A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

A kelet-európai nőcsábász

2012.02.06. 07:15 skarlát betű

Ezt egy, a napokban megjelent nekrológban olvastam: 

De hát a legtöbb kelet-európai nőcsábászt nem érdeklik a nők, csak a skalp meg a szex.

Minden politikai vonatkozástól eltekintve, és szövegkörnyezetéből kiragadva, ez a mondat, úgy gondolom, érdemel némi kommentelést, vitát.

A nekrológ témájáról, Csurkáról nekem sokminden eszembe jut, de pont a nőcsábász szó biztosan nem. El sem tudom képzelni, hogy ilyen minőségben működött valaha, de biztos csak fantáziahiányban szenvedek (ebben az esetben nem is bánom). TGM megállapítása azonban érdekes kérdéseket vet fel.

Vajon a nőcsábászokat általában érdeklik-e a nők vagy sem?

Vajon más-más típusú nőcsábászok léteznek a világ más és más pontjain?

Vajon a legtöbb kelet-európai nőcsábászt tényleg nem érdeklik a nők, csak a férfiak, értsd: férfias játékok, és ebbe a skalpvadászat meg a szex is beleértendő, de a nők iránti mélyebb érdeklődés nem?

Változóban van-e a kelet-európai nőcsábász típusa?

Várom a véleményeteket és szép hetet mindenkinek! Nekünk meg a nők iránt igazán érdeklődő nőcsábászokat! Mert mégiscsak az az igazi. 

24 komment

Címkék: kelet európa nőcsábász skalp

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr44068495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barbieds (törölt) 2012.02.06. 09:25:19

Nekem már az ezt megelőző mondat is fejtörést okoz: "Állítólag csajok is, de mint minden igazi kelet-európai mácsót, Csurkát is csak a férfiak érdekelték igazán, föl nem pillantott volna, ha gyönyörű nő jött be az ajtón."

Szerintem a machismo általános, etnikumtól független jellemzője, hogy csak a férfiakat, a férfi-értékeket nézi bármibe is, a nők alacsonyabb rendű lények. Ámde ez még mindig nem zárja ki, hogy felnézzen az illető, ha egy jó nő lép be az ajtón - ugyanis a nők szexuális és dekoratív haszna kétségbevonhatatlan számukra. Pontosan definiált helye ez az asszonyállatnak, de kitüntetett hely, az biztos. Szóval, nem értem TGM-et, bár ez az írásaival kapcsolatban amúgy is gyakori érzetem.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.02.06. 09:37:58

@barbieds: Igen, ez az előző mondat is elég érdekes volt... TGM sok megállapításával vagyis véleményével én se tudok mit kezdeni, de elgondolkodtató, hogy miért ír ilyesmit.
Amúgy a macsó (mácsó, macho) meg a nőcsábász szerintem nem ugyanaz. Vagy ezek rokonértelmű szavak lennének a magyar nyelvhasználat szerint? Spanyolul a macho egyszerűen csak hím, még a kisfiúk is így szólítják egymást. :-)

Valószínű, hogy Csurka nem igazán jó példa, vagyis azok, akik túlságosan komolyan veszik a politikát és képtelenek azon kívül helyezni magukat, vagy iróniával szemlélni az egészet, tényleg nem lesznek fogékonyak a nőiségre - nem arra, amit kívülről, férfiként látni belőle, hanem ami a valóság. De szerencsére vannak olyan nőcsábászok, akiket a nő igazából érdekel. (Ezen a tájékon is.)

barbieds (törölt) 2012.02.06. 09:51:52

@skarlát betű: Ja, TGM összemossa a mácsót és a nőcsábászt, holott nem szinonímák. (Mondjuk lehet, hogy a politikai fejtegetéseinek is ennyi veleje van. :P)

Szerintem egyébként az a nőcsábász tudja a legtöbb fájdalmat okozni az áldozatainak, akit tényleg érdekelnek a nők. Ő bír leginkább illúziókba ringatni, de végül úgyis kiderül, hogy csak egy voltál a skalpok között.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.02.06. 10:09:18

@barbieds: Az attól függ. Persze, ha egyszer használatos skalp, az egy dolog. De ha ennél több... Vagyis kialakul valami ezen túlmutató, emberi kapcsolat is, akkor már nem annyira fájdalmas.

barbieds (törölt) 2012.02.06. 10:41:46

@skarlát betű: Pont ez az, hogy úgy érzed (és egy ideig még akár ő is, őszintén), ez valami több, de aztán csak kiderül, hogy nagyon erős az a vadászszenvedély, és szüksége van új nő(k)re. Viszont kétségtelenül jó dolgod van, amíg tart. Vannak férfiak, akik hihetetlen ösztönnel tudnak a nőkre ráhangolódni, ezt nem is tudom szavakba önteni, csak érzem persze, ha ilyennel akadok össze (nem elég gyakran sajnos). :)

M-elicious 2012.02.06. 11:15:36

@skarlát betű: @barbieds: én pont, hogy látom a macsó és a nőcsábász összekapocslásának értelméét; pont ebből adódik a "kelet-európai" jelleg; az asszonyállat csak arra való, hogy skalpjával a saját fényünket emeljük. sajnos nincs ellentmondás. magyarországon is nagyon komoly "kultúrája" van annak, hogy a semmilyen kinézetű pasik "csinos" nőt szereznek maguknak (és fordítva, csinos, okos nők ilyen-olyan-semmilyen pasiknak "hódolnak be"), és a kalapjuk mellé tűzik dísznek. pont tegnap olvastam egy indexes cikkben valami olyasmit, hogy Magyarországon azért fordul elő gyakran ez a felállás,mert a magyar nőknek az önképük egy rom.

És még mindig szokás (tehetősebb, újgazdag körökben) tartani egy dekoratív anyut otthon, és mellette egy dekoratív fiatalabbat máshol (persze megfelelő apanázzsal), mintegy státusszimbólumként. Vagy pocakos-ápolatlan 30asként merdzsó terepjáróval csak "feljárni Pestre", és megkúrni/leszoptani az első huszonévest, aki elfogadja az első italt.

M-elicious 2012.02.06. 11:20:31

De még eszembe jut erről a témáról Tisza kata két írása; mindekettőben olyan pasiról van szó, aki ronda, büdös és bunkó (az egyik egyetemi tanár és entellektüel, a másik ügyvéd), a csajokat semmibe veszi, egyiktől a másikig jár, de azt nem szereti, ha a különböző talonban tartott nőknek van rajta kívül is valakijük. Sajnos egyik novellánál sem éreztem úgy, hogy a valóságtól elrugaszkodottak lennének a sztorik. persze, az erre bukó nők is kellenek hozzá, de itt a bökkenő: sok értelmes-csinos csaj van, aki szociálisan erre van dresszírozva.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.02.06. 11:30:57

@M-elicious: Érdekes, én ilyeneket csak messziről láttam, biztos nagy szerencsém van, vagy megéri válogatósnak lenni :-))

Tényleg annyira romos a magyar nők önképe? Ez ennyire általánosítható lenne? Pedig érdekes módon rengeteg pasi (magyar és külföldi) szerint igen szép a felhozatal, vagyis a magyar nők nem csak a bulvársajtó szerint csinosabbak az átlagnál (persze nem mindenki). Azt tapasztalom, hogy sok a felesleges önostorozás, mintha társadalmilag büntetnék a magabiztosságot, folyton elégedetlenek a testükkel, még akkor is, ha semmi okuk rá, ellenben az agyuk kezelésre szorulna :-)

M-elicious 2012.02.06. 11:31:25

Bocsánat a csapongásért; a fentieket összegezve csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem igenis létezik a kelet-európai macsó-nőcsábász prototípusa, de ez a fajta pasicsak azért tud létezni és hódítani, mert igény van rá a kelet-európai szubmisszív női prototípus oldaláról. egyik sem magyar jelenség, sőt, minl keletebbre megy az ember, annál extrémebb lesz a macsó agresszivitás (ami sem külső, sem belső értékekkel nem párosul), és a női szubmisszió (nem barbie-s értelemben persze, hanem a szocializáció szemszögéből).

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.02.06. 11:35:55

Mivel minden valamire való kisfiú kukásember szeretne lenni nagy korában, nyilvánvaló, hogy a lányok a kukásemberekhez vonzódnak, még ha nem is mondják. De az igazi hardcore, az a szippantóskocsi-kezelő, mint a mellékelt ábra mutatja.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.02.06. 12:08:48

@M-elicious: Azért annyira nem vagyunk keleten... Budapestről nézve nem így néz ki számomra, de lehet, hogy tényleg szerencse.

@kardhal77: Hát, megint mondtál valamit, aminek szerintem semmi köze a valósághoz. Én még sose vágytam kukásemberre, és nem is volt ilyennel dolgom. :-P
Minden valamirevaló kisfiú mozdonyvezető akar lenni, egyébként, de lassan ez is kimegy a divatból. :-)

barbieds (törölt) 2012.02.06. 12:18:58

@M-elicious: Ez nagyon igaz, én pl. egy bizonyos észak-európai nagyvárosban élvén halálbiztosan meg tudtam mondani, hogy melyik csaj orosz, mielőtt még megszólalt volna. Senki más nem öltözött ugyanis rutinszerűen kurvának - ez pedig pontosan leképezte, hogy mit gondolnak ők (mit engednek gondolni nekik) a női szerepükről, helyükről.

M-elicious 2012.02.06. 15:40:26

@skarlát betű: szerintem meg igenis ennyire keleten vagyunk...és többek között ezért is szeretik a nyugatabbról jövő pasik a magyar lányokat, nem csak a szépségük miatt. nézd csak meg a megélhetési celeb ribancokat, milyen gusztustalan pasik nyakába omlanak. tudom, ez nem a való élet, de mégis; valahol ez is lenyomata a magyar társadalomnak.

hannawald 2012.02.07. 08:24:51

@kardhal77: Kirekesztő vagy. Én is kukásember akartam lenni. Aztán meg űrhajós.

hannawald 2012.02.09. 16:05:27

@kardhal77: ha műveletlen lennék, még akár meg is sértődhetnék :P

normálnyomtáv 2012.02.10. 21:39:58

@skarlát betű: "kisfiú mozdonyvezető akar lenni": ezzel szoktam öngúnyolni, hogy (bizonyos szempontból :-) ) megragadtam ezen a szinten. :-)
És, ha már mozdony: miért menő sok nőnél, ha mozdonyról mesélek, netán bemutatom neki a mozdonyunkat?

Ianus · http://harmincot.blog.hu/ 2012.02.16. 17:20:49

TGM szokásos kusza értelmezésében a nőcsábászt nem érdekli a nő. A nő egy kellék, ami a férfiképéhez tartozik. Az is, hogy cserélgeti őket.
A skalpnál azonban többet is mond: szex. A nő beszűkítése vizuális kellékre és fizikai szükségletek kielégítésére. Ez egy nyilvánvalóan sértő kijelentés: mind a nőkre, mind Csurkára vonatkozóan. TGM szellemi megbomlásával nem foglalkozva, azonban sok nő saját magát ezekre a funkciókra korlátozza. Sőt, szerető apákat is látok, akik a saját lányaikat kondicionálják erre: szép vagy, neked csak az a fontos, hogy szép legyél, az ilyen szép nőket szeretik a fiúk, stb.
Milyen a jó nő? Érzelmes? Intellektuális? Jószívű? Szellemes? Művelt? Vagy éppenséggel 90-60-90? Egy randin okosak vagy szépek akarunk lenni? Vajon, ha valaki jó nő akar lenni, akkor humanitárius szervezeteknél dolgozgat, gyereket nevel, esetleg könyvtárban üldögél, iq-t növel? A nő tehát mintha a saját definíciója szerint is szex és skalp lenne.
Amikor vezetőként, anyaként, tudósként, stb. definiálja, akkor tűnik ez el. A nőt szeretjük vagy a másikat? Ugye.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.02.17. 09:58:32

@Ianus: Hogy Csurkára vonatkoztatva mi sértő, amiatt nem nagyon aggódnék, hogy a nőkre vonatkoztatva ez sértő-e... Nos, mindenki számára más a jó nő, a nők szemében is, meg az egyes pasik szemében is. TGM mondjuk bajosan tudna mit kezdeni egy buta csajjal, ahogy én elképzelem, legyen az bármennyire is gyönyörű. (Lehet, hogy tévedek.)
Az én olvasatomban a jó nőhöz hozzá tartozik az esze, az ízlése, a magabiztossága, a jelleme is, nem csupán a külseje. Sosem csak a test számít, még egy prostinál sem, aki elvileg a testével keresi a betevőt. De egy szép test kisugárzás nélkül...
Persze erre a bizonytalanságra, hogy ki is a jó nő, és hogyan lehetünk jó nők, nagy pénzeket lehet keresni.

Ianus · http://harmincot.blog.hu/ 2012.02.20. 08:59:04

Szerintem meg éppenséggel a csúnya bölcsész lánykával (ha már mindenképpen sztereotípiákban gondolkodunk) nem tudna, mit kezdeni TGM - de hanyagoljuk ezt a vonalat.
Én csak arra reagáltam, hogy sok nő magát egyszerűsíti le erre. A kisugárzás "csak" annyiban fontos, hogy ezt a testi erőt alátámasztja vagy sem. Nyilván van intellektuális szexepil, ahogy szűzies, anyamedvés, akármilyenes is. De mindig dominál a testi jelleg. A fotó sokszor kihoz a testből egy olyan karaktert, ami nincs benne - ilyenkor azt mondjuk képen jó nő, de élőben milyen már, ostoba puncus. A jó nőséget ha vizualizálod az mindenképpen egy testi dominancia lesz.Márpedig vizuális kultúrában élünk. Azért a jó nőt továbbra sem iq-ra mérjük, hanem ránézünk és azt mondjuk: jó nő.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.02.20. 10:33:37

@Ianus: Ez a testi karakter is változik, attól függően, hogy mi van az illető nő agyában önmagáról - és a partnerről. Saját tapasztalat, ezért tudom biztonsággal állítani. Lehet játszani bizonyos határok között a testi tulajdonságokkal is, és azzal, hogy mit érzékeljen belőle az ellenkező nem. Sokkal nagyobb szerepe van szvsz a kisugárzásnak, mint magának a testi jellegnek.
TGM meg nem olyan jó pasi, hogy csak gyönyörű nőkkel lett légyen dolga világ életében :-P Ha a jó pasi bizonyos testi tulajdonságokat is jelent. Vagy nem? Mindenesetre attól, hogy valaki okos, még messze nem érezzük jó pasinak.
Amúgy ez egy másik abszurd dolog, ami gyakran előjön: még a legordinárébb pasi is felhatalmazva érzi magát arra, hogy kinyilatkoztassa, szerinte ki jó nő és ki nem... Ez ellenkező irányban valahogy nem működik. (Vagy mégis?)
A jó nőt nem CSAK IQ-ra mérik, hanem EQ-ra is :-) De minden pasinak más a jó nő, azért a férfiak csak annyira egysíkúak, hogy mind ugyanazt tartsák vonzónak, maximum olykor nem mernek kiállni a saját ízlésük mellett.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2012.02.24. 22:35:27

@Ianus:

906090?

Vagyis sötétlila. Nőben elég hervasztó lehet.
süti beállítások módosítása