A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Hogyan játsszunk szeretősdit?

2012.08.14. 07:05 skarlát betű

Gondolom, már mindenki olvasott kapcsolatélénkítéséi tippek között olyasmiről, hogy játsszuk el partnerünkkel: szeretők vagyunk. Már olyat is láttam tippként, hogy a lányok harangozzák be otthon, egy rájuk megszólalásig hasonlító barátnőjük jön látogatóba, majd menjenek el, öltözzenek át, és térjenek vissza a lakásba, megjátszva, hogy nem ismerik a pasit: aztán mehet tovább a csábítás. 

the postman.jpg

Filmekben egész jó kis jelenetet kerekednek ebből: férj és feleség egy baristának, esetleg a kocsma közönségének játssza el a merész ötletekkel tűzdelt flörtöt. A barista persze bedől a trükknek. Nyilván, hiszen filmről van szó, a nézőt is jól átverik. És az életben? Volt köztetek, aki ezt kipróbálta? 

El lehet vinni a szerepjátékot az ágyba? Ott nincs közönség, amely díjazná a produkciót. Egymásnak játsszák a színdarabot. Vajon meddig bírják "komolyan" csinálni? Értsd: meddig megy a játék, és mikortól kezdődik a hülyéskedés? Vagy másképp: lehet-e hihetően szeretőt alakítani az előtt, aki kívülről-belülről ismer bennünket, akivel nem kell bujkálnunk, akit úgyis épp eleget látunk? Kimerül-e az egész filmekből ellesett klisékben? Álarcosbál lesz, amely abban a pillanatban elveszíti varázsát, hogy elkezdődik a szex, vagy tényleg izgalmas játék?

Egyáltalán, milyen klisék kapcsolódnak a szeretői léthez, hogyan képzelnek el egy klasszikus viszonyt, akiknek nincs benne részük? Hogyan fognának bele egy szerepjátékba? Milyen filmek, könyvek lennének a mérvadók?

Várom a véleményeteket és élménybeszámolóitokat!

16 komment

Címkék: szerepjáték színlelés szeretősdi

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr184700840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord_M_ 2012.08.14. 10:47:06

Hmmm... élménybeszámoló sajnos nincs, de a meglátásom szerint az ajtón belépve (visszatérve a lakásba) kiesik az ember a szerepéből... segíthet esetleg ha egy idegen helyre mennek és vagy eleget ittak :)

Ugyanakkor talán az ront az ügyön, hogy "élő" szereplőket kell alakítani. Hiszen "most azt játszuk, hogy anyuci nővérke lesz"... vagy "jól megbüntetlek"... az más, hiszen egy fiktív szerepről van szó, játék, van egy jól beépített "minta" a dologban.

Ugyanakkor a "csak" szerető vagy "új" ismeretség eljátszása a közös élmények miatt szerintem hamar megszűnhet működni közönség nélkül.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.08.14. 14:51:15

@Lord_M_: Na, ma nem volt nehéz elsőnek lenni, úgy látom :-P

Szvsz ezt saját lakásban semmiképp nem szabad csinálni, csak külső helyszínen, ha már egyáltalán belevág az ember.
Lehet ebbe a szeretős szerepjátékba persze extrákat is tenni, az nem tilos. Külső helyszín, szokatlan helyzet, egy választott szerep eljátszása? Ez vajon működhet?

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.08.15. 00:53:45

A "szeretők vagyunk" helyzet, úgy gondolom, minden jó szexben benne van. Vagyis, ha ez a viszony hiányzik, akkor jó ötletnek tartom akár játékkal is stimulálni.

És persze az lenne a cél, hogy lelkileg valóságossá tegyük ezt a játékot. Hogy tényleg átváltozzunk, ne csak megjátsszuk magunkat.

Hozzáteszem, hogy én konkrétan ilyet nem játszottam soha a feleségemmel, mert szerencsére játék nélkül is mindig megvolt az érzés. Remélem, neki is. ;)

Másféléket viszont játszottam, vele és mással is, és az a visszatérő tapasztalatom, hogy tényleg mindig átváltozom abban a pillanatban. Nagy mágia ez, sokszor akár félelmetes is lehet.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.08.15. 07:17:15

@kardhal77: Téged is lehet néha erre látni? :-) Nem tudom, mennyire van benne a jó szexben a "szeretők vagyunk"-érzés, gondolom, ez attól is függ, hogy mit értesz pontosan szerető alatt, de ha az "illegalitást", akkor nem feltétlen. Vagy arra gondolsz, hogy alapvetően az igazán jó szex mindig kicsit tiltott érzetet kelt? (Mondjuk, a nyugati világban, mert ez persze nincs mindenütt így...)

Másfélét én is játszottam, és azt tudom, hogy mennyire át lehet alakulni, mennyire bele lehet csúszni abba a személyiségbe, amelyet alakítasz. (Akár arra az időre átváltozni, igen.) A kérdés az, hogy ezt egy nagyon közel álló embernek is el tudod-e játszani, vagy kell hozzá a közönség megfelelő távolsága, hogy hiteles tudj lenni? Nekem úgy tűnik, hogy a nagyon közeli ismerősnek baromi nehéz lehet más személyiséget játszani... És igen könnyen kizökkenthetnek.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.08.15. 10:19:09

@skarlát betű: egy sokkal mélyebb értelmű illegalitást értek a szeretőség alatt. Azt, hogy egyszerűen minden szeretetkapcsolat valahol egy lázadás. Lázadás az ostoba és korlátolt világ ellen.

Ha belegondolsz, a feleségedet szeretni, a gyermekedet szeretni, ezt a szeretetet előtérbe helyezni a világ hülyeségével szemben, az pontosan ugyanolyan "botrányos", mint ha van egy házasságon kívüli kapcsolatod.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.08.15. 14:50:11

@kardhal77: Botrányos legfeljebb egy totalitárius rendszerben, ahol az az elvárás, hogy a pártnak áruld be a családodat, ha nem viselkednek teljesen annak megfelelően, ahogy ezt a párt elképzeli. "Normális" világban ezek a dolgok nem botrányosak, szvsz. Hogy mi a normális, az persze vitatható, de Jézus is azt mondta, hogy a saját gyerekeinket szeretni nem kunszt, mert azt még a pogányok is tudják :-) No persze korántsem biztos, hogy igaza volt. Mert ismerek én jó sok embert, aki nem képes rá.

hannawald 2012.08.15. 15:00:31

@kardhal77: valóban lázadásnak tekinthető ez a viselkedés. de szerintem nem a világ ostoba és korlátolt, hanem önmagunk. (nyilván nem te vagy én, hanem a többiek :) ) persze nyilván a világ van ránk olyan hatással, hogy ilyenekké lettünk, én mégsem tenném őt felelőssé a XXI. századi "nagy szabadság" közepette...

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.08.15. 15:09:39

@skarlát betű: Lehet, hogy "normális" világban nem botrányos, ha szeretetben éled az életedet, csak sajnos én még nem éltem normális világban.

Ebben a világban, amit ismerek, szeretetben élni felér egy privát forradalommal.

Magát Jézust (akit én sosem idéznék, merthogy minek ágyúval lőni verébre) is konkrétan ezért a lázításért szögezték a keresztre.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.08.15. 15:19:52

@hannawald: én is gondolkodtam ezen "a világ" kifejezésen, mielőtt leírtam. Egyfajta kollektív hülyeséget értek alatta, miközben persze a világban nem csak kollektív hülyeség van.

Szép lenne azt képzelni, hogy az ember kiszáll a kollektív hülyeségből, de nem olyan időket élünk (pár ezer éve már), hogy azt csak úgy meg lehetne tenni. Komoly stratégiák és taktikák kellenek a hülyeség ellen. Legtöbbször a radarok alatt kell repülni.

A múltkor a Dunában úszkálva összetalálkoztam egy idős krapekkal, aki szörfdeszkán evezgetett. Elkezdtünk dumálni, egyszer csak elmeséli, hogy ezelőtt negyven évvel rendszeresen kijárt a munkahelyéről ebédszünetben az uszodába. Mert az neki többet ért. Az aktatáskájában vitte a törölközőt, fél órát úszott, a medencében gyönyörködött a nőkben, aztán gyorsan letolta magáról a vizet, és szaladt vissza a hivatalba. Bent mindenkinek azt mondta, azért nem jár a menzára, mert van egy nénikéje, akinek örömet szerez, ha vele ebédel.

Aztán pár évvel ezelőtt összefutott egy régi kollégájával. Mocorgott benne valami, hogy elmesélje, hol is járt ő annak idején az ebédszünetekben. De nem tette meg, annyi év után sem.

Valahogy így működik például a taktika a hülyeség ellen.

hannawald 2012.08.15. 15:39:17

@kardhal77: és működik, látod! az ember eldöntheti, hogy úszik-e szemben az árral, vagy sem. és ha eldöntötte, akkor már csak találnia kell valakit, aki szintén hajlandó plusz erőfeszítéseket tenni ezért :)

szóval mindegy, hogy a világ a hülye, vagy a kollektív hülyeség nyomása túl nagy rajtunk... szerintem.

épp belenéztem egy régi videóba, ahol a magánnyugdíj pénztár mizériáról volt szó (bár nem kellett volna felidézni, mert csak görcsbe rándul a gyomrom), és Hajósnak volt egy olyan mondata, hogy "Akinek ki lehet énekelni a szájából a sajtot, annak énekeljék ki!"
akire rá tudja erőltetni a világ, a társadalom a hülyeséget, az legyen hülye! :)

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.08.15. 15:43:44

@hannawald: most szólok, hogy az erőd, az nagyon hamar el fog fogyni, ha árral szemben úszol. Annál sokkal jobb taktikák kellenek egy folyóban.

(Hajós sajtjával meg az a probléma, hogy miközben büszkén nyalogatja, nem veszi észre, hogy megpenészedett a fogai között. De hát ez tényleg nem a blog témája.)

hannawald 2012.08.15. 16:06:07

@kardhal77: ja, hát nem a folyó közepén kell úszni, azt én is tudom. evezős tapasztalat :) meg lehet néha potyautast játszani egy arra tévedő hajón. sőt, minden ilyen lehetőséget meg kell ragadni.
a többi taktikát meg majd az élet megtanítja. (szip szip, nagy szavak)

(ezt a kritikát valahol jogosnak találom, de ő mégis azon kevesek egyike, akikben még úgyis feltétel nélkül hiszek, hogy egyáltalán nem értek vele mindenben egyet)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.08.15. 21:43:34

@kardhal77: Szvsz Jézust nem ezért szegezték keresztre, hanem sokkal inkább politikai okokból, no meg, ha hiszünk a keresztény tanoknak, akkor másképp nem is ment volna a megváltás. De ebbe inkább ne menjünk bele.

@hannawald: Hajós meg nem látott olyan embert, akit kirúgtak a munkahelyéről, mert nem lépett vissza az állami rendszerbe? Könnyű másokat ekézni.

Lars.Lares 2012.08.16. 12:01:04

Teljesen a témától eltér, de a mny maradók ugyanúgy nincsenek biztonságban, mint a többiek, hiszen a fenyegetés és zsarolás egyszer már megtörtént, megtörténhetett. Megtörténhet bármikor újra. Lehet adót, járulékot, vagy bármit kivetni a maradókra, vagy bármi elkövethető, mert nincs ami megakadályozza, ahogy korábban sem volt.

hannawald 2012.08.16. 19:48:25

@skarlát betű: jaj, ezt ő a vasárnap esti szórakoztató műsorban mondta, nem valami komoly beszélgetés alkalmával. és feltételezem, hogy olyat is látott, amiről te beszélsz.
@Lars.Lares: jaj, de borúsan nézel kifele...:P

Lars.Lares 2012.08.16. 20:11:03

Köszönöm @hannawald: -)! Most már annyira nem.
süti beállítások módosítása