A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Pasi-és nőtípusok: Az eltűnőművész

2011.04.21. 07:41 skarlát betű

A múltkori sorozatindító poszt igencsak kiverte a biztosítékot, pedig nem provokáció volt  a szándékom. Egyszerűen úgy gondolom, hogy a téma szarkasztikus, gunyoros módon is feldolgozható, sajnos azonban nem mindenki vette az adást.

A sorozat folytatódik, de most uniszex módon megfogalmazva. A mindenevő és mimóza nők más jellegűek, mint az ezekbe a típusokba tartozó férfiak, de az eltűnőművészek között véleményem szerint nincs nagy különbség nemek szerint.

Az igazi eltűnőművész (EM) rendkívül megtévesztő személyiség. A becserkészés, flörtölés, első randik szakaszában úgy tűnik, mintha az áldozat megfogta volna az isten lábát. Az EM rendkívül meggyőző, elszánt, és lelkesedik. Kissé mintha bizonytalan lenne saját értékeiben. A kisebbségi érzése valószínűleg nem megjátszott, ha nem küzdene ezzel, nem is lenne szüksége az új bizonyítékra azt illetően, hogy ő még kapós.

Az áldozat persze nincs tudatában áldozat mivoltának, sőt, egyenesen a csábító szerepében érzi magát, és úgy tűnik neki, végre megtalálta azt, akit olyan régen keresett. Zsongás, bongás, beszélgetés, csókolózás, esetleg még szex is, ráadásul jó szex. Néha vannak előjelek, néha meg derült égből érkezik a csapás. A napi kommunikáció helyett nagy csend. A pasi vagy a nő eltűnt. 

Olykor EM veszi magának a fáradtságot, és ír egy szakító levelet, de persze indoklás nélkül. Olykor húzza-halasztja, eltűnik, előkerül, magyarázkodik, aztán újra eltűnik, immár végleg. Telefont nem veszi fel, levélre nem válaszol. Még az is felmerülhet az áldozatban, hogy meghalt. De persze nem. Csak eltűnt. Magyarázat nélkül.

Az áldozat aztán törheti a fejét azon, hogy miért, mit értett félre, mit rontott el, egyáltalán megtörtént-e vele az egész. A lehető legjobb módszer arra, hogy felejthetetlenné váljunk, ha így tűnünk el. Lehet, hogy az EM erre játszik? Felejthetetlenné akar válni? De mire jó ez neki?

Visszatérés és újabb eltűnés:

Olykor van visszatérés. Vagy az áldozat próbálja meg ismét felvenni a kapcsolatot, hosszú idő múlva EM-mel, vagy EM jelentkezik ... A megdöbbentő az, hogy áldozat megint beleesik a csapdába. Mert EM egyrészt nagyon vonzotta, másrészt nem bírja elviselni, hogy ne legyen magyarázat. Tudni akarja, miért volt az első eltűnés. Reméli, hogy ezúttal sikerül kiküszöbölnie a hibákat, amelyeket első alkalommal elkövetett. De nem: hiszen nem követett el semmilyen hibát. A hiba EM készülékében van. És ezt a második eltűnése után már áldozat is tudni fogja. EM-ből így lehet kigyógyulni.

Egyéb változatok:

Vannak eltűnések, amelyek korábbi szakaszban történnek. Például egy intenzív levelezés szakad meg a randi előtt. Vagy a megbeszélt találkozóra nem jön el az illető, és többé nem is szól a másikhoz. Vagy az első és utolsó szex után szívódik fel: olykor magyarázat nélkül, olykor valami mondvacsinált ürüggyel. Mert azt kimondani, hogy nem volt annyira jó, ne folytassuk, mintha fizikai fájdalmat okozna. Pedig nem, tényleg. Meg lehet próbálni.

Kérés: Amennyiben az olvasók között akad profi vagy amatőr EM, és szívesen megosztaná velünk, mi jár az agyacskájában, mikor ezt a mutatványt előadja, kérem, jelentkezzen!

21 komment

Címkék: magyarázat eltűnés

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr382829610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barbieds (törölt) 2011.04.21. 08:46:14

Hát, ezen jót röhögtem, nagyon pontosan leírtad a típust. Kíváncsi lennék én is egynek a vallomására, bár nyilván a "konfliktuskerülés" meghatározását csomagolná ilyen-olyan köntösbe.

wazelin 2011.04.21. 08:46:21

Nekem még a "karrierem" elején volt pár eltűnésem, de az szimplán gyávaságból volt. Nem akartam igazán semmit, szex megvolt, de nem mertem megmondani. Aztán megtanultam a leckét, hogy ezt így nem szabad csinálni, azóta jófiú vagyok :)

Egyszer meg én voltam az áldozat, de szerencsére nem volt túl komoly. Háromszor találkoztunk, utolsó alkalommal talán elszalasztottam a lehetőséget, hogy szorosabbra fűzzük, és bár úgy váltunk el, hogy hamarosan újra találkozunk, történhetett valami, és eltűnt. A válaszokat sosem tudtam meg.

Magához a témához általánosságban hosszászólva: rengeteg oka lehet az eltűnésnek, tapasztalatom szerint leginkább vagy az, hogy csak szexet akart, de nem mondta el, vagy szimplán fél az elkötelezettségtől, ezért inkább megfutamodik, mielőtt elkezdődne az egész.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.04.21. 09:57:14

@wazelin: Köszi, legalább vállalod. Tényleg kíváncsi lennék rá, hogy milyen érzés, mert én ezt nem tudnám megtenni. Ha valakinek nem válaszolok, az mindig előzetes figyelmeztetések után történik. És persze van úgy, hogy a találkozás nyilvánvalóvá teszi, nem lesz folytatás, de ahol nem erről van szó, hanem éppenséggel úgy tűnik, hogy a felek egymásra kattantak, ott egyszerűen nem fair, hogy mást ne mondjak. Gyávaság, igen. Jó lenne, ha bátrabbak lennénk.

wazelin 2011.04.21. 10:24:20

@skarlát betű: Szerintem szar érzés ilyet csinálni :) Gondolom ennek is volt köszönhető, hogy ez csak egyszer fordult elő.

Mondjuk ettől függetlenül kicsit nehezen megy nekem a szakítás, egyszerűen nem akarom megbántani a másikat, de a tapasztalat azt mutatja, hogy jobb egyenesnek, őszintének lenni, még ha akkor az fájdalmasabb megoldásnak is tűnik.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.04.21. 10:42:29

@wazelin: Nem mondom, hogy könnyű megmondani valakinek, ha nem akarjuk folytatni, de azért annyira nem is nehéz. Főleg, mert a legtöbben úgyis írásban teszik. Ha mindkét fél érzi, hogy valami nem működik, akkor nincs nagy gond a befejezéssel. Az viszont rejtély számomra, hogy valaki egyik nap még lelkesedik, nagy vallomásokat tesz, másnapra esetleg még randit is tervez, és egyetlen éjszaka leforgása alatt annyira megváltozik, hogy többé ne akarjon a partneréhez szólni. Mert ez nem az a kategória, hogy szép lassan eljutott erre a pontra, hanem valami köd ereszkedett az agyára ...

wazelin 2011.04.21. 10:50:31

@skarlát betű: Ez megint másik helyzet. Szerencsére azért nekem ilyen nem volt :) Arra mindig kínosan ügyelek, hogy ne ígérjek olyat, amit nem gondolok komolyan. Félreértések persze mindig voltak. A nők (meg a férfiak is) képesek olyan dolgokat elhitetni magukkal, amiket soha, senki nem mondott nekik. Ez persze már másik téma :)

barbieds (törölt) 2011.04.21. 10:52:03

@skarlát betű: Avagy addig megjátszotta magát, és mégsem volt minden annyira happy.

Egyébként az EM viselkedést egy szempontból meg lehet érteni valamennyire: vannak, akik nagyon rosszul reagálnak szakításkor. Persze előre ezt nem biztos, hogy lehet tudni, de ha már volt az illetőnek kellemetlen tapasztalata, akkor esetleg ezért működik így.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.04.21. 12:30:33

@barbieds: Több ilyen ügyről tudok, több emberrel történt meg, persze mindegyiknek megvan a maga specialitása, de a jelek szintjén úgy tűnt, hogy minden happy. Az eltűnésre is lehet rosszul reagálni, azzal ugyanúgy kockáztat az illető. Ilyenkor már általában tudni a nevét, a címét, a felesége/férje nevét és elérhetőségeit ... Szóval a civilizált szakítást is tanulni kell, azt hiszem.

éniskócos · http://eniskocos.blog.hu 2011.04.21. 14:30:19

nekem egyszer, még zsenge csibe koromban volt egy ilyen esetem. napokig lelkesedés a fiú részéről, majd egy randira nem jött el, se kép, se hang utána... egyszerűen nem tudtam hová tenni a dolgot.
aztán pár éve az egyik barátnőm botlott bele egy ilyen sztoriba. ismerkedés, randik, szex, minden szépen alakult, aztán egyik pillanatról a másikra a pasi eltünt. karácson yelőtt pár nappal (szilveszterre volt már bulifoglalásuk együtt) annyira semmi előzménye nem volt a dolognak, hogy a csaj végighívta a kórházakat, rendőrséget, hogy megtalálja. aztán hetek múlva tudta meg, hogy a pasi kibékült a volt feleséggel...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.04.21. 15:32:23

@éniskócos: Azért ez is nagyon durva. És ilyenkor az, aki ezt műveli, nem gondol bele, hogy mit érez az ember, aki egy héttel vagy egy nappal korábban még állítólag fontos volt neki? Egyszerűen úgy bánik a másikkal, mint egy rakás szarral, amitől meg kell szabadulni mihamarabb. Szimpla gyávaságból megalázza, megingatja saját magába vetett hitében, önérzetében, és lehet, hogy évekre visszaveti, mert az illető esetleg nem fog tudni megbízni senkiben egy ilyen után. Ha tisztességesen szakítanak velünk, azt meg lehet gyászolni, abból tovább lehet lépni, de egy magyarázat nélküli eltűnés csak a rengeteg kérdést hagyja maga után.

bee-lah 2011.04.21. 22:56:08

Asszem van egy ilyenem...
csak még nem tudom, hogy örüljek-e ennek... :)

nem igazán tűnik el, csak a kapcsolatot (telefon, email, chat) szakítja meg, (de össze lehet vele futni a nem annyira nagy falumban) aztán egyszer csak újra felbukkan, s ott folytatja ahol abbahagyta...
azért jól nem esik :(
hétfőn elmegyek meglocsolni... kíváncsi vagyok mi fog kisülni belőle...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.04.22. 08:17:20

@bee-lah: Hát, egy falun belül nem igazán lehet eltűnni ... Az igazi eltűnés azért durvább, ha belegondolsz, hogy nagy eséllyel soha többé nem látod a másikat, soha többé nem szól hozzád, és soha nem fogja megmondani, miért csinálta.
Jó locsolást, látod, milyen könnyű neked, az ünnep még lehetőséget is ad a kapcsolat újrafelvételére.

Lord_M_ 2011.04.22. 08:45:30

Egyszer az életben megpróbálkoztam ezzel. Engem a kötődés és az a fajta ragaszkodás "vezetett" ide, amit a másik féltől tapasztaltam... egyszerűen gyorsan... túl gyorsan haladtak az események... Ráadásul nem csak hogy ragaszkodás érkezett, de ezzel együtt felelősségre vonás, hol voltál, miért... miért nem hívtál, írtál... hirtelenjében sok volt...

aztán sors mégis elérte amit akart... most már meg nem akarok eltűnni :) végigjárom a sors által rendelt utat :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.04.22. 09:56:35

@Lord_M_: Nem szép a felelősségre-vonás. Én is rühellem, és sose csináltam. Csak mondja meg a másik, hogy most eltűnik x napra, ha tudom, hogy lehet rá számítani, és előkerül a megjelölt időpontban, akkor rendben. De, ha valaki megígéri, hogy hív ennyi órakor, és nem teszi, az borzalmasan idegesít.
Olyan egyszerű dolgok ezek, miért nem képes rá a legtöbb ember? És, ha épp nem jött össze, hogy abban az időben jelentkezzen, legalább kérne elnézést az első adandó alkalommal.
A sors ... én nem hiszek a sorsban ...

cikk_nick 2011.04.22. 14:13:59

Van az úgy, hogy az embernek futhatnékja támad az első randi előtt vagy közvetlen utána...
Kezdetben jött-ment emailek, általános dolgokról, később pikánsabb beltartalommal fűszerezve, ahogy azt illik férfi-nő között. Tőle indult el az első pár levél arról, hogy mi lenne, ha...? Illő módon visszafogottan, de jeleztem, hogy én aztán nem olyan vagyok, aki elfut a jó elől! Persze az egész arctalanul, még egy fényképet sem küldve egymásnak, csak a játék kedvéért. Aztán egy idő után elég konkréttá vált a téma: dugni kéne már! Az első randit lealkudtam egy közös ebédre, majd percekkel később külön kategóriává váltam: EM lettem.
Értem én, hogy az egyenes beszéd, fontos, hogy "de egy magyarázat nélküli eltűnés csak a rengeteg kérdést hagyja maga után", de mit lehetett tenni. Mivel okozok nagyobb fájdalmat? Azzal, hogy nem mondok semmit, csak eltűnök, vagy hazudok valami jó kifogást, vagy megmondom az őszintét?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.04.22. 14:22:01

@cikk_nick: Nézd, az első randinál szerintem senki nem veszi rossz néven, ha meggondolod magad. Eleve ne is az legyen, hogy menjünk már azonnal kéglibe, dugni nem kötelező. Hány pasi gondolja így, csak, mert annyira tele van ... Aztán persze a legtöbb retteg tőle. Nem kell. És lehet azt civilizáltan is közölni, hogy nagyon szimpatikus vagy, de erotikusan nem vonzódom hozzád. Írjak még ilyen példamondatokat? :P Nem kell túl őszintének lenni, de feltétlen hülyeséget hazudni se. Viszont, ha már leültél valakivel ebédelni, remélem, az ebédet végigeszed :-)

cikk_nick 2011.04.22. 14:49:56

@skarlát betű: maximálisan udvarias voltam, senkinek semmi kifogása nem lehetett volna! :) Elcsevegtünk, bár kissé mulyának tűnhettem az arctalan levélváltások hangneméhez képest, de ez simán belefért a "netbetyár" kategória elvárható sztereotíp viselkedési mintájától. Az utána való ködösítés, vagy udvarias formulákkal viszont továbbra is bajom van: hímezhetek-hámozhatok én bárhogy is, rosszul fog esni a "ne haragudj, de olyan ronda vagy, hogy felsírok álmomban, ha eszembejutsz!" mondat bármilyen köntösbe bújtatva is :) Úgyhogy inkább eltűntem, meghagyva neki a saját verzió leképzésének lehetőségét. Valószínűleg ebben a képzeletbeli történetben több rendben is meg lettem gyilkolva és remélhetőleg azóta is valami híd alatt sínylődöm fogatlan boszorkák kiéhezett gyűrűjében, míg ő maradhatott a makulátlan, férje mellett mindhalálig kitartó angyali tünemény... :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.04.22. 15:42:04

@cikk_nick: Miért, nem láttál róla képet előzőleg??? És, ha te rondának is látod, nem biztos, hogy másnak is ronda, ezt ne feledd. Sokféle ízlés létezik. Meg miért is gondolod, hogy nem próbálkozott senki mással?

cikk_nick 2011.04.22. 15:51:32

@skarlát betű: mint írtam, arctalan levélváltások voltak, fotók nélkül (ill nem igaz, mert pl. kaptam fotót többet is, rajta a tegnapi vacsora, romantikus tájképek, szivecske alakú süti, stb...), de ő nem látott engem, én nem láttam őt, szóval vakrandi volt.
És igazad van, valószínűleg van olyan férfi, akinek ő kell, hisz mint írtam férje volt, és remélem talált magának szabadidő partnert is. Semmi mást nem tettem, csak megóvtam magamtól, meghagytam az önbizalmát, és igen, leléptem az életéből. Lehet úgy gondolod, hogy nem fayr az ilyen viselkedés, de van az úgy, hogy jobb nem kimondani valamit, jobb, mint hazudni és sokkal jobb, mint őszintének lenni.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.04.22. 15:56:08

@cikk_nick: Teljesen arctalan, az nem annyira jó ... Még fotók után is sokszor érik az embert kellemetlen meglepetések, bár olykor kellemesek is :-)
Nem az igazságot kellett volna megmondani, csak valamit mondani. Az igazságot is lehet nagyon finoman, nem sértőn.
süti beállítások módosítása