A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Mikor a szerető visszatér a családjához. Járulékos veszteségek.

2012.06.01. 12:00 skarlát betű

Bármilyen jó és kielégítő lehet egy szeretői kapcsolat, lehet, hogy eljön a pillanat, mikor az egyik fél úgy dönt, hogy neki fontosabb a házasságának rendbetétele. Ez sokszor lebukás után következik be, de olykor nem is kell hozzá lebukni.

Szerepet játszhat a rossz lelkiismeret, a bujkálásba való belefáradás, a veszélyérzet, hogy nemsokára szétesik minden. Vagy a házastárs megbetegszik, és ez új helyzetet teremt, jobban kell figyelni rá, és a hűtlen fél esetleg még hibásnak is érezheti magát a betegség miatt.

Nem könnyű döntés szakítani valakivel, aki valószínűleg nagyon fontos számunkra, és aki nagyon fog hiányozni. Ráadásul akkor nem, ha a kapcsolatunk teljesen jól működött, esetleg még szerelem is volt köztünk. Mi várja az embert otthon? Ha lebukott, akkor esetleg egy hosszú vezeklés, egy kínnal-keservvel megpróbált újrakezdés. Bűntudat, vádaskodás, kínlódás. Nem kötelező, hogy így legyen, de nem hiszem, hogy sok esetben kerülhető el ez a fázis. Lehet, hogy a házastárs elvárása volt a szakítás, és enélkül nem lenne esély a házasság rendbetételének megkísérlésére sem. Ez valószínűleg még nagyobb frusztrációt kelt a hűtlenben, mert azt érezheti, hogy a férje vagy felesége az őt éltető egyik legfontosabb érzelemtől és embertől fosztja meg, erőszakkal. A megcsalt fél persze úgy gondolja, hogy ez a minimum, ha bármit is kezdeni akarnak a kapcsolatukkal, a harmadiknak mennie kell. (Van olyan eset, hogy a házastárs belátja: ezzel csak újabb feszültséget eredményez, és nem ragaszkodik a szakításhoz, de ez nem ennek a posztnak a témája.)

De mi lesz a szeretővel, aki eddig kellett, eddig fontos volt, és továbbra is jó lenne vele, de meg kell értenie, el kell fogadnia, hogy a partnere nem akarja folytatni? Vagy nem engedheti meg, hogy folytassa? Ki van szolgáltatva, nem tehet semmit, őt itt nem kérdezte senki, nincs döntési pozícióban. Valószínűleg úgy érzi, hogy nincs joga megpróbálni rábeszélni a szakítani kívánó felet, hogy mégse hagyja ott, mert érzi, tudja, hogy a házasság prioritást élvez. Főleg akkor érzi ezt át, ha ő is házasságban él, és hasonló esetben kénytelen lenne megtenni ugyanezt. Ha szingli szeretőről van szó, annak talán nehezebb a helyzete. Mert ő tényleg az ürességbe esik vissza - feltéve, hogy egyetlen kapcsolata van vagyis volt. Ráadásul nem ritka, hogy a szakító fél teljesen elzárkózik a kommunikációtól, sőt, a szakítás csúnyán, méltatlan módon megy végbe, még csak személyes találkozás sincs, csak egy e-mail vagy sms, sőt, a szakító szerető úgy állítja be az egészet, mintha ő áldozat volna, a szeretője pedig agresszor.

Mihez kezd az ember, az elhagyott szerető? Még csak nem is gyászolhat túl feltűnően... Mert azt észreveszik, és nem tudja megindokolni semmi hihetővel. Főleg a nők tudnak ilyenkor órákig sírni, üveges tekintettel nézni maguk elé. De mindezt úgy, hogy közben ne legyen gyanús? (Persze, hogy gyanús.) Borzasztó tehet ez mindenkinek, ilyenkor legalább egy bizalmas barát nagyon jól jön. Eddig a szerető volt a bizalmas, akivel mindent meg lehetett osztani, de a szakítás legtöbbször az emberi kapcsolatot is hazavágja, meg hogy veszi az ki magát, ha annak panaszkodunk, aki a bajunk forrása? Nem ritka, hogy teljes csend következik a szakítás után, egyrészt azért is, hogy ne essenek kísértésbe, másrészt, hogy ezzel is bizonyítsák, mennyire komolyan gondolják, vagy, mert képtelenek civilizáltan kezelni ezt a helyzetet. 

Az egyedül hagyott szerető ott marad a millió kérdésével. Ha megbeszélték a szakítást, akkor is, de ha nem, ha hirtelen jött, minden előzetes figyelmeztetés nélkül, akkor még nehezebb felfogni. Lehet választani a belenyugvást, vagy próbálkozni azzal, hogy legalább minimális szinten igyekezzünk fenntartani a kapcsolatot az életünkből kiszakadt exel. Majd írok a névnapjára, valamilyen évfordulóra. Hátha meggondolja magát. Figyelhetjük ilyenkor a facebook-on, az iwiw-en, a gmail-en a zöld lámpácskát, és szenvedhetünk, mert a lámpa már nem azért ég, hogy velünk csevegjen az ex. 

Megpróbálhat az ember belemenekülni a futó kalandok világába, mert iszonyú hiányérzete van, kell neki a szex, a tudat, hogy képes hódítani, hogy valaki még rajong érte (még ha csak órákig is). De ezek a kalandok legtöbbször csak keserű szájízt hagynak maguk után. El kell telnie egy bizonyos időnek ahhoz, hogy készen álljon egy másik, tartalmasabb kapcsolatra, de hogy valóban talál-e ilyet, az persze kérdéses.

A házasságban élő elhagyott szerető megpróbálhat a saját házasságán is javítani, ha még úgy érzi, hogy van rá esély.

És mi történik, ha a szerető, aki szakított és állítólag a házasságán munkálkodik, mégis visszatér? Nincs mit megmenteni a házasságon, vagy nem is gondolta komolyan a szakítást, vagy csak túlságosan hiányzik neki a szerelme? Elkezdik-e elölről az egészet? És nem lesz-e ott mindig a fenyegetés, hogy aki egyszer meggondolta magát, az máskor is megteheti? Esetleg ez válhat a kapcsolatuk dinamikájává? Szakítások, megjavulások, bűnbánó korszakok, majd újabb bezsongások? Ki bírja ezt elviselni?

Biztos vagyok benne, hogy ilyen vagy olyan szerepben rengetegen voltatok már és lesz mit mondanotok róla.

38 komment

Címkék: szenvedés szakítás lebukás visszatérés házasság megjavítása járulékos veszteségek

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr684558855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

normálnyomtáv 2012.06.01. 15:11:29

"a házastárs megbetegszik, és ez új helyzetet teremt, jobban kell figyelni rá, és a hűtlen fél esetleg még hibásnak is érezheti magát a betegség miatt." : ebbe nagyon belenyúltál: pont ilyen helyzetben vagyok. Igaz, nem a klasszikus felállás már, mert kb. 2,5 éve sx kapcsolat nincs köztünk :-(, de ez a betegség a maradékot is tovább rombolja. Úgy érzem. :-((((

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.01. 16:03:38

@normálnyomtáv: És korábban volt szex, 2,5 éve meg nincs, mert? A házasság rendbehozatala miatt? És mi van most, vagy mi volt eddig? Barátság? Nem nagyon értem.

normálnyomtáv 2012.06.01. 16:22:47

@skarlát betű: Mert már akkor, 2,5 éve felmerült benne a lelkifúrás, hogy nem kellene. Azt hiszem, remélem, nem én nem feleltem meg neki, hanem az itt is sokat emlegetett társadalmi elvárás, plusz a lebukástól félelem. Hiszen arra a viszonyra van alapozva egész élete.
Igen, barátságnak lehet nevezni a mostanit, nagyrészt e-kapcsolat. Hogy is mondjam? Talán úgy, hogy szellemileg nagyon együtt vagyunk, nagyon inspiráljuk egymást, jókat beszélgetünk komoly témákról is és tréfa is van bőven. De attól félek, sőt, már homályos jelzést is kaptam róla, hogy férje betegségét az ő kitérőzésével magyarázza, legalábbis részben. Pont úgy, ahogy idézett mondatodban Te mondtad.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.01. 19:14:31

@normálnyomtáv: Miért, a férje tud róla? Hogy akkor kitért, és erre most megbetegedett? Ha nem tud semmit, akkor abszurd ezzel magyarázni, de hallottam én már cifrábbat is. Egy ismerősöm szerint a gyereke azért lett beteg (semmi komoly egyébként), mert ő hűtlenségre gondolt. Isten büntetésének gondolta. Szvsz az az isten, aki egy gyereket büntet a szülei bármilyen vélt vagy valós bűnei miatt, nem érdemes rá, hogy tiszteljék. De ettől függetlenül a vallások tele vannak ilyen büntetés-elképzelésekkel. Pedig még az Újszövetségben is benne van, hogy nem a szülei bűnei miatt beteg a leprás vagy a béna. Na, mindegy, ez a mágikus gondolkodás jellemzi az embereket.
A másik dolog, hogy valaki megbetegedhet tényleg azért, mert nem kap elég figyelmet, de nem úgy tűnik, hogy ez esetben bármi köze lenne a valósághoz. És szabad-e engedni az effajta érzelmi zsarolásnak? Mikor valaki a gyengeségét használja, hogy valakit magához kössön? Persze, ez esetben a feleség nem is akart elmenni, ha jól értem.
De neked most van másik kapcsolatod, nem?

normálnyomtáv 2012.06.01. 19:29:31

@skarlát betű: Nem tud róla a férj. (ha tudná, kitekerné a nyakát :-( ) Valami ilyen átvitt gondolat lehet, amit Te is említesz. Pedig nem is vallásos, bár Sorsot szokott emlegetni.
Nem tudom, mennyi "műszakilag" magyarázhatatlan kapcsolat lehet 2 ember között. Azt azonban biztosan tudom, hogy valakiről egyetlen egyszer álmodtam: azon az éjszakán, amikor meghalt. Ez egy kicsit megpiszkálja ok-okozati elképzeléseimet.

Amennyire én tudom, tudhatom, férj elég figyelmet kapott és 27 éves kizárólagos hűséget.

Micsoda nyomkövetés! :-) Van másik kapcsolatom, mert sajnos nem tudom egyben összehozni: vele a szellemi működik, másikkal az sx. Sokkal jobban szeretnék egybeintegráltat, de hát ez van.

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2012.06.01. 19:52:58

Hát... Én itt maradtam a millió kérdésemmel, bármit kérdeztem, egyenes választ nem kaptam, barátomnak megtartani sem tudtam, ki lettem törölve, mint egy szégyenfolt, még FB-is letiltott, mondván, hogy nem akarja látni, mit csinálok:( Én meg továbbra is azon kesergek, mennyire hiányzik, és egyre jobban hiányzik; ahogy az idő telik, ahogy veszik el a reményem, hogy még láthatom, csak egyre mélyebbre csúszok:( Rendbe jött az élete, és túladott rajtam, tudni sem akar rólam, mind ezt majd öt év után. Barátom, szeretőm, mindenem volt, olyan űrt hagyott, hogy beleszakad a szívem. Az ágyam, amiben olyan sok boldog órát töltöttünk, a konyha, ahol olyan jókat ettünk, a kanapé, ahol üldögéltünk, a fürdőben a lámpa, amit ő rakott fel nekem, az előszobában a cipőkanál, amit csak ő használt, a boltban a cola, amit úgy szeret, a dohánybolt, ami előtt minden nap elmegyek... mindenütt emlékek. Akármit megadnék, hogy visszajöjjön, de nem kérdezett meg senki, rólam döntöttek nélkülem. Közvetlen környezetemben nem beszélhetek róla, bár faggatnak, mert a munkámon észrevették már, hogy szét vagyok csúszva, a kisfiam is egyre gyakrabban kérdezi, hova tűnt, de egyenlőre nem tudom, mi okosat is tudnék mondani, amit megért. Bárki közeledik, lököm el, a szex nem hiányzik, de a vele való szex nagyon hiányzik:( Ilyenek vannak.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.01. 20:49:47

@normálnyomtáv: Nem tagadom én a természetfölötti létezését, inkább agnosztikus vagyok. De hogy ha van személyes isten, az nem lehet olyan kicsinyes, mint ahogy sok vallásos ember gondolja, abban biztos vagyok. Vagy akkor isten és sátán között nem sok a különbség.

normálnyomtáv 2012.06.01. 21:25:10

@skarlát betű: én sem tagadom, de nem is igenlem. Úgy gondolom, kevés az infom ahhoz, hogy valamelyik oldalra tudjak állni.

Igen zagyva érzés egyébként ez a betegség! Egyrészt izgulok a felépüléséért, másrészt, hogy is mondjam... Hiszen vetélytárs, gát, miatta nem telesedhet ki kapcsolatunk. Ezt - gondolom - nem kell magyarázni, a másikon viszont sokat töprengtem. Végül arra jutottam magammal, valószínűleg azért, hogy a szeretett nőnek ne legyen rossz. (na, ez jó sutára sikerült, de valami ilyesmi)

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2012.06.01. 21:43:08

@normálnyomtáv: viszonyítás kérdése, nekem még nagyon annak tűnik, így majd három hónap távlatából is, bár igazán még nem csengett le, még múlt héten is beszéltünk levélben, de nem mond semmit:( Ha határozott voltam, "ne keménykedjek", majd ha tényleg kérdezni akarok, akkor jelentkezzek. Ha kérdezni jelentkeztem, "ne analizálgassam":(

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.01. 21:54:58

@normálnyomtáv: Én is körülbelül így vagyok vele, mármint, hogy nincs elég infóm. Illetve rengeteg van arról, hogy az emberek mikor mit gondoltak, de aztán ennyi.

Ha végzetesre fordulna a férj betegsége (amit persze nem kívánsz, csak elgondolkodsz rajta, ki ne tenné), szerinted összejönnétek újra? Esetleg úgymond legális kapcsolatban, vagy azt a te házasságod akadályozná?

@HoldViola: Egyszer csak biztos jobb lesz, de azt neked is akarnod kell. Ha nem akarod, hanem csak ezen rágódsz, akkor sokkal lassabban fog menni. Tudom, most kincstári voltam, sorry.

E. Bonheur 2012.06.01. 23:17:52

Ja, olyan mint az Óriáskerék a Vidámparkban (van még ilyen?) fent, lent, majd megint fent, aztán egyszercsak vége. Valamilyen módon. Vagy úgy, mint @Holdviola, vagy másképp. Hiszen tudjuk, hogy a monogám kapcsolatnak is vége egyszer (valamilyen szempontból, biztosan), a kivételesektől eltekintve.
Húúúú, nem jó azon az Óriáskeréken! Szédülsz, hányingered van, azt se bánnád időnként, ha lezuhannál, és mégis visszavágysz, forogni akarsz rajta. Vagy a régivel, vagy egy hasonlóval, aki szinte ugyanaz, mint az előző. De inkább az előző, ha választhatnál. De valami lesz, mindig lesz, egy lebukás, vagy a család, vagy egy másik nő/férfi. És mégis jó azon az Óriáskeréken. Azt hiszem azért, mert tényleg olyan magasra lehet jutni. Egy jó szeretővel, persze.

normálnyomtáv 2012.06.02. 07:01:51

@skarlát betű: "összejönnétek újra?": úgy gondolom, igen. Lassan, mert el kellene halványulni annak a gondolatnak, hogy kitérőzése is okozója a betegségnek.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.02. 08:09:31

@E. Bonheur: Vannak évtizedes szeretői kapcsolatok, amelyek tartósabbak, mint némely házasság :-) De lehet, hogy azok már nem olyan szédítőek persze :-) Hogy mindennek vége van egyszer, az persze evidencia, de nem mindegy, hogy mennyi ideig tart és hogyan ér véget. Meg ki akar ebbe belegondolni? Hogy visszavágyunk? Persze, mert talán sokkal inkább úgy érezzük, hogy élünk, mint mikor semmi ilyen izgalom nincs az életünkben.

normálnyomtáv 2012.06.02. 09:20:47

@HoldViola: Hogy a fenében működünk, hogy valaki ennyire bír hiányozni?
Elmaradt a szokásos szombat reggeli e-beszélgetésünk. Csak lézengek. Vajon mit tegyek? Jelezzem neki, hogy iszonyatosan hiányzik? Attól félek, ez most erősen a zaklatás kategóriájába esne. De, ha nem jelzem, akkor meg nem az lesz, hogy nem is érdekel, amint bajba került?
Hogyan lehetne kilökni szomorú, önmarcangoló állapotából? A szokásos tréfálkozva csipkelődős, szárnyalóan csapongó stílus most valószínűleg bántó lenne. Mesélni nem nagyon akar, mondván, ne nyomja át rám a problémáit. Meg, ha mesélne is, mit tudnék rá válaszolni? Hallgatnám sután? Más szomorú helyzetben működhetne a "hajtsd vállamra fejed és simogatom arcod" módszer, de ha a gondok, a lelkifúrás oka pont én vagyok...
Lelkileg ő áll hozzám legközelebb és pont vele nem beszélhetek kínjaimról. :-( És úgy gondolom, ő is kínlódik, hogy etikai alapon le van tiltva benne, hogy nekem meséljen, nálam vigaszt keressen.

Ezek persze csak megválaszolhatatlan kérdéseim, nem tőletek várom a megoldást. Zene szokott segíteni, aztán hamarosan megyek olajat cserélni az autóban, holnapra meg szakmai kirándulás jellegű program tervezve.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.02. 09:27:18

@normálnyomtáv: Tudom, hogy nem tőlünk várod a megoldást, de gondolom, jó, hogy valakinek leírhatod, mi a baj. Azt szerintem nyugodtan jelezd, hogy hiányzik, de nem akarod zaklatni, ez nem zaklatás. Van, amikor nem lehet megoldást találni, csak meg kell hallgatni a másikat, de ezt a pasik ritkán tudják, mert megoldás-mániások :-) Nincs mindenre megoldás.

páva vagyok hagyjatok repülni 2012.06.02. 11:55:43

sosem értettem, hogy ha valaki görény velem, vagy épp kiderül, hogy nem vagyok neki fontos, akkor én miért emésszem magam miatta. nem éri meg. ennyi. önbecsülés, önérzet. idő szalad, kevés ahhoz, hogy ne érezzük jól magunkat.

normálnyomtáv 2012.06.02. 13:36:14

@marketingmunkás: talán azért, mert nem egységugrás-függvény szerint működünk. (szerettem, ettől a perctől viszont közömbös / utálom)

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.06.02. 13:38:28

@HoldViola: Totálisan értelek,! Viszont csak egy dolog számít az életben, hogy élsz. Minden ragyog körülötted, vedd észre, hogy az élet megy előre! Felfedezed újra a világot, és elkezdesz ragyogni!
A saját bőrömön megtanultam, tudom már, hogy ilyenkor mit lehet kezdeni :) Kitartás! :)
Te vagy az akinek tovább kell lépni, még akkor is, ha nem akarsz! Segítség kell hozzá?

E. Bonheur 2012.06.02. 14:54:43

@normálnyomtáv: pedig ez az elvárás, amit @marketingmunkás is mondott. Holnaptól ki kell szeretni valakiből, el kell felejteni. Egyik napról a másikra. Ha nem fűzött hozzá az égvilágon semmi, akkor fog működni, különben nem. Rászólsz magadra, h ne gondolj valamire, aztán azon kapod magad, h megállás nélkül csak azon jár az eszed.
Más recept kell, más stratégia kell.

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.06.02. 15:59:58

@E. Bonheur: Megy az, de kell a hozzáállás, kitartás... Sokaknak nehéz, de megéri. Recept van, de csak annak aki akarja. Igazán akarni kell.

barbieds (törölt) 2012.06.03. 10:37:04

És akkor van a kategória is, hogy időleges szünetelés, mert épp a házasságára akar koncentrálni, és ez az időszak tarthat 1 hétig vagy hónapokig akár. Itt is a fejed fölött döntenek, és az egyetlen szabadságod az, hogy amikor amoda helyre billent, akkor akarod-e vele folytatni vagy sem. Szar helyzet, de arra jó, hogy láds, mennyire fontos neked ő.

barbieds (törölt) 2012.06.03. 10:41:53

@E. Bonheur: Egyik napról a másikra nyilván nem működik, de szép lassan, például a fent leírt "módszerrel", amikor időről időre magadra hagy, és tudatosul benned, hogy igazából nem vagy fontos neki, akkor ki lehet ábrándulni, hiába gondolod, hogy amúgy bírnád szeretni.

E. Bonheur 2012.06.03. 13:30:40

@barbieds: Persze. Ha nem is kiábrándulni, de a fontossága eltűnik. Recept az van többféle: munka pl., vagy elmúlik minden, amikor " egyik gyom benövi a másikat" (loptam a hasonlatot vkitől), de lehet nemes fű is, nem muszáj mindig a negatívumokra gondolni. :)

normálnyomtáv 2012.06.03. 16:22:25

@skarlát betű: örömmel jelentem, hogy ma reggel egészen jót e-beszélgettünk.

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2012.06.03. 18:57:17

@normálnyomtáv: látod, ezt én sem tudom, hogy a fenébe tud valaki ennyire hiányozni... Máskor is volt, hogy hosszabb ideig nem beszéltünk, de biztonságot adott a tudat, hogy elérhető, és már ettől könnyebb volt átvészelni. Most elvben elérhető, de számomra nem, számomra meg akar halni:(
Mikor te itt filózol ezeken, nekem az jutott eszembe megint, mint a saját esetem kapcsán, hogy a lelkiismeret miért csak egy irányba működik? A tisztességes eljárás, a becsület miért csak egyik oldal felé szempont? :( Aki arra jó volt, hogy a lékeket tömködje, azt emberszámba miért nem kell venni? :(
Költői kérdések szintén... Az igazság odaát van...:( Téged most irigyellek nagyon, és van egy sejtésem, hogy most azért "jobb" a helyzeted, mert férfiként vagy harmadik. Talán a nőkben természetüknél fogva több az empátia, így nem ilyen könyörtelenek többségében, mint az én barátom most velem. Aztán persze lehet, hogy nem ezen múlik.

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2012.06.03. 18:59:41

@marketingmunkás: bárcsak ez így működne. Nálam nem tud. Sajnos. Most hasznát venném:(

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2012.06.03. 19:04:55

@E. Bonheur: Igen, ezen múlik nagyban, ez bizonyos. Talán ő is azért tudta velem ezt megtenni, mert magából indult ki. Nem kötődik hozzám, így bele sem gondolt, mit okoz nekem, aki szeretem szívből. Vagy ha bele is gondolt, nem akart vele foglalkozni, hisz akkor nyilván nem tudta volna megtenni.

normálnyomtáv 2012.06.04. 06:45:57

@HoldViola: "Aki arra jó volt, hogy a lékeket tömködje, azt emberszámba miért nem kell venni?": Kell(ene) emberszámba venni. Bár, magamba gondolva lehet, hogy van, aki engem is olyannak lát, jó szándékaim ellenére. :-(

Labdarózsa 2012.06.04. 20:29:22

Akkor jöjjön a másik oldal. Bizony, aki szeretőnek szegődik, az tisztában van vele, hogy csak másodhegedűs, a hivatalos társat sosem fogja igazán letaszítani a trónról. Ha nem, akkor azt gondolom, meglehetősen naív.
Ha a házastárs megbetegszik - és jelen esetben ne beszéljünk nátháról, hanem valami egészen komolyról -, akkor a párjának ott kell állnia mellette. Lehetett, vagy tiltott volt kapcsolatokat kialakítani, amíg az élet könnyű volt, de ha beüt a baj, akkor ott kell állni a másik mellett akkor is, ha ez a szeretőnek fáj. Azt elképzelni sem tudom, miként tudnám ebben a helyzetben a kórházban fekvő, szenvedő társamat a szeretőmmel pótoltatni, átadni magam némi boldogságnak, tudva, hogy ő az életéért küzd, és aggódik, hogyan állom a sarat egyedül.
Fel lehet vetni persze azt az esetet, amikor a szerető kerül bajba, ő lesz beteg. Valamilyen szinten persze ott is lehet segíteni, de ez erősen függ attól, hogy annak van-e hivatalos kapcsolata. Gondolom, senki nem vágyik arra, hogy egy frissen operált beteg ágyánál kapjon hajba a titkolt szerető és a feleség. Talán szerencsésebb ebben az esetben minden aggódást félretenni, és háttérbe vonulni....

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.04. 22:14:57

@Labdarózsa: A dolognak több oldala is van, de ha valakit szeretsz, akkor nem fogod megrántani a vállad, hogy jó, akkor most félreteszem az aggódást. Azért a mobiltelefonok és laptopok világában van mód arra, hogy az ember tartsa a kapcsolatot azzal, aki esetleg kórházban van, és akár még meg is tudja látogatni, ha jól egyeztetni az időpontot, ez persze rizikós. De minimum telefonon lehet beszélni - amikor a beteg úgy látja jónak. Ezt szerintem őneki kell eldöntenie.
Ha a házastárs beteg, attól se kell dobni a szeretőt, persze meglehet, hogy sokkal kevesebb időnk lesz rá, ez sokmindentől függ. De attól, hogy az egyik ember beteg, a másikat még nem kellene teljesen félreállítani. Ne legyen már rögtön haldoklásról szó...

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2012.06.05. 08:38:45

@normálnyomtáv: Írtam is már talán, hogy nem lehet minden kritikus helyzetet tökéletesen lekezelni, de törekedni lehet arra, hogy a másik embernek minél kevesebb fájdalmat okozzunk és ne bántsuk jobban, mint muszáj. Számomra a fájdalom mellé most értetlenkedés társul, ami abból adódott, hogy az elmúlt hetekben több olyan dologgal hozakodott elő, amiket ő sérelemként fogalamzott meg felém, de amik egészen egyszerűen nem igazak, mint amit korábban már említettem SB-nek, hogy szerinte én szex-szel próbáltam manipulálni őt. Amikor viszont megbeszélni, tisztázni szerettem volna, elzárkózott a tisztázástól. Mintha most haragudni akarna rám, és ennek érdekében kizár mindent, ami a haragját csillapítaná; bármit mondok, vagy teszek akár a legjobb szándékkal is, ő a terhemre rója. Mikor emiatt egy-egy nehezebb pillanatban elöntene a tehetetlen düh, hogy bír már valaki ennyire fafejű lenni, éppen az segíti a megnyugvást, ha megértéssel próbálok viszonyulni hozzá.

Labdarózsa 2012.06.05. 19:03:54

@skarlát betű: "Ne legyen már rögtön haldoklás" Mélyen remélem, hogy igazad van. Jelen pillanatban nagyon úgy néz ki, hogy megússzuk mégis, bár talán elhamarkodott lenne ezt lekopogás nélkül leírnom. Hidd el, ilyen pocsék helyzetben rég voltam. Vádolom magam, hogy több odafigyeléssel, házsártoskodással talán meg lehetett volna előzni, vagy legalább előbb nyakon csípni a bajt. Amíg nem voltatok ilyen helyzetben, addig nem is álmodjátok, mennyire nehéz. Én sem gondoltam volna. De az is lehet, hogy alapvetően monogám - hűséges típus vagyok, csak egy kis időre a hűtlenséget is ki kellett próbálnom.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.05. 21:38:24

@Labdarózsa: Most te vagy a hibás, mert nem házsártoskodtál? De ennek bármi köze van ahhoz, hogy hűtlen lettél? Ha nem leszel az, nem biztos, hogy jobban odafigyelsz, lehet, hogy akkor más foglal le. Csak ilyenkor persze jön a bűntudat, de nem kellene még ezzel is súlyosbítanod a helyzetedet. Remélem, minden jóra fordul!

Labdarózsa 2012.06.06. 20:46:58

A hűtlenséghez csak annyiban van köze, hogy ha nem másra, meg magamra figyelek, akkor talán a férjemmel többet foglalkoztam volna, erélyesebben fellépek a túlhajszolt munkamenete ellen. Persze ezt ma már senki nem változtathatja meg. Most úgy néz ki, hogy kapunk még esélyt. :-)

DarkAngel71 2012.08.22. 23:33:22

Sziasztok! most találtam rátok :-) Nagyon érdekes, amit megfogalmaztatok, így nem bírom megállni, hogy ne szóljak ehhez a témához, pedig már nem a legfrissebb :-)

@HoldViola : nem tudom jelen pillanatban hogy állsz érzelmileg, de a érzéseidet írhattam volna én is....

Egy szerető sátuszt soha nem szabad úgy kezdeni, hogy ő lesz az igazi. Arra nincs garancia, hogy az egyik fél sem fog többet érezni a másik iránt, mint egy ilyen kapcsolatban kellene, de el kell fogadni azt a tényt, hogy a férfiak kényelmesek, nem fogják (tisztelet a kivételnek :-) ) a kényelmes megszokott életüket feladni. A nők sem... Ha valaki egy társ mellett keres másikat, ott vagy az egyén sérült lelkileg, így állandó megerősítés kell, hogy ő is kívánatos, szeretik, vagy valami bibi van a jelenlegi kapcsolatában. Ha az előbbi, akkor biztos nem lesz a kapcsolatból komoly dolog, sőt az is előfordul, hogy nem egy, hanem több trófeát gyűjt az illető. Ha az utóbbi, akkor sem igazán látok sok esélyt, mert kevesen mernek lépni, feladni mindent, inkább szenvednek, és keresnek egy embert, akivel élhetik titkos életüket, azt érezvén, hogy így könnyebb elviselni a mindennapok taposómalmát. Ha az egyik fél részéről komolyra fordul az érzelem, akkor nagyon óvatosnak kell lenni, nehogy elriadjon a másik.

Betegség is érdekes dolog, mert, ha sexuális kapcsolat van csak a két fél részéről, feszültséglevezetőnek is jó, persze mindenkinek más a lelkiismeret határa. Az, hogy a betegségre (bár nem tudom mi, mert, ha súlyos, nem igaz, amit leírok, de egy műtét, vagy nem halálos kimenetelű, de kellemetlen betegség esetén igaz lehet) sztem csak kifogás a másik részéről. Nincs tisztában a saját érzelmeivel, megijedt a másik érzelmeitől, és így hárít, egy visszautat adva magának, ha mégis felvállalom, és kell a másik.
ha a szerető beteg, tényéeg csak e- szinten kell a kapcsolatot tartani, mivel nem biztos, hogy szeretné, ha így látná a másik. Ezt tisztázni kell, és, ha belemegy, akkor meg kell szervezni egy látogatást, mikor tuti nincs más ott. megoldható minden. Kérni valamit, ami lefoglalja egy időre, és biztos távoltartja a hivatalos társat.
Abban az esetben is, ha az az ész tudja, hogy úgysem hagyná el a családját, akkor is kemény tud lenni, ha semmibe veszik egy idő után. Várni a 'zöld' lámpát, szugerálni a nick nevét, hogy írjon már. Komplett hülyét csinálni magából az embernek.
süti beállítások módosítása