A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Hasonlít-e a szeretőnk a házastársunkra?

2013.06.24. 12:25 skarlát betű

Elterjedt nézet, hogy újra és újra ugyanolyan erényekkel és hibákkal rendelkező partnereket választunk magunknak.

Wife-Mistress.jpg

Nemrég olvastam arról a Pár-bajok és békés megoldások című könyvben (melyre még máskor is fogok hivatkozni), hogy ezek a speciális jellemvonások a gyerekkorunk miatt vonzzanak minket, vagyis a partnereink sokszor még a szüleinkre is hasonlítanak, vagy legalább egyik szülőnkre, illetve valami alapmintára, amit a korai éveinkben leginkább meghatározó emberek szintéziséből hozunk létre tudattalanul. A hibák még meghatározóbbak is, mint a pozitív tulajdonságok, mert az ősagyunk helyre akarja hozni a gyerekkorunkban elszenvedett sérelmeket, és ezt egy, a gondozónkhoz hasonló ember társaságában reméli megvalósítani - persze erről mit sem sejtünk. (Kíváncsi vagyok, mennyire igazoljátok vissza ezeket az állításokat.)

Másrészről nem mindenki olyan partnerrel él együtt tartósan, akit igazán választott volna, ha tényleg csak az ő döntésén múlik, hiszen nem törvényszerű, hogy megkapjuk a leginkább áhított társat, de mikor párválasztásról esik szó, gyakorta hangzik el az a feltételezés, hogy minden partnerkapcsolat lángoló  szerelemből, vagy legalábbis zsigeri vonzalom folyományaként jön létre. Pedig még a nyugati, szabad választásos civilizáción belül is rengeteg a kompromisszum-kapcsolat, amely vagy az egyik, vagy a másik, esetleg mindkét fél számára egyfajta kényszer vagy csak a kisebbik rossz. Van, aki már régen kínlódott a társkereséssel, és az, akit ő akart, sose jött neki össze, hát belement egy sokkal kevésbé vonzó lehetőségbe, esetleg anyagi/társadalmi előnyök származnak a kapcsolatból, vagy az ember nem akar örök életében egyedül maradni (társadalmi, családi nyomásra, esetleg, mert ezt kudarcként éli meg), és még sorolhatnám az okokat.

Ha elfogadjuk azt a feltevést, hogy újra és újra hasonló tulajdonságok keltik fel az érdeklődésünket, amikor szeretőt "választunk" vagy egyszerűen csak beleesünk valakibe, akkor azt kellene tapasztalnunk, hogy az új idol erősen hasonlít a hivatalos partnerünkre - amennyiben korábban belé is szerelmesek voltunk. Valóban ismerek olyan eseteket, amelyekben meglehetősen szembetűnő a hasonlóság, meg is fogalmazódik olykor: vagy az érintett maga teszi szóvá, vagy a külvilág. De olyan esetet is ismerek, amelyben az egymás utáni vagy egymás mellett létező partnerek nem hasonlítanak különösebben, vagy éppenséggel ellentétesek.

Ha például a hivatalos partnerrel, házastárssal nem úgy került össze az ember, hogy igazán lelkesedett volna érte, a tényleg szabadon választott szerető aligha fog hasonlítani, sőt, lehet, hogy ellentétes lesz: előfordulhat például, hogy akinek nem sikerült legitim kapcsolatra lépnie egy úgynevezett alfahímmel, a szeretője lehet ilyennek, hiszen elterjedt elmélet, hogy a nők béta, delta és egyéb hímeket "választanak" férjül, de alfáktól szeretnek teherbe esni (bár a legtöbbnek több esze van annál, hogy így kockáztasson). Ebben az esetben ugyebár a férj és a szerető nem fog hasonlítani egymásra.

Egy kifejezetten nőcsábász férfi (vagy férficsábász nő) se mindig egyforma partnereket fog választani, hiszen épp a változatosságra utazik: bár meglehet, hogy bizonyos alaptulajdonságok minden "komoly" szeretőjére jellemzőek lesznek. Az alapkérdés persze az, hogy milyen motiváció vezet külső kapcsolathoz. Vajon a félresikerült házasságunkat akarjuk így helyettesíteni, vagy csak kalandozunk, egyfajta kiegészítést, de nem helyettesítést keresünk (ha például minden működik az alap kapcsolatunkban, csak a szex nem)? Erotikus barátságokat alakítunk ki, vagy saját egónk fényezése érdekében igyekszünk hódítani? Az persze valószínű, hogy akármi is a motivációnk, kifejezetten számunkra rokonszenves emberekkel fogunk kapcsolatot teremteni, de ha gyerekkori sérüléseink nem súlyosak, és nem mindenáron azok jóvátétele a célunk (mondom, tudatalatt), akkor többféle embertípushoz is kötődhetünk szexuálisan és/vagy érzelmileg.

Vajon a ti esetetekben volt és jelenlegi hivatalos partnerek és szeretők (volt és jelenlegi külső kapcsolatok szereplői) inkább mind hasonlítanak egymásra, teljesen ellentétesek vagy egyszerűen csak sokfélék? Ha a korábbi szeretőtökkel összeházasodtatok, vajon inkább hasonlított-e az első házastársatokra, vagy teljesen más? Sikerült-e valakinek szeretőjében megtalálnia azt a tökéletes kiegészítőt, akire egész életében vágyott? Alább szavazhattok is!

755 komment

Címkék: hasonlóság különbözőség párválasztás szeretőválasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr355375030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2013.06.24. 13:25:23

Ha (és mondom: HA) lenne stabil szeretőm, abban biztosan hasonlítana a feleségemre, hogy okos, mert a buta nőket nagyon nem bírom.

Ha (és hangsúlyozom: HA) lennének futó kapcsolataim, egyéjszakás menetek, akkor fix leszarnám az ikúját, mert egészen más kvalitásokra buknék abban a pár órában.

mangalor 2013.06.24. 13:59:46

én is csak feltételes módban tudok beszélni, de ha belegondolok, azt hiszem olyasvalakit "választanék", aki hagyja, hogy gyenge legyek, hogy csak nő legyek. szerintem hasonlót választanék egyébként a férjhez, olyat, aki tud irányítani, és le tud állítani, ha túlpörgök:)
ami érdekes, hogy külsőre most egészen már pasik jönnek be, mint 1x éve, sokkal szélesebb spektrumból tudnék válogatni (ezt úgy értem, régen csak a világos, északi típusokra figyeltem fel, most "bárkire":))), viszont kevésbé vagyok toleráns a testtel.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.24. 14:49:35

@tiboru: Ez a legfőbb jellemző, az okosság? :)
Az nálam az alap, még futó kalandra se kéne buta pasi, de még átlagossal se nagyon érném be :) Biztos vannak alap testi tulajdonságok, amelyek fontosak, de csak attól, hogy valakinek klasszikusan szép a teste, nem igazán hatódom meg, ha kinyitja a száját és csak közhelyek jönnek ki belőle. Ha valami még alap, az a humorérzék, enélkül roppant kínos valakivel még beszélgetni is.

@mangalor: Mivel nálam F nem igazán zsigeri választás volt, nyilván szeretőben egyáltalán nem olyanra vagyok kihegyezve, mint ő. Kérdés, hogy egy domináns pasi a mindennapokban mennyire lenne élhető, ezt még nem volt alkalmam kipróbálni.
Azt én is észrevettem, hogy sokkal többféle pasi érdekel, ahogy öregszem, annál inkább, a testalkat korábban se volt túlságosan fontos, most sem az, bizonyos józan határokon belül. A nyámnyila pasik abszolút nem jönnek be, de, hogy valaki vékonyabb vagy vastagabb, az nem igazán fontos.

ghost recon 2013.06.24. 15:39:19

Tulajdonképpen én is csak az okos nőkre bukom. De azért régebben persze előfordult, hogy valakire nem pont az esze miatt figyeltem föl.:)
Ez utóbbiakból viszont értelemszerűen nem lett valami sikeres kapcsolat, mivel én -férfi létemre- igenis szeretek az ágyban beszélgetni, és nagyonis díjazom, ha olyankor nem a falnak beszélek.
Úgyhogy az okosság alap.
Egyébként meg a hivatalos és esetleg nem hivatalos kapcsolataim többnyire abban hasonlítottak egymásra, hogy többé kevésbé bolondok voltak, ahogy erről már mesélgettem érintőlegesen. :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.24. 15:42:54

@ghost recon: És hasonlóképp voltak bolondok, vagy mindegyik a maga módján? Azóta nem vonzanak a bolondok?

mangalor 2013.06.24. 15:59:38

@skarlát betű: szerintem nehéz így végiggondolni, feltételes módban... mert van egy kép, vagy egy érzés, h mit szeretnék (óh, igen, Michael Fassbendert:D), de nyilván a valóság más, és lehet, h a szerető olyan messze lesz a férjtől mindenféle szempontból, h azt el sem tudom képzelni most. az, h okos/értelmes legyen, vagy legalábbis közel azonos szinten álljon velem, az egy partnerkapcsolatban szerintem is alap, humorérzék szintén.
nem biztos, h a szerető (aki szeretőnek kiváló) alkalmas tartós kapcsolatra, de ezt persze meg kell tapasztalni. azt hiszem, ha túlságosan domináns férfit fognék ki, az bőven elég lenne arra a néhány órára, amit együtt tölthetek vele, mert én is megszoktam már, h sokszor nekem kell dominánsnak, irányítónak lennem. és jó letenni az "ostort", de azért egy idő után hiányzik:)
én a puhány pasasoktól tartózkodom, a kövér, pocakos férfiak iránt egyszerűen képtelen vagyok bármiféle szexuális reakcióra. férj pl. emiatt fogyott kb. 15 kilót.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.24. 18:54:20

@mangalor: Nem tudom, nem inkább arról volt-e nálad szó, hogy mivel a férjedet nem kívántad, a rá éppen jellemző tulajdonságot se bírtad elviselni, ezt csak azért mondom, mert számomra olyan tulajdonságok váltak kicsit se vonzóakká, amelyekkel semmi bajom nem volt korábban (változtatni se lehet rajtuk), de egyszerűen az egész embertől való idegenkedésem társult ilyen fóbiákhoz.
Amúgy meg, ha valakit szeretek, akkor soványabban és kövérebben is szeretem és kívánom, ez nem befolyásol. Úgy vettem észtre, hogy irányomban is így működik :)

dzsemfixir 2013.06.24. 19:03:11

@skarlát betű: megelőztél, éppen ezen méláztam, hogy az előtte nem kívánt tulajdonságok, hogyan váltak nagyon is szerethetővé.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.24. 20:08:16

@dzsemfixir: Nem inkább az ellenkezőjét írtam? :)
De esetleg ez is lehet igaz, ténykérdés :)

mangalor 2013.06.24. 21:31:27

@skarlát betű: biztosan volt egy ilyen aspektusa is a dolognak, ha eléggé szeretem, biztosan úgy is kívánom, h nehezebb 20 kilóval (ő pl. mindig kívánt, terhesen is, amikor én is híztam 12-13 kilót). de alapvetően mindig is taszítottak a kövérek, puhányok, a túl nagydarabok, sosem volt pl. ilyen pasim, mind (az a néhány:)) vékony, inkább szikár, izmos volt (a férj is).
talán sekélyes dolog ez alapján (is) nézelődni, de nekem pl. a jó alakhoz tartozik egyfajta olyan attitűd, ami azt jelzi, h az illető törődik magával. tudom, a testesek is törődnek, biztos, de nekem ez egy ilyen fixációm:) egyszerűen nem is tudom elképzelni, h egy kövér pasi rajtam szuszog...
egyébként talán ebből is látszik, h mit keresek:) nem szerelmet.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.24. 22:01:08

@mangalor: A puhány egész más, mint a nagydarab vagy tömzsi, ezek teljesen más típusok :)
De nem kell mindenkinek mindent szeretni, csak láttam már karón varjút, van az a vonzalom, ami fittyet hány a testalkatnak, hacsak nem olyan beégett dologról van szó, amely gyerekkorban rögzült. Én spéci a nagyon magas pasikat nem bírom igazán, valahogy nem érzem magam jól mellettük. Pedig szinte minden nőnek a magasak tetszenek, csodálkozni is szoktak a preferenciámon :)

Dehogynem szerelmet keresel, egy szikár testbe zárt lélek szerelmét. :P A te helyzetedben a puszta szex nem lenne megoldás, mert mindenestül szomjazol. (Amúgy F ezek szerint tetszene neked :P)

Tylia cordata 2013.06.24. 22:39:01

@ghost recon: picit kiváncsi kérdés: csak te beszélsz a másikhoz, vagy a nő is beszélhet esetleg hozzád?

Tylia cordata 2013.06.24. 22:50:38

@skarlát betű: itt jön a szakértő!! ((:- én a magas, sportos, igen okos, és jó humorú, szexi hapsikat kedvelem. (Be is jön!)

sangean 2013.06.24. 23:09:18

Én a magas vékony nőket kedvelem. Ezért kevés kivétellel alacsony barátnőim voltak, viszont nem hasonlítottak egymásra.

mangalor 2013.06.24. 23:11:06

@skarlát betű: általában én is a magas pasikat kedvelem, mármint, szeretem, ha a pasi magasabb nálam... bár a férj nem az (meg még sok mindenben nem az, amit preferálok, szóval nálam is itt ül a karón a varjú:P), viszont a nagydarab, széles férfiaktól félek, habár nem vagyok egy törékeny virágszál.

hát, nem tudom, a szerelem mindent csak agyonbonyolítana... de ahogy te is mondtad, sosem lehet tudni. a fantáziámban mindenesetre szerelemnek nem sok nyomát találom, annál inkább a testi-fizikai aspektust:)
Na, szép kis kerítő lenne belőled, szegény F, lassan kiközvetíted:)

mangalor 2013.06.24. 23:16:57

@Tylia cordata: mi az, h szexi? mármint neked mit jelent, h szexi egy pasi? én ezt már annyiszor hallottam, de érdemleges választ sosem kaptam rá:)

Feromontika 2013.06.25. 07:55:23

@skarlát betű: @mangalor: ÓRIÁSI! F kiközvetítése. :) kicsit kínos az irodában így kora hajnalban felröhögni :)

Feromontika 2013.06.25. 08:14:13

Nálam, amikor párhuzamosság van, akkor általában nagyon eltérőek a személyiségek, szinte komplementerek. Nem egyszer nem csak lelki habitusukban, hanem testalkatilag is. Ezzel együtt a belőlem kiváltott érzések is sokszor a két végletben mozognak, a drámai, világfájdalmas mélységtől, a felszabadult nevetős szárnyalásig.

ghost recon 2013.06.25. 09:01:55

@skarlát betű:

Isten mentsen! Volt ilyen is, olyan is.
Volt kliikai depressziós, habkönnyű neurózisos, és volt kőkemény szociopata is. A legutóbbi majdnem kiirtott az árnyékvilágból, úgyhogy azóta óvatosabb vagyok.:)

ghost recon 2013.06.25. 09:05:55

@Tylia cordata:
Hát, a beszélgetés szerintem alapesetben kétirányú kommunikáció. Nem is nagyon értem ebben a formában a kérdésedet. Van ahol a nő nem beszélhet, csak hallgathat?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.25. 09:17:09

@Tylia cordata: Mindig mondom, h szerencsém van, mert nekem jutnak az okos, humoros, szexi alacsonyabbak, hehe :) Mennyivel nagyobb a választék, ha nem kell magasnak lennie :)

@mangalor: A szexfantázia más, persze. De alapvetően nem csak jó szexre vágyik egyikünk se, még a pasik se, bár ők imádják ezzel hitegetni magukat. De odabent ők is csak kisgyerekek, akiknek szeretetre van szükségük, bármilyen elcsépeltnek hangzik is ez. Mondhatjuk kötődésnek, intimitásnak is. Egy intimitásmentes házasságból nem csak a klassz szex hiányzik, hanem minden más is.

Hogy mi a szexi, az szerintem személyfüggő, nekem más, mint neked, vagy Tyliának. Lehet, vannak átfedések, de biztos, hogy nem azonos dolgokat látunk szexinek. És azonos pasikat :) Az a szexi, akitől beindulsz, vagy legalábbis akiről el tudnád képzelni, h közelebbi kapcsolatba kerültök.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.25. 09:22:25

@Feromontika: Komolyan szeretném, ha megtalálná azt, akit keres, bár tény, hogy nem mangalor lenne az ideális, F-nek valaki független kéne. :)

@ghost recon: És arra még mindig nem jöttél rá, mi vonzott bennük? Nálunk a családban sok a neurotikus, de engem ez nem vonz kicsit se. Mindig a józanság, a racionális gondolkodás vonzott, biztos, mert annyira megszenvedtem anyám dühkitöréseit, szeszélyességét, kiszámíthatatlanságát. Amúgy eléggé hasonlítok rá, csak fegyelmezettebb vagyok :)

ghost recon 2013.06.25. 09:31:06

@skarlát betű:

Melyikben mi vonzott?:)
Hát nézd, a különféle emberekben különböző dolgok vonzanak minket. Egy depressziósnál érezheted úgy sokáig, hogy szegény most kicsit rosszkedvű, de majd te jössz és rendet teszel a fejében. Persze nem teszel, de sokáig lehet ezzel játszmázni.
Egy szociopatával meg sosem unalmas az élet, ha érted hogy mondom.:D

Tylia cordata 2013.06.25. 09:49:05

@ghost recon: csak vicceltem, a "falnak beszélek"-et kiragadva.

Tylia cordata 2013.06.25. 09:51:20

@skarlát betű: mivel magasra nőttem, nálam csakis a szexi magasak jöhetnek szóba.

ghost recon 2013.06.25. 09:52:27

@Tylia cordata:

Oké, oké.:) Már mindent el tudok képzelni.:)

ghost recon 2013.06.25. 09:53:46

@Tylia cordata:

Hát, én meg pont az apró nőktől tudok megszédülni, de azért elvettem feleségül egy jó colost.:D

Tylia cordata 2013.06.25. 09:54:02

@ghost recon: a magyarázat elég logikus: egyrészt az ilyen nők felébreszti benned a férfiui védelmező ösztönt, másrészt, nyilván stabil lelkületű vagy, és ezért vonzódnak hozzád az instabilabb nők.

Tylia cordata 2013.06.25. 09:55:20

@ghost recon: és szeret még magassarkú cipőt is viselni?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.25. 10:00:33

@Tylia cordata: Így érthetőbb, de mikor 160 centis, sőt, 155 centis csajok is csak 180 fölött válogatnak, az egy kicsit vicces nekem. Épp múltkor beszélgettem egy még nálam is alacsonyabb lánnyal, aki kijelentette, hogy neki 180 centinél kezdődik a férfi... :P

A halálom, mikor egy egyébként is tök magas és vékony nő magassarkúval súlyosbítja a helyzetet :) Legalább örülne, hogy nem kell kényelmetlen cipőben járnia :P

Tylia cordata 2013.06.25. 10:00:50

@mangalor: szexi férfi?- ha egy ilyen hapsi pl. mögéd áll, anélkül, hogy hátranéznél, azonnal megérzed a vonzását.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.25. 10:06:22

@Tylia cordata: Ezek a fránya feromonok :) De ami nálad hat, lehet, nálam nem... Szerencsére :)

ghost recon 2013.06.25. 10:08:13

@Tylia cordata:
Jah, persze, ámbár a szociopatát majdnem meg is vertem egy ízben, ami már csak azért is szép lett volna, mert nemcsak hogy először ütöttem volna meg egy nőt, de mindjárt egy zsúfolt sétálóutca kellős közepén. Ha már lúd, legyen kövér, ugyabár.:D

ghost recon 2013.06.25. 10:09:24

@Tylia cordata: Hát olyan félmagasat. Ha nagyon akart volna, tudott volna olyan cipőt is hordani, hogy magasabb legyen nálam.

Tylia cordata 2013.06.25. 10:15:12

@skarlát betű: elég gyakori, hogy a kistermetű nők rávetik magukat a magas férfiakra és forditva, legvalószinűbb magyarázata az, hogy ez az utódnemzésnél a biológiai kiegyenlitődést szolgálja.

A magassarkú cipő nem feltétlenül kényelmetlen, a jó márkák viszont drágák. Bizonyos ruhákhoz és alkalmakra nélkülözhetetlen, de nem árt megtanulni benne a járást.
Viszont itt nem a bokatörő (magastalpú, neonszinben csillogó tűsarkú, fémdiszes) rémségekre gondolok.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.25. 10:17:22

@Tylia cordata: Én a bokatörő kategóriára gondoltam, nem egy normál, szép cipőre. :)

És az alacsony pasiknak mi szolgálja a biológiai kiegyenlítődését? :)

Tylia cordata 2013.06.25. 10:17:40

@skarlát betű: no azért olyan sok ebből a szexi fajtából nem szaladgál az utcákon!

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.25. 10:20:27

@Tylia cordata: A neked szexi fajtából? :)
Egyébként olyan még nem történt, hogy valakit x évig ismertél, és csak később jöttél rá, h mennyire szexi? Mindig azonnal hat a dolog?

Tylia cordata 2013.06.25. 10:21:48

@skarlát betű: alacsonyabb hapsik közül sokan vonzódnak a kicsit magasabb nőkhöz. A soványabbak meg a ducibb nőkhöz. Nézd meg ilyen szemmel ismeretségi körödet, szomszédaidat és észre fogod venni..

ghost recon 2013.06.25. 10:26:53

A biológiai kiegyenlítődés valóban fontos, és az ellentétek vonzása ezzel magyarázható.
Ezért fordulhat elő, hogy hozzám általában igen szép nők vonzódnak.

sangean 2013.06.25. 10:28:28

@skarlát betű: bizony előfordult, hogy hosszú időbe tellett mire rájöttem, hogy ki vagyok választva :-)

Tylia cordata 2013.06.25. 10:50:34

@skarlát betű: az előbb arra utaltam, hogy nem látom, nem tudom, ki áll mögöttem, de megérzem, hogy egy szexi hapsi (kisugárzása van, igen és a feromonok - az öntudatlanul is felfogott illat is passzol).

A "később jöttél rá, h. szexi" kérdéseden elgondolkodtam: inkább a forditottja a gyakori: valaki fiatalkorában szexi volt, de azóta megváltozott és ma már nem az (nézz körül pl. egy érettségi találkozón, vedd elő a régi fényképeket).

Akik manapság tetszenek, régebben is tetszettek. (De ezt most inkább egyesszámban mondanám.)

Szóval én azonnal ráérzek, de ez csak felnőtt koromban alakult ki bennem.

mangalor 2013.06.25. 14:16:09

@skarlát betű: ezért nem értem, amikor azt mondják, a szexi pasikra bukom. mert én esetleg átnézek rajta, mint az ablakon, bennem semmit nem mozgat meg.
@Tylia cordata: ezt nevezem én a zsigeri vonzódásnak:) szeretem a szép testű férfiakat, de nagyon kevés az, aki megmozdít valamit bennem... pedig ezek általában olyanok, akiket a nagy többség szexinek aposztrofál.
ez a mögém áll, és érzem a vonzódást, nagyon jó példa, éreztem már vadidegen emberrel is. kicsit hasonlóan, mint (bocs, h mindig Fassbenderrel jövök, de most ő az ügyeletes szívem csücske:)) a Shame c. filmben a metrós jelenet.
És nálam is ez az első megérzés a jó, még sosem csalt meg. sőt, a szem a legfontosabb és a kéz. ha a szemében nem látom, amit kell, akkor lehet a legsármosabb, legcsinosabb pasi az univerzumban, nem jövök tűzbe tőle.
a később jöttem rá, h szexi, egyszer volt, az egyik, akit kihagytam sajnálatos módon.
@ghost recon: és mi van a hasonló a hasonlónak örül kitétellel? mert mi pl. még hasonlítunk is egymásra a férjjel...

ghost recon 2013.06.25. 14:40:14

@mangalor:
Legyen nektek könnyű!:D
Én például felvágnám az ereimet, ha olyan rusnya lányok telálnának meg, amilyen én vagyok férfiban.:D

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.25. 15:22:28

@Tylia cordata: Velem már volt úgy, h valakit 3 év ismeretség után kezdtem szexinek találni, fura, nem? :) Egyáltalán nem biztos, h azonnal hat a dolog. Persze van, aki azonnal.

Akit az általánosban szexinek találtam (1 db srác), azt a tavaly előtti találkozón is, sajna érettségi találkozón csak lányokat mustrálhatok :)

@mangalor: Nemrég olvastam cikket erről, a jó házasságokban a párok hasonlítanak címszóval, a GEO-ban, ha nem tévedek. Lehet, h hasonlítanak, de az is lehet, h egyáltalán nem, mindkettőre van példa. Sztem nem látható a fizikai tulajdonságokon áll vagy bukik a dolog.

@ghost recon: Ez a disznóság, h még a csúf pasik is szép nőket akarnak :P És akkor mit kezdjenek magukkal a csúf nők? Nincs igazság a földön :(

ghost recon 2013.06.25. 15:32:55

@skarlát betű:
Biztosan van, aki pont rájuk bukik.:)
Tehát lehet igazság a földön, csak nem általam nyilvánul meg.

mangalor 2013.06.25. 16:10:37

@ghost recon: a férjem jóképű:)
@skarlát betű: én sem hiszem, h a külső adottságokon múlik egy párkapcsolat sikeressége, de a kezdeteknél jelenthet akár többet ez a hasonlóság, mint átlagos szimpátiát.
Sztem csúf nő nem létezik, ahogy rusnya férfi sem, max. nem felel meg egyes emberek ízlésének... illetve sokan küzdenek kihívással ápoltság terén. Elmondhatatlan, mit jelent az, ha valaki többé-kevésbé rendszeresen törődik magával.

Tylia cordata 2013.06.25. 16:18:33

@ghost recon: a humorod és az IQ-d viszont kedveleml

Tylia cordata 2013.06.25. 16:20:00

@skarlát betű: változunk az idővel, biztos fejlődött a srác valamiben, az eredeti állapothoz képest, v. a te izlésed változott?

Tylia cordata 2013.06.25. 16:32:23

@mangalor: igazad van. A férfias v. nőies megjelenés és a kisugárzás a lényeges, ideértve a belső egyensúlyt, a tisztaságot, ápoltságot, és az egyéniségnek megfelelő öltözködési stilust, valamint a kulturált viselkedést.
F. ilyen volt, rendkivül jóképű, vonzó srác volt. gyetemista korunkban Alain Delonra hasonlitott, bár maszkulinabb volt nála. Okos is volt és nagyon olvasott. Csak humora nem volt (ma sincs) és pár év múlva a belső egyensúlya bomlott fel, amit jó ideig képtelen volt helyrebillenteni, szakemberhez nem fordult.

Tylia cordata 2013.06.25. 16:38:16

@skarlát betű: a lóverseny terén dolgozó emberek sokszor lófejűek, a kutyák gazdái sokszor hasonlitanak kutyáikra (mindez persze már a választás során eldől, belső késztetés alapján).
Miért ne hasonlithatnának az 50-60 évet együtt lelélő házasfelek egymásra?

Bár, valószinüleg ritkák ezek a példák, csak feltünőek, ezért jobban feltűnnek nekünk.

Én nem hasonlitok Alain Delonra. ((:-

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.25. 19:09:39

@Tylia cordata: Nem már felnőtt koromban történt, és annyira nem is ismertem, h fejlődést tapasztalhattam volna, egyszerűen egy csomó ideig közömbös volt, aztán felfigyeltem rá.
Az ízlésem se változott :)

@mangalor: Dehogynem léteznek csúnya emberek, léteznek. Az más kérdés, hogy attól még lehetnek érdekesek, vonzóak is, nem szépségfüggő a szexepil, főleg a pasiknál nem. De vannak olyan csúnya nők, akikből minden nőiesség is hiányzik, valami nagyon mély visszautasítottság lehet a háttérben, amelyet még gyerekként szenvedtek el, és abba csúnyultak bele végképp. Lakik a házban két öreglány, még rájuk nézni is borzasztó lehangoló, ha láttatok már antinőket... Nem annyira idősek, inkább iszonyú elhanyagoltak, lepusztultak, kedvetlenek, tényleg sajnálom őket. Nem tudom, ki tette ezt velük, de átkozott egy ember lehetett. Vagy emberek...

Tylia cordata 2013.06.25. 20:16:45

@skarlát betű: van ilyen is, de velem még nem fordut elő.
A csúnya emberek jó része nem is lenne nagyon csúnya, ha tudná, hogyan kell élni, előadni magát, és ha volna bennük némi spiritusz, mert a céloktól, a sikertől belülről ragyognának.
Jó részük csak szimplán boldogtalan, és az kiül az arcára.
A két néni talán csak nem aggszűz?? De az is lehet, hogy meghalt mindenki körülöttük.
Ha csak csúnyák, nem biztos, hogy azért, mert bántották őket. De ha gonoszak is, akkor valószinűleg bántották csufolták őket. Vagy ki tudja. Szegények....

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.25. 21:01:33

@Tylia cordata: Persze, sok ember csak csúffá válik, nem annak születik. Gyerekek közt kevés az igazán csúnya, én nem is ismerek, pedig jó sok kisgyerekkel találkozom.

De, aggszüzek, ez 100%, úgy értem, hogy valaki tette velük, h valamit nagyon megnyomoríthattak bennük még nagyon fiatalon, megalázással, és arra már csak pluszban jött minden más. Nem hiszem, h gonoszak lennének, inkább kissé bárgyúak, de ettől még nem kéne ilyen lehangoló embereknek lenniük.

Tylia cordata 2013.06.25. 21:30:37

@skarlát betű: szegények, akár egy regényt is (fikció) irhatnál róluk. Nem lehet, hogy nyugdijas apácák, akiket bántottak az ötvenes években v. a háború alatt?

Nálunk egy gimis osztálytársnőnk volt legendásan csúnya és nemigazán szerette senki se. Még csúnyább és depisebb lett azóta, amióta meghalt a férje, a mesebeli boszorkányoknál csak egy hajszállal szebb - de azért nem igazán gonosz, csak igen kicsi az önbecsülése.

.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.25. 22:00:03

@Tylia cordata: Fogalmam sincs, de sztem az apácák mind visszatértek a rendjükbe a 90-es évek elején - én ismerek párat, illetve inkább ismertem.
És attól, h valaki apáca, még lehet nagyon nőies.

Ha olyan legendásan csúnya volt, hogy ment férjhez? A pénzéért vették el? :)
Nekem volt egy tényleg nagyon csúnya osztálytársam, nem csak arcra, de testre is... Szóval van ilyen.

Tylia cordata 2013.06.25. 22:07:06

@skarlát betű: nem volt gazdag a csunya lány, nem volt buta sem, a férje egész normális kinézetű fazon volt és jól éltek egymással. De az arca, a teste is csunya volt, sőt régen ronda piros pattanások is voltak mindig rajta. Görbe volt a háta és kicsit csipőficama is volt. A haja meg mint a kóc. A lába csámpás. Ez is mutatja, hogy nem csak a szép lányok kelnek el.

mangalor 2013.06.25. 22:19:15

@Tylia cordata: Alain Delon? :) na, ő az egyik olyan híres/ismert férfi, aki sosem tetszett... mármint elismerem, h szép férfi, de sosem érintett meg. de el tudom képzelni, h a férjed külsőre igazán vonzó lehetett:) a humorérzék hiánya mindent tönkre vág, az biztos (még ha nem is párkapcsolatról van szó).
@skarlát betű: én is ismerek ilyen nőt, pár évvel idősebb, de együtt nőttünk föl, a szomszéd házban lakik. eleve nem egy szerencsés alkat, mert nagydarab, lomha járású, kissé trampli is, de okos, és gyors észjárású. az a fura, h már kislányként is mindig pikírt volt, később kifejezetten durva tudott lenni a szavaival, a szája pedig mindig lefittyedt, mintha lenézne mindent és mindenkit. soha semmi nem volt jó neki, nem tudott nevetni és örülni velünk (játszótéri bagázs), és saját elveit, gondolatait, saját magát mindig a miénk fölé pozicionálta. mindezzel együtt nem csúnya (nem szép), de taszítóvá teszi az egész élethez való hozzáállása, minden tette és szava. tudom, h az édesanyja mozgássérült volt (de mindig mosolygott rám, és annyira kedvesen tudott beszélni), egyedül nevelte, talán ebbe és az ezzel járó körülmények összességébe keseredett meg, nem tudom. sajnáltam én is egy darabig, aztán rájöttem, na, ebből biztosan végképp nem kell neki. olyannak láttam, mint egy magányos, sértett harcos. szerintem ezek az emberek sem csúnyák, egyszerűen taszítóak. nem tudom, mennyire tehetnek róla, sztem vastagon. nagy közhely, de mindenki a maga életét irányítja... ha nekik így jó, akkor így. választás mindig van, nekem is volna más választásom, lehet, h nem érné meg, de van.
illetve nemrég találkoztam egy fickóval, összefutottunk egy sportnapon, hát, szegénynek ritka diszharmonikus, már-már primitív vonásai vannak, plusz fakó haj, szem, bőr, és ráadásul elálló, kusza fogai is, amitől mókusszerű az arca. viszont szívvel-lélekkel tolta az órát, csodás a teste és nagyon-nagyon kedves, lelkes ember. nem mondom, h zsongtak a csajok körülötte, de azért voltak ott rendesen. nos, ő is tehetne még magáért, elmehetne fogorvoshoz, megcsináltathatná a fogait, nem teszi, nem tudom, miért nem. de a lényeg, h nem láttam csúnyának, az első sokk után abszolút megkedveltem:)
szóval, én tartom azt, h az arc és a test hibái, esetleges átlagszéptől eltérő jellemzői nem teszik csúnyává az embereket. oké, vannak nőietlen nők és férfiatan férfiak, de ettől még nem biztos, h csúnyák, pontosabban, ha csúnyák, nem ezért csúnyák. mert ezzel az erővel az összes dyke csúnya:) de nem azok ők sem. én úgy látom, inkább belső tulajdonságok teszik az embert taszítóvá, és mivel hirtelen az ember nem tud mit kezdeni az érzéssel, rámondja, h csúnya. én így látom.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.25. 22:20:56

@Tylia cordata: Mindig foglalkoztatott a téma, most is ismerek 2 olyan esetet (ovi), ahol a nők a jelenlegi állapotukban eléggé csúnyák (főleg, mert elhanyagoltak is), még csak meg se próbálnak javítani a dolgon. Az egyiket 1x láttam kisminkelve, az jelentős javulást jelentett, persze a széptől még így is messze volt :) De még ünnepségekre is szakadtan jön. A másik totálisan le van harcolva, négy gyerekkel...
És mindkettőnek kifejezetten jóképű pasi a férje.
Végül is vigasztaló, hogy tud ez így működni :)
De érdekelne, hogy mitől. Vagy, hogy kívánja-e őket a férjük így is, vagy a házasságnak ez a része teljesen elsikkadt.

Tylia cordata 2013.06.25. 22:37:58

@mangalor: nagyon szemléletes a leirásod!. Eszembe juttatja Francoise Mauriac Csók a leprásnak c. könyvét

Tylia cordata 2013.06.25. 22:46:01

@skarlát betű: magukkal szúrnak ki ezek az anyukák. Ők készitik elő a terepet arra, hogy F. a szeretőzés irányában térüljön el. Vagy lehet, hogy indirekt módon igy védekeznek a túlzott gyermekáldás ellen? Egy elnyűtt, elhanyagolt nőt legalább oly kevéssé kiván egy idő után a férje, mint az ápolt nő egy büdös alkoholistát, aki részegen bújik be a nótában megénekelt "szép paplanos ágyba". Erről meg az jut eszembe, hogy egy barátnőm ismerőse jóval fiatalabb a férjénől, jó karban van, ápolt és kedves, nagyon rendes nő. jószivű nő. Egy részeges, büdös bakter a férje, jóval idősebb és elég undok is. Gyerekük nem születik. És a nő szereti, dédelgeti a büdös baktert. Nem értjük a történetet. Szerintetek mi a magyarázat erre?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.25. 22:55:50

@Tylia cordata: Az egyik biztosan nem védekezik a gyermekáldás ellen, mert a 4. gyerek nem is rég született... És még mondta is, mennyire nem tudja elképzelni, h örökre lezárja ezt a szakaszt (mármint, hogy eldöntse, több gyerek ne legyen), annyira imádja a gyerekeket. Mintha ez lenne neki a szerelem, úgy hangzott :)
Mondjuk, lehet, hogy mostanra belefáradt :)

Van, aki annyira megveti magát gyerekkori dolgok miatt (mert elhitették vele: nem érdemel jobbat), hogy ragaszkodik a megalázott szerephez, lehet, hogy az ismerősöd is így van ezzel. Én se értek egy csomó mindent. Ha a múltját részletesen ismernéd, biztos megtalálnád a kulcsot.

mangalor 2013.06.25. 23:04:38

@skarlát betű: pont a múltkor tettél fel egy hasonló kérdést azzal kapcsolatban, hogy hány tökéletesnek tűnő házasság lehet valójában sivatag, szeretőzésre csábító vegetálás. hát, szerintem ezek a "csúf" nők nem sk vonzerőt gyakorolhatnak a férjükre. mi tudjuk a legjobban, h sem a gyerekek megléte, sem a közös háztartásban élés nem jelenti, hogy minden rendben, a szex jó és rendszeres, hogy van beszélgetés stbstb.
nem tudom, mert nem látom őket, de vélhetően, amikor összeházasodtak, még nem voltak elhanyagoltak, de legalábbis többet adtak magukra. az elhanyagoltságot egyébként sosem fogom megérteni, az a legkevesebb, amit az ember, egy nő megtehet magáért. nem havi több tízezres kiadásokról beszélek, egyszerűen az igényességről, tisztaságról. de persze ez is egy jó kérdés, a kifejezetten jóképű férj/apuka milyen igényszinttel rendelkezik. mert lehet, neki az is elég.

mangalor 2013.06.25. 23:14:07

@Tylia cordata: ez nehéz kérdés, nekem úgy tűnik,mint valami vezeklés vagy áldozat. meg vannak nők, akik meg akarják menteni a férfit, sztem mindannyian ismerjük a jelenséget; én majd leszoktatom az italról/drogról, miattam jobb ember lesz stb. aztán persze nem, de mire erre rádöbbennek, már késő (bizonyos szempontokból). addig is szeretik a gyengét, és erősnek érzik magukat mellettük.
de az is lehet, h tényleg gyerekkorban kell keresni a gyökereket, mert ott történt valami, ami miatt így tesz.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.25. 23:17:23

@mangalor: Tisztának tiszták, nem úgy értem az elhanyagoltságot. De hogy kozmetikusnál nem jártak az utóbb 10 évben, az erősen valószínűsíthető. Gondolok itt a bajuszkára, pl. És a ruháik is kétségbeejtőek tudnak lenni. Pedig nem vagyok extrém kritikus ebben, én se épp a divatosságomról lettem híres :P
Nem merem egy ilyen pasitól se megkérdezni, hogy ezt hogy viseli :P Lehet persze, h már rég be is szereztek maguknak szeretőt. Ki tudja azt...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.25. 23:21:10

@mangalor: Azért akarják megmenteni, mert valamelyik szülőjük ilyen volt, és rájuk testálta a feladatot, hogy megmentsék. Szegények nem tudnak ebből a teljesen reménytelen küzdelemből kilépni. Egyik rokonom is folyton meg akar menteni embereket (ő férfi).

mangalor 2013.06.25. 23:42:29

@skarlát betű: nem tudom, tényleg nem, nekem leszakadna a pofám, ha így jelennék meg valahol:) igaz, én a másik véglet, de az biztos, h a férj nem is pislog másfelé (ha pislog, mindig olyanokra, akik hasonlítanak hozzám).

sajnos, nem annyira értek a gyermek pszichológiához... de nagyon szomorú, amit írsz, és persze egyáltalán nem elképzelhetetlen, h így volt.
off, de egyszer eltévedtem egy blogra, ahol gyerekként bántalmazott felnőttek írhatták meg a történetüket. én viszonylag könnyen sírok, könnyen meghatódom, de ezeken a történeteken még azt sem tudtam. görcsbe szorult az egész testem, hogy lélegezni alig tudtam, amíg olvastam. iszonyú, egyszerűen iszonyú volt a sok sztori a lelki, testi bántalmazásokról, a megalázásról, kegyetlenségről, erőszakról, primitívségről. sokakat még mindig kezelnek, depressziósak, kényszerbetegek, paranoiákkal küzdenek... elmondhatatlanul szomorú volt.
szóval tényleg lehet összefüggés a Tylia által említett nő viselkedése és gyerekkori "élményei" közt, és annál szomorúbb, hogy az akkori élmények most sem engedik szabadon:(

Tylia cordata 2013.06.25. 23:56:34

@mangalor: tipikus alapképlet az alkoholista házaspároknál: a mindig megbocsátó (megbántott) nő, és az állandóan vétkező férj. Nehéz a kiút ebből mindkettejüknek, egyik generálja a másikat.

A gyermekek bántalmazásánál, kinzásánál, s a pedofilek tettei, az elrabolt gyermekek szexiparban történő "felhasználása', vagy szerveik kivétele a legszörnyűbb bűnök. Mégis, ritka a lebukás és a büntetés.

Az emlitett csúnya osztálytársam normális családban nőtt fel, egyetlen leányként, de a szülei is csunyusok voltak.. Férje halálát (aki közlekedési balesetet szenvedett, aztán évekig ápolta) máig sem tudta feldolgozni, ezért önmagát bántja - pl. nem csináltat meg egy rutinműtétet, próbáltuk győzködni, hogy jobb lenne a műtét, nem fog tudni járni. Azt mondja, neki jó már ezután a tolószék és az öregek otthona.
Gimis korában is önmagát hibáztatta, nyilván sokat csúfolták, de nem otthon, hanem nyilván az iskolában, az utcán.. Olyan ökölbeszoritott forma fej, kissé ormótlan test és a szemében bűntudat..

Tylia cordata 2013.06.26. 00:00:05

@skarlát betű: a magát elhanyagoló nő jelzése: a férj őt elhanyagolja, ezért már nem csinositja magát. Nem tud úrrá lenni az életén, a házasságán és a gyerekek közé menekül és egyre slamposabb lesz. A férjnél állandósul a szeretőzés, vagy felrugja családi életét, vagy nem. .

ghost recon 2013.06.26. 07:27:47

@Tylia cordata:

Részemről a megtiszteltetés, de hát -ahogy az egyik kiváló barátnőm mondta- érdemes valamire specializálódni.

Feromontika 2013.06.26. 09:43:42

@mangalor: @skarlát betű: Hatnak a gyerekkori tapasztalatok (nem kicsit), meg a családi tudatos/tudattalan minták. Ehhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy azért ma már sok módszer elérhető, amely segít felismerni, elengedni azonosulásokat, szerepeket. De motiváltnak kell lenni, hogy az ember keresse és meg is találja a számára megfelelő eszközt/terápiát.

pilar ternera 2013.06.26. 12:57:38

óóó, csak most találtam ide. :((
nálam a tartós kapcsolatok alanyai nem nagyon hasonlítottak egymásra, legalábbis külsőre. belsőre annál inkább. nem is működtek.
most minden más. mellette tanulom meg az igazi női létet (mert előtte mindig nekem kellett irányítanom, döntenem -elég volt!), ő pedig mellettem az igazi férfi létet. nagyon élvezetes egymás mellett tanulni. :)
a külsőt tekintve pedig annyi, hogy ő előtte nem is gondoltam, hogy fontos lenne, hogy egy férfinek szép teste legyen, de mivel neki az van, és úgy vonzott már idegenül is, mint a mágnes, most már tudom, hogy fontos nekem. mert folyamatos szexuális vonzerőt jelent, akkor is, ha csak rá gondolok. és persze más tulajdonsága is vonzó (még mielőtt megkapnám, hogy csak, a testére bukom), de rájöttem, h bizony ez is fontos nekem. és ehhez már le kellett élnem több, mint 3x évet! :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.26. 14:50:31

@Tylia cordata: Egyáltalán nem biztos, h a férj szeretőzni fog, mert retteghet annyira a lebukástól, hogy ezt ne lépje meg. Vagy csak néha sodródjon bele. Ehhez nem is kell elhanyagolt külső, elég, ha a szex nagyon távolságtartó vagy nincs, vagy "csak" érzelmileg üres az egész. Van, aki nem lép ennek ellenére sem más irányba, csak álmodozik róla.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.26. 15:51:23

@pilar ternera: És, ha ez a szép test már nem lesz olyan szép, még mindig vonzani fog?
A szép testre való fókuszálás azért veszélyes, mert ennél efemerebb dolog a világon nincs... Már, ha a klasszikus, érdek nélkül tetsző szépségre gondolunk. Nálam inkább úgy van, hogy akit szeretek, azt szépnek, legalábbis vonzónak, kedvesnek látom.

pilar ternera 2013.06.26. 16:03:03

@skarlát betű: persze, ez főleg az elején volt "fontos", amikor annyira még nem ismertem, de szexuálisan már akkor is vonzott. x év után, már nyilván nem csak a test számít, az elég kevés lenne.
és persze az is igaz, amit te mondasz, akit szeretek, azt szépnek látom. de nem bánom, ha esetleg nem csak én látom szépnek! ;)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.26. 16:12:05

@pilar ternera: Bánni nem kell, persze. :)
Az viszont szomorú lenne, ha csak az aranymetszés szabályainak megfelelő testeket tartanánk vonzónak és szépnek. :P

pilar ternera 2013.06.26. 16:35:38

@skarlát betű: ez már ízlés kérdése, nem is érdemes belemenni..
másrészt nagyon különböző lehet, hogy mit tartunk szépnek és mit tudunk szeretni (is).

mangalor 2013.06.26. 16:51:58

@skarlát betű: szerintem nem arról van szó, hogy a test előbb-utóbb megöregszik és már nem olyan feszes, izmos, esetleg felkúszik pár kiló, és akkor már nem is tetszik. hiszen a nőknél is megvan az, hogy a gyerekek kihordása megviseli a bőrt, a szöveteket, az egész külsőt átalakítja, aztán a klimax stb. de a kérdés az, h mekkora eltérést lehet a szeretettel kompenzálni, és ez nem jelenti-e a másik szeretetének "kihasználását". erre most nem találok jobb szót. mert te is írtad, h ha szeretsz valakit, akkor szereted mindenhogy, és ezt viszont is így tapasztalod. egyébként én is ezt tapasztaltam felém, viszont nem is voltam tartósan elhízott pl.:) és ez persze normális érzés, de ott van az unokanővérem, aki 160 centi és cirka 120 kiló, és mindenféle betegsége van már a súlya miatt, de még mindig azt mondja, minek fogyjon le, ha a pasija így is szereti (nem tudom, mennyi szex van). szóval ez egyfajta belekényelmesedés a dologba, amikor eltűnik az a fajta izgalom, hogy vajon tetszem még, mindent megteszek, h kívánatos maradjak? ehelyett van egy belenyugvás, h a másik így is, úgy is szeret.
szóval én inkább a saját magunk felé való megfelelést emelném ki, hogy mégis minek hízzak 20 kilót? Vagy ha már 20-szal több vagyok, nem tartozom annyival a testemnek, h jó karban tartsam? függetlenül mindenkitől, szerelemtől, szeretettől, mert ezt pl. lehet befolyásolni, ez olyasmi, amiért tehetünk, és jó érzés, ha eredményeket értünk el.
egyébként nekem van olyan "testi hibám", ami látható ugyan, bár még soha, senki nem akadt fönn rajta, szóval tényleg jó, h nem csak a tökéletes testű embereket tartják vonzónak:)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.26. 21:50:19

@mangalor: Nem vagyunk egyformák, ízlésben sem, biztos van, akinek az is iszonyú nehezére esik, h egy kevésbé feszes bőrt kívánatosnak lásson... Hogy miért van ez így, nem tudom. Hallok néha olyan sztorikat, hogy bizonyos pasik a nőiket folyamatosan a súlyukkal frusztrálják (miközben ezek a nők tök vékonyak, max nem annyira, mint 20 évesen, kb 5 kg a különbség). Sztem ez nem is a súlyról szól, hanem játszma, bizonyos nők hagyják magukat ezzel terrorizálni, vagy valami más megalázó dologgal, mert nem hiszik, hogy megérdemelnék, hogy szeressék őket.

Ha meg kell erőszakolnod magad, h kívánj valakit, ne kívánd. Vagy kívánod 20 kilóval nehezebben is, vagy nem. Ennyi. Nem lehet rávenni senkit arra, hogy kívánjon, én biztos nem is próbálnám meg. Az illata, a hangja, az nem változik, én elsősorban erre indulok be, nem a látványra :) Jó, vannak látványok, amelyekre igen, de azt most nem ecsetelném :)

Aki fogy, az pedig saját maga miatt tegye elsősorban, ha nem érzi jól magát a bőrében. (Én ezért szoktam csinálni.) Persze, minden kapcsolat más, lehet, h van, ahol ezen múlik a szexuális élet, én sose tapasztaltam, h ezen múlt volna.

mangalor 2013.06.26. 23:02:20

@skarlát betű: érdekes, h írod ezt az illat dolgot, mert ez volt az első jel nálam. mármint, korábban ha a férj elment otthonról, a használt pólójával aludtam, hogy legalább az illata velem legyen. és egyszercsak azt vettem észre, h megváltozott az illata... és azóta van tulképp ez a lejtmenet.
az én testfasizmusom sztem abból eredhet, h gyerek-ifikoromban (tehát elég sokáig) versenyszerűen úsztam, és ott csupa gyönyörű testű pasi volt csak:) és valahol mindig azt az alkatot, testet kerestem, az volt a minta, az összehasonlítási alap:)
valószínűleg igazad van, ha kívánnám, ha szeretném a férjet, nem okozott volna gondot a szex úgy sem, h 20 kilóval nehezebb volt. de látod, már azt is elfelejtettem, milyen kívánni valakit érdek nélkül...

ghost recon 2013.06.27. 07:37:58

@mangalor:

Mármint hogy érted a testi hibát?

t7.hu/0j34

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.27. 09:30:20

@ghost recon: Nem mindegy?

@mangalor: Biztos másképp alakul az ember ízlése, ha valamilyen sportot űz. Van egy barátnőm, aki ugyancsak kizárólag a saját sportjára jellemző alkatot keresi, úgy vettem észre, pedig már évek óta egyedül van... Jobb lenne, ha engedne ebből az igényből, hiszen iszonyú sok pasit kizár a lehetőségek közül csak a testalkata miatt, aki lelkileg teljesen jól passzolna. Persze lehet, hogy ezen nem lehet akarattal változtatni, mint ahogy én se tudom szellemileg alább adni, pedig volt, hogy megpróbáltam, de egyszerűen működésképtelen a dolog. Viszont a szellemieket sokkal többre is tartom, mint a testi tulajdonságokat, az agyam abszolút arra ugrik :)
Nyilván nem elég, ha valaki szellemileg izgat, azért a testi is kell hozzá, de nem alkat-, hanem illatfüggő :)

Nem hiszem, h F-ed illatanyaga változott meg, a te agyadban állt át valami, hogy pontosan mi, arra millió magyarázat van.
Most olvastam el a posztban is említett könyvet, nem, mintha igazán hinnék abban, hogy egy állóháborúvá változott házasságot vissza lehet vinni az egymás iránti rajongásba, de a szerző esküszik rá, hogy neki többször sikerült. Nekem éppen az a problémám a könyvvel, hogy a szexet szinte nem is érinti, pedig a másik iránt érzett düh a testének elutasításával is együtt tud járni, és abból sztem nincs visszaút. Lehet, h mint szegény gyermeket, pátyolgatod, de nem fogod megkívánni - sztem. Amúgy én ezt a pátyolgató szerepet is teljesen meguntam, túl sokáig volt benne részem, és még most is ez lenne az elvárás. Miközben én nem kaptam pátyolgatást senkitől, egészen a szeretőzésig. Szóval abban igaza lehet a pasinak, hogy a gyerekkori hiányaink pótlását várjuk, de hogyan illik a képbe az erotika?

ghost recon 2013.06.27. 09:31:38

@skarlát betű:

Ez egy vicc volt, te! Nézd meg a linket!

Bár viccet magyarázni...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.27. 09:44:45

@ghost recon: Akkor vmi szmájlival jelezhetted volna. Most néztem csak meg, de nem találom olyan nagyon viccesnek, más a humorérzékünk :P

ghost recon 2013.06.27. 10:07:20

@skarlát betű: Luc Besson The fifth Element c. filmjében szerepeltek mangalorok.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.27. 10:11:01

@ghost recon: Pedig azt a filmet vagy 3x láttam, de a lények nevét nem jegyeztem meg.

ghost recon 2013.06.27. 10:37:22

@skarlát betű:

Oké, semmi gond, éppen itt meséltem egyszer valakinek, hogy nekem ilyen a memóriám.

pilar ternera 2013.06.27. 10:58:57

...és a mangalorok nem harcolnak a vezér nélkül!
akar még valaki tárgyalni? ;)

ghost recon 2013.06.27. 11:02:07

@pilar ternera:
Az egy nagy jelenete volt a filmnek.:D

pilar ternera 2013.06.27. 11:03:28

@ghost recon: igen, nagyon jó kis film! :) csak azt a nőt tudnám benne feledni....

mangalor 2013.06.27. 11:26:32

@ghost recon: hehehe:D
nem így értettem, mondtam, h észrevehető, de nem nagyon akadnak fenn rajta, max megjegyzik, h valamiért furcsa, néha rákérdeznek (én sem csinálok nagy ügyet belőle, ha a pontos körülményekre vagy kíváncsi, megírom priviben). de semmiben nem akadályoz meg, max bizonyos dolgokat (sportban) nem tudok megtenni, de már nem is vagyok élsportoló, tehát nem számít. és nem is az a lényeg rajtam:)
Az ötödik elem az egyik kedvenc filmem (egyébként is sci-fi rajongó vagyok), és egyébként a mangalor nagyon szerethető karakter függetlenül attól, h nem túl eszes, és reménytelen dolgokért harcol. de valszeg éppen ezért kedvelem:)
@skarlát betű: ez a pátyolgatás dolog általános, úgy látszik. kíváncsi vagyok arra a könyvre, majd megveszem, elolvasom (most megrendeltem a szeretős/házasságost MM-től)... a szex egyébként a pszichónál sem nagyon került elő, úgy láttam, ill. mondta is a nő, h ez teljesen egyértelmű, h ha lelkileg egy házasság ilyen problémákkal küzd, nincs gyöngédség, egyensúly stb. akkor ott a szex sincs rendben, nem is várhatja el egyiik fél sem, h működjön... és visszafelé ezt nem lehet megoldani. tehát addig nem érdemes a szexről beszélni, míg a lelkiek, a kapcsolat nincsenek rendbe téve. ha a férjedhez visszatalálnál, mint valódi társhoz (vagy rátalálnál), akkor valszeg a szexhez való hozzáállásod is változna. szóval a házasságban nem a szex az első számú "kötőanyag", ezért nem szól róla sztem a könyv. az más kérdés, h a rossz szextől igenis mehet tönkre kapcsolat. van szexológus ismerősöm, mesélt 1-2 döbbenetes dologról... de elég csak megnézni mondjuk a nlc szakértő válaszol (vagy valami ilyesmi) rovatát.

mangalor 2013.06.27. 11:29:23

@pilar ternera: ó, igen! épp a minap adták egyébként vmelyik csatornán, gyors betettem DVD-n... kb 50x láttam már, de nem tudom megunni:)
Lilu Dallas, Multipass:)

ghost recon 2013.06.27. 11:30:34

@mangalor:

Az Ötödik elem szerintem nem sci-fi, de mindegy, én is szeretem.:)
A mangalorok meg olyanok, mint a KDNP-s parlamenti képviselők.:D

mangalor 2013.06.27. 11:30:50

@pilar ternera: sztem pont jó volt a szerepre, cuki kis nő, és Bruce Willis-szel működött a kettősük.

mangalor 2013.06.27. 11:36:22

@ghost recon: hát, nem tudom, sztem egy szórakoztató eksön sci-fi, de ezen nem veszünk össze:)
politikában nem vagyok otthon, de a mangalorok azért elég tökösek...

ghost recon 2013.06.27. 11:37:00

@mangalor:

Maradjunk annyiban, hogy Millát Besson sem az átütő színészi játékárt szerette!:D
Összesen egy arca van.:)

ghost recon 2013.06.27. 11:38:43

@mangalor:
Nem így értettem.:) Ostobák, mint a főd, de azt szívvel-lélekkel.:)
Én inkább fantasy-actonnek mondanám.
A véleményem az, hogy a sci-fi nem nélkülözhet némi tudományos hátteret.

pilar ternera 2013.06.27. 11:43:51

@ghost recon: pontosan. egyértelműen azért volta filmben, mert akkor együtt futottak. (még most is?)
és az az egy arc sem túl kifejező. :)
szerintem inkább, mint a Jobbikosok. kérdezés nélkül nyomják a piros gombot. ;) de a politika itt off!
@mangalor: ezen nem fogunk összeveszni, tőle függetlenül jó film! :)

mangalor 2013.06.27. 11:45:15

@ghost recon: persze, de ez bőven elég volt ebbe a filmbe:) tudom, a felesége is lett Besson-nak, de ennél nagyobb melléfogása sose legyen egy rendezőnek:)

mangalor 2013.06.27. 11:52:34

@ghost recon: :DDD
sztem a sci-fi elég tág műfaj és a filmben is van némi tudomány, még ha főként tárgyak szintjén is (Asimov írásaiban sem volt mindig szó szerint vett tudomány, néha csak bizonyos vélt jövőbeni emberi/kulturális stb. változások társadalmi következményeit boncolgatta, és az is sci-fi...)

bocsánat az off-ért SB!:)

ghost recon 2013.06.27. 11:59:35

@pilar ternera:

Nem beszélve a néhány évvel később Jeanne d'Arc-ról, ami már tényleg szégyen volt. És éppen Jovovitch miatt, többek között.

Mert mondjuk Tchéky Karyo, vagy Vincent Cassel abban is jó volt.

pilar ternera 2013.06.27. 12:08:49

@ghost recon: ne is ragozzuk! az ilyen Kaptár-féle borzalmakban még elmegy, azokat úgyis kihagyom. :)

mert ők tényleg jó színészek.

a blog témája kimerült, hogy ennyire off-ok vagyunk?

ghost recon 2013.06.27. 12:09:07

@mangalor:

Reméljük nem veszi rossz néven.:D Valahogy vegyük bele, hogy valamikor a jövőben megcsalnánk valakit egy wookie-val!:D

pilar ternera 2013.06.27. 12:16:08

@ghost recon: :D:D:D:D

hát kell a szőr egy hapsin, de azért az már túlzás!

de gondolkodom, hogy ki jöhetne szóba! :)

ghost recon 2013.06.27. 12:19:30

Férfiaknak esetleg Sonia a medve a Madagascar 3-ból.:D

mangalor 2013.06.27. 12:24:51

@ghost recon: fene az ízlésedet:) Sonia... dehát ő is szerethető, hiszen szegény Juliannek egészen elvette az eszét, még uralkodni is elfelejtette gy ideig:D

ghost recon 2013.06.27. 12:28:47

@mangalor: Igen, vonzóan szőrös, büdös, és félkegyelmű is.:D

mangalor 2013.06.27. 12:41:12

@ghost recon: ó, ha tudom, h a férfiaknak ez kell, nem töröm magam :P

ghost recon 2013.06.27. 12:42:33

@mangalor:
Ha makikra vágyol, csak tessék!:D

mangalor 2013.06.27. 12:59:08

@ghost recon: akkor marad a kozmetikus:)
közben eszembe jutott (pedig teljesen evidens), h Asimov is írt hűtlenekről, sőt, még a posztba is beleillik: a solariai Gladia Delmarre és a földi Elijah Baley nyomozó kapcsolata pl. ilyen (mindketten házasok voltak)...sőt, szépen megfigyelhető, mennyire más karaktereket választottak szeretőnek, mint társnak ;)

pilar ternera 2013.06.27. 14:38:33

mangalornak találtam valakit, akivel tuti, hogy nem terelődik érzelmi síkra a szeretői kapcsolat: Gigolo Joe!

na? ;)

mangalor 2013.06.27. 15:08:31

@pilar ternera: yeah! :)
(és azt már tényleg csak zárójelben, h Gladia szeretője/élettársa Baley után szintén egy az emberhez megtévesztésig hasonlító robot volt, aki minden tekintetben kielégített szexuális vágyait...)

pilar ternera 2013.06.27. 15:13:35

@mangalor: tudtam én! :)

ghost, te mit szólnál Galatea-hoz? vagy legyen kicsit okosabb? :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.27. 15:38:50

@ghost recon: @mangalor: @pilar ternera: Hát valamelyikőtök írjon sci-fi hűtlenséges vendégposztot, én erre nem tudok vállalkozni. Bár szeretem a sci-fi-t, de annyira nem vagyok benne, hogy érdemben hozzá tudjak szólni :)

Az ötödik elem max sci-fi paródia, épp, hogy semmi oka tudományosnak lenni sztem :)

dzsemfixir 2013.06.27. 15:48:08

ha scifi, akkor a nem tudom melyik adón állandóan étlapon lévő szexrobotokról is írjon a megbízott jótollú :)

szeretőtartás a spejzban, lehet ez lenne a megoldás.

mangalor 2013.06.27. 15:49:22

@skarlát betű: Huxley Szép új világ c. könyve pl. egy csomó poszt témáját felöleli. én sajnos nem vagyok akkora spíler, h komoly posztot írjak a témában:)

ghost recon 2013.06.27. 15:50:32

@pilar ternera:

Ki mondta, hogy én keresek valakit?:D

ghost recon 2013.06.27. 15:52:08

@mangalor:

Huxley egyébként is nagy csóka volt. Muszáj lenne kicsit újraolvasnom.

pilar ternera 2013.06.27. 15:55:32

@ghost recon: senki, de azt hittem játszunk. :)

ghost recon 2013.06.27. 16:02:46

@pilar ternera: Persze hogy játszunk, nem akartalak bántani.:)
Én azért egy kicsivel okosabbat és szebbet szeretnék, mint Galatea.:)

pilar ternera 2013.06.27. 16:12:52

@ghost recon: nem bántódom meg ilyen könnyen. :)

oké, akkor kénytelen leszek a szexi-okos-domina vonalon elindulni: Serleena ??? ;)

mangalor 2013.06.27. 16:19:07

@pilar ternera: alacsony, nőies nők a gyengéi, ha jól emlékszem:)

pilar ternera 2013.06.27. 16:25:19

@mangalor: alacsony is, nőies is, minden stimmel. tekintsünk el attól, hogy egy százkarú, nyálkás ribanc. :)

mangalor 2013.06.27. 16:33:16

@pilar ternera: hát, nem tudom, ha alacsony nőiesre gondolok, nem Serleena jut eszembe... inkább Pricess Aura:)

pilar ternera 2013.06.27. 16:58:39

@mangalor: de tud valami extrát Aura? mert Serleenaval mindenképp megvan az az izgalom, hogy vajon bedugja-e a csápját az egyik fülébe úgy, hogy a másikon jön ki? ;)

mangalor 2013.06.27. 17:22:07

@pilar ternera: igazából nem ismerem annyira a Flash Gordon sztorit, de a 80-as években készült film, amihez a Queen írta a zenét, abban Ornella Muti játszotta Aurát, és gyönyörű volt benne:) (mikor nem?)
ha jól emlékszem, boszorkányos képességei voltak... de ennek utána kéne nézni.
sajnos kevés a női sci-fi karakter... még szóba jöhet Princess Leia is. hehehe. Illetve, ha már Huxley, akkor Lenina, ő kiválóan szexelt, nem volt irigy, és a területén kiváló munkát végzett... viszont beszélgetni nem szeretett annyira.
Serleena csápjait nem tudom, melyik férfi érezné kívánatos vagy izgalmas extrának:) éppenséggel nem biztos, h az ágyban csak a fülébe dugná a csápjait...hm:P

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.27. 19:48:12

@mangalor: Na, ebben nem hiszek, h vissza lehet találni, sztem nem lehet, de mindenki a saját élményeiből indul ki. Ha valaha volt olyan egységélmény a házastárssal, amelyben a lelki és a szex rész is működött, akkor esetleg, bár akkor se hiszem, mert 2x nem lépünk ugyanabba a folyóba, egyszerűen elmozdulunk abból az állapotból, és visszakanyarodás nincs, csak egy másik állapotot lehet elérni.
Sokszor még abban az esetben is kifárad a szex, ha a két ember lelkileg összhangban tud maradni. Vagyis a lelki visszatalálás, ha van, akkor se biztosítéka a szexuálisnak.

A könyv szerzője nagyon konzervatív, lelkésznek indult, úgyhogy nem csoda, ha nem sokat beszél a szexről, csak úgy, mellékesen említi. Szerinte pl aki frigid, aszexuális, az csak elfojtja magában a természetes szexualitást (gyerekkorában nem fogadták el a testét, emiatt), de ha ezeket a sebeket begyógyítja a házastársa, akkor rá fog találni a teljességre, erotikusan is. Az valahogy fel se merül, hogy a kedveskedés, és pátyolgatás szexuális szempontból közömbös lehet, esetleg kontraproduktív...
Szóval ez a rész nekem nagyon sántít.

mangalor 2013.06.27. 21:54:17

@skarlát betű: tudom, h te nem hiszel benne:) igazából most már én sem hiszek benne... addig viszont még visszafordítható szerintem, amíg a sérelmek nem értek el egy olyan pontot, hogy minden mindegy lesz. amikor az ember elengedte a kapcsolatot, amikor már nem akar tenni érte, akkor mindegy. ez a könyv valszeg olyanokhoz szól, akik még akarnak valamit kezdeni a kapcsolatukkal, gondolom.
a szex meg egy külön dolog, én megtanultam máshogy kezelni, neked eleve nem volt igazán jó élmény, tehát nem is nagyon igyekeztél, hogy a többi által ez is helyre jöjjön. igazából nem lehet tudni, h ki mitől nem akar szexelni... ott vannak a szüleim, tudom, bizarr, h anyámmal mi erről beszélgetünk, de ő mesélte, h apámmal nem volt túl gyakori a szex a kezdetekkor sem. később kiderült, h apakomplexusos, tehát legelsősorban a biztonságra törekedett párválasztáskor, a szex csak addig volt fontos, amíg gyerek lett belőle, később a 20. helyre került. és azt hiszem, ha volt is konfliktus köztük ebből, azt mindig felülírta a család, mármint, h egyébként nagyon jól érezték magukat együtt. tehát, valszeg ők többször visszataláltak egymáshoz. azt persze nem tudom, apámnak volt-e szeretője... nyilván nem tudom elképzelni, de ettől még lehetett:) anyámnak viszont szinte biztosan nem volt.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.27. 22:03:46

@mangalor: Persze, nem is azért olvastam el, mert nekem szólna, csak, mert érdekelt :)

Van, akinek nem igazán fontos a szex, én skorpió vagyok (ha ez számít), nekem extrém fontos. De egy időre én is meggyőztem magam arról, hogy á, nem olyan érdekes, vannak más dolgok... Próbáltam javítani, mikor már nagyon a küszöbén voltam, hogy lépnem kell, tényleg bevetettem mindent :(

A fene se tudja, hány ember hal meg úgy, hogy sose szexelt egy jót, és még csak nem is sejtette, hogy milyen jó lehetett volna valakivel. Mert sose tette meg azt a lépést. Én örülök, hogy nem így fogok meghalni :)

Víz Ivó 2013.06.28. 07:26:16

@mangalor:

azt írod, megtanultad másként kezelni a szexet. ez, eddig és számomra. a legérdekesebb részlet :-)
miként kezelted annakelőtte, és miként azután, hogy a párkapcsolatod rendbehozását tekintetted célnak?
ha valamiről beszélgetni kellene a gyerekeinkkel, akkor a saját jó és rossz tapasztalataink a szexel kapcsolatban, egy párkapcsolaton belül változó szerepével kapcsolatban lehetne a kiindulópont. nekem nagyon tetszik, hogy ilyesmikről is beszélgetsz anyáddal. egy kicsit sem bizarr :-)

ghost recon 2013.06.28. 07:39:21

@pilar ternera:

Jöhet Sarlena. Amilyen nőkkel én már jártam, azt hiszem tudnám kezelni.:)

ghost recon 2013.06.28. 07:42:15

@mangalor:

Princess Leilát meghagynám Han Solonak. Kivéve, ha Lois Griffin alakítja.

pilar ternera 2013.06.28. 08:20:43

@mangalor: mivel egy wookie volt az alapötlet, nekem csakis robotok/földönkívüliek jutottak eszembe, normál emberi lények kizárva! :)))

szerintem sem bizarr kicsit sem, hogy beszélgetsz anyukáddal ilyesmiről is! én is szoktam, teljesen természetes.

@ghost recon: én bíztam benned, hogy megbirkózol vele! ;)

ghost recon 2013.06.28. 08:23:42

@pilar ternera:

Azt nem mondtam, hogy nem törne bele a.. .izé... bicskám. De minden esetre szép misszió lenne.:)
Nem ő lenne az első nő az életemben, akivel életveszélybe kerülnék.

ghost recon 2013.06.28. 08:33:08

@pilar ternera:

Egyébként ha szabad a gazda, és nem kell földönkívülit választani, akkor nyilván az In Time-ból a főszereplő mamája kéne.

pilar ternera 2013.06.28. 08:41:18

@ghost recon: ő 13. a Dr. House-ból, nekem inkább abban van meg. de tényleg nem rossz! ;)

de sajnos ezt megóvom, mert a film nem sci-fi és a mama nagyon is ember! maradjunk csak a bizarr vonalnál!

ghost recon 2013.06.28. 08:56:29

@pilar ternera: Pontosan! A tizenhármas!:)

Na és Pris, a Blade runnerből?

pilar ternera 2013.06.28. 09:07:48

@ghost recon: hát, abból a filmből már semmire nem emlékszem, de Daryl Hannah-ról elég "emberi" emlékeim vannak. embert játszott benne?

felajánlom még az Alien 4-ből a klónozott Ripley-t (csakis ebből a részből, mert a többiben még ember!) vagy Cole-t, a robotcsajt. ennyi, most már ne válogass tovább! ;)

pilar ternera 2013.06.28. 09:37:27

@ghost recon: ha robot, akkor okés, bár a ízlésed miatt sztem sürgősen keress fel egy szakembert! :P
egyébként egészségedre! :)

ghost recon 2013.06.28. 09:59:54

@pilar ternera:

Jajmár! Az én ízlésem rendkívül szerteágazó.

Tylia cordata 2013.06.28. 12:07:55

@skarlát betű: 2 napra elutaztam. A bakter feleség témában válaszolok. A nő ftanult, értelmes, jól ápolt, kicsit dundi nő, jóval fiatalabb F-nél. Vallásos. Semmi gyerekkori probléma nincs a háttérben. Az ok inkább az lehet, hogy kis település, kis választék.

Tylia cordata 2013.06.28. 12:22:31

@ghost recon: Huxley sok könyvét kiadták magyarul az elmult pár évben, még kaphatóak. Angol eredetiben a Libriben találtam párat. A Brave New World-t 16 évesen olvastam volt. Kb. 90 éve irta. Alapmű. Útmutató a mai világ átlátásához.

ghost recon 2013.06.28. 12:39:16

@Tylia cordata:

Ugye?

Egyébként le is lehet tölteni a könyvei nagy részét. Én már jobban szeretk úgy olvasni.

Tylia cordata 2013.06.28. 12:55:44

@ghost recon: Én csak a Szép uj világ egy részét találtam meg a neten, amikor egyszer hirtelen rákerestem. Igaz, az pár éve volt.

mangalor 2013.06.28. 14:01:38

@Víz Ivó: megtanultam, hogy nem kell szerelmesnek lennem a férjembe ahhoz, h szexeljek vele:) ez egyébként elég nehéz volt, mert kvázi aktussá kellett alacsonyítani a szeretkezést. de vagy ez vagy a szexmentes lét... na, te mit választanál? mivel nem tolonganak az ajtóm előtt jobbnál jobb pasik, h szeretnének lefeküdni velem és bebizonyítani, h milyen csodás szeretők, ezért kénytelen voltam átállítani magam.
Hogy a kérdésedre konkrétan válaszoljak, annak előtte, h "romantikus" értelemben közömbössé váltam iránta, természetesen odaadó, kedveskedő, az ő extrább igényeit (is) messzemenően kielégíteni vágyó, őrült dolgokra is képes szerelmese voltam. extra élvezetek extra helyszíneken, napi 5x. amikor jöttek az egyre mélyebb völgyek, és ezzel párhuzamosan szedte fel a kilókat is, teljesen visszaesett a vágyam, kb. olyan kedvvel mentem ágyba, mintha foghúzásra, és egyszerűen undorodtam magamtól, tőle az egésztől, utána sokszor sírtam. próbáltam szeretni, emlékezni arra, h miért szerettem belé, mi az ami jó benne, bennünk, de amikor nihil van, akkor felesleges. aztán azért szép lassan mindig visszatornáztam magam, beláttam, h én vagyok a hibás a nagy igényeimmel stb. és akkor a szex is jobb lett, nem annyira zavart a súlya sem, de a szerelmeskedés lassan végleg odalett. kb. mint egy tornagyakorlat. és van a most, aminek eléréséhez majd' másfél év kellett, amikor is teljesen függetlenítettem magam attól, h valaha ájultan imádtam, és egyszerűen technikai sportként fogom fel a szexet. elég jól működünk együtt, ismerjük egymás igényeit, és így, h elmondtam, ne számítson tőlem szerelmes összebújásokra, odaadásra, csak kielégülésre (és ezt meg is értette) és lehetőleg próbáljunk minél magasabbra tenni a lécet, igazán nem lehet okom sok panaszra. csak ennek a hátulütője az, h személytelen. mintha vennék magamnak pár orgazmust a testemmel.

nem tudom, h majd a fiaimmal hogyan tudok erről beszélgetni... ez anya-lánya közt inkább előkerül, könnyebb is róla beszélgetnie két nőnek. azt mindenképp szeretném majd valahogy megértetni velük, h az, h ők 2 perc alatt elélveznek a paplan alatt, nem jelenti azt, h a nők is... szeretném, ha tudnák, mire kellene figyelniük, hogyan kezeljék a másik nemet, de persze egyelőre ezek tervek, és csak egy-egy mondattal utalok rá, hogy mennyire más egy lánynak.
anyámmal meg azért nehéz, mert ő más kor gyermeke, ő a legjobb barátnőinek sem beszélt soha a szexről. igazából büszke voltam rá, h velem mégis eljutott idáig:)

pilar ternera 2013.06.28. 14:09:57

@mangalor: olyan furcsa és egyben szomorú is, amit írsz. az még mindig nem derült ki számomra, hogy az ájultan szerelmes állapot mitől múlt el ennyire? mert gondolom nem csak a súlya miatt. és valahogy egyszerre múlt el mindkettőtöknél? csak, mert írod, hogy ezt a helyzetet ő is gond nélkül elfogadja...
bocs a faggatózásért, de nagyon érdekel, hogy az ájultan szerelmes állapot milyen csapdákat rejthet, még akkor is, ha minden kapcsolat - és a benne szereplők is - más.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.28. 14:26:59

@mangalor: Mennyi ideig tartott az ájultan szerelmes állapot amúgy? Bizonyos hagyományok szerint 3 évnél tovább nem tart :) Bár én már azt is kétlem, ha együttélés van. Ha külön laknak, akadályok tornyosulnak előttük, akkor hosszabban fennmaradhat a vágyakozás. Erre persze van pár elmélet, kémia is, hogy elmúlik, ha nagy adagokban kapod, egyszerűen immúnis lesz az ember arra, amiből bőven részesül. Ha megfosztják tőle és csak kis adagokban kapja, akkor meg függő.
A házasság tökéletes a szerelem meggyilkolására :)

Én még azt se ecsetelhettem magamnak, hogy mitől szerettem bele F-be, mert bele se szerettem. De ha legalább a szex valaha jó lett volna, ez nem zavart volna annyira. Végülis szexeltem én már kellemeset olyannal, akibe nem voltam szerelmes, szerintem az élvezet nem ezen múlik.

Nem hiszem, h a szülőnek kellene részletesen beszélnie a szexről a gyerekével, ez zavaró lehet nagyon. Én se szerettem volna, ha velem beszélnek. Egy jóbarát (érettebb tapasztaltabb) barát sokkal megfelelőbb erre. Mondjuk, akár a szülő korosztálya. De akivel kapcsolatban a gyerekben nincs az az incesztus-tilalom, ami normális esetben vérrokonnal szemben fennáll.
Mert csak nagy vonalakban beszélni róla nem sokat segít, részletesen viszont visszatetsző lehet.

Víz Ivó 2013.06.28. 14:45:21

@mangalor:

köszönöm az őszinte választ.

igazán kiváncsivá tettél, hogy mit is mondanál, ha nem tartana vissza valami, a fiaidnak? mit lehet megtanulni egy olyan felnőtt pártól, akiknek eleinte a napi 5 együttlét, az extra helyzetek is megvolt csőstől, aztán orgazmusbegyűjtő sportfoglalkozássá szelidítődött a szexuális élete? Most is tudsz valamit, amitől jobb lenne a szex otthon? A férjed nem jött rá ugyanerre? Vagy hiába kéred, jelzed, élvezed a néha felbukkanó megoldást? Mi hiányzik a szexből? Az orgazmus megvan, azt írod, de akkor mitől nincs kielégülés? Mi marad el? A férjedet kielégíti ami kialakult? Mit tehetne a te elégedettségedért szerinted?

mangalor 2013.06.28. 14:46:13

@pilar ternera: a férjemnél nem múlt el, ezért is volt nehéz megértenie, h ne úgy kezeljen szex közben.
ez egy nagyon hosszú folyamat volt (sok év), és én nagyon sokáig küzdöttem. az ok nem konkrét, és ha leírom picsogásnak tűnik, főleg férfiak szemében. magamra hagyott, ennyi. nem társként bánt velem, hanem kiszolgáló személyzetként, akinek mellesleg az is a dolga, h lefeküdjön vele. nem akarom ennél részletesebben, mert uncsi. nem beszürkült a kapcsolat, hanem társas élet hiányában elhalt. amikor sokat vagy egyedül, a gyerekekkel, akkor egy idő után rájössz, h igazából egyedül is megy minden, és a férj szépen lassan átváltozik daliából pénzforrássá. fujj, de undorító vagyok, tudom. a romantika elmúlik, és marad a rögvaló.

ghost recon 2013.06.28. 14:51:04

@mangalor:

És mit szól a férjed?
Isten ments' hogy támadásnak vedd, de én biztosan nem csinálnám ezt.

mangalor 2013.06.28. 14:54:55

@skarlát betű: tovább tartott 5 évnél, ez biztos:) akkor kezdődött a megingás, amikor a féléves első gyerekünkkel itthon maradtam, ő pedig el külföldre. nem lett volna kötelező, a karrierje szempontjából viszont szükséges volt. 2 évig ingajárat, csak hétvégente találkozás, ami eleinte izgalmas volt, de igazából hosszú távon nem jó. hazajött, és mint a háborúból hazatérő ejtőernyős... és az egy nap, amit együtt tölthettünk, arról szólt, h ő fáradt, kimerült. hát ez a tökéletes szerelemgyilkosság.
az őrület megszűnt, de aztán jött fellángolás, újra együtt külföldön stbstb.

jó, hát én sem arra gondolok, h fiam ide dugd meg oda, meg a kezeddel így, a nyelveddel úgy:) inkább a lelki oldalát megfogni, h tudják, nem ugyanolyanok, és a lányoknak másra is szükségük van ahhoz, h élvezzék az együttlétet... de mondom, még nem dolgoztam ki a tervet:)

pilar ternera 2013.06.28. 14:59:56

@skarlát betű: nem értem, hogy ha se szerelem, se jó szex nem volt, akkor miért mentél hozzá?

szerintem az a fajta rossz érzés, ami a szülő-gyerek kapcsolatban benne lehet, csak különböző nemű kapcsolatokban érvényes. anya-lánya viszonyban simán működhet. vagy akár apa-fia viszonyban is el tudom képzelni, bár arról nincs tapasztalatom.

@mangalor: én ezt megértem és nekem nem tűnik picsogásnak (talán mert nő vagyok?), de azt nem értem, hogy férjed ezt hogy bírja...

ghost recon 2013.06.28. 15:03:49

@pilar ternera:

Mondjuk ezektől a beszélgetésektől egy bizonyos szinten én is tartok kicsit, ugyanis egy sajátos ok miatt mindkét fiamnak én vagyok a barátja, és nekem kell velük beszélgetni mindenről. Konkrétan a szexről még csak igen nagy vonalakban, de majd eljön a célzottabb kérdések ideje is.

mangalor 2013.06.28. 15:07:19

@ghost recon: mit szól? a helyzet az, h ő pontosan tudja, h ebben az egész helyzetben ő milyen vastagon hibás. mi sokat beszéltünk erről, és végül is azt mondtuk, elválni ostobaság lenne (én nagyon szerettem volna, mert nem akartam ebbe a helyzetbe hozni), így keressünk kompromisszumos megoldást.
ez a kompromisszum.

(megpróbálok majd válaszolni mindenkinek, de most "dógomvan":)

pilar ternera 2013.06.28. 15:08:27

@ghost recon: az igazán mély beszélgetések ideje szerintem felnőtt korban jön el. amikor már a gyerek is túl van egy sereg tapasztalaton és már nem tanácsadás jellege van a dolognak, hanem inkább tapasztalatcsere. nálunk legalábbis így volt. és az volt az érdekes, hogy mindketten meg tudtuk lepni a másikat! :)
amiről most te beszélsz, az még a "pirulós" korszak, amikor a gyerek alig mer kérdezni, de mégis megteszi (persze, csak ha van bizalom a szülő felé)

ghost recon 2013.06.28. 15:10:27

@mangalor:

Mit mondhatnék... nem irigyellek titeket.
Nem tudom, mennyire jó dolog az, hogy egy elkövetett hibáért, egy elhibázott életvezetésért, egy kellemetlen periódusért esetleg életfogytig büntessétek egymást.

Víz Ivó 2013.06.28. 15:10:32

@mangalor:

egyátalán nem picsogás, ne hidd! férfi létemre is értelek. tudom mit beszélsz.

pilar ternera 2013.06.28. 15:11:45

@mangalor: az egy dolog, hogy az ember belemegy egy kompromisszumba (ésszel meghozott döntés), az meg egy másik, hogy érzelmileg hogyan birkózik meg vele. ezért írtam, hogy nem értem, hogy bírja, hiszen ő másképp szeretne veled együtt lenni és mégis tartja magát egy racionálisan meghozott döntéséhez.
olyan, mintha vezekelne a hibájáért...

ghost recon 2013.06.28. 15:12:26

@pilar ternera:

Nálunk nincs szarozás, a gyerekeim úgy kérdeznek lendületből, hogy néha seggre ülök. És még jó, ha a nevetéstől, és nem azért, mert nem tudok mit válaszolni.

Víz Ivó 2013.06.28. 15:13:40

@mangalor:

jól van :-) dógozzzzz csak!!!

pilar ternera 2013.06.28. 15:16:32

@ghost recon: hány évesek? mert a lendületből kérdezés kiskori sajátosság, később jön a pirulás. de ha nem jön, akkor nagyon jó viszonyotok van! :)

ghost recon 2013.06.28. 15:16:47

@Víz Ivó:
Innen látom, hogy te egy hamisítatlan, másodfajú Aranyos Srác vagy.

ghost recon 2013.06.28. 15:17:51

@pilar ternera:
9 és 12.
Nem nagyon fog elmúlni ez a dolog, van egy kis Aspergerük. Mindkettőnek.

pilar ternera 2013.06.28. 15:26:18

@ghost recon: az milyen?:)

a 12 már necces, ott már lehetne pirulni. diagnosztizált? mert azt nem is olyan könnyű....

ghost recon 2013.06.28. 15:28:54

@pilar ternera:

Pecsétes papirosunk van róla.:)

pilar ternera 2013.06.28. 15:33:52

@ghost recon: a "másodfajú Aranyos Srác "-ra értettem, hogy az milyen? :)

és náluk abban nyilvánul meg (pl), hogy nincsenek ilyen irányú gátlásaik?

ghost recon 2013.06.28. 15:37:55

@pilar ternera:

Az aranyos srácot imádják a csajok, mégsem dug soha.:) Ahogy a Maszkban mondták: Nice guys finish last.

Nagyonis vannak, csakhogy hagyományos ételemben vett barátaik nincsenek, így kénytelenek mindenről tőlem tájékozódni.

pilar ternera 2013.06.28. 15:40:51

@ghost recon: :DD merthogy egy igazi, macho pasi nem lehet ilyen megértő a nőkkel?

ááá, értem.

ghost recon 2013.06.28. 15:45:57

@pilar ternera:

Én nem vagyok a szó hagyományos értelmében macho. Egy időben egyedül neveltem a gyerekeimet, főzök, mosok, takarítok, teregetek és vasalok. Igen, mosogatok is. Nem iszom semmilyen alkoholt és a cigivel is leálltam.
De ez a csóka itt határozottan nyalizik.

pilar ternera 2013.06.28. 15:56:00

@ghost recon: én nem is rólad beszéltem, csak úgy általánosságban! nem akartalak egy "lemacsózással" megsérteni! ;)
a cigi és a pia nem is hinném, hogy macsókritérium... vagy lemaradtam valamiről.

Víz Ivó 2013.06.28. 16:04:50

egyébiránt mangalor példája mutatja, hogy egy működő családdá átalakult párkapcsolatban a szex inkább indikátor, mint katalizátor.....
ha a legfontosabb területeken működtethető a kapcsolat a család kötelmei között is, akkor a szex is működtethetővé válik . Ha élvezetessé válik a kapcsolat egynémely téren (megváltozó körülmények okán), akkor fellángolhat a szex is.
Való igaz, amit mangalor okként megnevezett. A párkapcsolat maga az előjáték. Ha ott nő a nő és férfi a férfi, akkor a szex is férfi - nő egymásrahatása lesz. Különben csak orgazmusgyüjtögetés.

pilar ternera 2013.06.28. 16:10:20

@Víz Ivó: azért semmiképp nem gondolnám, hogy ez mindenkinél működhet. náluk működik - úgy, ahogy, hiszen azért mangalor korántsem boldog -, de én például most úgy érzem, nem lennék képes erre.
szóval működHET, de ez nem törvényszerű.

Víz Ivó 2013.06.28. 16:48:45

@pilar ternera:

magam is feltételes módban írtam. a boldogság meg egy külön téma :-)
felnőtt fejjel kénytelen vagyok a boldogságot is úgy felfogni, hogy az egyenlő a boldogtalanság hiányával :-)
nem tudom, mangalor mitől - kitől lenne boldogabb és meddig? de hogy mennyi mindentől válhat boldogtalanná (boldogíthatatlanná), azt estig tudnám sorolni. gyerekek sorsa, egészsége, stb....
a szex nem boldogítaná. hiányt sem pótolna. jelezné a boldog életszakaszt, amiben a szex is jobbá vált :-) de a cél nem egészen a jó szex maga. szerintem.

pilar ternera 2013.06.28. 17:00:51

@Víz Ivó: a jó szex az egészséges párkapcsolat egyik fontos eleme. az egészséges párkapcsolat (nálam SZERELEM, mert romantikus vagyok) pedig mindenképpen cél. legalábbis nekem.

mangalor 2013.06.28. 17:02:35

@Víz Ivó: mit tanulhatnak tőlünk a gyerekeink? szexuális téren sztem semmit. ők ebbe nyilvánvalóan nem látnak bele, azt viszont láthatják, h anya és apa mennyit öleli meg a másikat, mennyi puszit ad és kap. nem lehet őket átverni, tudom, h észlelik, és kihat rájuk. többek közt ezért mentem el pszichológushoz, mert már azt láttam, én betegítem meg őket.
beszélgetések (ezek nem cáélzottak, csak mondjuk bent vagyunk a fürdőben, ők fürdenek, közben beszélgetnek, engem is kérdeznek stb) alkalmával viszont sok minden átadható. nem fogják elkerülni a csapdákat, nem is akarom, de azt szeretném, ha tudnák, pl. az együttélés nem csak szex és nem csak annyi, h hazajövök, puszi-puszi-mi a vacsi-munka-dugás.
hogy mi hiányzik a szexből?? hát nem egyértelmű? ha egyszer átélted azt a típusú szexet, amiben eltűnik az én és csak mi van, akkor az annál kevesebbnél mindig hiányérzeted lesz. és ez érvényes a gyors dugásokra is, titokban a lépcsőház beugrójában vagy bárhol.
a férj már semmit nem tehet, sok-sok ideje volt rá, h tegyen valamit. kb. olyan, mint dugás után felhúzni a gumit (csak, h témánál maradjak)

mangalor 2013.06.28. 17:08:01

@ghost recon: én sem tudom. 1 évet adtam magunknak, azt hiszem, hosszabb távon az önbecsapás, amit most csinálok, megbosszulja magát. nem tudom, mi lesz akkor, de bármennyire is sivár most,még mindig fényesebb az út, mint egy válásnál. annál is nehezebb a dolog, h mi barátai is vagyunk egymásnak, furcsa módon ez a része a kapcsolatunknak nem sínylette meg a változásokat.
nem akarok kekeckedni, de nem egyetlen periódusról van szó, hanem több ilyenről, amikor voltak nagy bocsánatkérések, sírás, ne hagyj el. mintha egy alkoholistával élnék.

Víz Ivó 2013.06.28. 17:09:44

@mangalor:

megvolt neked a "mi" időszak? évekig tartott? lettek gyerekeitek? bizony, hogy többen lettetek "mi". ez is kihatott a szexbéli viszonyokra. mondanám, hogy próbáld ki, milyen egy egy új férfival átélni a "csak mi" érzést, de az csak utánérzés lesz. és még azt is elviheti, ami ma biztos, megszokott köztetet a családban.

na! ezt jó helyen mondtam :-)))

pilar ternera 2013.06.28. 17:14:48

@Víz Ivó: talán ki is próbálná, ha kopogtatna az alkalmas jelölt...

Víz Ivó 2013.06.28. 17:24:51

@pilar ternera:

nem sajnálom tőle a tapasztalatot. drukkolok, hogy érezze boldogabbnak magát és érje meg neki az árat, amibe az kerül mindannyiuknak.
őszintén?! nem tudok elképzelni akkora boldogságot, ami megérné az árat ilyen élethelyzetben :-( öreg vagyok, rossz és jó tapasztalataimból tudok csak jövőt elképzelni. szegényes a fantáziám ahhoz, hogy egy élethosszig szerelmet, vagy sok apró szerelmecskét képzeljek mangalornak a család mellett, vagy pláne a család ellenére.

mangalor 2013.06.28. 18:27:47

@pilar ternera: valószínűleg így van. de elég jól bírja, mert egyébként egy nagyon kedves és jószándékú ember vagyok, és megvan a képességem, h amikor jó kedvem van (általában), másokra is átragasszam ezt a fílinget. persze, ha rossz, akkor megszívták. szóval összességében hozom az összes házastársi kívánalmat, csak úgy szeretni nem tudom, ahogy kellene.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.28. 18:28:53

@pilar ternera: Mert magányos voltam, és meguntam, hogy várjak valamire, ami soha nem jön el. Nem én voltam az egyetlen, aki ilyen döntést hozott, vagy olyanhoz mentek a barátnőim, aki őket nem szerette (de ők a srácot igen), vagy olyanhoz, akibe nem voltak szerelmesek, de udvarolt nekik: megunták a meddő várakozást mr tökéletesre. Illetve volt olyan is, aki a fehér lovon érkezőre várt hiába, legutóbb a 40. szülinapján találkoztam vele és még mindig csak várt.

Mivel se egyedül nem akartam maradni, se arra nem vagyok képes, hogy valaki nyakába varrjam magam, hozzámentem az elsőhöz, aki megkért. (Nem, mintha azóta megkért volna még valaki :P)

A szexről meg nem tudtam, milyen lehet, mert nem volt róla tapasztalatom, csak vágyaim.

Egyébként elég sok esetet ismerek, ahol az emberek szerelem nélkül kötöttek házasságot, nem olyan nagy ritkaság ez, csak a közhiedelemben él, hogy manapság mindenki rózsaszín ködben köti össze a sorsát valakivel. Aztán x év után rájön az ember, hogy nem igazság, nem lehet, hogy csak ennyi járt nekem... És kiderülhet, hogy jé, tényleg nem is csak ennyi jár.

De hát látszik, hogy akár van szerelem kezdetben, akár nincs, a dolog szinte menetrendszerűen gajra megy...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.28. 18:34:17

@Víz Ivó: A család ellenében? Mért kell, hogy az ellenében legyen?
Én úgy gondolom, hogy nem várható el senkitől, hogy lemondjon az esetleg létező, akár töredékes boldogságról és visszafojtott lélegzettel éljen, amíg elég öreg nem lesz ahhoz, hogy már ne tudja újrakezdeni. Ez a társadalmi elvárás, tudom, de mindenki a saját lelki egészségéért felel.

Könnyű annak, aki alapvetően jól érzi magát a házasságában és nincs légszomja... Az sztem elképzelni se tudja, milyen kilátástalan egy örömtelen kapcsolat. Persze, ha lehet válni, akkor az a legtisztább, de sokszor nem lehet - pl mangalor se tudná megoldani.

mangalor 2013.06.28. 18:34:46

@ghost recon: nem bántani! :) tudom, h a szemedben az én problémám kb. a nem is értem, mi bajod van szintjén áll, és tudom, h általában a férfiak nem értik. nem is érthetik, a férjem sem értette sokáig, én ezzel tisztában vagyok. nem számít. ha akad valaki, aki mégis érti, az jó. nem azért, mert a pártomat fogja, mert nincs rá szükségem... csak jó, ha valaki ért. na.:)

mangalor 2013.06.28. 18:41:11

@Víz Ivó: és mi van, ha jobbá teszi? ezt nem tudhatom én sem, te sem, senki.
én is elérkeztem a harmincas nők önigazolós korszakába, én sem kerülhetem el, nem vagyok különb másoknál. én is úgy gondolom, h megértettem, 1x van lehetőségem, és közel sem biztos, h minden felbomlik, minden rossz lesz. és mindenhonnan van kiút is, most is van, csak nem azon járkálok.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.28. 18:43:04

@mangalor: Igazad van. Én is megkaptam már pasitól egykor, hogy ő nem érti, ha annyira szexhiányom van, miért nem csinálom F-fel, hisz itt van kéznél.
Asszem, soha nem fogják megérteni, hogy miért is.

Víz Ivó 2013.06.28. 18:45:56

@mangalor:

abban biztos vagy, hogy a férjednek is ugyanarról szólt a "mi" időszak, mint neked? lehetséges, hogy ő nem élt meg akkora változást magában-bennetek? furcsálnád, ha kiderülne, hogy ő "kevesebbért" is veled maradt, mint amilyen érzésekre te alapoztad a jövőbe vetett bizalmadat? :-)
ezt csak azért kérdeztem ilyen sunyin, hogy felkészítselek egy eljövendő "csak mi" érzés tisztázására. lehetőleg nem utólagos tisztázásra :-)
az érzés, ami hiányzik, tényleg maga boldogság? vagy csak emlékeztet egy boldog időszakra, amit újra akarsz élni? és az az időszak, amit most boldognak látsz, ettől volt boldog? vagy "csak" a reménytől, hogy örökké így marad minden?
tisztázd ezeket magadban! hátha te máshogyan látod, mint amilyennek a kérdéseim szemszögéből látszik számomra.
nagyon kiváncsi vagyok rád. a gondolataidra. az érzéseid keltette gondolataidra. a női lélek, tudat olyan kiismerhetetlen számomra :-)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.28. 18:55:08

@Víz Ivó: Abszolút lehetséges, sőt, valószínű, h egy férfi nem él meg olyan radikális változást (csak akkor szoktak, ha beleszeretnek másba, akkor viszont nincs bocsánat, és mindenki le van szarva, elnézést az általánosításért, de ezt látom...)
A férfi sokkal kevesebbel elvan, mint a nő, érzelmileg. Nincs is olyan hormonális hullámvasútnak kitéve, meg nincs is belekényszerítve olyan évekig tartó monoton és nem felnőttek között végzendő feladatokba, mint x számú gyerek nevelése. Ha felnőttek között, megbecsült, társadalmilag értékelt munkát végzel, ami pénzt is kapsz és van mozgásszabadságod, sokkal kevésbé leszek kitéve az elszürkülésnek.
Vagyis a pasi ugyanabban a házasságban, de a házasság teljesen más feladatkörében állva egészen mást fog átélni.

Sztem senki se várja, hogy permanensen boldog legyen, de a permanens boldogtalanság azért kemény.

Víz Ivó 2013.06.28. 19:00:13

@mangalor:

mit tesz jobbá, micsoda? :-)
te komolyan el tudsz képzelni egy házasság melletti külső kapcsolatot, ami jobbá teszi a házasságot ?
naiv vagyok? én még elképzelni sem tudok ilyet.
egy vázlatot dobhatnál arról, hogy miként játszódik le egy ilyen a fantáziádban!

Víz Ivó 2013.06.28. 19:03:23

@skarlát betű:

az utolsó betűig egyetértek veled.
de a szerető is férfi, nem !? :-)
hol itt a megoldás?

mangalor 2013.06.28. 19:13:41

@Víz Ivó: hidd el, sok éve gondolkodom ezeken a dolgokon:) és tudom, ha férjem máshogy szeretett, mint én. de a férfiak ilyenek, belekattannak egy kerékvágásba és nyugodtak és biztosak magukban. nem azért, mert lelketlenek, hanem mert a lelki dolgokkal nekik nincs túlságosan szoros kapcsolatuk. a férj pl azt mondta, h ő lineárisan monoton növekvő módon szeret (vagy vmi ilyesmi). és ez valószínűleg tényleg így van. de ez neki elég. elég a tudat, h ő nagyon szeret, egyre jobban, egyre mélyebben és nem gondol bele, h ha emellé ő nem ad magából valamit (jelenlétet!!), akkor én b...hatom a szerelmét.
hogy mi hiányzik? hát az nem közlésképes :DDD

mangalor 2013.06.28. 19:19:57

@Víz Ivó: jaj már, hát ott, h a szerető nem férj. nincsenek olyan elvárások felé (vagy legalábbis nekem nem lennének, asszem), mint amit egy tartós partnerkapcsolatban.
és simán el tudok képzelni egy külső kapcsolatot, ha azt az ellenőrzésem alatt tudom tartani. nincs vázlat, azt úgyis felülírják a valóságban történtek.

Víz Ivó 2013.06.28. 19:45:53

@mangalor:

ez a baj veled, hogy te megfelelsz a férjed elvárásainak (vagy ha nem, hát hozzád igazítja az elvárásait), ő meg nem a tieidnek.
na, de a szerető csak annyival lesz különb, amennyivel kevesebbet vársz el tőle... te csinálsz belőle superman-t. talán magadat is becsapva.
de magyarázd majd el a férjednek, hogy abban előzték le, amiben ő el sem indulhatott.
talán, ha elválnátok és vele szűrnéd össze a levet szeretőként :-) hátha őt is feldobná, hogy másmilyen elvárásoknak meg tudna felelni...

mangalor 2013.06.28. 19:55:22

@Víz Ivó: jó, jó, értem, h meg akarsz menteni önmagamtól. de meg kell értened, ha meg sem próbálom, az sokkal rosszabb, azt mindig bánni fogom. mindig ott lesz a mi lett volna, ha. hát, nem így akarom végezni:)

Tylia cordata 2013.06.28. 19:58:27

@Víz Ivó:
Követve ezt az eszmecserét, ugy látom, hogy a Tökéletes házasság gáncsnélküli lovagja ereszkedik le aranyfonálon a sáros földön nehézséggel küzdő némberek közé, akik ki merik fejezni titkolt vágyaikat egy emberibb élet iránt. Például, ahol a férj nem külföldön tekereg (és lehet, hogy eközben meg mással hentereg?), hanem együtt él a feleségével, és szerelmét szóban és testileg is kifejezére juttatja, gondolok itt kedveskedésre, melegségre, érintésre (pl. simogatásra) és szexre is.

Felvetetted a kérdést "Te komolyan el tudsz képzelni egy házasság melletti külső kapcsolatot, ami jobbá teszi a házasságot ?"
Bár nem engem kérdeztél, hadd dumáljak bele egy kicsit! Egy ilyen esetben egyszerű képlettel megoldható az elkorrodeálódott házasság fenntartása, ha muszáj (pl. gyerekek, v. más ok miatt) - bár hosszútávon valószinűleg sokkal tisztább megoldás mindenkinek a válás. A gyerekek sem látnak igy szinte semmit az édesapjukból. A szolució egy olyan, szerelemre képes szerető, aki pótolja azt, amit F rendszeresen és hosszú távon nem ad meg a feleségének, azaz a gyöngédséget, az érintést és a szerelmet. És akkor a feleségben helyreáll az egyensúly (nemcsak a biológiai, hanem a lelki is) és képes még pár évig elviselni a lineárisan növekvő monoton függvény állapotát a női léte helyett..

Hozzáteszem, én nem ezt a megoldást választottam, hanem sokáig szenvedtem, majd elváltam. Higgyétek el, nem érte meg!

Tylia cordata 2013.06.28. 20:02:28

@Víz Ivó: (folyt). nem érte meg a hosszú kinlódás, vagy előbb kellett volna válni, v. szeretőt tartani.

Víz Ivó 2013.06.28. 20:02:35

@mangalor: a szeretődtől mennyi jelenlétet vársz el?
az sokkal több, mint amennyit a férjed jelenvan?
vagy itt is igaz, hogy a kevesebb elvárást teljesítő külsős férfi sikere elhomályosít mindent ... :-))))
most majd válaszold azt, hogy kevesebb, de intenzívebb jelenlétet vársz el a szeretőtől! én meg majd csak mosolygok a bajszom alatt....
magadnak kreálsz vmi szerelempótlék katyvaszt :-)

ha jó csaj vagy, akkor kufircolásért cserébe, könnyen találsz férjként leszerepelt, de intenzív jelenlétben megdicsőülő egosérűlt hősszerelmest magad mellé.

Víz Ivó 2013.06.28. 20:15:26

@Tylia cordata:

ezt most nem értem. miért vagyok én a gáncsnélküli lovag aranyszálon és miért vagytok ti sárban fetrengők? ezt miért vetíted rám?
arról beszélgetünk, hogy ki, mire vágyik. pont hogy ti érzékelitek úgy, hogy a férfi elégedettsége húz a sárba titeket. ahonnan egy szeretői viszony rángat majd ki megdicsőülve.
én arra kérdezek rá, amire vágytok.
akinek nincs férje az is lehet szerető. de összehasonlíthatatlan avval, akinek van "működő" férje.
te és skarlátbetű olyan szeretők vagytok, akinek nincs regnáló férje. de mangalornak férje és családja van. azért innen indulni a szeretősdinek kicsit más felelősséggel, kockázattal és végkifejlettel jár....
ezt boncolgatom. ha tetszik, gáncsoskodom :-)

Víz Ivó 2013.06.28. 20:24:29

@mangalor:

az lehetetlen, hogy ti legyetek jelen az ő életében? nem tudtok utána menni külföldre?

Víz Ivó 2013.06.28. 20:30:35

@mangalor:

mindig bánni fogod a milettvolnaha érzést? ne viccelj! honnan tudod, mit fogsz bánni? nincs is pasi a képpen, akit bánnál kihagyni! te a szerelembe vagy szerelmes. légvárba kapaszkodsz. értem én, hogy hiányzik valami, de hogy egy ma még ismeretlen szerető meg nem szerzését fogod örökre bánni!?! mivel kábítod magad? :-)

Tylia cordata 2013.06.28. 20:33:17

@Víz Ivó: nem érted, amit irtam.
- Képszerúen leirva ilyen az attitüdöd, még ha a beszélgetésben elfoglalt szerepedről mást is hiszel..
- A másik mondanivalóm az, hogy jómagam hasonló, bár valamivel nehezebb helyzetben voltam, mint Mangalor, a házasságunk utolsó pár évében. Sokáig szenvedtem, mindenféle vélt erkölcsi és az anyai kötelességek nevében, mig el nem váltam. Nekem tehát rég NINCS férjem. Pedig anno, ez is nagy szerelem volt. Utólag levonható tanulság, hogy sokáig kinlódni felesleges, nincs sok értelme.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.28. 20:35:07

@Víz Ivó: Nincs regnáló... :P

De egy dolgot azért tisztázzunk: 2 ember között nem a státusz az egyetlen különbség, mert mintha azt sugallnád, h egy szerető csak attól érdekesebb, izgibb, szexibb, hogy nem várunk tőle annyit, nem pakolunk rá mindenféle vágyálmot, mint a férjre.
Mivel mangalornál nincs szerető, a nemlétezőről semmit nem mondhatunk. Amit én tudok hozzátenni, hogy a jól bevált szerető olyat tud emberileg is, és nem csak szexuálisan (általában úgy is), amit a férj nem - és amire az adott nő nagyon ki van éhezve. Lehet, hogy az ő felesége meg másra van kiéhezve, nagy gáz lenne, ha mind ugyanarra vágynánk.

Ez a férj játssza el a szeretőt dolog, hát... Írtam róla posztot. Nézd meg :)
hutlenseg.blog.hu/2012/08/14/jatsszunk_szeretosdit

mangalor 2013.06.28. 20:38:41

@Víz Ivó: nem vagyok túl jó csaj a jelek szerint, mert nemhogy egósérült, de semmilyen pasas nem keresi jelenleg a kegyeimet. :(
nagyon köszönöm a tapasztalataidat, a megelőlegezett somolygást, amikor esedékes lesz, fogok válaszolni a feltett kérdéseidre, és somolyoghatsz igazából is.
nagyon édes vagy tényleg ezzel a boncolgatással, de nagyon-nagyon keveset tudsz, és ezeket a kérdéseket, javaslatokat ezerszer meghallgattam már. nem tudsz megmenteni, nyugodj bele:)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.28. 20:43:20

@mangalor: Akármilyen jó csaj is lehetsz, ha nem jársz sehová, csak oviba, suliba és bevásárolni (esetleg még valahová?), akkor elég nehéz bepasizni, bár volt itt egy hős, aki a játszóterekre esküdött :P Na de pasinak nagy a választék a játszón, nőnek meg szinte semmi.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.28. 20:44:55

@Víz Ivó: Én is úgy indultam, hogy nem volt senki konkrét, csak a vágy. És nagyon rosszul tettem volna, ha nem indulok el.
De semmire sincs garancia, persze.

Víz Ivó 2013.06.28. 20:48:39

@skarlát betű:

a férj játsza a szeretőt, csak vicc volt. nem hiszek benne :-)
a másik felvetésed, hogy mit tud adni egy szerető, amit a férj nem: na ez az igazi kérdés!
a te férjednél bárki többet tud adni, ha jól értettem az esetleîrásodat. de mangalornál eddig ott tartunk, hogy a szerető avval kecsegtet, hogy nem lesz hiányérzet a ki nem próbálásból :-)

tudom, hogy álnok módon csaltam idáig őt, hogy ilyen persziflázs legyen a szerelmi hevületből, de írtam, hogy mire megy ki a sunyi kérdezgetésem :-)))

mangalor vágyait és félelmeit számbavéve, arra jutottam (én a gáncsoskodó lovag), hogy arra fordítson emergiát, hogy jelen lehessen a férje életében, mert akkor a férje is jelen lesz az övében. jelentsen ez bármit is számára :-)))

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.28. 20:53:01

@Víz Ivó: Azért BÁRKI nem tudna többet adni F-nél, ennyire nem elvetemült :)

Kit csaltál álnok módon? Lemaradtam valamiről?

Ha jól emlékszem, mangalorék együtt élnek, tehát fizikailag jelen vannak egymás életében, nem ezzel van a gond.

Víz Ivó 2013.06.28. 20:55:44

@mangalor:

én csak ugyanúgy a saját előitéleteimet támasztgatom alá, mint mások a sajátjaikat :-)
nehogy komolyan végy egy pillanatig is!
a te életed. a te családod. a te elvesztegetett lehetőségeid.... a te mérleged szerint fogsz dönteni köztük.
sok sikert!

Víz Ivó 2013.06.28. 21:01:52

@skarlát betű:

jaj, de aranyos vagy!!!! nem csaltam meg senkit.
arra mondtam, hogy csaltam, hogy mangalort oda terelgettem a hülye-sunyi kérdezgetéseimmel, hogy arra az eredményre jutott, hogy azért kell a szeretősdi, hogy ne bánkódjon amiatt, hogy ki sem próbálta :-)
de ez csak játék a szavakkak! csak ugrattam. olyan helyes lány. jó volt vele diskurálni. szelíd és derűs. imádom az ilyen nőket :-)

Víz Ivó 2013.06.28. 21:10:55

@skarlát betű:

ha fizikailag jelen vannak egymás életében, akkor könnyebb lesz átvitt értelemben is :-)

vegyen színházjegyet, kérje meg a férjét, hogy vigye el vacsorázni. de azt is mondja meg, hogy hova menne szívesen. lőjön egy két welnes hétvégét a kuponoldalalon, stb..... ne várjon olyan gesztust, amit nem gyakoroltatott be a férjével! kb ennyi. szerintem kezdetnek nem sok.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.28. 21:30:29

@Víz Ivó: Tipikus női magazin-féle tanácsok :P
Erről az jut eszembe, hogy miután hónapokig ismételgettem, h menjünk el valahová kettesben, kb 2 évre rá F javasolta, h na, MOST menjünk el. Akkor már a hátam közepére se kívántam.

Ha ilyen egyszerű lelkek lennénk, nem kéne annyit agyalni rajtunk :P

Tylia cordata 2013.06.28. 21:36:32

@mangalor: ugyan már, itt nem a "jó-csajság" számít, hanem az, hogy többet legyél emberek között és ha természetes jókedved van, akkor szivesebben kommunkálnak veled. A többi meg jön magától.

Tylia cordata 2013.06.28. 21:58:12

@Víz Ivó:
"nem társként bánt velem, hanem kiszolgáló személyzetként, akinek mellesleg az is a dolga, h lefeküdjön vele. nem akarom ennél részletesebben, mert uncsi. nem beszürkült a kapcsolat, hanem társas élet hiányában elhalt. amikor sokat vagy egyedül, a gyerekekkel...",

Gondolod, ez orvosolható egy "kuponos wellness hotel hétvégével v. egy vacsorázással a feleség álal előre kigondolt étteremben?..

Még sokat kell igyekezned, hogy megértsed a lényeget és egy párkapcsolat válságát fel tudjad ismerni, illetve, hogy megvalósítható, jó ötletekkel szolgálj. Látszik, nem ismered a párkapcsolatok dinamikáját. -:)

mangalor 2013.06.28. 22:15:02

@Víz Ivó: erre az eredményre te jutottál:) én két külön dologról beszéltem. de ha ennyi is lenne az okom, h ne maradjon ki az életemből a szerető, mert bánni fogom, az is egy külön kezelendő dolog. egy vágy. pont olyan, mint amikor valaki kipróbálja az ejtőernyőzést, bungee jumpingot stb, mert ez a vágyálma. érdekes, ezekről a dolgokról nem nagyon beszélik le az embereket:)
örülök, h jól szórakoztál, a netes játszótér pont erre való:)
@skarlát betű: jaj, néha azt gondolom, a te férjed az én férjem:D
@Tylia cordata: úgy legyen! :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.28. 22:26:04

@mangalor: Minden szenvedélyt ájult tisztelettel illik bámulni, még akkor is, ha életveszélyes (és ezzel az illető családját is taccsra vágja, ha megtörténik a baj), mert annyira erős a késztetés, hogy annak nem lehet ellenállni, mondják.
De a szeretőzésre való késztetést bezzeg el kell ítélni, pedig az is baromi erős, és úgy önmagában nem is életveszélyes (legalábbis civilizált környezetben. Van, ahol igen.)

Hát vannak közös pontok a férjeink között.

mangalor 2013.06.28. 23:10:58

@skarlát betű: pontosan erre gondoltam. elég, ha megnézzük a legutóbbi hegymászós tragédiát, a legtöbb ember szerint hősök voltak, és akinek más a véleménye, aki szerint önző és felelőtlen volt a nagynevű hegymászó, az nem érti meg, miről szól a hegymászás.
naaaa mindegy, azt hiszem, az egyszerűség kedvéért most már mindenkinek ezt fogom mondani, aki megkérdez: miért akarsz szeretőt? kérlek, ez a legnagyobb vágyam az életben. :D

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.28. 23:16:29

@mangalor: Éppen rá gondoltam, csak nem akartam ennyire expliciten felhozni :)

Sztem úgy lehetne bevezetni, hogy rájöttél, neked meg kell másznod az x hegyet. De hát hogy gondolod, gyerekeid vannak, stb (ha nő vagy, akkor ez persze akadály, a férfi csinálhatja, mert őt hajtja a vére...) Mikor mindenki kiszörnyülködte magát, beadod a derekad. Na jó, oda nem megyek. Viszont annyira kell az adrenalin, h másfajta csúcsokat meg igenis meg fogok mászni :P

Víz Ivó 2013.06.30. 10:31:40

@mangalor: @skarlát betű: @Tylia cordata:

hűha, Lányok! Jól belehúztatok :-)

tetszik a megközelítés, ami valamiféle közös álláspontá kezd összeállni a részetekről. Már ami a hegymászós, extrémsportos, adrenalintermeltetős elfoglaltságokhoz hasonlatosként fogja fel a szeretőzési kényszert.

El is fogadom, ha meg nem is értem. Pont mint az általatok példaként felhozott Erős Zsolt féle "hősöket". Az én álláspontom, ha tetszik, előítéletem szerint, azok a leküzdhetetlennek hívott szenvedélyek, amikre ti felnéztek, csodálva azokat akik ezek kiélésére akármit hajlandók feltenni, nem különbek mint akár a dohányzásról vagy alkoholról lemondani nemtudás. A szerelemfüggőséget is idesorolom.

Lehet fikázni, köpködni emiatt engem :-) de a szememben ezek egyenlő súlyú emberi jellemvonások. Nem hibák, nem erények. Senkitől nem várom el, hogy "leszokjon" a szenvedélyéről. Se a cigiről, se a piáról, se a hegymászásról, se a pinabubusságról, se a szerelemkeresésről. Elfogadom mindenki indittatását.
Csak tisztázni próbáltam veletek, hogy van olyan "aranyszálon aláereszkedő gáncsnélküli lovag" is, aki nem osztozik egészen a ti lelkesedésetekben. Aki, kivülről nézve (nem lévén érintett egyikben sem) látja a szenvedélyetek diktálta érvek közti ellentmondásokat is. Nincs igazam nekem sem :-) csak kikívánkozott belőlem mindaz, amiről kérdések formájában foglaltam állást.

Sok sikert nektek! Szerelemre fel! Kergessétek a boldogság kék madarát tovább! A nyomára bukkanni, megpillantani valamit, amibe bele lehet képzelni, hogy talán elérhető közelségbe került, már majdnem olyan jó érzés, mint a hőnáhított boldogság maga :-)
Csak aztán vegyétek észre azt is, amin keresztülgázoltatok, amit elvesztettetek a nagy kergélés során!

Víz Ivó 2013.06.30. 12:06:38

@skarlát betű: @Tylia cordata:

ja! és akinek nincs mit veszítenie, az persze láthatja úgy, hogy más se kockáztat túl sokat. de mangalornak annyi mindene van, aminek a felére azt hitte volna a valaha élt embertömegek többezernyi generációja, hogy az már a boldogság és elégedettség meg biztonság csimborasszója.
Persze, hogy nincs maradéktalan boldogság. De az lenne csak az igazán unalmas világ, ha egyszer mégis csak elérnénk :-)

Víz Ivó 2013.06.30. 12:12:56

van olyan fokozás, hogy boldog - boldogabb - legboldogabb ? vagy csak a chuck norris tud ilyet is?

ghost recon 2013.06.30. 15:18:39

@mangalor:

Isten mentsen, hogy bántsam, ha tényleg egy aranyos srác, akkor van neki elege nélkülem is.

ghost recon 2013.06.30. 15:22:21

@mangalor:

Hát akkor a férjed is egy nice guy. Csak valamilyen bretuberancia keletkezett a téridő kontinuumban úgyhogy le is fekszel vele. Én ennél sokkal kevésbé vagyok toleráns.

ghost recon 2013.06.30. 15:24:54

@pilar ternera:
Na hát a liánozásnál gusztustalanabb dolgot meg elég keveset tudok elképzelni.

mangalor 2013.06.30. 15:44:15

@Víz Ivó: sztem senki nem kért rá, h osztozz a lelkesedésünkben:) idejöttél, és megpróbáltad bebizonyítani, h pinavezérelt droidok vagyunk (de legalábbis én). talán azok vagyunk, talán egyéb okból jutottunk bizonyos elhatározásokra. semmit nem tudsz rólunk azon kívül, amit ide leírtunk, és ez egy igen csekély szeletkéje az életünknek, és teljesen egyoldalú. az mindenesetre világos lett, h ha értetted is, amit mondtam, igazából mégsem sikerült beépíteni:)

mangalor 2013.06.30. 15:50:33

@ghost recon: valakinek nice guy-okkal is le kell feküdni, nem? egyébként megvédeném, tisztességes Béta, nem ilyen langyi megértelek drágám típus, verset olvasok, fussunk a naplementében:)
mármint, hogy érted, h kevésbé toleráns? elválnál tőlem, még akkor is, ha szeretsz, és végül is mindent megkapsz, amit kívánsz? azt mondanád, h vagy mindent vagy semmit?

ghost recon 2013.06.30. 16:00:15

@mangalor:
Mondjuk az én megfigyelésem az, hogy a nice guy-ok legfeljebb lepattanóra, esetleg ritka kegyelempinára tarthatnak számot, de ez mellékszál.
Én úgy elválnék, mint a huzat. Az első olyan móka után, amikor szeretett volna a csóka hozzád bújni, te meg nem hagytad, összepakoltam volna a cuccodat és még aznap alhattál volna a mamánál. Ezt teljesen komolyan és minden támadási szándék nélkül mondom.

Víz Ivó 2013.06.30. 17:10:15

@mangalor:

miért? te is mindent akarsz, csak ha úgy hozza a sors, akkor lehet hogy kettőtől gyűjtöd be a mindent, nem?!
de nem viccelek, csak olyan jól jött ki.
csodálkoznál a férjeden, ha ő is berágna, ha kiderülne számára, hogy Béta hímként kezeled, miközben epekedsz egy Alfa után? Elitélnéd őt emiatt? Mert most egyszer avval nyugtatod magad, hogy ha megkap mindent (tényleg mindent?) tőled és ettől elégedett, akkor fogadja el, hogy te meg minden egy részét egy hozzáképest Alfátol szerzed be. Ugyanakkor le is nézed amiatt, hogy elégedett avval a mindennel, amit te nyujtasz számára. Te mást nyujtva éreznéd magad jobban. Ehhez más férfi kell. Hát ne csodálkozz, ha ezt már nem fogja megelégedetten emésztgetni Béta úr. Ha tudná, amit itt sugalmazol róla, odalenne az elégedettsége. Vele a te biztos alapod is, ahonnan szövögeted az álmaidat Alfa úr odaadó szerelméről.

Egyebként nem csak én beszélek bele a "kevés információból elképzelt életedbe". Csak a többiek biztató együttérzése kobban esik a lelkednek. Azt akartad hallani. De ők is csak képzelegnek rólad, az életedről. A saját rossz tapasztalataikat vizionálják bele. Szerinted ők reálisabban látnak téged, mint én? Lehet. De úgysem eszerint cselekszel, amit itt én vagy más reflektál. Ezért inkább csak kérdezek... és kérdezek... és csak kérdezek :-)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.30. 17:37:25

@Víz Ivó: Azért nem a partvonalról beszélek, mert végigmentem az úton. És nem mondtam, h könnyű vagy garantált a siker. Mindenféle gurukkal ellentétben én nem állítom, h mindenki megtalálja a tökéletes párját. Nem is hiszek ebben, ez afféle édenkerti illúzió. A boldogság nem permanens állapot, olykor részünk van benne, olykor nincs. Nekem az boldogság, h ha reggel felébredek, akkor tudok kire gondolni, még ha nem is vele élek, de jó tudni, hogy hamarosan látni fogom. Nagyon sok házasságban élő embernek nincs meg ez a boldogság-tapasztalata, ott van vele valaki, mégis üresnek érzi magát. (Most hagyjuk a szexuális áthallásokat, én most nem a szexről beszélek, arról IS, de nem ez benne a leglényegesebb.)

Gyerek az érzelmi űrt, amiről itt szó van, nem töltheti be, és nem is szabad tőle elvárni, hogy betöltse, ez nem az ő feladata.

Úgy könnyű hozzászólni, ha valakinek történetesen megadatott, hogy a családjában élje meg a teljességet, lehet millió oka, hogy így van, és persze lehet, hogy egyszercsak mégse lesz már így... Van, akinek egy ember adja meg ezt az érzést, van, aki meg több emberből kell, hogy összerakja.

Sajnos a kommentjeidből látszik, hogy nem érted a dolgot, hiába teszel fel akárhány kérdést. Lehet, hogy ezt tapasztalat nélkül nem is lehet megérteni. De attól még nem illúzió.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.30. 17:41:07

@ghost recon: Miről beszélsz? Ha téged nem enged magához az asszony, akkor te elküldöd a háztól? Gratulálok.
Mondjuk spéci normál esetben a pasinak kell összecsomagolnia...

Víz Ivó 2013.06.30. 17:47:14

@mangalor:

de most tényleg! ha úgy tudod, a férjed mindent megkap, boldog attol amit te nyujtani tudsz, akkor te nem tudsz egy ilyen kapcsolatból annyit még kihozni, hogy te is elégedettebb lehess?
Tetszene, ha a férjed is előállna olyan igényekkel, amik nem a feleség, anya duóból következnek? pl elvárná, hogy kurvásabb légy, vagy romantikusabb-liraibb, vagy mittudomén milyenebb. Mire gondolnál ezek után? :-))))
Félre ne érts! Jogod van Alfahímre vágynod. Álmodoznod is. Sőt, még félrelépned is. Csak kiváncsi lennék a kivezető stratégiádra. Mi lesz, ha leakasztasz egy Alfát és szerelembe-szexbe bonyolódsz vele? Hogyan tovább? Megnyertél egy csatát. De hogyan kerülöd el a háborút, a békétlenséget?
Itt olyanok tanácsait szereted olvasgatni, akik mindent a szeretőo kapcsolatból szereztek be, de az ő mindenük szinte semmiben nem hasonlít a te mindenedre. Azt a mindenedet! :-)))

Víz Ivó 2013.06.30. 17:56:10

@skarlát betű:

engem nem kell meggyőznöd a magad példájának védhetőségéről. szerintem te és cordata is a legtöbbet hoztátok ki abból, amit a gép dobott nektek.
de mangalor mégsem ugyanazokkal a kockákkal gurigat mint ti.
nem tudom pontosan, hogy milyen számok vannak az ő dobókockáin, de van egy érzésem, hogy mások, mint a tiéden.

miért csodálkozol ghost hozzáállásán? tisztább sor hazudni? ő nem hazudik. extra alfa hímként viselkedik.
nem kell követni. még elismerni sem kell. de a legjobb helyen és a legjobbkor tartott egy billanásnyi demót alfaságból :-)))))

Tylia cordata 2013.06.30. 17:58:35

@Víz Ivó: ami a kérdéseidet illeti, detektivnek nem válnál be, mert a kérdéseid sokszor nem a közölt tényeken, hanem a te felületes véleményeden alapulnak, többnyire nem a lényeget érintik, s nem is tul intelligensek.

Nem gond, mivel általában saját magad meg is válaszolod azokat - egysikú frázisok puffogtatásával. Vagy olyan irreális túlzásokkal, mint: "ha mangalornak annyi mindene van, aminek a felére azt hitte volna a valaha élt embertömegek többezernyi generációja, hogy az már a boldogság és elégedettség, meg biztonság csimborasszója."

Férfiszolidaritás ide vagy oda, el kell ismerned, hogy igen sok férfi van, akinek ilyen v. olyan okból (van akinek csak a feleségével, otthon) igen gyenge a szexuális teljesitménye. Közülük sokukból hiányzik a kiegyensúlyozott együttéléshez szükséges segítőkészség, a kedvesség és a szeretet nyújtására való képesség is. (Ld. pl. az "Üzenet a férfiaknak" c. kutatási összefoglalót.)

Akkor legyen mindennek csakis a feleség az áldozata?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.30. 18:02:55

@Víz Ivó: Senkinek nem ugyanazt dobja a gép, ilyet nem mondtam. Mangalor és az én helyzetemben van egy csomó párhuzamosság, ahogy ezt többször megállapítottuk, de persze nem egyforma a helyzetünk. Max annyiról van szó, h én zsigerből ÉRZEM, mi van vele, te viszont totál sötétben tapogatózol. A tanácsaidból a kapcsolatjavítás témájában ez teljesen nyilvánvaló.

Nem tudom, minek idehozni az alfahím dolgot, én ismerek pár alfahímet, tudod, egy biztos: nem intoleránsak és nem érzéketlenek. Soha nem mondanának ilyet, hogy egy visszautasítás miatt robbantanák a házasságukat. Nem attól alfahím valaki, hogy nem képes kezelni egy elhidegülést vagy átmeneti kedvetlenséget.

GR az eddigi kommentjei alapján baromira nem alfahím, amivel egy szál baj sincs. Az is hülyeség, hogy az aranyos srácok nem dugnak, de mindegy :)

Tylia cordata 2013.06.30. 18:07:15

@ghost recon:
Mintha kicsit radikális szinekben tündökölnél ma!
Érdekelne, miből vonod le azt a következtetést - anélkül, hogy rendesen odafigyelnél a konkrétumokra és rájönnél a valós okokra - hogyha 'anyu nem hagyja magához bújni a csókát, akkor csóka tegye ki anyut'?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.30. 18:08:55

@Tylia cordata: Még csak nem is kell, hogy a férfi hibázzon ahhoz, hogy kiábránduljon belőle a nő. Nem kell, hogy rossz legyen az ágyban, vagy összeférhetetlen legyen, egyszerűen ezek a dolgok megtörténnek. Persze lehet mindig magyarázatokat keresni, de nem biztos, hogy sikerül. Általában mindkét fél saras valamiben, lehet, hogy az egyik inkább, mint a másik. A nők általában nehezebben viselik az érzelmi űrt, de láttam én már nem egy pasit is, aki ettől szenvedett, mint a kutya.

Attól meg a falra mászom, hogy "más" ettől milyen boldog lenne. Egyrészt, a franc tudja, mert a más nem az illető helyzetében van. Másrészt a boldogság nem olyasmi, amit bizonyos előfeltételek megléte esetén KÖTELEZŐ érezni.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.30. 18:11:24

@Tylia cordata: Most ezt elképzeltem... Ha a csaj tudja, hogy neki nem szabad húzódnia, és mindig rendelkezésre kell állnia. És anyagilag totálisan függ a pasitól.
Ezek után mennyire lesz őszinte az ő befogadó szerepe?

Tylia cordata 2013.06.30. 18:35:03

@skarlát betű: "nem szabad húzódoznia" - ilyen esetekben a nő - akár feleség, akár barátnő - kiszolgáltatott helyzetben van. Ha viszont nem ismeri fel ezt idejekorán, illetve nem tudja magát 'kiküzdeni' ebből a helyzetből, akkor a helyzete tovább romlik, amibe könnyen bele is betegedhet.

A férfi teljesitményének hibáit az alábbi, ffi blogoló által női blogolónak irt mondatára reagálva emeltem ki: "miért? te is mindent akarsz, csak ha úgy hozza a sors, akkor lehet hogy kettőtől gyűjtöd be a mindent, nem?!"

Víz Ivó 2013.06.30. 19:05:08

@skarlát betű: @Tylia cordata:

csak hogy világos legyek: nem gondolom és érzem úgy, hogy egy szexet nem kivánó nőt ki kell rúgni. magam nem is vagyok alfahím. de nem is várok el "mindent" az élettől és végképp nem egy másik embertől. sem feleségtől, sem gyerektől.
de ha már itt tartunk, a felesëgem elégedetlenségét, kielégítetlenségét sem szeretném akként viselni, hogy annak oka én vagyok. pláne nem, hogy egy külső "alfa" elvárásait pakolná a belsős béta "szerzett jogai" hoz.
akkor elő a farbával, ha így alakulna a dolog! álljon elém, beszéljük meg a vágyai összeegyeztethetetlenségét az általam nyujthatóakkal.
hajlok rá, hogy elfogadjam Skarlát betű meglátását, miszerint ehhez a fajta elcsúszászhoz nem feltétlenül kell rosszul teljesítenie a férjnek vagy a feleségnek. megy az anélkül is. de annál imkább kell a közös megoldást keresni! lehet az válás is. lehet az nyitás is. de közös érdekek mentén, egymás kivánalmait-igényeit ismerve kell düllőre jutni.
ezek után is lehet még keserves harc, húzdmeg ereszdmeg a dologból, de az már akkor nyílt játszma. fair.
bele lehet kalkulálni egy elégedettségét vesztett férfit is a képbe :-))) úgy azért kicsit érdekesebb egy ilyen harc, ha bissza is lőhetnek...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.30. 19:13:17

@Víz Ivó: Nem alfa vagy bétakérdés ez, vagy vágyik az ember (nő) a partnerére, szeret vele szeretkezni, jól érzi vele magát, vagy sem. Szó sincs arról, h mindent akarnánk. Nem az a gond, hogy lehetne jobb is, hanem az, hogy az eredeti kapcsolat már nagyon nem működik. És szép, szép, hogy ezt vagy így, vagy úgy meg kéne oldani, van, mikor nincs járható út. Csak felemás. Millió emberi sors felemás, nem szép, sebészi megoldások a jellemzőek.

Mint mondtam, ismerek olyan pasit, aki szenved attól, hogy az egyébként hűséges felesége nem szeret szeretkezni, és képtelen gyengédségre. De válni semmiképp nem akar, mert úgy érzi, cserbenhagyná a gyerekeit. Őt cserbenhagyta az apja, hát ezért. Szóval ez nem nőspecifikus probléma.

Víz Ivó 2013.06.30. 19:19:33

gyanítom, hogy mangalornak a feleség szerepből van elege. irigyli a férjétől, hogy a férj-apa-barát szerepben is elégedett tudott maradni olyannyira, hogy lineárisan fokozódó mertékben érzi elmélyűlni a szerelmét az asszonya iránt.
ő meg elégedetlen (?) avval, amiben él.
de biztos, hogy csak egy szeretői viszony elég a helyzet megváltoztatására?
szerintem nem. de az elégedetlenség eszkalálására pont megfelelő. f@sz@ kis megoldás.
ráadásul olyanok propagálják mindezt, akiknek semmi vesztenivalójuk egy egy szeretői viszony kialakulásakor... csak nyerhetmek egy egy új pasin.
ha mangalor erre vágyik, hát tessék! a pálya nyitott. senki nem fogja útját állni innen. én a legkevésbé.
biztató és megértő szurkolóból van itt elég. tehát nem kéne ennyire rácsavarodni a kérdéseim érzékeltette álláspontom tarthatatlanságára :-)
de kérdezhettek is! nem muszály mindenre kinyilatkoztatmotok :-))))

Tylia cordata 2013.06.30. 19:23:01

@Víz Ivó: ha visszamész Mangalor egyik korábbi kommentjére, láthatod, az ő esetükben konkrétan megtörtént már régebben ez a megbeszélés, a közös megoldásszerint folytatták, de az csak átmenetileg volt működőképes. Ez nem egy komputer-játék, ahol oda és vissza is kell lövöldözni. Hanem egy nő élete, ami igy nem teljes, mert alig látja férjét, kimarad életéből a kedveskedés, a lelkizés és gépiessé vált a szex is.

Joga van a válásra de arra is, hogy azt megpróbálja megelőzni, elkerülni, főleg, mert gyermekeik vannak. Tehát tájékozódni próbál a lehetséges megoldásokról és van, amit ki akar próbálni, hogy működike. Az övé racionális gondolkodás!

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.30. 19:28:12

@Víz Ivó: Persze, az, ha megértem, hogy mi megy végbe benne és itt kibeszélheti magát, az azt jelenti, h két kézzel lököm a szakadékba, én gonosz némber, aztán majd kacagok, ha beleesett.

Én nem propagálok semmit, tükröt tartok, a tükörben látottak meg sokaknak nem tetszenek, mert félelmet kelt bennük.

Mangalor sokkal önállóbb és értelmesebb annál, hogy attól tegye függővé, mit fog tenni, h én mit "propagálok", spéci elég messze van a szerető beszerzésétől, vágyakozni meg még nem bűn - vagy számodra már maga a gondolat is az?

A posztjaimban rengeteg kérdést szoktam feltenni, szóval nem tudom, mi a problémád. Mangalornak is feltettem már egy csomó kérdést. Kitől kéne kérdezzek? Tőled?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.30. 19:29:10

"félelmet kelt bennük" helyett "félelmet keltenek bennük"

Víz Ivó 2013.06.30. 19:32:59

@skarlát betű:

magam is olyan férfi vagyok, akinek az érzelmi kötelékek erőssége a mérvadó. szexcentrikus is vagyok. e kettőből adódóan extra érzékenyen érintenek a házasság hullámvölgyei. biztosan önfelmentő tipus is vagyok, de talán e mellett is igaz lehet, hogy az elégedetlenség magoncait jószerével mindig a feleségem hinti szét. a skarlát betű-i meghatározás szerinti "hormonális hullámvasút" és a fizikai-mentális ki-kimerülések is mélyebben hatnak rá, mint rám. az idő (öregedés) is jobban aggasztja őt, stb..... de ha ezekre egy külső pasi felmagasztalása és a magasztos férfi megszerzése feletti boldogsáh lenne a megoldása, ahhoz nem tudnék sokáig aszisztálni.

Tylia cordata 2013.06.30. 19:39:10

@Víz Ivó: (épp keresztezték egymást a kommentjeink). Miért gondolod, hogy "irigyli a férjtől, hogy elégedett"? Nem ez a lényeg és én nem látom kommentjeiben az irigység felhangját. Az a lényeg, hogy ő igy nem bir tartósan élni, mert a házasságuk diszfunkcionális. Változtatni szeretne, ui. amiben megállapodtak, tartósan nem működőképes M. számára. És most tapogatózik, hogy merre, hogyan lehetne megoldást találni.
Az egyik, ami szóbajöhet nála: a szerető.

Himsoviniszta attitüdöt tükröz az alábbi cinikus megjegyzésed: "ráadásul olyanok propagálják mindezt, akiknek semmi vesztenivalójuk egy egy szeretői viszony kialakulásakor... csak nyerhetmek egy egy új pasin." ...

Itt meg a megsebzett férj színpadias szólamát olvasom nálad: "ha mangalor erre vágyik, hát tessék! a pálya nyitott. senki nem fogja útját állni innen. én a legkevésbé".

Víz Ivó 2013.06.30. 19:52:27

@Tylia cordata:

az, hogy mangalor helyzete kiére hasonlít inkább, a tiédre vagy az enyémre, nem tudom. ő majd eldönti. az én kommentjeim az én tapasztalataimból táplálkoznak. nem érvényesek mindenre és mindenkire. de mangalor története bennem azt a képet vetítik, hogy van ott náluk egy jó adag abból is, amit én ismerni vélek.
a kérdéseim, kötekedéseim erre irámyultak. hogy gondolja át a helyzetét egy ilyen szemszögből is. a szimpadias izét nem értem. én arra mondtam, hogy mehet, a pálya nyitott, hogy pl éppen te állítottál be "házasság szentségesítő lovag" nak.
nekem speciel bőven elég a magam hazassága, mint megoldandó feladat :-))) mangalor csak egy hasonló, de nem azonos, kedves nő, mint a feleségem. ezért keveredtem jobban bele az ő életkérdéseibe.

Víz Ivó 2013.06.30. 20:03:03

@Tylia cordata:

az is jellemző különbség kettőnk látásmódja között, hogy te egy véglegesen megromlott, javíthatatlan kapcsolatot hámoztál ki mangalor leírásából. én meg rendkivül fontos momentumokat véltem felfedezni a túlzó bajleírások között. ellentmondásos megfogalmazások belső értékzavart mutatnak számomra. a legfontosabb ilyen: mangalor azt írta, hogy a férje a legjobb barátja, hogy ezen a téren nem romlott semmi. ha még azt is hozzáveszem, hogy ha nem is fergeteges, de funkcionáló a szex közöttük, hogy mégis csak szülei egymás gyerekének, stb... akkor én egy ritka jó alapot látok ott, ahol te romhalmazt.
tudja fene, mi az igaz. de én javíthatatlan optimista és romantikus vagyok :-)))

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.30. 20:12:27

@Víz Ivó: Azért voltak mangalornak korábbi, torokszorító kommentjei arról, hogyan funkcionál az a funkcionáló szex... Lehet, nem olvastad, de mi nem tegnap ismertük őt meg, és nem ennyi infó alapján gondoljuk, amit gondolunk.

Gondoltam, hogy azért kommentelsz pont róla annyit, mert érintettnek érzed magad, hasonlít a feleségedre... Remélem, jobban megérted őt is, ha mangalortól olvasol.

Ő még próbálkozik a javítással, és ki tudja, nincs az sehol leírva, hogy nem fog neki sikerülni, max én a saját tapasztalataim szerint nem hiszek benne. Ennyi. De mindenki a saját tapasztalataiból indul ki. Te mivel próbálkoztál?

mangalor 2013.06.30. 20:36:17

@ghost recon: mue macho:) és ez így szted rendben van? ez a normális elintézése az ügynek, miközben tudod, hogy vastagon sáros vagy abban, h nem bújok hozzád? hm, érdekes megközelítés...

nem értem, miért kezeled le a nice guy-okat, nem lehet mindenki alfa, megölnék egymást a férfiak. Jézusom, belegondolni is rossz abba a rengeteg tobzódó tesztoszteronba!

Víz Ivó 2013.06.30. 20:37:02

@skarlát betű:

egyetlen járható út maradt, a türelem.
türelemmel kivárni, amig a feleségem ellentmondásos vágyai letisztulnak egy időre. aztán ahhoz már lehet "csatlakozni" a megvalósításban. néha aktiv segítséggel, máskor "nem akadályozással".
mangalorban és hasonló ellentmondásosságot érzek ki. a tévedés jogát fenntartva. de jellegzetesnek tünő önszuggessziót érzek ki itt-ott. pl pont a szex is ilyen terület. ha be tud gyüjteni "rutinból" orgazmust a muszályszexből, akkor azért ott valami nem kerek, ha egyébként szívszaggató előadást is olvastatok tőle erről. vagy a barátság erőssége és a kiüresedett társas viszony közt is feszül nemkevés ellentét, apaként meg semmi infó, arról, hogy miként egészít ki egy anyukát szülőpárként, stb... ezeket és önszuggesszív mechanizmusoknak vélem, mert otthon is vannak hasonló motívumok. sőt, az ismerősök és rokonok között egészen vad ilyesmikre látok példákat.

Víz Ivó 2013.06.30. 20:47:16

ja! és elengedhetetlen egy ilyen lejtmenetben, hogy legalább egyikünk (történetesen én) permanensen legyen képes szeretni és elégedettséget érezni. de ehhez jól kell házasodni :-) és ilyesmi gének is kellenek otthonról.
ezt ti nem látjâtok fontosnak. de szerintem óriási megerősítés egy kétkedő, magát rosszabb helyzetbe képzelő társnak, ha a párját és a gyerekeit legalább kielégíti az, ami kialakult.

Tylia cordata 2013.06.30. 20:59:50

@Víz Ivó: (ad 20.03) itt már valóban férfi és női szemmel való megközelités különbsége is látszik köztünk.
Számomra azt mondja:
elhidegült kapcsolat, de mivel mindkét fél toleráns és tiszteli az embert a másikban, a barátság maradt, szerelem már nincs.
A nők érzékenyebbek, ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy mindenen megsértődnek, hanem nagyobb empátiájuk és érzelmi kulturájuk révén hamarabb észreveszik a - még nem mindenki számára nyilvánvaló - problémát.
Egy ilyen esetben funkcionáló szex nem olyan élmény, mint szerelem esetén, de legalább köti egymáshoz őket. Igazat adok ebben.
Nyilván ezért van, hogy a válás mint olyan még nem szerepel a feleség céljai között.

Mint nő csak azt tudom ismételni, hogy a férj állandó távolléte, a kedveskedések elmaradása és a korábbinál kevesebbet érő szex, együtt, tartósan, elég kevés ahhoz, hogy a házasság funkcionáljon.
Közvetlenül ill. közvetve szerzett élettapasztalataim azt mondatják velem, hogy ebben a helyzetben nagy valószinúséggel előfordulhat, hogy a férjnek van partnere.

mangalor 2013.06.30. 21:01:56

@Víz Ivó: nem értem, mi a baj a Béta hímekkel, miért gondolod azt, h én lenézem őket és miért gondolod, h nekem mindenképp Alfa kell? férj tudja, mit gondolok róla, még röhögtünk is rajta, h egy alfa hímmel már tuti kinyírtuk volna egymást. mert igen, általában kis derűs vagyok és nem is tudom, miként jellemeztél még, de sajnos saját akaratom is van, és ha nem is hisztizek és csinálok cirkuszt, az még nem jelenti azt, h nem tudom véghez vinni, amit akarok.
sztem nem sugalmazok róla férfiként rossz képet (az, h nem alfa, a szememben NEM negatívum), sőt igyekszem minél kevesebbet írni róla (F-ről, mint férjről), csak azokat a momentumokat kiemelni, amik engem idáig sodortak. és pontosan azért, mert nem akarom, h megítéljétek bármilyen irányban is. rendes fickó és hidd el, nem nézem le semmilyen tekintetben. a vágyait ismerem, és ha van kedvem, teljesítem, ha nem nem.
beszéltünk már a mással szexről, először azt mondta, megölne, aztán azt, megbocsátana, aztán, azt, ha ettől vagyok boldog, próbáljam ki, csak próbáljam őt is szeretni, de ezt nem hiszem, h komolyan gondolta. majd még beszélünk róla.

még jó, h jólesik a többiek megértése, ahogy a tiéd is jól esett, bár nem tudom, ez miért számít, a tetteimet nem befolyásolja. egyébként nekem itt soha nem mondta senki, h nyugodtan csald meg a férjed, mert megérdemli vagy mert megérdemlem. SB sem mondta, csak annyit, hogy ha nincs más, akkor ez is egy megoldás. senki nem mondta, h ezzel minden gondom megoldódik.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.30. 21:09:42

@Víz Ivó: Spéci engem baromira idegesített, h F-nek jó az a szex, ami pocsék volt nekem. És az egész házasságunk is jó volt szerinte, szerintem meg élhetetlen. Lehet, hogy a feleségedet nem idegesíti, mert ugye nem vagyunk egyformák. De láttam már pár esetet, ahol az, hogy az egyik nem érzékeli semmilyen szinten, hogy probléma van, a másikat iszonyúan frusztrálta.

@Tylia cordata: A férj állandó jelenléte is lehet nagyon rossz, nem csak a távolléte. :) Én a távollétet mindig jobban viseltem.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.30. 21:12:55

@mangalor: Ez is ismerős, hogy nem baj, ha van más is, csak próbáljam őt szeretni. Tényleg nem ment. Szerencsére azt sose mondta, hogy megöl :P

Víz Ivó 2013.06.30. 21:14:33

@mangalor:
sőt! én meg egyenesen azt mondom, hogy egy szeretőtől minden borulna. de ez csak egy szavazat a többi között.
magamból indulok ki. de férfiként kimondott : próbáld ki mással, csak engem is szeress... még egy női, hasonló mondatnál is hiteltelenebb. súlyos önismereti hiány a férjed részéről :-)))) ebből csak az látszik, hogy el sem tudja képzelni (ezért tud róla könnyeden tréfálkozni), hogy másba is beleszerethetsz. magában, a maga szerelmében biztos. tudja hogy van ilyen szerelem. ezért meg van győződve arról, hogy őt is így szereted. Halálos ütés lesz, ha beviszed ezt a gyomrost neki.... :-((( higgy nekem! most ne neki higgy! neki nincs ilyen tapasztalata :-))))

mangalor 2013.06.30. 21:16:45

@Víz Ivó: nyugodj meg, előáll bizonyos igényekkel. vagyis mostanában nyilván nem, de régebben sokszor elővettem a piros lakk tűsarkúmat, és a kurvája voltam, mert tudtam, h szereti. tele van a fiókom kurvás cuccokkal, régebben meglepett ilyenekkel, habár kiderült, h amitől kurvás vagyok, az nem a fehérnemű.

tévedsz, látom a különbséget a sorsok között. tanácsokat nem oszt senki, véleményeket, élethelyzeteket láthatok (kis szeletkéket), és mit mondjak, elég ostobának tarthatsz, ha azt gondolod, nem látom, mi az, ami nekem van, és mi az, ami másoknak nem volt meg. hogy mik az én okaim, és micsoda másoknak. sajnos, ettől még a saját problémám létezik.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.30. 21:19:23

@mangalor: Na de a kurvás cuccba öltözés csak akkor jó játék, ha kívánod, akinek öltözöl. Tudom, hogy mennyire megalázó, ha nem kívánod. :(

Víz Ivó 2013.06.30. 21:19:48

@skarlát betű:

ácsi! ácsi! ácsi! pocsék szex, orgazmussal?
miből gondolod, hogy f nem érzékeli a bajt? abból hogy nem tudja a megoldást? te is kicsit hajlamos vagy az önszuggesszióra. negatív értelemben. nem baj ez sem, ha megvan a komplementered ehhez :-))))

mangalor 2013.06.30. 21:22:48

@skarlát betű: ezt én sem értem, h csak a két véglet játszik. az alfáké az összes csaj, akik ráadásul fülig nedvesen várják őket, az aranyos srácok meg jó, ha fel tudják állítani a farkukat.
szerencsére azért van még néhány kategória, még ha a tisztelt jelen lévő hímneműek nem is hajlandóak számba venni őket.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.30. 21:25:33

@Víz Ivó: Ha most rólam van szó, a pocsék szex abszolút igaz, orgazmusa csak neki volt mindig. De nem ettől volt pocsék. Hanem az egész nem működött. A szex nem attól klassz, hogy orgazmusunk van (azt lehet sk is előidézni), hanem attól, hogy szőröstül-bőröstül kívánjuk egymást. Nem csak az egyik a másikat.
Mivel beszéltünk róla, onnan tudom, hogy neki mennyire nem volt probléma az, ami nekem igen. Mindezen túlvagyok, csak felidézem a múltat.
Annyira önszuggesztív voltam, hogy bebeszéltem magamnak, h kibírom életem végégig ebben a házasságban :P

mangalor 2013.06.30. 21:42:09

@Tylia cordata: azt hiszem, itt a lényeg az utolsó bekezdésedben:)
@Víz Ivó: a helyzet valóban nem teljesen végzetesen megromlott, hiszen képesek vagyunk együtt élni, és sokszor tudjuk jól érezni magunkat, de az, amit Tylia leírt (20:59) teljesen így van, nem is tudok mást hozzátenni, nem is érdemes, már csak szócséplés lenne.

mangalor 2013.06.30. 22:01:58

@Víz Ivó: ejj, hát mit hámoztál te ki abból, amit írtam még a legelején? nincs muszájszex. akkor van szex, ha én akarom. amikor muszájszex volt, akkor is volt orgazmusom, mert a férj ilyen tekintetben igen kötelességtudó, ettől még szar volt, mert utáltam az illatát a száját, és tudtam, h csak azért csinálom, mert ő már két napja nem szól hozzám a legutóbbi elutasítás után. volt, h közben elsírtam magam, és mégis volt orgazmusom, de ezt nyilván nehéz megérteni még egy másik nőnek is. úgy tűnik, ilyen a berendezésem, esetleg a férj nem rossz szerető.
barát és társ között óriási a különbség, ezt most tényleg magyarázni kell?
nem akarok róla, mint apáról írni, mert nem releváns ide. maradjunk annyiban, h amikor a gyerek azt írja a szeptemberi fogalmazásban, h mi nem voltunk sehol nyaralni, mert apukám dolgozott, akkor valszeg nem beszélhetünk olyan mértékű jelenlétről, amiben egy idegen számára meghatározható, h jó apa-e. igyekszik.

mangalor 2013.06.30. 22:10:44

@skarlát betű: persze, nyilván! és igen, részem volt benne, h megalázónak érezzem, mert akkor 1x unszolásra vettem fel a cuccokat, de utána szembe tudtam volna köpni magam.
na, de remélem, most már lezárul mangalorék házasságának boncolgatása, mert már én magam is unom.
@Víz Ivó: szinte látom magam előtt a jelenetet: Víz Ivó a homlokát Mangaloréhoz szorítja, másik kezét az ég felé lendíti és hangosan skandálja: távozz Sátán! :)
ne féltsd a férjemet, engem se, valahogy lesz, mert ugye még sosem volt, h ne lett volna valahogy:)

Tylia cordata 2013.06.30. 22:57:03

@mangalor: (ad 22.01) az orgazmus tanult folyamat, de vannak olyanok, akik valamilyen okból még v. soha nem képesek rá. Azoknál, akik ezt "megtanulták", később reflexszerűen megtörténik, még akkor is, ha a szex nem esik jól.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.30. 23:00:16

@Tylia cordata: Itt a női orgazmusról beszélsz, gondolom. Nem történik meg az reflexszerűen mindig. Teljesen változó, van, akinél elsősorban agyi ráhangolódás kell, és egy szar szexuális élmény alatt sose fog elélvezni. Más meg mechanikusan megoldja.

Tylia cordata 2013.06.30. 23:50:53

@Víz Ivó: a projekció (a saját problémánk kivetitése másra) időnként fellép nálad. (Példa: az önszuggeszció, amit másokra is ráhúzol, ok nélkül, pusztán az esetek közötti némi hasonlóság alapján.

Van egy tanmese, amin érdemes elgondolkoznod.

Egy hires-neves kinai tanítómesterhez fordul egy fiatalember, hogy tőle szeretne az életről tanulni. Az idős mester beleegyezik. Majd egy porcelán teáscsészét tesz a srác elé, és elkezd teát önteni bele. A tea túlcsordul, a fiú először nem mer szólni, nem akarja az öreg mestert megsérteni vele, de végül azt gondolja, hogy a mester látása megromlott. Ezért figyelmezteti őt arra, hogy a tea már percek óta kifolyik a pohárból, nagy tócsát képezve. Megkérdezi a mestert, miért tette ezt?
A mester így szólt:
- Fiam, ahhoz hogy be tudjad fogadni azt a sok új információt, amit átadok majd neked, előbb minden másfajta gondolatot és adatot üríts ki az agyadból! Különben kárbavész a tanítás.

ghost recon 2013.07.01. 07:32:12

@skarlát betű:

Ez ugye attól függ, miért nem enged magához. Léteznek objektív okok. De ha azért nem lehet hozzábújni, mert iszonyodik tőlem, akkor nem kötelező szenvednie.

ghost recon 2013.07.01. 07:33:07

@skarlát betű:

Ja, és nem értem, miért kéne normál esetben a férfinek csomagolni. Lehet hogy igazad van, csak mondd meg, miért?

ghost recon 2013.07.01. 07:43:09

@mangalor:

Nincs jelentőssége, ki, mennyire, miben van benne.
Én csak azt írom le, amit én tennék. Ha azt tapasztalnám, hogy a párom egyszercsak nem akar velem szerelmeskedni, vagy összebújni, meghökkennék, és megkérdezném que pasa?
Ha utál, nincs gusztusa hozzám, nem kíván, akkor a legjobb út az egyenes, az pedig az ajtón át vezet kifelé.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.01. 07:49:47

@ghost recon: Objektív okok? A "magához enged" itt nálad a szexre vonatkozik, vagy úgy általában, mindenre, ami testi érintkezés?

Az ilyesmi nem úgy megy, hogy egyik napról a másikra irtózik az ember, ez egy baromi hosszú folyamat, amiben a másik is vastagon benne van általában, mindenféle visszautasítással, hárítással. És ha az ember gyerekeket nevel, meg egzisztenciálisan össze van kötve, nem megy olyan könnyen, hogy csak emiatt elküldje a másikat. (Főleg, ha nincs anyuka, akihez vissza lehet küldeni :P)

Általában az anya marad a gyerekekkel, ezért megy a pasi. Nem minden esetben, nálad nyilván nem. Nálam spéci a lakás is az én nevemen van, én vettem, úgyhogy nyilvánvaló, kinek kellene lelépnie, csak spéci nincs hová.

ghost recon 2013.07.01. 07:59:38

@skarlát betű:

Objektív ok egy torokgyulladás, gyomorrontás, miegyéb.
A lelki problémák nm objektívek.
Ha az ember gyereket nevel, meg egzisztenciát tart fenn, és ezért nemtelen alkukba megy bele, az sajnálatos, de nem én tehetek róla.

Attól, hogy nálatok ez így van, attól még nem normál eset, hanem nálatok így van. Nálunk máshogy van, másnál meg megint máshogy.

Én értem, hogy ez alapvetően egy női blog, de én nem vagyok nő, és nagyon is amellett vagyok, hogy a férfiaknak lassan nem ártana megtanulni a sarkukra állni, különben mindenkinek kurva szomorú élete lesz.

pilar ternera 2013.07.01. 08:15:21

@ghost recon: ezt komolyan mondod egy olyan blogon, ami a szeretőtartásról szól?! nem ÁTliánozásról van szó, hanem szeretőzésről.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.01. 08:17:37

@ghost recon: Vagyis a lelki problémák kevésbé érvényesek? Pont te mondod ezt, akinek több tapasztalata van általad bolondnak titulált nőszemélyekkel?

Nem te tehetsz róla, nem is kell belemenned semmilyen alkuba, csak érdekes, hogy korábban meg majdnem belehaltál egy bizonyos kapcsolatba. Azért ez a "nemtelen" alku még mindig élhetőbbnek tűnik... De a frász akar ilyenben vegetálni, nem azért csinálja senki, mert élvezi. Csak egy kicsit empatikusabbnak kéne lenned, ennyi az egész.

Női blog? Csak, mert egy nő írja? Akkor minden blog, amit férfi ír, férfiblog? Álljatok a sarkatokra, annyira el vagytok nyomva ebben a patriarchális társadalomban, ahol ti kerestek kevesebbet, nektek vannak messze rosszabb lehetőségeitek.

A te sztorid eléggé egyedi, tudom, hogy te egyedül nevelted a gyerekeid, de azért legtöbbször az anya tud rendesen gondoskodni a gyerekeiről, mert ő csinálja akkor is, mikor még együtt élnek. Nem 100%, csak 90%, mondjuk. De szerintem mi örülnénk a legjobban, ha nem így lenne. Én spéci nagyon díjaznám.

ghost recon 2013.07.01. 08:28:42

@skarlát betű:

Nem, a lelki problémák is érvényesek, de nem objektívak.

Az adott eset az én választásom volt, mivel rendkívül szerelmes voltam,az illető -egyébként teljesen bolond-nőbe. Tehát nem valamilyen nemtelen okból tartottam ki mellette, miközben nem szerettem, nem kívántam már, hanem nagyon is szerettem, nagyon is kívántam, csak közben kinyírt. Az ő lelkiismeretével neki kéne elszámolnia, ha lenne olyanja, de hát nincsen neki.
Női blog, többnyire női szempontból közelít meg dolgokat. Ez nem hiba, egyszerűen csak tény.
A férfiaknak nem a társadalom ellenében kell a sarkukra állni, hanem önmagukért. Ha nem teszik, nagyon kibasznak magukkal, velem, de a nőkkel is.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.01. 08:31:05

@ghost recon: Az nemtelen ok, ha valaki mellett azért maradsz, mert nem akarod a híd alá küldeni? Nemes, ha azért maradsz vele, mert TE szereted, TE kívánod, vagyis totál önzésből? (Még ha az az önzés önsorsrontó is?) Mi is a nemes és a nemtelen?

ghost recon 2013.07.01. 08:36:50

@skarlát betű:

Na várjál már, keverünk mindent, mindennel.

Én biztosan nem tartanék fenn egy házasságot szociális alapon. Ha valakit én tettem anyagilag függővé, annak a következményeit természetesen vállalnom szükséges, de nehogy már köteles legyek azon túlmenően is bennemaradni egy kapcsolatban!
Egy felnőtt ember gondoskodjon már magáról valamennyire!
Nem csak én szerettem, úgyhogy az önzést visszautasítom.:)

pilar ternera 2013.07.01. 08:46:41

@ghost recon: mert?
@skarlát betű: azért ebben vagy egy kis mártíromság is, nem?

ghost recon 2013.07.01. 08:49:14

@pilar ternera:

Oké, oké, igazad van, egy pillanatra elvesztettem a fonalat. Nem liánozás van, hanem szeretőzés.

pilar ternera 2013.07.01. 09:09:51

@mangalor: "ettől még szar volt, mert utáltam az illatát a száját, és tudtam, h csak azért csinálom, mert ő már két napja nem szól hozzám a legutóbbi elutasítás után. "

na, látod, ezt nem értem én: mikor valakinek a közelségétől is rosszul vagy, hogy tudsz vele szexelni, főleg tartósan fenntartani ezt a állapotot?
én ezt elképzelhetetlennek tartom. legalábbis a saját életemben. mint a példád is mutatja, nem is olyan lehetetlen. de attól még nem értem...

ghost recon 2013.07.01. 09:17:55

@pilar ternera:

Igen, ez az én szememet is megütötte. Másrészt erre mondom, hogy ez a "két napig nem szólok hozzá" egy férfitől elég pussy viselkedés.

pilar ternera 2013.07.01. 09:23:47

@ghost recon: az most egy másik kérdés. a férjet nem ismerjük (még annyira sem, mint mangalort), az ő szempontjai itt homályosak.
csak nőként nem tudom elképzelni ezt a helyzetet. de lehet, hogy csak sokkal gyengébb vagyok, mint mangalor, mert ha ezt érezném (főleg tartósan), akkor én biztosan feladnám.

ghost recon 2013.07.01. 09:35:49

@pilar ternera:
Én elsőre feladnám.
Ha valakivel nem akarok lefeküdni, hát biztos lehetsz benne, hogy nem is fekszem le vele. Micsoda kérdés! A szex nem túlélőtábor!

pilar ternera 2013.07.01. 09:43:37

@ghost recon: elsőre talán azért nem, mert reménykednék, hogy ez átmeneti állapot. mindenesetre intő jel, az biztos.
de van ilyen ismerősöm is, aki évekig élt egy olyan kapcsolatban, ahol a szex egyáltalán nem működött, a nő fizikai fájdalmat érzett a ritka alkamakkor (nyilván a lelki elutasítás miatt), mégis képes lett volna fenntartani ezt a helyzetet, mert házasság, ház, gyerek. gyerek még nem volt, de akart volna. tehát az élethelyzethez ragaszkodott, miközben a férfit már semmire sem tartotta, bár szerette. csak nem úgy, ahogy egy kapcsolat működtethető. aztán nem jött be a taktika, mert a férfi beleszeretett valakibe és szépen szétmentek.

ghost recon 2013.07.01. 09:46:45

@pilar ternera:
Hát, ki hogy van vele, ugyebár. Részemről úgy gondolom, hogy a szex afféle szórakozás. Nem kötelesség és nem házimunka. Ha nem megy, nem kell erőltetni.

pilar ternera 2013.07.01. 09:53:09

@ghost recon: egy szar filmnél mindenképp jobb! ;)

ghost recon 2013.07.01. 09:56:55

@pilar ternera:
Jó összehasonlítás, bár egy szar filmet még mindig hamarabb megnézek, mint hogy lefeküdjek valakivel, akivel nem akarok.

pilar ternera 2013.07.01. 09:58:57

@ghost recon: vagy más aspektusból: akivel nem akarok lefeküdni (ha a párom), azzal egy jó filmet megnézni is szar!;)

ghost recon 2013.07.01. 10:04:25

@pilar ternera:

Így igaz.
Nézd, én igazán a kompromisszumok embere vagyok. Minden percben kompromisszumokat kötök, többek között ebből élek.
De azért kell egy pár horgony az embernek, amihez visszatérhet, ha valami elbaltázódott.

pilar ternera 2013.07.01. 10:06:29

@ghost recon: igen, de ehhez nagyon jó önismeret kell. nekem kb. 35 évembe telt, de már szert tettem rá! :)

ghost recon 2013.07.01. 10:10:37

@pilar ternera:

Nekem is sok időbe és sok vérembe-verejtékembe került.

pilar ternera 2013.07.01. 10:18:31

@ghost recon: az a lényeg, hogy sikerült. sztem az emberek jelentős hányada az egész életét leéli úgy, hogy sosem jut el idáig. :) úgy meg önáltatás az egész.

ghost recon 2013.07.01. 10:23:54

@pilar ternera:

A jófene tudja, örüljek-e annak, hogy ilyen harcedzett, cserzett veterán lettem. Közben az irhám egy része itt-ott maradt, egy ház ára ment el tapasztalatszerzésre, és néha hiányzik nekem a saját naivitásom.

pilar ternera 2013.07.01. 10:32:36

@ghost recon: ha közben nem lettél gazdagabb, nem ismerted meg magad jobban, ha nem tanultál a hibákból és újra elkövetnéd ugyanazokat, akkor ne örülj. ha mégis, akkor szerintem sokkal tisztábbak az élet játékszabályai. még ha ez kicsit patetikusan hangzik is...
de valami azt súgja, hogy te azért hasznosítottál ezt-azt. ;)

ghost recon 2013.07.01. 10:37:08

@pilar ternera:

Azért megvagyok, hálistennek.:)

De annak azért tudnék örülni, ha a gyerekeimnek nem kéne ezeket a dolgokat mind, személyesen végigcsinálni.

mangalor 2013.07.01. 10:44:57

@ghost recon: nem utálom a férjemet. az, h nem kívánom, sztem egészen más lapra tartozik. naaa, mindegy, megértettem a véleményed, te inkább felrúgsz mindent, mint, h valódi megoldást keress. én ezt nem tehetem meg, és te férfiként igenis könnyen beszélsz. nincs semmi gond a férfiak értékelésével, kapcsolatokban elfoglalt helyével, van elég ismerősöm, ahol látom ezt. nem akarok itt nagyon belemenni, h egy egyedülálló nő több gyerekkel (nálunk semmi esély, h a férj magára vállalja ezt a feladatot, bár azt mondta, anyagilag mindenképp támogatna, ha elválnánk... de ez nyilván egy olyan megalázó dolog lenne számomra, amit képtelen vagyok egyelőre elfogadni) mit ér ma a munkaerő piacon. elég, ha megnézzük, hogy pl. amikor vissza akar menni dolgozni x év gyereknevelés után, milyen háttérmunka kell, h megoldja a gyerekek elhelyezését egy esetleges betegség, iskolai szünet esetén. és ez csak egy dolog. sztem nagyon egydimenziósan látod a dolgot, de nem baj. te így, én úgy.

pilar ternera 2013.07.01. 10:46:19

@ghost recon: meg lehet ezt úszni? mármint persze pontosan nem tudom, hogy miket éltél át és mitől szeretnéd őket megkímélni, de a rossz tapasztalatoktól talán nem nagyon lehet/kell megóvni őket.
mert persze meg lehet úszni, csak talán akkor az az önáltatás, amiről beszéltem.. vagy csak oltári nagy mázli! de ez a ritkább.

pilar ternera 2013.07.01. 10:50:29

@mangalor: ""ettől még szar volt, mert utáltam az illatát a száját, és tudtam, h csak azért csinálom, mert ő már két napja nem szól hozzám a legutóbbi elutasítás után. "

sztem ghost is erre a fajta utálatra gondolt, ami nekem is feltűnt.

""ettől még szar volt, mert utáltam az illatát a száját, és tudtam, h csak azért csinálom, mert ő már két napja nem szól hozzám a legutóbbi elutasítás után. ""

ezt meg nem értem. egy válás esetén megalázó az, hogy a férjed támogat (nem csak téged, hanem a közös gyerekeket is) anyagilag?

pilar ternera 2013.07.01. 10:52:23

@pilar ternera: jaj, bocs, az előbb rosszat másoltam be (2x ugyanazt), de a kérdést gondolom értetted. erre vonatkozott:

"anyagilag mindenképp támogatna, ha elválnánk... de ez nyilván egy olyan megalázó dolog lenne számomra, amit képtelen vagyok egyelőre elfogadni"

ghost recon 2013.07.01. 10:54:33

@mangalor:

Hát minden esetre nem én írtam, hogy utálom a száját és az illatát. Ha az én illatomat és számat utálná valaki, milyen valódi megoldást lehetne keresni? Használjak erősebb dezodort? Vegyek magamnak szájkotont? Madre de Dios!
Az lehet hogy én férfiként könnyen beszélek, bár amikor egyedül neveltem a srácokat, volt részem néhány érdekes beszélgetésben.:) Először is senki nem akarta elhinni, másrészt furcsán nézegettek rám. Amikor beirattam őket a suliba, az igazgató nézett rám, mint a birka, ha orvoshoz viszem őket, néznek rám, mint a birka, közben voltam állásinterjún is, néztek rám, mint a birka. Egyedülálló apuka? És dolgozna? Hogyan? Hova? Miért? Van hova tenni a gyerekeket, ha betegek? És nem is él együtt senkivel? Mi ez egyáltalán?

mangalor 2013.07.01. 10:54:43

@pilar ternera: ez az időszak volt az első, amikor válni akartam. külföldön éltünk, pontosabban én a gyerekkel, ő pedig egy másik országba ingázott, egy héten 1x láttuk. borzalmas időszak volt, még mindig felzaklat, ha rá gondolok. hogy hogyan lehet, h mégis lefeküdtem vele? mert azt gondoltam és nagyon-nagyon sokáig azt gondoltam, h én vagyok a hibás mindenért, amiért nem jön haza hozzám; hogy nem vagyok elég szép, kívánatos, okos, elég jó az ágyban, hogy nem vagyok partnere igazából semmiben (nyilván nem is lehettem, ha külön voltunk). maximálisan elfogadtam, h ezt ő mind miattunk csinálja, hogy jól éljünk majd, ergó hogyan lehetek én olyan kegyetlen, h megtagadom tőle azt, amit kíván? nem tudom, h tudod-e, hogy milyen érzés, amikor megkéred a férjed, mondja el, min változtass, hogy hazajöjjön, és azt mondja, ő így szeret... de akkor miért? nem tudom, mert a munka... iszonyat önbizalom romboló, de próbálsz kapaszkodni, és nem hiszed el, h tényleg elbuktad azt a dolgot, amiről azt hitted, egy életre szól. reménykedsz, és próbálsz kompromisszumokat találni. nem tudom, h jó-e, h nem váltam el akkor, hiszen utána még jöttek nagyon jó időszakok... de minden völgy után egyre nehezebben ment a visszatérés.

mangalor 2013.07.01. 10:59:26

@ghost recon: de inkább hősként néznek rád, mint szánni való szerencsétlenként. te egy kivétel vagy, nem a te eseted az általános, ezzel azért, remélem, tisztában vagy.

mangalor 2013.07.01. 11:04:10

@pilar ternera: igen, én megalázónak érezném. te nem éreznéd azt, amikor nagy dérrel dúrral elválsz valakitől, mert nem úgy működik a szex, ahogy te szeretnéd, és akkor még hagyod, h eltartson? (mert adott esetben a te fizud épp a kajára elég)

pilar ternera 2013.07.01. 11:05:48

@mangalor: nekem az a furcsa (bár pozitívum), hogy onnan még volt visszaút és voltak újra jó időszakok.
nekem is volt önbizalom-romboló, reménykedős időszakom, amikor hibásnak, nem kívánatosnak éreztem magam, bár biztosított az illető, hogy csak én, csak velem, stb, de olyan sosem volt, hogy viszolyogtam volna tőle, hogy ne akartam volna hozzá bújni.
és én is húztam még pár évig (bár sosem volt igazán jó a szex), de aztán beláttam a valót. hogy így nem élhetem le az életem...persze, akkor még nem volt gyerek, nyilván könnyebben léptem.
de aztán gyerekkel is. mert kellett az a 35 év, amiről beszéltem...

érdekes az 1 éves időkorlát is, amit adtál magatoknak. vajon változik azalatt valami? anélkül, hogy kristálygömböd lenne. miben reménykedsz?

pilar ternera 2013.07.01. 11:08:05

@mangalor: nem. (és nem csak a szex nem működik nálatok úgy, sőt!) mellesleg még te is mondod, hogy ő is érzi, hogy vastagon hibás a dologban. egy kapcsolat mindkét félen múlik, csak, hogy közhelyeket puffogtassak. akkor meg?

ghost recon 2013.07.01. 11:08:29

@mangalor:
Hát én inkább úgy éreztem, hogy hülyének néznek.

Arról meg nem én tehetek, hogy nem az én esetem az általános. Nyilván rajtam kívül is van egy csomó férfi, aki hajlandó és képes a saját gyerekeit nevelni, csak a bírói gyakorlat rutinból beszopatja őket.

ghost recon 2013.07.01. 11:10:55

@mangalor: A tartásdíj az nem kegy, hanem teljesen törvényes, jogos dolog.

pilar ternera 2013.07.01. 11:15:40

@ghost recon: eszembe jutott közben, hogy mangalor talán nem csak a gyerektartásra gondolt, hanem feleségtartásra is. mert ha a fizuja csak a kajára elég, akkor a gyerektartás lehet, nem húzza ki a csávából.
oké, azt elfogadni kicsit tényleg neccesebb dolog, de szerintem nem a válás oka miatt. annak nem csak ő az oka!

mangalor 2013.07.01. 11:16:55

@pilar ternera: az 1 évet valójában nem én mondtam ki, hanem a pszichológus. azt mondta, kb. fél-1 év alatt eldől egy házasság sorsa, utána még lehet párterápiázni, ami további max fél év haladék. ha nem, akkor megoldást kell találni (ha-ha-ha).
nem tudom, miben reménykedem, most lesznek változások az életemben, és még mindig van bennem egy kevés akarat, h a férjemhez visszataláljak. most elfogadó vagyok, elfogadom azt, amit ő adni akar és tud. de még nem tudom, mire lesz ez elég, egyelőre nem biztató, főleg, h én ennyire lezártam érzelmileg és nem tudok kikászálódni belőle, habár tudom, h kevés férfi lenne ilyen megértő velem.
a másik a gyerekek kérdése, akik persze érzékelnek bizonyos dolgokat, és látom, h amikor távolodom az apjuktól, totálisan bediliznek,szinte bele betegszenek. fiúk, és a rengeteg együttlét miatt nagyon egymásra vagyunk hangolva, rögtön megérzik, ha bajom van.

ghost recon 2013.07.01. 11:22:18

@pilar ternera:

Így mondjuk szerintem is neccesebb.

pilar ternera 2013.07.01. 11:24:45

@mangalor: a gyerekek vajon a tényleges távolodástól "diliznek be" vagy a bizonytalan helyzettől? tehát végleges távolodás (válás) esetén diliznének be csak igazán, vagy akkor tisztázódna számukra ez az áldatlan helyzet?
persze erre most nyilván nem lehet egyértelmű választ adni...
egy általad érzelmileg lezárt kapcsolatból kisülhet még bármi pozitív?
azt, hogy valaki megértő és jó ember nagyra értékeljük (az én férjem is ilyen volt), de erre én nem alapoztam a hátralévő 40 évemet...

ghost recon 2013.07.01. 11:43:03

@pilar ternera:

A gyerekekkel kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, hogy az tesz nekik a legjobbat, ha tiszta a helyzet.

pilar ternera 2013.07.01. 11:47:24

@ghost recon: én is ezt gondolom, de nem ismerjük igazán az ő helyzetüket. olyankor meg nehéz, ha még nincs tányércsapkodás, se veszekedés. akkor csak érzik, de nem tudják, hogy valami nem stimmel. úgy nehéz hirtelen olyan helyzet elé állítani őket, hogy bár konkrétan nem látnak semmi balhét, de pl. apu holnaptól nem lakik itt. ez nagyon necces, nem értik.
nekünk ez fél évünkbe telt...

mangalor 2013.07.01. 11:56:33

@pilar ternera: igen, a férjem is így értette, hogy mindent fizet, csak épp nem velünk él. na ez így biztosan nem.
nem tudok válaszolni neked, sőt, amiket itt válaszolgatok, azok is olyan végtelenül leegyszerűsített mondatok, annyira egydimenziósak (ezért is tűnhetnek néha egymásnak ellentmondónak), sokkal több volt a történtek mögött, és most is több van. én azt láttam, h amikor legutóbb felmerült bennem, h el akarok válni, akkor minden gyerekemnek lett valami baja, az egyik tikkelni kezdett, a másiknak állandóan a hasa fájt (tipikus pszichoszomatikus), a harmadiknak a füle stb. amint elkezdtem magamban rendezni a dolgokat, férjjel megállapodtunk, elmúltak a bajok. nem tudom, ha véglegesen szétválnánk, mi lenne. nem akarom én sem így leélni az életemet, úh ez az utolsó próbám. ha innen nézem, a válás az egyetlen végleges megoldás, de kérdés, h a legjobb-e. itt is már jó sokszor volt róla szó, mik az akadályok, miket kell mérlegre tenni, de bármennyire is önzőek a gondolataim, még mindig a gyerekeim a fontosabbak.

ghost recon 2013.07.01. 12:02:24

@pilar ternera:

Hát, énszerintem a gyerekeket is megilleti a tiszta beszéd, még akkor is, ha nincs tányércsapkodás.
A gyerekek állatira fogékonyak a metakommunikációra, piszkosul tudják, mi az ábra apu és anyu közt. Célszerű őket a saját szintjükön, de őszintén kezelni.
Én legalábbis erre törekszem.

pilar ternera 2013.07.01. 12:06:00

@mangalor: igen, ezt megértem, ebben nekem is lennének fenntartásaim. mondjuk nekem ilyet nem ajánlott fel, nem kellett ezen vergődnöm lelkileg. :)
valóban nagyon nehéznek hangzik ez a helyzet. :(
ha abból a közhelyből indulunk ki (azért sok közhely azért lett közhely, mert igaz), hogy boldog anyának vannak boldog gyerekei, akkor még ez az elhúzódó helyzet is visszaüthet a gyerekeidre.
a válás talán egy egyszeri, nagy trauma, míg ez a mostani, egy alattomosan lopakodó gonosz szellem, ami a későbbiekben mutatkozhat majd meg.
egyik rosszabb, mint a másik.
nem irigyellek, nagyon érdekelne, hogyan fog végződni, csak a legjobbakat tudom kívánni!

pilar ternera 2013.07.01. 12:10:47

@ghost recon: persze, ebben igazad van, csak azt mondom, hogy így nem olyan egyértelmű számukra a helyzet, mint mikor ordibálás van.
mert amit ők megéreznek, az nem tudatos, ha meg belemondod az arcukba, hogy anyu meg apu már nem úgy szeretik egymást és apu elköltözik, akkor az nagyon is tudatosul. mert az kézzelfogható. és mivel tudatos előzményét nem látták, nem is érthetik.
azt kérdezik, miért?? nem mondják, hogy igen, én ezt éreztem, megértem.

ghost recon 2013.07.01. 12:20:17

@pilar ternera:

El kell nekik magyarázni, még ha kínos is. A gyerek nem hülye, csak még gyerek.

pilar ternera 2013.07.01. 12:28:26

@ghost recon: ez nem kínos, hanem nehéz. és nem megy egyik napról a másikra. mivel a feleknek is minimum hosszú hónapokra volt szükségük, hogy elfogadják a helyzetet, meghozzák a végleges döntést, nem várható el a gyerekektől, hogy ők meg egyik napról a másikra fogadják el, nyugodjanak bele, értsék meg.

ghost recon 2013.07.01. 12:32:56

@pilar ternera:

Akkor is muszáj velük tisztán beszélni. Tudom, hogy itt lassan fetisisztának néznek, de szerintem a kényelmes, nyugodt élet alapja az őszinte, tiszta beszéd.

Tylia cordata 2013.07.01. 12:51:56

@ghost recon: @pilar ternera: @mangalor:

"A gyerekek állatira fogékonyak a metakommunikációra, piszkosul tudják, mi az ábra apu és anyu közt. Célszerű őket a saját szintjükön, de őszintén kezelni."

Ez abszolút így van! A problémák elhallgatása nagyobb pszichés problémákat okoz a gyerekeknél, mert érzik a levegőben, hogy gáz van, de nem tudják értelmezni. Ettől aztán rossz álmaik lesznek, feszültek lesznek, stb.

Mivel manapság igen gyakori a válás, a "mi" gyerekeink óvodás, iskolás társainak családjában is váltak már el a szülők, és látták, hogy ettől még nem lett semmi különös baja ettől kis barátaiknak, egészen természetesen fel tudják dolgozni a válást. Megemlitik a közösségben egymásnak, hogy éppen melyik szülőnél voltak,meg ilyesmi, aztán napirendre is térnek fölötte és játszanak v. tanulnak tovább..

Az "őszinteség és a saját szintjükön történő megbeszélés" nagyon jó, nálunk is tök jól bevált. anno. (8 és 11 évesek voltak a válás kimondásakor a fiúk. 3 éves családi kinlódás után jutottunk el a döntésig és a válás kimondásáig.

Azt hiszem, nektek nem kell magyarázni, hogy a válás kimondásától fogva maximálisan együtt kell az elvált feleknek működni, mert a gyerekek érdeke ezt kívánja - és akkor símán átmegy a családi élet egy újabb fázisba.

Fiaim felnőttkorukban is azt mondták, hogy ez igy volt jó, helyesen tettük, de szerintük (is) nem kellett volna olyan sokáig hezitálnunk. Mivel ők is beleszólhattak a döntésbe (családi demokrácia! - , minden, őket is érintő ügyben megkérdeztem és figyelembe is vettem a gyerekek véleményét) - ehelyütt rájuk vonatkozik a többesszám. .

Az a leghelyesebb, hogy mikor a válás tényében a pár megegyezett, akkor tervezzék meg a hogyan tovább-ot. Fontos, hogy tiszta képet tudjanak a gyerekek alkotni saját életük rendjét illetően (hogyan lesz tovább, kinél mikor lesznek, kivel fognak nyaralni, focizni, mehetnek-e edzésre, barátaikhoz, stb.) Ha ez nem sérti a saját eddigi rendszerüket, és érdekeiket, akkor akceptálni fogják a szüleik döntését.

Kanadában (Toronto) élő unokahúgom 2 éve vált el. Azt mondja, hogy ott általában két hetes turnusokban vannak a gyerekek a papánál, majd a mamánál, de ha ok van rá, más időrend is kialakitható, de csakis az illetékes hatóság (gyerekvédelem, szociális osztály) egyetértésével.

Egyik szülő sem viheti el őket államon és országhatáron kivülre (pl. nyaralni, a rokonokat meglátogatni, stb.) a másik írásos beleegyezése nélkül. Nem lakhatnak egymástól olyan messzire, hogy pl. az iskola ne legyen közel. Az elvált házastársakat, illetve élettársakat is ellenőrzik, betartják-e a közös megállapodást. Úgy mondja, komoly büntetések vannak kilátásba helyezve, ha valaki ezt nem tartja be. Szóval, rá vannak szorítva az együttműködésre, és a gyerekek érdekeinek érvényesülése nem az ő belső ügyük, hanem odafigyel a hatóság is erre.

Tylia cordata 2013.07.01. 12:55:50

@mangalor: a gyerekeid a te szorongásaidat érzékelik és veszik át. Ha te kiegyensúlyozott vagy ők is azok lesznek. Szerintem ez náluk nem a szülők válásától való félelem, pusztán jó empátiájuk van, mivel érzelmileg nagyon közel állnak hozzád.

Tylia cordata 2013.07.01. 13:00:37

@ghost recon: Fogalomzavar amit állítasz, hogy a "torokgyulladás, stb. objektiv és a lelki problémák nem objektivek"

A torokgyulladás, stb. egy szomatikus (testi) betegség, a lelki problémák a mentális betegségek körébe tartoznak. De az, hogy "objektiv", az egyik terminusra sem alkalmazható jelző.
Bár nem mérhetőek olyan pontosan, mint a láz, a magas vérnyomás, a vörösvérsejtek száma, vagy a vérben a glükóz szintje. Viszont felmérhetők, egészen jó módszerek állnak ecélra az orvosok rendelkezésére. .

ghost recon 2013.07.01. 13:04:04

@Tylia cordata:

Oké, nyilván nem arra gondoltam, hogy valakinek disszociatív személyiségzavar van és a másik személyisége szeret lefeküdni velem.:)

Tylia cordata 2013.07.01. 13:19:18

@ghost recon: "néztek rám, mint a birka" kommentedhez: valóban ritka az ilyen frankó apuka, mert a magyar társadalom ezeréves szokásokat kér számon a mai szülőkön. Eszerint az anya dolga minden, ami a családra, gyerekek nevelésére, háztartásra vonatkozik, az anyának joga de facto nincsen, csak kötelessége. Az apa dolga, hogy eltartsa a családot, de azért abban is vegyen részt az anya. Apának csak ez a dolga, joga sok van.
Te eltérsz az átlagtól, jó ilyen férfit látni, mivel tudom mi az két beteg gyereket egyedül nevelni, fogadd elismerésemet.

Ami a szájszagot illeti, többféle oka lehet (dohányzás, piaszag, fokhagyma, ételszag, rossz fog, nyitott gyomorszáj, etc.), de lehet orvosolni - az esetek többségében már a gyakori fogmosás, szájöblités is segit rajta. A büdös száj undoritó, ha ezzel a F érdemben nem foglalkozik, az azt jelenti, hogy egy neveletlen bunkó, aki nem figyel oda a szájhygiénére, de a feleségét sem respektálja (nem beszélve másokról is, akik 3 lépésnél közelebb állnak hozzá).

ghost recon 2013.07.01. 13:23:32

@Tylia cordata:

Hehe, bocs, de mangalor nem effektive az embere szájszagától volt rosszul szerintem, hanem nem akart vele csókolózni, és nem akarta érezni a szagát, mert televolt a hóücipője a pasassal, hogy keveset van otthon.:) Nem akarlak kinevetni, csak nem figyeltél eléggé.:)

pilar ternera 2013.07.01. 13:32:43

@ghost recon: én nem is mondtam, hogy nem kell!

mangalor 2013.07.01. 13:45:14

@Tylia cordata: tudom, és biztosan meg tudnánk valósítani, ha lenne egy közös akarat ezzel kapcsolatban... még nincs. de a példád mindenképp megfogott, és elgondolkodtatott.
@ghost recon: igen, első körben tényleg "csak" ennyi volt, és én is erre gondoltam, amikor írtam, de érdekes, h Tylia közben rátapintott egy lényeges dologra, ami néhány év óta szintén sértődés tárgya; a fogorvos. én erre mindig kínosan ügyeltem, belehalnék, ha észre venném, h valaki távolodik beszélgetés közben, mert szájszagom van. de ahányszor megemlítettem F-nek, h fogorvoshoz kéne mennie, megsértődött, pedig tudja, h rosszak a fogai. hát, pl. igen, ez egy újabb olyan dolog, amire azt mondhatom, miért nem teszi meg legalább magáért, de ha annyira szeret, akkor értem?

pilar ternera 2013.07.01. 13:49:33

@mangalor: hát, ez a fogorvos dolog, ez tényleg gáz.:(

ti pedig nyilván nem tartotok még a gyerekekkel való nyílt beszédnél, hiszen még nincs meg a döntés. addig nincs miről beszélni.
mekkorák a gyerekek?

ghost recon 2013.07.01. 14:01:07

@mangalor: Ó, anyám! Hát mi a jóisten baja van a fogorvossal?

mangalor 2013.07.01. 14:29:10

@pilar ternera: 12 a legnagyobb, szóval még kicsikék, de nagyon értelmesek, érzékenyek, szóval lehet velük beszélni... és sok mindenről szoktunk is beszélgetni velük, de azért ez más tészta, mint amiikről egyébkor szó van, és persze sokkal nagyobb kihatással van az életükre, mint bármi más.
@ghost recon: leginkább nyűg. időt kell rá keríteni, és neki az nincs... vagy legalábbis könnyebb ezt mondani, mint azt, h nyűg.

ghost recon 2013.07.01. 14:31:15

@mangalor: Hát nyűgnek nyűg, persze. Én is el tudok képzelni sokkal jobb bulikat is, mint fogorvoshoz menni.
Nem lehet hogy az a baja, hogy átbillent azon a határon, amikor már kurva fájdalmas és kurva hosszadalmas lesz a kezelés?

pilar ternera 2013.07.01. 14:38:07

@mangalor: a 12 már nem is olyan kicsi... az én lányom most 7 és fél éves, és 5 volt, amikor elővezettük neki ezt a sztorit. de onnantól számítva eltelt még fél év, mire a férjem elköltözött. pont azért, mert nem lehetett a megélt 5 évét egy tollvonással keresztülhúzni. és így azt mondhatom, hogy simán ment a dolog.

mangalor 2013.07.01. 14:51:30

@ghost recon: nem tudom, ő egy állat ilyen szempontból, képes érzéstelenítés nélkül fogat fúratni... mindegy, már megoldottam a kérdést, mert egyszerűen bejelentettem, és mennie kell.
@pilar ternera: igazából lehet, h tényleg minél kisebb a gyerek, annál kisebb kárt okozunk, később sokkal nehezebb feldolgozni a szülők válását. azt pl. tudom, h apám évekig neheztelt a nagymamámra amiatt, h Papa halála után közel 10 évvel férjez ment.

pilar ternera 2013.07.01. 14:59:19

@mangalor: ezt nem tudom biztosan. ő már nem volt olyan kicsi, nyilvánvalóan emlékei, élményei voltak, amik az apjához kötődtek, ez nem olyan, mint egy másfél évessel. viszont még nem elég nagy hozzá, hogy mindent megértsen ebből. bár az talán 16 éves koráig sem jön el.
mint utóbb kiderült, pontosan betartottuk a pszichológusok által ajánlott 5 évet, bár ez akkor nem volt szándékos. :)
a papád sztorija kicsit más, itt egy anyukára/idegen férfira féltékeny, fel nem nőtt ember karaktere rajzolódik ki.

ghost recon 2013.07.01. 15:07:44

@mangalor:
Hja, mondjuk azt én is. De nem azért, mert egy állat vagyok, csak maga a fogfúrás a fájdalommal együtt is pár másodperc, maximum fél perc, míg az érzéstelenített nyáladzás órákig tart. Illetve múltkor kifúrták az egyik fogamat, amiben be volt gyulladva az ideg. Doki mondta, hogy ezt sajnos hiába érzésteleníti, mert úgy is rohadtul fog fájni. Hát... ott azért elkönnyeztem magam, azt kell mondjam.

ghost recon 2013.07.01. 15:11:28

@pilar ternera:
Az én srácaim kb egy évig mondták időnként, hogy milyen jó lenne visszamenni anyához, de már jó régen abbahagyták. Mostanra ott tartunk, hogy nekem kell őket rávenni, hogy esténként hívják fel az anyjukat, illetve néha hatalmi szóval kell végetvetnem a kísérleteknek, hogy elblicceljék a látogatást.

pilar ternera 2013.07.01. 15:12:29

@ghost recon: én már ahhoz is érzéstelenítést kérek, ha keményebben rám néz. :)

pilar ternera 2013.07.01. 15:15:41

@ghost recon: néha nekem is mondja még, hogy ha az apu még itt lakna... azzal együtt, hogy imádja a nevelőapját. olyankor megint elmondom neki, hogy nem lenne az olyan jó és, hogy miért.
de ők minden héten találkoznak, 1-2 napot alszik ott és már természetes neki az ingázás is.

mivel tudta az exed így elcseszni a viszonyát a fiaival?

ghost recon 2013.07.01. 15:17:11

@pilar ternera: Különféleképpen éljük meg a fájdalmakat is. Az én tapasztalatom az, hogy az emberek alapvetően nem is a fájdalmat nem bírják, hanem a félelmet a fájdalomtól. Igazából én már annyit estem-keltem, szabtak-varrtak, hogy elég jó ismeretségben vagyok a fájdalommal, ha nem is barátságban. Úgyhogy nem is nagyon félek tőle.

ghost recon 2013.07.01. 15:20:41

@pilar ternera:

Hosszú történet, igazából az a baj, hogy depressziós. De most ne egy olyan depresszióst képzelj el, aki néha nyavajog egy kicsit, hanem olyat, aki ha rájön a hoppáré, akkor pár hónapig-fél évig nem megy dolgozni, nem főz és nem eszik.
Mondjuk amíg házasok voltunk összesen háromszor főzött, abból egyszer tűzoltókat kellett hívni.:)

pilar ternera 2013.07.01. 15:21:45

@ghost recon: a fájdalomnak különböző fajtái vannak, amiket másképp viselünk. nekem például csodámra jártak, hogy egy hang nélkül, csukott szemmel koncentrálva vajúdtam, de a fogamban turkálást nem bírom. szóval ilyen is van.:)

ghost recon 2013.07.01. 15:30:34

@pilar ternera:
Na vajúdni még nem próbáltam, úgyhogy arról fogalmam sincs.:) Lehet hogy sikoltozva kiugranék az ablakon.:)

pilar ternera 2013.07.01. 15:37:54

@ghost recon: nem próbáltad?! érthetetlen! :P

ghost recon 2013.07.01. 15:39:23

@pilar ternera:

Hát csak úgy áttételesen. Mindjkét fiamnál bent voltam a szülőszobán a születésükkor. De igazából az anyjuk sem nagyon szenvedett, mert mindkét alkalommal epidurálisan érzéstelenítették.

pilar ternera 2013.07.01. 15:45:34

@ghost recon: és azokban a periódusaiban a fiairól is megfeledkezik, gondolom. a fiúk tudnak a betegségéről?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.01. 15:58:30

@ghost recon: És a feleségedre vigyáz valaki? Mert van a családban depressziós, akit nem lehet egyedül hagyni, nem dolgozik. Nem látszik annak a kategóriának, aki csak úgy gondoskodik magáról, ahogy te egy felnőtt embertől elvárnád. Azért is lepett meg, hogy fel se merül benned, hogy aki rokkant, halálos beteg vagy idős, esetleg csak szimplán munkanélküli, azt nem lehet csak úgy kidobni a hidegbe, mondván, hogy gondoskodjék magáról. Persze, ha van családja, amely befogadja, akkor könnyű a helyzet, de szívás és kényszeregyüttélés van.

@mangalor: Nekem szerencsém van, vagy tényleg az tesz jót a gyerekeimnek, hogy én boldog vagyok, akármilyen is az itthoni felállás, mert baromi életvidámak és egészségesek, semmi pszichoszomatikus tünet, ami arra utalna, hogy szenvednek a felemás viszonyok között.

mangalor 2013.07.01. 16:02:46

@ghost recon: fél perc?? hát, nekem minden esetben több volt, és sajnos olyanok a fogaim, h baromi nehezen érzésteleníthetők. így volt olyan, h 3 löketet kaptam, és mintha a falba nyomták volna, semmi hatás, de ha már ott voltam, mondtam, csináljuk. kicsit sírtam, mire befejezte a fúrást. elmagyarázta egyszer az egyik doki, h miért van ez (mármint, h miért nehezen érzésteleníthető), de már elfelejtettem.
@pilar ternera: apám példáját csak azért hoztam fel, mert mutatja, h felnőtt korban is mennyire rosszul érintheti az embert a szülőjét,státuszát ért változás. de talán tényleg rossz példa volt:)
sokat gondolkoztam rajta már, de én pl. jelenleg teljesen elképzelhetetlennek tartom, h ha elválok, valaki más tartósan velem lakjon/éljen és a fiaimnak pótapja legyen. tudom, h vannak sikersztorik, de sok olyat látok, ahol ez konfliktus, és hiába a toleráns együttélés, egyes dolgok olyanok, h a pótszülő nem helyettesítheti az igazit, sőt, van olyan 17 éves ismerős, aki még mindig abban reménykedik, h a szülei egyszer újra összejönnek (pedig mindkét új családban van új gyerek is), pedig 3 sem volt, amikor elváltak. de igazából szerencsésnek tartom, ha mégis olyan lesz a viszony, h a gyerek legalább barátként tekint a pótszülőre.

mangalor 2013.07.01. 16:07:11

@skarlát betű: amikor nem nyomasztanak a gondolataim, akkor az enyémek is remekül vannak:) ezek a periódusok a nagyon mély magamba zuhanások, amikor teljesen kilátástalannak érzem az egészet, és önvád és meneküléskényszer van. ez nem depresszió, csak egy mély völgy, ami pár napos-hetes sírás, idegbaj után szépen múlik; kivirul az idő és feltöltődöm reménnyel, de nem tudom, mitől, egyszerűen megfogom a hajam és kihúzom magam:)

ghost recon 2013.07.01. 18:59:34

@skarlát betű:
Van anyukája, egy utcában laknak, elvannak.
Plusz, mivel mégiscsak a gyerekeim anyja, bizonyos -ámbár nyilván korlátozott- mértékben számíthat az én segítségemre is.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.01. 19:58:31

@ghost recon: Aha, ha én is így el tudnám helyezni F-et anyuka mellett, én se élnék vele tovább. Sőt, már régen nem élnénk együtt.

Tylia cordata 2013.07.01. 20:36:32

Szájszag-sztori. Már régen történt, hogy jött egy idős kolléga a munkahelyemre, valamelyik nagyfőnök protezsáltja volt. Sokat nem mozditott se előre, se hátra, mert nem értett ahhoz, amit csinálni kellett volna. Mindenki annak örült, ha nem dolgozott, mert akkor nem okozott problémát. De kétségtelenül kedves idős ember volt. Éppen ezért senki sem mert neki szólni a döglött halszagű szájszaga miatt. Már második éve szenvedtünk, mert ráért és mászkált ide-oda mindenkivel beszélgetni egy picit, hogy ne unatkozzon, miközben mi tűkön ültünk a sok feladat miatt.

Végülis egy idős titkárnőnél szakadt el a cérna. Egyszer elkapta őt négyszemközt, jó alaposan lehordta, hogy micsoda disznóság, miért nem csináltatja meg a fogát, amikor kevés munkával sokat keres a nyugdija mellé. Szóval, keményen elzavarta őt a fogorvoshoz, meg is szervezte neki az időpontot, az öreg meg nem mert nemet mondani. Kiderült, hogy ínysorvadása volt, emiatt kilazultak a fogai. Fúrni, vésni, fogat húzni nem kellett nála, a kezelés nem is fájt neki, rendbehozták az egész fogsorát néhány héten belül. Attól kezdve szájszag elmúlt, és mindenki happy lett.

Tylia cordata 2013.07.01. 20:38:48

@pilar ternera: mi ez a pszichológusok által ajánlott 5 év pontosan? Nem hallottam még ilyenről.

ghost recon 2013.07.02. 08:21:34

@skarlát betű:

Ja, hát ebből a szempontból mázlim volt. Meg van valami palija is. Mondjuk hetente egyszer-kétszer kirúgja, de a pali mindig visszamegy úgyhogy Bumerángnak hívom. Egy ilyen jóravaló, izzasztókunyhós, sámándobos Nice Guy.

pilar ternera 2013.07.02. 08:56:08

@mangalor: érdekes. nekem inkább ez tűnik extrémnek. vagy a pótszülő sosem tudta a megfelelő helyét elfoglalni, ezért ácsingózik még a gyerek az igazi után?
azért tartod elképzelhetetlennek, mert senki nincs képben, nem vagy szerelmes. szerintem egy szerelem sok mindent megváltoztat.

@Tylia cordata: azt írják a pszichológusok (pl. Vekerdy is asszem), hogy ha már megromlott a viszony, de még nem tarthatatlan, akkor érdemes megvárni a gyerek 5 éves korát. addigra kialakult mintát kap az ellenkező nemű szülő férfi/nő, apa/anya szerepéről, saját nemi identitása is helyére kerül.
ha hamarabb válnak el és nincs pótlása a hiányzó szülőnek, akkor ezek a dolgok hiányosak, sérülhetnek.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.02. 08:59:56

@ghost recon: Nekem minden vágyam, h F-nek legyen egy rendes nője, mert ő csak így tudna kiválni végre ebből a helyzetből. Amíg neki nincs, és itt lakik, addig kénytelen vagyok én is diszkréten intézni a dolgaimat. Nem olyan nagy élvezet ez, hidd el. Arra, hogy legális pasim legyen, nem is gondolhatok.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.02. 09:00:39

@pilar ternera: Azért az se mindegy, kinek hány gyereke van...

ghost recon 2013.07.02. 09:03:38

@skarlát betű:

Így viszont -gondolom- cseszheted, mert a férjed magától tudod mikor fog nő után nézni, ha olyan paplanszájú, mint ahogy itt leírod.

ghost recon 2013.07.02. 09:04:52

@skarlát betű:

Hehe, egy időben volt rá esély, hogy a saját két gyerekem mellé még jön három, és még szült is volna az illető hölgy vagy kettőt. Vehettem volna egy buszt.:)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.02. 09:06:29

@ghost recon: Beszerzett már egy nőt, csak az őshazájában, és így nem volt működőképes, kissé messze van. Oda nem megy vissza, mert sose látná a gyerekeit.
Mi az, h paplanszájú?
Azért azt megmondtam neki, h örökké nem lakhat itt.

ghost recon 2013.07.02. 09:13:59

@skarlát betű: Hát paplanszájú. Élhetetlen.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.02. 09:15:41

@pilar ternera: Szerinted mindegy, hogy 1 gyerekre kell tekintettel lenni vagy 5-re? Hogy 1 gyerek mellett keresel munkát, vagy 5 mellett? És egy lehetséges pótapa 1 gyerekkel szembesül vagy 5-tel? Nekem 2 van, de már így is érzem, hogy ha megmaradtam volna egy mellett, egész másképp alakul a döntési szabadságom.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.02. 09:17:39

@ghost recon: Vagyis szerinted mindegy?
Hát, én tudom, hogy nem.

ghost recon 2013.07.02. 09:23:23

@skarlát betű:

Szerintem tökmindegy.

Na jó, elmondom az alapállásomat. Amikor elváltam, leültem egy percre és leszögeztem magamnak: kizárólag olyan nővel kezdek bármilyen kapcsolatot, aki képes és hajlandó a gyerekeim igazi anyja lenni. Ha másképp nyilatkozik, vagy a legkisebb kételyem merül fel vele kapcsolatban, akkor gornisch.
Legfeljebb majd egyedül leszek ezentúl.
Szerencsém volt, másként lett, de ez volt az elhatározás.
Mielőtt kérdeznéd, természetesen arra is el voltam szánva, hogy a nőnek esetleg lesz pár gyereke, és azokat nekem sajátjaimként kell majd szeretnem.

pilar ternera 2013.07.02. 09:28:20

@skarlát betű: nyilván nem mindegy, és az élet produkál furcsa dolgokat, de amiket te említesz, ezek extrém esetek.
lehetséges pótapa először az anyukával szembesül és ha ott ledobja a szíjat az 5 gyerek hallatán, akkor a gyerekekkel való szembesülés már el is marad. hogy kevesebb az esély, az tény.
nagyjából értem a helyzetedet, (persze nem teljesen) de miért érzem mégis úgy, hogy ha ez szóba kerül, mindig találsz valami magyarázatot a jelen helyzetedre, aminek az az eredménye, hogy te nem tehetsz mást?

"Nem olyan nagy élvezet ez, hidd el. Arra, hogy legális pasim legyen, nem is gondolhatok."

"ha megmaradtam volna egy mellett, egész másképp alakul a döntési szabadságom."

kérdésem: az, hogy nem vagy önző és őt pesztrálod már évek óta (és ki tudja még meddig) mekkora áldozat a részedről? él-e annyit az ember, hogy ennyire önzetlen lehessen évekig egy boldogtalan kapcsolatban?
tudom, ez nagyon önző dolognak hangzik, de ez a te életfeladatod?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.02. 09:31:30

@ghost recon: Na, most gondold el mindezt fordítva, hogy nő vagy és így akarsz ismerkedni. Hahaha.
Mintha nem ti fejtettétek volna ki, h a pasik gyerekkel vonzóbbak, mint gyerek nélkül. A nők meg sokkal kevésbé azok :P
Persze lesz pár ellenpélda, h 3 gyerekes anyuka hogyan ment férjhez, de a jellemzőbb az, h 3 gyerekes anyukának esélye sincs. Főleg, ha úgy indul neki, h én apát akarok a gyerekeimnek. A nők sokkal hajlamosabbak az ilyen szerepet magukévá tenni, mint a férfiak.

(Eleve nem is mennék ilyen elképzeléssel egy párkeresésbe, mert az én kölykeimnek van apjuk, és őt nem fogom leváltani ebből a pozícióból.)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.02. 09:36:56

@pilar ternera: Az 5 gyerek az extrém? Vagy mi? 4 gyerekest jópárat ismerek, 5-öt kevesebbet :)

Frászt az életfeladatom, de nem tudok megoldást, és nem tegnap óta gondolkodom ám rajta. Szülői/rokoni segítségre egyik részről sem számíthatunk. Így aztán rajtam a felelősség. Aki volt ilyenben, csak az tudja, milyen.

Sorry, h mindig felhozom, de nem annyira egyedi a helyzet. Nem annyira extrém, mint gondolod. Csak nézd meg hány hajléktalan van, aki azért került oda, mert elvált az asszonytól és nem volt hová mennie.

pilar ternera 2013.07.02. 09:37:18

@skarlát betű: "Mintha nem ti fejtettétek volna ki, h a pasik gyerekkel vonzóbbak, mint gyerek nélkül. A nők meg sokkal kevésbé azok :P"

ezzel nem tudok egyetérteni. egy gyermektelen nő, aki gyerekes pasival jön össze, sokkal inkább kerülhet olyan helyzetbe, hogy a férfi már nem akar több gyereket, pedig a nő még szülőképes korban van. főleg, ha ő neveli őket.
egy szülőképes nő, aki szerelmes lesz, sokkal inkább akar(hat) még szülni a szerelmének, akkor is, ha már van gyereke.
úgy semminek nem lehet nekiindulni, hogy görcsösen akarja az ember. főleg, ha az apa még él és gondoskodik is a gyerekeiről...

pilar ternera 2013.07.02. 09:41:08

@skarlát betű: egy szar kapcsolatban 5 gyerek? extrém hülyeség, igen! 5 gyerek általában nem 5 év alatt jön össze, és az igen ritka, hogy a kapcsolat hirtelen, mint derült égből a villámcsapás, az 5. gyerek megérkezése után borul. van annak előzménye, csak nem hajlandók vele szembenézni és gyártják a gyerekeket, hátha az majd megoldja a gondokat.

én nem is mondom, hogy tudom, hogy ez milyen és nem is irigyellek. csak kérdezek.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.02. 09:41:30

@pilar ternera: Attól még a gyerekes pasi vonzó marad, ez millió statisztikából kiderül. Még a munkaadók is szívesebben foglalkoztatnak gyerekes pasikat, ellentétben a gyerekes nőkkel, akiket viszont nem szívesen.
Ezt meg mire mondod, h görcsösen akarja az ember? Én tuti nem akarok pótapát. Sokkal inkább azt tudom elképzelni hosszabb távon, hogy legyen legitim pasim, de ne éljünk együtt. Őszintén szólva nem hiányzik az együttélés. Per pill biztos nem szeretném, ha valaki beköltözne :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.02. 09:42:52

@pilar ternera: Lehet, h az 5. gyereknél romlik el. Ki lát ebbe bele? Ne ítélkezzünk. Nem biztos, hogy felelőtlenségből gyártották a gyerekeket.

pilar ternera 2013.07.02. 09:46:01

@skarlát betű: "Főleg, ha úgy indul neki, h én apát akarok a gyerekeimnek."

ezt írtad, erre írtam a görcsös akarást. és nem is rólad volt szó, csak egy több gyerekes nőről.

persze, senki nem lát bele, de a te előfeltételezésed is csak feltételezés, akárcsak az enyém. 50-50% esély van rá, de lehet, hogy én kicsit több pénzt tennék az én tippemre.

ghost recon 2013.07.02. 09:46:40

@skarlát betű:

Összekeversz valakivel, sosem fejtettem ki olyasmit, hogy a gyerekes nők nem vonzóak.
Elvileg egy nő is elindulhat ugyanazokkal az elvekkel, mint én, miért ne? Még a végén kiderül, hogy én vagyok itt az egyetlen feminista?

ghost recon 2013.07.02. 09:48:08

@skarlát betű:

Mármint melyik munkaadó, és miért foglalkoztat szívesebben gyerekes férfit, mint gyerekes nőt?

hypnose 2013.07.02. 09:50:45

Szerintem ez attól is függ, hogy a férfinak van-e már gyereke egy korábbi kapcsolatából. Úgy látom magam körül, hogy egy gyerekes férfi sokkal jobban el tud fogadni egy gyerekes nőt, mint egy gyerektelen.

(Bocs, hogy belekotyogtam, de nagyon érdekes a téma:-)

pilar ternera 2013.07.02. 09:52:55

@hypnose: ez is igaz lehet, bár körülöttem meg pont olyanok vannak (magam körül is vagyok :D ), hogy a gyerektelen férfi gyerekes nőt választott párjául. mindenre van példa és ellenpélda is. :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.02. 09:58:30

@pilar ternera: @ghost recon: Most akkor ti egymással vitatkoztok :P

Bármely tetszőleges munkaadó, ezek statisztikai adatok, de most akard, hogy számszerűsítsem, mert évekkel ezelőtt tanultam róla.
Nyilván nem egyedülálló szülőkről van szó, hanem alapban gyerekes apáról és anyáról.
Mert a gyerekes pasit megbízhatóbbnak és stabilabb munkaerőnek tartják, feltételezve, hogy nem ugrik az első kedvező ajánlatra másik állásba, ha újabb gyereke lesz, nem megy szülési szabadságra, feltételezik, hogy a felesége/partnere gondoskodik a gyerekekről, ezért a pasi teljesítményén nem fog meglátszani, h gyerekei vannak, nem bulizással tölti majd a hétvégéit, stb. Csupa pozitív képzet kapcsolódik a családos férfihez.
A családos nőről írjak külön, vagy azt már magadtól is tudod? Nem számít, h esetenként ezek az elképzelések nem felelnek meg a valóságnak, a munkaadó így mérlegel, mikor felvesz valakit. A nő, ha fiatal, majd biztos elmegy szülni, ha anya, biztos betegek lesznek a gyerekei és neki kell otthon maradnia (az esetek nagy részében így is van), később neki kell az unokákat pesztrálnia :P Vannak tanulmányok, amelyek ellentmondanak mindennek, de per pill még ez a logika működik.

hypnose 2013.07.02. 10:02:00

@pilar ternera: Igen, 1-2 gyerek esetében még nem olyan ritka, de ha a példában lévő 5 gyereket nézzük? Egy gyerektelen férfinak hirtelen 5 gyerek egy nőtől? Vagy legyen csak 3-4, az életszagúbb.

Ha a férfinak már van gyereke, akkor a 3+ gyerekes nő már tényleg a kisbusz-kategória, a toleranciáról és a többi járulékos dologról nem is beszélve.. Ha pedig még nincs, akkor vajon tud-e alkalmazkodni ahhoz a helyzethez, hogy 0-ról 3+ ajándék gyereke lett.:-) Ehhez vajon elég a szerelem? Szoktunk ilyesmiről beszélgetni IRL is, jó téma, megoszlanak a vélemények.

pilar ternera 2013.07.02. 10:02:57

@skarlát betű: szerintem nem egymással vitatkozunk. :)
szerintem ez nagyjából stimmel. :( a munkaadókra vonatkozó rész.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.02. 10:03:08

@ghost recon: Nem mondtam, h szerinted a gyerekes nők nem vonzóak. Nem te nem tartod őket nem vonzónak, hanem sok szingli pasi.
Van némi rálátásom, a szingli pasik egy bizonyos kor után azt a nőt se tartják vonzónak, aki mindenképp szeretne gyereket. De hát egy pasi 35 fölött nem hiába szingli.

@hypnose: Az elváltak biztos másképp gondolkodnak, ha van saját gyerekük, akkor viszont lehet, h nem akarnak még többet. Lásd tartásdíj. Azért itt sem mindegy, hány gyerek van mindkét oldalon. Beszélgettem olyannal, akinek 3 volt az első házasságából, elvette az egyébként szingli szeretőjét, aztán tőle lett még kettő. De elég jól szituált volt anyagilag :)

ghost recon 2013.07.02. 10:03:48

@skarlát betű:

Nananana! Itt van a kutya elásva. Ha beállít egy állásinterjúra egy pali, hogy neki családja van, harmonikus házasságban él, pláne a felesége otthon is van, az plusszpont, belátom.
Én viszont úgy mentem állásinterjúra, hogy két gyerekét egyedül nevelő apa vagyok. Úgy néztek rám, mintha a Proxima Centaury egyik külső, igen félreeső világáról érkeztem volna. Talán nem véletlen, hogy a mostani főnököm öt, nem tévedés, ÖT meghitt órát töltött a meghallgatásommal, miközben gyakran és pregnánsan fejezte ki kétségeit az alkalmasságommal kapcsolatban.

ghost recon 2013.07.02. 10:06:14

@skarlát betű:

Na jó, hát mindenféle asszociális selejttel nekem nincs kapacitásom foglalkozni.:D

Előbb mondtam, hogy egy időben nagyonis reális esély volt arra, hogy lesz itt vagy 7-8 gyerek, mindenféle elképzelhető kombinációban.:) Nem rajtam múlt, hogy nem lett.

pilar ternera 2013.07.02. 10:06:29

@hypnose: szerintem nem tud, egyhez sem könnyű.
de mondom, példák mindenre vannak.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.02. 10:08:01

@ghost recon: Tudtam, h ezzel jössz, de lásd be, h ez nem az alaphelyzet :)
Én nem vagyok ugye egyedülálló szülő, de olyan az időbeosztásunk, hogy du szinte mindig nekem kell mennem értük, és nem vállalhatok 8 órás állást, ami ugye sokszor 10 órás. Voltam is állásinterjún, ahol én álltam fel azzal, hogy sajna ez nem megy.
Most távmunkázom, csak ez a verzió működik, itt senkit nem zavar, hogy gyerekeim vannak.
Na, és te hogy oldottad meg a 8-10 órát, meg a betegségeket? Mert nálunk csak én hordom orvoshoz is őket, vagyis ebben is kb, mintha egyedülálló lennék.

pilar ternera 2013.07.02. 10:09:43

@ghost recon:

Férj a feleséghez:
- Drágám, a te gyereked és az én gyerekem veri a MI gyerekünket! :D

ghost recon 2013.07.02. 10:17:46

@skarlát betű:

Kurva egyszerűen. Az öt óra alatt volt bőven időm leszögezni, hogy egyedülálló vagyok, vagyis egyedül kell csinálnom mindent. Ha apámékhoz le tudom passzolni a gyerekeket betegség, vagy iskolaszüneti nap idején, az bónusz, de alapvetően arra kell számítani, hogy ha baj van, akkor az az én bajom.
Viszont állati jó srác vagyok, és ha beszalad a madzag a melótól, akkor nem baszom oda ami a kezemben van, és megyek haza, hanem gályázok tovább becsülettel, mivel két gyerekem van és nem kapok utánuk egy peták tartásdíjat sem.
Ellenben négy órakor akkor is lelépek, ha cigánygyerekek potyognak az égből, mert várnak rám az iskola előtt a fiúk. Hát így kalkuláljanak!

ghost recon 2013.07.02. 10:18:29

@pilar ternera:

Ezt Karinthy mondta Böhm Arankának állítólag.

pilar ternera 2013.07.02. 10:20:17

@ghost recon: "nem baszom oda ami a kezemben van, és megyek haza, hanem gályázok tovább becsülettel"

vs

"Ellenben négy órakor akkor is lelépek, ha cigánygyerekek potyognak az égből"

most akkor hogy van ez?

ghost recon 2013.07.02. 10:24:47

@pilar ternera:

Ez úgy van, hogy a cégnél alapvetően 20 és 30 közötti, de inkább 25 alatti férfiak dolgoznak, összességében mintegy 120-an. Rájuk épül a cég, ők az alap.
Namármost ezek a srácok, ha elvesztik a kedvüket, paraszt volt velük az ügyfél, vagy durván beszólt a területvezetőjük, leteszik a kocsit, leteszik a telefont, és kilépnek a picsába.
Én nem teszek ilyet, mert szükségem van a cégre.

pilar ternera 2013.07.02. 10:26:30

@ghost recon: értem. nem tudtam, hogy van olyan melóhely, ahol ha elegem van, hazamegyek. :)

ghost recon 2013.07.02. 10:28:35

@pilar ternera:

Hát nézd: amikor még más volt az általános munkaügyi helyzet, és nem kellett eltartanom senkit, csak magamat, én is hagytam ott főnökömet mondat közben. De ez már jó rég volt.

pilar ternera 2013.07.02. 10:35:21

@ghost recon: ezt akkor teheted meg, ha tudod, hogy nagy szükség van rád. ha 1200. senki vagy egy nagyobb cégben, akkor egy ilyen után repülsz. :)

ghost recon 2013.07.02. 10:36:32

@pilar ternera:

Már úgy értem, hogy végleg hagytam ott.

ghost recon 2013.07.02. 10:41:50

@pilar ternera:

Akkor még ilyen vagány gyerek voltam.
Most minden munkát megköszönök szépen, amit kapok, négy óra előtt öt perccel még dolgozom és nem a recepción csevegek. Ha a főnökömnek hozzászólása van a munkámhoz, türelmesen végighallgatom és megköszönöm a tanácsát. Ez van.
Viszont van két remek gyerekem, akiket különösebb nehézség nélkül el tudok tartani, szépen iskolába járatni, öltöztetni, fagyiztatni, meg ilyesmi.

ghost recon 2013.07.02. 10:57:28

@pilar ternera:

Mindenképpen.
Gracias a Dios!

pilar ternera 2013.07.02. 10:59:14

@ghost recon: tu hablas espanol? :) (nem tudok "hullámos "n"-t írni...)

ghost recon 2013.07.02. 11:06:05

@pilar ternera:

A fenét, csak modoros vagyok.:)
Nagyon keveset tudok csak spanyolul, és hát nem az irodalmi részt, ráadásul, ha érted hogy mondom.

pilar ternera 2013.07.02. 11:09:18

@ghost recon: :D értem. de az informatikához konyítasz, ha jól sejtem. nem tudod a hullámos n titkát? én béna vagyok az ilyesmiben... :( juj, ez "kicsit" off. bocsi, SB!

ghost recon 2013.07.02. 11:14:08

ALT+0241=ń

De nem, nem értek az informatikához.:)

A spanyolról jut eszembe, múltkor az iskolában kicsit zokon vették, mikor a kisebbik gyerekem az énekelte, hogy "Te quiero puta".:)
Pedig nem is tudta, mit jelent.

Cica7 2013.07.02. 11:15:14

@ghost recon:
Mostanában nem volt időm olvasni benneteket.
Csak csodálkozni tudok és elismerlek, hogy egyedül nyomod a gyerekekkel.....:)
Nagyot nőttél a szememben.:))

ghost recon 2013.07.02. 11:16:49

@Cica7:

Bocsánat, de már jó régóta nem egyedül nyomom, és a páromat sokkal inkább megilleti az elismerés, mint engem.

Tylia cordata 2013.07.02. 11:17:19

@pilar ternera: vagy átállsz a spanyol / francia abc-re de akkor a billentyüzetedet is át kell arra a nyelvre (betükészletre) állitani és ki kell próbálni, melyik gombot kell megnyomni ehhez.
Ennél könnyebb, ha a Word-ben a beszurás (insert) funkcióban megkeresed a szimbólum (symbol) funkciót, és ott kikeresed a hullámos n-t és beszurod a kellő helyekre.
Illetve egyszer is beszúrhatod, aztán átmásolhatod (copy) az ujabb szavakba.

Tylia cordata 2013.07.02. 11:18:25

@ghost recon: biztos volt kitől tanulnia a nótát. ((:-

ghost recon 2013.07.02. 11:18:30

@Tylia cordata:

Az én módszerem szerintem mindegyiknél egyszerűbb.:)

Cica7 2013.07.02. 11:18:31

@ghost recon:
Ok, de csináltad tök egyedül is, de jó olvasni, hogy így írsz a párodról....

ghost recon 2013.07.02. 11:20:13

@Cica7: Csináltam bizony, és büszke is vagyok rá. Köszönöm szépen.

pilar ternera 2013.07.02. 11:29:16

@ghost recon: ń, nekem ez nem hullámnak, inkább ékezetnek tűnik...

:D:D:D

@Tylia cordata: a készletváltás, sajna nem jó, mert azért mégiscsak magyarul írok leginkább. valami billentyűkombinációra gondoltam én is... de azért köszi.:)

Cica7 2013.07.02. 11:31:57

@ghost recon:
:))

Remélem, hogy majd én is büszke leszek magamra, de készítem magam a felé, hogy lépjek véglegesen...
( lehet emlékszel a történetemre )

pilar ternera 2013.07.02. 11:35:26

@ghost recon: tényleg. és most már emlékszem is, hogy egyszer én is idetaláltam (mármint a wikire), csak aztán ahogy beütöttem, nem hullámnak tűnt, ezért ejtettem.
de úgy látszik mégiscsak ez az. köszi. :)

ghost recon 2013.07.02. 11:39:43

Long Days and pleasant nights!

Tylia cordata 2013.07.02. 11:54:08

@pilar ternera: ñ̃̃

Na, mit szólsz? nekem sikerült azonnal a szimbólummal. Végignéztem, kész hullámos n betü nem volt, ezért csináltam.

Előbb leirod az n betűt.
Utána rákattansz a szimbólumra (beszurás/insert funkcióban), ott ráállsz a hullámra (ezt a Latin Extended A szimbólumok között, valahol középen találod) és rákattintasz. Így a hullám az n betű fölé kerül.

Onnan ide átmásoltam az egér segitségével.

Tylia cordata 2013.07.02. 12:30:36

@mangalor:
A ma délelőtti levelezést olvasva, nagyon szép ideákat lehet hallani a válás utáni időszakról (pótapuka, vagy társ?, stb.) De álljunk két labbal a földön!

Az első lépés annak definiálása, hogy ha elválsz, miből fogsz megélni, a gyerekekkel. (régebben irtam erről a blogon, saját válásom kapcsán).

Mert a tartásdij édeskevés a megélhetéshez és a jogi kötelezettségeket a volt férjed a válás után egy idővel is könnyen ki tudja játszani, ha pl. utólag kissé meg akar leckéztetni.

Ezért az a tanácsom, hogy ha jelenleg nem dolgozol, nincs "biztos" munkahelyed, akkor döntés előtt keressél munkát, stabilizáld ott magadat, és nézd meg, hogyan működik ugy a dolog, hogy otthon még megvan a biztos háttered.
A válásról csak akkor döntsél, ha ezen túlvagy.

Amikor én elváltam, akkor még könnyű volt munkát találni, és nem kellett attól rettegni, hogy ok nélkül bármikor kitehetnek az utcára. Igy erre épithettem, még ha a fizetés kevés is volt, de biztos. De már akkor is érdeklődtek, van-e nagymama a családra, ha a gyerekek betegek lennének. A krónikus betegséget elhallgattam, rábólintottam hogy van nagyi (pedig ő még aktivan dolgozott és nem segitett, a másik meg messze lakott és öreg volt már). Ha netán hiányoztam, balhé volt a munkahelyen, igy csak akkor vettem ki betegszabit a gyerekek után, amikor nagyon rosszul voltak.

A gyerekeim krónikus betegek voltak (léguti), ezért amikor már komolyan elkezdtem dolgozni, felfogadtam egy fiatal nőt, aki tanulás mellett igy keresett pénzt, mert a szülei nem tudták őt segiteni. Csodásan ellátta őket, ha betegek lettek, (védőnőnek tanult), illetve iskola után velük volt otthon, amig meg nem nőttek annyira, hogy egyedül lehetett őket hagyni.

Nagyon jól működött ez a rendszer, de anyagilag szörnyen nehéz volt. Támogatást nem kaptam, akkor a családi pótlék (a megemelt is) rohadtul kevés volt, 18 éves korig járt. Külön munkákat ritkán kaptam, de azzal időnként jobban kerestem és a külföldi napidijakból (gyakori szolgálati utak) tudtam egy-egy cipót, ruhát kint olcsón megvenni a gyerekeknek. Akkor szoktam meg, hogy napi 4 órát alszom csak. Tartásdijat, keveset, csak másfél évig kaptam, F ravasz fajta volt, bosszút állt, mert hiuságán csorba esett, hogy én hagytam őt ott. Mivel kis összegről volt szó, legyintettem rá, igy pofára esett, újból. Később sikerült vele normális együttmúködést és kialakitani a gyerekek ügyében, és azóta is naponta kommunikálunk, jó barátok lettünk.

Ha stabilnak látszó munkád van, és a válás is lement, akkor bőven lesz időd azon gondolkodni, hogyan tovább. Tkp. az élet hozza magával a megoldásokat. Nem tudsz minden lépést előre átgondolni, mint a sakktáblán, bár az nem árt, ha a lehetséges alternativákat végig gondolod, mai eszeddel. Később az opciók úgyis változni fognak. Te is változni fogsz, más dolgok lesznek fontosak, mint azelőtt. Nehezebb is lesz, meg könnyebb is.

Ha viszont nincs v. nem lesz megfelelő állásod, a válás gondolatát tedd félre, legalább egy időre.

Én azt észleltem, hogy az idő rohan, az a soknak tünő év valahogy összezsugorodik, és a gyerekek egyszercsak nagykorúak lettek. Később papával is sikerült

Nagyon jó választék van potenciális partnerekből (értelmes, kellemes, elvált v. szingli hapsik - és nem plöttyedtek! ((:- ), különösen ha azt látják, hogy nem akarod őket lasszóval megfogni és lekötni.

Cica7 2013.07.02. 13:44:28

@Tylia cordata:

Igen, ez nagyon igaz, amit leírtál, én ezért is hezitálok, mert sajnos nem igazán van stabil munkahely...
:((
Három éve vagyok már a hullámvasútban.:(

Tylia cordata 2013.07.02. 13:49:15

@Cica7: Nem irigyellek... de azért előbb-utóbb csak bekövetkezik egy kedvező változás.

Cica7 2013.07.02. 13:59:35

@Tylia cordata:

Kikerültem egy nagyon jó stabil munkahelyről ( kicsi 3 éves lett, gyorsan kiraktak, multicég volt ) azóta nagyon nehézkes a dolog.
Ismered a túlképzett, sok évi vezető munkakörök után, már ez biztos nekem nem kell hozzáállást ( pedig dehogy nem kell! )
De sajnos F -et jobban szereti a jóisten, mert őt tartogatja a közalkalmazotti létben a munkahelye, kicsi, de még mindig biztosabb pénzzel, mint engem.
Az elmúlt három év a keresésről és a megkapaszkodok egy helyen-ről szólt.
Ezért vagyok óvatos ennyire, és nem ugrálok.
Pedig nagyon ugranék a lelkem mélyén.

Tylia cordata 2013.07.02. 14:13:38

@Cica7: baromi nehéz lett itt az élet, nemcsak a gazdasági krizis, hanem az egyéb válságok miatt is, ami a gyermekes anyákat (mindenféle családbarát demagógia ellenére) mindenkinél jobban sújtja. A második kategória a nyugdij előtt jó pár évvel ok nélkül kirúgott nők tábora. Régebben ez elképzelhetetlen volt, ma ez a rutin.
Gyed-en voltál a kicsi 3 éves koráig? Akkor ne csodálkozz, utána jön a retorzió. Amig te nem voltál ott, valaki nyilván bedolgozta magát a helyedre.

Remélem, találsz azért némi örömet is az életben! ((:-

Feromontika 2013.07.02. 14:17:10

@pilar ternera: A szüleim kicsit hamarabb váltak el, mint ahogy 5 éves lettem és volt is pótpapa, viszont onnantól mindig két fiúba voltam szerelmes :)
Eltartott egy ideig mire ez a helyére került bennem nagy vonalakban. Vagy még most sem?! ;)
Szerintem a kor mellett ugyanolyan lényeges a válás utáni hangulat, kimondatlan ill. sorok közti üzenetek a másik szülőről. Én látszólag könnyen viseltem a szüleim válását, nagyobbacska koromban lett ebből érezhető problémám. De ezzel együtt sem gondolom, h a szüleimnek együtt kellett volna maradnia.

Cica7 2013.07.02. 14:25:13

@Tylia cordata:

:)) Igyekszem tartani magam...lelkileg mindenképpen...
Változás úgy sem lesz, mert F. nem változik meg, mint tudjuk, de tudom, hogy nem mellette fogok megöregedni.:)
A munkahely arra is jó, hogy a fizetésen kívül, még figyelemelterelésre is használható.:)
Most ismét találtam, ezért sem olvastalak benneteket, több mint egy hónapja.:)

Feromontika 2013.07.02. 14:29:38

@skarlát betű: egy olyan pasit kell összeszedned akinek van egy (felesleges) garzonja, és akkor lakhelyet cserélhetnek a fiúk :):)

Egyébként én is nem egy példát tudok, ahol a lakhatás kényszere tartja életben a kapcsolatot, van olyan eset körülöttem, ahol kevésbé kapcsolatnak, inkább pokolnak nevezném.

Tylia cordata 2013.07.02. 14:32:45

@Cica7: ha érdekel az új munkád, jobban fogod tolerálni az otthoni taposómalmot.
Mindenki változik idővel, csak kérdés, hogy milyen irányba?

Feromontika 2013.07.02. 14:36:01

@ghost recon: Nős gyerekest, gondolom nem az egyedülálló gyerekesre ffi.-re gondol itt SB

Cica7 2013.07.02. 14:41:04

@Tylia cordata:

Ötletelek, tervezek hogy csinálom majd az új munkámat.:)
Igyekszem nem gondolni az otthoni légkörre, a nagy hallgatásokra, és mert nem kérdeznek meg, hogy mi volt bent, nem is válaszolok.
F szerintem nem is tudja, hogy éppen hol dolgozok.
Azt hiszem, hogy én változok vele szemben, bezártam magam, így nem sérülhetek, mert nincs infója az új történésekről.

pilar ternera 2013.07.02. 14:43:55

@Feromontika: tulajdonképpen nálunk is ez van, a lányunk az apját is és a nevelőapját is imádja, ahogy te mondtad: szerelmes. :)
azt én alaphelyzetnek vettem a fejtegetésemben (bár tudom, hogy közel sem az!), hogy nincsenek burkolt célozgatások, beszólogatások. úgy sokkal nehezebb minden.
én tényleg állati mázlista vagyok, olyan szépen kevesen válnak, mint ahogy mi tettük és ez leginkább a volt férjemnek köszönhető, hiszen én léptem, nekem "könnyű volt". neki pedig a lányunk érdeke volt az első és elég intelligens is ahhoz, hogy ezt tudja az 1. helyre tenni, akármilyen nagy fájdalmat is okoztam neki. így aztán a lányukon nem is látszik semmi, de igazad van, később is előjöhet bármi. akkor majd remélem segíthetek neki megvívni a maga kis harcát. :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.02. 15:21:34

@Feromontika: Mondom, nem szeretnék senkit ideköltöztetni :P
Egyáltalán, anyagilag összekötni magam valakivel sem szeretném. Nincsenek valami jó tapasztalataim arról, hogy milyen, ha nem önállóan döntök a dolgaimban, és mindig nekem volt több pénzem. Na, ha a pasinak lenne, akkor ez engem kényelmetlenül érintene.
Az ideális számomra egy sokszor benéző, de azért önállóságát fenntartó emberke lenne. Gondolom ezt most, persze, aztán majd ki tudja, mit hoz még a jövő.

pilar ternera 2013.07.02. 15:25:15

@skarlát betű: én egyébként ez megértem. van egy 50-hez közeli, 2 gyerekes barátnőm, aki nagyon rendben van magával, az életével -mellesleg 3x volt férjnél - teljes tudatában minden értékének. persze anyagilag is független, amit saját magának teremtett meg! és ő is azt mondja, hogy nem lakna többet együtt tartósan senkivel.
ő mondjuk már ott tart lelkileg, amikor nem kell egy társ ahhoz, hogy egész legyen az ember.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.02. 15:30:52

@pilar ternera: Én csak 1x vagyok férjnél, és még nem közelítem ezt a kort, de valószínűleg legalább annyira kiábrándultam az intézményből :)
Vagy csak magamat tartom alkalmatlannak az egészre.
De ha valaki 3x férjhez megy, akkor sokáig hitt benne, hogy megéri. És a jelek szerint évtizedekig azon se tipródott, h elváljon-e.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.02. 15:46:21

@Tylia cordata: Úgy emlékszem, mangalornál nem lenne kérdés, hogy a férje anyagilag támogatja őket, csak neki ezt nem lenne könnyű elfogadnia.

Én szívesen elfogadnék tartásdíjat, de egy fillérre se lenne esélyem :P Úgyhogy ilyesmiről nem is álmodozom. Amúgy nem genyaságból, F egyszerűen nem tudna adni.

Nem tudom, milyen volt a bébicsősz díjazás az idődben, de ma elég húzós.

pilar ternera 2013.07.02. 15:48:02

@skarlát betű: neki nincs baja a házassággal, sőt, házasságpárti, csak ő nem jól választott, ennyi.
én sem vagyok kiábrándult, pedig már 2x behúztam. :)
és sokáig nem is tipródott, évtizedekig egyikkel sem élt, és közben volt egyedül is, szóval zajlott nála az élet. :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.02. 15:50:08

@pilar ternera: 3x nem jól? :)
Legalább szeretőt jól tudok választani, már az is valami :)

pilar ternera 2013.07.02. 15:52:36

@skarlát betű: miért ne? ő közben fejlődött, változott, sokkal többet tudott meg magáról. nem olyan lehetetlen ez.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.02. 15:55:38

@pilar ternera: Nem mondom, h lehetetlen, csak nekem furcsa.

pilar ternera 2013.07.02. 15:56:25

@skarlát betű: ha ismernéd az illetőt, nagyon érthető és természetes lenne. :)

Tylia cordata 2013.07.02. 17:03:48

@skarlát betű: anyagi kérdésekben, váláskor még abban sem mindig lehet bizni, amit a biróság megítél, mert az sem szentírás, nem hogy abban, amit a F igérget a válás előtt. Mert ha véletlenül még sem tartja be az igéretét, az egész terv borul. Maximális óvatosságot javasolok mindenkinek, aki ilyen helyzetbe kerül.

A bébicsősz, a rezsi és a gyerekek költségei, bármilyen szerényen éltünk, teljesen felemésztették a havi fizetésemet. De más választásom nem volt, kellett a segitség, nem birták a napközit. A munkámat nem akartam elveszteni sok hiányzás miatt és gyengébb fizetésért képzettségen aluli munkát vállalni, ahol ugyanúgy nem tűrték volna el, ha sokat hiányzom.

Válás előtt 3, utána is 3 rendkivül nehéz évem volt, előtte lelkileg, utána anyagilag. Aztán javult a helyzet mindenféle szempontból. A gyerekek egészsége sokat javult, a tanulás kezdettől fogva nagyon jól ment, nagyon aranyosak voltak, kirándultunk, sportoltunk sokat. Végre jókedvűen, nyugodtan élhettünk, pár év nehéz időszak után.

mangalor 2013.07.02. 23:26:13

@Tylia cordata: köszönöm, h ezt leírtad, olvastam már tőled részletekben erről, de jó volt így összeszedetten, köszönöm! nagyon-nagyon nehéz lehetett, főleg, h a pihenés is ennyire lekorlátozódott... el sem tudom képzelni.
a férj olyan szempontból hihetetlenül nagyvonalú, h ő felajánlotta, h elköltözik (amennyiben én nem vagyok hajlandó tovább férjként tekinteni rá), de mindent fizet, minden anyagi dolog marad a régiben, hiszen nekem nincs számottevő anyagi juttatásom (még a havi kajára sem elegendő). ezt nyilván nem fogadhattam el, már így is kitartottnak érzem magam. nem is akarom a későbbiekben sem.
szóval a válás főként ezért nem lehetséges. ő nem fogja egyedül nevelni a gyerekeket (max, ha én kipurcanok), bár maximálisan képes rá, tehát rám van utalva ebből a szempontból, én meg rá a másik szempontból. deal.

@pilar ternera: talán ez a fentebb vázolt kiszolgáltatott helyzet mondatja velem, h nem akarnék új férjet, új kapcsolatot, max egy olyan pasit, aki alkalom adtán, míg mindkettőnknek jó lefekszik velem és bedobja a 10p-ost:) szeretnék a magam ura lenni, hogy ne kelljen olyan helyzetbe kerülnöm, ahol ilyen kompromisszumokat kell kötnöm. de nyilván mindenki ezt akarja:) álom. és az is igaz, h a mostani érzelmi sivárságban még csak halvány elképzelésem sincs arról, h miként tennék, ha újra szerelembe esnék.
@ghost recon: a paplanszájút nem a szilikonnal vastagon feltöltött szájra mondják? amikor a nő csak annyira képes már, h résnyire nyissa a száját, és az ajka olyan vastag, mint egy paplan:)

ghost recon 2013.07.03. 08:39:05

@mangalor:

Amikor nálunk bevett kifejezés volt a palanszájú, még nem létezett ajakfeltöltés.:)
Mi olyan emberekre, jellemzően férfiakra használtuk, akiknek megaludt a tej a szájában

pilar ternera 2013.07.03. 08:39:30

@mangalor: én ezt értem, de hogyan akarsz változtatni ezen a kiszolgáltatott helyzeten 3 gyerek mellett? hogyan képzeled a teljes (anyagi) függetlenséget, ahol nem vagy senkire rászorulva? azért ez nem egyszerű feladat...

pilar ternera 2013.07.03. 08:51:19

@ghost recon: hát, vazze, dögöljek meg, ha ez eszembe jutott! :D

ghost recon 2013.07.03. 08:58:43

@pilar ternera:

Pedig ez a helyzet. Ha valaki ma 2-3 gyerekkel halálfélelem nélkül akar függetlenül élni, akkor minimum nettó 300-350 forintot kell keresnie, havonta. És akkor még nem él luxusban, csak nincs rajta a számlafrász.

pilar ternera 2013.07.03. 09:25:22

@ghost recon: de akkor nincs egy fillér hitele se!

ghost recon 2013.07.03. 09:31:33

@pilar ternera:

Hát legalábbis komoly hitele nincs.

Cica7 2013.07.03. 11:12:57

@ghost recon:

Igaz, és ezért nem merem az anyagi részét ismét bevállalni.
Nekem ez második házasságom, talán nem is nevezném már annak.
Az első után sok évig egyedül voltunk a gyerekkel és újraépítettem az egzisztenciánkat, jó helyen voltam, jó fizuval.
De most, csak minimálbéres állás, már ha akad, és nem válogatok, elfogadom.
De már két gyerekkel, és hitellel a nyakamban nem tudom, hogy mire ugráljak az anyagiakban....:((

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.03. 11:35:09

@Cica7: Nem tudok azonnali megoldást, de ez így túlságos szenvedés. Nyilvánvaló, h belátható időn belül nem tudsz lépni, vagy nem érzel magadban erőt, ami ugyanaz... Én nem tartozom azok közé, akik, csak, mert nekik sikerült, és ki tudja, milyen egyéb külső feltételek megléte miatt (ezekre nem mindig hivatkoznak), arra biztatnék bárkit is, hogy vesse magát gyerekekkel együtt a sötétbe, mert az milyen fasza dolog. Ha valakinek tarthatatlan, életveszélyes a helyzete, az persze vesse, de ha nem az, semmiképp ne siesse el. Viszont - szerintem - évek hosszú során át gyöngédség és szeretet nélkül élni sem egészséges, hogy a szexről ne is beszéljünk, mert az is hiányzik. És nem biztos, hogy az önmegtartóztatás hosszú távon kifizetődik. De a francba az egészséggel, nem kötelező boldogtalannak lenni. :)

pilar ternera 2013.07.03. 11:43:36

@skarlát betű: tehát a konklúzió: keressen szeretőt! :D

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.03. 11:45:19

@pilar ternera: Ezt te mondtad :P És mit tanácsolnál? Jógázzon? Vagy vonuljon zárdába?

mangalor 2013.07.03. 11:49:10

@pilar ternera: mondtam, h álom. ghostnak igaza van, az az összeg, amit írt igencsak szűkös egy lakás+gyerekek. pont múlt hónapban kezdtem írni, mik a kiadásaink, mert hiába keres jól a férj, valahogy mindig eltűnik hó végére, pedig tudnunk kéne kicsit félretenni (extra váratlan helyzetekre, gyerekeknek megtakarítás stb). meglepően sok megy el apróságokra, amik igazából nem kellenek, figyelmetlenségből származnak (férj nagy spíler a parkolócédulák begyűjtésében, évi százezres nagyságrendben fizet pótdíjat pl.), vagy egyszerűen csak könnyelműségből. szóval, amit mondani akartam, az az, hogy valszeg soha nem jutok el arra a szintre, h egyedül fenntartsak egy lakást és a gyerekeket. jelenleg még úgy sem, ha tartásdíjat kapnék és a férj tényleg nem keresztbe akarna tenni, hanem segíteni. most elképzelhetetlennek tartom, h begáncsolna, de sosem lehet tudni... viszont úgy gondolom, a gyerekeivel nem tolna ki, imádja őket.
úgyhogy, amikor eszembe jut, lottózok :D de leginkább persze számítok rá, h lassan lesz munkám is, amivel azért legalább egy kicsit jobban érezhetem magam (mert rendesen hozzájárulok a kasszához stb)... és majd amikor viszonylag biztosan érzem magam, és beindul a szekér, akkor talán lesz elég erőm, hogy valamiféle pontot tegyek a dolog végére. de biztos vagyok benne, h az is nagy kompromisszumokkal fog járni.

pilar ternera 2013.07.03. 12:00:31

@skarlát betű: te is ezt mondtad, max. nem ilyen nyíltan! :) én nem mondom, hogy ne tegye... ezt neki kell éreznie.

@mangalor: igen, értem. nálunk is ez van, kettőnk pénze nem hangzik rosszul, mégis elmegy, anélkül, hogy félre raknánk.
és ha én is ilyen helyzetben lennék kapcsolati szempontból, mint most te, én is elég reménytelennek érezném a dolgot.
mondjuk egy közepesen jó fizetéssel és a tartásdíjjal (úgy, hogy nem mindent ő fizet!) azért talán nem lenne reménytelen a dolog,de azt is megértem, miért nem akarod elfogadni.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.03. 12:22:29

@pilar ternera: Így van, az ő döntése, mindenkinek a magáé.

mangalor 2013.07.03. 13:08:35

@pilar ternera: a gyerekek tartásdíját el tudnám fogadni, az természetes, h attól, h elváltunk, még részt vállal a velük járó tetemes költségekben. azt nem tudnám elfogadni, h mindent helyettem fizessen. és igazad van, ha lenne egy közepes fizum, azzal már lenne tárgyalási alapom. de nincs.
@skarlát betű: a jóga csodákra képes, és a tánc is (meg a mozgás általában), de egy szenvedélyes szeretkezést egyik sem képes pótolni:)

ghost recon 2013.07.03. 13:12:12

@mangalor:

Az a helyzet, hogy az én véleményem szerint ti túlzott jelentősséget tulajdonítotok a szexnek.

mangalor 2013.07.03. 13:26:42

@ghost recon: hogy érted azt, hogy túlzott jelentőséget tulajdonítok neki? hiszen mindennek az az origója. a szex az élet, az összes többi dolog csak ezt támogatja (szerelemnek hívott elemi vonzódás, a gyengédség, feromonok, hormonok stb). nem azért jössz össze valakivel, mert hú, de szép és de jó lesz a kezét fogni, egymás mellett éldegélni, hanem mert érzed az agyadban, h ezzel az egyeddel akarsz szexelni. passz. ami utána jön az is függ tőle, mert vagy akarsz még vele szexelni vagy nem. ha akarsz, belemész az együtt járás/élés stb-be. ha nem, viszlát. sztem ennél nem bonyolultabb.

és igen, nekem fontos a szex, főleg mert tudom, milyen katartikus is tud lenni. és mivel most nem jut, nem jó jut, ezért eléggé fixált az erről való gondolkodásom:)

ghost recon 2013.07.03. 13:29:32

@mangalor:
Hát, nekem erről merőben más az elképzelésem, és állítom, hogy a szex nem azonos az élettel, magával.

pilar ternera 2013.07.03. 13:29:41

@mangalor: én is így gondoltam.
@ghost recon: nem lehet, hogy azért kicsinyíted a jelentőségét, mert nálad ez rendben van?
ha valaki egyedül van, akkor még meg is értem, hogy annyira talán nem is hiányzik neki a szex. de amikor ott van melletted valaki, csak épp nem csináljátok vagy pocsék vele, akkor sokkal rosszabb. és az embernek sokszor eszébe jut(hat), hogy milyen jó lenne akár vele, akár mással szexelni.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.03. 13:31:49

@mangalor: Ez olyan vicces, ha valaki, akinek épp totál rendben van az élete e téren ilyesmit jelent ki. Főleg pasi... Tényleg, egy pasi, aki szerint egy nő túlzott jelentőséget tulajdonít a szexnek, hát, nem is tudom... Inkább nem mondok rá semmit.

Mint mikor egy lucullusi lakomáról hazafelé sétáló patrícius odaveti a gabonaadományból élő szegény polgárnak, hogy fiam, te túlzott jelentőséget tulajdonítasz a kajálásnak :P

ghost recon 2013.07.03. 13:43:53

@pilar ternera:

Nem. Említettem, hogy volt olyan, mikor el voltam szánva arra, hogy ha kell,egyedül élem le az életemet. Ekkor voltam 39 éves, úgyhogy ez elég merész vállalás volt a részemről, és végül nem is kellett próbára tennem, hiszen másként alakult. De be is tarthattam volna, ha kell. És nekem sem volt életem minden percében fullextrás szexpartnerem.
Ne haragudj már, de azért az ember élete nem csak a szexből, és a hozzá vezető, vagy azt akadályozó részekből áll! Emberek vagyunk, vagy mi a fene!

ghost recon 2013.07.03. 13:47:36

@skarlát betű:

Igen, egy férfi, aki szerint előfordul ilyesmi. Apropó: gyűlt már meg a bajom olyan nővel, aki túlzott jelentősséget tulajdonított.

mangalor 2013.07.03. 13:48:45

@ghost recon: azt én sem állítottam, hogy a szex=az élet értelmével. de szex nélkül nincs élet, elég, ha csak arra gondolunk, ha nincs szex, nincs új élet sem.
most te ráraksz egy csomó érzelmet a szexre, amivel semmi baj nincsen, mert egy kapcsolat erről is kell, h szóljon (vagyis csak szexre nyilván nem lehet alapozni együttélést, de pontosan látni, h a szex hiánya miatt hány kapcsolat megy tönkre, legalábbis itt a blogon) és mert jól érzed magad a kapcsolatodban, elégedett vagy, és fel sem tűnik, h szex milyen fontos momentuma az életeteknek, mennyire kiegészíti azt a harmóniát, amiben éltek.
nem baj, ha te másként gondolod, de elég, ha körülnézel az utcán és láthatod, mindent el lehet adni szex-szel. minden más sallang, bármilyen undorítóan vagy ridegen is hangzik. és gondolj bele a saját szavaidba, amikor azt mondtad, h ha a barátnőd már nem kívánna, mehet, senki nem tartaná vissza... tehát gondolom, számodra is elemi szükséglet, hogy legyen szex, és ha van, akkor jó legyen. de ez teljesen normális, szex nélkül nem lehet normális életet élni.

pilar ternera 2013.07.03. 13:51:32

@ghost recon: szerintem az utolsó bekezdést nem nekem szántad.

hát én 39 évesen nem biztos, hogy ki mernék ilyet jelenteni.
és mondtam, hogy szerintem egyedül lenni egész más tészta, mint társas magányban lenni szex nélkül.
ha nem találtál volna olyat, akivel együtt élni is akarsz, attól még alkalmi szexpartnereid lehettek volna.
másról beszélünk.

ghost recon 2013.07.03. 13:53:40

@mangalor:

Életem, te írtad, személyesen, hogy a szex az alfája és az ómegája mindennek.:D
Az emberek általában túlzott jelentősséget tulajdonítanak a szexnek, és túlzott jelentősséget tulajdonítanak saját maguknak. Régóta úgy gondolom, hogy sokkal boldogabban élhetne nagyjából mindenki, ha kicsit elgondolkodna.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.03. 13:55:10

@ghost recon: Nem arról van szó, h egész életedben mindig fullextrás partnered van, nekem spéci elég sokáig, jóval 30 fölött sose volt se fullextrás, se még csak jónak nevezhető sem, és ezt megelégeltem. Dobálhatod rám a köveket, nem zavar.

Azt senki se állította, hogy a szex mindenek fölött áll, de egy szexmentes élet szar. És hogy neked mi lehetett volna, hát, egy 40-es pasi, aki nem néz ki nagyon rosszul, nagy valószínűséggel nem marad egész életében partner nélkül. Főleg, ha annyi egyedülálló anya és full jobboldali kommentelő nőci van a környezetében, mint neked. :P Ja, a játszóterezést ki is felejtettem :)

Megkérdeznéd az asszonyt, hogy ő mit szólna a szexmentességhez?

ghost recon 2013.07.03. 13:55:56

@pilar ternera:

Akkor ne vedd magadra, no offense.

A társas magyány nem az én műfajom, az igaz.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.03. 13:57:50

@ghost recon: Basszus, ha mi nem gondolkodnánk, drágám, akkor most épp üzekednénk és nem itt szaroznánk a kommentelgetéssel :P
Szerencsésebbek épp szeretkeznek.
De bloggerinának jó, ha van társasága, mikor épp nincs randija :)

ghost recon 2013.07.03. 13:59:19

@pilar ternera:

Hát, az illető hölgy konkrétan unatkozott, ha éppen nem dugtunk. Neki az ideális időtöltés két szex között egy összebújás lett volna, és megint elölről, ahogy Karinthy is írta.:)

mangalor 2013.07.03. 14:01:05

@ghost recon: nem értem, mi a gond. ha a csajod nem szexelne veled, neked sem kellene. ha te nem kívánnád tovább, hazaküldenéd a mamához. ennyi.
vagy most kezdjem el magyarázni, hogy a "szex az élet" nem egyféleképp értelmezhető szóösszetétel?

ghost recon 2013.07.03. 14:01:18

@skarlát betű: Hát, a fene tudja, én jelen puillanatban akkor se üzekednék, ha nem gondolkodnék, van itt egy kis elfoglaltságom.:D Aki fényes nappal, dologidőben üzekedik, ahelyett valaki más keresi a pénzeszközt.:D

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.03. 14:04:45

@ghost recon: Amennyit te itt lógsz, nem vagy valami nagyon beletemetkezve a melóba :P

Én szoktam fényes nappal is, ha úgy adódik, mivel éjszaka elég nehéz randit szervezni. Amúgy meg nincs megszabott munkaidőm, mindig dolgozom :) Sokszor éjjel is. Más helyettem nem keres pénzt, ahogy ezt már kifejtettem :)

pilar ternera 2013.07.03. 14:05:20

@ghost recon: nem lehet, hogy ilyen jó voltál? ;)
oké, ez kicsit tényleg túlzásnak hangzik, de együtt is éltetek és ez permanens igény volt a részéről vagy a ritka alkalmakkor, mikor találkoztatok próbálta jól kihasználni az időt? mert nem mind1.

ghost recon 2013.07.03. 14:05:39

@mangalor:

Hát lehet hogy én egy hülye vagyok, de az, hogy "A szex az élet" szerintem elég kevésféleképpen értelmezhető.:D

ghost recon 2013.07.03. 14:08:03

@skarlát betű:

Eléggé bele vagyok temetkezve a melóba, többnyire addig írok, amíg arra várok, hogy valaki, akit hívtam, felvegye a telefont.
Hát persze régebben néha én is üzekedtem dologidőben, de az mindig valami illegális dolog volt.

ghost recon 2013.07.03. 14:09:18

@pilar ternera:

Együtt éltünk, ha nem is sokáig. Olyan fél év lehetett. A hölgynek nem ez volt az egyetlen defektje.

mangalor 2013.07.03. 14:10:23

@ghost recon: ez sztem nem egyenlő azzal, amit eredetileg mondtál, nem a szex túlértékelése. amit itt leírtál, egyszerűen a hölgy nagy igényeiről szól számomra, illetve arról, hogy hiányosságai voltak szocializáció, kommunikáció terén. vagy esetleg nem várt el tőled többet. egy csomó minden lehet... mellesleg sztem jók az ilyen napok, lehetőségek, amikor az ember szinte ki sem száll az ágyból... nem is értem, mi a baj ezzel.
@skarlát betű: :D

pilar ternera 2013.07.03. 14:10:39

@ghost recon: jó, hát arról nem tehetek, hogy a pszichiátriai esetek a gyengéid. :P

ghost recon 2013.07.03. 14:13:43

@mangalor:
Egy ilyen nap: szenzációs. Két ilyen nap: még jobb.
Egy ilyen hét vége felé kezdi az ember kicsit hosszúnak érezni a hetet.
Egy hónap után ingerült lesz és türelmetlen.

mangalor 2013.07.03. 14:14:05

@ghost recon: talán csak figyelmetlen, mert azt is írtam a következő kommentben, hogy "szex nélkül nincs élet, elég, ha csak arra gondolunk, ha nincs szex, nincs új élet sem." hát pl. ez is egy értelmezés, nem?

ghost recon 2013.07.03. 14:15:17

@pilar ternera: Vagy én vagyok a pszichiátriai esetk gyengéje.:) Még jobb!:D
Egy kicsit féltékeny is volt a csaj. Pontosabban szólva: ha kimozdultunk az utcára, abból biztosan világra szóló botrány lett.

ghost recon 2013.07.03. 14:17:02

@mangalor:

Ugye nem akarsz nekem a méhecskékkel, meg a petúniákkal jönni? Én nem hiszem, hogy iitt sokan sóhajtoznának az utódnemzési célból történő szexért.

pilar ternera 2013.07.03. 14:20:08

@ghost recon: jó, hát ő akkor tényleg beteg volt. és "kissé" nagyigényű, de egyetértek mangalorral, hogy ez nem túlértékelés, csak nagy étvágy.

ghost recon 2013.07.03. 14:23:33

@pilar ternera:

Oké, oké, akkor mondjuk rá, hogy ez mellékszál.

De nem igaz, amit mondok, hogy a szex túlértékelt dolog?

mangalor 2013.07.03. 14:24:54

@ghost recon: hát pedig vannak sokan a szakmában, akik üzekedéssel keresik a rezsirevalót:)
Jó, hát mondjuk, ha állandóan ez a program, az kimerítő és lehet, h egy időre eleged is lesz... de ez nem jelenti, h egy idő múltán ne keresnéd újra az alkalmat (mással), mert egyszerűen ez a program (fajfenntartás+élvezet).

jajj, most eszembe jutott egy (talán cseh) film, amikor csak nők voltak a Földön, az összes férfi elpusztult, és csak ketten maradtak, valami hibernálásból ébredtek... na, hát ha jól emlékszem, ott megoldott volt a csupa lány utód "előállítása", de azért a végére kiderült, h azért csak a szex az igazi:) bocs, h off!

ghost recon 2013.07.03. 14:27:45

@mangalor:

Nekem nem fizetne senki az üzekedésért.:)

Szerintem lengyel film volt, ha kicsit töprengek, a címe is eszembe jut majd.
Megvan, Szexmisszió!

Egyébként valóban elvittem a társalgást rossz irányba.

mangalor 2013.07.03. 14:28:43

@ghost recon: jó, legyen igazad, legközelebb összeszedettebben fogalmazom meg, amit akarok. nem gondolom, h a szex az élet értelme, csak minden alapja. így jó?

pilar ternera 2013.07.03. 14:30:14

@ghost recon: olyan szempontból igen, hogy sokat van róla szó mindenhol (újságok, reklámok, stb), hogy egy férfitársaságban állandóan központi téma, mintha a banda minden tagja fáradhatatlan lepedőakrobata lenne (közben csak a szájuk nagy)...
de két ember kapcsolatában igen is nagy jelentősége van, ahol ezt megpróbálják elbagatellizálni (mert az egyiknek fontosabb, mint a másiknak, az meg belenyugszik, hogy megy ez kevés/nulla szexszel is) ott előbb-utóbb borul a kapcsolat is.
szóval két ember relációjában szerintem nem túlértékelt, csak sokkal inkább magánügynek gondolnám, mint ahogy most kezeli a világ.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.03. 14:31:08

@ghost recon: Á, dehogynem, a játszótériek, meg a hasonlók :P Ne légy ilyen kishitű :P

Mindenből megárt a sok, biztos a szexből is, csak nekem még sose volt olyan sokban részem, hogy megártson :) (Mármint, sok jó szexben nem volt.)
De ne csak 2 végletet lássunk, vagy folyamatosan, vagy soha.

ghost recon 2013.07.03. 14:34:01

@pilar ternera:

Az még hagyján, de az emberek egy csomó dologról, többek közt a szexről is azt gondolják, hogy jár nekik, alanyi jogon.

ghost recon 2013.07.03. 14:35:23

@skarlát betű:

Egyébként azzal a bizonyos nővel iszonyat jó volt a szex. Csak az agyamra ment.:D

Tylia cordata 2013.07.03. 14:35:57

@ghost recon: a szex nem azonos az élettel, magával, de nélküle nem léteznének az állatok és az ember, így Te sem. Ezért az élet szempontjából alapvető.

pilar ternera 2013.07.03. 14:39:16

@ghost recon: járna is. mármint mindenki megérdemelné a sorstól, hogy találjon az életében legalább egy olyan személyt, akivel - hogy is mondtátok? - fullextrás a szex. :)

ghost recon 2013.07.03. 14:43:46

@pilar ternera:

A fullextrást csak én mondtam, a többiek 10 pontosként emlegették.

Szerintem is megérdemli, de nem jár.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.03. 14:44:16

@ghost recon: Azt is hiszik, hogy alanyi jogon jár a szeretet, a kaja, az ivóvíz és a lakhatás. A marhák :P

Tylia cordata 2013.07.03. 14:45:41

@ghost recon: nem te vagy a mai napon az ügyeletes agent provocateur?

Milyen tényekre alapozod azt a fenti két kijelentésedet, hogy: "Az a helyzet, hogy az én véleményem szerint ti túlzott jelentősséget tulajdonítotok a szexnek." és "Az emberek általában túlzott jelentősséget tulajdonítanak a szexnek,..."?

Talán csak nem olvastad el az Üzenet a férfiaknak c. Miskolczi tanulmányt? Mert ebből a kutatásból objektiven látható (egy megfelelő méretű minta válaszaiból), hogy a FÉRFIAK többsége valóban nem tulajdonit jelentőséget a NŐK szexuális jóllétének.

pilar ternera 2013.07.03. 14:48:05

@ghost recon: tudom, hogy szemantikailag van különbség, az én értelmezésemben viszont nem sok.

@Tylia cordata: :D:D:D

ghost recon 2013.07.03. 14:53:07

@Tylia cordata:

De olvastam, mint azt már meg is beszéltük.:) Nem most, már jó régen.

Én nem az a férfi vagyok.

pilar ternera 2013.07.03. 14:55:15

@Tylia cordata: nem találom a neten ezt a tanulmányt. :( csak egy Bágyoni Attila van ezen a címen. nem tudod hol lehet megtalálni?

Tylia cordata 2013.07.03. 14:56:04

@ghost recon: viszont fokozottan érvényes rád az az alaptétel, hogy a Lét határozza meg a tudatot.

ghost recon 2013.07.03. 14:57:31

@pilar ternera:

Miért?

@Tylia cordata:

Hagyjuk a marxista kánont!:D

Feromontika 2013.07.03. 14:57:41

@ghost recon: Egy jószex-mentes nap: elmegy. Két jószex-mentes nap: elviselhető.
Egy ilyen hét vége felé kezdi az ember kicsit hosszúnak érezni a hetet.
Egy hónap után ingerült lesz és türelmetlen.
Egy életen át megkeseredik, igazi szatyros, bottal fenyegetős vénség válik belőle :)

ghost recon 2013.07.03. 14:59:09

@Feromontika:

Valakivel összekeversz, én nem a szex, pláne nem a jó szex ellen beszélek.

pilar ternera 2013.07.03. 15:01:25

@Feromontika: :D:D:D

@ghost recon: számomra nincs nagy különbség, hogy megérdemelné vagy jár. ez lenne a "normális". gondolom a "jár" neked azt jelenti, hogy az illető semmit nem tesz érte.
teljesen szerencsés csillagállások esetén nem is kell érte sokat tenni, mert magától működik az egész.
máskor meg sok meló és összecsiszolódás kell hozzá. úgy is jó lehet a végeredmény, a lényeg, hogy tényleg JÓ legyen, ne csak kötelező/kényszerű rutin. már, ha egyáltalán...

Tylia cordata 2013.07.03. 15:06:01

@ghost recon: nem kánon, hanem alaptétel. Az esetedre azért illik, mert nálad jól megy minden otthon (aminek örülünk), de te ettől - ahogy a mai kommentjeid mutatják - képtelen vagy elvonatkoztatni, mások esetében, akiknek éppen rosszul meg a sora. .

Tylia cordata 2013.07.03. 15:11:05

@pilar ternera: @ghost recon
bocsánat, Miskolczi helyett Bágyoni Attilát kellett volna írnom az Üzenet a férfiaknak szerzőjeként (A kettőt összekevertem, mindkét tanulmányt ma délben tettem a helyére).

ghost recon 2013.07.03. 15:12:32

@Tylia cordata:

Ez akkor lenne igaz, ha mindig jól ment volna a sorom és biztosítékom lenne arra nézve, hogy mindig jól is fog menni.

Feromontika 2013.07.03. 15:19:51

@ghost recon: tudom :), csak húzlak.
Azt akartam érzékeltetni, hogy ez kb olyan mint a pénz (persze nem) jó ha van. A hiánya kikészít, ha meg van belőle, természetesnek veszed és a vele járó jókat ki is élvezed.

ghost recon 2013.07.03. 15:22:29

@Feromontika:

De hát ez természetes! Ámbár engem a hiánya sem készített ki annyira, amennyire rólatok sejtem.

Feromontika 2013.07.03. 15:27:26

@pilar ternera: "szóval két ember relációjában szerintem nem túlértékelt, csak sokkal inkább magánügynek gondolnám, mint ahogy most kezeli a világ."

Szerintem is igaz ez két ember relációjára. Mintegy gyújtópontként szolgál a szex. Akörül kering a kapcsolat többi tényezője, minta bolygók a nap körül.

A világ egyszerre közügynek kezeli, és mégis továbbra is tabu a szex. Jobban teszed, ha megfontoltan vállalod az igényeid és azt is csak bizonyos körökben. Különben itt egyikőnk sem nicknévvel kommentelgetne vagy posztolgatna :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.03. 15:35:29

@ghost recon: Mér, hány év hiányod volt? Ha mondjuk 20, akkor aszondom, érted, miről beszélek :)

ghost recon 2013.07.03. 15:38:47

@skarlát betű:

Annyi biztosan nem. De olyan 5 évnyi volt. Nem összesen, hanem egyben.

Különben az egyik régi barátnőm éppen egy perce küldött magáról egy fürdőruhás képet, hát őrület. Mindig is szép volt, de ennyire soha.

pilar ternera 2013.07.03. 15:46:01

@ghost recon: nekem ez árnyalatnyi különbség, ha megvan a lehetőség rá, hogy JÓ-vá lehessen tenni a dolgot. hogy munka nélkül vagy azzal, épp csak időbeni csúszást jelent. ha munkával - és látszik, hogy megéri dolgozni érte -, akkor a célig vezető út sem csupa szenvedés.
ha meg munka nélkül, ha csupa rózsaszín habcsók a dolog. :)

@Feromontika: skizofrénia állapotában való vergődés. rosszindulatú, zárójeles megjegyzésem: jobban teszed, ha megfontoltan vállalod az igényeid, FŐLEG, HA NŐ VAGY! :D

pilar ternera 2013.07.03. 15:47:55

@ghost recon: érdekes, nekem a régi pasijaim soha nem küldenek alsógatyás/fürdőnadrágos képeket magukról! :O
reklamáljak? :D

Feromontika 2013.07.03. 15:48:15

@ghost recon: nem az átmeneti hiánya esik szarul, hanem ha pl a következő 30 évedre predesztinálhatóan hiány lesz JÓ szexből, ráadásul úgy, hogy úgymond párkapcsolatban élsz. Mert akkor már inkább hadd ne kelljen eljátszani, hogy a felek szexelni akarnak, mikor nem is. És ugye mint azt hosszan megbeszéltük fentebb, az hogy ki tudsz-e szállni vagy hogy tényleg felvállalhatod-e az érzéseid, nem csak azon múlik, hogy őszinte vagy-e magadhoz és a párodhoz, hanem sok minden máson is. Ld. mangalor, cica7, sb és stb. kapcsolati példáit.

ghost recon 2013.07.03. 15:50:26

@Feromontika:

Nézd, én erre csak annyit tudok mondani, hogy én biztosan nem élnék olyan kapcsolatban, amiben nincsen jó szex. Mert akkor tényleg mi a fenének?

pilar ternera 2013.07.03. 15:52:24

@ghost recon: nem akarom a saját fegyveredet ellened fordítani, de akkor ezek szerint mégiscsak alapvető szempont a szex. és nem túlértékelt, ha jó szex hiányában borítasz...

ghost recon 2013.07.03. 15:52:50

@pilar ternera: Általában nekem sem, de ez a nő valamiért mégis.
Igaz, általában nem is tartom a kapcsolatot a volt barátnőimmel.

Feromontika 2013.07.03. 15:53:43

@pilar ternera: reklamáljál! :)
@ghost recon: igazán figyelmesek az exbarátnőid. Vagy csak akarnak valamit?!;) Gondolom jelenlegi párodnak és párjának nem cécézte a fotót :)

pilar ternera 2013.07.03. 15:54:50

@ghost recon: "valamiért"...he-he. na, vajon miért? (tágra nyílt szemek, csodálkozás, szempilla-rebegtetés)

pilar ternera 2013.07.03. 15:55:44

@Feromontika: nem kösz, nem állok sorba érte. :)

ghost recon 2013.07.03. 15:56:33

@Feromontika:

Vagy csak rejtett másolatba tette, mert igazad van, nálam nem látszik, hogy más is kapott volna belőle.

Feromontika 2013.07.03. 15:56:42

@ghost recon: mi is ezt mondjuk, de kérdés, hogy ki tudsz-e szállni abból a kapcsolatból figyelembe véve az egyéb tényezőket.

ghost recon 2013.07.03. 15:57:27

@pilar ternera:

Na jó, tudom mért küldte el. Igazából helye lenne ezen a blogon. Meg is kérdezem, nincs-e kedve idenézni.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.03. 15:58:50

@pilar ternera: De most tényleg... Miért is nem küldenek a normális pasik? :P
Például, mert arra vagy inkább kíváncsi, hogy mi van a fejükben? :)

Ez a fürdőruhás képküldözgetés valami divat lehet, mer múltkor az azóta hallgató Managernek is pont akkor küldött valamelyik ex-nője, mikor itt kommentelgetett.

ghost recon 2013.07.03. 16:00:59

@skarlát betű: Őőőő, asszem az nem manager volt, hanem az is én, és akkor is ugyanez a nő küldte.:)

pilar ternera 2013.07.03. 16:02:04

@ghost recon: azon gondolkodom, hogy egy nő vajon mikor küld ilyen fotót az exének?
lehet, hogy csak túl normális vagyok (te a lökötteket gyűjtötted, mint tudjuk), de ha 100%-ra veszem, hogy elutasítanak és értetlenkedve fogadnak egy ilyet, én biztosan nem küldenék.
akkor küldenék, ha tudnám -de legalább sejteném/reménykednék -, hogy kedvező fogadtatásra talál és olyan folytatása lesz a sztorinak, amilyet én szeretnék.
szóval a csaj lökött vagy remél(het) valamit? :)

ghost recon 2013.07.03. 16:03:23

@pilar ternera:

Ha idejön, megkérdezheted tőle.:)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.03. 16:05:39

@ghost recon: Ja, akkor csak vele kötöttem össze az eseményt agyilag. És azóta hányszor küldött? :P

A 20 év nekem is összesen :P
És a legrosszabb a perspektíva hiánya, igen.
Persze nem 20 év totál szexnélküliség, de az örömtelit elég későn fedeztem fel. És most már akkor is jár nekem, ha a fene fenét eszik - és amíg van pasi, akitől megkapom :)

pilar ternera 2013.07.03. 16:06:04

@ghost recon: ezt neked tudnod kell!!! :P

főleg, hogy most írod, hogy a múltkor is küldött. tehát, nem küldted el, még finoman sem a búsba. ("köszi, ne küldjél ilyeneket, mert boldog kapcsolatban élek, szeretem a párom, nem vagyok rád kíváncsi és egyébként is WTF???")

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.03. 16:06:59

@ghost recon: Te, idefigyelj, inkább a facér barátaidat szervezd be, ne még egy nőt, itt pasihiány van éppen! Mer veled nem sokra megyünk, csak fumigálod a szexuális étvágyunkat. :P

mangalor 2013.07.03. 16:08:48

@pilar ternera: hát én még akkor sem, én ezt az egész képküldözgetést nagyon cikinek tartom. de pasitól ugyanúgy. nekem mindig röhögnöm kell, amikor ilyesmit látok.

pilar ternera 2013.07.03. 16:10:09

@mangalor: természetesen én sem (max az aktuális páromnak, hogy előkészítsem a hangulatot estére;) ), csak eljátszottam az elméleti lehetőséggel...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.03. 16:13:50

@mangalor: Hol látsz ilyesmit?

Kérésre egyáltalán nem ciki küldeni, sőt, nagyon izgalmas. De pasitól sose kértem, mindig én küldtem :) Jó arra is, hogy az ember hozzászokjon a saját teste látványához, és nagyon fel tudja húzni az arra fogékony partnert. Kéretlenül viszont nem küldenék.

mangalor 2013.07.03. 16:17:30

@pilar ternera: nálam még ez is necces:) nem tudom, miért, a szememben egyszerűen rém kínos az egész. de ha valaki élvezi és van befogadó, akkor uccu neki! :)

pilar ternera 2013.07.03. 16:18:21

@skarlát betű: szerintem is úgy jó és izgató dolog. én is küldtem, nekem is küldtek, teljesen rendben volt a dolog. mi mondjuk totál hülyék vagyunk, mert leginkább olyankor küldözgetünk egymásnak ilyeneket, amikor az egyikünk elutazik pár napra, tehát a beteljesülés aznap biztosan nem történik meg... :D

pilar ternera 2013.07.03. 16:20:00

@mangalor: nem elemezgetlek, csak kérdezem: nem lehet, hogy azért, mert nem vagy jóban a testeddel?
csak, mert eleinte nekem is voltak ilyen gátlásaim, de mellette nagyrészt sikerült megszabadulnom tőlük.

mangalor 2013.07.03. 16:23:00

@skarlát betű: van Fb-on egy csajszi (egy csoportba járunk táncolni), nagyon fiatalka, 18 éves, és halálosan szerelmes (egyébként nagyon édes, szóval látszik, mennyire el van havazva az agya), és a mai kornak megfelelően elég sokat posztol magáról és a pasijáról. na, és nem tudom, h tudje-e, h az összes ismerőse látja, de az egymásnak küldözgetett képek enyhén szexuális töltetűek. a pasi küldött alsógatyás-feszítőst, fürdőkádban fekvőst, tükörből fél kézzel kitakaróst, a csajszi is mell-letakaróst, fürdőruhást stb. mostanában nem láttam, talán szakítottak, vagy csak szólt nekik vki:)

pilar ternera 2013.07.03. 16:25:32

@mangalor: hát, ebben inkább az a ciki, hogy nem ismerik a FB működését. :) ez 18 évestől elvárható lenne! :))

mangalor 2013.07.03. 16:26:55

@pilar ternera: de, biztos ez is benne van. sosem voltam elégedett magammal, most is diétázom, pedig nem kéne. érdekes visszanézni a régi képeket, és látom, milyen szép voltam, és milyen sovány, pedig akkor is örök harcban álltam a mérleggel. még tükörben elmegy, bírom nézni magam, de fényképen egyáltalán nem, de nem faksznizok, ha fotóznak, nem érdekel, csak nem szeretem látni magam:)

pilar ternera 2013.07.03. 16:29:37

@mangalor: így már érthető. ezt kiküszöbölendő, nem kell teljes fotót küldeni, csak bizonyos testrészekét. ;) szabad a gazda, hogy épp melyiket...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.03. 16:31:45

@mangalor: Mekkora élmény, mikor egy pasinak pont azt tetszik, hogy kerek vagyok :)
Én pl így barátkoztam meg ezzel, mer én ilyen vagyok, és sose leszek vékony. De szerencsére bőven van igény az ilyen alkatra is. Nagy élmény volt, mikor rájöttem, hogy ez izgatja a partneremet :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.03. 16:33:08

@mangalor: Ja, ezt nem a nyilvánosság előtt kellene művelni szerintem se :)

ghost recon 2013.07.03. 20:30:42

@pilar ternera:

Miért küldeném el a búsba? Nagyon jó csaj, szívesen nézegetek róla fürdőruhás képeket. Tudja, hogy boldog és tartós kapcsolatban élek.

ghost recon 2013.07.03. 20:31:32

@skarlát betű:

Egyáltalán nincsenek facér barátaim, mindenki megnősült.

mangalor 2013.07.03. 21:10:34

@skarlát betű: mondjuk, én kerek csak terhesen voltam, de vigyáznom kell, mert úszó alkatom van (vagy nem tudom, hogy hívják, szélesebb váll, mint csípő), így ha kicsit többet szedek fel, kétajtós szekrénynek nézek ki:) mondjuk, azért javult némileg a helyzet, nőiesedtem, de mondjuk Monica Bellluccitól távol vagyok. és simán, a kerekebb nőknek rajongótábora van, látom én is:)

most megnéztem, gumimedencében smárolós kép van fenn a csajnál, kb. a dugás előtti állapot:) hát, nem szégyellősek, mindenesetre.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.03. 21:28:31

@ghost recon: Szted ez minket zavar? :P De ha mind ilyen monogám, akkor ne hívd ide őket :P

@mangalor: Valld be, hogy szívesen nézegeted őket :)

mangalor 2013.07.03. 21:41:52

@skarlát betű: talán ghostot zavarja, h a sok kiéhezett némber majd jól rávetné magát a házasokra:DDD

nagyon helyesek, a lány különösen szép (kerekebb típus ő is, egy cukorfalat:)), és mindig jó szép embereket nézni. ráadásul tök jól átjön ez az önfeledt boldogság, amiben nekem már ezer éve nem volt részem, és jó látni, h ők most itt tartanak. de annyira azért nem érdekesek ezek a képek, h nézegessem őket:)))

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.03. 22:24:13

@mangalor: Ó, a szegény áldozatok :) Szerencsére bőven akadnak pasik, akik szerint a szex nincs túlértékelve :)

ghost recon 2013.07.04. 07:41:43

@skarlát betű:

Nem tudom, mennyire zavar, te beszéltél facér barátokról.

pilar ternera 2013.07.04. 08:31:17

@ghost recon: érdekes... párodnak is megmutatod a képeket? "nézd, szívem, milyen jó formában van XY. ugye, milyen kedves tőle, h ilyeneket küld nekem? " :P

bármit is mond egy nő (nem zavar, stb), nyugodtan mérget vehetsz rá, hogy zavarná, ha tudná. és ezt tudva, nem olyan szép tőled örömmel fogadni ezeket a fotókat.
szerintem... egyébként meg egészségedre! :)

ghost recon 2013.07.04. 08:55:33

@pilar ternera:

Nem, nem mutogatom direkt a páromnak ezeket a képeket, de ismeri a másik csajt, tud róla, hogy szoktam vele beszélni, és szerinte is jó bőr.:)

Nem akarom lerázni a másik csajt, nem tett nekem semmi rosszat, és nagyon is szüksége van egy beszélgetőpartnerre néha.

Feromontika 2013.07.04. 09:06:47

@ghost recon: lehet, hogy neked meg nem cs.állítást, hanem "Hogyan szálljunk ki a kapcsolatainkból épkézláb?" c. hétvégi összejöveteleket kéne szervezni válni készülő csajoknak :) lehet h ebből is bejönne a 2 kiló hétvégenként :)

ghost recon 2013.07.04. 09:13:05

@Feromontika:

Nem egy hülyeség, ámbár -mint mondtam- nekem is ottmaradt az irhám egy két kapcsolatból kiszállásnál.
Úgyhogy csak az jöjjön, akinek helyén a szíve!

pilar ternera 2013.07.04. 09:14:05

@ghost recon: beszélgetés egy dolog. fürdőruhás képek küldözgetése egészen más dolog.
de nem akarom ezt a csontot tovább rágni. :)

ghost recon 2013.07.04. 09:17:02

@pilar ternera:

Hát nem is én küldözgetek neki fürdőruhás képeket magamról.:) Még szép!

Viszont kért egy borotválkozós képet.

mangalor 2013.07.04. 09:30:32

@ghost recon: ez nekem annyira ellentétesnek tűnik azzal, amit itt papolsz... de lehet, h csak én érzem így. hűséget fogadsz és vársz el a csajodtól, de azért tarcsiban ott van a másik jócsaj is, mert szüksége van rád. na persze. ezt nekem estig magyarázhatod, h csak barát, meg szórakoztat meg nem kell végleg szakítani csak azért mert ex, de soha nem fogom megérteni az ilyen "lebegve" tartást, amikor szavakkal mondod, h nincs esélye, de a tetteid nem ezt mutatják, hiszen azért szívesen fogadod az ilyen akcióit. naaa, mindegy, a te dolgod.

pilar ternera 2013.07.04. 09:33:04

@ghost recon: ne kekeckedj! :)

na ugyehogyugye? ártatlan barátság, mi? na, ja... :)

ghost recon 2013.07.04. 09:45:30

@mangalor:

Én nem fogadtam semmit, olyan természetes, hogy hűséges vagyok, mint egy bot. És nem tartom lebegve, a szakításunk után nem kerestem. Ő keresett meg vagy négy év múlva, hogy beszélgessünk legalább. Találkozni azóta sem találkoztunk személyesen, pedig vagy másfél éve levelezgetünk.

ghost recon 2013.07.04. 09:55:30

@pilar ternera:

Mi nem ártatlan egy borotválkozásban?

Cica7 2013.07.04. 10:03:04

@skarlát betű:

Mártírt játszanék?
Aza nagy szívás ebben, hogy nem akarom már itthon, de az a szomorú, hogy amíg itthon volt szex, az jó volt.
Mindaddig amíg nem derültek ki a dolgai, és nem indult el itthon a cirkuszolás, mindaddig míg megkapott, addig olyan, mintha ezzel fölényben, vagy valamiféle szexuális függésben tartott volna.
De én vagyok a hülye, mert valahogy a lelki gátjaimon és az erkölcsi tartáson nem bírok átlépni.
Még azt sem tudom értékelni, ha a pasik utánam forognak az utcán....:(
Pedig tükörbe nézve, nem rossz az összhatás, de nekem a lelkemmel van a baj.:((
Gyáva lennék?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.04. 10:03:21

@pilar ternera: @ghost recon: Itt vigyorgok...
Egyrészt: van ugye az a már idézett felmérés, hogy sokan a verbális "hűtlenséget" rosszabbul viselik, mint a fizikait. Ha a feleséged ebbe a kategóriába tartozik, amit én nem tudhatok, akkor érezheti úgy, h megcsalod - üdv a klubban :P
Másrészt: sztem egy baromság, h az ember ne tartsa a kapcsolatot azzal, akivel szakított. Én spéci ezt akkor se tartottam normálisnak, mikor még rólam mintázhatták volna a hűség szobrát, mitöbb, nem zavart, h F mindig is tartotta a kapcsolatot az exével, sőt, még be is akart neki mutatni, amire mondjuk nem vágytam, de belementem, legyen boldog. Féltékenység semmi. Annyira nem volt ártatlan a dolog, h mikor megcsalt, vele tette :)
Harmadszor: nőként sose küldenék olyan pasinak erotikus képet, aki per pill nem kíváncsi rám erotikus kontextusban, márpedig, ha nem akar kavarni, akkor nem kíváncsi. Ez kissé tolakodó gesztus. De nem vagyunk egyformák.

Tylia cordata 2013.07.04. 10:12:03

@ghost recon: hát attól függ, kinek és mijét borotválod!

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.04. 10:12:54

@Cica7: Biztos jó vele az ágyban, hát attól nehéz elvonatkoztatni. Én nem lennék ilyen mereven elzárkózó, max védekeznék (ha persze erre rá lehet venni valahogy), ha egyszer kívánom... Igaz, engem nem csap a földhöz, ha osztoznom kell egy pasin, attól még tudom kívánni, sőt.
Most ez, hogy bünteted magad és ezzel őt is, de magadat inkább, mint őt, hiszen neki mindig van kivel), valójában semmire nem mész.
Van ebben némi mártírkodás, persze, de ez sokunkkal előfordul... Túl lehet rajta jutni. A kérdés, hogy akarod-e. Most fölényben érzed magad erkölcsi szempontból, és ha lenne valakid, tán úgy éreznéd, ez a fölény elenyészett. De az ilyen fölény úgyis csak a te fejedben létezik, az övében nem... Szóval lehet, hogy lassan el kéne indulnod valamerre. Mert ez így hosszú távon nem lesz jó. Hogy merre indulsz, azt már a körülményeid és a magad ízlése határozza meg.

pilar ternera 2013.07.04. 10:18:08

@skarlát betű: sztem a kapcsolattartásnak csak akkor van értelme/létjogosultsága, ha a párkapcsolat mellett a legjobb barátok is voltak. sőt, inkább barátság volt köztük, mint szerelem, amit utóbb beláttak és szakítottak. tehát, ha nincs erotika a levegőben. de ezt csak az adott két ember tudhatja, az aktuális partner sosem lehet biztos ebben, ezért sztem normális, ha zavarja.
de mint írod, még nálatok sem sült el jól a dolog. :)
szóval a kapcsolattartást mindig belengi annak a légköre, hogy "mi van, ha..."

a tolakodással teljesen egyetértek, nem oda illő dolog, egyébként sztem megalázó is egy nőnek, olyan felajánlkozás jellege van.

Tylia cordata 2013.07.04. 10:22:05

@Cica7: 1. konzervatív előitéletek rögzültek benned, 2) saját magadat bünteted a tradicionális erkölcsi elvekre hivatkozva.

Ha nem lehet F-el megbeszélni, hogyha ő is félrekacsintott, akkor te kétoldalúan nyitottnak tekinted ezentúl a kapcsolatotokat, akkor ne beszéld meg. Viszont ezesetben próbáld meg kialakitani saját privát életedet, még ha heti egyszer is mész el akárhová, menj el pl. egy barátnődhöz, v. moziba, de ne mondd meg hová mész. Vegyél egy-két divatos és nőies ruhadarabot v. cipőt, még akkor is, ha kevés a pénzed. Ez növeli az önbizalmadat.
Előbb-utóbb lesz ennél érdekesebb programod is.
Jótanács, hogy minél többet mozogj emberek társaságában, és ne szigeteld, ne zárd el magad, ami nem azt jelenti hogy rögtön az első alkalmat kihasználd, vagy bármiféle kockázatos helyzetbe belemenjél ezen a cimen.

Tehát járj nyitott szemmel, de légy óvatos!

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.04. 10:24:00

@pilar ternera: Épp, hogy jól sült el, és nyugodtan csinálhatták volna már korábban is.
Esetemben hálás voltam a csajnak :)

Nem tartom értelmes dolognak, hogy valakivel, akihez kötődtem, ne beszélhessek, ne írhassak neki. Épp ez az, ami a féltékenységben annyira abszurd. Mint említettem, már akkor se jutott eszembe, hogy bárkinek bármilyen kommunikációt megtiltsak vagy csak megkérjem rá, hogy ne kommunikáljon, mikor még nem voltam Skarlát Betű :)

Ha van erotika, hát legyen, ha találkoznak és történik valami, hát történjen. A tiltás csak felkorbácsolja az embert, ha lenne kedve, ha meg nincs kedve, tökmindegy, hogy tiltod-e vagy sem :)

pilar ternera 2013.07.04. 10:29:08

@skarlát betű: én egy szót sem szóltam semmiféle tiltásról!!!
sohasem tiltanék meg semmit, egyrészt azért, mert ismerem a dolog kontraproduktív voltát, másrészt azért, mert ennek magától kell jönnie. ha ő is érzi, hogy az a korszak lezárult és kész.

te azért voltál hálás a csajnak, mert te már nem akartad F-et. így könnyű engedékenynek/elnézőnek lenni!

Cica7 2013.07.04. 10:45:42

@skarlát betű:
A nehézség ott van, hogy a túl becsületes kategória vagyok.....
A körülmények hatására pedig a jellemen, erkölcsi tartáson változtatni olyan kénytelen az ember fillingje van az egésznek.....
Görcsös vagyok.

ghost recon 2013.07.04. 11:01:39

@skarlát betű:

Bonyolult ügy. Igazából a volt nőim közül ez az egy, akivel nem szakítottam a szó hagyományos értelmében. Nem azért függesztettük fel a szerelmi kapcsolatot, mert valami bajunk volt egymással, hanem mert nem tudta elhatározni magát, hogy legalizálja velem a kapcsolatát.

mangalor 2013.07.04. 11:13:31

@skarlát betű: nekem sem az a problémám, h tartják a kapcsolatot, hanem hogy nem tisztázott egyértelműen, h nem mi szitu (ja, persze mondta, h van új csaja). ha GR azt mondja, idefigyelj, anyukám, ne küld több képet, mert felesleges, nem érsz el vele semmit, elköteleződtem, és ennek ellenére küldi, jelzés értékű lenne, ha nem reagálna egy ideig. ha a hölgy valóban csak beszélgetni szeretne, ért a szóból. de nagy a gyanúm, h nem ilyen ártatlan a szándék.
@Cica7: én mégis azt mondom, érdemes legalább neked egyedül elmenned pszichológushoz, rengeteg dolog tisztázódhat benned, feloldódhatnak görcsök, erősebb lehetsz. nekem nagyon sokat segített az az 5-6 alkalom, az egészet kimondani egy másik embernek, aki úgy kérdez vissza, ahogy kell, és előremozdít a kimondott válasz:)
@ghost recon: aha, értem. az a baj, h ezt a hűség témát nem tetted egyértelművé eddig. ha már ő is kér képet, sztem ott más a szándék, nem a baráti érdeklődés.

ghost recon 2013.07.04. 11:16:43

@mangalor:
Hogy érted azt, hogy nem tettem egyértelművé a hűségemet?
Az ő szándékaiért nem felelek, de ez a képkérés meg azért történt, mert elmeséltem neki, hogy átálltam a késsel történő borotválkozásra, és erről kért egy képet.

pilar ternera 2013.07.04. 11:24:46

@ghost recon: így egy fokkal még veszélyesebb a dolog. hogy nem kiábrándulás, kibékíthetetlen ellentét, megcsalás és még ezer más lehetséges ok miatt szakítottatok. tehát nem volt elhidegülés, hanem egy bizonyos hőfokon égő kapcsolatot szakítottatok meg.
eltelt négy év, ami alatt nem talált nálad jobbat és elkezdett nosztalgiázni magában, milyen jó is volt veled...az az ő pechje, hogy te viszont találtál.

Cica7 2013.07.04. 11:26:44

@mangalor:

A pasik nem mondanak kategórikusan nem-et, vagy egyáltalán nem mondanak semmit....
Mit mondjak?
De van ettől rosszabb is.
Volt alkalmam F. mellett állva végignézni a olyan szitukat mikor összefutottunk egy kolléganőjével, aki meg olvadozva nézve, a nagy görög istent....:(( és érdekes, mert F. meg nem fogta magát vissza, tök lazán nyomta a macsót, nem próbált hivataloskodni még én előttem sem....
:(((

pilar ternera 2013.07.04. 11:31:20

@Cica7: ne haragudj, nem is akarlak megbántani, de a férjed egy bunkó, ha ott voltál mellette és flörtölt a szemed láttára. aki így viselkedik, az semmibe sem vesz téged.
neked meg erkölcsi gátlásaid vannak. értem én, hogy nem lehet őket levetkőzni egyik pillanatról a másikra, de mi kell még?
a sors rút fintora, hogy az ilyenek után sírnak a nők. :(

ghost recon 2013.07.04. 11:31:40

@pilar ternera:

Lehet rágyújtani. Tudom, mit csinálok.:)

pilar ternera 2013.07.04. 11:38:20

@ghost recon: nem bagózom, de köszi, nem izgulok. :)

mangalor 2013.07.04. 11:38:22

@ghost recon: mondtad neki azt, hogy anyukám, ne küldj bikinis fotót, mert felesleges, nem érdekelsz már olyan értelemben? nem érzed, h ezek olyan jelek tőle, amik benne reményt kelthetnek, csak mert nem utasítod el kategorikusan? mert számodra egyértelmű a hűség, de ő tudja, h hiába próbálkozik? vagy te nem látod, h ez próbálkozás? ha igen,miért nem állítod le? mert csinos, jó ránézni? szted ez így jó?
persze, a szándékaiért nem felelhetsz, de egyértelművé teheted a tieidet, és az ügy lezárva. ettől még beszélgethettek, nyilván.
@Cica7: jaj, ilyesmi velem is volt, igaz, asszem engem nem csaltak meg, de kolléganők olyan természetesen vetették magukat F karjaiba, mondjuk mikor megérkeztünk egy céges buliba, mintha öribari-puszipajtik lennének. de mondjuk én ilyenkor a kolléganőket sem értem, miért nem diszkrétebbek? hogy lehetnek annyira pofátlanok, h pont a feleség előtt parádéznak? megértem, h megalázó érzés volt még ez is:(

ghost recon 2013.07.04. 11:43:59

@mangalor:

Egyértelműen megmondtam neki, hogy a hűségemhez nem fér kétség.
Természetesen tudom, hogy miért küldözget ilyen képeket, de nem vagyok az apja.

Cica7 2013.07.04. 11:44:31

@pilar ternera:

Sokáig tartott mire rájöttem, hogy ez nem bunkóság, hanem nem szeret és nem tisztelt engem, egyszerűen nem kellek neki.
Majd a hályog lassan kezdett lehullni a szememről, és ott tartunk, hogy ő nem kell nekem az ágyban.....
Inkább így, mint magamat alázzam azzal, hogy vele vagyok.:((
Bár furcsa ez a szexnélküliség, az eleje nagyon nehéz volt, majd lassan megszokja az ember, hogy nincs....
Az érintés, ölelés hiánya még rosszabb szerintem.

ghost recon 2013.07.04. 11:47:04

@pilar ternera:

Én sem. De milyen jó lenne!:)

pilar ternera 2013.07.04. 11:51:19

@Cica7: nem szeret, nem tisztel és még az alapvető illemtani szabályokat is felrúgja a saját mókázása érdekében, mert az mindennél fontosabb >> bunkó. bocs.
elhiszem, annak a hiánya legalább olyan kínzó...az intimitás, az összebújás. megértelek.
most már én is oda jutottam, hogy biztatlak: lassan, de biztosan próbálj kinyílni a világnak, vetkőzd le az erkölcsi gátlásaidat és akkor majd jön valaki, akitől megkaphatod ezeket.:)

pilar ternera 2013.07.04. 11:52:25

@ghost recon: dehogy lenne jó! fúj! ezek szerint leszoktál és néha még elkap a vágy... kitartás, így tovább! :)

ghost recon 2013.07.04. 11:54:31

@pilar ternera:

Fél éve hagytam abba, de néha megőrülök egy cigiért.:)
Ami nem túl bíztató a történetben: faterom 27 éve hagyta abba, és ő is megőrül egy cigiért.:D

mangalor 2013.07.04. 12:00:50

@ghost recon: az, h a hűségedhez nem fér kétség és ne küldj több ilyen képet mert nem vagyok vevő rá az két külön dolog:) de persze értelek, és nyilván tudod, mit csinálsz, hogy meddig hagyod, h megalázza magát.
én 3 éve hagytam abba, de nekem nem hiányzik, csak nagyon néha, ha pl. filmben látok vkit rágyújtani... szóval van remény:)

pilar ternera 2013.07.04. 12:01:00

@ghost recon: ez érdekes. apám akkor tette le, mikor én 1 éves voltam, tehát 36 éve (uppssz!), és már kiskoromtól azt hallgattam, ahogy b.sztatja anyumat, aki még mindig szívja. szóval neki utána eszébe sem jutott, sőt, nagy bagóellenes lett.
nagyapám ugyanígy.
27 év után érdekes, hogy még mindig vágyik rá....

ghost recon 2013.07.04. 12:05:31

@mangalor: Te mit csinálnál, ha egy pali azt mondaná neked, hogy nem kíváncsi a fürdőruhás képeidre?:)

Sajnos vannak bizonyos szituációk, amikor nagyon jól jönne.

ghost recon 2013.07.04. 12:06:22

@pilar ternera:

Azt mondja, gyakran álmodik róla, hogy cigizik.

Tylia cordata 2013.07.04. 12:07:57

@ghost recon: én is segitek volt barátaimon, de azért nem árt óvatosnak lenni (van pár jó sztorim a témában). Ezek kétélű dolgok és lehetnek mögöttes szándékok. A bikinis fotó biztosan az. Legközelebb a játszótérre fognak hivni! hi-hi

pilar ternera 2013.07.04. 12:09:40

@ghost recon: nem küldenék többet és megérteném, hogy nem akar megd.gni. amiben addig nyilván reménykednék, ezért próbálom felcsigázni ezzel.

az E/1 csak a kérdésfeltevés miatt volt, természetesen velem kapcsolatban az egész szitu fikció. (a szerk.)

:D

ghost recon 2013.07.04. 12:18:21

@Tylia cordata:

Arra a játszótérre én nem járok.:) Száznyolcvan kilométer, néha több.:)

mangalor 2013.07.04. 12:34:55

@ghost recon: szar lenne, és megkérdezném, h de miért, és ha azt válaszolná, hogy mert értsd meg, h bár nagyon csinos vagy, már nem érdekelsz, nem vonzódom hozzád, akkor leállnék, és elnézést kérnék átmeneti elmeállapotra, régi emlékekre hivatkozva. de mondjuk az én elmeállapotom a normális felé közelít, nem tudom, h a szóban forgó hölgy melyik csoportot gazdagítja.
az, hogy valaki azt írja, hűséges vagyok a barátnőmhöz azért ne küldj képet, az számomra pont olyan "kifogás" vagy terelés, mint, hogy házas vagyok, emiatt nem randizok veled. a korrekt az, h megmondod, nem kívánod.

ghost recon 2013.07.04. 12:36:46

@mangalor:

Nem akarom megsérteni, de majd óvatosan megmondom neki.:D

Cica7 2013.07.04. 12:38:44

@mangalor:

:)) nekem még az életben nem mondott ilyet férfi, hogy bocs, de szeretem a feleségem/barátnőm és nem akarok randizni veled....:))))

pilar ternera 2013.07.04. 12:45:00

@mangalor: még az is lehet/megengedhető, hogy kívánja. de egy kósza gondolatnál nem is jut tovább, mert szereti annyira a párját, hogy komolyan ne is gondolkodjon az ajánlaton. tehát a is korrekt, ha csak annyit mond, hogy "szeretem a párom és amire te gondolsz, az nem fog megtörténni köztünk. így is akarod folytatni a kapcsolattartást?"

pilar ternera 2013.07.04. 12:47:59

@Cica7: kevés hűséges férfival találkoztál? vagy csak nem mondták ki nyíltan, hogy miért nem? vagy mindegyik kapható volt?

ghost recon 2013.07.04. 12:52:50

@pilar ternera: Látod ebben van valami.
Többek közt azért nem is szorgalmazom a személyes találkozást, mert azt biztosan nem tudnám megállni, hogy meg ne ropogtassam. És hát az azért már tényleg magas labda lenne neki.

ghost recon 2013.07.04. 12:53:30

@pilar ternera:
Biztosan vannak hűséges férfiak, de valljuk be: a korszellem nem ebbe az irényba hat.

Cica7 2013.07.04. 12:54:01

@pilar ternera:
:))Kaphatóak voltak...persze ez ifjúkoromban volt...:))
Most nem tudom mi van, ahhoz lazának kellene lennem.:))

mangalor 2013.07.04. 13:00:19

@pilar ternera: igen, ez így tisztességes:)
@Cica7: na, erről én is tudnék... olyan helyen dolgoztam, ahol rengetegen megfordultak, és gátlástalanul flörtöltek velem a házas pasik, és nem is egy jött a konkrétumokkal. én akkor házas voltam már, egyáltalán nem zavarta őket az ujjamon a gyűrű, és megvonták a vállukat, h nem kell a férjnek mindenről tudni. szóval az, h házas vagyok, hűséges vagyok, az olyan "na, persze, hiszi a piszi".

Cica7 2013.07.04. 13:01:01

@ghost recon:

Megropogtatni? megölelni, arra gondolsz? Aztán meg ki tudja mi lesz?
Még jó, hogy ilyen messze lakik....:)

Cica7 2013.07.04. 13:04:31

@mangalor:
:) Akinek ismerős a csapatépítő tréningek feelingje és a több napos szakmai képzések, az tudja miről beszélek.
15 éven át jártam ilyenekre....de valahogy mindig olyan össze-vissza szexeltek ott a kollégák...meg a főnökök a beosztottakkal/titkárnőkkel.

ghost recon 2013.07.04. 13:12:51

@Cica7:

A megropogtatás majdnem ugyanaz, mint az ölelés, bizony.:) De azért nem teljesen.:)

ghost recon 2013.07.04. 13:19:29

@Cica7:

Hehehe, nálunk ez a csapatépítős szex másképp megy. Nálunk egy csapatépítés igazán female friendly.:D
Ha ezt tudnák a csajok, mindenki itt akarna dolgozni.

pilar ternera 2013.07.04. 13:38:18

@ghost recon: female friendly? ez mit jelent a gyakorlatban? :)

mangalor 2013.07.04. 13:40:42

@ghost recon: ökölbe szorított kézzel, nehogy ingert kapjanak az ujjaid:)
nálatok dolgozik 120 db 25-30 év közötti pasas, ha jól emlékszem:) lehetne meríteni...

ghost recon 2013.07.04. 13:43:05

@pilar ternera:

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy nálunk a cégnél összesen 20 nő dolgozik. Van viszont körülbelül 100, húsz és harminc közötti, de jellemzően 25 alatti képviselő úr. Szakmájukból adódóan nagyrészt jó arcú, elfogadható svádával megáldott srácok. Így aztán minálunk a csajok válogatnak, és meg is szokták találni a számításukat, ha érted hogy mondom.

ghost recon 2013.07.04. 13:46:00

@mangalor:

Hát ez az, úgy meg mit ér az egész!:)

Adott esetben hagyományosan megy is a nagy merítés. Néha elég komoly hálóval. A céges kick-off a cégnél dolgozó nők nagy ünnepe.:)

pilar ternera 2013.07.04. 13:55:38

@ghost recon: ez a kínálat max akkor lenne vonzó, ha én is 25 alatti lennék. 30 alatti pasira már nem is nagyon tudok férfiként tekinteni.
fene a válogatós fajtámat, mi? ;)
de értem a koncepciót.

ghost recon 2013.07.04. 14:07:31

@pilar ternera:

A kolleginák úgy tűnik tudnak.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.04. 14:39:54

@pilar ternera: Nekem is ez a bajom, még 40 alatt se nagyon izgatnak. De egy ilyen munkahely bejönne :) Sajna úgy látom, örök szabadúszásra vagyok ítélve.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.04. 14:43:21

@Cica7: Velem már volt olyan, hogy 3x randizott, és tényleg éreztem rajta, h nagyon szeretné, de nem merte meglépni. A vallás... Egy értelmes, csinos, sportos, humoros pasi, akivel jókat dumáltam, csak hozzámérni nem mert :( És otthon se volt szex szinte soha, se összebújás, se semmi. Szóval én nagyon sajnáltam, hogy ennyire nem bírta átlépni az árnyékát. Gondolom, azóta is szenved a magánytól. (Ja a válás se volt opció...)

ghost recon 2013.07.04. 14:53:59

@skarlát betű:

Érdekes, én ezt régebben nem hittem volna, de mostanában úgy vagyok vele, hogy az egészen fiatal nők inkább taszítanak, mint vonzanak.

pilar ternera 2013.07.04. 14:58:34

@ghost recon: sztem ez egy 40+ pasinál teljesen normális. már, ha normális... :)

ghost recon 2013.07.04. 15:03:02

@pilar ternera:

Nyilván, de valahogy régebben azt hittem, mindig a fiatal lányok tetszenek majd.:)

Most meg... pár hete elmentem felköszönteni az unokahúgomat 20. születésnapján. Késő délután mentem, már gyülekeztek a születésnapi buli vendégei, volt ott egy csomó 20 éves lány is. Azt kell mondjam: majdnem seggel jöttem kifelé.

pilar ternera 2013.07.04. 15:05:09

@ghost recon: régebben azt hitted, de aztán benőtt a fejed lágya... :)

ghost recon 2013.07.04. 15:07:28

@pilar ternera:

Azért még nem teljesen, hálistennek.:)

pilar ternera 2013.07.04. 15:15:46

@ghost recon: hát, oké, de akkor ebből a szempontból mindenképp. párom sportol és van a csapatukban egy 33 éves pasi, aki csakis a 18-20 éves csajokra gerjed. állandóan erről beszél, meglát egy ilyen csajt, csak arról tud beszél, hogy mit csinálna vele, így úgy. többiek (mind 30-40, 40+ pasik) már halálra unják, inkább csak röhögnek-szánják.
mondjuk nem csoda, hogy rájuk gerjed, mert egyszerű, mint a faék, viszont ezeket a csajokat még le tudja nyűgözni a kocsija és a farka méretével. persze, csak a szintén kevésbé okosakat.

ghost recon 2013.07.04. 15:59:23

@pilar ternera:
Én nem gerjedek ilyenekre.:)
Még ha a szex jó is lenne velük valamit két ungabunga közt is kell csinálni. Arra meg nem alkalmasak.

pilar ternera 2013.07.04. 16:04:30

@ghost recon: mitől lenne jó velük a szex? legfeljebb attól, hogy szépek. de se saját magukról, se a férfiakról nem rendelkeznek még olyan tapasztalatokkal, hogy az valóban jó szex legyen és ne egy szimpla dugás. persze, ha valakinek arra van igénye...néha biztos az is kell.
az a pasi nem akar/tud egy értelmes nővel mit kezdeni két ungabunga között, ezért is gerjed rájuk.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.04. 16:15:27

@pilar ternera: Hát, én még sose vettem észre, h szebb pasival a szex is jobb, totál semmi köze a 2 dolognak egymáshoz :) (Tudom, h te se ezt állítottad :)

Amúgy abszolút nem korfüggő, ki mennyire szép, persze a bőr igazán fiatalon szép, hacsak nem ragyás :P Akkor viszont borzalmas...

De pasitól se igazán hallottam, h a szépségtől jobb lenne a szex. A vágykeltésben biztos van szerepe... De annyi minden másnak is...

pilar ternera 2013.07.04. 16:20:20

@skarlát betű: én is csak találgatni próbáltam, hogy vajon mitől is lehet jó...
és az mind igaz, amit írtál.
persze ilyenkor megkaphatjuk, hogy azért mondunk ilyeneket, mert már nem vagyunk fiatalok. pedig nem, mert én is voltam fiatal és nagyon szép, de tényleg nem tudtam semmit a szexről még évek múlva sem...

mangalor 2013.07.04. 22:46:01

@Cica7: én csak hallomásból ismerem ezeket a csapatépítésnek álcázott ki-kivel hepeningeket, multinál sosem dolgoztam:) de hát valahol ezt is nevezhetjük csapatéptésnek, csak kicsit másként... a bizalom mindenképp erősödik:)
@pilar ternera: én azért bírnám az ilyen melóhelyet... a pasikkal sokkal könnyebb kijönni munka közben, és engem inspirál a jelenlétük, az illatuk, a tesztoszteron finom áramlása, akár a csí :DDD és ki tudja, egy fiatalabb fickó is tudhat valamit :P
egyébként meg nem tudom, én kire gerjedek, asszem a velem egykorúakra, kicsit idősebbekre.

ghost recon 2013.07.05. 07:56:32

@mangalor:

Én férfi létemre sokkal szívesebben dolgozom férfiakkal. Sosem szerettem azokat a munkahelyeket, ahol sok a nő.

Cica7 2013.07.05. 08:36:45

@mangalor:

Igen, de így visszaemlékezve, azért a mulyaságom miatt akkor is három lépés távolságban voltam a jópasiktól.
Sok férfi között dolgoztam, volt, hogy én voltam az egyetlen nő a vezetők között.
Gerjedelem meg lett volna, csak hát elnyomtam, mert én boldog házasságban élek, meg nem vagyok olyan....
Na, akkor már volt bajom, mikor nők közé keveredtem...:))))

Cica7 2013.07.05. 08:40:52

@skarlát betű:

:))Nyilván nekem egy tőlem sokkal bátrabbal lenne esélyem egy randin.
Kész röhej lenne egy ilyen találka.:))
Visszaemlékezve nekem nincs ilyen vallásos pasi témám, igaz igencsak megrögzött ateista lévén, el is kerültek az ilyenek.:))

ghost recon 2013.07.05. 08:44:05

@Cica7:

Hehe, tudnék mesélni milyenek a bátrabb csajok.:)

Cica7 2013.07.05. 08:59:44

@ghost recon:

Biztos jól ki is használtad szegényeket.....:))

Bár mikor még egyedül éltem ( egy gyerekkel ) azért akkor nem voltam ennyire mimóza.
De ha valaki van, akkor elnyomom a fizikai megkívánást, még ha tetszene az illető, úgy a tudatalattim teszi.
A sok kihagyott lehetőséggel kapcsolatban van valami ilyesmi, hogy majd rámolvassák a pokolban, vagy mifene.....:))

Feromontika 2013.07.05. 09:05:47

@Cica7: Vedd elő a cica éned!. Ők olyan szabad lények. Sokat lehet a cicáktól tanulni. Körülöttem több is van. Szeretem, hogy érzelmileg önállóak. Nem hagyják úgy kiszolgáltatni magukat, mint a kutyák/kutya típusok.

Cica.Cica.Cica. :)

Feromontika 2013.07.05. 09:12:00

@mangalor: azét pont egy buliban még egész könnyen lehet revánsot venni. ;)

Cica7 2013.07.05. 09:13:35

@Feromontika:
:)) Nem kis ellentmondás van sajnos, mert a kínai naptár szerint a kutya évében születtem.:)))

Nálunk F. akinek hatalmas a szíve, mert sok-sok nő belefér, na ő aztán érzelmileg önálló lény.
A baj az, hogy sokára vettem észre.....:((((

ghost recon 2013.07.05. 09:14:47

@Cica7:

Éééééén? Ééééééén?

Na hát akkor azt mondom neked, hogy többször is kerültem olyan szituációba, amikor úgy mentem el egy találkozóra egy számomra vadidegen nővel, hogy neki már kész terve volt, amit végre is hajtott. Végtelenül naív tudok lenni, ha arra kerül a sor.

Cica7 2013.07.05. 09:25:22

@ghost recon:

:DDD Te meg hagytad magad, gondoltad, hogy hamarabb szabadulsz...... :DD

Feromontika 2013.07.05. 09:28:02

@ghost recon: speckó ez tetszett: "Fél éve hagytam abba, de néha megőrülök egy cigiért.:)
Ami nem túl bíztató a történetben: faterom 27 éve hagyta abba, és ő is megőrül egy cigiért.:D"

ghost recon 2013.07.05. 09:28:29

@Cica7:

Nem volt ebben ilyen számítás. Az egyik csajjal úgy jártam, hogy nem is értettem, miért akar velem egyáltalán találkozni, és mire felmérhettem volna a helyzetet, már mind a két fülemet vörösre horzsolta.

ghost recon 2013.07.05. 09:32:52

@Feromontika:

Tudod mikor a legrosszabb? Ha várnom kell valamire, de nem annyit, hogy érdemes legyen valamibe kezdeni. Például elmegyek a páromért a munkahelyére, és leszól, hogy még öt perc. Régebben ugye ilyenkor kiszálltam a kocsiból és rágyújtottam. Most meg...

Cica7 2013.07.05. 09:34:29

@ghost recon:

:DDDDD most elképzelem, hogy hová került a füled...de mivel jelenleg csak elméleti síkon mozgok a szex terén, ennek nem lesz jó vége.......:)))))

:DDD

Ja, ilyet én is csináltam, mikor egyedül voltam, volt akit nagyon meg akartam kapni, de olyan lelombozó volt, mert a pasi technikailag nagy büdös nulla volt az ágyban....:))))

Feromontika 2013.07.05. 09:35:32

@ghost recon: A rágózást már próbáltad? A párom, amikor (sikertelenül:) próbált leszokni, napi 3-4 csomag rágót elrágcsált.

Tylia cordata 2013.07.05. 10:09:29

@ghost recon: nikotinel tapasz v. más hasonló (patikából) sokat segit, legalábbis a leszokás fázisában, a nikotin éhségen.

ghost recon 2013.07.05. 10:21:36

@Cica7:

Na hát, képzelheted mi lett szegény füleimmel! Annyit mondok, onnantól kezdve hosszú időre megvolt a gyakori elfoglaltságuk.:)

@Feromontika:

Úgy rágózom, mint egy őrült.:)

ghost recon 2013.07.05. 10:23:16

@Tylia cordata:

Köszi, de szerintem az már nekem nem kell. Fél éve nem gyújtottam rá.

Tylia cordata 2013.07.05. 10:33:35

@ghost recon: egy év elteltével már sokkal könnyebb lesz. Csak arra ügyelj, hogy az ELSŐRE ne gyújtsál rá. (én nem cigiztem soha, de egyik szakterületem a függőségek megelőzése).

Feromontika 2013.07.05. 10:48:48

@Tylia cordata: Szexfüggőség megelőzésével hogy állsz ?! :)

Feromontika 2013.07.05. 10:51:55

@ghost recon: A cigitől egyáltalán nem függök, max. mástól. Gondolom nem is csak nikotinéhség, de a szertartás hiánya szar. A csajok legalább előkaphatják a sminktükröt, hogy pótcselekedjenek.

Feromontika 2013.07.05. 10:55:40

Egyik nagy függőségem az oxigén. Pech. De ugye erre is nagyon jó gyógyszer a szex.

ghost recon 2013.07.05. 11:16:22

@Feromontika:

A szex azért elég sokmindenre jó gyógyszer. Például kevésbé hajlamosak a depresszióra azok a nők, akiknek rendszeresen simogatják a fenekét.

Feromontika 2013.07.05. 12:20:32

@ghost recon: csak a fenekükre érvényes?

Feromontika 2013.07.05. 12:24:00

@ghost recon: El tudok képzelni még pár testrészt, aminek simogatása hasonlóan jó egészségügyi statisztikákat generál. :)

ghost recon 2013.07.05. 12:25:00

@Feromontika:

A kutatás a fenékre koncentrált.

Feromontika 2013.07.05. 12:35:59

@ghost recon: gondolom az ''angol kutatók" egyik újabb gyöngyszeme ez is. Az isten áldja meg őket azért, hogy a trivialitások felfedezésére (is), bizonyára egy vagyont elköltenek. :D

ghost recon 2013.07.05. 12:39:30

@Feromontika:

Igen, ennek a kutatásnak az eredménye eléggé egybevág az én megfigyeléseimmel.:)

mangalor 2013.07.05. 14:53:06

@ghost recon: hát az nem is jó, de leginkább kibírhatatlan:) olyan helyen is voltam, ahol velem együtt 3 nő kis helyen, hű, nekem az is sok volt. ha drasztikus akarok lenni, ki kellett várni, míg összehangolódik a ciklusunk, mert egy idő után szinte már egymás haját téptük. pontosabban én nem, mert én sosem mentem bele a catfight-ba, de a két kolléganő állandóan baxtatta egymást.
ha bejött egy pasi, mindjárt kisimultak a vonások:)
a következő melóhelyen 2 nő volt a teremben és 5-6 pasi, na, az kiegyensúlyozott, jó hangulatú hely volt, még akkor is, ha egyik pasi sem jött számításba más értelemben.
@Feromontika: ja, de akkor még nem voltam ilyen, amilyen most, úh nagyon rosszul érintett, h a férj hagyta a dolgot, és még jópofizott is, épphogy nem csapott a csaj seggére. egyébként tök érdekes, de úgy emlékszem, soha nem voltam féltékeny a férjre, ebben az esetben is az esett rosszul, h az én jelenlétem ennyire nem számított egyiknek sem.
@Cica7: én meg sárkány, és akkor mindjárt meg is van minden baj forrása:DDDD
jaajj, én attól tartok a legjobban, ha egy idegen palira gondolok, milyen lesz az ágyban (tudom, már megint túlértékelem a szexet, bocs)... szóval az első mindig kicsit béna, de fiatalon az ember még nem vár túl sokat, hamar túl léphet rajta, de most...

Cica7 2013.07.05. 20:20:39

@mangalor:
Miért, a sárkány milyen állatfajta? :))
Még, ha elméleti síkon is, de engem meg az öreg pasik valahogy nem tudnak felcsigázni...inkább a fiatalabb, vagy egyidősek velem, de mondjuk úgy egy tizessel idősebb már nekem öreg...
Hiába no, ha én jó genetikát kaptam....:))
Legalább ennek örüljek, hogy fiatalabbnak nézek ki a koromnál...már nekünk csajoknak ez sem mindegy egy idő után.:)))

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.05. 20:28:08

@mangalor: Engem ennyire nem zavartak a női kollégák, mikor egy évig főleg nőkkel dolgoztam egy irodában, örültem, hogy nem egyedül ülök valahol, mert korábban inkább az volt a jellemző. Leginkább a főnök őrjített meg, nélküle eléggé kibírható volt az élet. Akkoriban még nem is vetettem szemet pasikra, illetve azok, akik ott megfordultak, nem jöttek számításba még fantázia szinten sem, úgyhogy nem éreztem, h versengenem kéne.

Nem tudom, milyen lehet egy körberajongott pasi feleségének lenni, de talán inkább élvezném :) Jó, az biztos benne lenne a pakliban, h egy pár csaj nem csak rajong. Ha kívánnám, akkor otthon valószínűleg letámadnám ilyenek után. Különben meg nem érdekelne, úgy hiszem :)

Pl Szexophon írt olyanokat a blogjában, hogy az ő kapcsolatában teljesen oké, ha valamelyikük rástartol valakire egy buliban... És ilyenkor a másik izgalommal figyeli. Persze ez elég különleges, de jó lehet ennyire bízni a másikban, és ezt tudni élvezni. Azért én ennél diszkrétebb vagyok, nem csinálnám látványosan.

Nem mindig béna az első alkalom, nekem voltak nagyon klassz első alkalmaim is :) Ha már attól is remegsz, ha hozzád ér, sztem 35 felett az első szex kis eséllyel lesz béna. A béna inkább akkor van, ha nem vagy teljesen meggyőződve arról, hogy akarod. Ez az én tapasztalatom...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.05. 20:31:07

@Cica7: Én is jóval fiatalabbnak tűnök a koromnál, de egy tízessel idősebb még nagyon is fel tud izgatni :) Én se gondoltam, mielőtt ki nem próbáltam. Rengeteget változott az ízlésem, ez volt az egyik ilyen dolog.
És van egy nagyon klassz hírem: a jó szeretők a korral egyre jobbak lesznek. :)

mangalor 2013.07.05. 22:13:57

@Cica7: " a sárkány milyen állatfajta?" milyen milyen, hát házi :P
mit jelent, h öreg pasi? 50 felett? nem tudom, én néha látok igen jó 50esket is, az egyikkel el is indult valami, de még jó is, h nem kezdeményeztem, léptem, mert időközben kiderült, h egy egoista pöcs.
valamelyik nap engem is "max. 30" nak tippeltek. még akkor is, ha sztem kicsit lódított az illető, jó volt hallani:D de a legszebb mégis az volt, h először nem hitte el, h egy gyerekem is van.

@skarlát betű: én mondjuk sosem jöttem ki a csajokkal, nem is lettek BFF-jeim, nem is vagyok az a típus. gondolkoztam már ezen, miért van így, de nemtom. biztos tudat alatt nem bírom a riválisokat vagy ilyesmi.

alapvetően én is örültem, h kedvelik és jó pasinak tartják F-et, de azért nem gerjedtem be tőle, mármint magától a jelenségtől. sztem én is közömbös vagyok eziránt, ha nem így lenne biztos féltékeny lettem volna vagy ilyesmi. de semmi hasonlóra nem emlékszem.

mivel már jó régen volt az utolsó első alkalom, ezért némi fenntartás él azért bennem, de reményteliek a szavaid:)

ghost recon 2013.07.06. 17:23:13

@mangalor:

Hát ne haragudj, én elhiszem, hogy jó csaj vagy, de ez a "nem hiszem el, hogy gyereked van" a legtriviálisabb dumák egyike.:D

Tylia cordata 2013.07.06. 18:20:59

@ghost recon: ez mindössze annyit jelent, hogy jól tartja valaki a formáját. Nem egy komoly bók.

Tylia cordata 2013.07.06. 18:22:06

@ghost recon: tényleg, te, mint férfi, milyen, nőtől kapott megjegyzésnek örültél eddig legjobban?

mangalor 2013.07.07. 12:47:28

@ghost recon: nem haragszom, és tudom, h nem vagyok klasszikus jócsaj:) tudok jól kinézni, de nem én vagyok az első, akit észre veszel egy nőkkel teli teremben pl.
ezt a bókot egy 25 éves fickótól kaptam egyébként, aki még nem olyan dörzsölt "vén róka", mint te (ráadásul klasszikus nice guy), és egy olyan közegben látott először, ahol totálisan felszabadult voltam és őrült:) el is kezdett nyomulni, de aztán persze visszarettent a gyerekek említésére:D egyébként meg Tyliánál a pont ismét!

Cica7 2013.07.08. 08:51:47

@mangalor:

Ami tipikus szöveg még, " hogy igaz, hogy mondtad, hogy van gyereked, de ilyen nagy, mintha az öcséd lenne....:" :)
Valaki meg megrázhatna úgy istenigazából, hogy lazítsak már magamon, mert még azokat a külső adottságaimat sem használom ki, amit lehetne és még szembetűnőek is..:))
Neked hogyan sikerült lazítanod magadon? Tudatos volt és fejben eldöntötted?

mangalor 2013.07.08. 09:45:24

@Cica7: én sosem feszültem rá erre a dologra, mert látványos adottságaim sincsenek:) azt tudom, h én mindent megteszek, h legalább a koromhoz képest rendben legyek (heti 3x sport, jó táplálkozás, ápoltság, alkathoz illő öltözködés stb.), így ha vki nem kíváncsi rám, hát úgy vagyok vele, h más meg igen:) a visszajelzések sokat számítanak, bár az a tapasztalat, h addig úgysem fogod elhinni, h jó nő vagy, amíg tényleg meg nem látod a tükörben azt a jó nőt:) amíg ott lesz a kis megalázott cicuska az arcodon, a testtartásodban, addig nem tudsz majd ellazulni. lehet, h kell hozzá segítség is, én mindenképp igénybe venném:)

Cica7 2013.07.08. 10:13:37

@mangalor:
Nem volt értelme ennek a vakon szeretem a másikat....:(( most megvan a böjtje..de szerintem te ennyire nem voltál az érzelmeid rabja, már utólag belátom, hogy jó nagy hülyeség volt, hogy mondhatni érdemtelenül imádtam ennyire.....:(((
A hétvégék összezárva azért nem egyszerűek, de igyekszem jönni-menni, meg úgy csináljuk, hogy lehetőség szerint ne maradjunk kettesben.:((
Akkor mindenáron késztetésem van, hogy beszélgessek vele, ami elől meg úgyis kibújik...de ezt beszéltük is a pszichológussal.
Igen, és látja rajtam, hogy sikerült az önbecsülésemet a béka s....e alá tennie.:((
Neked milyenek az érzelmeid F. iránt?

mangalor 2013.07.08. 11:25:19

@Cica7: annak sosincs értelme:) én is térden csúszva felnyaltam volna F előtt az utat, ha kéri, de persze nem kérte.
nehezet kérdezel, mert nekem évekig tartott pl., hogy egyáltalán magamnak kimondjam (gondolatban), hogy már nem szeretem, mint férjet/férfit. mint barátot, apát, élettársat szeretem és ragaszkodom hozzá. férjként, elveszítettem a bizalmamat benne, nem kívánom és nem akarom már őt. ez egy nagyon tudathasadásos dolog, valószínűleg ezért is nem tudok sosem döntésre jutni. az ősz és tél valami irtózatos nihilben telt, de nem utáltam akkor sem, egyszerűen nem éreztem semmit.
most asszem megint jön egy rosszabb időszak, mert elkezdett lázadozni a rendszer ellen, és én azt már nem bírom elviselni, ha olyan miatt kezdenek el hibáztatni, amiről nem tehetek, nem kívánom (na, miről lehet szó, vajon?)... hát, lehet, h hamarabb megoldódik a helyzet, mint gondoltam.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.08. 11:28:40

@mangalor: Ez a nemkívánom dolog nem ritkaság, ha olvasol angolul, ezt ajánlom a figyelmedbe:
www.guardian.co.uk/books/2013/jul/05/what-do-women-want-daniel-bergner
Fogok róla posztot is írni, mert nagyon ideillik...
Sajna nem a könyvről, csak a cikkről, de vitaindítónak az se lesz kevés :)

mangalor 2013.07.08. 11:36:11

@skarlát betű: köszi, elolvasom majd, megpróbálom értelmezni:)

ghost recon 2013.07.08. 11:44:08

@Tylia cordata:

Például amikor a párom egyik kolléganője megkérdezte, hogy nincs-e véletlen egy öcsém, aki remélhetőleg a megszólalásig hasonlít rám.
Illetve volt még egy érdekes dolog nemrégen.
Vendégségben voltunk, és az egyik 30 körüli csaj viccből úgy csinált, mintha meg akarna verni, én meg elkaptam a kezét, de úgy, hogy egy kézzel fogtam mindkét csuklóját. És így elakadt a lélegzete, meg fennakadtak a szemei, én meg megijedtem, hogy esetleg túl erősen kaptam el, és elkezdtem mentegetőzni. Erre azt mondta, hogy nem fájt, de ez volt élete egyik legerotikusabb jelenete. Valahogy azt magyarázta, hogy a mozdulat nyűgözte le ennyire.

mangalor 2013.07.08. 13:01:53

@ghost recon: ismerős mindkét sztori:)
ez a csuklólefogás sztem is erotikus, és egy csomó minden van mögötte (pl. egy ilyen szituban, mint amit írtál), amire nem is gondolunk közben, csak az érzés kerül felszínre, h ez mennyire izgi kis pillanat volt.

Cica7 2013.07.08. 13:26:38

@mangalor:
Hiába lázadozok a sorsom ellen, úgy tűnik, hogy maradnom kell még a fenekemen egy darabig....:(
Mármint válás témában....
Az új meló sem alakul túl szerencsésen, mert kaptam a papírt, hogy menjek át vállalkozásba.:((
Köszi....:(((
Nem tudom, de a jóistenke nem nagyon tart a tenyerén, nehogy már jól érezzem magam....:(((

ghost recon 2013.07.08. 13:28:27

@mangalor:

Biztos úgy van, ahogy mondod, én a legkevésbé gondoltam akkor erotikára, de a csaj elég nehezen tért magához, úgyhogy biztos volt valami szikra abban a csuklólefogásban.

Cica7 2013.07.08. 13:32:54

@mangalor:

Nem akarsz vele lenni?
Na én meg egyáltalán nem akarom már, de a hétvégén összezárva, azért forrnak az indulatok...:))
Agresszív vagyok a szextelenségtől, tele vagyok feszültséggel, balhézok, F. meg látja, hogy nem akarok semmit, ő meg azért idegbeteg, meg valami történik nála a háttérben mert vadul villogott a lenémított telefonja még éjszaka is.....biztos a nők is megbolondultak, akikkel kavarog....:
De mivel ezt látom, kinek van kedve őhozzá?

ghost recon 2013.07.08. 13:46:50

@Tylia cordata:

Meg eszembe jutott még két eset.:)

Egyszer egy tapolcai panzióban töltöttem pár kellemes órát egy hölggyel, aki hát nem legálisan volt ott, azt kell mondjam. Amikor elhagytuk a szobát, láttam rajta, hogy még erősen az előzőek hatása alatt áll, mondtam, üljünk le, igyunk egy kávét, vagy valamit, szedje kicsit össze magát, de sietnie kellett. Beült a kocsiba, én a másikba és elindultunk. Hát az első sarkon lebontott egy terelőkorlátot.:) Hálistennek nem let semmi baj az ijedtségen kívül, még az autón sem látszott a dolog. Kérdem tőle, mi a helyzet? Azt válaszolta: utánam kéne neki egy nap szabadság.:)

mangalor 2013.07.08. 14:03:50

@ghost recon: nem is azt mondtam, h neked erotikus, hanem a nő számára:) vagy legalábbis nekem és ezek szerint az ismerősöd számára is. van ebben minden, kis nyers erő, hirtelen, kontrollálhatatlan mozdulat, megadásra kényszerítés, leigázás érzés... kicsit olyan, mint egy állatias szex első mozzanatai. de mondom, ezek nem tudatosak, csak az alatt a néhány mp alatt ilyesmik villannak be, ettől lesz erotikus. legalábbis nekem.
@Cica7: bárcsak mondhatnék valami biztatót... az a baj, h ebben a rohadt bizonytalan világban nem nagyon láthatsz perspektívát, de biztosan lesz jobb is. ha nem most, néhány hónap múlva.
beszéltél erről már a pszichológussal? mármint erről a helyzetről a férjeddel? nem adott rá valami gyakorlatot, vagy olyasmit, hogy figyeld meg ezt vagy azt? hogyan próbálj kommunikálni vele, és mi legyen a cél?

mangalor 2013.07.08. 14:05:51

@ghost recon: még a végén kiderül, h maga Ámor ereszkedett le közénk:P

ghost recon 2013.07.08. 14:11:21

@mangalor:

Á, dehogy.:) A dolog azzal függhet össze, hogy elég sok olyan nővel volt dolgom, aki -bárha hosszabb ideje aktív szexuális életet élt-, valójában sosem élvezte még igazán az együttlétet. Némelyik nem is tudta ezt magáról, azt hitte, hogy élvezi a szexet, pedig valójában nem is.

Cica7 2013.07.08. 14:26:41

@mangalor:

Már készítem, összeírom a kérdéseimet, mert elment nyári szünetre pszi.:(
A kommunikáció igen nehéz, soha nem volt F-el könnyű és a pszi szerint neki nem érdeke, hogy kommunikáljon vele mindenféléről.
Szerinte válasszuk le a gyereknevelés témát, amit még talán működtetni lehet a többi terület nélkül, már ha ebben sikerül egyezésre jutni, de az a baj, hogy én már annyira kivívtam az ősellenség titulust...hogy nem is tudom...
A hibát ott követhettem el ezidáig, hogy a lelki és érzelmi dolgaimat is rendezni akartam vele és a gondjaimat míg elmondogattam, még szerintem nevetett is magában rajtam.:((
A melókeresésben sem volt partner, mert szerinte könnyű munkát találni, olyan nincs, hogy nincs...:((
Látom pszí-n, hogy feladtam neki a leckét, mert még van egyéb probléma is, nyilván a feléről sem írok itt nektek, de egyszer nagyon a lelkembe mászott ( olyan csernusosan ) és hangosan bőgtem.
Na akkor igen kibuktam, de mondtam, hogy a végcélt tudom, de addig is el kellene jutnom, de egyelőre nem tudok válni.:((
Addig a kommunikációt oldjuk meg ideiglenesen, de mivel párterápia kellene, abban meg F. nem partner, mert neki nem érdeke semmi.
Ő így is elvan mellettem, és nem érdeke, hogy nekem jobb legyen ( ezeket Pszí mondta )

mangalor 2013.07.08. 14:26:45

@ghost recon: áááá, dehooogy, de azért vigyorogtál, mint a vadalma, amíg írtad:)
nem baj, kellenek az ilyen pasik, akik megmutatják a nőknek, mi a tuti! vagyis, te már nyilván kiestél a pikszisből, de reméljük, van még néhány tehetséges versenyző:P

ghost recon 2013.07.08. 14:33:51

@mangalor:

Persze hogy vigyorogtam, mert azért ezek alapvetően kedves kis sztorik.:)
Tegnap is agyba főbe dicsért vagy harminc nő, de az már a főztömnek szólt.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.08. 14:44:12

@ghost recon: Alapvetően ittléted is annak köszönhető, h nagyon szereted, ha női kezek simogatnak, még ha virtuálisan is... Így látatlanban azért nem érzek rá akkora késztetést :P

@Cica7: Na, az ilyen csernusosnak lekevernék egyet :P
Gondolom, az indulatokat így is jogos kiadni, nem csak sírással és toporzékolással.

Egyet nagyon nem bírok: ha valaki arra vetemedik, hogy a másik életét könnyen megoldhatónak lássa. Ő sosem volt abban a helyzetben, és sosem volt te, hogy joga legyen úgy érezni, könnyen megoldaná.

Cica7 2013.07.08. 14:49:25

@skarlát betű:
Azt akarta elérni, hogy kibillentsen és látta, hogy nagyon tartom magam, viselkedem, na ott áttört a gát...
Ellenkezőleg mondta is, hogy nagyon extrém a helyzet és tisztel azért, mert csinálom így is...

ghost recon 2013.07.08. 14:56:56

@skarlát betű: Mi tagadás.:D

Mondjuk lehet hogy látottban meg pláne nem lenne hozzá kedved, kevés nőnek vagyok én a szépségideálja.:)

Cica7 2013.07.08. 14:59:56

@skarlát betű:
:)))
Igen, akkor ott hirtelen erős késztetést éreztem, hogy felálljak és ott hagyjam...:(
Majd kiderül, hogy mi lesz ezzel a kommunikációs résszel.
Nálatok mely területet lehet működtetni?

mangalor 2013.07.08. 15:15:40

@Cica7: ájjj, de kutya helyzet:(
sztem nem ártanak ezek az agresszívabb bekérdezések, anélkül nehéz átszakítani a gátakat, főleg, ha ilyen erősen tartják magukat, mint te a sajátodat.
csak ne hagyd abba a terápiát, hidd el, h nagyon sokat fogsz fejlődni, sok mindent megtanulsz magadról, mire véget ér.
@skarlát betű: fú, azt én is gyűlölöm, amikor azt mondják egy problémára, hogy ugyan, bagatell, csak ezt vagy azt kéne tenned, és MINDEN helyre jönne. a fent említett 25 éves nice guy kezdett bele ilyesmibe, pedig csak egy-két mondat hangzott el arról, h f későn jön, korán megy, sokat vagyok egyedül (nem is panaszképp mondtam,csak tényként elhangzott valami kérdésre). na, jött a nagy okosságcunami, h mit várok, h a tenyerén hordozzon? :DDD nem mondtam rá semmit, nem akartam a bölcs öregasszony képében tündökölni:P de vannak még példák bőven, itt is...
@ghost recon: gondolom, ez most költőinek is nevezhető túlzás volt, hiszen pár kommenttel feljebb még azt mondtad, a külsődet is megirigyelték a csajodtól...

ghost recon 2013.07.08. 15:22:09

@mangalor:
Hát ha valaki pont az ilyet szereti.:)

ghost recon 2013.07.08. 15:25:50

@mangalor:

Egyébként sehol sem írtam, hogy a külsőmet irigyelték.

mangalor 2013.07.08. 15:37:21

@ghost recon: "párom egyik kolléganője megkérdezte, hogy nincs-e véletlen egy öcsém, aki remélhetőleg a megszólalásig hasonlít rám." ezt te írtad, nem? :) sztem ebben benne van a külsőd dicsérete... node, viszonylag kevés az esély, h valaha is látunk, szóval repes a szívem, és elhiszem, h kevésbé előnyös külsővel megáldva is sikeres vagy a nők körében :P

ghost recon 2013.07.08. 15:41:17

@mangalor: Nem valószínű, hogy a külsőmre értette.:)

Isten ne vegye vétkemül, de bizony jól esik nekem is, ha tudom, hogy utaznak rám a csajok.:)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.08. 15:44:20

@mangalor: Te nem adod túlságosan sokat a lovat GR alá? :P

25 éves, istenem... :) Mit tud az ilyen az életről? :P Jaj, de vénasszonyos vagyok már én is, hehe.

mangalor 2013.07.08. 15:58:30

@ghost recon: tán az egyéb méreteidre? jajmár! Most csak Bástya elvtárs örökérvényű szavai jutnak eszembe: "Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység." :P
@skarlát betű: de, de legalább kijött, aminek ki kellett:DDD
jabizony, volt ennek a fiúcskának egy nagy csalódása, megcsalta a menyasszonya, el is hagyta. és most játssza a megkeseredett, kiégett embert, de közben lógó nyelvvel lohol az oktatnók után, akinek nemsokára esküvője lesz. áh, szóra sem érdemes:)

ghost recon 2013.07.08. 16:06:42

@mangalor: Az egyéb méreteimet meg nem ismerheti.:)

mangalor 2013.07.08. 18:24:40

@ghost recon: ezt sosem tudhatod :P
na, nem kell a terelés, mindketten tudjuk, h szőröstül-bőröstül elfogadott volna a kedves kollegina, mert olyan kis pörfikt voltál a szemében. nincs ezzel baj, a férjre is mondták, h klónozni kéne... oszt én meg tudom, amit tudok :D

ghost recon 2013.07.09. 07:56:52

@mangalor:

Én biztosan nem mutattam meg neki.

Cica7 2013.07.09. 08:58:54

@mangalor:

Köszi, kedves tőled, hogy tartod bennem a lelket.
Tudok neked írni priviben?
( lassan a többiek kioffolnak, hogy itt nyekergek.:)

Feromontika 2013.07.09. 09:22:53

@Cica7: Nem offolunk, csak drukkolunk, hogy rést találj a pajzson. (legalábbis a részemről)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.09. 09:35:46

@Cica7: Ugyan, dehogy. Azért vagyunk, nem csak a pasik önfényezése végett :P

mangalor 2013.07.09. 09:45:58

@ghost recon: nem is arra gondoltam.
@Cica7: tudsz, ha nevemre kattintasz, de látod, h SB sem tiltakozik, mikor én is nyekergek itt:) látod, szerinte is részben ezért van az oldal! nekem is sokat segített, h itt több szem többet lát alapon sok segítséget kaptam:)

Cica7 2013.07.09. 09:55:04

@Feromontika:
@skarlát betű:
Köszi Nektek is...:))
A gáz az, hogy kezdtem beleélni magam, és tervezgetni a jövőt, de kénytelen vagyok még maradni a " kellemes "fészekben....
Na meg nézegethetem F. szerelmi életét, vagy mijét, mert nyiltan csinálja, ketten felváltva írnak neki....ő egy SMS bajnok ...inkább a pofátlanság a dühítő.:((

Cica7 2013.07.09. 10:45:15

@ghost recon:
Ez szerintem betegség, akinek több szerencsétlen nővel kell ezt csinálnia...:((és egyszerre.....
Anno amikor a szeretője megkeresett, azt is csak néztem, hogy olyan szinten ment le kutyába..megdöbbentő volt...az a nő egy lelki roncs volt úgy ki volt kicsavarva....:((

ghost recon 2013.07.09. 10:55:16

@Cica7:

Rólam mondjuk köztudott, hogy imádom a szociopatákat.

Cica7 2013.07.09. 11:06:48

@ghost recon:
Én is bevonzottam, de istenesen.:((
De megszabadulni nem lesz egyszerű tőle, mert ő nem akar elmenni.:((

ghost recon 2013.07.09. 11:11:55

@Cica7:
Hát, én nem foglak rózsás-habos álmokkal etetni. Egy szociopatától egyféleképpen lehet megszabadulni (persze a hatályos törvények betartásával). Azt kell mondani neki, hogy heló, és elmenni, és vissza sem nézni. Ez persze adott esetben veszteségekkel járhat, az embere lbukhatja a lakását, az utolsó petákját, a zokniját is, de megmarad az élete. Szociopatával együtt élni ugyanis nem élet.
Minden más módszer eleve kudarcra van ítélve. Sociopatával megegyezni, alkudozni, megállapodásokat kötni kilátástalan dolog.

Cica7 2013.07.09. 11:24:16

@ghost recon:
Tudja, hogy válni akarok, de elég sokáig vissza tudott tartani, zsarolással, lelki terrorral stb, meg még régebben ugye szép szavakkal...még el is hittem akkoriban.
De a csajozással nem áll le, csinálja továbbra is, és egyre szemetebb módon, az az igazság, hogy fizikailag undorodom már...
Az egyetlen probléma az, hogy mostanában nincs szerencsém a munkahelyekkel...ideig-óráig van..:(
Az meg jó, ha van, pl: eltudom tartani akár egyedül is őket, ez is szempont.

ghost recon 2013.07.09. 11:30:11

@Cica7:

Csillagom, a szociopata nagyon is tisztában van a szabályokkal, csak nem tartja magára nézve kötelezőnek őket, illetve ha be is tartja, akkor csak őt akadályozó tényezőként éli meg azokat. Abban a pillanatban amikor úgy érzik, hogy senki nem figyeli őket, lefoszlik róluk minden civilizációs máz.
Nem kellemetlenkedni akarok, de te a férjed számára már senki vagy. Annyira, hogy már manipulálni sem akar. Ebből a kapcsolatból csak úgy lehet szabadulni, ahogy mondtam. Egyetlen pillanat alatt, még ha az irhád egy része ott is marad a csapdában.
Nyugodtan hihetsz nekem, nem könyvből tanultam erről a dologról.

Cica7 2013.07.09. 11:35:08

@ghost recon:
A közös gyerek miatt megmondta, hogy mindenre hajlandó, hogy nála legyen...megmondta, hogy mindenre képes lesz....:((

ghost recon 2013.07.09. 11:40:08

Mint például mi mindenre lenne hajlandó?

A másik, amit fontos tudnod, hogy ez csak duma. Nem tudom mennyi idős gyerekről van szó, de gyereket egyedül nevelve lemondhat ám a nagy csajozásról. Baromi hamar uncsi lenne ám neki esténként leckét kikérdezni, gyereket orvoshoz hordani, vacsoráztatni, fürdetni, mesét mondani, altatni, ahelyett, hogy válogatott cicababákkal szórakozna.

Cica7 2013.07.09. 11:57:07

@ghost recon:
Kicsi, óvodás és kislány, igaz, hogy nagyon apás.
De beígérte, hogy átgázol rajtam és nem fog az eszközökben válogatni...(
Amit mostanában látok, hogy mint szülőt próbál engem a gyerek előtt a háttérbe szorítani, és olyan szinten eljátssza a tökéletes apukát, hogy a külső szemlélő, csak néz, hogy ez egy áldott jó ember lehet, így szereti a gyereket és a családját.:((
Szerintem tudod, hogy miről beszélek...

ghost recon 2013.07.09. 12:00:35

@Cica7:

De mit jelent az, hogy átgázol rajtad? Fizikailag bántana?
Az egy dolog, mikor valaki díszszülőt játszik, és megint másik dolog, amikor minden áldott nap meg kell csinálni, amit meg kell csinálni. Ha a gyerek telehányja a ruhádat, akkor is, ha térdéig ér a taknya, akkor is. Ezt nem méri föl ám szinte senki. Nemhogy egy olyan díszpéldány, mint a férjed, de még a nők is csak ritkán.

Tylia cordata 2013.07.09. 12:04:00

@Cica7: Tegnap óta sokat gondolkozom azon, hogy mi lenne neked jó ebben a helyzetben.

Nem biztos, hogy F szociopata, és annyira kell tartanod tőle, mint GhR gondolja (bár nem lehetetlen). De az elég világos, hogy ezt az állapotot fenntartani nincsen értelme, mert te szenvedsz tőle, márpedig ha anya szenved, gyerekek erősen megérzik.

Ami biztos, és kiviláglik az eddigiekből, hogy önző, kiméletlen és zsarnok férj, te pedig - mivel szeretted, és kimutattad neki a lapjaidat, ráadásul sikerült neki a kisebbségi érzést jól beléd plántálni - per pillanat a mérleghintán a föld felé billent állapotban ücsörögsz, miközben ő fentről vigyorog le rád.

Valószinű, azért csinálja elég nyiltan a nőügyeit, mert 1) egyrészt már tudja, hogy tudod, akkor meg mi a fenének titkolózzon, 2) másrészt provokál téged, hogy te add be a válópert, te menj el a közös lakásból, hogy a felelősséget rád hárítsa. És kárörvendően figyeli a kinlódásodat. Remélem, képes vagy fapofát felvenni előtte, hogy ne lássa, hogy szenvedsz.

Ami a közös gyereket illeti, egyforma jogai vannak mindkét szülőnek, tehát nem attól tartanod, hogy ő a gyereket olyan könnyen megszerzi, pusztán az anyagiakra hivatkozva.

Az önbizalmad van megrongálva, márpedig bármit lépsz, az önbizalom, a jó fellépés a sikert döntően befolyásolja.

Az emberi kapcsolatok mindig mindkét félen múlnak. Ha egy reszkető nyuszi a nő, a férfi farkasnak érzi magát és hamm bekapja. Ha viszont a nő olyan, mint a németjuhászkutya, okos óvatos, de támad és harap, ha kell, a farkas behuzza a farkát és eloldalog. He-he.

Én úgy vezettem az életemet, hogy - átgondoltam ugyan mindent előre, de aztán gyorsan és következetesen léptem (mint ha sípszóra a rajtkőröl az uszoda vizébe ugranék), és utána teljes energiával arra tudtam koncentrálni, hogy a soronkövetkező problémát megoldjam. És amit meg akartam oldani, mindig sikerült.

Tehát elsősorban abból a lelkiállapotból kellene kikerülnöd, hogy félsz és nincs elég önbizalmad.
És nem kell vele már semmit közölnöd, ne tudja előre az álláspontodat, várható lépéseidet.

Feromontika 2013.07.09. 12:15:15

@Cica7: Ghost és Tylia is jókat ír sz'tem.
Valószínűleg pár nap után lehullana a máz és nem akarná ő azt a gondoskodást annyira.. Ezzel is csak játszmázik veled. Ne hagyd magad!

Ajánlom figyelmedbe: seveled.cafeblog.hu/

Cica7 2013.07.09. 12:18:58

@ghost recon:
Fizikailag nem, csak lelkileg, hogy elérje azt, hogy én mondjak le róla magamtól....szerintem a gyerekneveléses rész is tudatosan így van irányítva általa...
Mindenesetre elég szarul vagyok a bőrömben...:((

ghost recon 2013.07.09. 12:20:55

@Cica7:

Ne hülyéskedj már!:) Mit tud csinálni veled lelkileg, hogy lemondj a gyerekedről?

Cica7 2013.07.09. 12:36:42

@Tylia cordata:
Anyagiak vonatkozásában a munkahely megléte a sarkalatos pont. Sajnos én kinlódok ezen a téren, volt, hogy beszólt nekem, hogy " látod, csak nem vagyok hozzád olyan szemét, hogy beadjam a válókeresetet, mikor éppen nincs munkád "
A vagyon, külön vagyonom, abban élünk, le van papírozva, tehát itt nincs osztozkodás.

Cica7 2013.07.09. 12:47:27

@ghost recon:
Nem normálisnak mondanám ami van, szövetségesnek tekinti a gyereket, megbeszélgeti azokat a dolgokat vele, amit velem, felnőttel kellene...
Aztán majd a gyerek kiböki, hogy meg van minden beszélve, én meg csak nézek ki a fejemből, hogy semmiről nem tudok...legyen az hétvégi program vagy ovis dolog...és mint a majom úgy csüng a gyereken mostanság, de a lényeg, hogy ki vagyok rekesztve...Vagy pl: hazaérve a munkából gyorsan eltünt a gyerekkel,már csak a hátukat láttam az utca végén, majd nem vette fel a telefont mikor hívtam, majd nagy sokára előjöttek és vigyorog bele az arcomba, hogy nem hallottam, hogy kerestél.....
Mindezt azért, hogy csak és kizárólag ő legyen a gyerekkel..:(((((
Ilyenek miatt is kell lépnem többek között.

Cica7 2013.07.09. 12:53:22

@Tylia cordata:
Most itt konkrétan arra gondolsz, hogy ha be tudom adni a keresetet, nem kell elmondani neki?

ghost recon 2013.07.09. 13:30:35

@Cica7:

Na de hát azért azt sejted, hogy ezt nem mindenkivel lehet ám így megcsinálni?

Cica7 2013.07.09. 13:36:43

@ghost recon:
Csak amíg hagyják neki, hogy megcsinálja.
De ezek játszmázások, mert ellenszegülök, beszólok és nem hagyom magam, akkor ilyeneket kapok vissza.
Ezek már a büntetéseim, nehogy már én legyek a megmondóember.:((

Tylia cordata 2013.07.09. 13:40:25

@Cica7: én egy ponton közöltem F-el, hogy ha ő még egyszer igy meg ugy..., akkor én beadom a válókeresetet. Persze, jót röhögött rajtam.
Akkor már ügyvédnél is voltam, elmondta a várható dolgokat, még gondolkodtam pár hetet, majd papirokat előkészitette és alá is irtam, csak a dátumot nem irtuk rá még.
4-5 hónap telt el, amikor az előre jósolt esemény bekövetkezett, telefonáltam ügyvédnek, aki másnap reggel beadta a bíróságon a keresetet. Eltelt bő két hónap, amikor F az első tárgyalásra a felszólítást megkapta, addig kibirtam, hogy egy szót se szóljak. Ez volt az első nagy sokkhatás számára, utána érte még pár...((:-

Most a válás formáját tekintve egyszerűbb és gyorsabb, de csak akkor, ha megegyeztek a felek a fontos kérdésekben.

Ha fenti példát vesszük (hogy e gyereket elviszi, stb.) akkor a következőképpen kezelném: "Jaj de jó, hogy elvitted a kicsit sétálni, köszönöm, azalatt én pihentem egyet."

Sőt, kérd meg, hogy vigye el feltétlenül mindennap sétálni.

A legapróbb jelét se mutasd ki annak, hogy bosszant valami, csupán teljes közömbösséget! Ha látja, hogy téged ez nem bosszant, le fog róla gyorsan szokni. Tanuld meg a testbeszédedet és hangodat is szabályozni.

Ne foglalkozz azzal sem, hogy úgy érzed, ki vagy rekesztve. Ez is el fog múlni. F ebbe is bele fog unni, ha meg tényleg foglalkozik végre a gyerekével, az, önmagában, nem árt meg neki.

Cica7 2013.07.09. 13:52:45

@Tylia cordata:
Köszönöm, hogy ilyen őszintén írsz magadról.
Azt sajnálom, hogy egyszer már visszatáncoltam és visszavontam, mert akkor még nagyon érintett volt érzelmileg.:((
Tényleg csak hideg fejjel, előre megtervezetten lehet végigcsinálni.

Cica7 2013.07.09. 13:53:56

@Cica7:
én voltam érintett érzelmileg.:((

Cica7 2013.07.09. 13:57:22

@Tylia cordata:

Mi volt előre látható esemény?

Tylia cordata 2013.07.09. 14:18:09

@Cica7: ami azelótt sosem fordult elő, hogy fizikailag bántalmaz bennünket. Az öreg ügyvéd sokat látott már életében, előre látta a trendből, hogy ez be fog következni (én nem hittem el neki az elején) és kioktatott, hogy mit tegyek (látlelet, gyerekbőgés mellett). (F. be volt kattanva akkoriban.)

Szerencsés dolog, hogy az ingatlan a tiéd. Ez nagy biztonságot ad neked, mivel le is van dokumentálva.

A lényeg az önfegyelem, tanuld meg a viselkedésed külső apró jeleit ugy beszabályozni, hogy ne tudjon belőle semmi következtetést levonni. És ne mondj neki semmit, ha vallat, üsd el egy tréfával, vagy szólásmondással, mutass jó kedvet. Ne áruld el magad. A bizonytalanság felemészti a férfiakat!

Gondolj a libikókára, neked kell felülre jutnod, ez most a feladatod!

Cica7 2013.07.09. 14:33:04

@Tylia cordata:
Furcsa , mert pszi is ezt mondta, hogy szerinte az ilyen lelki terrort folytatók egyszer bekattannak és ténylegesen kezet is emelnek a családra.:((
Szerinte ez csak idő kérdése.:((
Az átmeneti csend után mindig történik valami.

Tylia cordata 2013.07.09. 18:40:54

@Cica7: Igen, ha ilyen tipusú a F és túl sokáig növekszik a feszültség benne, akkor eljuthat a tettlegességig. Saját félrelépéseit és többféle belső problémáját kivetiti a feleségére v. közvetlen környezetére. Nálunk ez történt és F őrületes féltékenységi jeleneteket rendezett (Otello hozzá képest kispáyás volt). Agyongyötört, és igyekezett beledöngölni a földbe, hogy nála kisebb legyek. Problémája mögött önértékelési zavar is is meghúzódott (akkori kisebbségi érzését jóval később ő maga mondta el nekem), annak ellenére, hogy rendkivül jóképű volt, magasan képzett és fiatalon vezető lett, tehát nem volt se több, se kevesebb nálam. .

Én meg ostoba módon nem léptem félre - pedig akkor helyreállt volna köztünk az egyensúly, a hatás-visszahatás elv alapján - ahogy erre utólag ráébredtem.

Ami más volt esetemben: az önbizalmam ettől nem
csökkent, és a küzdőképességem is erős volt, igy sikerült véget vetni ennek az egésznek. És ahogy vele megszakadt a házasságunk, én változtattam az életstílusomon, ami jól bejött.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.07.09. 18:53:05

@Cica7: Ey dolgot szeretnék kiemelni: F-eddel nem az a baj, hogy több nője van, és a nőknek sincs sem az a bajuk, hogy egy nős pasi barátnői. Itt minden szereplőnek teljesen más bajai vannak alapvetően. (A több partner nem betegség, hidd el, ismerek ilyeneket és teljesen normális, korántsem szociopata emberek.)

Ha annyira nem szereted már, ahogy írod, akkor nem értem, az spéci mit érdekel, h kivel sms-ezik, mert ez irreleváns. És teljesen felesleges belenézni a telefonjába, ezzel csak magadat hergeled. Ne érdekeljen, lépj túl rajta. Olyan szakaszban vagytok, ahol nincs visszaút, tehát a legjobb, amit tehetsz, hogy érzelmileg leválsz róla.

Tylia sokkal tapasztaltabb ebben, mint én, mert az én F-em minden, csak nem erőszakos és mindig nálam volt a dominancia, az anyagi is, max a gyengébb fél érzelmi zsarolásával tudott sakkban tartani. De abban a pillanatban, hogy már nem szeretek valakit mint pasit, bennem végetért a kapcsolat romantikus/erotikus/szexuális része, hogy lehetnék féltékeny? Ez nem féltékenység, ez irigység. A gyönyörre, amit ő megkap, és amitől te megfosztod magad. A magabiztosságra, a hatalomra. És a gyerek szeretetére, aki persze téged is szeret - tudom, egy ilyen játszmában baromi nehéz lehet, de neki ne kelljen már választania köztetek :(

Sokminden miatt szenvedhetsz, de szerintem a barátnők miatt totálisan felesleges. Ők semmit nem vesznek el tőled.

Cica7 2013.07.09. 20:58:08

@Tylia cordata: @skarlát betű:
Mindkettőtök válaszában ott van az igazság.
Nem féltékenység van bennem, hanem inkább irigység, hogy neki lehet és meg is csinálja és lealázó módon levadászta már a volt kollégám feleségét is, vagy családi barátok hölgytagjait is. Mindegy, hogy ismerem, ciki , nem ciki , de megcsinálta.:(
Nem nézegetem a telefont, mert olyan szupertitkos, őrzi mint egy kincset és be van kódolva, még, ha tudnám, sem tudom, hogy hogyan nézném meg. Örökké villog az SMS és volt hogy éppen ott álltam és csak rá kellett pillantani.....:((
Mindent kódol előlem, van saját laptopom, mert nem használhattam az övét sem, mert még valamit találnék benne.:((
Na mindegy, a bújkálásból, a bekódolásból és a sok-sok hazudozástól van már nekem elegem, egyszerűen ebbe fáradtam bele.:((
Nagyon sok sok minden van, amit nem írok le , mert elég személyes lenne.
Anno én voltam a jó parti ( még egy gyerekkel is anno ) multinál vezetőbeosztásban, lakással és egész dekoratív külsővel megáldva, ( amiért most már nagy harcot vívok, nyilván a korral is harcolnom kell ) ő meg egy kis beosztott, nyuszika tipus, de helyeske pofival, mondhatjuk rástartoltam.
Majd az év alatt fordult a kocka, ő kezdte kinőni magát és próbált engem a sárba nyomkodni.
Most határozottan élvezi, hogy nagyon nehezen találok munkát pl.:((
Érdekes, hogy amit Tylia írt, ugyanez , féltékeny volt, mint az állat, közben meg ezzel ellensúlyozta azt, hogy párhuzamosan mentek a dolgai....
Még a szeretője is elmesélte, hogy őt is csalta másokkal....:((
Igazad van Skarlátbetű, ami soha nem volt az enyém, azt nem is lehet elvenni tőlem.:((

Tylia cordata 2013.07.09. 22:26:59

@Cica7: igen, sok minden hasonló a történetünkben. Nagyon kemény a helyzet! Ha úgy érzed, jó lenne kicsit beszélgetni, SB-től kérd el az e-mail cimemet.
süti beállítások módosítása