A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Nyomozzunk vagy ne?

2011.05.27. 07:32 skarlát betű

Látom a neten a magánnyomozó irodák hirdetéseit. Nem tudod, hogy megcsal-e a párod? Na, majd mi megmondjuk. Követjük, fotózzuk, infót gyűjtünk, aztán minden világos lesz. Na, és akkor mi van? Persze nem kell ahhoz nyomozóiroda, hogy manapság valakiről információkat halmozzunk fel. Ha nem elég óvatos, feltörhetjük az email fiókját, megnézhetjük a telefonját, kideríthetjük, kit hívogat rendszeresen, kivel sms-ezik, de a táska és öltönyzseb átkutatása is vezethet eredményre.

Az emberek nagy része sejti, ha megcsalják, de igen sok az olyan, aki nem akarja ezt biztosan tudni. Aztán van, aki tudni akarja, de részletekre nem kíváncsi. És léteznek a borzasztó kíváncsiak: mindent ki akarnak deríteni, mindent szeretnének tudni, mindent képesek elraktározni.

Ha valaki engem kérdez, én a másik titkainak tiszteletben tartására szavazok. Nem akarok nyomozni, sőt, ha véletlenül beleolvashatnék valamibe, akkor sem teszem. Van, aki viszont annyira kíváncsi, hogy nem bírja megállni. Aztán viszont ne panaszkodjon, ha túlságosan fájdalmas dolgokat kell megtudnia. A tudás hatalom, de lehet elviselhetetlenül kínzó is. Nem kell mindig mindent tudni - szerintem. 

7 komment

Címkék: tudás nyomozás

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr212923657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wazelin 2011.05.27. 08:26:24

Egyetértek a véleményeddel. Egy kapcsolat alapja a bizalom, aminek a lényege az, hogy nem kutatsz a másik után.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2011.05.27. 09:30:20

Nálunk a családban kétszer is véletlen lebukásból származó kenyértörés volt, nem nyomozás általi, de egyértelmű és tagadhatatlan bizonyítékra alapuló.
Amúgy meg van az a mondás, hogy 'Amit nem lát a szem, azért nem fáj a szív'.

Mr. Waszabi 2011.05.27. 15:32:50

Elég megalázó,tehetetlen helyzet - eleinte. Akkor nem kíváncsi többre az ember. Aztán gondolkodik a megcsalt fél, ha nem akar mégegyszer hasonló helyzetben kerülni, és eljut oylan kérdésekig, amik már részletekbe vágnak: motivációk, milyen az a másik, mit adott az ő párjának, amire ő nem volt képes, stb.

mustang64 2011.05.29. 02:55:44

Pedig jobb mindent biztosan tudni, aztán ki kell tenni a szűrét. Rá fogsz jönni, hogy egy csomó dolgot szabadon megtehetsz, amit korábban - a saját hülye elveid miatt - nem tettél meg. Például elmehetsz egy jazz klubba, mert az a hülye liba nem szerette a jazzt vagy 180 - nal száguldozhatsz az autópályán, mert az a szerencsétlen tyúk 120 - nál már kotkodácsolt. Úszni nem tud, síelni nem szeret, mert hideg van ........Gyorsan tapasztalni fogod, a szerencse kegyeltje vagy, hogy eltűnt az életedből.:)))

barbieds (törölt) 2011.05.29. 10:14:38

@mustang64: és egy ilyen csajjal miért csak a "bizonyíték" megszerzése után szakítasz? :P

mustang64 2011.05.30. 16:09:09

Mert van tőle két gyerekem.:(
süti beállítások módosítása