A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Kvázi-vendégposzt: Sose tégy fel mindent egy lapra!

2012.01.11. 07:56 skarlát betű

Az itt következő gondolatok egy ismerőstől származnak, aki felhatalmazott rá, hogy leírjam a történetét és ebből fakadó életfilozófiája lényegét - ezt ő maga nem volt hajlandó megfogalmazni. Harmincas, egyedülálló, többdiplomás, több nyelvet beszélő, öntudatos és csinos nőről van szó. Úgy döntöttem, egyes szám első személyben írom le, amit hallottam tőle.

Nézd, szerintem lehet választani aközött, hogy az ember lánya folyton szenved a pasiktól, vagy aközött, hogy megtanul úgy élni, ahogy ők. Úgy is érezni, mint ők, nem tudsz, mert nem vagy pasi, de megteremtheted a saját egyensúlyodat azáltal, hogy szembenézel a tényekkel, és lemondasz bizonyos, romantikus elképzelésekről. 

Évekig játszottam én is a hülyét, beleszerettem valakibe, csak ő létezett, aztán előbb-utóbb szakítás lett a vége, és abba minden alkalommal majdnem beledöglöttem. Folyton magamban kerestem a hibát, persze, én se vagyok tökéletes, de elég sok hozzám hasonló nőt látok gyötrődni.

A barátnőim egy része huszonévesen férjhez ment, és mostanra rájött, hogy nem ezt akarta, van, aki válik, van, aki nem mer vagy nem tud, mert gyerekei születtek, nyakig ül az adósságban, meg retteg attól, hogy két-három kölyökkel a kutyának se kell. Van olyan ismerősöm is, aki 35 fölött még mindig a mesebeli hercegre vár, ezek pedig nem szoktak felbukkanni, főleg nem 35 fölötti nők körül. 

Tökéletes jelölt szinte nincs, csak kompromisszumok vannak: vagy hozzámész ahhoz, aki hajlandó elvenni, de nem igazán olyan, amilyet szeretnél, vagy megelégedsz a barátnő-szerető-futó kaland kategóriák egyikével. Harminc felett a független pasik, akik nem akarnak házasodni, vagy nem pont te vagy a zsánerük, kezdenek kerülni, mert te csak egyet akarhatsz: házasságot és gyereket. A házas pasik is tartanak tőled, mert feltételezik, hogy válásra akarod majd rábírni őket, ketyeg a biológiai órád. 

Próbálkoztam társkereséssel, először függetlenként. Komoly jelöltet nem találtam, főleg olyat nem, aki igazán tetszett volna. Akkor megpróbáltam férjes asszonyként. Rengeteg volt a jelentkező. Nem mondom, hogy mind érdekesnek bizonyult, de az úgynevezett "nem függetlenek" között akadt igazán nekem való is. Hazugságra építeni nem túl jó dolog, de miután lapátra tett valaki, mert bevallottam, hogy mégse vagyok férjnél, inkább kitaláltam egy élettársat, aki sokat utazik, de egyébként nagyszerűen megvagyok vele. 

Összejöttem egy nős pasival, akivel mindenben megértettük egymást. Vele el tudtam volna képzelni az együttélést is, de tudtam, hogy esélyem se lenne rá, annyira ragaszkodik a családjához. Igyekeztem megelégedni azzal, ami így jutott, de túl ritkán tudott időt szakítani rám. A szex csodálatos volt, és egyre többet szerettem volna, persze nem lehetett. Beleszerettem, szenvedtem, irigykedtem a feleségére. Nem akartam nélküle létezni, de szenvedni se. Persze, lemondhattam volna róla, és akkor mi marad? Kezdhetem elölről a társkeresést. 

Lassan rájött, hogy nincs is sokat utazó barátom, de nem haragudott a hazugság miatt, csak azt tanácsolta, hogy keressek valakit. Ha az ő jelenléte akadályoz ebben, inkább továbblép, előfordult már vele jópárszor, hogy meg kellett tennie. Kértem, hogy maradjon, és megígértem, hogy keresek valakit. De sokáig tartott, amíg meggyőztem magam róla, hogy tényleg kell valaki más is.

Ismét a nem független profillal próbálkoztam, és megint sok volt a jelentkező. Csalódások is értek, a szeretőmnek mindent elmondhattam, nem volt féltékeny senkire. Jó volt tudni, hogy ő ott van a háttérben, és nem kell szakítanom vele akkor sem, ha találok valaki mást. Végül is már nem volt akkora hazugság, hogy a sokat utazó pasim helyettesítésére keresek egy újabb szeretőt. 

Végül találtam. Nem volt könnyű, de az utamba akadt: érdekes módon ő is ugyanannyira ragaszkodik a családjához, mint az első szeretőm, és ugyanannyira elképzelhetetlen, hogy otthagyja a gyerekeit, nem is kívánnék tőle ilyet. Mindkettőt szeretem, és egyikükről se akarok lemondani. Túl sok negatív tapasztalat van mögöttem ahhoz, hogy lemondjak róluk. Nem tudom, hogy valaha lesz-e úgynevezett normális életem, lehet, hogy nem.

Egyikük se ellenzi, hogy tovább keressek, mert nem tartják magukat "megoldásnak". (Létezik egyáltalán megoldás?) Tudnak egymásról, de eszem ágában sincs összeismertetni őket. Olvastam valahol, és most már egyetértek a megállapítással: nem szabad mindent egy lapra feltenni. Ha valamelyikük szakítana, még mindig ott lenne a másik. És mivel egyikük sem ér rá igazán gyakran, nekem igényem is lenne még valakire. Nem azért kellene egy harmadik, mert nem elég jó nekem akár az egyik, akár a másik, de meglehetősen nagy az étvágyam. 

Gondolom, sokan meg fognak botránkozni ezen, nem bánom. Én nem sírom ki mind a két szemem éjszakánként, és nem rettegek attól, hogy elhagynak. Mióta két szeretőm van, a férfiak sokkal jobban vonzódnak hozzám, pedig nem is tudnak a barátaimról (csak egyet vallok be, és őt se látta soha senki az ismerőseim közül), szerintem azt érzik rajtam, hogy nem akarok görcsösen szerezni valakit, és tisztában vagyok a saját értékeimmel. Mondhatnám azt is, hogy boldog vagyok, de nem állok le, nem zárkózom be, nem dobom el a kulcsot. 

Nagyjából ennyit mesélt az ismerősöm. Kérdeztem, hogy a családalapításról lemondott-e, vagy soha nem is vágyott rá. Azt mondja, vágyott is, meg nem is, de most már késő, nem hiszi, hogy időben megismerkedhetne valakivel, akivel felelősségteljesen gyereket vállalhatna. De nem is hajlandó emiatt aggódni, elfogadta ezt a sorsot, és megpróbálja élvezni. És ha találna valakit, aki független, és legalább annyira bejön neki, mint a másik kettő, de kizárólagosságot kérne? Hajlandó és képes lenne még egy férfival beérni? Erre azt felelte, a hídon akkor kell átmenni, ha odaértünk. 

69 komment · 1 trackback

Címkék: poligámia szeretők harmincas egyedülálló nő

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr803522146

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vajnágh Domokos: Villanyszerető 2012.01.11. 16:06:41

Megint bizsergést érzett. Ott legbelül. A vágyak, melyek napközben békésen szunyókáltak láthatatlan rejtekükben, az este közeledtével előbújtak és kígyóként tekergőztek rajta. Érezte selymes bőrüket, amint végigsiklottak végtagjain, s kúsztak egyre csa...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barbieds (törölt) 2012.01.11. 09:26:25

Tök igaza van a csajnak: mindig az adott helyzetből kell kihozni a legtöbbet, semmi értelme nyavalyogni. Az együttélésnek is megvannak a negatívumai, szerintem nem feltétlenül az a csúcsa egy kapcsolatnak.

Lars.Lares 2012.01.11. 09:45:31

A szűkebb-tágabb környezet lehetne elfogadóbb. Kár, hogy nem beszélhet, teheti mindezt nyíltan.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.11. 10:07:30

@barbieds: Nehéz ügy, mert ugyanakkor rohadtul egyedül van, ha épp egyik pasi se ér rá (lásd ünnepnapok), esetleg még kommunikálni se nagyon lehet velük. Persze, vannak barátai, barátnői, családi háttere. De az nem ugyanaz. Az együttélés tényleg nem feltétlen a csúcs, de egy nőnek kell a stabilitás, ha nem is együttélés keretein belül. Szerintem.

@Lars.Lares: Még egy nős szeretőt se nagyon lehet nyíltan vállalni... És az milyen lehet, hogy folyton csesztetik, mert nincs úgymond hivatalos kapcsolata... Mégse mondhatja, hogy van két szeretője :-P

barbieds (törölt) 2012.01.11. 10:15:50

@skarlát betű: Ja, hát számomra az ideális két független ember kapcsolata, akik nem élnek együtt.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.11. 10:21:18

@barbieds: Kicsit költségigényes, de tényleg jobb lehet... Bár akkor is mehet az a meccs, hogy melyiknek van nagyobb igénye együtt lenni a másikkal, és mikor, és melyiküknél.

Jilley (törölt) 2012.01.11. 10:38:29

Hüüüüü! Sb, az ismerősöd egy igazi, tökös csaj!
Ha ez neki így jó és megfelel, akkor tegye ezt. Semmi kivetnivalót nem találok benne. Sőt! Irigylem azért, mert nem lihegi túl a dolgokat, mint én és még sokan mások.
És BÚÉK mindenkinek! :D

barbieds (törölt) 2012.01.11. 10:40:12

@skarlát betű: Szerintem jobb, mintha valaki FOLYTON velem van.
Persze nyilván itt nem is elsősorban a fizikai együttlevésről van szó, hanem a kötődésről, a számíthatok rá érzésről, ami egy valódi kapcsolatban a lényeg. A barátnőd életéből ez hiányzik fájdalmasan.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.11. 10:58:39

@Jilley: Szerintem ő is kényszermegoldásnak tartja, de inkább így él, mint teljesen magányosan, vagy folytonos parában.

@barbieds: Igen, ez a "tartozom valakihez" érzés valahogy kell nekünk... Számítani azért másokra is lehet, de egy nős pasira nem olyan módon, mint egy függetlenre, hiszen neki mindig a családja lesz az elsődleges.

hannawald 2012.01.11. 11:36:20

szerintem nagy adag önismeret kell ehhez, és nagy adag hedonizmus? életélvezeti vágy? carpe diem?
és persze, hogy nem tökéletes megoldás, és biztos, hogy sokszor egyedül érzi magát, de van 2 olyan pasija is, ha nem is nonstop, akik ott vannak neki, akik ismerik a lelkét, akiket szeret (?), akikhez kötődik, akik nagyon sok mindent megtennének érte (nyilván, hiszen longtime csalják vele a feleségüket, akit egyébként szintén szerethetnek, avgy legalábbis még mindig nagyon fontos nekik, hiszen szóba sem kerülhet a válás gondolata). szóval én azt gondolom, hogy sokszor így boldogabb lehet, mint akár egy nem tökéletes, kompromisszumos, de "normális" kapcsolatban, bár az nem biztos, hogy ez a helyzet, ennek a dolognak a megélése segít abban, hogy esetleg később mégis "legális" kapcsolatban éljen, s legyen boldog.
mindenesetre én is egyetértek vele.
(fú, ez itt a romlottak fóruma mán megint :) )

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.11. 11:45:31

@hannawald: Az tényleg kérdés, hogy beéri-e majd valaha csak egy pasival. Annak valami superman-nek kellene lennie :-)
Egyébként belegondoltam, egy bizonyos életkor fölött hány igazán független pasi lehet, aki szabad préda, nem ábrándult ki a házasságból (együttélésből) örökre, de nem is megrögzött agglegény vagy anyuka kisfia (a homoszexuálisokat és a katolikus papokat most hagyjuk)... És ráadásul olyan színvonalú, hogy megfeleljen egy igényes csajnak. Úgy sejtem, elég kicsi lehet a számuk...

hannawald 2012.01.11. 11:53:51

@skarlát betű: meg talán addigra az aélettapasztalat, a csalódások stb mind2félben kialakítani valamiféle "rögtönítélő bíróságot", szóval előítéletesek. úgy képzelem, hogy a kor előrehaladtával egyre kisebb idő alatt akarjuk megállapítani, van-e bármiféle esély arra, hogy mi, együtt, vagy hogy "te" normális vagy, és veled egyáltalában lehet bármit is kezdeni.
ez is nehezítheti a helyzetett, hogy kevésbé vagyunk nyitottak, akkoris (!), ha azt hisszük, hogy mi pedig aztán nagyon...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.11. 12:08:36

@hannawald: Huszonévesen olyan hosszútávú döntéseket hozunk, amelyeket nemhogy nem látunk át, de még csak belegondolni se vagyunk képesek, mennyire meghatározóak. Ugyanakkor, ha 40 éves fejjel hoznánk huszonévesen döntéseket, lehet, hogy döntésképtelenekké válnánk... Mert előre látnánk, milyen buktatók vannak, akkor már bele se kezdünk, de minden helyzetnek és kapcsolatnak vannak buktatói... Vagyis minél meggondoltabbak vagyunk, annál kevésbé fogunk hosszú távú elkötelezettséget vállalni. Ördögi kör, most úgy látom.

Lars.Lares 2012.01.11. 12:36:27

Büszke lennék az ismeretségre minden olyan nő esetén, aki így, vagy hasonló módon él, @skarlát betű: , @hannawald: .

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2012.01.11. 13:56:10

Tetszik a hozzáállása és a bátorsága, hogy fel meri vállalni ezt az életet. Nem tudom, képes lennék-e rá.

normálnyomtáv 2012.01.12. 08:03:19

Úgy gondolom, úgy látom, tökéletes élet se házasságban, se így nem lehet. Ő így hozza ki a lokális maximumot a lehetőségeiből és sok küzdelem után megtalált egy járható utat. Ez az út lehet, hogy a természetünkhöz közelebb is áll, kár, hogy a társadalmi elvárások másra kényszerítenének.

A másik oldalról is hasonlóan érzek: a barátnők olyan nehezen jönnek és olyan könnyen mennek. :-(((((
Volt olyan kapcsolatom, amikor elvált állapotú barátnőm elkezdett új férjet keresni. Megértettem, de cseppet sem voltam boldog tőle: én nem tudtam olyan jellegű "biztonságot" adni neki, nem lett volna jogom még csak rossz érzésemet kifejezni sem. Nem jött össze neki.
Egyébként, barátnőnek elég jó, de azt nem hiszem, sőt, nem hisszük, hogy együtt élni tudnánk.

@Lars.Lares: Jó mondat!

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.12. 09:11:35

@normálnyomtáv: Többször olvastam olyan társkereső pasiktól, hogy ha vele kezd valaki (nő), akkor legyen szíves kockáztatni annyit, hogy mással közben nem próbálkozik. Ez aztán tényleg meglehetősen abszurd, ismerve a társkeresési kísérletek 99%-nak sorsát. Van, aki tényleg képes egy lapra feltenni mindent, minden alkalommal?

A természetünkhöz és a lehetőségeinkhez ez illik, de túl régen sulykolják belénk (főleg a nőkbe), hogy mi csak egy pasit tudunk szeretni (tán kívánni is?), ha pedig mégse így van, akkor minimum ribancok vagyunk. A boldogtalan "tiszta nő" nem nyugtalanító jelenség, beledöglik, de megmarad a becsülete vagy mije... Azt mondjuk felvésetheti a sírkövére...

Hány szakítást és teljes összeomlást lehetne elkerülni, ha nem lenne a kizárólagosság kényszere? Mennyivel nyugodtabban élhetnénk?

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.01.12. 11:07:53

Őszintén szólva, én egyáltalán nem látom olyan rózsásnak a helyzetet, mint ahogy a legtöbben reagáltatok rá.

Az beszámoló lényege e között a két mondat között feszül (a többi nagyjából töltelék):

"Beleszerettem valakibe, csak ő létezett, aztán előbb-utóbb szakítás lett a vége, és abba minden alkalommal majdnem beledöglöttem.", és: "Én nem sírom ki mind a két szemem éjszakánként, és nem rettegek attól, hogy elhagynak."

Valójában arra rakosgatott össze egy életmódot a csaj, hogy ezekkel a nagyon nehéz érzelmeivel kezdjen valamit. De hát ez az életmód kicsit "gumiszoba"-jellegű, nem gyógyult fel, csak puha falakkal vette körül magát.

"Ennyi év sem gyógyír, csak új meg új kötés
Amin átvérzik az a régi szín
Mint lassú ébredés"

Lars.Lares 2012.01.12. 11:16:12

Nem ártana, ha végre nyilvánossá válna, hogy mennyire nem monogám a monogámnak hirdetett társadalom. Nem kellene a többségnek olyat képmutatni, amit ugyanez a többség nem tart be. :)
Kiderülne, hogy tökös csaj nem ritka (kiporájt báj @Jilley: -), és nem romlottság a szabadság tolerálása!
Nem mellesleg meglenne az alap, hogy a nők ne MonogÁmítsák* a férfinépet. :)

*Ne követeljenek maguknak kizárólagosságot a hímneműre. :)

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.01.12. 11:37:45

@Lars.Lares: apám, te azért egy tünemény vagy, hogy bármilyen posztból ugyanazt bírod kiolvasni. :P

Lars.Lares 2012.01.12. 11:48:05

Megakadt a tű ... a torkomon a sok képmutatástól és hazugságtól, ami körbevesz @kardhal77: -).

Jilley (törölt) 2012.01.12. 12:06:21

@Lars.Lares: Na ezért pedzegettem a túllihegést... @skarlát betű: Ebben nem vagyok biztos. A nők nagyon nehezen értik meg, ha egy másik nő képes férfiasan "kemény" lenni. Főleg azt, hogy az vajon miért jó neki. Miért kell ezt megkérdőjeleznünk, rásütni, hogy csak kényszerből teszi? A védettség azért nem olyan megvetendő dolog ám :).
A magam részéről pedig egyáltalán nem értem a parát a magányosságtól, és itt most nem akarom leírni a sablon dumát a magányosságról vagy az egyedüllétről.
De most komolyan! Miért retteg annyi nő az egyedülléttől? És vajon a férfiak is paráznak? Hm? :)

barbieds (törölt) 2012.01.12. 13:27:11

@hannawald: Még csak nem is az van, hogy rövid idő alatt AKARJUK felmérni a másikat, hanem rövid idő alatt meg TUDJUK tenni. Az öregedés is jó valamire. :D De viccet félretéve, biztos, hogy ilyen szempontból rugalmatlanabbá válunk, sok tapasztalat után pontosabban tudjuk, mit keresünk és mit tudunk adni. De persze az is lehet, hogy könnyebb erre fogni, mint esetleg kibányászni magunkból, miért nem vagyunk alkalmasak/képesek tartós kapcsolatra.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.12. 13:28:08

@kardhal77: Már épp hiányoltam volna a fikázást... De drágám, szerinted melyik nőnek nincsenek nehéz érzelmei, mikor szerelmes és elhagyják? Ez általában nő-emberi tulajdonság, hogy beledöglünk, ha elhagynak, még a férfiakkal is megesik, csak ők ritkábban szerelmesek, ezért ritkábban döglenek bele, de akkor még sokkal inkább.
Szóval mi lenne a megoldás szerinted? Érzelemmentesség? Van egy rossz hírem: az csak a szocio- és pszichopaták és hasonló emberek számára lehetséges.

@Jilley: Ha valaki megpróbálja úgynevezett normális monogám kapcsolattól különböző módon megoldani az érzelmi-szexuális életét, akkor arra vagy azt mondják, hogy képtelen kötődni, vagy azt, hogy retteg a kötődéstől, vagy azt, hogy túlságosan kötődik, és ezt kompenzálja azzal, hogy több emberhez kötődik. Biztos kihagytam még valamit. Az úgynevezett normális monogám kapcsolatok sokféle abszurditását hiába figurázzák ki folyamatosan, az intézmény még mindig igényt tart a NORMÁLIS besorolásra. Mindez nem egyéb, mint konvenció.

A nők előre gondolkodnak, ezért rettegnek az egyedülléttől. Egyedül maradni nem jó. Mert teljesen kiszolgáltatott vagy, bármi történik veled, nem tudod egyedül megoldani, arról nem is beszélve, hogy a pozitív visszajelzések, a testi kontaktus mennyire létfontosságú. A pasik sokkal kevésbé gondolkodnak távlatosan érzelmi ügyekben, szerintem ezért nem rettegnek annyira a magánytól, noha a felmérések szerint sokkal rosszabbul viselik a magányt, sokkal korábban belehalnak egy bizonyos életkor után.

barbieds (törölt) 2012.01.12. 13:59:41

@Jilley: @skarlát betű: Én huszonéves koromban rettegtem folyton az elhagyástól és egyedülléttől, pedig semmi okom nem volt rá. Mármint hagytak el, persze, de mindig lett új pasim, egyedül sose voltam. Aztán rájöttem, hogy csak azért paráztam, mert a környezetemben ezt láttam, hogy ettől a dologtól félni kell. Hogy lúzer az a nő, aki szingli. Szerintem sok nő simán meglenne magában, csak tart ettől a megítéléstől.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.12. 14:04:37

@barbieds: De negyvenpár évesen, pár gyerekkel azért más másképp néz ki a történet :-P Az nem sima para, hanem a valóság. Persze, megfelelő hittel és személyes kisugárzással lehet partnert szerezni, kérdés, hogy mennyi időre és milyen minőségűt. Huszonévesen ennek nincs olyan tétje, mint később, még nem vagy felelős senki másért, általában nem betegeskedsz, nem fizetsz lakáshitelt, meg hasonló szépségek. És nagyon nem mindegy, hogy van-e családi és baráti háttér. Mert attól, hogy valakinek nincs fix pasija, még lehet, hogy nem magányos, más meg fix pasi mellett is az.

hannawald 2012.01.12. 14:46:45

@kardhal77: szerintem rossz oldalról közelíted meg a dolgot. nem arról van itt szó, hogy az első kiragadott mondatod jellemezte a posztíró tinédzserkorát, s aztán huszonévesen áttért erre a második kiragadott mondatod-beli életformára, hogy minden kockázattól és fájdalomtól megvédje magát. Nekem úgy tűnik, hogy szeretett volna boldog lenni valakivel, s ezzel a valakivel egészen idáig nem találkozott. S ekkor olyan lehetőségekre lett figyelmes, amik nem oldják meg ugyan az "alapproblémát", de többé-kevésbé boldoggá teszik. Ez a cél, nem? Hogy boldogok legyünk. Minden ezért van. Azért akarunk pénzt, mert azt hisszük, hogy akkor felhőtlenebb lehet az életünk, azért akarunk biztonságot jelentő kapcsolatot, mert mi majd attól akkor nem szorongunk, s boldogabbak leszünk. Azért akarunk gyereket is, hiszen az az egyik legnagyobb boldogság-forrás az életben. És a posztíró rájött arra X éves tapasztalattal, hogy nem csak az az egy út létezik a boldogság felé számára (!), amit a társadalom úgy nagy általánosságban kijelöl. Nem menekül valami elől, csak maximum nem áll meg és néz szembe vele, hogy kard ki kard (micsoda stílszerű ezt írnom Neked :) ), hanem mendegél mellette nyugiban, és várja, amikor őt hívják ki. S mindeközben a várakozás közben, azt hiszem, hogy: boldog. :)
Uff

hannawald 2012.01.12. 14:52:29

@barbieds: mostanában kezdek arra ráébredni, hogy mennyire fura az, hogy veletek és ilyen dolgokról beszélgetek, amikor még a rózsaszín ködömben kéne kóvályognom, hirdetve a szivárvány mindenhatóságát és az egyszarvúak létezésének bizonyosságát :)
kicsit olyan, mintha két kort élnék egyszerre. vagy csak úgy akarok tenni? nem is tudom...
az a vicc, hogy itt sokakról kiderül, hogy milyen hibákat követtek el, meg mi az amit (bár nem tudjuk hogy, de ) máshogy kellett volna csinálniuk.
s ettől függetlenül én is ugyanúgy el fogom követni az összes ilyen hibát...:)

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.01.12. 15:06:56

@skarlát betű: én nem tudom, ki cseszte fel az agyadat, de az biztos, hogy nem én voltam.

Amint írtam, a beszámolóból az derül ki, hogy a csaj összerakott magának egy életmódot a csalódások elkerülésére. Az érzelmek leépítésére én nem bíztatok senkit (sőt, az ellenkezőjére bíztatnék mindenkit), maga a főhős az, aki ezt teszi meg.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.01.12. 15:15:25

@hannawald: igen, a világon minden lény a boldogságra törekszik, mint a buddhista gondolat tartja. Épp ezért kell elnézőnek lennünk egymás legcsavarosabb hülyeségeivel is.

Nézd, én egyszer ismertem egy olyan nőt, aki 25 évesen, túl egynéhány csalódáson, ott tartott, hogy a szexuális együttlét számára elképzelhető egyetlen formája az volt, hogy egy műpénisszel közelít egy férfihez. Minden más, beleértve a csókot is, túl intim lett volna neki. Örüljünk, hogy megtalálta, amit szeret?

hannawald 2012.01.12. 15:23:06

@kardhal77: Nem tudom. Nem ismerem az illetőt. Látatlanban azt mondanám, hogy ne! Inkább segítsünk! De egyáltalán nem biztos, hogy igazam van. Lehet, hogy így valóban sikerül elkerülni fájdalmas csalódásokat, és mittudomén 30 évesem rátalál egy pasi, aki bebizonyítja azt, hogy vele biztonságban érezheti magát, megtöri a jeget, és élnek boldogan, Itt a vége, fuss el véle. ( ez amúgy milyen hülye szófordulat... miért fussak el vele??) Mondjuk azért a két esetet azért én nem hasonlítanám csak így csípőből össze... Plusz, az itteni megnyilatkozásból én úgy érzem, hogy a posztírónak jó így. Ill, hogy most ÍGY jó. De ha az ő történetét vetetted volna csak így fel, hogy na és ehhez mit szólok, akkor lehet, hogy tök máshogy reagálok. Szeszélyes vagyok és kiszámíthatatlan :)

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.01.12. 15:32:56

@hannawald: a csaj (a posztban) egy túlélési expedíciót folytat. Tény, hogy amíg úton van, legalább addig sem fagyott meg teljesen.

hannawald 2012.01.12. 15:38:38

@kardhal77: nem vagy vicces kedvedben...
na jó, egyet mondj meg nekem, kérlek! te mit tennél az ő helyében? vagy ha egy közeli barátod lenne, mit tanácsolnál neki?
per pillanat a másik lehetőségnek én azt látom, hogy térjen be egy eszkimókunyhóba, (amit persze előbb meg kellene találni!) de akkor vagy ott marad örökre. vagy 5 év múlva kel útra újra, hogy ne faggyon meg...

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.01.12. 15:46:49

@hannawald: ez inkább egy szomorú poszt számomra. Azt tanácsolnám neki, igyon meg egy forró teát.

barbieds (törölt) 2012.01.12. 15:47:33

@hannawald: "mittudomén 30 évesem rátalál egy pasi, aki bebizonyítja azt, hogy vele biztonságban érezheti magát, megtöri a jeget, és élnek boldogan"

Na, ilyen szerintem nincs. És egyáltalán, a posztból magából is hiányzik valami: a csaj saját szerepének még csak a leghalványabb érintése is abból a szempontból, hogy mit tett vagy mit nem tett egy működő, teljes kapcsolat kialakítása érdekében. A legkönnyebb azt mondani, hogy a pasik hülyék és/vagy nem találkozott az igazival. Én a saját közvetlen környezetemben ismerek olyan nőt, aki első (sőt, sokadik) blikkre helyes-okos-csinos, mégis 2x elvált, és nem talál "normális" pasit. Ha viszont kicsit jobban megismered, látod, hogy egy neurózishalmaz, akivel nehéz lehet együttélni. De ezt ő semmilyen szinten nem látja be.

hannawald 2012.01.12. 15:57:31

@kardhal77: elég sokszor fordulnak elő errefelé nem túl vidám témák,de tudod: " Mind így van ezzel, aki hasonló időket élt meg, de a döntés nem rajta állt. Nekünk csak arról kell döntenünk, hogy mihez kezdünk az idővel, ami megadatott."
Nézd, ma belenéztem egy műsorba a csudijó köztévénken, amiben a vakok iskolájába kalauzoltak el. Volt ott egy pasas, aki először csak az egyik szemére vakult meg, majd asszem 10 éve a másikra is (mondjuk 30-40 közötti volt), képernyőn keresztül is olyan boldogságot sugárzott, hogy csuda. Lehet, hogy a posztírónak nincs ideális élete, de lehet, hogy sokkal boldogabb egy csomó olyannál, akinek megvan ez az "ideális mindenesség". Szerintem a boldogságunkhoz sokkal kevesebb köze van a külső tényezőknek, mint ahogyan gondoljuk,
És tudod mit még? Nem szomorú ez a poszt. Arról szól, hogy van valaki, aki nem állt be a sorba. Aki máshogy akar boldogulni (ilyen-olyan okokból), mint a többség. De ahogy írja: boldog, viszont (és talán ez még fontosabb), nem zárkózik be, és nem dobja el a kulcsot. És talán ma este iszik egy forró teát is :)

hannawald 2012.01.12. 16:03:38

@barbieds: fúúú, én is ismerek olyat (túl jól is...), akivel szerintem nem lehet együtt élni, s per pillanat mégis megvan a gondoskodó férje, a három gyönyörű gyereke, családi ház, kiskocsi-nagykocsi, idill (?). Mindenesetre "impossible is nothing" :)
Egyébként meg ilyen esetben, amit te írsz, kellenek a jó barátok, vagy a megfelelő családi háttér (ami tudom, hogy sajnos sokaknak nem adatik meg), aki szembesít, aki segít. Hiszek abban, hogy azért, mert valaki "süketnek" tűnik arra, amit mondunk, az nem jelenti azt, hogy magában nem gondolkodik el a szavainkon, s ha nekünk nem is, de talán magának beismeri az igazunkat... Mondjuk ehhez lehet, nem évente egyszer kell neki mondani, hanem kicsit gyakrabban, és "bizonyítani", vagy nem is tudom...

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.01.12. 16:10:45

@hannawald: nem írja, hogy boldog. Azt írja, hogy mondhatná, hogy boldog. Ez teljesen mást jelent, konkrétan leginkább az ellenkezőjét. (Persze, a szöveg egy interpretáció, ez világos.) De nem is a boldogság itt a lényeg. Mozgás van abban, amit ír, ez jó jel, meg valami autonómia is, ez sem rossz. Reméljük, jó lesz neki, de példaként ne tekintsünk rá, az önmagunk szívatása lenne.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.01.12. 16:17:59

"-Don't you talk for a living? Motivational type stuff?
-I tell people how to avoid commitment.
-What kind of fucked up message is that?
-It's a philosophy.
-It's stupid."

barbieds (törölt) 2012.01.12. 16:19:27

@hannawald: A posztíró életében szerintem hiány van. Vagyis nem szerintem, ő is tudja, le is ír(at)ja - pont ezért érdekes, hogy fel sem merül a saját sara a helyzet kialakulásában. Nagyon sok ember képtelen szembesülni a valósággal, a fájdalmas felismerésekkel. Gondolj bele, azt belátni, hogy nem vagy jó az emberi kapcsolatokban, az nagyon alapvető szinten érinti a személyiséget. Akkor már egyszerűbb abban a hitben élni, hogy a férfiak felszínesek, képtelenek mély érzelmekre stb.
(Ezzel nem azt mondom, hogy a posztot ihlető lány ilyen, csak nekem egyoldalú a helyzetértékelése.)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.12. 16:22:46

@kardhal77: Az ilyen tanácsokkal aztán beljebb vagyunk ám.
Nem tudom, elkerülte-e a figyelmedet, hogy a csaj mind a két pasit szereti. Vagyis egyáltalán nem arról van szó, hogy menekülne az érzelmek elől, de nem tesz fel mindent egy lapra, bár eléggé sokszor megpróbálta. És mindig rácseszett.

@barbieds: Az ismerősöm minden, csak nem neurotikus, erről biztosíthatlak. Hogy ő mit tett egy-egy működő kapcsolat kialakításáért, azt pontosan nem tudom, de mint nő, úgy érzékelem, hogy egy kedves, értelmes, szerethető ember.
És nem ő az egyetlen a környezetemben, aki annak ellenére, hogy kedves, értelmes, szerethető és még csinos is, nem talált olyan működő kapcsolatot, amilyet megérdemelne. Vagyis, amilyet a társadalom szerint fel kellene tudni mutatni, ha mindent megtettél ennek érdekében.
Tehát nagyon sommás, és kegyetlen dolog az illetőre kenni, hogy azért nincs monogám kapcsolata, mert ő a hibás. Egyébként hol van az leírva, hogy a pasik mind hülyék? Nem mind. Csak történetesen, akik neki bejönnek, azok esetleg nősek, és ő tiszteletben tartja a családi elkötelezettségüket. Választhatná azt, hogy megpróbálja elcsábítani teljesen az egyiket vagy másikat, de ahogy elmondta, ezzel a saját sírját ásná meg, és különben se venné a lelkére.

@hannawald: Sokszor az erőszakos, törtető, elviselhetetlen nők vonzzák be a gyenge, de igen megbízható pasikat, akikbe beletörölhetik a lábukat. És nem érti senki, hogy miért tartanak ki ezek a pasik ezek mellett a nők mellett.

hannawald 2012.01.12. 16:26:05

@barbieds: igazad lehet. mondjuk annyiban vitatkoznék, hogy az kell, hogy beismerd magadnak, hogy EDDIG nem voltál jó az emberi kapcsolatokban, MÉG nem sikerült elérni azt a személyiséget, amivel majd sokkal jobb lehetsz az emberi kapcsolatokban. és a beismerés után, jöhet a változtatás, a "harc". később meg az aratáááás. juhééé :)

barbieds (törölt) 2012.01.12. 16:32:29

@hannawald: Nem tudom, mennyire bír ez villámcsapásszerű lenni. Én például 30 körül arra jöttem rá, hogy talán felszínesen állok a szerelmeimhez: ne adjon túl sokat magából, és tőlem se várjon sokat (lelkileg). De csak halványan kezdett derengeni, hogy ez egy probléma, ám legalább tudtam. Viszont a rossz hír, hogy máig dolgozom rajta több-kevesebb sikerrel. :D

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.12. 16:34:18

@barbieds: Ha belegondolok, hogy hol tartanék most, ha nem megyek férjhez hirtelenjében és most már úgy érzem, teljesen meggondolatlanul huszonévesen, akkor azt mondom, fogalmam sincs. Lehet, hogy semmivel sem vagyok jobb emberi kapcsolatokban, mint a posztban szereplő lány, csak nem volt erőm kilépni valamiből, amiből ki kellett volna.
A poszt lejegyzőjeként az viszont az én saram, hogy az önvádakról nem írtam, nyilván benne is felmerült sokszor, hogy az ő hibája, de ehhez regényt kellene írni az illetőről, hogy elemezni lehessen. Én a megoldási kísérletet szerettem volna bemutatni.

hannawald 2012.01.12. 16:34:59

@barbieds: ha dolgozol rajta, akkor szerintem az nem rossz hír. uncsi lenne, ha tökéletes lennél :P

Labdarózsa 2012.01.12. 20:20:37

Mondjuk egy időutazásba belemennék. Vajon milyen poszt íródna 20 év múlva? Persze lehet szerencséje is,de ki tudja.

Most azonban, ha magával meg tud békélni, akkor lehet boldog, de azért a hiányérzet szerintem jelen van. Soha egy nyaralás, egy közös kirándulás...Nekem nem lenne a két álompasi dacára sem ideális.

haborgo1975 · http://haborgo.freeblog.hu 2012.01.12. 23:25:34

Szerintem is izgalmas "csaj" lehet...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2012.01.13. 14:03:59

@skarlát betű:

Ahogyan azt tudjuk, a magány és az egyedüllét nem szinonimák. Az előbbi elég szar lehet, a második meg még kellemes is (persze alkat kérdése).

aquamarin 2012.01.13. 17:34:11

Több dolog nem tetszik ebben a történetben. Egyrészt minek "profilozni", ha tulajdonképpen valódi kapcsolatra vágyik ez a nő. Miért nem elég, ha magát adja? Tudom, erre azt mondjátok, hogy pofára esés, meg csalódás. Oké. De ezekkel talán kellene kezdeni valamit, nem? Szerintem nem az a gáz, hogy egyszerre több férfit szeret, inkább az a része aggaszt, hogy jó adag önbecsapás illata terjeng a levegőben. Kapcsolat(ok)ba menekülni, vagy kapcsolatokat élni olyan módon, hogy felfedezd magadban hol is tartasz valójában, miért pont ez és így történik veled, ez számomra két nagyon különböző megélése a dolgoknak.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.13. 17:57:41

@tiboru: Persze, nem ugyanaz a kettő. De az egyedüllét is csak annak kellemes, aki vagy nem tart igényt mások társaságára (ez azért nem jellemző a legtöbb emberre), vagy van társasága, ha akarja, csak akarnia kell. És valószínűleg bizonyos időhatárok között kellemes az egyedüllét, végtelenített formában azért nem annyira.

@aquamarin: Mi az a valódi kapcsolat? Ezek szerint a szeretői kapcsolatok nem valódiak?
Van, aki tanul a pofáraeséseiből, és képes változtatni, van, aki meg nem... Nos, ő inkább azt választotta, hogy tanul belőlük.
Ismét az a vád jelenik itt meg, hogy ha valaki nem passzolt bele egy akármilyen, de monogám és a külvilág számára nyíltan felmutatható struktúrába, az hibás, és nézzen magába. Ennyi erővel mindenki nézzen magába, akinek szar a házassága, aki elvált, aki szingli, és nincs senkije, aki szeretőt tart, szóval az emberiség 99%-a nézzen magába, és fedezze fel, hogy hol tart valójában.

aquamarin 2012.01.13. 18:31:55

@skarlát betű: Ha tanul belőle, akkor oké. És bocs, de semmilyen vádló szándék nem volt a megjegyzésemben. Egyáltalán nem ítélem el a párhuzamos kapcsolatban élőket. És igen, úgy gondolom, hogy úgy érdemes élni, ha dolgozunk magunkon. Szerintem ez nem megspórolható :)

aquamarin 2012.01.13. 18:37:49

@skarlát betű: Ja, bocs nem válaszoltam. Valódi kapcsolat? Neeem, nem a külsőségektől függ. Inkább attól, hogy mennyire élhetek benne az érzéseim szerint, és mennyire vállalhatom fel magam olyannak, amilyen vagyok (és akkor itt megint visszakanyarodunk oda, hogy persze attól is függ, hogy mennyire vagyok tisztában azzal, hogy mire is van szükségem). Épít -e vagy játszmák által rombol. Mert ha így nézem, tök mindegy, hogy házasság, vagy szeretői viszony, monogámia vagy...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.13. 19:28:29

@aquamarin: Semmi gond, csak vitázunk :-)
Ez kicsit ellentmondó: egyrészt nézzen magába (minden értelmes nő túl sokat is néz magába), és tárja fel a hibáit, amelyek miatt nincs úgymond normális kapcsolata. Másrészt nézze meg, hogy milyen kapcsolatban lehet önmaga. Nos, mi van, ha az úgynevezett hibái elidegeníthetetlen részét képezik annak, amit ő önmagának tart?
Játszmák minden kapcsolatban vannak, de ezt a kört szerintem már megfutottuk párszor. Az őszinteség szép dolog, az elméletben, a gyakorlat meg másképp néz ki.
Mindezekkel együtt, persze, fejlődjünk. Nem tudom, hogy mindünk élete fejlődésregény-e, inkább úgy érzem, hogy nem sokan mondhatják el ezt magukról.

aquamarin 2012.01.14. 10:48:52

Az önmagunkkal való foglalkozás nekem nem a hibák feltárását jelenti. Ez szerintem nagyon leegyszerűsíti, fekete-fehérré színezi, így lezárja bizonyos felismerések felé az utat. Amit nem szeretünk magunkban, de mégis éljük, az valahol azt jelenti, hogy szükségünk van rá. És igazad van abban, hogy ki-ki "fejlődésregénye" különböző mélységű, de hát erre sincs sablon (-: Mindenki dönthet arról, hogy mekkorát merít az élet vizéből. A vendégposztod szereplője hozott egy döntést, és ez alapból jó helyzet. Van aki, nem jut el idáig. Menni az eseményekkel, és alakulni általuk - ez a lényeg. De nem mellékes az sem, hogy közben legyenek elégedett, boldog pillanatai is - hiszen ezt keressük mindannyian, nem?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.14. 13:27:55

@aquamarin: Abban biztos vagyok, hogy vannak boldog pillanatai. Több meg általában senkinek nem jut, pillanatok, percek, órák...

Nem biztos, hogy önmagunk elemzése olyan sokat lendít a sorsunkon, sőt. A saját tapasztalatom épp az ellenkezőjét mutatja. Aki túl sokat boncolgatja önmagát, az sokkal kevésbé fog boldogulni, mint aki úgymond ösztönösen él, él az adódó alkalmakkal, például. A túl mély önismeret sokszor akadályoz, ahelyett, hogy előre vinne.

Egyébként senki nem pendítette meg, de ugyanez az életforma egy férfi esetében milyen kommenteket generált volna bennetek?

barbieds (törölt) 2012.01.15. 12:02:15

@skarlát betű: Szerintem nem az számít, hogy nő v. férfi csinálja, hanem, hogy saját bevallása szerint (vagy a sorok közt olvasva) jó-e neki ez az életmód, illetve mit próbál tenni a számára értelmes párkapcsolat érdekében. Ez a megítélés alapja, és itt is ilyen értelmű kommentek voltak, nem?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.15. 13:50:54

@barbieds: Őszintén: ha egy férfi élne ilyen módon, tényleg nem lenne más a hozzáállásotok? Ő persze másképp mesélné el, mert nem kényszerből tenné, hanem kényelemből :-P

Labdarózsa 2012.01.15. 16:20:47

@skarlát betű: Talán azért nem reagálunk a férfi oldalra, mert nekünk, itt olvasgató nőknek zömében nős, vagy más kapcsolatban élő szeretők jutottak. Vagyis semmiben nem különbözünk, különböznek. :-)
Határozottan úgy gondolom, hogy lehet kettőt is, hármat is szeretni és ezt a férfiak nálunk sokkal régebb óta felfedezték.

barbieds (törölt) 2012.01.15. 17:34:32

@skarlát betű: Pont azt bírom az itt kommentelőkben, hogy olyan hülyeségek, mint a kettős erkölcs, nem igazán fordulnak elő a megszólalásokban. Nagyjából az volt a vélemény, hogy csinálja, ha neki így jó. Az viszont nyilvánvalóan látszik a sztoriból, hogy azért nem kerek így az élete, de ez nem feltétlenül azért van így, mert ez az életmód - úgymond - nem fekszik egy nőnek. (Ha erre utalt a kérdesed.)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.15. 20:34:59

@barbieds: Tudatosan nem fordulnak elő általában, de ez nem is kettős erkölcs kérdése, hanem inkább azzal van kapcsolatban, hogy a nők esetében nem tudják elhinni, hogy képesek egy ilyen helyzetet élvezni. Persze, nem eleve erre készült az illető, de ettől még élvezheti. Hogy nem kerek, az nagyon is fakadhat abból, hogy nem vállalhatja nyíltan, és folyamatosan érzi a társadalmi nyomást, amely arra inti, hogy normalizálja az állapotát. Ezek a dolgok nagyon is hatással vannak ránk, szerintem.

Vörös Szonja, a tetovált lány 2012.01.16. 21:27:53

istenem.... sokkolt ez a poszt (a hsz-okat még nem olvastam).

Egy az egyben, mintha rólam írta(d) volna, azt a "távollevő élettárs", illetve 2 szerető dolgot leszámítva. Csak függetlenként vagyok keresőben, egyetlen szeretővel.
Ám a gondolatok, amiket leírt(ál), nem kellett, hogy átjöjjenek: itt vannak már a fejemben.

Nem tudom eldönteni, hogy le vagyok-e sújtva, vagy megkönnyebbültem kicsit? Mind2.
Nagyon tetszett az írás.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.17. 21:47:56

@*Vörös Szonja*: Azóta el tudtad dönteni? És a hozzászólások változtattak valamit a véleményeden?

Vörös Szonja, a tetovált lány 2012.01.20. 10:06:10

@skarlát betű: el tudtam dönteni: továbbra is mindenfélét érzek, de talán ez így van rendjén. A hozzászólások csak tovább árnyalták a képet. Ha nem lennék lusta disznó, megírnám egy poszt formájában, hozzáadva az igencsak hullámzó érzelmi-lelki hátterem.

Holly-Audrey 2012.01.28. 23:14:27

Egyetlen dolog miatt érzem a helyzetéből a sivárságot.
Igazából senkire sem számíthat és ez borzasztó nyomasztó is tud lenni, főleg ha az ember lánya már nem húszéves. Százszor inkább kövezzenek meg, hogy a férjem mellől kacsintgatok kifelé, de van mellettem valaki akire számíthatok és ő is rám viszont, mintsem,hogy egyedül üljek egy lakásban a macskámmal szombat este és azon agyazzak,vajon miért is nem kérdezi meg tőlem senki, kérek e a film mellé egy pohár bort és a gyerek miért hallgatja olyan hangosan a zenét..

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.01.29. 13:52:09

@Holly-Audrey: Miért ne számíthatna a családjára, a barátaira? Az ember nem csak arra számíthat, akivel szexel. Sőt, nem biztos, hogy arra számíthat - még ha együtt élnek is. Lehet úgy együtt élni, hogy magányosabb vagy, mint egy szingli. És még a nyugalmad sincs meg.

Holly-Audrey 2012.01.29. 14:13:01

@skarlát betű: Biztosan a saját életemből indultam ki, és próbáltam elképzelni, hogy annak idején amikor választanom kellett a nős szerelmem és a független jóképű új fickó között aki később a férjem lett, szóval ha akkor másképp döntök nem biztos, hogy komfortosabb lenne az életem.De igaz, lehet az ember társkapcsolatban is magányos.Én szeretem, hogy számíthatunk egymásra azzal az emberrel akivel együtt éljük a hétköznapokat.Nekem biztonságot ad, még akkor is, ha néha más karjában vagyok..A kalandok életben tartanak. :-)
süti beállítások módosítása