A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Hogyan lehet elrontani egy szeretői kapcsolatot?

2012.01.23. 07:01 skarlát betű

Lehet, hogy a kérdést inkább úgy kellene feltennem, hogyan lehet megtartani egy szeretői kapcsolatot, de most inkább azt járom körül, milyen buktatók vannak egy ilyen jellegű kapcsolatban - mindkét fél részéről. Az egyensúlyozás szerintem elsődleges fontosságú.

Vannak tipikus női(es) hibák, de ezeket férfiak is elkövethetik: ilyen a másik emberre, ebben az esetben szeretőre való rátelepedés. Ez lehet verbális jellegű: túl gyakori kapcsolattartás, telefonálgatás, e-mail-ek áttekinthetetlen mennyiségének küldözgetése, a másik életének minden részletéről való tudni akarás, folyamatos gyanakvás, féltékenység akár házastársra, akár más ellenkező nemű lényekre, akár a munkájára, satöbbi. De mehet ennél messzebb is, a csimpaszkodásig, levakarhatatlanságig (például hívatlanul megjelenni egy bulin, a másik status quo-ját veszélyeztetve telefonálni, meglepetés-találkozásokat szervezni).

Úgy általában a megegyezésnél többet akarni a másiktól, és ennek hangot is adni általában kontraproduktív. Persze, a megegyezések képlékeny és törékeny dolgok, sokminden kimondatlan is marad, ki-ki a saját vérmérsékletének megfelelően értelmezi őket, és a kapcsolatok változnak, fejlődnek, mindkét szereplő meggondolhatja magát menet közben. De ha nagyon nem akarjuk elrontani - szerintem - fontos, hogy ne veszélyeztessük a status quo-t, a másik házasságát, családját, munkáját, életét - és persze a sajátunkat se.

Ugyanazon fárasztó témák ismételgetése, a megoldhatatlan problémák felhánytorgatása pokollá teheti a viszonyt, és ki szeretne egy pokoli szeretői kapcsolatot, ha van neki otthon épp elég baja. Ha a másik nem tud este, hétvégén, nyáron, satöbbi elszabadulni, akkor ezzel együtt kell élnünk. Ha nem akarja otthagyni a feleségét, akkor ne buzdítsuk rá.

A másik végletbe a férfiak szoktak beleesni, bár ez sem ennyire egyértelmű. A túl ritka kapcsolattartás, a nemtörődömség, a feledékenység, a randik rendszeres lemondása, a tervezhetetlenség nagyon betehet egy kapcsolatnak. Főleg, ha a bakikért még bocsánatot se kér az elkövetője. Ha viszont bocsánatot kért, tudjunk megbocsátani, és ne hánytorgassuk fel neki örökké a hibáját. Persze, ha túl sokszor kér valaki bocsánatot, az is gyanús.

Kifejezetten elviselhetetlen, ha a szerető folyton kritizálja a partnerét, akár a testét, akár a szexuális "teljesítményét", akár a ruházatát, stílusát, intellektusát, világnézetét. Persze, ez nem jelenti azt, hogy nem lehet soha kritikai megjegyzéseket tenni, de azokban ne legyen él, ne legyenek bántóak. 

A szeretői kapcsolatot azzal is el lehet rontani, ha elővigyázatlanul lebukunk, vagy, ha indiszkrétek vagyunk, mitöbb, egyenest lebuktatjuk az illetőt a partnere előtt.  (Ez megbocsájthatatlan kategória, szerintem.) Az sem feltétlen pozitív, ha kiderül, hogy nem csak egy vasat tartunk a tűzben, bár van, aki tolerálja. (De akkor nekünk is el kell viselnünk ugyanezt a másiktól.) Kérdés: érdemes látványosan féltékenykedni egy szeretőre? Vagy csak finoman éreztessük, hogy mi nem esne jól nekünk?

Léteznek általános szabályok egyáltalán? Külön a szingli szeretőre és külön a partnerrel rendelkezőkre? Biztos lesz mit hozzátennetek.

21 komment

Címkék: szeretői kapcsolat elrontás

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr283219588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2012.01.23. 12:50:31

Szerintem amiket leírtál, nagyon találóak. Tényleg ezek a tipikus férfi és női hibák. Én még mellétenném a férfiak nemtörődömsége mellé, hogy soha nem értik meg, miért is tartunk mi igényt egy sms-re vagy telefonra. Én személy szerint nem várok el bocsánatkérést, sőt, magyarázkodást sem, csak azt, hogy ha valami közbejön, szóljon egy szót. Elég annyi, hogy később jövök, vagy nem tudok jönni, csak tudjak róla, ne aggódjak.
Mi nők meg persze a túlaggódással rontjuk el a dolgot.
A partnerrel rendelkező szerető esetén tuti elrontja a dolgot, ha nem vagyunk hajlandók megérteni a szabályokat mondjuk a hétvégére, szabadságra vonatkozóan, és megsértődünk, ha esetleg kinyomja vagy nem veszi fel a telefont, esetleg átmenetileg letilt a chaten.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.01.23. 13:41:50

De hát SB, ezt a témát már megírták előtted! :P

"Kedves fiatalok, eljöttem önökhöz, én, mint vezető szexológus dömper, hogy tanácsaim segítségével az Önök magánéletét az eddiginél még boldogabbá tegyem! Nem tudom, hogy ismerik-e azt a rövidítést, hogy GFAT.

Nem? Elmondom, mit takar. Ez a Galla-féle alaptétel. A tétel három pontból áll: a., b. és c.

Az a. pontban a tempóról szeretnék beszélni. Nem helyes, hogy ha túl gyorsak vagyunk a szerelemben, hogyha erőltetett menetre kényszerítjük kedvesünket, mert azt a partner megérzi, és esetleg elküld bennünket. Ugyanakkor az ellenkező véglet sem jó, hogy ha túl lassúak vagyunk, hogy ha lajhár módjára viselkedünk, mert azt a partner megérzi! És esetleg útilaput köt a talpunkra. Legjobb az arany középút, vagyis ne legyünk se túl gyorsak, se túl lassúak!

A b. pontban az érzelmek világába kalauzolnám el Önöket. Nem helyes, hogy ha ajtóstul rontunk a házba! Hogy ha síró, drámai jeleneteket rendezünk szerelmünk színe előtt. Mert azt a partner megérzi, és esetleg minél inkább könyörgünk neki, annál kevésbé fog hajlani a szavunkra! Ugyanakkor az ellenkező véglet sem jó, hogy ha erőltetett közönyt veszünk fel, hogy ha túlzottan flegma vi selkedéstől reméljük azt, hogy majd így kiugraszthatjuk a nyulat a bokorból, már képletesen értve ugye. Hanem itt is tulajdonképpen a két szélsőségnek valamiféle köztes átlagát próbálják megtalálni. Vagyis udvaroljanak, de azért ne túl hevesen.

A c. pontban pedig a külsőről néhány szót. Tudják, bolond az a szexológus, aki azt javasolja a hölgyeknek, hogy legyenek szebbek, fiatalembereknek meg, hogy legyenek jobb képűek, hiszen hát az arc berendezés, az mindenkinek születetten adott. Ilyen tanácsot nem adunk. De azért mégis sokat tehetünk külsőnk érdekében különböző pi perecikkekkel. Ezek használatáról néhány szót. Nem helyes, hogyha kikent, kifent piperkőcként grasszálunk szerelmünk színe előtt. Az ilyesmi nem ízléses. Ugyanakkor az sem jó, ha elhanyagoljuk a testi higiéniát például, hogy ha néhány fürdést kihagyunk, idővel sajnos bizony büdösekké válhatunk, és azt a partner megérzi!

Látom, kedves közönség, kezdik elsajátítani a Galla-Féle AlapTétel tanait! Sőt, meg vagyok róla győződve, hogy önök új emberként, kicserélt lélekkel fognak távozni innen a TV-stúdióból, s ha ez így lesz, akkor a következő kis akcióra kérném fel Önöket: hazatérve szálláshelyükre, készítsenek minél nagyobb feliratokat, azzal a szöveggel, hogy “Éljen a Galla!” Ezekhez a feliratokhoz szögezzenek odanyeleket, és máris vihető transzparenseket nyertek! Kérem, hogy ezekkel a transzparensekkel vonuljanak ki hazánk forgalmas sugárútjaira, frekventált tereire, és a táblán lévő szöveget fenhangon ordibálják ritmikusan! Mert ha ezt megteszik, akkor már nem jöttem hiába!"

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.23. 20:11:28

@azentitkaim: Hiába tudjuk az általános szabályokat, mindig beleesünk ugyanazokba a hibákba... Főleg a randilemondás tud nagyon rosszul esni, ha az ember rengeteget szervezkedett azért, hogy sikerüljön eljutnia oda, és a másik még csak nem is igazán sajnálja (vagy jelét nem adja ennek). A pasik általában úgy vannak vele, hogy nem jött össze, na és aztán, mit kell ezt ragozni. És ők nem ragozzák. Egy nő viszont ragozni akarja, és ha másképp nem, magában tépelődik rajta. (Szerintem.)

@kardhal77: Kac-kac. Gallán sose tudtam még kuncogni se... Biztos bennem van a hiba :-P

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2012.01.23. 20:44:42

@skarlát betű: Egyetértek, mi nők kombinálunk egy csomót, ha a férfi lemondja a randit, ő meg alig-alig magyarázza meg, miért is történt ez. És igen, újra és újra beleesünk ugyanabba a hibába.

normálnyomtáv 2012.01.24. 19:24:02

Sziasztok, egyet tudok hozzátenni: Amikor mindegyik együttlét azzal végződik, hogy "ugye, megérdemlek valamit". Na persze azután, hogy zeng a szálloda az élvezetétől, tehát szegény pasi fizethette a szállodát, törődhetett azzal, hogy a nő is jól érezze magát és a végén még mintha fizetnie is kellett volna, mint szolgáltatásért.

normálnyomtáv 2012.01.24. 19:28:52

Saját tapasztalat a csimpszkodós. Aki elvárja, hogy kitaláljam a gondolatát, kitaláljam, mikor ül a számító elé, ha sikerül összeakadnuk a számító előtt, zokon veszi, ha bejön a fiókám. Teletöm ajándékkal és zavarba hoz, hogy én nem tudom viszonozni.
Azt hiszem, ez a néhány jellemző elég róla. Hiába volt vele igen jó a szex, muszájnak éreztem szakítani - amíg lehetőségem volt szakítani. Kétszer próbáltuk újrakezdeni: úgy nézett ki, megértette - de mégse.

normálnyomtáv 2012.01.24. 19:31:41

@kardhal77: vajon hányat böktem el, hogy nem találtam meg az aranyközepet? Volt, aki azzal a kikötéssel jött fel hozzám, hogy szexmentes, baráti együttéjszaka. Majd' belepusztultam, de betartottam. Későbbi barátnőm szerint iszonyat hülyeséget tettem: aki feljön, szexet akar.

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2012.01.24. 20:47:41

@normálnyomtáv: ha egy nő férfi házába megy, akkor az ágyába is menni akar. Mondhat bármit, tudja, miért ment oda :).

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.24. 22:30:03

@normálnyomtáv: Megjártad a hadak útját, mi? :-)

Mire volt jó, ez a szexmentes együtt éjszakázás? Ezt nem értem, komolyan. Szerintem a csaj se gondolta így, utána meg frusztrált volt. Hogy még csak nem is próbálkozol. Gondolom... Tudod, a nem az talán. Na jó, olykor a nem az NEM, de akkor nem megyünk az oroszlán barlangjába.

normálnyomtáv 2012.01.25. 07:49:50

@azentitkaim: Hát, jól beégtem, de műszaki ember vagyok (voltam?), nekem 1435 mm az +20 -tól -10 mm tűréssel 1435 mm, semmiképpen nem 760.
Motoszkál még valami milliméterorientált agyamban, de most nem tudom megfogalmazni...

normálnyomtáv 2012.01.25. 20:12:21

@skarlát betű: Ezzel azt mondod, a szó semmit nem ér. Ti sem vagytok szavahihetők, mi se tartsuk be az ígéretünket. :-(

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.25. 21:20:20

@normálnyomtáv: Csak azt mondom, hogy ez egy stratégiai játék, amelyben nem szokás mindig igazat mondani. (Olykor azért előfordul.) Olvasni kell a sorok között, no meg figyelni a testbeszédet. Sokmindent nem mondhat ki egy nő vagy sokmindenről gondolja úgy, hogy nem ildomos kimondania... De a pasik se örülnének, ha mindent kimondanának a nők, akkor hol maradna az izgalom? (Lásd: aki túl egyértelművé teszi, hogy akarja, az könnyű zsákmány, és már nem is izgalmas a meghódítása.)
Van olyan, hogy egyértelmű a helyzet, de rengetegszer nem az, ezen lehet lamentálni, de attól semmi nem változik.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2012.01.26. 08:56:57

@normálnyomtáv:@skarlát betű: @azentitkaim: Szerintem akarhatunk úgy is másnemű lakásába felmenni, hogy TÉNYLEG csak beszélgetni akarunk, barátként jól érezni magunkat. Aztán az vagy szexbe fordul (volt már rá példa), vagy nem (ilyenre is). Ez az adott szituációban dől el, az akkori pillanatnyi körülményektől. :)

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2012.01.26. 09:01:28

@Enchantée: Ebben igazad van, de szerintem azért egy nőnemű egyed ha felmegy egy pasi lakásába, és azt mondja, hogy "nem lesz szex", az inkább csak egy védekezés, hogy akkor se legyen nagy a csalódás, ha tényleg nem, de úgy legbelül felkészül rá, hogy várhatóan lesz :). Kivételek mindig vannak, én is szoktam menni egy barátomhoz úgy, hogy tudom, nem lesz szex és nem is akarjuk, hogy legyen, de az egy olyan jellegű kapcsolat, és teljesen egyértelműek a játékszabályok.

koibito 2012.01.26. 13:44:06

@normálnyomtáv:
Ezt nagyon nem szeretem, a nem legyen nem, és fordítva!

Vagy amikor alig van vmi kis ruha egy jó nőn, s esetleg megfogom a seggét és erre azt mondja, h neeee, az igeeen? Hiszen az öltözködés egy nonverbális üzenet...

Ne már, aki azt mondja, h szexmentes éjszakát tervez, az azt is fogja kapni, ha csak bele nem ül az ölembe... Ezeket a játszmákat kifejezetten utálom. nem vagyok hajlandó minden szó mögé más jelentéstartalmat keresni... minek kell bonyolítani a dolgokat?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.26. 23:18:43

@koibito: Azt hiszem, érettebb nők már nem nagyon játsszák ezt a kisded játékot, mert volt, hogy akarták volna a szexet, és emiatt pofára estek :-)

Lars.Lares 2012.01.27. 10:34:00

Mivel egy szituációban minden benne lehet, ahogy @Enchantée: mondja, akkor az egyértelműsítés jó irány @koibito: ,@normálnyomtáv: . Lehet, hogy addig rezgett a léc a másikban is az adott dologgal kapcsolatban, de akkor azt mondja magában: miért ne? Ha mégis NEM lesz belőle, akkor nyugodt lehetsz, mert nem elmulasztottál egy lehetőséget, hiszen mindent megtettél, amit lehetett. :)
Ja, és tényleg, egy bizonyos életkor, esetszám után már nincsenek felesleges körök, ahogyan @skarlát betű: mondta. :)

Lars.Lares 2012.01.27. 10:41:35

Kiterjeszthető ez arra az esetre is, ha nem házba, hanem a nőnemű/hímnemű egyed irodájába, szobájába, garázsába, csónakázó házába, mennek együtt @azentitkaim: ?

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2012.01.27. 12:08:07

@Lars.Lares: irodára semmiképpen, szerintem :)
Csónakház sokkal inkább szóba kerülhet. Szoba, garázs: szituáció-függő.
Amennyiben a szoba hotelszoba, akkor arra is igaz általában, legalábbis én úgy tapasztaltam magamon :).

normálnyomtáv 2012.04.30. 20:35:45

@skarlát betű: Szia, vajon érdemes még ide beírni valamit, vagy régi téma és úgysem olvassa senki?

Két teljesen ellentétes hatás ért mostanában. Elsőben tettem fel fényképeket a Facebook-ra, néhányan megkedvelték és egyik nőismerősöm elkezdett győzködni, hogy gyorsan hajtsak rájuk, mert ez azt jelzi, le akarnak feküdni velem. :-) Mitagadás, nem annak vettem, nem hajtottam rájuk.

A másik szintén Face-alapú. Egy csaj, voltkollega egyik témájához szóltam hozzá. A téma a meleg volt és azt javasoltam, menjen jégbarlangba Werfenbe, vagy a Dobsinára. Erre írt, hogy túlzottan foglalkozom vele, a hozzászólásomat törölte és kilökött az ismerősei közül.
Persze, nem ez volt az egyetlen levélváltás köztünk, de egészen semleges leveleket váltottunk, azt sem sűrűn és a franc sem gondolta, hogy a közzétett véleményéhez ilyen hozzászólás pánikba kergeti.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.01. 21:41:27

@normálnyomtáv: Én mindenképp olvasom, ha régi poszthoz érkezik hozzászólás, azt is.

Az emberek többsége nem racionális, főleg ilyen kontextusban. De egyébként sem. :-( Az azonban biztos, hogy attól, hogy lájkolok valakit a Fácsén, még nem akarok vele lefeküdni :-)
süti beállítások módosítása