A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Milyen lesz a szex odahaza, ha képben van egy szerető?

2011.05.24. 07:46 skarlát betű

Ez valahol az első hűtlen szex poszt folytatása. Az az eset, mikor az az első alkalom nagyon jól sikerült. A szeretők igazán egymásra találtak, a találkozás erotikus és gyengéd volt. Aztán hazamennek. Hazamegy a férfi és hazamegy a nő. És valamikor otthon is lesz szex - az esetek többségében. De most van viszonyítási alap. Milyen hatással van a külső tapasztalat az otthoni szexre? És nem csupán a szexre, a házastárshoz való hozzáállásra?

Nem reprezentatív, de eddig több férfitől hallottam-olvastam, hogy a külső élmény után jólesik hazamenni, hogy még jobban szeretik és kívánják a partnerüket. Persze, ahol működik még a házasság, és nem szerettek bele az új nőbe. A szex akár még jobb is lehet. Vagy talán nem, de ez nem túlságosan zavarja őket, mert a változatosság gyönyörködtet. Esetleg nem is akarnak többet, mást, izgalmasabbat a feleségüktől, mert van, amit az ember csak a szeretőjével művel. A libidójukra pozitív hatást gyakorol a külső inger, és ez felpezsdíti az otthoni erotikát, vagy legalább is gyakrabban kerül sor szeretkezésre.

Ezzel szemben ... Szintén nem reprezentatív, de több nőtől hallottam, hogy a házastársi szexhez való viszonya alapvetően megváltozott, amikor szeretője lett. Például úgy, hogy teljesen elment a kedve az otthoni próbálkozásoktól, mert akkora a minőségi különbség. Ami eddig langyosnak, monotonnak, rutinból végzett tornagyakorlatnak tűnt, de a szex nevet kapta, az hirtelen elviselhetetlenül kényszeredettnek és unalmasnak hat. Az egyik oldalon a tömény erotika, a másikon a szürkeség. 

Az egyik nő megpróbálja felizzítani a házastársi szexet is, a másik bezárkózik, és teljesen megszünteti vagy minimálisra redukálja. Úgyis olyan gyakori állítólag, hogy a nők elvesztik szexuális étvágyukat, erre rá lehet fogni a hirtelen érdektelenséget. Persze választhatják a középutat is: hagynak mindent úgy, ahogy van, csakhogy ettől eztán már szenvedni fognak valószínűleg. Kérdés: mi ennek a hosszú távú következménye? Mi van, ha a szerető eltűnik a képből, és a nő igazi erotika nélkül marad ismét? Akkor próbálkozhat még a férjével? Vagy egy új szerető segíthet csak rajta? 

12 komment · 1 trackback

Címkék: hatások szerető otthoni szex

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr782917716

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A heti egy alkalom részemről nem nagy kérés 2011.05.24. 15:13:32

32 éves férfi vagyok. Ezidáig nem igen gondolkodtam komoly kapcsolatban senkivel, és eszerint is éltem. Az életemben bekövetkezett egy komoly változás, családi tragédia, ami elgondolkodtatott, hogy merre is haladok. Egy éve megismerkedtem a jelenlegi é...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

notC 2011.05.24. 10:26:57

"de ez nem túlságosan zavarja őket" Csak hogy egyértelmű legyen ;)

Megint kifejtetted A, B és C variánst, úgyhogy marad a szavazás. Azt hiszem a férfiak alapvetően különböznek a nőktől, már ami a külső ingerek hatását illeti. Nem feltétlen szerető, elég egy sztriptízbár, vagy egy erotikusabb hangulatú masszázs, hogy a férfi kompenzálni akarjon. Valahogy úgy igazságos, hogy ha én kaptam valami pluszt az élettől, akkor abból továbbadjak annak, aki otthon maradt. Hogy a tapasztalás, az új figurák, vagy a különlegesebb bánásmód mennyire jut be a hitvesi ágyba is? Hát ez elég sokmindentől függ. Ahogy írtad is, vannak dolgok, amit az ember nem csinál meg a férjével/feleségével. A szerető (masszőz, táncos) eleve szexuális célpont, ekként is viselkedik, azt is kapja, amit megérdemel. Szexet. A hitves besorolásában (idő múlásával pláne!) ez a szempont egyre hátrébb szorul (nem véletlen, hogy a párok csak nagyon kevés százaléka az, akinek szexuális fantáziálásában a párjuk szerepel lengében)
Szóval szerintem az alapvető különbség, hogy a férfi kíváncsi, vadászik, élvezetet "vásárol" -tehát támad-, míg a nő (szerintem) inkább pótol, kompenzál, kiegészíteni kívánja azt, amire szüksége van, de otthon nem kapja, vagy kaphatja meg.
Mondjuk aprócska megjegyzés: az ellaposodott házasságot szeretővel feldobó nő egyre gyakrabbá váló fejfájós reakciója nem éppen fayr hozzáállás. "Nekem ma már jó volt, te meg old meg..."

barbieds (törölt) 2011.05.24. 10:51:56

@notC: "Valahogy úgy igazságos, hogy ha én kaptam valami pluszt az élettől, akkor abból továbbadjak annak, aki otthon maradt." -- az irgalmas szamaritánus! :DDD

Szexofon · http://szexofon.blog.hu 2011.05.24. 11:41:35

emberektől és a kapcsolat állapotától is függ. Meg aztán a partnerek eltérő étvágya is bejátszik.

Megfelelő pillanatban egyefféle frissítés igenis nagyot lódíthat a szex, élvezet, örömforrás területén.

A legjobb megelőzni, kibeszélni, elmondani mire vágyok. Nyitottnk lenni abban, hogy elmondjam a másiknak és nyitottnak lenni arra, hogy megtegyem amit a másik kér.

Beszürkülni, beletörődni, lemondani... megkeseredéssel jár.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.05.24. 13:48:19

@notC: Na, visszakaptuk a női nem nevében az én eddigi pasi-szurkálásaimat.
De hát mióta fairness kérdése a szex? Sajnos nem az.
Mindaz, amit írsz, kb szerintem is helytálló, ehhez annyit tennék hozzá, hogy a nő, ha hűtlen, lelkileg is eltávolodik a férjétől, az esetek nagy többségében. És minél közelebb kerül a szeretőhöz, annál távolabb van a férjtől. Mivel a jó szexhez az esetek 95%-ban a nőnek kell a lelki ráhangolódás is, nem fogja élvezni a férjével, de ennél tovább megyek: sokszor egyenesen kínos vagy kellemetlen lesz neki. Önvédelemből is fejfájós.
A férfi nem kell, hogy eltávolodjon a feleségétől azért, mert mással szexel. Sőt, ez még erősítheti is az iránta táplált érzéseit ... Esetleg a külső siker meggyőzheti arról, hogy otthon is van még potenciálja, még visszahódíthatja azt, akit valójában a monotónia és a szürkeség miatt elvesztett - ha fizikailag nem is, de lelkileg.

@Szexofon: Csak ehhez olyan partner kell, aki ezt elviseli. Ami azért nem az esetek többsége, mitöbb valódi ritkaság.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.05.24. 16:47:45

Szerintem nagyon jó a megfigyelésed. Annyit árnyalnék csak talán, hogy ez a kétféle (többféle) megközelítés nem "a férfi" illetve "a nő" sajátja, hanem az egyik egy "férfias(abb)", a másik egy "nőies(ebb)" megközelítés.

És adott esetben egy férfi is érzelmileg köteleződik el a szeretője iránt, a nő pedig vadászó amazonként képes viselkedni.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.05.24. 17:02:28

@kardhal77: Gondolom, most kivételesen engem dicsértél :-)
Persze, a helyes gender-tudatos megfogalmazás az inkább férfias, inkább nőies lenne. Ha szerelemről van szó, akkor persze a férfi is érzelmileg köteleződik el, bár úgy is elköteleződhet érzelmileg, hogy közben a felesége iránti érzelmei is megmaradnak, ez az érzelmi poligámia, erről is volt itt már szó. És persze van vadászó amazon, de viszonylag ritka ... Már az olyan, aki eközben érzelmileg nem köteleződik el semennyire. Persze érzelmileg poligám nőben is létezik. :-)

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.05.24. 19:38:05

@skarlát betű: már miért dicsértelek volna? :P Nem vagyok egy ilyen atyáskodó típus, aki hol dicséretet, hol bírálatot osztogat. :) Egyszerűen csak beírtam, hogy szerintem nagyon jó a megfigyelésed.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.05.24. 21:45:05

@kardhal77: Miért kellene a dicsérethez atyáskodni? Akár így, akár úgy, szeretem, ha dicsérnek :P

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.05.24. 22:34:29

@skarlát betű: ha az jól esik,nyugodtan vedd dicséretnek. (De azért szólok, hogy én _csak_úgy_ írtam. :)

Jilley (törölt) 2011.08.08. 03:06:40

Azóta minősíthetetlen. Érdekes, inkább a hitvesi ágyban tör rám a lelkifurdalás. A megjátszás meg valahogy nem megy...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.08.08. 17:22:53

@Jilley: Ezt teljesen megértem. Akkor csak együttérzésből-kötelességből csinálod odahaza? Lásd mai poszt ...
süti beállítások módosítása