A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Váratlanságok és agónia

2011.05.13. 08:00 skarlát betű

Alighanem minden nő fejében megfordult már, mi van, ha a szeretője hirtelen nem tud kommunikálni, mert történik vele valami. A legrosszabb eset, ha olyasvalami következik be, amire nem lehet felkészülni, tehát a kommunikáció váratlanul és magyarázat nélkül szakad meg.

Ha már jó ideje tart a kapcsolatuk, és a nő biztos lehet benne, hogy nem eltűnőművész produkciójával van dolga, akkor elkezd aggódni. Nem tudom, a férfiak mennyire pánikolnak ilyenkor, de a tapasztalataim szerint sokkal kevésbé. Persze, ha erős kapcsolatról van szó, és nincs mód legálisan információkhoz jutni, akkor bennük is előbb-utóbb felmerül, hogy miként vehetik fel a kapcsolatot a szeretőjükkel vagy legalább tudhatnak meg róla valami biztosat.

Ilyenkor jönne jól egy bizalmas, akit vészhelyzet esetén meg lehet keresni, mondaná meg, mi történt a szeretővel: baleset, betegség? Vagy miért nem jelentkezik, miért nem veszi fel a telefont? Ha olyan betegségről van szó, amely azért nem akadályozza meg az illetőt a telefonálásban (bár meg kell várnia, hogy a családtagjai elmenjenek otthonról), akkor az agónia viszonylag rövid ideig tart. Ha tervezett műtét miatt vonul kórházba valamelyikük, akkor is meg lehet szervezni, hogy a szerető valakin keresztül érdeklődhessen a műtét kimenetele iránt. Ezek a kérdések nyilván nem merülnek fel azokban, akik baráti körben vagy közvetlen környezetükben választottak szeretőt, de abban az esetben, ha a két ember élete egyébként semmilyen ponton nem metszi egymást, az információhiány elviselhetetlen lehet.

Az is nagyon nehezünkre eshet, ha aggódásunkat rejtegetünk kell, mert nincs otthon felvállalható oka. Nehéz megszervezni, hogy egy beteg emberrel találkozzunk, ha nem vagyunk családtagok. Kórházban esetleg meglátogathatjuk, de nagyon kell vigyázni arra, hogy ne botoljunk a rokonaiba, ne pont ilyenkor buktassuk le szerencsétlent. Fegyelmezettnek kell lenni, mint mindig, vagy ilyenkor még inkább.

Arról már nem is akarok írni, mi történik, ha a szerető hirtelen meghal. És erről senki nem értesíti a kedvesét.

2 komment · 2 trackback

Címkék: betegség agónia váratlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr172899956

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pszi-fóbia 2011.05.13. 11:50:15

Ki-ki biztosan talál olyan embert az ismeretségi körében, aki a külső szemlélő számára pszichológiai segítségre szorulna, mégsem lehet rávenni, hogy igénybe vegyen ilyesmit. Talán még sértésnek is veszi az ajánlatot, mintha az legalábbis a lehülyézésév...

Trackback: 40-éves leszek és élni szeretnék 2011.05.13. 11:50:01

Olvastam egy pár esettet és gondoltam én is írok,sajnos nekem is van miről. A férjem lassan három éve külön él tőlünk,magyarázván ,hogy dolgozik értünk.De érdekes módon egy hölgy is belecsöppent ebben a nagy munkába.Nagyon megalázzot és olyasmiket vágo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.05.13. 13:33:42

OFF:
Amint látjátok, egy pszi hölgy igen gyakran hirdeti trackback-ben nálam a posztjait. Ez szíve joga, semmi bajom vele. Egyetlen bajom, hogy nem javítja ki a hozzá érkező levelek helyesírását, és így az én oldalamon is szörnyű dolgok jelennek meg. Ez itt nem nyílt levél, a hölgynek is írtam az ügyben, csak tisztázni szerettem volna.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.05.14. 12:36:39

@Kommentel(n)ő: Én se értem, miért nem mozgatott meg ez a téma senkit. Mert az kizárt, hogy ne lett volna ilyen helyzetben más is. Valahogy még gondolni se szeretnének rá?
Nagyon nehéz megélni még a betegséget is, még azt is, ha tud az ember kommunikálni, de nem tudom, mi lenne, ha egy hozzám nagyon közel álló ember, akiről TUDOM, hogy mindig lelkiismeretesen jelentkezik, ha tud, egyszercsak eltűnne. Biztos nem tudnék belenyugodni.
süti beállítások módosítása