módon) elutasította...

Aztán egy kollektív hatású döntés értelmében (2000. évi CXXX. törvény) minden akkori (1957) rögtönítélő bírósági döntést hivatalból nyilvánítottak semmissé. Vagyis nem vizsgálták tovább a bűnösségét, hanem csuklóból döntöttek, hogy nem követett el bűncselekményt.

Jó, mi?

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.12.06. 10:42:54

@tiboru: én nem foglalkoztam korábban az üggyel, csak most olvastam utána. A bírósági döntésnél (amiket nem ismerek) szerintem nagyobb jelentőségű a közbeszéd, ami a fenti két linken olvasható.

kamikaze006 2011.12.06. 10:43:25

@tiboru: Volt szerencsém beülni egy nyilvános beszélgetésre, ahol TI egykori bonc szaktársai beszélgettek. Mindegyik egyöntetűen és világosan kijelentette, hogy a vádalku, amelyet rá akartak bizonyítani fényévekre volt az ő mentalitásától. Egy valódi mintalány, szorgalmas, végtelenül szerény és kerülte a balhét.
A bizonyítékok, amelyeket rá akartak kenni, ezerszer megcáfolásra kerültek. Egy 25 éves, ártatlan, meghurcolt lány.

Politizálni meg nem akarok, azt hittem, hogy a marxista történelemírásban hívő személyek fogyatkoznak ebben az országban. Sajnos nem, elég szomorú.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.12.06. 10:50:27

@kamikaze006: Jaj, b+!!

Hát én azt hittem, hogy legalább azért példaképed a Tóth Ilona, mert kivonta a kardját, amikor ki kellett vonni! Ehhez képest egy végtelenül szerény mintalányt látsz benne??!!

Áááh, baszod...

kamikaze006 2011.12.06. 11:08:08

@kardhal77: igen, mert az volt. És rohadtul nem érdekel, hogy te milyen forrásból dolgozol, mert egykori osztálytársak és szaktársak véleménye, beszámolói, élményei hitelesebbek, sokkal többet érnek bármilyen netes anyagnál.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.12.06. 11:15:49

@kamikaze006: jól, van, akkor az volt. De azt azért ugye sejted, hogy könnyebb egy 55 éve halott végtelenül szerény mintalányért rajongani, mint megszólítani azt a csajt a menzán, akit már olyan régóta figyelgetsz?

Csak úgy mondom.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.06. 12:25:25

@kardhal77: Egy halottról kisebb valószínűséggel derül ki, hogy feminista volt, de ha mégis, az is rágalom.

Nekem mindig furcsa, ha valaki olyan mártírért rajong, akinek esze ágában se volt mártírrá válni. Ha túléli, nem lenne mártír, akkor nem is rajonganának érte?

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.12.06. 17:25:00

@kardhal77:

"A bírósági döntésnél (amiket nem ismerek) szerintem nagyobb jelentőségű a közbeszéd"

Szerény alkotmányjogi ismereteim szerint egy jogállamban nem igazán.

A közbeszéd szerint nem Lee Harvey Oswald lőtte le Kennedy elnököt. Akkor most posthumus fel kéne menteni?

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.12.06. 17:27:53

@kamikaze006:

Egy (lehetőleg objektív) forrást kérnék arról, hogy a bizonyítékokat megcáfolták. Mert én úgy két hetet kutattam a levéltárban és ilyet nem találtam.

Pedig ha találok, annó lehet, hogy megajánlották volna a politikatörténeti szigorlatom :-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.12.06. 17:29:39

@kamikaze006:

Igen, mint ahogyan azt mindenki tudja, az oral history a történelemírás legobjektívebb forrása :-)

Figyu: miért nem térsz vissza a feministák fikázásához? Ahhoz nem kell tájékozottság, elég a hangerő :-)

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.12.06. 17:43:34

@tiboru: pedig dehogynem. Ha a jog (vagy akár annak alkalmazása) lenne a legfontosabb kritérium, akkor Kanadában, Magyarországon vagy Indiában nagyon hasonló élmény lenne az utcán sétálgatni, autóval közlekedni vagy éppen iskolába járni. Sajnos, mint tudjuk, nem az.

Másrészt, milyen bizonyítékokat illetve cáfolatokat kerestél te? Ötvenöt év távlatából, a zsarnoki uralom korszakában gyártott levéltári anyagok között bogarászva? Hát ezért kár volt odamenni.

Lényegében csak annyi a biztos, hogy Tóth Ilonát (ezt a tehetséges, szerencsétlen, fiatal lányt, aki egyszer csak ott találta magát egy hétköznapi ésszel felfoghatatlan felfordulás közepén) kivégezték. Bármi mást egészen nyugodtan tekinthetünk koholmánynak, szerintem.

kamikaze006 2011.12.06. 17:45:29

@tiboru: keresőmotorok tonnaszámra adnak találatot. Bemutassam neked a fortélyait?

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.12.06. 17:49:48

@kardhal77:

Bocs, de látszik, hogy nem jártál még levéltárban, de lehet, hogy az utcájában sem :-)

Meglepődnél, hogy mi minden fennmaradt még a legsötétebb szélsőjobbos vagy szélsőbalos időkből is...

Az utolsó mondatod pedig olyan általánosító és (keresem a lehetőleg legkevésbé bántó jelzőt...) leegyszerűsítő, hogy arra inkább nem reagálnék.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.12.06. 17:52:03

@kamikaze006:

mondom: OBJEKTÍV forrást, az internetet, wikit és mindenféle infókat most hagyjuk. Levéltári tételszám is jöhet, szerintem még megvan a belépőm :-)

Az "objektív" szó jelentésének értelmezéséhez szívesen állok a rendelkezésedre.

De már totál szétoffoltuk ezt a jobb sorsa érdemes posztot... Elnézést a bloggazdától, kérek engedélyt meghunyászkodni.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.12.06. 17:58:51

@tiboru: nézd, a társadalmi munkamegosztás jegyében valóban meghagyom másoknak azt az örömet, hogy zsarnokságok produktumaiból igazságot hámozzanak ki. Nekem az élethez valóban elég annyi, amennyit leírtam.

(Mellesleg: úgy azért meglehetősen nehéz vitázni bármiről, hogy az "objektív forrás" = a saját bevallásod alapján levéltárban töltött idő, egyéb dokumentumok (pl. a fent belinkelt két Beszélő-cikk) pedig nem számítanak.)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.12.06. 18:22:53

@kardhal77:

Egy hűtlenségblogon nem akarok vitázni én semmiről, maximum a hűtlenségről :-) Felhozta valaki Tóth Ilonát, én elmondtam a véleményem és ennyi...

Utolsó megjegyzés és tényleg eldugulok:

Egy kulturális-közéleti-irodalmi folyóiratot hadd ne tekintsünk már objektív forrásnak (pláne bizonyítéknak) egy politikai hátterű büntetőügyben, amelyben 54 évvel ezelőtt emberölést vizsgáltak, jó?

Köszi!

Részemről tényleg vége a téma boncolgatásának, elnézést mindenkitől!

hannawald 2011.12.06. 18:43:00

@kardhal77: már épp kezdtem elveszteni az életkedvemet, de ez a komment megtette a hatását :)
@Lars.Lares: inkább ehhez van türelmem, mint a kőzettani osztályozásokhoz... :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.06. 18:46:45

@kardhal77: @tiboru: Érdekes, hová kanyarodik még ez a kommentáradat, és nemsoká a 300.-nál tartunk!

Bár egész más korszakokkal kapcsolatban, de nekem is vannak tapasztalataim arról, hogy mi minden marad meg eredeti forrásokban (nem demokráciában). Persze a végső igazságot egy ilyen ügyben elég nehéz kideríteni. Én inkább más idolt választanék, aki egyértelműbb... Bár arról tán nem lehet mindenkivel összevitatkozni.

hannawald 2011.12.06. 18:49:23

@skarlát betű: ha rákattintasz a kommentemben kardhal nevére, akkor odarepít ahhoz a kommenthez elvileg :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.06. 18:54:26

@hannawald: Ez elkényeztetésről? Egyetértesz? :-)

hannawald 2011.12.06. 19:02:08

@skarlát betű: inkább jót mosolyogtam rajta...:) nem biztos (ill. biztos hogy nem), hogy ezt én így leírtam volna, de hazudnék ha azt mondanám, hogy egy kis igazságot nem vélek benne felfedezni :)
bár az én lelkemnek és gondolkodásomnak a másik nem rendszeresen jelenlevő tagjainak a megnyilvánulásai is "kényeztetés"-nek minősülnek, ha ezt a szót akarjuk használni :)
azt hiszem nem tudok már fogalmazni. de szóval igen és akkor miért is nem na most mondd!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.12.06. 19:02:21

Akkor egy 302. ontopic kép, kifejezetten a feministáknak és mindenkinek, aki szereti :-)

www.nane.hu/egyesulet/tevekenysegek/szivdobbanas_szorolap.pdf

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.06. 19:05:53

@hannawald: Hát, nem unatkozunk, bár nem is mindig kényeztetnek. Olykor alaposan felforrósítják a hangulatot. Bár erre nők is képesek, persze.

hannawald 2011.12.06. 20:03:05

@skarlát betű: és azzal mi a baj h aforrósodik a hangulat?
azért nyilván ha nem érdekelnétek ti, mint emberek, és a gondolkodásmódotok nem izgatná a fantáziámat, nem kommentelgetnék itt :)

@Lars.Lares: azt akartad mondani, hogy te is milyen hálás vagy, hogy velünk "beszélgethetsz"? :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.06. 20:17:17

@hannawald: Attól függ, milyen jellegű a forrósodás :-)

hannawald 2011.12.06. 20:20:17

@skarlát betű: nekem minden jellegű "kell" bizonyos mennyiségben. jó az, ha ellentétes nézőpontok, vélemények feszülnek egymásnak, ha mindeközben persze megmarad bizonyos "tisztelet" (bár utálom ezt a szót...).
téged izgat az, aki sose mond neked ellent? valahogy nem hiszem :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.12.06. 20:41:46

@hannawald: A vitával semmi bajom, csak azzal szokott, ha olyanokkal kell vitatkozni, akik alkalmatlanok rá. Mert csak hajtogatják a magukét. És azért más pozíció bloggazdának lenni, döntenem kell olykor, hogy mennyire szólok bele, mit hagyok, és mit nem. Ez nem könnyű :-)

Szerintem nem ismerek senkit, aki nem mond nekem ellent, a saját pisis kölykeim se ilyenek :-P

hannawald 2011.12.06. 20:49:40

@skarlát betű: :) azt el tudom képzelni :)
persze, neked más a helyzeted itt. de azt hozzátenném még, hogy nem is azokról beszéltem, akik néhanapján idetévednek és jól kiosztanak mindenkit, hanem a viszonylag konstans keménymagról :) különben is jobban érdekel azoknak a véleménye, akiket már valamennyire "ismerek", akik nem teljesen fehér foltok, hanem pont olyan titokzatosan homályosak. nem tudom, hogy milyenek a "való életben", nem tudom, azt sem, hogy mit dolgoznak, vagy milyen családjukk van (bár erről egész sok kiderül néha), mégis vannak benyomásaim, feltételezéseim...
na jó, nem ragozom. örülök hogy van egy ilyen blog, ilyen emberekkel (szip szip)
úúú, elkezdett csöpögni a monitorom. elnézést :)

Lars.Lares 2011.12.06. 20:52:00

Talán olyasmit, hogy soha nem leszek olyan könnyeden vicces, mint te
@hannawald: -)!

hannawald 2011.12.06. 21:00:21

@Lars.Lares: sajnos nem tudom, hogy mennyi iróniát kellene ebben éreznem :)
úgyhogy mostg ahhoz van kedvem, hogy 0-t érezzek:
micsoda? ha komolyan így látod ennek egyetlen oka van: nem veszem véresen komolyan, amit nem muszáj. :)
ezt te is megteheted, nem olyan drámai mint amilyennek hangzik...
vagy várjál! nem is hangzik drámaian egyáltalán :)

Lars.Lares 2011.12.07. 09:41:24

Jól érezted, 0 irónia volt benne @hannawald: -), és sok öröm!

sajatnev (törölt) 2012.03.21. 12:29:49

@E. Bonheur:

"Mert akkora hadjáratot indítanak már a kisfiúk ellen, hogy mire felnőnek, esélyük se lesz arra, hogy képesek legyenek kivenni egy marék hajat az eldugult lefolyóból?"

Igen sajnos pont ez a szitu hogy manapság ebben a fene jó nőjogú társadalomban pusztán azért mert valakinek hímtagja nőtt lesütött fővel kell járnia az utcán és kerülgetni a nőket. Erre nevelnek minket kisgyerekkortól fogva. Elég undorító nem? Mit tehetek én róla hogy nem születtem nőnek???

"A nyámnyila férfiak klubjával? Miért, talán veszélyben érzitek magatokat? Ti féfihangosok?"

Igen, és jogosan mert a férfiak lesznek emiatt hajléktalanok alkoholisták és a társadalom peremére szorult "selejt" mert addig erőszakoltátok a nőket védő törvényeket hogy manapság már egy nőnek csak jogai vannak a férfinak meg csak kötelezettségei. Elegem van az elnyomásból hátrányos megkülönböztetésből! Igen is követelek olyan bánásmódot magamnak férfiként mint amit akkor kaphatnék ha nő lennék!
A nyámnyilaságról meg annyit hogy akkor a nők kb 80%-a "nyámnyila" mert mindig mindent a férfitól várnak el. Akkor ez miért is okés? Ha olyan jól megy nektek minden mint ahogy mondjátok, akkor CSINÁLJÁTOK MAGATOK ne a férfitól várjátok el.

"Egy nőnek nem is kell egyenjogúnak lennie a férfival. Hanem kiváltságai."

Aha pont erről beszélek. Ez az ami böki a csőrömet hogy nektek kiváltságaitok vannak, én pedig egy alacsonyabbrendű létforma vagyok pusztán a nemem miatt.

"Neki kell át add a helyedet a buszon, az ő nehéz bevásárlószatyrát kell cipeld, előre kell engedd"

Miért is? Mi lenne ha mondjuk a nők engednék előre a férfiakat? Sokkal igazságosabb lenne, pláne hogy a nők 80%-a még mindig a férfitól várja hogy eltartsa őt meg a gyerekét. Akkor ezért cserébe ennyi tisztelet kijárna hogy ha már a munka oroszlánrésze a mienk, akkor ne kelljen a kényelmeskedő nőket kerülgetni meg megvárni amíg nagy kényelmesen lassan feltápászkodnak a buszra amiről az ő kényelmességük miatt én maradok le.

"a parlamentben ga felszólal, pont olyan figyelemmel kell végighallgasd, mint a férfit"

Miért ki mondta hogy nőket nem hallgatunk végig?

"és ha több manapság a felsőoktatásban a nők száma, örvendened kellene, mert sokáig nem így volt."

És férfiként ennek miért kellene örvendenem? Azért mert nőké lesz a zsíros állás meg a sok lóvé? A nők nem gondoskodnak a férfiakról nem tartják el őket mint fordítva szokott lenni. Tehát a "gazdag nő" szociális szempontból értelmetlen dolog, mert nem gondoskodik egyetlen férfiról sem, hanem csak a saját pazarlását növeli. Viszont a gazdag férfiak mindig tartanak nőt (sokszor többet is) akinek jólétet biztosítanak. Én speciel ezt nem szeretem, de attól függetlenül így sok -te szóhasználatoddal élve- nyámnyila nő ebből jól megél.

"Mivel manapság egy csomó szakma, már nem a fizikai erőre van kihegyezve, talán ezért van így. No meg, megy ez nekünk."

Persze, ez igaz de ott a bökkenő hogy azokkal a férfiakkal akik fizikailag sem erősek és más munkakörbe meg nem veszik fel mert van helyette nő akkor azokkal mi legyen? Ki fog gondoskodni rólunk? Vagy dögöljünk meg csak azért mert rossz nemhez tartozónak születtünk???

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.03.21. 15:17:42

@errorsys: Rég jártatok itt, és valahogy nem hiányoztatok.
Egyébként van egy tippem a számodra, operáltasd magad nővé, aztán majd meglátod, milyen fasza életünk van. Vagy egyszerűen csak öltözz nőnek, szerintem már az is megteszi. Köss magadra egy 10 kilós játékbabát és cipeld órákon át, de hónapokig, vagy babakocsival járj-kelj tömegközlekedési eszközökkel, menj állásinterjúra, és mondd, hogy van két kiskorú kölyköd, meg hasonló nyalánkságok. Ja, és ha meg tudod oldani, menstruálj is havonta pár napot, vagy találj ki valamit helyette, amitől görcsölhetsz. Még sorolhatnám, de van más dolgom is :-P

sajatnev (törölt) 2012.03.22. 16:34:30

@skarlát betű:
Mi az hogy "jártatok"? :O Én egy darab emberke vagyok nem tömeg. :-)
Amiket írsz az okés de én is mondhatnám hogy öltözz férfinek és próbáld ki milyen jó is a mai világban ahol úton útfélen lábtörlőnek használnak és nemcsak a nők hanem a férfiak is. Teszem azt egy 20 évvel ezelőtt akaratod ellenére elvittek volna sorkatonának ahol az alapvető emberi méltóság ismeretlen a másikkal szemben és ingyen dolgoztatnak meg kényszerítenek olyan dolgokra ami abszolút nem érdekel.
Azután meg ha szexelni akarsz valakivel akkor azért fizetned kell nem keveset, ha meg valakivel (nővel) barátkozol, akkor az alapból elvárja hogy egzisztenciális meg anyagi előnyöket biztosíts meg természetes hogy kifizeti helyetted a vacsorát randinál meg természetes hogy udvarolsz meg kedveskedsz stb.
A munkahelyen is ha valami alantas vagy nehéz munka van akkor "segíts már a Gizikének te férfi vagy" persze őneki semmi nehezet koszosat nem kell csinálni, meg soha semmiben nem kell segíteni neked de ugyanannyi fizuja van... és még folytathatnám a végtelenségig.
Férfiként sokkal nehezebb rosszabb, nem véletlen hogy a férfiak korábban halnak sokkal több közöttük az alkoholista és az öngyilkosság is magasabb.
Mert hacsak nem születsz alfa hímnek -visszautalva a cikkre- akkor bizony csak egy megpróbáltatás szenvedés az egész életed.
A menstruációról meg annyit hogy a férfiaknak is megvannak a nemspecifikus problémáik (pl a prosztatagondok) mégsem mondják hogy akkor ezért nekik járjanak előjogok. Úgyhogy inkább örülj hogy nőnek születtél a mai világban és ne csodálkozz ha a megszűnt férfi előjogok után most vannak akiknek az a véleményük hogy a női előjogok is szűnjenek meg. Már csak azért is mert ez lenne az EGYENLŐSÉG.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.03.22. 18:47:48

@errorsys: "csak egy megpróbáltatás szenvedés az egész életed." - Ha ez így van, nem az a problémád, hogy férfinak születtél, hanem valami egész más van elcseszve. De persze humorérzék sem ártana...

Almandin 2012.03.23. 00:40:50

@errorsys: Nőnek és férfinak egyaránt nehéz lenni a mai világban. Én nem vagyok se nőpárti, se férfipárti, igazságpárti vagyok. De az egészen biztos, hogy nem lesz senki boldog attól, ha csatározik a másik nemmel.

Almandin 2012.03.23. 00:52:03

@skarlát betű: Ne csodálkozz. Itt van, milyen magasröptű posztokkal ért egyet (már a blog címe se szimpi):ribanc.blog.hu/2008/08/29/poszthatralek_es_a_krinolin#c15920696

sajatnev (törölt) 2012.03.23. 09:05:25

@Almandin:
Azért férfinak mindenképp nehezebb. Egy nőnek sokkal több lehetősége van az életben maradáshoz. Például gyereket szülhet. Ha egy nő gyereket szül mindjárt "családnak" számít és egy csomó állami támogatásra jogosult. Nem mondom ebből luxuskörülmények között fog élni de legalább nem kell attól félnie hogy egyik napról a másikra utcára kerül vagy éhen hal.
Ráadásul egy nő férjhez is mehet. Aztán ha nem jön össze, akkor elválik és keres egy másik férjnek valót. Könnyen megteheti a mai törvények őt védik neki csak haszna van a házasodás válásból a vagyonmegosztás miatt. Ráadásul az sem okoz gondot hogy senkinek sem kell mert egy nő csak szépen felöltözik és máris talál valaki "balekot" aki elvegye vagy támogassa.

Ezek a lehetőségek férfiként nincsenek meg. Két lehetőség van: Vagy egyedül élsz és akkor attól kell rettegni hogy kirugnak a munkahelyedről és mehetsz a híd alá egerészni mert rád nem vonatkozik semmi védő törvény ha nincs pénzed akkor dögölj meg. A férfi semmiképp nem számít "családnak" törvényileg mert nem tud gyereket szülni ha pedig nőnek csinál gyereket azzal neki semmi haszon nem jár csak kár, mert ha a nő elválik elköltözik akkor jogosult a tartásdíjra. Amíg meg együttélsz vele akkor is azt várja hogy te gondoskodj a gyerek meg az ő anyagi szükségleteiről.
A második lehetőség hogy megnősülsz (már ha valakit meg tudsz udvarolni magadnak de az általában olyan is) de akkor meg állandóan attól kell parázni hogy mikor lesz elege belőled a nőnek és mikor fog elválni és ezzel kisemmizni.

Tehát egyik lehetőség sem túl fényes.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.03.23. 09:36:48

@errorsys: én csak azt nem értem, mit kell ezen ennyit ragozni. Miért nem elég annyi mondani, hogy: "az élet egy szaros szendvics, és minden nap egy harapás"?

Lars.Lares 2012.03.23. 09:44:45

Ha létezik elhűtlenségezett szó a tekintélytiszteleten kívül, akkor az az előjog. :)

sajatnev (törölt) 2012.03.23. 11:36:00

@kardhal77:
Azért mert én ezt úgy módosítanám:
"Ha férfi vagy az élet egy szaros szendvics, és minden nap egy harapás"

Almandin 2012.03.23. 14:51:40

@errorsys: Ez a gyereket szülés vagy férjhez menés sem olyan egyszerű. Ha egy egyedülálló nő gyereket szül, még nem biztos, hogy el tudja tartani (az állami támogatások messze nem olyan mértékűek). Férjhez menni hipp-hopp a mai világban nem lehet. A mai férfiak nősülési kedve a béka feneke alatt van. Összeházasodni többnyire csak hosszú párkapcsolat után szoktak, tehát az ily módon eltartásra váró hölgyek hoppon maradnak.
Ráadásul sok nő egyáltalán nem akar érdekből gyereket szülni, vagy érdekből férjhez menni.
A válás során előforduló kisemmizés-veszélyt pedig el lehet kerülni azzal, hogy a házasságkötés előtt házassági szerződést köt valaki.

sajatnev (törölt) 2012.03.23. 20:56:22

@Almandin:
"A mai férfiak nősülési kedve a béka feneke alatt van."

Na vajon miért? Például mi előnye van abból egy férfinak ha megnősül? Az hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet a nővel szemben aki a sokféle nővédő törvény lévén akármikor megszabadulhat tőle vagy kisemmizheti? Ha gyereket csinál az is a nőé a férfinak meg el kell tartania ha meg a nő válik utána tartásdíjat kell fizetnie. Erre pedig semmi garancia nincs ugye, mert a nők olyanok hogyha elérhető közelségbe kerül egy "jobb pasi" -megintcsak visszautalva a cikk igazságtartalmára- akkor már arra kacsingatnak és adott esetben el is válnak. Ilyen sz@r családjogi törvények között amilyenek manapság vannak szerintem hülye az aki férfiként házasodni akar, még hülyébb aki gyereket csinálni.

"A válás során előforduló kisemmizés-veszélyt pedig el lehet kerülni azzal, hogy a házasságkötés előtt házassági szerződést köt valaki."

Persze csak ez olyankor nem jut ám az ember fia eszébe főként azért mert a nők nagyon meggyőzőek tudnak lenni ha valamit akarnak. Pláne hogy mivel főként egzisztenciális érdekből házasodnak ha valaki nem szerzi meg nekik ezt az "örömet" akkor keresnek egy másik balekot. Úgyhogy ha valaki férfiként nem elég elővigyázatos könnyen ráfaraghat.

"Ráadásul sok nő egyáltalán nem akar érdekből gyereket szülni, vagy érdekből férjhez menni."

Azt nem is állítom hogy mind ilyen, de hidd el azért vannak bőven olyan nők akik érdekből házasodnak. Ha meg kezdetben nem is úgy indult a dolog, akkor is a férfi fagy rá a végén.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.03.23. 21:36:34

@Almandin: Bele is őszülhetsz, annak, akinek ennyire nagy szüksége van egy ellenségképre ahhoz, hogy minden bénaságáért azt okolja, az észérvek annyit jelentenek, mint halottnak a csók...

@Lars.Lares: Ezt most megint nem értettem...

Almandin 2012.03.23. 22:50:13

@errorsys: Az igazság az, hogy a házasságra mindkét fél csúnyán ráfaraghat, ha úgy alakul a helyzet. Viszont egy jól sikerült házasság nagy öröm és boldogság forrása lehet az ember életében, a gyerekvállalásra ez úgyszintén igaz. A boldogságot nem adja az élet ingyen, kockáztatni is kell érte. Nem véletlenül alakultak ki a következő közmondások: "Aki mer, az nyer", "Élni nem muszáj, hajózni muszáj".
Persze le lehet élni egy életet folyamatos rettegésben, hogy jajmilesz, de így érdemes?

sajatnev (törölt) 2012.03.24. 10:05:45

@Almandin:
"Az igazság az, hogy a házasságra mindkét fél csúnyán ráfaraghat, ha úgy alakul a helyzet."

Jó ebben mondjuk igazat adok. De azért a férfi inkább. Például már eleve azért mert a nők mindig önmaguknál "jobb" (egzisztenciálisan magasabb fokon álló, életrevalóbb) férfit választanak. Ebből logikusan következik hogy a férfinek egy önmagánál "rosszabb" nővel kell beérnie. Aki persze nem fog felnézni rá, meg alkalmazkodni stb -mert hála a feminizmusnak- a mai nők követelőzőek, elvárásaik vannak, és azt akarják hogy a férfi alkalmazkodjon mindenben hozzájuk. Ez lenne a fenenagy boldogság? Hát én ezt nem túl felemelőnek látom és ha mondjuk gondolatban beleképzeled magad egy férfinak a helyzetébe akkor talán te is így látnád nem?
A válást már kitárgyaltuk, a törvények egyértelműen nőpártiak, a férfi csak amolyan pénzkereső automata az hogy esetleg neki is lennének jogai vagy érdekei az mellékes mert csak a gyerek meg a nő jogai a fontosak.

"A boldogságot nem adja az élet ingyen, kockáztatni is kell érte."

Na jó de miért kockáztasson az ember ha nem nyerhet semmit, csak veszíthet sokat. Ez kicsit olyan mint az extrém sportok: Ott is leugrálnak az emberkék hídról emeletről stb. és vannak akik túl is élik és akkor büszkék magukra hogy ők milyen menők. De én azért nem ugranék le mert ha belegondolok semmi előnyöm nem származhat belőle hátrányom viszont igen mert esetleg "alaposan megüthetem a bokámat" :)))
Egy kicsit ilyennek látom a házasságot/párkapcsolatot is férfiként. Azért inkább mégsem dugnám be a hurokba a fejem, akkor se ha volt már aki élve kihúzta belőle :-P

Almandin 2012.03.24. 22:54:44

@errorsys: Ha férfi lennék, elfogadnám, hogy egy nőnek is lehetnek elvárásai egy párkapcsolatban. Azt én se fogadnám el, hogy csak én alkalmazkodjak. Aki azt várja el, hogy neki ne kelljen alkalmazkodni, csak a párjának, az egy gyerekes személyiség. Egy egészséges kapcsolatban mindkét fél alkalmazkodik a másikhoz.
Én pl. nem tekinteném pénzkereső automatának a páromat. Sőt, szégyellném, ha olyan helyzet alakulna ki, hogy ő tartana el.
Egy jó házassággal igenis nyerhet az ember. Vannak emberek, akik ezekre a lelki mélységekre nem fogékonyak, de nem kötelező házasodni. Aki csak azért nősülne meg, mert ingyen cselédre meg állandóan rendelkezésre álló likra vágyik, az maradjon inkább agglegény. Aki meg gyáva nősülni, és mindennél a rossz kimeneteltől tart valami überpesszimista hozzáállással, az szintén maradjon egyedül, legfeljebb az unalomba döglik majd bele.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.03.27. 15:00:28

"Például már eleve azért mert a nők mindig önmaguknál "jobb" (egzisztenciálisan magasabb fokon álló, életrevalóbb) férfit választanak. Ebből logikusan következik hogy a férfinek egy önmagánál "rosszabb" nővel kell beérnie."

Mi az, hogy egzisztenicálisan magasabb fokon álló? Több pénzt keres? Persze, noha a férfihangosok szerint a pasik nem is keresnek több pénzt. Nehogy már egy ember értékét az határozza meg, hogy mennyit keres. Életrevalóbb? Nocsak... Ez is meglehetősen vitatható, ki miben életrevaló. Van, aki szakmailag az, van, aki a magánéletben ügyesebb, satöbbi.
Én ismerek jónéhány emberpárt, ahol nincs jobb vagy rosszabb, különben sem egzakt ez így, semmilyen szempontból. Egyenrangúak, vagy valamiben az egyik jobb, valamiben a másik, és nem nézik le egymást. És ismerek olyan párokat, ahol a nő a pasi fölött áll, mondjuk érettségben. Nem anyagiakban határozom meg azt, hogy ki domináns, és ki alávetett inkább. Ez különben sem feltétlen konstans. A gyengébb lehet, hogy éppen a gyengeségét használja irányításra. De erről is beszéltünk itt sokszor.

sajatnev (törölt) 2012.04.17. 15:14:08

@skarlát betű:
"Persze, noha a férfihangosok szerint a pasik nem is keresnek több pénzt."

Azt nem tudom hogy ők mit mondanak, csak azt hogy nem sok olyan nőt ismerek akik szegényebb pasival álltak volna össze.

"Nehogy már egy ember értékét az határozza meg, hogy mennyit keres."

Ez becsülendő hogy így látod.

"Életrevalóbb? Nocsak... Ez is meglehetősen vitatható, ki miben életrevaló."

Én úgy értettem hogy olyan valaki akire a nő bármiért felnéz. Ez valamiért mindig fontos nekik.

"A gyengébb lehet, hogy éppen a gyengeségét használja irányításra."

Na de ha egyenrangúak akkor a nő se akarjon irányítani így a fer nem? Amúgy nekem speciel semmi bajom nincs azzal ha egy nő határozott uralkodó egyéniség csak hát azok meg egy még határozottabb uralkodóbb pasit keresnek maguknak. És akkor meg panaszkodnak hogy el vannak nyomva. Ezt nem értem én sosem.

sajatnev (törölt) 2012.04.17. 15:25:37

@Almandin:
"Ha férfi lennék, elfogadnám, hogy egy nőnek is lehetnek elvárásai egy párkapcsolatban."

Igen csak az a baj, hogy mivel a nő választ így mindig csak az ő elvárásai teljesülnek. A férfinek meg be kell érnie azzal, aki szóba áll vele. És akkor a nő még zsarnokoskodhat is vele hogy elhagyja. Ez a probléma.

"Azt én se fogadnám el, hogy csak én alkalmazkodjak."

Én itt a párválasztással kapcsolatos elvárásokat értettem, nem az együttélését. De ebben így igazad van, az (lenne) a jó ha mindkét fél alkalmazkodna egymáshoz.

"Egy jó házassággal igenis nyerhet az ember. Vannak emberek, akik ezekre a lelki mélységekre nem fogékonyak"

De itt most a társadalmi helyzeteket értettem. Persze jó volna ha csak érzelmi szempontok szerint is lehetne házasodni, ennek tényleg lenne értelme, de sajnos én azt figyeltem meg hogy a nőket nem annyira ez a cél vezérli manapság és nem túl ragaszkodóak könnyen váltanak ha úgy adódik mivel megtehetik komolyabb következmények nélkül.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.04.18. 11:05:07

@errorsys: Természetes, ha az ember nem le, hanem fel akar nézni a partnerére... (Ami nem jelenti, hogy ettől ő alacsonyabb rendű, de valamiben a másik jobb. Másban meg ő lehet a jobb.) Ez szvsz a férfiak számára is természetes kellene legyen. És persze, hogy életrevalót akarunk, nem életképtelent. (A férfiak tán életképtelen nőkre vágynak?) Már elnézést, de a párválasztás nem jótékonykodás. Ennek ellenére bőven van olyan nő, aki azt hiszi, hogy meg kell mentenie egy adott férfit, és anyáskodnia kell felette. Ilyen párkapcsolatok is működhetnek, persze lehet, hogy ha születik pár gyerek, a nő rájön, hogy neki épp elég a gyerekek fölött anyáskodni, és várja, hogy a férje felnőjön a feladathoz, aztán csodálkozik, ha nem teszi.

A minap hallottam egy jó mondást, egy krimiben:
A házasság tragédiája az, hogy a nők azt hiszik, a férfiak meg fognak változni, a férfiak meg azt hiszik, hogy a nők nem. Hát, van benne valami.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.04.18. 11:09:15

@errorsys: Ja, még valami: a nők nem ragaszkodóak? Mindig az a panasz, hogy a nők mennyire ragaszkodnak, kötődnek, túl gyorsan is, és túl erősen. Viszont, ha valakiből kiábrándulnak, akkor miért ragaszkodnának? Aki megteheti, továbblép, épp elég olyan vagy így is, aki szívesen továbblépne, csak nincs rá lehetősége. Mert ezt hátország, szülők, más rokonok segítsége nélkül egy ilyen országban, mint ez (jelzálogkölcsönök, eladósodás, bizonytalan munkaerőpiaci helyzet) egyre nehezebb megtenni.

sajatnev (törölt) 2012.04.18. 23:47:19

@skarlát betű:
"házasság tragédiája az, hogy a nők azt hiszik, a férfiak meg fognak változni, a férfiak meg azt hiszik, hogy a nők nem."

Hát ennek van valóságtartalma. Én még naiv fiatal koromban azt hittem, hogyha egy lány belém szeret az már mindig szeretni fog engem. Hát ez nem így van. És a férfi meg mi a búbánattól változna meg? Miért hiszik ezt a nők? Egy férfi is csak olyan amilyen. Legfeljebb "lefelé" változik, ha az elején a nőnek tette a szépet, aztán meg már visszament olyanná amilyen valójában is.

sajatnev (törölt) 2012.04.18. 23:49:33

@skarlát betű:
Csak az a baj hogy elég könnyen kiábrándulnak...
Az elején nagy szerelem meg minden aztán meg már szabadulna. Hát ez nem túl felemelő. Pláne hogy egy férfinek válás után már nehéz másikat találni a nőnek meg nem annyira.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.04.19. 07:22:10

@errorsys: A nők változnak, mert így működik a szervezetük is, a lelkük pedig még inkább, a kettő persze hat egymásra. Folyamatosan más hormonhatásoknak vannak kitéve, percről percre, hónapról hónapra és életciklus szerint is. Azért gondolják, hogy a férfiak majd változnak, mert magukból indulnak ki. A férfiak is magukból indulnak ki: ők sokkal kevésbé változnak, ezért azt hiszik, hogy a nők sem fognak. Érdekes, hogy egy krimiből miket lehet tanulni :-) Noha alapjában persze a jó krimik foglalkoznak a legnagyobb emberi kérdésekkel, úgyhogy ez nem is akkora csoda.

Mitől lenne könnyebb egy nőnek partnert találnia, főleg, ha még gyerekei is vannak? Épp, hogy baromi nehéz - olyan partnert persze, aki nem csak dugni akar hébe-hóba. Tudok jónéhány nőről, aki ilyen helyzetben van.

sajatnev (törölt) 2012.04.19. 09:26:22

@skarlát betű:
Igen de akkor hogyan tartsa meg az ember a nőjét? Ha nem tudja felvenni vele a "versenyt" akkor az válóok? Akkor mégiscsak nekem van igazam látod nem érdemes megnősülnie egy férfinak. Csak rengeteg energiát belefeccöl hogy nagy nehezen meghódítson magának valakit aztán úgyis csak elveszíti előbb utóbb.

"Mitől lenne könnyebb egy nőnek partnert találnia, főleg, ha még gyerekei is vannak? Épp, hogy baromi nehéz - olyan partnert persze, aki nem csak dugni akar hébe-hóba."

Na látod de azt te is beismered hogy olyant legalább könnyű akivel dugni lehet :) A férfinek még ez sincs meg annak még a szexért is fizetnie kell. És szerintem egy nőnek mindenképp könnyebb találni már csak azért is mert hagyományosan a férfinak kell udvarolnia meg tudni "mitől döglik a légy". A nőnek nem kell semmit csinálnia csak szépen felöltözik, aztán akik csapják a szelet neki kiválaszt magának egyet aki szerinte jó férfianyag. Hát ez nem bonyolult. De udvarolgatni meg bókolni az már nehéz, pláne hogy úgy csinálja az ember hogy működjön is és bizonyos képességek kellenek hozzá ami sokszor nincs meg. Nem beszélve arról hogy a sorozatos kudarc is nagyon felőrlő tud lenni lelkileg.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.04.19. 22:10:39

@errorsys: Egy biztos: egy nőt azzal lelkileg nem lehet megtartani, ha a jogait nyirbálja a férje, vagy azt hangoztatja, hogy bárcsak ne lenne ekkora a szabadság, és rá lenne szorulva anyagilag meg más tekintetben. Megtartani valakit, aki ki nem állhat, szvsz teljesen értelmetlen.
Nem tudom, érdemes-e nősülni, meg férjhez menni, embere válogatja, de mivel az elején nem tudhatja senki, mi lesz a dolog kimenetele, akkor nehézkes eldönteni. A te logikád alapján kb oda jutnánk, hogy nem érdemes szeretni, mert úgyse kapsz elegendő viszonzást, nem érdemes semmibe belekezdeni, mert esetleg nem fog sikerülni...

Nézd, láttam én már jópár pasit, akinek csak a kezét kellett volna kinyújtania, hogy megkapjon egy jó nőt, de erre se volt képes, annyira nem bízott önmagában. Pedig épp elég biztatást kapott, de van, aki egyszerűen képtelen élni a lehetőségeivel. Erre nőként szerinted hogy reagál az ember? Egyszer csak belefárad, hogy tutujgassa a férfiakat.

Ami pedig azt illeti, hogy nőként mennyire könnyű szexpartnert találni, ne essünk túlzásokba. Hozzád hasonló habitusú, önbizalomhiánnyal küszködő nők is akadnak bőven, és nekik nem annyiból áll, hogy kicsípik magukat és felszednek valakit. Sajna ez nem ennyire egyszerű, mint ahogy kívülről látszik.

sajatnev (törölt) 2012.04.20. 19:08:42

@skarlát betű:
Itt szerintem valamit félrenéztél én sehol nem irtam ilyent, hogy a nők jogait meg kéne nyirbálni, vagy a nőket anyagi függésbe kéne hozni a férfiaktól. Épp ellenkezőleg, azt panaszoltam hogy ahhoz képest hogy manapság már nőnek lenni könnyebb mint férfinek még mindig túl sok nő akar férfiakra támaszkodva megélni ahelyett hogy önellátó lenne és egy kapcsolattól ne az anyagiak biztosítottságát várná el.
A másik meg mint ahogy te is fogalmaztál a nőnek legfeljebb "biztatnia" kell a férfit, de a férfinek kell tudnia ismerkedni. Ez pedig jóval nehezebb ám.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.04.20. 22:39:17

@errorsys: Nem anyagi szempontból szeretnéd a függést, de a soraidból az világlik ki, hogy igenis szeretnéd, ha nehezebb lenne a nők számára elválni, saját lábon állni. Tehát keressenek csak pénzt, de azért ne legyen nekik könnyű kilépni egy kapcsolatból. Egyébként egyáltalán nem könnyű, személyes tapasztalatból írom, mint említettem, ismerek ilyen eseteket.

Szerinted az könnyű, hogy az ember nem léphet, és várnia kell, hogy egy pasi észrevegye? Akár hónapokig, évekig epekedhet, de konkrét javaslattal nem állhat elő? (Igaz, állítólag a huszonéveseknél ez már nem probléma, de aki könnyen adja magát, azt továbbra se tartják sokra.) Sokkal könnyebb, ha lehetőséged van kezdeményezni, nem vagy passzivitásra kárhoztatva. A flörtölés, ismerkedés mindkét félnek nehéz, ha nem tehetséges benne, de persze lehet fejleszteni ezeket a képességeket. Talán érdemes lenne tanfolyamokat indítani - ha még nincsenek. De biztos vannak is...

sajatnev (törölt) 2012.04.21. 10:24:53

@skarlát betű:
Saját lábon állni azt igen. Szerintem a nő igen is álljon a saját lábán, és legyen önálló mindenben. Mai világban minden lehetősége megvan rá, és a képességei sem rosszabbak semmivel mint a férfiaké. De ha mondjuk két ember összeházasodik (főleg ha még gyerek is születik) akkor azért jó lenne, ha egyik fél sem léphetne ki könnyen a kapcsolatból. Nyilván vannak olyan esetek ahol indokolt v muszáj kilépni, pl megcsalás vagy olyan partner akivel nem lehet együttélni mert erőszakos, stb. Meg azt is megértem hogy a házasság sem fenékig tejfel de azért akkor sem szép dolog kifelé kacsingatni ha már egyszer választott magának valakit akkor azért ki kéne tartani mellette akkor is ha nem egy alfa hím. Azért szerintem manapság túl sok a válás és mivel főként nők kezdeményezik (esetek 2/3 része min) ebből valahogy mégiscsak azt a következtetést vonom le hogy a nőknek túl könnyű továbblépni.

"Szerinted az könnyű, hogy az ember nem léphet, és várnia kell, hogy egy pasi észrevegye?"

De miért kell várni? Miért nem lehet kezdeményezni? Az írásaidból az jön le hogy elvileg emancipált nő vagy aki megveti a hagyományos férfi- női nemi sztereotípiákat. De ebben mégis maradi vagy, mert elvárod a férfitől hogy ő legyen a "dicső lovag" és játssza el az udvarlási szertartást. Aztán meg persze jön a csalódás hogy nem is olyan "lovag" mint amilyennek először mutatta magát. Látod itt van a probléma.

"Sokkal könnyebb, ha lehetőséged van kezdeményezni, nem vagy passzivitásra kárhoztatva."

De miért lennél? Ki tiltja meg? Hol van az leírva hogy nő nem kezdeményezhet? Egyébként is szerintem egy nőnek általában megvannak a maga kis módszerei hogy a hatalmába kerítsen egy férfit. Jó persze nem mindig mindenkit, de akivel van valami kölcsönös szimpátia azt szinte biztosan.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.04.21. 12:47:43

@errorsys: "Nyilván vannak olyan esetek ahol indokolt v muszáj kilépni, pl megcsalás vagy olyan partner akivel nem lehet együttélni mert erőszakos"
Megcsalás miatt indokolt? Szerintem nem. De erről szól a fél blog.
Miért is kéne kényszerűen kitartani valaki mellett csak azért, mert egy ideig azt hittük, hogy vele akarunk élni és tőle akarunk gyereket? Lehet, hogy pont a gyerekvállalással kapcsolatos, előre nem látható események ébresztik rá a nőt, hogy teljesen rosszul választott, és semmi sem úgy van, ahogy remélte. Ördögi kör: amíg nincs gyerek, sokminden rejtve marad, mire megszületnek a gyerekek, kész a fogság, és a csalódás. (Nem mindig, de tipikus.)

"Az írásaidból az jön le hogy elvileg emancipált nő vagy aki megveti a hagyományos férfi- női nemi sztereotípiákat." Az emancipált igaz, hogy megvetném a sztereotípiákat, az már nem annyira. Mindenki foglya valamilyen sztereotípiáknak. Azért kell várni, mert ez a szokás vagy konvenció vagy társadalmi megegyezés, vagy tán még a biológiai parancs is. Ki van próbálva, elhiheted. Ha elkezdtem nagyon akarni egy pasit, és ezt az illető megérezte, szinte biztos, hogy kifarolt a történetből. A pasik nem azt akarják, aki nyomul vagy könnyen táncba vihető, hanem azt, aki ellenáll, akit meg kell hódítani. Jó, lehet, hogy csak a nekem tetsző pasik ilyenek :-)

"De miért lennél? Ki tiltja meg? Hol van az leírva hogy nő nem kezdeményezhet?" Az illemkönyvben? Íratlan szabályok ezek. Persze, meg lehet kerülni őket, csak ritkán van jó vége. A módszerek persze léteznek, de ha te panaszkodsz, hogy nehéz férfiként kezdeményezni, szerinted fifikásan kezdeményezni, elhitetve a pasival, hogy ő volt a kezdeményező, mennyivel könnyebb?

sajatnev (törölt) 2012.04.21. 21:52:44

@skarlát betű:
"Megcsalás miatt indokolt? Szerintem nem."

Én úgy tudom a nők ilyesmire érzékenyek.

"Lehet, hogy pont a gyerekvállalással kapcsolatos, előre nem látható események ébresztik rá a nőt, hogy teljesen rosszul választott, és semmi sem úgy van, ahogy remélte."

Na jó de itt meg megint az merül fel hogy mi lesz akkor a pasival? Akkor eldobod csak azért mert "nem vált be"? És szerinted ilyenkor mit érezhet a szerencsétlen hogy megbízott valakiben a lelkét is kitette neki és mégsem elég jó? (most nyilván vannak pasik akik megérdemlik, de tegyük fel egy amúgy rendes fazon esetében).

"szerinted fifikásan kezdeményezni, elhitetve a pasival, hogy ő volt a kezdeményező, mennyivel könnyebb? "

Ezért mondom hogy direktbe is meg lehet próbálni szerintem. Már ha azt mondtad hogy "képtelen élni a lehetőséggel" az illető. Szerintem inkább arról van szó, hogy a nő fél hogyha mégsem jön össze a dolog akkor azt megalázónak érzi. Na de a férfinak meg gyakran előfordul ám, hogy nem jön össze akkor az szerinted milyen érzés?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.04.23. 14:00:59

@errorsys: A nők érzékenyen a megcsalásra? Bizonyos nők igen. Mások kevésbé. A férfiak tán még érzékenyebbek. De nem kéne ettől függővé tenni a válást. (Mondom, erről már annyit írtam, nem ismételném magam.)

Szerinted mi öröm van abban, ha valaki együtt él valakivel, aki őt már nem szereti, és mivel kénytelen vele együtt élni, egyre mérgesebb lesz? A nők ebben másképp működnek legtöbb esetben, mint a pasik, ha ők elidegenednek, az teljes elidegenedés, akkor a szexet se bírják (olvasd el a női hűtlenségről írt posztot, ami egyébként egy könyv recenziója). Tudom, hogy ezt pasiként nehéz megérteni, de zsigeri ellenállás fejlődik ki ilyenkor a nőben. Nem mindegyikre igaz, de a könyv szerint ez tipikus.
És nem érdem szerint megy, ez a rossz hír, nincs benne racionalitás, egyszerűen megtörténik.

Sose működött a direkt kezdeményezés - az esetemben mindenesetre nem. Nem így van kódolva a játék, most hiába próbáljuk felborítani a szabályokat. Még a legszabadelvűbb, minden őrültségre kapható pasi is azt mondta, ha rákérdeztem, mit gondol a női kezdeményezésről, hogy az valahogy nem az igazi. Ő nem szereti. (Nem arról beszélek, ha már kapcsolat van a két ember között.) Tudom, hogy szar érzés lehet pasiként is, ha visszautasítanak, nyilván, nem tagadom, hogy ez szar. De valamit valamiért.
süti beállítások módosítása