A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Vágy, kínlódás, pótcselekvés

2011.03.15. 08:30 skarlát betű

A vágy ott van, és követelőzik. Mi küzdünk ellene. Tüskebokorba vetjük magunkat, vagy harapdáljuk a kezünket, esetleg elmegyünk futni, és csak félholtan érünk haza, persze választhatunk más sportágat is. Az a lényeg, hogy izzasztó legyen, és utána beleájuljunk az ágyba.  Akkor is dolgozunk, ha nem kéne, jótékonysági egyletet alapítunk, blogokat írunk (hehe), gyermekeinket üldözzük szeretetünkkel, lakógyűlésre járunk, és vizslatjuk, ki bagózott a liftben. Ritka rózsatöveket kezdünk gyűjteni, tévésorozatokra specializáljuk magunkat, vagy beiratkozunk újra az egyetemre, hogy szerezzünk egy ötödik diplomát. A vágy lesben áll persze így is. Váratlanul tör ránk, és olyankor elborul az agyunk, mindent megadnánk egy másik testért, amelynek nekieshetünk vagy amelyhez hozzásimulhatunk. Lehet, hogy titokban pornóoldalakat nézünk, és ettől nem igazán érezzük jobban magunkat.

Nem kell kimenni hozzá az utcára, vagy bekapcsolni a tévét, esetleg a számítógépet, akkor se kerülhetjük el a szexuális utalásokat, ha megfeszülünk. Mindenki beszél róla, viccelődik, mi se lóghatunk ki, úgy teszünk, mintha részesei lennénk ennek a közös, cinkos világnak. De nem vagyunk azok. Visszatértünk abba a korszakba, amikor még csak ácsingóztunk a szexre, és nem sejtettük, milyen lehet. Talán mostanra elfelejtettük. Talán még mindig nem tudjuk, milyen lehetne, mert akivel együtt élünk, azzal nem olyan. És soha nem is lesz olyan, ezt már n év után akkor is tudjuk, ha soha nem fogalmaztuk meg még magunknak sem.

Lehet, hogy annak könnyebb, aki azt reméli, hogy majd elnyeri méltó jutalmát, mert kitartott. Vagy úgy gondolja, hogy a következő életében bepótolja. De aki semmi ilyesmivel nem tud vigasztalódni, az azzal néz szembe, hogy az életben többet nem fog szeretkezni. SZERETKEZNI, a szó valódi értelmében, nem valami tessék-lássék pótszexet művelni, ami senkinek sem esik igazán jól. Mert szex és szex között akkora  a különbség, hogy szinte nem is szabadna ugyanazzal a szóval illetni a két dolgot. A jó szexről lemondania annak, aki TUDJA, hogy az milyen, és VÁGYIK rá minden erejével, olyan, mint a kasztráció. És még csak szépen énekelni se fogunk tőle. Csak megkeseredni, elfonnyadni, gonosszá válni, irigykedni fogunk, és nagyon szomorú öregek leszünk, ha megérjük.

18 komment

Címkék: vágy pótcselekvés

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr212732149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vagányfilozófus 2011.03.15. 23:34:31

Nekem is tetszik! :) Bizony, bizony ha valaki egész életében megvonja magától a jót, mert ő a becsületes, az áldozat, láttatok már olyat, hogy ha meghal ez rákerül a sírjára? A fenét! Élt, de minek? Élt de hogyan? Senkit nem avatnak szenté azért mert úgy élt, hogy mások elvárásainak megfeleljen. :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.03.16. 13:52:18

@vagányfilozófus: Hát, szentté még avathatják, és akkor mi van? Sokra megy ám vele ... :)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.03.17. 10:57:26

mondjuk itt a Föld nevű bolygón ez mind megállja a helyét és a kommentek is. De HA van odaát, (mondjuk én hiszek benne), szóval, jól meghalunk, és odaát ahol az ember mindent lát és mindent tud, egyszercsak kiderül, hogy mondjuk a férjenk földiéletében volt 9876456 szeretője... az gáz vagy nemgáz? Vagy csak legyintenek ezen és nevetnek egyet, hogy: "naja, amikor még földi húsvér emberek voltunk ilyen piti kis mókákkal"?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.03.17. 11:34:30

@Laci Today Magazin: Kinek a számára gáz vagy nem gáz? A feleség számára, aki megtudja, vagy az isteni ítélettől félsz?
Szerintem a feleség vagy házastárs akkorra már nem fog ilyeneken fennakadni, de ha belegondolsz, a szeretet eleve nem arról szól, hogy birtokolni akarjuk, vagy elítéljük a másikat.
1Kor 13.4 A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély.
1Kor 13.5 Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel.
1Kor 13.7 Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.
Persze, hogy mindezt milyen kevesen tudják betartani, az más kérdés.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.03.18. 10:14:32

"1Kor 13.7 Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel."

ergo: a megcsalt félnek illik eltűrnie a megcsalatást, tehát a megcsalás helyénvaló,

VAGY

a parlagonheverő félnek illik eltűrni a hanyagolást, tehát a megcsalás NEM helyénvaló

A Bibliát valahogy úgy dobták össze, hgoy azóta is viták vannak minden egyes sorából, vannak "értelmezések", ami azt támasztja alá, hogy semmi sem egyértelmű. Marad tehát az ember saját lelkiismerete, mint egyetlen támpont. Mármint szerintem.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.03.18. 10:55:24

@Laci Today Magazin: Persze, mindent többféleképpen lehet értelmezni. Főleg a Bibliát, én csak azért idéztem belőle, mert ebből a szempontból tetted fel a kérdést.
A megcsalás szerintem sem valami nagyszerű dolog, és nem térítek senkit, egyszerű pragmatizmusból mondom, hogy van, amikor a legkevésbé káros hatású megoldás. Nyilván csodás lenne, ha mindenki a saját házasságában találná meg a klassz szexet és az izgalmat, csak erre valójában elég kicsi az esély. Így a házasságtörés volt, van és lesz, amíg ember létezik.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.03.18. 10:57:22

@skarlát betű: dejó, akkókéremszépen nem mi egyes emberek vagyunk felelősek, hanem az emberiség úgy ámblokk :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.03.18. 14:21:59

@Laci Today Magazin: Azért nem mi vagyunk felelősek, hogy a társadalmi és vallási törvényeink olyanok, amilyenek, és a biológiánkkal és emocionális dolgainkkal nem nagyon állnak köszönő viszonyban. De persze a tetteinkért mégiscsak felelősek vagyunk.

sarahworth 2011.03.22. 10:23:49

Kedves skarlát betű, nem irigyellek, amit magadra vonsz ezzel a bloggal.
Pedig jó, hogy így nem vagyok annyira magam... :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.03.22. 10:35:21

@sarahworth: Hát, most én se irigylem magam :) De fel voltam készülve az ilyen reakciókra, a szokásos kődobálók, az ilyenek ásnák be a nőket nyakig és köveznék meg seperc alatt.

sarahworth 2011.03.22. 10:51:38

@skarlát betű:
moderáció–moderáció–moderáció! :)

Már más társkapcsolat-blogoknál is feltűnt, ebben az országban is köveznének, ha tehetnék.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.03.22. 10:54:20

@sarahworth: Moderálom ... De még hogy köveznének. Sőt, bizonyos társadalmi csoportokkal szemben meg is engedik maguknak ... Ajánlanám az ilyeneknek a Brian élete filmet, hogy nézzenek egy kicsit tükörbe.

GiveltAway 2011.03.22. 13:26:36

Ugyanez, még csak nem is pepitában. Két egész embert követelő hobby és a második diploma megszerzése folyamatban.

Nálam ezek a pótcselekvések legalább arra jók, hogy tényleg nem fér be melléjük semmi, de attól a vágy még megmaradt. Egyszer még vissza is estem, de a tapasztalat: egy ennyire pótcselekvésekkel betáblázott életben nem csak a pótcselekvések csúsznak szét, hanem minden.

Viszont ... tényleg talán az kicsit megnyugtató, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Gondoltam is, hogy lehetne ilyen klubot alapítani. De nyilván valami fedőnév kell neki. Erről meg az jutott eszembe, hány ilyen létezhet akkor már.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.03.22. 13:43:23

@GiveltAway: Akkor maradnak a pótcselekvések, vagy az igaziak is megtörténnek olykor? Nagyon nem vagy egyedük, még azok közül is sokan a társaid, akik fennhangon szidalmaznak mindenkit, aki erre gondolni mer ...
És mit csinálnánk a klubban? Terápiás beszélgetés - hogyan ne csaljam meg, mikor ott az összes ember folyton arra gondol, hogy hogyan csalhatnám már meg? :-)

Ligu 2011.03.22. 13:53:26

@skarlát betű:
"Moderálom ... De még hogy köveznének. Sőt, bizonyos társadalmi csoportokkal szemben meg is engedik maguknak ... Ajánlanám az ilyeneknek a Brian élete filmet, hogy nézzenek egy kicsit tükörbe."

Ezt kifejthetnéd bővebben, kíváncsi lennék, mit kellett moderálni, kiket akarnak megkövezni stb...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.03.22. 14:10:14

@Ligu: Volt néhány nagyon bántó komment, néhányat azért benne hagytam, de volt, amit kimoderáltam. Mindenki kifejtheti a véleményét, de a gyűlölettől való fröcsögést mellőzzük. Szóval inkább a stílus miatt szedtem ki, nem a tartalom miatt.

Az erkölcsnemesítők akarnak minden házasságtörőt megkövezni, bár szerintem inkább csak a nőket ...

GiveltAway 2011.03.23. 08:09:07

@skarlát betű: nagy ritkán van kenyér és víz. Igen, a klubban pont ilyan terápiás és tematikus beszélgetések folynának. Felvetsz egy témát, és mindenki hozzászólhat, reagálhat.
Jó, az nekem is bevillant, hogy koedukált élőszereplős klub esetén van rá esély, hogy nem minden a tervek szerint alakul.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.09.03. 12:16:56

@skarlát betű:

Ez a klub olyan verbális szvinger lenne :-)
süti beállítások módosítása