A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Csak addig érdekel, amíg meg nem kapom...

2012.05.07. 09:20 skarlát betű

Valószínűleg minden nő találkozott már ilyen pasival - nem csak egyedülálló, hanem házas változatban is: úgy tűnik, csak a vadászat érdekli, hiába tetszik neki valaki annyira, hogy akár be is zsongjon tőle, amint megkapta, már nem izgalmas számára. Így aztán a kapcsolatai általában rövid életűek, és nem túl tartalmasak. Persze, ilyen nők is léteznek, de sokkal ritkábbak (szerintem).

Lehet ezen változtatni? Szenved az illető is ettől, vagy csak az "áldozatai" érzik magukat szarul, mikor észreveszik, hogy a nagy lelkesedés közönybe csapott át? (Fel lehet ismeri a hivatásos szoknyavadászt, mielőtt még áldozataivá válnánk? És mennyire rossz nekünk, ha áldozatok leszünk?) Felületes személyiségről van szó vagy csak arról, hogy az ilyen ember önvédelemből nem akar kötődni? (Ugyanakkor a házas változat igenis kötődik, a saját családjához.) Esetleg valahol rejtőző kisebbségi érzését próbálja kompenzálni azzal, hogy újabb és újabb trófeákat gyűjt? 

Egy nős, családos olvasóm vetette fel ezt a problémát, ő saját magán tapasztalja:

"Azt hiszem, velem nem stimmel valami. Mintha csak a hódítás érdekelne, addig beleadok apait-anyait, de mikor végre megkaptam a nőt, már nem izgat annyira. Pedig az ágyban kifejezetten pozitív visszajelzéseket kapok, a partnereim elégedettek szoktak lenni, és szívesen folytatnák. De nekem újra és újra valami más, ismeretlen kell. Miért van ez így? A változatosság gyönyörködtet ennyire, vagy az motivál, hogy minden hódítással a saját önbecsülésemet növeljem? Nem tudom, de persze nem panaszkodom, mindig van valaki vagy akár több nő is a képben, csak elgondolkodtam rajta, vajon miért működöm így."

Biztos vagyok benne, hogy lesznek tippeitek.

32 komment

Címkék: hódítás változatosság megunás

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr524492780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2012.05.07. 10:26:13

"A változatosság gyönyörködtet ennyire, vagy az motivál, hogy minden hódítással a saját önbecsülésemet növeljem?"

Szerintem mindkettőből van benne valami. Csak azt nem értem, miért kell emiatt aggódnia :-)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.07. 10:47:04

@tiboru: Azért nem úgy tűnik, mintha nagyon aggódna miatta. De tán ebbe is bele lehet fáradni. Ha kényszerré válik, és esetleg értékes kapcsolatokat szalaszt el emiatt... Az nem nyerő helyzet szerintem. És nem baj, ha egy pasi elgondolkozik rajta, hogy mi motiválja :-)

Holly-Audrey 2012.05.07. 11:16:42

Lehet, hogy túl naiv vagyok, de azt gondolom a hivatásos szoknyavadászok ideje is lejár egyszer, ha "emberükre" találnak... :) Előbb utóbb őket is eléri a végzetük és belezúgnak valakibe. Sok film alapjául szolgált már hasonló történet. Kiégett csajozós fickók életébe betoppan egy különleges egyéniségű izgalmas nő és már kopogtat is a szerelem.
( "Bobby Deerfield" Al Pacinoval, most hirtelen ez ugrott be, no meg a klasszikusnak számító "Veszedelmes viszonyok")

Koborlovag 2012.05.07. 14:24:26

@Holly-Audrey: Nem értek ebben Veled egyet: a hivatásos szoknyavadász nem a foltját keresi, sokkal inkább egy olyan erő hajtja, ami nem engedi leállni. (ajánlott "szakirodalom: A két mesterlövész a moziban)
Ettől érzi magát fiatalnak, ez okoz számára önbecsülést, férfiasságát ez táplálja. Lehet hogy van családja, gyerekei és még akár jó apa is lehet, de van egy olyan férfi énje, ami számára ez kevés - kell a kaland, kell az izgalom, kell hogy valaki szemében örökké bálvány legyen.

Holly-Audrey 2012.05.07. 15:19:07

@Koborlovag: Persze, hogy nem keresi a foltját, a férfiakra alapvetően sem jellemző, hogy a már meglévő jól működő kapcsolat mellé szerelmet keressenek. Sokkal inkább izgalmas újdonságot, szexet. A szerelem ellenben váratlanul jön és letarol.Az én tapasztalom pedig az, hogy nem válogat, elkapja azt is aki alapvetően vadászik. Az megint más kérdés, hogy ha szerelmes egy nőcsábász férfi, képes-e a megcsalásra. pusztán a trófea-kedvéért. Ha olyan nőbe botlik akit nem tud kiverni a fejéből-farkából, kötve hiszem, hogy ugyanolyan intenzitással hajtja a vére, mint előtte. De ez lehet, hogy csak az én rózsaszín világom amit a női agyam szeretne hinni..:) Öntsetek nyakon hideg vízzel, ha túl idealista vagyok!! :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.07. 15:29:06

@Koborlovag: @Holly-Audrey: A hivatásos szoknyavadász is szerelmes lesz életében vagy kétszer :-P
De ez az összes nőre vetítve, akivel dolga van, igen kis számú egyedet érint... Úgyhogy nem túl nyerő dolog arra számítani, hogy ez az egyed pont mi leszünk. Előfordulhat, de inkább ne nagyon ringassuk magunkat ebben a hitben :-)
Ráadásul attól, hogy ő szerelmes, még egyáltalán nem biztos, hogy leáll. Leállhat vagy lehet úgy szerelmes a nőjébe, hogy mások után is kajtat. Nincsenek szabályok szerintem, csak többféle szoknyavadász :-)
Az a sztori fajta meg, hogy a megrögzött poligámból egy belevaló nő monogámot varázsol, tényleg inkább női vágyálom, mint valóság, de itt is volt már kommentelő, aki állította, hogy vele ez történt.

A nagy lecke, mikor a vadász zsákmánya is vadász, és a vadász még folytatná, de a zsákmány lepattan. Akkor lehet, hogy a vadász megvonja a vállát, és meggyőzi magát arról, hogy úgyis ráunt volna, lehet, hogy még próbálkozik egy ideig, mert őt nem szokás lepattintani... Mindenesetre emlékezetes marad a számára...

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2012.05.07. 21:06:18

Nő létemre bizony átéltem már néhányszor, hogy nekem "vadásznom" kell :).
Amúgy meg azt tapasztaltam, hogy ha egy pasiban él a vadászösztön, és miután "megkapott", már nem vagyok érdekes, akkor egy kicsit játszanom kell a közömböst, és azonnal újra érdekessé válhatok. Persze ez nem mindenkinél van így, nyilván, ha valaki tényleg igazi szoknyavadász, akkor már soha nem leszek újra érdekes, de ha csak szimplán vadászösztönről van szó, az van minden pasiban, és az felkelthető egy kis közömbösséggel.

hannawald 2012.05.07. 21:21:19

@azentitkaim: kérdés, hogy miért akarsz megtartani valakit, ha csak azzal tudod maradásra bírni, ha megjátszod magad és közömbössé válsz...

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2012.05.07. 21:25:36

@hannawald: a kérdés jó, válaszolni nem tudok. Már nem akarom megtartani és már nem megjátszás részemről a közömbösség :).
De abban nem vagyok biztos, hogy csak azzal tudtam volna megtartani (most egy konkrét pasiról beszélek, de azt hiszem, nemcsak rá igaz ez), de talán ez motiválta arra, hogy kicsit erőlködjön.

hannawald 2012.05.07. 21:33:47

@azentitkaim: csak azért kérdeztem, mert pl én oskszor érzem azt h most az kéne h azt lássa rajtam az illető h nem érdekel, h az talán észhez téríti kvázi h mennyire vagyok neki fontos (vagy nem :) ). de mindig visszahátrálok, mert úgy érzem, ezzel a lépéssel elvesztené az egész az értelmét...

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2012.05.08. 08:03:23

@hannawald: mivel nálam az ilyen jellegű kapcsolatok azért annyira nem dúskálnak az érzelmekben, hogy ez számomra problémás legyen, simán játszmázom én is egy kicsit, ha úgy látom jónak. Nyilván, ha szerelemről lenne szó, az más helyzet lenne, de itt számomra a szex a lényeg :).

hannawald 2012.05.08. 09:24:27

@azentitkaim: okés, értem. másról beszélünk. :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.08. 10:48:51

@azentitkaim: @hannawald: Pedig szvsz működik ez akkor is, ha az ember érzelmi kapcsolatot épít... Vagy csak számomra nincs a kizárólag szex-változat, mert akkor nem kell színlelnem semmit, egyszerűen tényleg nem ragaszkodom hozzá.
Közönyt színlelni igen nehéz, de nem is feltétlen arra van szükség. Hanem arra, hogy a másik úgy érezze, nem függsz tőle túlságosan (vagy egyáltalán), nem ragaszkodsz görcsösen. Ez persze belülről kell, hogy fakadjon, mert ha mégiscsak megvan a görcs, az átjön. És közben szenvedsz tőle, hogy benned egyre nő a feszültség, de vissza kell fognod magad. Nem mindenkinek megy, persze, és nem is mindig működik.

Holly-Audrey 2012.05.08. 12:12:56

@skarlát betű: Oké, értem és köszi a hideg vizet. :)
Vadász típusú pasim eddig egy darab volt, direkt nem éltem bele magam vele kapcsolatban semmibe, bár nagyon vonzott mégis tudtam, ha hagyom magam levadászni, csak és kizárólag a szex lesz a kapocs és az én dolgom is pusztán annyi, kivenni az egész kalandból magamnak amire szükségem van! Azután továbblépni.A fickó is pont ezt akarta bár így utólag visszatekintve, kissé megleptem a hozzáállásommal.:) Valószínű ahhoz szokott, hogy a nők a vele való pár óra után ismétlésre vágynak, több és más minőségű randikra stb. és ennek hangot is adnak. Én viszont eltűntem, soha nem kerestem és csak akkor mentem ha újra keresett. ( nem taktikából hanem józan paraszti észből.. ) Akkor viszont mindig rendelkezésre álltam és nagyon élveztem a randikat.:) De nem kértem és ígértem semmit, ahogyan utána az sem érdekelt mi van vele, mit csinál a köztes időkben, hány párhuzamos kalandja van stb.
Vagyis nem éltem bele magam semmibe aminek nem volt se értelme, se alapja.
De mindettől függetlenül nálam többször is jelentkezett, bár bevallotta, ez egyáltalán nem jellemző rá, mármint, hogy "ennyiszer" visszamenjen .. :)
Úgyhogy ezt a kalandomat ezzel a sármos vadász fickóval be tudtam annak, hogy vonzó, érdekes nő vagyok és jó velem a szex. Ennyi.. :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.08. 21:38:26

@Holly-Audrey: Nem kell neked hideg víz tőlem, hiszen magad is tapasztaltad. Sőt, legyőzted a sárkányt.
Nekem az nem megy, hogy közben nem érdekel maga az ember, ha nem érdekel, akkor a szex se fog vele érdekelni, sajnos.

hannawald 2012.05.08. 22:19:24

@skarlát betű: jaj, ezek is olyan ködös fogalmak. közönyt színlelni? tudatosan leállítani magunkat ha érezzük, hogy nagy a ragaszkodásunk? keresni valamit, amibe bele tudunk feledkezni?
egzakt definíció ezekre sincs, de ez az ezen a blogon nem kirívó eset :)
nekem volt olyan felismerésem, hogy valamiért megharagudtam, talán mert nem keresett akkor, amikor mondta, vagy eltűnt valami miatt egy napra, vagynem is tudom, mi volt, a lényeg, hogy vártam hogy jelentkezzen, de amikor hívott mégsem vettem fel. láttam hogy hív, de nem. bosszú? sértődöttség? közöny színlelés? hogy nem várom, nem érdekel, nem lógok a telefonomon? nem tudom. de gondolkodtam rajta, és amikor utána beszéltünk, elmondtam neki, hogy mi volt. hogy direkt nem vettem fel, és h ez rossz. nem tudom, miért tettem, de ez nem jelent jót. muszáj volt róla beszélni, mert annyira nem vall rám, és zavart. zavart, mert én sem pontosan tudtam az okát.
szóval asszem nekem nem menne a tudatos közöny :)

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.05.09. 06:14:12

@Holly-Audrey: @hannawald: nem mindenkit csak a vadászat érdekel, a jó az jó, főleg ha az ember fia beleadja magát teljesen,ehhez több kell mint vadászat. Megértés, szeretet, szerelem, ...
Ha valakinek ez az út, akkor érdemes elgondolkodni rajta, ha már nem jó akkor búcsúzás.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.09. 10:06:37

@hannawald: Ilyet még nem csináltam, de megértem a mechanizmust :-) Ha az ember nagyon ki van hegyezve valakire, akkor minden pillanat nehéz, minden késedelem kín. Másképp telik az idő... De vissza lehet venni belőle. Ami azonban nem közönyt jelent.

@varázsló1: Csak itt pont a vadászokról volt szó :-) És nem lehet minden kapcsolat nagy szerelem, a legtöbb férfi-nő viszony nem erre épül, csak a romantikus filmekben.

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.05.09. 17:23:14

@skarlát betű: ehh, de a szikra csak kell, közömbös emberek nem érdekelnek :) Ma volt egy jó jelentetem egy liftben: beszálltunk, kísérővel, mert partnernél voltam, belépett egy csodaszép nő, majd rám pislogott, azonnal tudtam, hogy levadászna, láttam a tüzet a szemeiben, itt megvolt az a szikra... Kár, hogy a kísérő miatt nem beszélhettünk...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.09. 21:10:54

@varázsló1: És utána felébredtél :-) Bocs, de ezt nem lehetett kihagyni :-P

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.14. 13:09:34

"Fel lehet ismeri a hivatásos szoknyavadászt, mielőtt még áldozataivá válnánk?"

Hát persze! A nőstény madár pl. bazi nagy fészket rakat a pasival. Így a gyerekvállalásba ő is sok energiát fektet be, nem csak a nő.

Ha a nő nem az első randi után fexik le egy pasival, hanem egy év intenzív udvaroltatás után (vacsi, virág, fux), akkor valszeg a pasi nem fog lelépni az első légyott után. Genetikus... ;)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.14. 13:22:36

@TrueY: Az egyszer rendben, hogy ha energiát kell befektetni, akkor kisebb az esélye a lelépésnek, de ki mondta, hogy amíg a nő húzza-halasztja, addig a pasi nem kefél valaki mással, vagy nem unja meg a banánt és lép le? :-)
Független-független felállásban nagyon hosszú időnek tartom az egy évet, és pasiként biztos nem bírnám (nőként se :-P), legfeljebb, ha valami szektatag lennék.
Szeretői kontextusban se árt a várakoztatás, egy ideig. De ok nélkül húzni nem érdemes. Csak, ha az ember tényleg bizonytalan vagy olyan erkölcsi aggályai vannak, amelyek ezt indokolják. Lehet, hogy utóbb egyébként kiderül, hogy tök felesleges volt annyi időt udvarlási ceremóniákra pazarolni és jó szex nélkül senyvedni. :-P
Viszont a született nőcsábászoknak is szokott családjuk lenni, ők is építenek fészket, csak úgy mondom :-)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.14. 14:28:14

@skarlát betű: "de ki mondta, hogy amíg a nő húzza-halasztja, addig a pasi nem kefél valaki mással, vagy nem unja meg a banánt és lép le?"

Le kell foglalni, hogy ne legyen ideje és energiája félrelépni! ;)

"Viszont a született nőcsábászoknak is szokott családjuk lenni, ők is építenek fészket, csak úgy mondom"

Hát igen. Madaraknál is van. Egy jó fészkelő területre (de ciki, elfelejtettem mi ennek a neve. :( ) érdemes fészkelni egy második tojónak. Az ember-nőknél is változik a preferencia a havi ciklusban. Fogamzóképes állapotban az erősebb állkapocs csontú férfiakra buknak (magasabb tesztoszteron szint, macsóbb), azon kívül a kevésbé férfias megjelenésűekre (jobb családapa típus).

A humán etológia szerint az ember közepesen promiszkuis főemlős. Valahol a gorilla és bonobó (törpecsimpánz) között. Persze lehetne monogám fajt csinálni az emberiségből pár generáció alatt, csak az a kérdés, hogy akarunk-e. :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.14. 14:44:20

@TrueY: Ha egy pasi félre AKAR lépni, megtalálja a módját. Egy nő még inkább. És különben is embertelen valakit megfosztani a szextől, főleg, ha még kívánjuk is. :-)

Az állatvilágban mindenre van példa, és mindennek az ellenkezőjére is. De az tuti, hogy ismertem én már nagyon jó apát, aki akkora nőcsábász volt, hogy nagyobb se kell. És ez nem befolyásolta a családapai minőségét.

Úristen, csak nem hatalmi szóval gondolnád ezt a monogám faj dolgot? Amúgy ha valami, ez még a kommunizmusnál is keményebb dió lenne. És kizárt, hogy valaha megvalósuljon. Kb annyira nagy a valószínűsége, mint annak, hogy az oroszok leszoknak a vodkáról. :-P

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.15. 09:55:33

@skarlát betű: "Ha egy pasi félre AKAR lépni, megtalálja a módját. Egy nő még inkább."
Ezzel egyetértek...

"Úristen, csak nem hatalmi szóval gondolnád ezt a monogám faj dolgot?"
Nem, és igen. Mivel ez genetikai meghatározottság, ezért igen erős szelekcióval "megoldható" lenne. De nem gondolnám, csak azt vetettem fel, hogy létezik "megoldás", de nem biztos, hogy akarjuk. :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.15. 15:57:08

@TrueY: Nem vagyok pockok, hogy csupán a genetikai meghatározottság számítson. Az emberi fajból semmilyen módszer soha nem irtaná ki a hűtlenségre való hajlamot, ebben 100%-an biztos vagyok. Egyébként maga az elképzelés is monstruózus, nem találok rá szavakat. Gondolom, tudod, hogy mi jutott erről a szelekciós dologról eszembe.
Nem biztos, hogy akarjuk? BIZTOS, HOGY NEM AKARJUK.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.17. 10:39:00

@skarlát betű: Szeretjük magunkról azt hinni, kicsi a genetikai meghatározottság. Pedig de. :)

"BIZTOS, HOGY NEM AKARJUK."
Hát persze, hogy nem.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.17. 15:02:08

@TrueY: Lásd Férfi agy című posztot. Ott leírtam a genetikai meghatározottságról tudott dolgokat, és azt is, hogy ez az emberre milyen mértékben vonatkozik. Még a legvadabb biológusok sem tagadják a szocializáció és minden más szerepét.

hutlenseg.blog.hu/2011/09/30/a_ferfi_agy_es_a_huseghormon

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.19. 22:33:19

@skarlát betű: Ebben én sem tagadom, hogy fontos a szocializáció. De, ha alapjaiban megváltoztatjuk a génállományunkat, akkor a szocializáció is új értelmet nyer. Hosszú és célzott szelekcióval megváltoztatható akár az agyunk akármely területe is.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.05.19. 22:40:25

@TrueY: Az már nem ember lenne, hanem valami zombi. De még így is teljesen kizártnak tartom, még egy hátborzongató sci-fi témájaként is. Jobb, ha nem ragozzuk, mert rosszul vagyok még a gondolatától is.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.23. 09:17:40

@skarlát betű: Ezt nem gondolnám. Az ember is folyton adaptálódik. Most akkor kezdjük el feszegetni, hogy a mai ember mennyire azonos azzal az emberrel, amelyik elkezdett kirajzani Afrikából? Most akkor mi is zombik lennénk az ő szemükben? Nem beszélve szegény nearnderthalensisről... ;)
süti beállítások módosítása