A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Hogyan kommunikálsz a szeretőddel?

2011.10.17. 07:09 skarlát betű

Minden párkapcsolatnak, legyen az házasság, együttjárás, vagy szeretői viszony, megvan a maga kommunikációs struktúrája. Ha valami nagyot változott az elmúlt 10-15 évben, az éppen ez. Teljesen átalakult a kommunikációnk és ezzel együtt az időérzékünk is.

Ez persze közhely, és biztos a könyökötökön jön ki. Mondjuk 15 éve még igazi, postai leveleket írtunk. És telefonoztunk. Aztán jött az e-mail. Jött a mobil, az sms. Az mms (bár azt az én korosztályom nem nagyon használja, szerintem.)

Újabb áttörést jelentett a chat (vagy cset, vagy csevegés). Nem csupán skype-on vagy msn-en, hanem már ott van az e-mail fiókokban is, hadd ne soroljam ... És a közösségi oldalak. Ugyancsak chat funkcióval. Nem fikció már az, hogy lássuk egymást beszéd közben, vagy bármi egyéb közben, tehát ez is felkerült a palettára. 

De mindettől mi változott a mi konkrét témánkon belül? A szeretők közötti kommunikációban?

1) Papírlevelet nem sokan írhatnak közülünk. Vagy még létezik ilyen? Esetleg "post it" mint papírüzenet?

2) Kevesebbet telefonálunk-e vagy többet? A telefonálás sokkal egyszerűbb lett, mióta szinte biztosan a célszemély veszi fel. Vagy ettől mégse lett biztonságosabb? Az se túl szerencsés, hogy a kijelzőn az illetéktelen (férj-feleség) is látja a hívó nevét vagy kódját. A hívásaink nyomot hagynak. Még mindig hagyomány, hogy a férfi hívja a nőt? Kivéve, ha házasok, mert akkor a feleség hívja a férjet? Milyen érzés, ha a másik kinyomja? Ha nem veszi fel? Ha beleszól, hogy majd visszahív? És csak várod ... Ha megígéri, hogy hívni fog, és nem hív?

3) Hagyunk még üzeneteket más személyeken (beavatottakon vagy avatatlanokon) keresztül? 

4) Milyen esetben használunk sms-t? Veszélyesebb, mint a mobilhívás, vagy sem? Találkoztam már olyan használati utasítással: 8h-tól fél 5h-ig sms bármikor, hívni csak randi előtt, vagy, ha meg van beszélve. SOSE KÜLDJ SMS-t munkaidőn kívül!!! 

5) E-mail: azt hiszem, ez most a leggyakoribb kommunikációs csatorna. Annyi titkos e-mail fiókod lehet, ahányat akarsz. Akkor nyitod ki, amikor akarod. Lesheted álló nap, vagy megfeledkezhetsz róla. E-mail fiókok hevernek az éterben, amelyeket egyetlen ember miatt nyitottak. És a tulajdonosnak nincs szíve megszüntetni.

6) Csevegés. A zöld gomb, ajaj, a zöld gomb. Hányan nézitek, mikor lép be? Van, aki mindig elrejti, hogy ott van-e. Van, akinél mindig látszik. Van, aki kis üzeneteket hagy ott, mit csinál éppen. Csetelni a szeretővel napközben. Este, otthonról. Gyanús? Van, aki hosszabb szöveget le se mer írni otthon, mert sose volt szokása gépelni. Munkahelyen titkos magánfiókot megnyitni? Esetleg még fotókat is nézegetni? Várni, hogy megszólít? Feladni a várakozást, és akkor látni, hogy végre válaszolt? 

Szexcset? Külön műfaj, lehet, hogy egyszer erről is kéne írni. 

7) Közösségi oldalak. Veszélyes zóna. Ismerősnek jelölöd? Nem? Ha hivatalosan nem ismered, és nem szabad ismerősnek jelölnöd? Ha a családi fotóit nézegeted? Ha azt figyeled, mikor jár arra? Ha lájkolja, amit beírsz? Ha lájkolhatod te? (Aki szép magyar szót tud erre, nyelvész kartársak, az szóljon!) 

Hogy kommunikálsz a szeretőddel? Szétszórt, folyamatos módon szereted-e, hogy mindig ott legyen valahol, valamilyen formában, vagy villanásszerűen, de intenzíven? Mitől függ, hogy gyakrabban veszed fel vele a kapcsolatot vagy ritkábban? Vannak hosszú szünetek? Van felfutás randi előtt és némi hallgatás utána? Vagy hogy megy ez nálatok?

157 komment

Címkék: kommunikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr683308216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koibito 2011.10.18. 13:45:20

kialakulhat.. még az objektív is... bár az inkább már külső nyomásra alakul ki XD...

aki a feloldás érdekében leértékeli a házastársát...no comment... elmulasztották nála a Taigetoszt... a nyomi szülők :D

barbieds (törölt) 2011.10.18. 13:45:23

@Lars.Lares: Szerintem mindig van kd - amennyiben még érzel valamit a házastársad iránt és/vagy nem nyitott a kapcsolatotok -, a feloldása lehet más és más, én most csak két gyakori taktikát írtam le. És a kognitív disszonancia nem külső nyomásra alakul ki, hanem mert a saját értékrendeddel ütközik a vágyad/cselekedeted.

barbieds (törölt) 2011.10.18. 13:48:46

@koibito: Pedig biztos gyakran hangzik el a szerető karjaiban, hogy "te mennyivel jobb vagy, mint a férjem/feleségem". :D

koibito 2011.10.18. 13:49:52

na most a kognitív disszonancia.. közgazdasági szempontból kialakulhat külső nyomásra... veszel egy terméket, amiről az a meggyőződésed, hogy a lehető legjobbat vetted, aztán látsz egy reklámot, ami ezt cáfolja... bumm a benned kialakult tudás megdőlni látszik... XD annyira imádom az elmebeteg közgazdászokat...

koibito 2011.10.18. 13:52:46

@barbieds: olyankor általában a hormonok beszélnek és ködös tekintettel nézik a új szerzeményt :D persze, h jobb, mert friss :D aztán majd az is el kezd rohadni :P majd jön a v3 v4 v5 ;)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.18. 13:58:48

@barbieds: Szerinted ez tényleg elhangzik??? Én remélem, hogy nem. Főleg nem szeretkezés közben.

@koibito: Ez most úgy hangzik, mintha minden ember ugyanolyan lenne, tehát a szerető csak azért tűnne jobbnak, vagyis MÁSnak, mert NEKÜNK új. Márpedig az emberek nem olyanok, mint két mosópormárka. Egészen különbözőek.

koibito 2011.10.18. 14:06:22

@skarlát betű: indeed... nem vagyunk egyformák, de aki elfelejti, h nincs olyan ember, aki 100%-ban tökéletesen megfelel minden elvárásnak, az hülye, mert anno a férj/feleség elég volt, de aztán kevés lett, így a szertő is egyszer majd kevés lesz abban az esetben HA többet találkoznak mint havi egyszer... HA a szerető aktívan ott van az életedben...
elméletem, és ezt már sokszor írtam: mindenkit meg lehet unni, és meg is fogjuk :) ennek illene tudatosulnia... az más kérdés, hogy MI hajlandóak vagyunk-e változni és fejlődni? és hogy milyen irányba...

az aszketizmussal meg semmilyen szinten nem tudok egyetérteni... akinek szerető kell, hát legyen neki... aki JÓL elvan nélküle (de tényleg jól), akkor legyen... egyik sem jobb a másiknál abban az esetben ha nincs sérülő harmadik vagy negyedik (a megcsaltak)...

barbieds (törölt) 2011.10.18. 14:08:18

@skarlát betű: Ez egy sűrített mondat, de simán el tudom képzelni, hogy konkrétan így is elhangzik.

(Mondjuk szerintem lassan megalapíthatnánk a Korrekt és Empatikus Félrelépők Klubját, mert itt mindenki annyira imádja a házastársát, és annyira tekintettel van az érzelmeire, hogy az már csodaszámba megy. :P)

barbieds (törölt) 2011.10.18. 14:10:00

@koibito: Pont úgy csinálsz, mintha még egy árva posztot és kommentet se olvastál volna itten. Most indulsz el a kályhától? :P

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.18. 14:13:35

@koibito: Drága koibito, egyáltalán nem biztos, hogy huszonévesen az ember azzal köt házasságot, aki leginkább neki való. De meggyőzi magát arról, hogy jó lesz ez így. Ne tegyünk már úgy, mintha mindenki baromi halálos szerelemből menne férjhez és nősülne meg.
A szeretőt megunni meg kisebb az esély, mert ritkán látjuk. És nem mindenféle élethelyzetben. Plusz: lehetőleg megunhatatlant kell választani :-P

@barbieds: Lehet, hogy elhangzik, ki tudja azt, mi minden hangzik el egy intim helyzetben... Egyáltalán nem kell ahhoz imádni a házastársadat, hogy ne pocskondiázd a szeretőd előtt. Egy-két dolgot persze mondhatsz róla, és fogsz is, de hogy kifejezetten szapuld... Ez szerintem csúnyán visszaüt, már csak ilyen meggondolásból sem ajánlatos csinálni.

koibito 2011.10.18. 14:42:59

@barbieds: nem... a tojásból :P

@skarlát betű: nem, pont huszonévesen vakon, a szerelem illúziójával kötnek házasságot az emberek, akkor hiszi azt az ember, hogy igen, megtalálta a számára a nagybetűst...

érettebben, élettapasztalattal mögötted rájössz, hogy kis hülye voltál... (ezért sem sietek :D)

megunhatatlan ember nincs... és azt írtam, ha aktívan rendszeresen ott van az életedben (nem csak email formájában)...
ha nem unod meg, az csak azért van, mert ott van még a házastárs is (akit már feltehetőleg vmilyen módon már unsz) :) az egyikkel egy fedél alatt, a másikkal amikor van lehetőség :) ezt hol lehet megunni? nincs tipikus folytonosság.. ami unalmassá válna...

őszintén, az tetszik, mikor a szerető hatására kivirul az ember és otthon is jobb lesz tőle minden... ez jó... ezt el tudnám viselni..mármint ha a majdani feleségem ezt tenné...mert ha ez kell ahhoz h vki kiegyensúlyozott és boldog legyen...hát legyen...

attól hányok, amikor a szerető nem pozitív hanem romboló hatással van a családra és ekkor sem lép az ember... vagy ha eljátssza, h minden rendben, a másikat becsapja és első adandó alkalommal dobbant, nem adva semmi magyarázatot és könnyebbülést az otthagyottnak... az ilyen egy töketlen nulla.
ebből következően egyetértek SB-vel... aki lealázza a házastársát a szertő előtt... az már rég nem jó.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.18. 15:03:50

@koibito: VANNAK, akik szerelemből kötnek házasságot, és VANNAK, aki nem. Huszonévesen is. Még a XX-XXI. században is. Hidd el nekem ;-)

Plusz: attól, hogy szerelmes vagy valakibe, még nem feltétlenül jó a szex vele.

Ha te még nem találkoztál megunhatatlan emberrel, az nem jelenti azt, hogy ilyen nincs is. Természetes, hogy az együttélés egy csomó monotóniával jár, de én most elsősorban a szellemi megunhatatlanságról beszélek.

koibito 2011.10.18. 15:17:47

@skarlát betű: ok...elhiszem...en is csak a tobbsegrol beszeltem...es nem is arrol, amikor a csaj bekapja a legyet es nem akarja elvetetni...
Csak pl ket csoporttarsam is meghazasodott a nyaron, mi a szarnak...meg krvara gyerekek vagyunk annak ellenere h szenttul hisszuk, h mi jobbak, szebbek es okosabbak vagyunk, mint az atlag es az elozo korosztaly XD

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.18. 18:19:48

@koibito: Újabb érdekes statisztikai kérdés: vajon hányan hitték azt, hogy szerelmesek a házasságkötésük idején? Mi van, ha ez még csak nem is a többség?
Minden huszonéves korosztály szebbnek és okosabbnak hiszi magát, mint az összes előtte járó, sőt, nagy eséllyel még később is azt fogja hinni, hogy az ő korosztálya volt a világ legnagyszerűbb nemzedéke. És ez így van jól. ;-)

normálnyomtáv 2011.10.18. 21:52:10

" hányan hitték azt, hogy szerelmesek a házasságkötésük idején?", @skarlát betű: Több évi együttjárás (de elavultnak tűnik most ez a szó) után határoztuk el az összeházasodást. Huszonéve. Nem éreztem magam kifejezetten szerelmesnek, amennyiben a szerelem alatt a mindent háttérbe szorító érzést értjük. Még a tervezés időszakában megbeszéltük, hogy néhány félrelépés nem válóok. A házasság még tart.

(Szívesen hozzászólnék az alaptémához is, különböző tapasztalataim vannak, de nincs időm, energiám végigolvasni és ismételgetni nem akarok)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.18. 21:56:22

@normálnyomtáv: És miért házasodtatok össze? Miért házasodnak az emberek? Ez is egy jó kérdés, ha végre nem azt a tévhitet akarjuk továbbvinni, hogy mindenki hulla szerelmes.

Nem baj, ha ismételsz, kibírjuk.

Lars.Lares 2011.10.19. 09:33:35

Nem hiszem, hogy a hímneműek többsége házasodni szeretne. Gyerek kortól nem készülünk rá esküvői ruhába öltöztetett vőlegénybabával.
Viszont a nőnemű partnerek többsége igen. Szeretnének szintet ugrani, és a hímneműt ugrásra bírni. Vagy kiugrásra. :)

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2011.10.19. 09:41:57

@skarlát betű: Szerintem egyre kevesebben akarnak házasodni. És szerintem nem azért, mert kevesebb lenne a szerelem...
@Lars.Lares: Az, hogy egy nő szeretne férjhez menni, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy ragaszkodik is a papírhoz. mert ha szerelmes (vagy hívjuk azt az állapotot akárhogy), akkor képes kompromisszumokra a kapcsolat fenntartásáért, ha az egyébként működik, akkor nem a papír fogja összetartani.

Amúgy meg nem értem a pasikat: a nőknek főként a ruha, meg a körítés fontos aznap, akkor miért nem lehet megoldani ezt maga a szertartás nélkül, csak úgy???? Kecske is jóllakna, meg a káposzta is megmaradna... :)))

Lars.Lares 2011.10.19. 09:50:09

Szuper jó ötlet, @Enchantée: ! Ne legyen papír, inkább jó buli, körítés, meg öröm! :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.19. 09:55:09

@Lars.Lares: Én már sok pasival beszélgettem, aki elmondta, hogy ő is családot akart alapítani. Noha nem olyan program ez, mint a nőknél, nem hallod kiskorodtól, hogy ha ez nem jön össze, akkor nem is érsz semmit (persze nem szó szerint), de eljön az az idő, hogy a pasik is szeretnének konszolidált életet. Még mindig ők kérik meg a lányok kezét általában, vagy már nem ez a szokás? Ha egy pasi szerelmes, mint valahol tárgyaltuk, sokkal jobban elveszti a fejét, mint egy nő, mert csak ritkán esik meg vele ;-)

@Enchantée: Nekem a ruha teljesen indifferens volt. Egyébként a papír se izgatott túlságosan. :-)
A ceremónia papír nélkül viszont valami nagyon mű dolog lenne.
Azért akarnak a lányok Férjet, mert különben lesajnálják őket sokszor, még ma is: főleg a saját családjuk.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2011.10.19. 09:59:45

@skarlát betű: Ismerős a lesajnálás, és nem csak a család részéről... Ennél már csak a zabigyerek jobb, mert ugye akárhonnan nézzük, házasságon kívül született gyerek még mindig az, ha manapság már az lett a mérvadó, és a házasságban született a ritkaság... :(
@Lars.Lares: :D

koibito 2011.10.19. 10:06:56

papír azoknak kell akik félnek... nincs önbizalmuk...

mert egy élettársi kapcsolatból nagyon könnyű lelépni... így járt egy focis haver... 8 év után végeztek, mert a csaj gyereket akart már (38 évesen) a pasas meg nagyon nem. a papír nagyon megnehezítette volna a válást ;)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.19. 10:14:33

@koibito: Nem önbizalom kérdése, lehet akármennyi önbizalma egy nőnek, ő fogja megszívni valószínűleg, ha nincs papír.

Hát, az azért nem csoda, ha egy nő 38 évesen már gyereket akar. Elég gáz, hogy elvesztegetett 8 évet egy ilyen pasira, most már nem sok esélye maradt. A pasas viszont bármikor meggondolhatja magát.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2011.10.19. 10:58:16

@koibito: Ezért látsz rohadt sok, és egyre több nőt egyedül gyerekkel, mert papír nélkül "csak úgy" le lehet lépni, és újat keresni, ha meguntuk a régit...
De nem kell sok, az első ilyen "fecskék" lassan lecsengenek, öregedő pasikká válnak, és kíváncsi leszek, milyen eredményt hozott a folyamatosan fiatalabbra váltás, mert hacsaknem kőgazdag pasiról van szó, a két szép szeméért nem fog egy huszonéves sem mellettük maradni, egyedül tengetik majd életük végén napjaikat, mert a családot elbaszták, és a kutyának sem kellenek már...
De szabadok maradtak, ez szent igaz!!!! :)
Természetesen megint tisztelet a kivételnek.

koibito 2011.10.19. 11:35:16

@Enchantée: az ilyenekre mondom, h töketlen nullák...
különbenis ha tök egyedül marad a végén, cseszheti azt a krva nagy szabadságát XD

normálnyomtáv 2011.10.20. 08:37:27

@skarlát betű: biztatásod ellenére (felületesen) végigolvastam. :-) és két sztorit fűzök hozzá.

Én olyan régóta vagyok fiatal, hogy még hagyományos postai levelekkel kezdtem. (igaz, párkeresőként, nem külső kapcsolatot keresőként). Aztán eltávolodtunk egymástól és az iwiw hozott össze ismét, 27 év után. A lány megőrizte a régi leveleimet!!!! Valami csodálatos érzés volt, amikor megmutatta. Aztán olvasva megértettem, miért nem engem választott akkor: igen mafla levelek voltak. :-) :-(

Másikkal történt meg, hogy a chat megzöldült. Ritka nagy alkalom volt, el is kezdtünk beszélgetni. Röviden kiderült, hogy találkozni, talán még szexelni is akar velem. Gyanúsan hirtelen felfutás volt. Egyik tippem szerint rajtakapta férjét és bosszút akar állni. Másik tippem jött be: a férjével beszélgettem. Az mentett meg, hogy kértem a telefonszámot, amikor még a csajt hittem a chat másik végén és ez volt a bizonyíték, hogy nem szoros a kapcsolatunk.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.10.20. 11:28:50

@normálnyomtáv:

A férj tudta a csaj jelszavát a fiókhoz?

Mit is mondhatnék erre mást, mint azt, hogy Hewlett-Packard.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.20. 12:47:27

@normálnyomtáv: De mire volt jó ez a férjnek? Végig vele kommunikáltál, vagy az elején a nővel is, utána a pasival? Vagy ez se derült ki? Szerintem a stílus alapján egy idő után fel lehet ismerni az embereket. Egy-egy jellegzetes szó...

normálnyomtáv 2011.10.20. 16:17:45

@tiboru: Nem tudom. Azóta nem beszéltünk. Lehet az is, hogy bekapcsolva felejtette a számítót. Vagy mentette a jelszavát. Vagy...

normálnyomtáv 2011.10.20. 16:49:36

@skarlát betű: "De mire volt jó ez a férjnek?": ez az a kérdés, amire a Hűtlenség ábécéje -ben nem fogunk választ kapni. :-)

Nem derült ki, hogy végig a férjjel leveleztem-e. Rövid volt, lényegre törő. Attól kezdett gyanússá válni, hogy a hosszú aligkapcsolat (kb. 2 havonta egy hogyvagy) olyan hirtelen megváltozott. De ebbe belefért volna, hogy nagyot csalódott a férjben és kapóra jöttem neki egy bosszúállásra.

Jut eszembe erről: évekkel ezelőtt csináltam egy magánfelmérést ismerőseim között, és akkoriban 6 ismerős csaj mesélte, vallotta meg nekem, hogy volt olyan, amikor kizárólag a szexet akart nemférj férfitól. Igény esetén előkeresem.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.10.20. 21:14:57

@normálnyomtáv:

Címeket is kérünk, bikinis fotóval, motivációs levéllel.

normálnyomtáv 2011.10.22. 13:46:37

@tiboru: Kissé túlzott az igényed, nem gondolod? :-)
Tehát, 6 eset ismerőseim közül, amikor a nő csak szexet akart:
- 6-ból egynek nem jött össze, a férfi nem volt kapható az ügyre ( vajon miért??? A nő eléggé szép. Impotens volt a manus? Buzi? Netán különlegesen elves – ld. kizárólagosan hű kapcsolatban élt? )
- 6-ból egyiknek egy alkalom jött össze, aztán a nő úgy gondolta, nem neki való az ilyen
- 6-ból 3-nak több alkalom jött össze, közülük egynek évek óta tart
- 6-ból 1 élt házasságban az akció(k) idején és ezen nem is szándékozik változtatni
- 6-ból 1 – ha jól értettem – fizetett is a férfinak a szolgálataiért, pedig egyáltalán nem csúnya nő (igaz, nem is különlegesen szép )
- 6-ból egyről csak a tényt tudom, hogy ki akarta próbálni, semmi részletet ( hányszor, mennyire esett jól, stb. )

Ilyen felismerésből visszatekintve, azt hiszem, volt néhány eset, amikor - bevallatlanul – én is ilyere voltam igénybevéve, vagy ilyennek indult a kapcsolat. Alapjában véve ez nem zavar, csak kissé máshogy álltam volna hozzá, ha ez így tudatosul. Cseppet sem arról van szó, hogy szexuálisan nem adom meg azoknak a nőknek, amire vágynak, hanem kevesebb feszültséget okozott volna nekem.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.22. 16:56:20

@normálnyomtáv: Persze, hogy van ilyen, kipróbálás szintjén meg biztosan nem is olyan ritka, de ahogy én hallom a véleményeket, nem igazán válik be. Egyébként az, akinél még ma is tart, továbbra is csak szexet akar? Gondolom, nem.
Régen olvastam egy könyvet, Benoîte Groult Les vaisseaux du coeur című regényét (igaz, én németül olvastam, Salz auf unserer Haut címen), amely állítólag valós történetet dolgoz fel, egy értelmiségi párizsi csaj és egy egyszerű breton halász erotikus kapcsolatáról szól, de az is csak egy ideig szex, noha soha életükben nincsenek igazán együtt, csak órákra, napokra (a nő nem képes elképzelni, hogy ezzel a pasival élje le az életét, pedig az egy ponton feleségül venné), újra és újra találkoznak a legkülönbözőbb helyszíneken, és mindig jókat szexelnek, meg persze valójában szerelmesek is egymásba.
Érdekes lenne azt a kérdést is feltenni, hogy egy férfi képes-e tartós szexkapcsolatra anélkül, hogy érzelmileg érintetté válna.

en_kvinna 2011.10.22. 18:56:21

@skarlát betű: "érzelmileg érintetté válna" - volt már erről poszt? Szívesen olvasnék egy posztot róla, de még jobban a kommentelők hozzászólásait. :-)

barbieds (törölt) 2011.10.22. 19:01:54

@skarlát betű: Engem az mindig nagyon érdekelt, hogy egy ilyen esetben mit jelent a szerelem, hogy élik meg az emberek - már ebben az évekig találkozgatunk órákra élethelyzetben. Egyáltalán, lehet ezt szerelemnek nevezni?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.22. 19:09:00

@barbieds: Miért ne lehetne szerelemnek nevezni? Egyébként ez egy örök vita, ki mit tart szerelemnek. Egyáltalán nem egyértelmű, főleg az atipikus kapcsolatok esetében nem az. Egyszer azt mondta egy barátom, hogy a szerelem teljességre törekszik, tehát egy szeretői viszony elvileg nem lehet szerelem (vagy szükségképpen az addigi status quo felbomlásához vezet), de miért kellene, hogy igaza legyen?

normálnyomtáv 2011.10.22. 19:14:26

@skarlát betű: Kicsit részletesebben, mint ahogy délután mondtam:
Szóval, nem csak szex, de azér távolról sem az ideális a kapcsolat. Nem tudom pontosan, én mennyit jelentek neki, mert eléggé zárkózott. Azt azonban tudom, hogy férfitársaimmal ellentétben(?) én olyanra vágyom, ami baráti kapcsolat, de kölcsönös sx örömszerzéssel magasabb szintre emelve. Bizonyos mértékben talán olyan ez, mint másik oldalról megközelítve a nyitott házasság.

barbieds (törölt) 2011.10.22. 19:15:10

@skarlát betű: Én is azt hiszem, hogy a szerelem teljességre törekszik, de ettől még a szeretőm lehet a szerelmem, legfeljebb jó sokat szenvedek. Viszont: saját tapasztalatom szerint kell egy bizonyos kapcsolatgyakoriság ahhoz, hogy a szerelem kialakuljon bennem. Persze másnál máshogy lehet. Meg a szeretői kínlódások akaratlanul is bántásokkal, visszautasításokkal járnak, amik szintén turn off faktorok (nálam pl.).

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.22. 19:32:16

@normálnyomtáv: A legritkább esetben akarnak a férfiak szerelmet, az náluk a baleseti kategória :-) De a pure sex sem igazi, nekik sem. És megy a nagy egyensúlyozás.

@barbieds: Ha a szerelem minden esetben teljességre törekszik, akkor nincs poliamoria, vagy az nem szerelem? Nem tudom, szerintem van olyan, hogy felnőtt emberek szeretik egymást, de tudják, hogy nincs mód az együttélésre, sőt, még az is lehet, hogy pontosan tudják, nem is lennének alkalmasak rá, hogy együtt éljenek, mégis szerelmesek. Biztos, hogy ez szenvedéssel is jár, de ez nem kell, hogy csökkentse a szerelmet, sőt. Bizonyos fokú szenvedés inkább növeli. De már megint nagyon elkalandoztunk az eredeti témától :-)

en_kvinna 2011.10.22. 19:38:40

@skarlát betű: mármint egyensúlyoznak, h maguknak sem akarják beismerni, hogy igenis van érzelmi kötődésük is a szerető irányába?

normálnyomtáv 2011.10.22. 19:43:23

@en_kvinna: Akkor nekem volt balesetem. :-) Sajnos(?) a kapcsolat elején megegyeztünk, hogy családokat nem pusztítunk és ehhez tartottuk magunkat.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.22. 19:43:49

@en_kvinna: Hosszabb viszony esetén szerintem kizárt, hogy ne legyen érzelmi kötődés, és az okosabbja nem is próbálja tagadni. De ez nem jelent feltétlen szerelmet, persze, az érzelmek sokféle skáláját jelentheti.

barbieds (törölt) 2011.10.22. 19:57:59

@skarlát betű: Biztos van poliamoria, csak azt nem hiszem, hogy a benne lévők közti érzelmek azonos minőségűek. Meggyőződésem, hogy amolyan őrületesen szerelmesnek lenni egy időben csak egy emberbe lehet. Minden további résztvevő ennél langyosabb érzelmeket kap. (Amit persze még nevezhetünk szerelemnek. :))

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.22. 20:08:18

@barbieds: Mit értesz őrületes szerelem alatt? Nem nevezném langyosnak azokat az érzéseket, amelyek nem őrületesek. Vannak nagyon mély, mégsem őrületes érzések, egy szerelemre az én meglátásom szerint ezek jellemzőek.

normálnyomtáv 2011.10.22. 20:08:59

@en_kvinna: Akkor nekem volt balesetem. :-) Sajnos(?) a kapcsolat elején megegyeztünk, hogy családokat nem pusztítunk és ehhez tartottuk magunkat.

normálnyomtáv 2011.10.22. 20:10:00

Bocs a duplázásért! :-(

normálnyomtáv 2011.10.22. 20:11:05

Lassan olyan sokat elárulok magamról, hogy könnyedén azonosítható leszek. :-(

barbieds (törölt) 2011.10.22. 21:20:09

@skarlát betű: Nálam ez a kapcsolat mondjuk első éve, amikor áramütés minden érintése, minden csókja, és gyakorlatilag bele akarok bújni, vagyis inkább azt akarom, hogy ő bújjon állandóan belém. :) Amikor ezt érzem, akkor mindenki más ki van zárva, és azt gondolnám, hogy nagyjából mindenkinél van ez a korszak: persze változó hosszússágú ideig. Én onnan tudom mindig, hogy ez az időszak múlik, hogy már más pasikat is észreveszek. Ettől persze még szerelmes vagyok, mert kívánom és szeretem az aktuális partneremet, kötődöm hozzá, de az őrületes korszaknak vége.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.22. 22:01:56

@barbieds: Ezek szerint szerelem csak kapcsolatban létezik? :-)

barbieds (törölt) 2011.10.22. 22:34:55

@skarlát betű: Ja, de a szeretőmmel is kapcsolatom van, ha erre gondoltál.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.22. 23:06:15

@barbieds: Nem, arra gondoltam, hogy lehet-e úgy szerelmes az ember, hogy nincs fizikai kapcsolata a szerelme tárgyával. Mintha számodra ez elképzelhetetlen volna. Szerintem meg létezik.

barbieds (törölt) 2011.10.23. 11:28:22

@skarlát betű: Aha, hát nekem kell a kézzelfoghatóság. Távszerelem nem menne, bár még nem próbáltam, de nyilván nem véletlenül.
Pont a Szerelem a kolera idején, amiből a bűnjeles posztot indítottam, olyan valószínűtlen számomra - én biztos nem tudnék évtizedekig ilyen romantikusan epekedni valaki után, akit futólag látok néha.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.23. 13:28:39

@barbieds: Ha valaki nagyon tetszik, de elérhetetlen, arról lebeszéled magad? :-)
Jó, évtizedekig én se tudnék epekedni, de azért hosszasan sikerült már... Ezt persze nem feltétlen kell szerelemnek nevezni, lehet, hogy nem is az. Viszont, ha valakit nem csak futólag látsz, és nagyon is jól ismersz, mégsem alakul ki köztetek testi kapcsolat, az lehet szerelem.

barbieds (törölt) 2011.10.23. 16:44:17

@skarlát betű: Én az ilyenre eleve rá se beszélem magam. Valahogy futó tetszésnél nem bír bennem több kialakulni, ha úgymond elérhetetlen valaki.

en_kvinna 2011.10.23. 20:52:11

szerelem vagy sem.. huh... tényleg nehéz ezt meghatározni. Különben is kinek mit jelent a szerelem. Asszem kár ebbe jobban belemenni. Én most csak erős kémiát, s persze szerelmet érzek a 3. iránt, de nem képzelgek arról, hogy mi lenne ha vele élnék.. mert azt önámításnak érzem. De gyorsan hozzáteszem, h mivel még kevésbé ismerem, talán eljön ez is és nagyon belecsavarodok. Meglátjuk. Annyi biztos, hogy nagyon nehéz józannak maradni. (Mondom ezt úgy mint totál zöldfülű, aki most lépett be ebbe a 'klubba' kb 1,5 hónapja...)

@normálnyomtáv: akkor Te egy példa vagy arra, hogy valóban vannak férfiak akik éreznek szerelmet egy ilyen kapcsolatban. Ja, és tisztában vannak vele és ki merik mondani. ;o)

M-elicious 2011.10.25. 10:21:13

@normálnyomtáv: szerintem a férfiak legnagyobb része szemében az erotikus barátság az ieális párhuzamos kapcsolat. plusz, ha abból a premisszából indulunk ki, ami a blogban már többször elhangzott (és amivel én is egyetértek; egyébként barbie fogalmazta még meg régebben) a férfiak valójában nagyon kevésszer szerelmesek az életükben, a többi kapcsolat női mércével nem igazán nevezhető szerelemnek. vagyis a férfiak élete során a legtöbb kialakított kapcsolat éppen, hogy nem a szerelem-kategóriába tartozik, de akor már jobb, ha barátkozni is tud azzal a nőneművel, akihez szexuálisan vonzódik. ráadásul szerintem egy középkorú pasinak nagyon szűk fóruma (ha egyáltalán) van arra, hogy a saját érzelmeiről nyíltan, tabuk nélkül beszéljen. erre is jó-kell egy barát(nő)-szerető.

szerintem a nők ezzel szemben teljesen máshogy állnak hozzá a szeretői kapcsolatokhoz, lelki vonzódás nélkül igen ritkán alakul ki tartós kapcsolat. ugyanis (ezt is többször kitárgyaltuk már, és hadd vegyem itt axiómának): a nők az esetek túlnyomó többségében az érzelem felől jutnak el a szexig, míg a férfiak fordítva.

barbieds (törölt) 2011.10.25. 10:35:17

@M-elicious: Nekem nőként is tetszik az erotikus barátság koncepciója. (És persze a barátság is lelki kapcsolat ám. :))

M-elicious 2011.10.25. 10:38:09

@barbieds: tetszeni nekem is nagyon tetszik, csak megvalósítani nem tudtam eddig. pedig mennyivel könnyebb lenne úgy az élet!

barbieds (törölt) 2011.10.25. 10:44:32

@M-elicious: Ja, megvalósítani én se tudtam.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.25. 10:49:33

@barbieds: @M-elicious: Mindenki a saját érzelmi életét ismeri csak, persze, de azt hiszem, ez női oldalról sokkal több érzelmi kilengéssel jár, mint szeretnénk. Működhet, de nem lesz szenvedésmentes.
Én a szerelmes állapotot nem látom konstansnak, olykor annak érzem magam, olykor nem, többször volt már kérdés számomra, hogy valakibe szerelmes vagyok, vagy csak kívánom, vagy rajongok érte, vagy szeretem, vagy mi a helyzet. Még utólag is el szoktam gondolkozni rajta, hogy x-be végül is szerelmes voltam vagy sem.

barbieds (törölt) 2011.10.25. 10:52:53

@skarlát betű: No persze, lehet, hogy ez szómágia: vagyis az erotikus barátság a szerelem álneve, és így próbáljuk lenyomni szegény férfiak torkán. :o

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.25. 10:55:14

@barbieds: Ha jól tudom, ez Kundera kifejezése, szóval, nem mi próbáljuk meg lenyomni az ő torkukon. :-)

M-elicious 2011.10.25. 10:58:23

@skarlát betű: nem kell feltétlenül "szerelemnek" hívni, ebben egyetértek: van, amikor a rajongás, van, amikor az erotika erősebb, és van, amikor pusztán rögeszmévé alakul a vonzódás. és magának a kapcsolatnak a során is lehet hullámzó, hogy melyik vonulat az erősebb.

szerintem is bizonyos időtávlatból ítélhető csak meg, hogy egy kapcsolat akkor mi is volt tulajdonképpen. de ettől még a nőknél ezek az érzelmek messzebb állnak a "barátság" kategóriától, mint azt a férfiak gondolnák/szeretnék/kényelmes lenne nekik.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.25. 11:12:33

@M-elicious: A férfiak számára sem egyértelműek ezek a helyzetek, szerintem, csak ők (legtöbbször) elvannak anélkül, hogy ezen törnék a fejüket. Akkor kezdenek aggódni, ha már nagy a "baj"...

Úgy látom, a tantárgyas poszt nem igazán ragadta meg a fantáziátokat... ;-)

barbieds (törölt) 2011.10.25. 13:17:57

@skarlát betű: Hát, úgy látszik, nem igazán érzett rá az öreg a férfiak igényeire. Vagy legalábbis nem szeretői viszonyban. (Vagy én vagyok tökéletesen tehetségtelen a választásban.)

barbieds (törölt) 2011.10.25. 13:45:26

@skarlát betű: Kundera elképzelésére, hogy a férfiak erotikus barátra vágynak, de itten azt tapasztaljuk páran, hogy nem annyira biztos ez.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.10.25. 19:26:01

@M-elicious:

Erotikus barátság... Ez dekurvajól hangzik :-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.10.25. 19:32:16

@barbieds:

Tudod, a férfiak szeretik a two in one megoldásokat: arcápolós borotvagél, korlátlan mogyoró- vagy csipszfogyasztásra feljogosító korsó sör, egy Jägert fizet - kettőt kap, ilyesmik.

Nos, az "erotikus barátság" is ilyen. Barátnő is, szexpartner is - hát kell ennél több?!

M-elicious 2011.10.25. 19:53:14

@tiboru: az erotikus barátság és a lottóötös is állati jól hangzik, mégis mindkettő olyan ritka, mint kólában a vitamin.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.25. 20:56:14

@barbieds: Ez az induló elképzelés, aztán a megvalósulás nem mindig ennyire sima. :-) Sőt, többnyire nem ennyire egyszerű a történet.

@tiboru: Ugye, milyen jót tudott kitalálni Kundera mester?

@M-elicious: Talán egy kicsit több esély van rá, mint a lottóötösre ;-)

Üvöltő Szelek 2011.10.25. 22:46:12

@tiboru: A pasiknak ez (lenne) a tökéletes megoldás: meghallgatom minden baját (beleértve az otthoni és a munkahelyi problémákat, a volt barátnőket,vagy bármit) majd szeretkezünk egy jót. Biztosítom róla, hogy a barátja (nem barátnője!!!) vagyok s hogy még csak véletlenül sem kívánom feldúlni az életét. Magamról lehetőleg nem beszélek, még csak véletlenül sem terhelem a problémáimmal. kedves vagyok, mosolygok, hallgatom és mint jó szerető, a rendelkezésére állok. Nem ezt értik a pasik erotikus barát alattí?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.25. 22:49:39

@Üvöltő Szelek: Azért a nő is elmondhatja a problémáit :-) Csak ne sírjon! Igazam van?
De egyébként tényleg, ha barátság, akkor az barátság, a pasik is komolyan veszik. (Az értelmesebbje biztosan.)

barbieds (törölt) 2011.10.25. 22:55:45

@skarlát betű: @tiboru: Drágáim, hisz ez maga a megvalósult szerelem, mondom én! :)

Üvöltő Szelek 2011.10.25. 23:03:47

@skarlát betű: Talán egy kicsit túl cinikusra vettem, jobb esetben tényleg kölcsönösen beszélhetünk barátságról, márcsak azért is, mert többnyire jelen van a barátság egy fontos pillére, a bizalom.

@barbieds: Igen, én is hajlok erre, hiszen ez már szerelem ! Csak valami álszent félelemből másképp nevezzük....

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.25. 23:21:06

@barbieds: @Üvöltő Szelek: A szerelem annyiféle lehet... Csak a pasik azt szokták szerelemnek tartani, ha ők megbolondulnak.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.10.26. 12:01:58

@M-elicious:

És mindkettő bekövetkezésére csak akkor van esélyed, ha állandóan próbálkozol!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.10.26. 12:04:30

@barbieds:

Nem, nem pontosan szerelem, mert az erotikus barátság még hagyja az embert ésszerűen gondolkozni és cselekedni.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.26. 12:51:11

@tiboru: Vagyis szerinted is egyenlő a szerelem és a megőrülés? Én nem hiszem, hogy a szerelemnek el kell vennie az ember eszét. Persze, némileg megváltozott tudatállapot, de attól még minden normálisan működhet az életünkben. Sőt, még jobban is :-)

koibito 2011.10.26. 13:06:02

@skarlát betű: de mi a szerelem? igen, írtad, h annyi fajtája és formája van... de nincs egy általános def.?
Tegnap este hallgattam egy rádiót, ott mondták (pont a szerelem volt a téma) A szerelem olyan, mint egy fénykard/lézerkard (nem emlékszem pontosan mi volt), megnyomsz egy gombot kijön a "penge" a és az mindent vág...
Számomra ez, ha klasszikusan értelmezem, a szerelemet. És persze az, ami lecseng, mert így törvényszerű...
Miért amikor beleszeretsz a szeretődbe (de úgy nagyon), nem érzed nyűgnek a férjed, a másikat... sőt, a férj válik másikká... nem kezd el idegesíteni? Nem veszed észre jobban azokat a negatív dolgokat, amik fölött anno elsiklottál? És mindez mert a szeretődbe szerelmes vagy. Őt akarod és fizikailag fáj a hiánya, vele hasonlítod össze a férjed...
(ez persze akkor áll, ha már nem szereted a férjed)
Mert az is igaz, h szerethetsz többet is egyszerre...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.26. 13:21:44

@koibito: Szerintem nem kell általános definíció, ez annyira egyéni érzés. Másodlagos érzelem, nem elsődleges, vagyis nem mindenki számára azonos és könnyen felismerhető (erről is szól majd egy poszt).
A szerelem egy bonyolultan konstruált érzelem, amelyben ott van a kultúránk, a civilizációnk, van olyan felfogás, amely szerint a szerelmet ki kellett találni, mert nem létezett mindig. (De ebbe most nem megyek bele :-)

Ahogy én látom, létezik egy általánosan elfogadott nézet, miszerint a szerelem azonos a mindent elsöprő szenvedéllyel. Ez az a fajta megőrülés, ami felborítja az ember normális gondolkodását és esetleg az életét. Ahány férfit eddig erről kérdeztem, így definiálta. A nők viszont ennél sokkal szélesebb skálán éreznek szerelmet, és megkockáztatom, hogy jobban is tudják kezelni, visszafojtani, színlelni, hogy nincs, ha a férfi, akibe szerelmesek, nem azonos hőfokon viszonozza az érzéseiket.
Mert legtöbbször a férfinak kell ahhoz nagyon szerelmesnek lennie, hogy a nő is az merjen lenni - illetve, hogy ki merje mondani.

Ami a férjet illeti, ez mindenkinél másképp van, de ha nyűgnek érzi az ember, az sokszor már a szerelembe esés előtt kialakult, nem attól lesz ilyen a helyzet. És két pasit is lehet szeretni, igen, persze nem lesz azonos hőfokú a két érzelem.

barbieds (törölt) 2011.10.26. 13:33:21

@skarlát betű: "az a fajta megőrülés, ami felborítja az ember normális gondolkodását és esetleg az életét. Ahány férfit eddig erről kérdeztem, így definiálta."

Épp tiboru is ezt írta válaszként. :) Szerintem pedig az erotikus barátság is szerelem, benne van az, hogy lelkileg klappolunk, meg az is, hogy kívánom ezerrel, hát mi lenne ez, ha nem szerelem? És ettől még nem kell elveszteni a józan eszünket. Nem is értem ezt a megőrülős dolgot. Vagy én lennék halvérű? :o

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.26. 13:48:47

@barbieds: Sokmindennek nevezhetnélek, de halvérűnek biztos nem ;-) Én se őrültem még meg soha annyira, hogy felrúgjam az életem, annál fegyelmezettebb vagyok. Mondom, a nők valószínűleg többféleképpen éreznek szerelmet, ezért nem is tartják olyan végzetesnek. De a szerelemről szóló legtöbb verset és regényt mégiscsak férfiak írták, írják, tehát még mindig az a közfelfogás, amit ők gondolnak erről.

koibito 2011.10.26. 13:58:49

@barbieds: hmm szex közben elveszted a józan eszed, megőrülsz (lásd bűnjelek), akkor szerelem = szex
:D

barbieds (törölt) 2011.10.26. 14:23:19

@koibito: A férfiak definíciója szerint mindenképp. ;)

TBal 2011.10.26. 14:37:39

@barbieds: igen, ez az, amit én sem értek, lehet, hogy baromi eufórikus dolog elveszteni az eszünket, de ennek utólag nagyon durva következményei lehetnek (kb. mint a drogok). Párszor volt velem ilyen, úgy, hogy nem akartam, de azok nem voltak viszonzottak, és mindig azon kaptam magam, hogy olyan dolgokra éreztem qrvaerős késztetést, ami másoknak rossz lenne (főleg annak, aki iránt ezt a "nagy szerelmet" éreztem). Úgyhogy köszi, ebből én kevésbé kérek, nekem fontos, hogy tudatosan is beleegyezzek az érzelmeimbe, hogy tettek legyenek belőlük. Attól persze még lehetnek nagy érzelmek is, csak olyanok legyenek, amiket legalizálok :)

Tök egyetértek veled amúgy :)

barbieds (törölt) 2011.10.26. 14:56:26

@TBal: Biztos lehet ezen tudatosan is dolgozni, de alapvetően sztem lelki alkat kérdése: vannak, akik hajlamosak végletesen megélni jót és rosszat, vannak, akik kiegyensúlyozottabbak. Talán csak szerencsés vagyok ilyen szempontból. :)

koibito 2011.10.26. 15:24:57

@TBal: a te példád alapján, akkor ez tanulható, érzelem menedzsment :)

@barbieds: de sztem itt a pont... ez típus kérdése...

de hiszek a tanulásban is, a kérdés, egy végleteket megélő és azokban gondolkodó ember mennyire sajátíthatja el az érzelmei feletti kontrollt? Tbal?

TBal 2011.10.26. 15:38:58

@koibito: igen, célszerű az ilyenektől való félés helyett tudatosan belemenni ilyen szitukba szerintem, hogy lehessen gyakorolni.

@barbieds: én is szerencsésnek tartom magam ilyen téren...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.10.26. 22:10:35

@skarlát betű:

Hát, fene se tudja... És ha nem lennék ilyen fáradt, még agyalnék is rajta.

Most azonban nothing box. Egy sör, egy-két cigi, valami könnyű olvasmány, böfögés, vakarózás - vagyis maszkulin este rulez :-)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.26. 22:28:01

@tiboru: Aha, értem, ennyi elég volt a témából ;-) Akkor pihend ki magad.

@koibito: A szex nagyon rövid villanásokból áll ahhoz, hogy szerelemnek nevezzük. Szerintem. Legtöbben napjaink igen kis hányadát töltjük ezzel a tevékenységgel, a szerelmes állapot viszont a többi időt is áthatja.

Lars.Lares 2011.10.27. 12:40:06

Szeretet, szerelem, szerelmezkedés. Művi megnevezés kategóriák?
Jobb érezni a meleget belül, a forróságot egy érintésnél, egy megölelésnél, egy simogatásnál, vagy ha más nincs, szemekben elmerülésnél.
Amikor beletúrhatok a hajába, és ujjaival belecirógat az enyémbe, akkor nekem az minden. Utólag is, bármikor felidéződve. Számomra nem csak testiség, hanem szerelem, szeretet és más is, akármi is a hivatalos megnevezés, amikor muszáj mindent adni, amit csak lehet.
De hogy hogyan működik másoknál, nem érezhetem, tudhatom @skarlát betű: .

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.27. 13:42:36

@Lars.Lares: Azért van róla sejtésed :-) Már arról, hogyan működik másoknál. De azt már sokkal nehezebb megtudni, hogy arról beszélünk, amit érzünk, vagy arról, amit gondolunk azzal kapcsolatban, hogy éreznünk kellene. Szerintem a bevett minták (lásd a szerelem Hollywood által ábrázolt formái) sokakkal elhitetik, hogy az ő eltérő érzésviláguk valami abnormális, ezért nem is nagyon hozakodnak elő vele. A férfiak legtöbbször teljesen elkerülik az érzelmekről való beszélgetést, bár itt, kommentekben azért ez is előjön, úgyhogy még titeket is szóra lehet bírni ;-)

normálnyomtáv 2011.10.31. 18:39:09

@en_kvinna: Hát igen. Az esetr előtt én sem hittem volna magamról.

normálnyomtáv 2011.10.31. 18:52:23

@M-elicious: Na, hát ez az! Az én eddigi tapasztalatom szerint, vagy barát, vagy szex. A kettő együtt nem jön össze. :-( Valahogy másképp, másról beszélek azzal, akivel testileg összejövök: belémégett, mint CD-ROMba, hogy akivel reménykedem, hogy lesz szex, vagy akivel volt szex (és reménykedem, hogy lesz még :-) ), azzal annyira nyíltan azért nem beszélek. Nem hazudozásra utalok, hanem bizonyos témák elkerülésére. Pedig van, aki (állítása szerint :-) ) igazán kíváncsi lenne.
Nem biztos, hogy teljesen konzisztenset mondok, bocs, hogy nem tudom pontosabban megfogalmazni!
süti beállítások módosítása