A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Vendégkérdés: A szerető mint accessoire

2011.04.09. 07:30 skarlát betű

Kedves Hűtlenek,

ezúttal Ifigenie kért meg rá, hogy bocsássam vitára az őt foglalkoztató kérdést. Íme:

Sokat gondolkoztam rajta, létezik-e olyasmi, hogy egy férfi bizonyos életkorban, bizonyos anyagi és családi háttér mellett szükségét érzi annak, hogy szeretőt tartson - mintegy az életét kiegészítendő? Ezt csak én érzem így, vagy tényleg van valami ilyesmi a levegőben?

Vajon ez egy kategóriája a férfiaknak, vagy csak úgy adódik az életükben? Egyébként is, van, aki tudatosan keres szeretőt magának, és van, akivel csak megtörténik, és élete egy részét szeretőként éli le? Mennyi lehet ez a rész? Évek, visszatérően, többször, több emberrel???

Azt gondolom, hogy a szeretősdinek is megvannak a maga határai, szabályai, feltételei, és nem mozog olyan széles skálán, mint gondoljuk.
 

Ehhez annyit tennék hozzá, hogy egyszer találkoztam valakivel, akit motivációi felől faggatva azt a választ kaptam, hogy a sikeres férfi tartozéka, hogy legyen szeretője. De az ő szájából ez akkor nagyon hiteltelenül hangzott, mintha valaki mástól hallotta volna. Nem tudtam róla elképzelni, hogy ő az a fajta pasi, legfeljebb vágyott rá, hogy olyan legyen. És talán ezért keresgélt, hogy az önképét javítsa vele.


12 komment

Címkék: szeretőtartó férfiak

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr592809217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.04.09. 10:32:28

Úgy látom, senki nem kelt korán, ejnye-bejnye, Lord_M :-)
Akkor kivételesen én szólok hozzá először, lévén, hogy nem az én témám.
Nem tudom, létezik-e ilyen pasi, aki a társadalmi státusza miatt keres szeretőt, talán újgazdagék között, bizonyos jövedelmi viszony felett van ilyen. Régen volt, az biztos, és úgy sejtem, ma is van más, főleg erősen tradicionalista országokban. De ezek a szeretők inkább a kitartott kategóriába tartoznak, elképzelésem szerint, lehet, hogy tévedek. De ha valaki azért tart szeretőt, hogy a bagázsnak megmutassa, neki erre is telik, akkor sejthetően egy igen mutatós, fiatalabb és sokba kerülő nőci lesz az, semmiképp nem egy öntudatos, emancipált, értelmiségi családanya, aki közben küzd a saját lelkiismeretével. Vajon erre gondolt Ifigenie, vagy valami másra?

Lord_M_ 2011.04.09. 12:55:28

@skarlát betű: Korán feküdtem :) mármint későn... ;)

Hogy a kérdésre is válaszoljak, nos szerintem felmerül a férfiak fejében, hiszen van rá példa, hogy meglátva egy másik nőt, nem feltétlen a váltás merül fel a fejekben, hanem az hogy ő IS kéne. Ráadásul tengernyi előnyt vagyunk képesek belelátni a szeretőtartásba.
Valószínűleg ő nem fog azzal zaklatni hogy jaj a szomszéd mit csinál, jaj a gyerek megint felrúgta a labdát a Giziék teraszára, hogy intőt kapott, hogy a kutya a lábtörlőre hányt... a szerető akkor és ott azzal az emberrel foglalkozik aki valójában vagyunk. Miként mi is vele, és nem azt meséljük el neki, hogy az irodában, gyárban, üzletben, cégnél, ki mit csinált megint balfék módjára... hanem a másikra koncentrálunk.

Ez egy teljes relaxációs "kellék", ha szabad ilyen degradáló módon nyilatkozni, nem mellesleg még egy kis felüdülés, változatosság a szexben. Később pedig, az agyon csépelt 'kapuzárási pánik' szinte éget(het) belülről, hogy bebizonyítsa egy pasi/nő magának, hogy igenis kell még valakinek önmagáért és nem anyagias okok miatt. Nem akar tőle házat, kocsit, gyerekeket... csak egy kis törődést és néhány jól sikerült menetet... ez balzsam a léleknek :)

Így tehát szerintem létezik ez a fajta érzés, igény, mert kiszakít a mindennapokból, az az egy-két óra (éjszaka, hétvége...stb) csak róla és a másikról szól, minden felesleges felhang nélkül. Pont mint Mozart a kocsiban, kikapcsol, ellazít, a többiek meg rohanjanak nyugodtan... vagy mint egy jó masszázs... (nem feltétlen happy endinggel)

Másfelől jobb mint a kurvázás, biztonságosabb és valami érzelmi többletet is ad... mert a szerető, jó esetben nem azért mosolyog rád, mert szemei előtt Deák vagy Szt. István képe lebeg, hanem mert hozzád vonzódik.

a lebukás veszélye persze nagyobb, emiatt izgalmasabb is :)

persze én még fiatal vagyok, és mindez csak teória kérem szépen :)

----- kapcsolódó vicc -----

Egy luxusvendéglőben egy házaspár ebédel.

Egyszer csak érkezik egy gyönyörű, csinos, fiatal nő és megcsókolja a férjet. A felesége felháborodva, önmagából kikelve kérdi:
- Ki ez a nő
A férj, teljesen nyugodtan:
- A szeretőm.
- Én ezt nem tűröm, elválunk, visszaköltözöm a szüleimhez - ordítja a feleség.
- Jó szívem - mondja a férjcsendesen - váljunk. De tudod, hogy akkor nincs több hawaii nyaralás, karácsonyi bevásárlás Párizsban, sízés az Alpokban, hitelkártya, nercbunda és a jaguár is marad, és még sorolhatnám...
Az asszony lecsillapodik, mély csend következik, csak az evőeszközök csilingelése hallatszik.
Egyszer csak belép az étterembe a család egyik barátja, jobbján szintén egy csinos fiatal nővel. A feleség ismét felháborodva:
- Ki az a nő ott Bélával?
- A szeretője - mondja a férj ugyanazzal a nyugalommal.
Kis csend következik, majd a feleség megszólal:
- A miénk szebb.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.04.09. 19:15:18

@Lord_M_: Ez szerintem a sztereotip elképzelés a szeretőről a férfiak agyában, merthogy csak a szép oldalával képzelegnek, a problémákkal nem. Ezért is lehet annyi olyan pasival találkozni, aki csendben kifestette magának, hogy ez hogy működik, és mikor ott a helyzet, megfutamodik, mert élesben már egész más. Nem csak kap az ember, adnia is kell valamit. Rosszkedvet/féltékenységet elviselnie, családi, munkahelyi, gyerekkori dolgokat megbeszélnie, rendszeresen írnia vagy telefonálnia, pénzt költenie, szervezkednie, hazudoznia, elszöknie ...

Lord_M_ 2011.04.09. 19:26:03

@skarlát betű: Nem az volt a kérdés, hogy _valójában_ hogyan működik a rendszer, hanem, hogy van e olyan helyzet, életkor, pont egy férfi életében amikor úgy érzi, hogy a szerető mint igény megjelenik, márpedig a fenti sztereotip gondolkodás a körülmények összejátszásában lassan de biztosan beérik az ember agyában... nyilván a sztereotip gondolkodás okozza, hogy az igény majdnem a maslow-i piramisba is beépíthető igénynek tűnik... az pedig az emberek jelentős részére jellemző, hogy amíg nem próbált ki valamit, addig csak a szép oldalát látja... ilyen pl a kocsi kérdése is
'jaj, gyorsabban beérnénk dologzni, a kölyköket könnyebb lenne suliba vinni, anyádékhoz leutazni, hazahozni a bevásárlást...'
csak pozitív hatásait látja az ember (az elvakultabb fél)... aztán persze jön a szervíz, az elromló alkatrészek, a benzináremelés, a műszakivizsga, a biztosítások...

ha az egyenleg azonban pozitív tud maradni (vagy nem jelentős a negatív oldal) akkor a kocsi marad...
ilyen lehet a szeretőtartás is, vannak feladatok vele, vannak problémák vele... de ha az összeredmény pozitív, akkor marad a szertőtartás, ha valakinek ezekkel együtt negatív az egész, akkor onnantól nem fog szeretőt tartani...

de a fenti idilli kép és a felmerült igények látszólagos tökéletes összhangja, kialakítja, hogy úgy érezze valaki, hogy neki szerető kell :)

persze mindent átgondolva, lehet, hogy úgy megy ez, hogy nincs aktív igény a szeretőtartásra, hanem jön a lehetőség, és azt gondolja emberünk, hogy 'belefér, megtehetem, megérdemlem' és úgymarad :)

persze kivétel ha valaki direkt keres mondjuk például netes társkeresőben :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.04.09. 19:35:43

@Lord_M_: Azt hiszem, ez az utóbb említett kivétel most már inkább a többség :P De azok a pasik se gondolják át általában rendesen, akik így keresnek, csak képzelegnek vele ...

Vajon a nőkben nem merül fel az igény csak úgy, mindenféle házasságbeli probléma nélkül, mert "megérdemlem"-alapon?

hullámkarton (törölt) 2011.04.09. 22:28:15

Ezt nem hiszem el. Én csak kiváncsiskodom errefelé, de időm nincs elolvasni a posztokat és a kommenteket és ti még félre is léptek? Ilyen nincs. Fake.

kupola (törölt) 2011.04.09. 23:31:24

Zergelátta lábakkal bármi lehetséges, ne add fel :)

Amúgy a sikeres férfi tartozéka a BMW is, és akkor azt hiszem, teljeskörűen megvilágítottam a problémát :))

hullámkarton (törölt) 2011.04.10. 01:21:58

@Kommentel(n)ő: Ez már a második kommentem volt. Amúgy meg eléggé erkölcstelen vagyok én is, nem kell ezt még az orrom alá is dörgölni. Alvás helyett meg van millió jobb dolog.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.04.10. 07:45:41

@kupola: Mért pont a BMW, van annál jobb is :P

@hullámkarton: Mint például ide kommentelni?

kupola (törölt) 2011.04.10. 09:43:56

@Kommentel(n)ő:
Ne legyél ilyen szigorú :) valahol el kell kezdeni a kommentelést. Később persze esszék is jönnek majd, előre szólok :P

@skarlát betű: friss, konkrét példa a BMW a valóságból, ezért foglalkoztat.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.04.13. 15:38:58

ez pedig egy tipikus hétköznapi hímsovinizmus, amely a nőt nem mint embert, hanem egy egyszerű szexuális tárgyat láttatja, vagy mint szeretőt, egy szexuális kiegészítőt.

a nők emberek, és ekként kellene őket kezelni, nem szexuális tárgyak.

azok a férfiak, akik a normál párkapcsolatuk mellett mintegy státuszszimbólumként szeretőt tartanak "csak mert nekik ezt is lehet", degradálják az életükben jelenlevő nőket egy eldobható, lecserélhető szexuális státuszszimbólumra.
süti beállítások módosítása