A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Ki mint fekszik ágyba...

2012.05.09. 07:24 skarlát betű

Az utóbbi posztok egyikében szóba került az ágyak jelentősége.

Egyedülálló szeretők esetében adott a helyzet: általában saját otthonukban, saját ágyukban szeretkeznek akár házas, akár kapcsolatban élő partnerükkel, partnereikkel. Kényelmes megoldás, nem kell szervezkedni, külső helyszínt keresni, költekezni, az egyedülálló fél lakása rendelkezésre áll. Rá hárul az ágyneműváltás, a takarítás, a rendrakás, sőt, még a vendéglátás terhe is (enni- és innivaló beszerzése), ami mássá teszi az egész együttlétet, mintha mindketten egy kereskedelmi tranzakció során jutnak átmenetileg ágyhoz és térhez. 

Természetesen olyan helyzet is létezik, hogy a kapcsolatban élő kivételesen meg tudja oldani a randit otthon, mert elutazott a házastársa (tipikus in flagranti veszély) vagy mert éppenséggel nyílt kapcsolatban él, és még ez is belefér a pakliba. Arról se feledkezzünk meg, hogy vannak, akik többes szexre vállalkoznak a saját lakásukban, esetleg privát szvinger partit rendeznek, és ez megint más szempontokat vet el.

Csupa magánágy, tele történetekkel, emlékekkel, és persze ezeknek csak kis töredéke szól a szexről. Laurence Stern Tristram Shandyje értekezik hosszasan a regény elején az ágyak szerepéről egy hagyományos polgári családban: abban születni, nemzeni és meghalni szoktak az emberek, meg persze mindenféle mást is cselekednek, amire most nem lenne érdemes kitérni. A szülők ágya, a házastársi fekhely általában tekintélyes méretű bútordarab és mindenképpen sokrétű szimbólum: titkok és intimitás, szenvedély vagy éppen hidegség és ki nem mondott gyötrődések helyszíne.

Vajon mi hogyan viszonyulunk a saját ágyunkhoz? Van egyáltalán saját ágyunk? Vagy csak a partnerünkkel közös ágyunk létezik? Ha megcsaljuk is, soha nem tennénk éppen ott, abban az ágyban? Vagy van olyan szerető, aki kiérdemli ezt a kegyet, de ahhoz már tényleg fontosnak kell lennie számunkra? Tartunk-e attól, hogy ha felmegyünk valakinek a lakásába, legyen az szingli vagy házas, sokkal inkább belebonyolódunk az életébe, mint szeretnénk? Van olyan, akihez semmiképp nem mennénk fel? És miért?

Beleképzelünk-e az ágyba korábbi szeretkezéseket? Vagy eszünkbe se jut? Úgy érezzük-e, hogy megszentségtelenítünk egy ágyat, ahol mondjuk gyerekek szoktak aludni a szüleikkel? Vagy ez ostobaság? El tudjuk-e engedni magunkat egy olyan ágyban, amelyről tudjuk, hogy "jog szerint" nem kellene ott lennünk? Más helyszínt választunk-e a hancúrozásra, csak, hogy azt a bizonyos ágyat elkerüljük? Megrezzenünk-e, ahányszor nyílik a folyosói ajtó vagy a kertkapu, ha tiltott zónában szeretkezünk?

Zavar-e bennünket búvóhely csakis szexre használt ágyainak gondolata? Mit érzünk, ha ugyanarra a búvóhelyre megyünk, ahol már voltunk - mással? Vagy inkább elkerüljük, hogy különböző partnereket vigyünk ugyanabba az ágyba? És kinek az ágyában tudunk elaludni? Kinek az ágyában nem kínos felébredni? Várom ágyügyi véleményeteket!

58 komment

Címkék: ágyak

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr524494720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2012.05.09. 11:25:12

Hú, ez a poszt már-már filozófiai magasságokba repíti az ágykérdést :-)

Lehet, hogy túl egyszerű arc vagyok, de egy ágy legyen nagy, kényelmes, feleljen meg többféle célnak (lehessen aludni, szeretkezni és mondjuk olvasni is benne), oszt' jónapot.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2012.05.09. 11:26:20

Persze elismerem, hogy szükséghelyzetben a fenti funkciók közül az ember csak egyet vesz figyelembe :-)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.09. 11:43:09

@tiboru: Pedig ágyakról lehet tényleg egész regényeket írni. Sterne-nél nem jutottam el a születéséig, mert annyira unalmasnak találtam :-) Az első kötet fele körül bír megszületni, addig csak vajúdik az anyja.
Biztos sokan gondolják úgy, hogy a hitvesi ágy megszentelt hely, de eddig mélyen hallgatnak :-)

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2012.05.09. 16:03:00

Nem érzem nagy jelentőségűnek az ágy kérdését, persze nem árt, ha van, de akár anélkül is megoldható minden :) (kanapé, fotel, szőnyeg, asztal, fürdőkád... sok minden nyerő lehet ez ügyben). A "hitvesi ágyba" nem vinnék másik pasit, és nem szívesen csinálnám más hitvesi ágyában sem, akkor már inkább egy szálloda. Ennek nem annyira az az oka, hogy "megszentelt helynek" tekinteném, hanem inkább az, hogy a saját házamba sem vinnék más pasit a kockázat miatt, de ha mégis úgy adódna, akkor inkább maradnék a kanapénál, mert mégiscsak a férjem ágyáról (is) van szó...
Soha nem gondolkodtam azon, kik fordultak elő előttem abban az ágyban, ezen jobb nem gondolkodni :).

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.05.09. 17:20:05

@skarlát betű: hát igen, vannak szempontok, a filozófiai eszmefuttatás helyett én inkább az energiaáramlatokra gondolok, ki és milyen energiával feküdt be az ágyba? Milyen lelki energiákat hagyott ott?

@azentitkaim: egyetértek, de te most nem ágyról írtál :) inkább helyszínről alkalmatosságról.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.09. 21:16:46

@azentitkaim: Vagyis megszentelt hely :-) Nem feltétlen szakrális értelemben, de szimbolikus jelentőséggel bír mégis. Pedig talán a heverő sem szeplőtelen helyszín, már hitvesileg, gondolom én.

barbieds (törölt) 2012.05.10. 09:02:33

A szeretőm saját ágya csak akkor vonzó számomra, ha párhuzamosan más nő nem fordul meg benne, vagyis nős pasi otthoni ágya nem érdekel, sőt, taszít. És én sem vinnék szeretőt abba az ágyba, ahol a férjemmel csinálok mindenfélét.

Az együttalvás a szeretővel nem fontos számomra, de az zavar, hogy nagyon kiszabott az időnk az ágyban.

normálnyomtáv 2012.05.10. 13:53:37

Azt hiszem, mondhatom eléggé lazának magamat, de közös ágyba nem vittem, vinnék mást. Más....valahogy nem odaillő, na. Még annak fényében sem, hogy tulajdonképpen a közös ágy mindig 2 külön ágy volt, egymás mellé tolva.

Lars.Lares 2012.05.10. 14:24:46

Akkor és ott csak a másik van. A többi nem számít.

notC 2012.05.10. 14:58:05

Igen, ez a hitvesi ágy megszencségtelenítése dolog nálam is játszik. Amikor a drága exről kiderült, hogy kedvencük a közös ágyunk volt, akkor egy jó darabig nemhogy abban az ágyban, de abban a szobában sem akaródzott aludni. De a "gyásszünet" után feledésbe merült a dolog, kicsi lelkem megnyugodott, pláne, hogy búfelejtőnek megfordult pár lány, s az ottalvós buli végén mégsem lehet a kanapén altatni szegény megfáradt vándort :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.10. 17:05:40

@barbieds: @normálnyomtáv: Érdekes ez, hiszen csak egy bútordarabról van szó, aminél a saját testünk sokkal fontosabb. Ha azzal kapcsolatban nem merül fel bennetek (hűtlenekben) a kizárólagosság, egy bútor miért kap ilyen nagy szerepet? Talán, mert lélekben valahol tovább él bennetek a monogámia? :-) Vagy ez amolyan területkijelölési dolog? Pedig az igazi "terület" maga az emberi test.

hannawald 2012.05.10. 21:24:59

@Lars.Lares: bár sosem volt még hitvesi ágyam, de én is inkább így tudom elképzelni.
ha már odáig eljutottam, hogy megcsalom a férjem/pasim/valakim, akkor nem hiszem, hogy plusz gondot jelentene ilyen szempontból a közös ágy.
persze ez mind fikció a részemről :)

hannawald 2012.05.10. 21:28:11

@skarlát betű: na, hát én is ezt mondom. csak előbb beszélek, aztán olvasok :)
és én inkább önámítást látok ebben, hogy attól kevésbé rossz ha nem otthon csinálom, vagy hogy szimplán nem ad az ember magának egy plusz lelkifurdalást okozó tényezőt....
oder?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.10. 21:50:19

@hannawald: Talán az is benne van, hogy ha lebukom, legalább elmondhassam, hogy abban az ágyban soha, hogy az otthonunkba nem engedtem be...
Valahol ez lealacsonyítja a szeretőt, mintha az valami mocskos dolog lenne, hogy vele szexel az ember, ellenben a házastárssal meg szentséges. Pedig lehet, hogy a szeretővel sokkal nagyobb az összhang és a magunk számára felemelőbb az élmény.

normálnyomtáv 2012.05.11. 06:28:26

@skarlát betű: Nálam valami olyasmi lehet, hogy a testem, az ágyam, a táskám, stb. az enyém azt úgy használom, ahogy akarom. De a házastárs ágya az övé, azzal nem rendelkezem. A lakás közös, oda már vittem barátnőt, de másik ágyat, heverőt használtunk.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2012.05.11. 07:33:42

Volt hitvesi ágyban szeretővel hempergés. Meg iszonyatos bukásveszély, ami a pasi számára kényelmetlenebb lett volna, mint számomra, hiszen én maximum a jókislány imidzsemet veszítettem volna, ő többet. Érdekes módon csak gyerek apjánál zavart, hogy ugyanaz a hitvesi ágy, mint ami az elődeim idejében is volt. Mondjuk nem is volt sűrűn használva, és a kicserélése anyagi okokból nem jött össze.
Minden tárgynak megvan a maga energiája, lakásnak, ágynak, egy pár cipőnek ugyanúgy. De ezen lehet változtatni.

Lars.Lares 2012.05.11. 07:54:10

Tessék már fikciótlitani @hannawald: -)!

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.11. 09:00:30

@normálnyomtáv: Ha a lakás közös, tán az ágy is az, vagy nálatok a bútorok le vannak osztva? :-)

@Enchantée: Ha az embernek nincs pénze,nem lehet nagyon finnyás :-) Majdnem minden bútorunkat örököltük valakitől, úgyhogy nem nagyon izgat az ágyak vagy heverők múltja.

barbieds (törölt) 2012.05.11. 09:00:58

@skarlát betű: Nem, semmi ilyen szentségesség nincs benne, csak én pl. nagyon igyekszem külön tartani a két szálat. A férjemmel való életem és annak a terei kettőnkhöz tartoznak, az hogy lefekszem mással, az pedig teljesen az én külön dolgom (amíg ki nem derül persze :D).

Egyébként vicces, de lehet, hogy van benne olyasmi is, amit írsz, hogy valahol ott van bennem a monogámia iránti igény. Abban mindenképp, hogy alapvetően utálom, ha a pasim más nőt is dug.

hannawald 2012.05.11. 09:21:40

@Lars.Lares: bocs, de ez most egy romantikus, féltérdre ereszkedős leánykérés volt? :P
@barbieds: de ez a bizonyos monogámia iránti igény hogy lehet hogy így jelentkezik? ez nem abszurd kicsit?

barbieds (törölt) 2012.05.11. 09:44:15

@hannawald: Nem állítom, hogy nagyon racionális lennék. Meg amúgy is abszurd, hiszen én magam is félrelépek. De hát ez van. :D

hannawald 2012.05.11. 11:16:47

@barbieds: de ez benned hogy fér meg azzal az ultraliberális fertővel, ami itt van?
vagy egyszerűen ezeket nem veted össze magadban, csak próbálsz boldog lenni és ennyi?
@Lars.Lares: ennél frappánsabb válaszra számítottam :)

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.05.11. 15:20:57

Nekem tetszik ez az ágytéma. Vegyünk például egy régi paraszti ágyat, ahol generációk fogantak, születtek, haltak meg egymás után. Rendkívüli energiák ezek, amik mind ott sűrűsödtek abban az ágyban.

Szűkebben véve pedig, hogy az ember szépen megválasztja, hol fekszik le valakivel (és hol nem), szintén nem mellékes. Legalábbis így, 18 éven felül már egészen biztosan nem az. :)

barbieds (törölt) 2012.05.13. 11:23:35

@hannawald: Szerintem a legtöbb ember teljesen ellentmondó érzések közt éli az életét. Én mindenképp.

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.05.13. 14:35:16

@barbieds: így is fogalmazható,de én inkább mást látok ebben: sok ember nem tudja mit csinál és miért csinálja :) ezért látszik ellentmondásosnak!

@barbieds: racionalitás? Hát ez nem számít a szerelemben, de ha mégis akkor az már nem szerelem...

@hannawald: nagyon érdekes amiket írsz! te nagyon liberális vagy!

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.13. 14:57:10

@hannawald: Azt hiszem, a legtöbb poligám ember mégiscsak úgy van vele, hogy külön választja azt, amit neki szabad és azt, amit szeretne, hogy a partnerei tegyenek vele. A legtöbben nem szívesen veszik a vetélytársak létezését akkor sem, ha ők maguk született vadászok. Mert érzelmileg nem vagyunk cseppet sem erkölcsösek. Az már egy nagyon megszenvedett és magas szint, mikor őszintén el tudjuk fogadni, sőt örülni tudunk annak, ha a szeretett személy mással is szexel, főleg, ha azzal a másikkal kapcsolatban is vannak érzelmei. (Noha normálisan az kellene nyugtalanítson, ha tárgyként kezelne valaki mást, hiszen az az ő emberi minőségét kérdőjelezné meg.)

@varázsló1: Rengetegszer megfutottuk már ezt a kört, de te új vagy :-) A szerelemnek sok formája van, és nem az az egyetlen, amelyben az ember elveszti a józan eszét. Csak tudnám, hogy miért olyan vonzó ez a mítosz, hogy a szerelem egyenlő az őrültséggel, és mire jó ez. Arra, hogy bárkit bármi alól felmentsen? Ha tehát nekem van józan eszem és képes vagyok felmérni a tetteim súlyát, akkor már nem is vagyok szerelmes (lesajnálás). Ha meg rohanok a vesztembe, akkor de nagyszerű, ez minden baromságra magyarázat, amit csak elkövethetek...

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.05.13. 15:22:55

@skarlát betű: Egyetértünk, én nem vitáztam arról, hogy mit teszünk, hogyan, hanem hogy a szerelemben (fogalom) nincs racionalitás :)
Látom nagyon jól körüljártátok :) köszi a tippet, nem olvashattam végig mindent :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.13. 15:31:18

@varázsló1: A szerelem definíciójával szerintem még adósok vagyunk, de abból indulok ki, hogy nincs ebben konszenzus és nem is lesz. Ha a fogalomról beszélsz, az most az érzelmekre vonatkozik? Vagy a szerelmi állapot létrejöttére? Vagy mire? Van, aki szerint a cselekedeteink is teljesen irracionálisak ilyenkor.
Egyébként szerintem van benne egy csomó racionalitás, amennyiben bizonyos tényezők együttállása vezethet el az állapot létrejöttéhez. Persze azért előre nem borítékolható, hogy létrejön. (Ajánlom a női agy és a férfi agy című könyveket is :-)
Nem is vártam, hogy mindent elolvass :-)

hannawald 2012.05.13. 16:36:15

@barbieds: ez igaz.
@varázsló1: nem csak a liberalizmus számít. valószínűleg ad1: elég nagy az igazságérzetem úgy általában, ad2: úgy kerültem erre a blogra is, hogy valakinek az életében második lettem. azt hiszem megtanultam, milyen az. sok mindent tanultam belőle. ad3: soha nem voltam olyan helyzetben, hogy szerettem valakit és a tudta nélkül mással is lefeküdtem. nem tudom, milyen érzés az, ha két embert szeretsz egyszerre, vagy ha egyvalakihez hozzákötöd az életed, és aztán találkozol egy másikkal, akinek nem tudsz ellenállni. nem tudom, hogy mit és hogyan fogok cselekedni egy ilyen helyzetben, de most úgy gondolom, hogy csakis egyenlőségen alapulhat egy kapcsolat. ha nekem szabad, akkor neki is. ha én úgy érzem, hogy 100%osan benne tudok lenni úgy egy kapcsolatban/családban, hogy közben van szeretőm, akkor elhiszem, hogy erre ő is képes.
persze ez megint csak fikció...
@skarlát betű: nem kell szeretni, hogy a partnered esetlegesen megcsal, de ha te megteszed vele, akkor - legalábbis az én lelkemben - leképződik az, hogy ő is megteheti. úgy értem, hogy ez empátia kérdése, ha tudom, hogy én nem tudnám elviselni és Dunának mennék, ha kiderülne, hogy megcsal, akkor én sem fogom megcsalni. ha úgy érzem, hogy ha megcsalna, én meg tudnék bocsátani, meg tudnánk beszélni, akkor feltételezem, hogy fordítva is működhet így a dolog, és lehet, hogy megteszem. csak magamból tudok kiindulni....

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.05.13. 19:18:53

@skarlát betű: az érzés létrejötte kevésbé racionális, a cselekedetek az már más elbírálás alá esnek. Ebben nem kell egyetérteni, de igen olvastam pár jó könyvet a témában :) Otthon vagyok a pszichológia és spirituáis irodaolm terén.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.13. 19:36:44

@hannawald: Én is magamból indulok ki, persze, mint mindenki, de megpróbálok mások történeteiből is okulni...
És az ábra azt mutatja, hogy sokan nem bírják elviselni az osztozkodás tudatát akkor sem, ha rajtuk osztozkodnak. Érzelmileg, persze, nem feltétlen jelenti ez azt, hogy adott esetben tényleg tesznek is valamit, de ez sem kizárt.
Az igazságos az lenne, hogy amit én magamnak megengedek, azt a másiknak is, teljesen aláírom. (És így is érzem.)
De, hogy ezt mennyire lehet megbeszélni... Nem biztos, hogy szükség van rá.

@varázsló1: Azért említettem ezt a kettőt, mert biológiai és nem pszichológiai vagy spirituális oldalról közelít, ami a témát illetően szokatlanabb. Nem egyedül üdvözítő, de érdemes ezt is ismerni. A spirituális irodalomtól nem várnék sok racionalitást.

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.05.13. 20:01:23

@hannawald: az embernek sok mindent megtanít az élet, és ez így jó :)
Vannak dolgok amit jól csinálunk, vannak amiket nem, és ezeket korrigálja.
Az élet mindig jó irányba terel, biztos neked ezt az utat kell bejárnod :)
Nekem is megvan a magam útja, bejártam már egy részét, és biztosan van még hátra.
Az igazságérzet tapasztalatom szerint nem mindig visz előre, a tolerancia és a szeretet az igen, még ha akkor fáj akkor is.
A Cselekedeteinket mérlegelnünk kell, és azok következményeit is, és akkor tesszük meg, ha jónak látjuk, vállalkuk mindig a felelősségét.

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.05.13. 20:05:30

@skarlát betű: Az emberek elhanyagolják kapcsolataikat, és ebből van a legtöbb baj.
Elhanyagolják: sokféleképpen lehet - biológiai, érzelmi, fizikai, stb.
Ez után következik az, hogy visszaüt a hanyagolás, mást keres, megcsalja, ő is hanyagolja, kihasználja, stb.
Ha ehhez még egyik másik oldalról társul az igazságérzet akkor már kevés tennivaló van.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.13. 20:18:30

@varázsló1: Ja, olvastam olyan tanácsot is, hogy az ember az esküvő másnapján menjen el házassági tanácsadóhoz, mert akkor tudatosan állhat elébe a mindenképp bekövetkező problémáknak. Házassági tanácsadóként minden bizonnyal ezt tanácsolnám. :-)

Egyébként meg az egyszerű magyarázatok legtöbbször nem elégséges magyarázatok. Nem minden abból vezethető le, hogy elhanyagolják egymást, van megcsalás enélkül is, meg ennek ellenére se. Épp azt próbálom többek közt körbejárni, hogy egy kapcsolat nem a hűtlenség függvényében jó vagy rossz, tehát a hűtlenség ténye még senkit nem minősít.

hannawald 2012.05.13. 20:38:29

@skarlát betű: szükség arra h beszéljünk róla? van egy pont szerintem, ami után már nincs és nem is lehet. de ha az elejétől kezdve, mindennek az elejétől alapvetés a kommunikáció és az őszinteség, akkor talán nem lehet eljutni eddig a pontig. persze nem biztos, hogy mindenkinek az a célja h ne jusson el eddig a pontig... és nem biztos, hogy a másik út jobb,
@varázsló1: az igazságérzetnek nem kell előre vinnie, csak úton kell tartania max, hogy ne sodródjak le. :) és ez nem olyan dolog, amit az ember akarja, hogy legyen neki. sőt, sokszor kerülök konfliktusba miatta. de mégsem bánom, hogy ilyen vagyok.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.13. 21:22:15

@hannawald: Túl sok az ismeretlen ebben az egyenletben és túl sokat lehet veszteni rajta ahhoz, hogy az ember kísérletezzen...

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.05.13. 21:57:06

@hannawald: kiváló eszmefuttatás, sajnos nem mindenki látja így :(
Inkább lelkiismeret kell és nem igazságtudat, legalábbis szerintem. Az igazságtudat szeretet nélkül nem sokat ér.

barbieds (törölt) 2012.05.14. 09:25:22

@varázsló1: szerintem meg inkább az van, hogy pontosan tudom, nem kellene vmit csinálni, de túl nagy a vonzerő, és ebből vannak belső konfliktusok.

@skarlát betű: "Nem minden abból vezethető le, hogy elhanyagolják egymást, van megcsalás enélkül is, meg ennek ellenére se."
Nagyon igaz, ez egy fontos tapasztalás az életemben.

hannawald 2012.05.14. 09:33:04

@varázsló1: a lelkiismeret és az igazsságtudat egymást kizáró fogalmak? és az igazságtudat meg a szeretet?
nem hiszem.
az igazságérzet számomra mindössze azt jelenti, hogy valami belső hang elkezd rikácsolni, ha igazságtalanságot lát. vagy hallgatok rá, vagy teszek valamit, vagy nem. nem minden helyzetben van lehetőségem hangot adni az effajta véleményeimnek, de mindig bennem van.
mondjuk eszmefuttatásnak nem nevezném azt, amit leírtam :D

hannawald 2012.05.14. 09:35:31

@skarlát betű: ha az elejétől kezdve tisztázva vannak a dolgok (mármint a legális, a monogámnak induló kapcsolat elejétől), akkor le lehet szerintem redukálni az ismeretleneket... szerintem. remélem, hogy így van.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.14. 13:26:33

@hannawald: Z és Y tizenx éve úgy gondolta, hogy fullextrás monogám pár és ezen semmi nem bír változtatni. Aztán valamelyikük rájött, hogy így nem megy. De tudja, hogy a másik meg nem jött rá és neki megy. Akkor most mit kommunikáljon?
Ha már az elején tiszta, hogy egyik se monogám, az könnyebb. De az se biztos, hogy menni fog.

hannawald 2012.05.14. 18:09:18

@skarlát betű:
nem teljesen így értettem.
hanem, hogy ha akkor elkezdünk kommunikálni, amikor úgy érezzük, hogy esetleg akadt egy csábító, vagy az még nem is akadt, de már bennünk van, hogy nem jó ez így, hogy valamin változtatni kéne stb, na akkor kell kommunikálni (és gyütt megoldást találni, olyat, amit mindenkét fél el tudo fogadni)
persze vagy sikerül vagy nem.
valószínűleg az esetek többségében meg se próbálják, mert félnek, hogy nem értenék meg őket, vagy csak nem tudják hogyan tálalni, aztán ahol mégis megpróbálják, ott is valószínűsítem, hogy igen nagy %-ban belebuknak.
de hagyjuk is. csak a levegőbe beszélek. mármint, honnan is tudhatnám én ezeket?
nem tudom. csak idealista módon remélem, hogy meg lehet valósítani. én meg szeretném valósítani.
most éppen nagyon....

barbieds (törölt) 2012.05.14. 18:16:06

@hannawald: Na oké, de min változtattok a nagy kommunikáció eredményeképp? (Csak azt ne mondd, hogy feldobjátok a szexuális életeteket.)
Ha már bennem felmerült a vágy valaki más után, akkor nem sok mindent tehet az állandó partnerem...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.14. 18:27:31

@hannawald: De hol lenne az a pont, ahol már említésre érdemesnek gondolnád a vágyat? Rengetegszer megtörtént velem, hogy megkívántam ezt vagy azt a pasit, persze nem történt semmi (ez még a monogám korszakomban volt), olykor találkozgattam is valakivel, de még mindig nem történt semmi, és valójában én se tudtam, hogy kellene-e, ha történne valami, vagy csak beleképzelek egy csomó tulajdonságot. Túlságosan képlékenyek ezek a dolgok, hogy az ember előálljon vele, szerintem. Vagy fejlődnek valahová, vagy nem. Baromi erős párkapcsolat kell ahhoz (és tényleg kezdettől kell tisztázni, hogy mással lefeküdni elfogadható), hogy az ember erről képes legyen beszélni.

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.05.14. 18:45:03

@skarlát betű: A kommunikáció sokat segít. Tény, hogy kell hozzá bátorság. Egy stabil kapcsolatban minden t meg lehet beszélni, de szerintem nem elfogadott a poligámia a mi földrajzi környezetünkben, így nem állhatsz elő a párodnak, hogy te többet akarsz nála. Egyébként, nem jut oda a kérdés, ha őszinte és nyílt kapcsolatban él az ember, hogy ilyenekről beszéljen a párjával.
Ha eljut odáig, hogy ilyenekről beszéljen akkor ott valamilyen probléma van. Kommunikáció? Előítélet? Féltékenység? ??? és még sok más dolog is lehet, szabad a fantázia.
@barbieds: hát ez van... Ha kell-kell aztán lesz ami lesz.
@hannawald: a félelem nagy úr, legtöbbször meg sem próbálják, a háttrében ott vannak az elfojtott érzelmek és egy idő után meg robban. - Előre le lehet szögezni a dolgokat, de nem mindig tartják meg.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.14. 19:21:27

@varázsló1: Rég járt itt Szexofon, de ő jó példa arra, hogy van olyan stabil kapcsolat, amelyben elfogadott mindkettejük számára, hogy másokkal is szexeljenek, ha úgy érzik. És erről beszélni is tudnak. És semmi baja a kapcsolatuknak, egyszerűen ilyen emberek.
Tehát NINCS probléma feltétlenül a kapcsolatunkban akkor, ha mást is kívánunk, ez a természetes, nem pedig az a tündérmese, hogy boldogan éltek, míg meg nem haltak.
És van olyan kapcsolat, ahol erről beszélni IS lehet, ezen az égövön is. Csak kell hozzá két a végtelenségig liberális és egymásban totál biztos ember, aki nem retteg attól, hogy elveszíti a másikat, ha... Ettől még elveszítheti, de ez akkor is megeshet, ha retteg és nem lehet vele semmit megbeszélni.

hannawald 2012.05.14. 22:16:16

@barbieds: a vágy? ennyin múlik az egész? ha felébred a vágy akkor mindennek vége? irányíthatatlanná válik az emberi gépezet? csak nem...
nem tudom h mi lehet egy ilyen kommunikáció eredménye, de legalább megmarad az őszinteség. persze nyilván sokan inkább a biztos hátteret tartanák meg :)
@skarlát betű: a legelején. az sem baj ha nem lesz belőle semmi, ha nem is lenne, de ha a párod is látja és azáltal h elmondod te is látod hogyan alakulnak a dolgok, merre haladnak, szerintem ez jó. persze egyáltalán nem biztos h működik.kísérletezés alatt áll :)

barbieds (törölt) 2012.05.14. 23:31:26

@hannawald: Nem, nem az van, hogy mindennek vége és irányíthatatlanná válik az ember, hanem az állandó partner már nem tehet sokat, hogy ezt a vágyat visszacsinálja, bármit is tesz.

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.05.15. 07:39:20

@skarlát betű: :D ezek szerint van, de megnézném 5 vagy 10 év múlva ... Nem hiszem el, hogy nincs de ki tudja hosszú távon mi történik.
@hannawald: jó megjegyzés volt: kísérletezés - erről mindig a kudarc jut eszembe, hiszen a kísérletek nagy része kudarcba fullad :(

normálnyomtáv 2012.05.15. 08:10:19

@skarlát betű: "Ha a lakás közös, tán az ágy is az...": még az alsónadrág / bugyi sem közös, pedig a közös pénzből vettük. :-)

normálnyomtáv 2012.05.15. 08:26:37

@skarlát betű: "Az igazságos az lenne, hogy amit én magamnak megengedek, azt a másiknak is,...
De, hogy ezt mennyire lehet megbeszélni... Nem biztos, hogy szükség van rá. "
Ismerek egy párt, akik azzal indultak neki a házasságnak, hogy egy-egy kitérőbe járás nem válóok. Az asszony kérte, hogy mondja el, ha ilyent csinál, ne mástól kelljen megtudnia. Elmondta. Aztán egyre kevésbé mondta el. A feleség is elmondta: nem hiszem, hogy a férj reakciója olyan volt, ami miatt ne mondta volna el mindegyiket.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.15. 09:47:00

@hannawald: Szerintem ez tipikusan olyan irányba vezethet, ahol a bolhából elefántot kreálunk. És nekem mindig a gondolatrendőrség jut róla eszembe. Hadd legyen jogom a saját gondolataimhoz, vágyaimhoz, piszkos fantáziáimhoz, ne várja el tőlem senki, hogy mindent elmondjak, ahogy én se várom el senkitől. Lehet, hogy valamiből épp attól válik fontos ügy, hogy kimondjuk.

@varázsló1: 10 éve működik náluk, ha jól emlékszem. Egyébként szerintem velem nem működne, de ezért még nem kérdőjelezem meg azt, hogy lehetséges. Mi a baj a kísérletezéssel? Maga a házasság intézménye is folyamatos kudarcokat szenvedő kísérlet, és még nem mondtunk le róla :-P

@normálnyomtáv: Miért, te hordod a nejed bugyiját? :-P

hannawald 2012.05.15. 09:51:22

@barbieds: de nem csak az a megoldás lehetséges, hogy akkor feltétlenül vissza kell csinálni a vágyat... persze az lenne a legideálisabb, ha csettintésre minden vágy trajektóriavonal a megfelelő irányba állna :)
pl az is eszembe jutott h mi lenne akkor ha van két emebr, akik egymás szeretői, és mindkettőnek van családja is. élvezik a helyzetet minden bájával és érzelmével. mi lenne akkor, ha mindkettőjüknek megmondaná a házastársuk, hogy nyugodtan csinálja, fel is hozhatja a másikat, őt nem zavarja. vajon akkor is megmaradna hosszútávon az a tűz a szeretői kapcsolatban, amiért megéri csinálni? (nem csak szexuális tűzre, hanem mindenfélére gondolok itt)
@varázsló1: nem a szabály akarok lenni, hanem a kivétel...

hannawald 2012.05.15. 09:57:55

@skarlát betű: teljesen megértem ezt a hozzáállást. és lehet h a bolhából elefántot csinálni nem a legjobb dolog, de az a cél, hogy az elefánttól se féljek :)
és nem, nem gondolat rendőrség. nem kötelező semmit sem elmondani. de ha valami bánt, valami fúrja a lelked, akkor azt elmondhatod.márpedig ha veszélyben érzem a kapcsolatom, az bánt, tehát elmondom. :)
jó, lehet h szarul magyarázom, meg lehet h hülyeség az egész, de még nem igazán láttam jólműködő rendszert, hát hátha majd ez fog működni :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.15. 16:01:40

@hannawald: Pedig van példa az ilyesmire, hogy a házastárs megengedi, sőt, teljesen okénak tartja. És ettől nem hal be a dolog. Miért gondolod, hogy a szeretői viszony (fő) motorja a tilosban járás?

Attól érzed veszélyben a kapcsolatod, hogy valaki mást kívánsz? Ettől még alapban nem kéne, hogy veszélyben legyen. De ha elmondod, és rossz a fogadtatás, akkor már nagyobb az esélye, hogy veszélyben lesz...
Értem én, hogy mit mondasz, és szerintem tedd azt, amit a legjobbnak látsz, az adott személyek és a helyzet ismeretében. Nincs általános recept, soha.

hannawald 2012.05.16. 18:06:47

@skarlát betű: nem, nem gondolom, hogy ez a fő motorja, csak azt gondolom, hogy ha a helyzet ilyenformán megváltozna, akkor az hatással lenne az érzelmekre, a vágyakra is, főleg hosszabb távon.
ehhez csatlakozik az új vendégposzt is, amit épp most olvastam :)
attól érzem veszélyben a kapcsolatom, ha úgy érzem, h nem mondhatom el. nem mindig akarom elmondani, van amit viszont igen, és akkor tudom, h elmondhatom és ez jó. szerintem.
a fogadtatás meg niylván az első számú szempont ki kell tapasztalni vagy meg kell beszélni.

és nincs, nincs általános recept. még a világ legjobb almáspitéjének sem :)
süti beállítások módosítása