A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Vendégposzt: Vágyrajárók

2012.06.12. 07:44 skarlát betű

Ma új posztíró mutatkozik be, mégpedig est ragon, aki nem olyan rég fedezte fel magának a blogot és azóta szorgalmasan, mitöbb kimerítően kommentel, számos kérdésre keresve a választ. Nem sűrűn fordult elő eddig, hogy férfi szánja rá magát posztírásra, úgyhogy ez most extra alkalom. Remélem, kommentelni fogtok szorgalmasan. 

Elöljáróban annyit, nem láttam az azonos című filmet. De maga a szóösszetétel önmagában gondolatébresztő. A hűtlenség blog asztaltársasága a kezdetektől fogva, bármely felvetésből kiindulva, gyakran jutott arra a felismerésre, hogy a hűtlenségre kényszerítő tényezők közül egy állandó, biztos ok mindig felmerült: az otthon kihűlő félben lévő, csak ritkán igazán gerjeszthető, de egy külső személy által kiváltott, sokszor megmagyarázhatatlan és leküzdhetetlen vágy.

Hát akkor lássunk hozzá az élveboncoláshoz! Mi is az a vágy? Persze, mindenki tudja, de mégis... megfogalmazva kiderül, hogy csak a jelzőivel tudjuk leírni. Például: az a mindent elsöprő érzés, amely..., az az erős késztetés, amely..., az a leküzdhetetlen sóvárgás, amely..., az a lélekemelő eufória, amely..., az az egyesülési kényszer, amely..., az az erkölcsi gátakat leromboló tudatmódosulás, amely... és a sor végtelen.

Meg hát persze ott van a kedvenc felmentőseregem, az evolúciós eredetű, stratégiai fontosságú genetikai trükk, az összeillö párok egybentartására, az utódok minél jobb megalapozására, ahonnan már csak egy paraszthajszálnyira van a biokémiai magyarázat a hormonok erkölcstelenségéről. Tehát már maga a meghatározás sem egyszerű.

Az igazán érdekes téma viszont csak ezután következik. Miként viszonyuljunk vágyainkhoz, vágyaink hiányához, vágyaink feltartóztathatatlan elhatalmasodásához, lassú elhalásához? Van-e technika, erkölcsi alap, ami a helyébe léphet? Lehet-e, kell-e szembeszállni vele? Használható-e bármely gyakorlat, praktika a vágy hőfokának megőrzésére? Lehet-e valamivel még emelni is rajta? Vagy szükségképpen múlnia, hűlnie kell? És ha kihűlt, elmúlt, kell-e keresni másutt? Vagy, ha kerestlenül sodorja elénk az élet a lehetőséget, el szabad-e, el kell-e engedni? Vagy épp ellenkezőleg, botor aki veszni hagyja?

A kérdésfelvetés szándékosan pártatlan volta ellenére is, azt hiszem, itt, ezen a fórumon kitűnik az én, érintettségem okán determinált álláspontom. Ami közel sem olyan sziklaszilárd, mint volt még nem is oly rég. Ámbátor nem bennem kezdett el motoszkálni valami vágyakozás extra, hanem a vágytól elbódultak "erkölcsi gyengeségével" szemben váltam elnézőbbé, megengedővé, de még mindig nem elfogadóvá :-)

150 komment

Címkék: vágy vendégposzt vágyak hiánya

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr874578443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

est ragon 2012.06.13. 11:40:18

@kardhal77: Megjátszás? Mit játszom meg? Operetszerű az hogy a nejem megcsalt, évekig szeretőt tartott? Én meg magamban keresem a hibát? A körülménnyeink megváltoztatását, a saját érzéseimből levont hibás következtetéseim feldolgozását próbálom itt, a szemetek előtt lemedzselni... Arra jutva, hogy sem Őt, sem magamat nem akarom megváltoztatni. Se büntetni, se dicsérni nem fogom egyik "álláspontot". Maradok annál ami eddig is ment magától: Feltétel nélkül elfogadni.... Opetett vége

barbieds (törölt) 2012.06.13. 11:40:43

@kardhal77: Ja, ezért gondoltam az elején, hogy kamunick, de ennél súlyosabb a helyzet. :D

@est ragon: Nem, nem is implicit, a jelzőid, a minősítéseid pont elárulnak mindent. + Nem az a gond, amit mondasz, hanem ahogy mondod.

est ragon 2012.06.13. 11:44:47

@hibiszkusz50: Miért gondolod, hogy nem fogtam fel? Mert fáj? A sógorom halálát is felfogtam, elfogadtam, de fáj... A nővérem fájdalma sokszorosa az enyémnek

est ragon 2012.06.13. 12:04:42

@hibiszkusz50: A felfogás, nem véd a fájdalomtól. A fájdalom nehezíti a feldolgozást. De hidd el, vannak dolgok, amiket míg élek nem fogok elfogadni.... Ha van isten, túlvilágostúl mindenestül, akkor vele is van-lesz elszámolni valóm... A nejem azért kisebb súlyú "vétséget" követett el.... itt nem itélet olvasandó ki a szavakból!.... tehát rajtam a sor, hogy feldolgozzam a történteket. Nem várhatom el Tőle, hogy védje a védhetetlent, magyarázza a magyarázhatatlant....
Saját bevallása szerint kezdi érezni a kettönk közötti különbséget, az én viszonyomat Hozzá.... Szerinte Ő nem tudott volna együttmaradni velem, ha kiderült volna egy ugyanilyen dolog fordítva....
Na, akkor mit kell tudni ezek után? Mit kell felfogni, hogy működjünk tovább párként, családként?!

hibiszkusz50 2012.06.13. 12:37:58

@est ragon: Szerintem azt kell végiggondolni, hogy miért vagytok fontosak egymásnak. Ha erre megtaláljátok a választ, együtt lehet és kell maradni. Nem tudod megadni a feleségednek azt az izgalmat, amit egy új kapcsolat jelenthet, viszont adhatsz megértést, biztonságot, érzelmi támaszt, és ha nem is örülsz a külső kapcsolatnak, elfogadhatod mint olyasmit, ami annak szerez örömöt, akit szeretsz.

DieLente 2012.06.13. 13:05:24

@est ragon: reggel óta éreztem, hogy errefelé fog kanyarodni a történet. én is megéltem a férjem hűtlenségét sok évvel ezelőtt. ugyanez a szitu van, ha én csináltam volna ezt mát vagy 13 éve nem lennénk együtt, mert úgy kidobott volna, mint a pinty. és ez azóta is fenn áll, nem tud szabadulni a kettős mércéjétől.
az pedig, hogy miért van/marad együtt két ember, tényleg megér egy misét.

est ragon 2012.06.13. 13:18:03

@hibiszkusz50: Nincs mit meggondolni ezen :-)
Együttvagyunk. Bennem volt egy óriási (operetbe illő) törés, amikor megtudtam... Felmerült bennem minden (mint egy operetthősben) elköltözés, bosszú, öngyilkosság... stb
Aztán gyorsan elindultam (operettbe illő gyorsasággal) abba az irányba, hogy "egy lépés távolságból" nézzem végig az eseményeket, a szereplőket... de legfőképpen magamat....
Jó sok mindent megtudtam magamról ( meg lettem volna ezek nélkül az utolsó 20-30 évben :-) és csak túléltem vhogy.
Egy kapcsolat mindig két emberen múlik... Csak két egybehangzó igen mellett működik.... De ezt most nem vmi egyházi izének gondoltam, hanem csak formallogikai alapnak.
Nálunk most két igen van. A párom azt mondja, hogy úgy érzi, semmit nem jelent számára, így utólag a dolog, az a másik ffi.... Hát ezt modt vagy elhiszem, vagy nem :-) Persze azt is elmondta, hogy eleinte sokat jelentett neki, de addigra mire kiderült számomra, már magától is teljesen visszafordult hozzám.
Azok alapján, amiket itt olvastam, nem vagyok benne biztos, hogy ez az egymásfelé fordulás túléli a most szükségszerűnek tűnő egymásbakapaszkodást, de a részemről nem történt változás, csak annyi, hogy tele vagyok érzékeny sebhelyekkel..... csak :-)
Ha Ő majd túllesz ezen a "nekibuzduláson", majd az is elválik, hogy el akar-e válni,,,, olcsó szóvicc, bocs erte!
Szóval az van, hogy várok, figyelek, de mindenekelőtt szeretek (operett nagyária, van ilyen?)
A tanulság számomra: Még egyet nem biztos, hogy kibírnék.... Felajánlottam, kértem (mittudpmén hogy is volt pontosan), hogy keressen jobbat, de ha talál akkor ne titkolja, ne bújjon el? Beszéljük meg, váljunk el, mert én azt tisztábbnak egyenesebbnek érzem....
Majd meglátjuk ....

hibiszkusz50 2012.06.13. 13:21:26

@DieLente: A szex csak egy (bár nagyon fontos) szelete annak az óriás tortának, amit a házasfelek együtt fogyasztanak el az évek során.

Lehet, hogy az a nem természetes, ha elnyomjuk a vágyainkat a partner és a társadalom elvárásai miatt, és jobb lenne, ha tudomásul vennénk, hogy van ilyesmi, és valaki csak a torta tetejéről már leevett marcipánt szeretné még ízlelgetni.

DieLente 2012.06.13. 13:32:24

@hibiszkusz50: akkor értettem meg az alapigazságot, hogy sosem ismerhetünk meg egy embert teljes egészében. érezhetjük akár azt is, h teljesen egyek vagyunk, de a másik, mindig különálló tőlünk. a megdöbbenést az okozta, hogy jobban bíztam benne, mint saját magamban. róla soha nem tudtam volna elképzelni, hogy ilyesmi megfordul a fejében.
akkor felnőttem én is és csak remélni tudom, h valami legbensőbb indíttatása tartja mellettem, nem valami hülye konvencionális beidegződés.

est ragon 2012.06.13. 13:38:46

@DieLente: Nála ez nem a kettős mérce... Egyenes következménye annak, amit Ő gondol szetemről, birtoklásról, biztonságról, bizalomról, mifenékről. Ja, és akkor! Most már Ő is máshogyan lát dolgokat. Önmahához képest máshogyan, de nem úgy mint én :-)
Alakul-fejlődik Ő is. Nem feltétlenül arra-oda, ahol én vagyok, amerre én megyek, de a változás hozhat jót is rosszat is.... Az számít, meddig engedik ezek a változások az együttmaradásunkat a változó körülmények mellett.....
Valahol feljebb írtam, hogy a tanulás-érés-fejlődés egy parabolát ír le, csakúgy mint a biológiai változások összessége. Mint a fák, akik nem nőhetnek az égig, úgy a tudás és érzelmi fejlődés is egyszer a csúcsra ér. Én ott vagyok (a magam csúcsán), a párom is "felfelé" mozdult el (szerintem), de törvényszerű, hogy Ő egy másik (talán közeli, hasonló) csúcsra ér fel majd.
Reménykedem, hogy ott lesz velem az elkövetkezőkben is, és nem másfelé fordul.... De ez csak remény.... Tenni sokat nem tudok érte.... Sajnos bízni sem tudok már úgy mint eddig.... tudod , a rossz tapasutalatok :-)

hibiszkusz50 2012.06.13. 13:43:01

@DieLente: @est ragon: A világirodalom jelentős része szól arról, hogy a házasfelek közül az egyik kíváncsiságból, az ösztöneinek engedelmeskedve, a csábítás hatására vagy ki tudja miért külön útra indul. A résztvevők empátiáján, önzésén, birtoklási vágyán múlik, hogy komédia vagy tragédia lesz e a műből. Én úgy gondolom, hogy az empátia és a szeretet az, ami az ilyen helyzeteket is meg tudja oldani.

barbieds (törölt) 2012.06.13. 13:55:30

@hibiszkusz50: A világ összes empátiája és szeretete is kevés lehet sajnos: a megcsalás miatti fájdalom jó része sérült egót és sérült önbizalmat jelent. Rengetegszer az is a helyzet, hogy a megcsalt fél szeret jobban, ő ragaszkodik inkább a kapcsolathoz. Mindez olyan negatív érzelmi változásokat indíthat el benne, ami miatt - bár racionálisan akár próbálhatja is kezelni a dolgot - mégsem sikerül megőrizni a kapcsolatot.

est ragon 2012.06.13. 13:58:08

@hibiszkusz50: Itt ezen a poszton megy az agyalás jó régóta azon, hogy lehet-e kivenni a szex-et a közösből. Szerintem nem. Azok akik szerint igen, szenvednek, mert nem a megfelelő, hasonlóan gondolkodó párral kötődtek össze. Marad mekik a borítás, a titkolózás, a lemondás.....
Teljes egészében megértem mindegyik választást! Lévén, e háromból nincs tökéletes, csak romboló.
Én már titkolóztam, borítottam, meg meg még nem tartóztattam magam.... De el tudom képzelni, hogy ugyanolyan vagy nagyobb szar, mint titkolózni.
Sokan azt hoszik, hogy a titkolózók külön élvezik a gyümölcs tiltott mivoltát, ezért a gyengeség, léhaság jelét látják abban, hogyha ilyen "bűnre" csábulnak el. Pedig ez tart a legrövidebb ideig, és iszonyú ára van később, maguk a szeretők között is.
Egyszóval: Ha már kialakult ez a hülye szitu, hogy választani kell 3 ilyen szar közt, akkor azt mondom, hogy a gyávák járnak a legjobban.....Elhezitálják a dolgot.....
De ma, 2012Magyarország, Budapest v más nagyváros, szinte lehetetlenné teszi az elbénázást.... Dönteni muszály, de csak szarul lehet. Ebből is tanulhat az ember...."ami nem öl meg, megerősít" .... van valami ilyen okosság

hibiszkusz50 2012.06.13. 13:58:43

@barbieds: Azt hiszem, az önbizalom - elsősorban a partner segítségével, ha ő is akarja - helyreállítható, és ez sokat segít a kapcsolat megőrzésében, szerencsés esetben akár elmélyülésében is.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.13. 13:58:45

@est ragon: Nem tudom, miért lenne csúcs az, ahol te állsz. Szvsz az a csúcs, ha valaki jószívvel tudja elfogadni, hogy a társa másban is örömét lelje, ne csak akkor legyen része bizonyos gyönyörökben, ha azt vele teheti. (Főleg, ha már vele nem is olyan nagyok azok a gyönyörök, de ez másodlagos.) Ez nem fikció, vannak emberek, akik képesek rá, nyilván nekik is meg kellett járniuk a saját útjukat, de ha valaki csúcsra jutott, az én szememben az ilyen ember igen. A feleséged meg kettős mércével mér, lehet ezt csűrni-csavarni, de attól még így van. Lehet hogy nem vagyok az erkölcs bajnoka, de nekem nyilvánvaló, hogy amit magamnak megengedek, azt a másiknak is. Tudom, hány ember nem gondolkodik így, de ez bizony kettős mérce, semmi más. És nem fair.
Hogy nem jelentett semmit a szerető? Ugyan, akkor nem lett volna vele. Még egy pasitól el tudnám fogadni, ha ezt mondja, bár éveken keresztül egy pasi sem találkozgat nővel úgy, hogy az ne jelentsen semmit, mert az már nem is ember, hanem pszichopata. Ha ezt úgy érti, hogy nem volt belé szerelmes, hát lehet. Vagy csak utólag maga se érti már, mitől bolondult meg. Ez se ismeretlen lelki folyamat...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.13. 14:00:34

@hibiszkusz50: Esetleg se egyik, se másik, hanem egy normális, emberi történet. Tragédia és bohózat nélkül. Az milyen?

est ragon 2012.06.13. 14:02:30

@barbieds: Naugye!? Mégis csak tudsz Te jól látni engem :-)

hibiszkusz50 2012.06.13. 14:03:15

@skarlát betű: Igazából erről beszélek. Ld. korábbi hozzászólásomat.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.13. 14:04:48

@DieLente: Ne légy olyan biztos benne, hogy kidobott volna. Én is sokmindent gondoltam a férjemről, ami nem úgy volt... És ő is rólam.

est ragon 2012.06.13. 14:06:49

@est ragon: ez egy vicccc! ilyen, mint a mienk! csak így viccesebb hogy milyenk :-) De bocs a gyenge poënért! van otthon ovodás gyerek is.... ő nevetne rajta....

DieLente 2012.06.13. 14:26:04

@skarlát betű: nem próbáltam ki. viszont a féltékenysége - amit elég nehéz elviselni, mert csak néha áll jó neki, egyébként kihoz a sodromból - ebből a régi kalandjából adódik. úgy van vele, ha ő megtette, én is meg fogom.

est ragon 2012.06.13. 14:29:22

@skarlát betű: A csúcson vagyok, az nem azt jelenti hogy az everest -en. Lehet hogy egy tyúkszaros szemétdomb. Azt értettem csúcson, hogy biplógiai és érzelmi értelemben elértem a lehetőségeim maximumát. Nevettetek eleget azon, ahol vagyok.... De ennyi.... Azt írtam, hogy a párom még változik, fejlődik.... Csak bízni tudok benne, hogy olyan irányban, olyan magasságba, mint én. Ne mondhatom Neki, hogy ez a tuti.... ide gyere! Csak konstatálom, hogy én itt vagyok...
A másik ffiról pedig úgy nyilatkozott, hogy eleinte nagy szerelem, majd sok gyötrelem, ami előbb összekovácsolta őket (meg a szex), de később pont ez hozta ki azokat a kis különbségeket, amik megmérgeztek mindent... ma már, hogy "kiismerte" őt, nem tudja felfogni, hogyan nem vette észre az elején, mennyire nem akar ilyen ffit a közelében.... Volt köutük még egy fél év szexmentes kutya-macska barátság a végén, de mire kiderült a múltjuk, már semmi nem volt...
A kettős mércéröl annyit: Akkor azt gondolta, ha én is félrelépek, akkor boruljon minden.... Eleinte azért nem borított mindent, mikor dúlt a lamúr 1000-el, mert érezte a döntés súlyát (gyerekek, én, tágabb család), később meg már fel sem merült benne ilyesmi....

hibiszkusz50 2012.06.13. 14:30:44

@DieLente: Ha vágysz valaki/valami másra, a férjed úgysem tarthatna vissza. Ha nincs benned ilyen vágy, akkor pedig csak bosszúból úgysem fogsz félrelépni. Ezt ő is megérthetné, hiszen benne valószínűleg ugyanez munkált.

DieLente 2012.06.13. 14:41:46

@hibiszkusz50: meg van benne az aggodalom, hogy lehet h mégis. és még sok év után is bizonyítani akar nekem, pedig nekem elég volt a szava akkor is. valami rosszul sülhetett el a csajjal - részleteket nem tudok - és egyszerűen elmondta mit csinált és hogy engem akar senki mást.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2012.06.13. 15:34:21

@est ragon: olyan mélyen vagy benne az önbecsapásban, hogy észre sem veszed. De legalábbis az egész kommunikációd egy irdatlan cirkusz. Ami legfeljebb ideig-óráig szórakoztató.

Ha az intim szférában is hasonlóan viselkedsz, mint itt a blogon, akkor el sem tudom képzelni, milyen lehet veled élni.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.13. 15:51:52

@DieLente: Ezt ugyan nem értem, minek kellett elmondania... Mire volt ez jó, hogy könnyítsen magán? Az meg külön abszurd, hogy azóta téged büntet...

@est ragon: Vagyis nem azt mondta, hogy ha ő úgymond hűséges maradt volna, te pedig megcsalod, akkor borított volna mindent, hanem, ha párhuzamosan. Ami kicsit más.
Egyébiránt ebből is látszik, hogy mennyire buta dolog borítani mindent, csak, mert van valaki más is. Ahhoz azért elég súlyos érvek szükségesek.

DieLente 2012.06.13. 15:56:47

@skarlát betű: óóó, ismered ezt? : De én őszinte voltam!! - ez volt a fedezék. Én meg: - Na, köszi, ettől most sokkal jobb.
megkönnyebbült ettől és úgyis tudta, h ki fog derülni, mert közeli körbe tartozott az a lány.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.13. 16:02:57

@DieLente: Naná, hogy ismerem. A nagy őszinték, még meg is veregetik a saját vállukat.

DieLente 2012.06.13. 16:15:20

@skarlát betű: mi a jobb? ha bevallja, vagy ha én jövök rá? és ha én jövök rá mi jobb? ha szembesítem, vagy, ha úgy teszek, mintha mi sem történt volna?

LostInLove 2012.06.13. 16:30:47

@est ragon: Ilyen történetem nekem is volt, csak nem derült ki... De leírom, hogy gyötörjelek :D. Szal tizensok évvel ezelőtt az első félrelépésem pont egy olyan pasival történt, akihez szexuálisan vonzódtam, összejöttünk, nagyon jó volt a szex. Ennek előzménye, hogy kiderült a férjem hűtlensége, és ezt nem tudtam elviselni, nekem kellett a bosszú-szex, csak hogy érezzem, én is tudok "nagyot ütni" ha akarok. Szal összejöttünk ezzel a pasival. A férjemre akkoriban rá se bírtam nézni, olyan harag dúlt bennem amiatt, amit tett(1hónapos házasok voltunk, mikor kiderült és a nászéjszakánkon csalt meg - csak h. értsétek, nem "kalsszikus") Aztán jött ez a másik pasi. Szex eszméletlen volt. De mint ember, egyre inkább kiábrándított. Nem volt tipikus szeretői viszony köztünk, 2-3 havonta találkoztunk, szexeltünk, veszekedtünk, úgy éreztem megalázott, bántott (nem fizikailag) és hazudott sokszor. Eközben férj tepert ezerrel, hogy helyrehozza a házasságunkat. Nem tudtam nem értékelni. Volt egy pasi aki bántott, volt egy aki királynőként bánt velem, pedig nagyon, nagyon próbára tettem... Lassan rájöttem, hogy a férjem igazi kincs. Megbocsájtottam, és - ha lehet ilyet mondani , beleszerettem újból. Illetve jobban szerettem, többre tartottam mint előtte bármikor (4 éves kapcsolat után házasodtunk, nem kapkodva) A másik pasi értelemszerűen elértéktelenedett a szememben. Lezártam a dolgot néhány év után, férj győzött. De...Most újra gyakrabban látom, és eszembe jut milyen oltári volt vele a szex...Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ha közeledne, elutasítanám... Na, erre varrj gombot :p

est ragon 2012.06.13. 17:12:45

@LostInLove: Hát, ez az.... Mi biztos itt kérem ...?! Ezért inkább magamat boncolgatom, magamat próbálom összeragasztgatni, mint egy törött csuprot....
Én már nem csodálkozom Nőn...:-(
De még csodálom Őket :-)
Na már most akkor.... Mi a bánatot kezdjen a férjed Veled ???? Tudom hogy nem tud semmiröl.... de ha sejtene, tudna vmit, akkor mi a teendő ilyenkor?? Én, a biztonság kedvéért megpróbálnék "mindig úgy viselkedni", mintha fenállna a veszély?? :-)
Persze mi értelme állandóan "úgy viselkedni" !?A párkapcsolat, szerelem lényege volna, hogy mindenki vállalja magát.... ami szerencsés esetben pont jó, megfelelő a másiknak, és lehetővé teszi, hogy Ő is magát adja. Nem?
Szóval, ott vagyok, ahol a part szakad... megint... köszi. :-)))
ennél többet csak kardhal kolléga tudott segíteni :-)
Szerintem most olvasott vmi darnel trénig kivonatot :-)))

OakTree 2012.06.13. 19:39:06

@est ragon:

Egy ideje már csak olvasgatom néha a blogot, mert nem merül fel már benne számomra hozzászólásra ingerlő dolog, de ebbe még beleszólnék:

1.
Ki lehet venni, ha egyiknek sem fáj, és korrekt a dolog.

2.
Lehet olyan helyzet is, hogy nem lehet fájdalom nélkül kivenni. Ilyenkor kell(ene) mérlegelni.
Erre a helyzetre szokták felhozni ezt az elcsépelt "kisajátítás" ideológiát. Erről már leírtam a véleményemet pár hete: A pasik nagy többsége a nők testét "sajátítja ki" ösztönösen, mi nők pedig a pasik érzelmeit és erejét (családfenntartás) sajátítjuk ki ösztönösen. Egyiket sem minősíteném.

3.
Van olyan is, hogy fel sem merül a dolog.

Továbbra is tartom, hogy első a társunkkal szembeni korrektség kell(ene), hogy legyen.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.13. 21:51:30

@LostInLove: De azt hogy csinálta, hogy a nászéjszakátokon csalt meg? Nem veled volt mindvégig? Csak nem akartam hinni a szememnek... Viszont vájkálni sem akarok, persze.

Sajna az állati jó szex meg az emberileg elfogadható partner nem mindig jár együtt. És az az állati jó szex nagyon megmarad az emberben, még akkor is, ha tudja, hogy egy szar alak, akivel átélte.

@OakTree: Nézz be holnap. :-)

E. Bonheur 2012.06.13. 21:51:40

@OakTree: Igen, ezzel tökéletesen egyetértek. Kommentelni se mer senki, látod, mert valószínű, hogy mindenki egyetért. Olyan mint egy axióma amit írtál, nem vitatható. De minden axiómából következik még valami. Egy tétel. És aztán még egy, és így tovább. Elméletben tökéletes. A gyakorlat mindig más, ezernyi apró részlet, amiért tökéletesen még sem működnek a felállított elméletek. 1. 2. 3. pontba szedve. Vajon ennyi, és kész? Nincs 1.a, 1.b. és így tovább? Vajon az ember és az emberi kapcsolatok ilyen egyszerűek?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.13. 22:24:03

@E. Bonheur: Mit lehet kivenni, ha egyiknek sem fáj?
Én nem értem a kommentet, na jó, valójában értem, de nagyon igazad van, ez csak séma, sablon, ahogy volt magyar tanárom szokta mondani :-P

est ragon 2012.06.13. 22:51:49

@OakTree: Nekem ehhez most túl késő van . Holnap nagyon kimerítőnek igérkezik a munka, de péntek d.e majd visszacsatlakozom ide... Most azt sem fogtam fel, mire válasz, amit írtál ....
más:
Azt már többször meg akartam kérdezni, honnan a nick neved? A háború és békéből nekem csak a nagy tölgyhöz intézett monológ maradt meg... Arról Te jutsz eszembe.... De nem hiszem, hogy innen a neved...

LostInLove 2012.06.13. 23:13:48

@est ragon: Nem tudom, hogy mit kéne tenned neked, vagy az én férjemnek akár... Nem hiszem, hogy bármivel meg tudná előzni a félrelépést. Azért írtam le, hogy lásd mi zajlik a fejünkben, cenzúra nélkül

@skarlát betű: köszönöm, hogy megértesz. Kissé féltem leírni, mert számomra már-már beteges hogy annak ellenére vonzódhatok egy pasihoz, hogy rossz volt hozzám. Van ilyen, tudom, de én nem vagyok egy mártír alkat...A nászéjszakás megcsalás persze le van tagadva. De tény, hogy a férj lelépett egy időre a csajjal, mondván hogy a csajnak (aki kisírt szemmel ülte végig az esküvőt, fogadást stb ) nagy bánata van, mert a pssija így és úgy ... hogy megnyugodjon, összeszedje magát, felviszi a szobánkba. Oké, mondtam, rendben (nem volt fura, tudtam hogy barátok és azt is, hogy a csajnak zűrös kapcsolata van) Aztán nem jöttek vissza, kb fél óra mulva felmentem, a hosszú folyosón a fehér magassarkúmmal kopogva még eszembe jutott, hogy milyen vicces volna, ha levenném a cipőm és jól meglepném őket. De annyira abszurd volt a "lopakodó menyasszony" képe a fejemben, meg a barátnőt dugó ujdonsult férjé is, hogy vigyorogva letettem róla...Szóval benyitottam, és hát volt egy kis zavar. Férj a mosdó fölé hajolt, de úgy tűnt elég hirtelen, mondván hogy vérzik az orra. Persze nem volt igazán gyanús, sokszor vérzett, hagytam hadd törölgesse. A csaj könnyei felszáradtak, elég jókedvűnek tűnt...
Szóval nem lett balhé...Lejöttünk, folytatódott a dínom-dánom. Férj feszült volt, de már előtte is, mintha kicserélték volna, idegenül bánt velem. Betudtam az esküvő miatti stressznek. Aztán kb 4-6 hét mulva "igazmondóst " játszottunk a férjjel, és akkor lassan, rosszul reagált egy kérdésre , azt hiszem, hogy arra, hogy csókolózott-e mással mióta ismerjük egymást. Persze nem volt a válasz, de ő is érezte hogy a hazugság előjött, lassan reagált, hát bevallotta hogy ezzel a lánnyal, persze nem akkor, és nem volt szex csak a miegymás...Ezt máig is állítja, én meg nem most jöttem le a falvédőről...Akkoriban gyakran találkoztak, mint írtam már korábban, épp akkor tettem erőszakot magamon, mondva, hogy leszámolok a féltékenységemmel és több teret adok neki. Szóval így történt.

OakTree 2012.06.14. 00:10:32

@E. Bonheur:
Szerintem ez nem egyszerű, csak három "rekesz"

EGyébként itt szerintem nincs olyan, hogy nem mernek válaszolni, csak rajtam kívül kevesen dolgoznak éjszaka :)

OakTree 2012.06.14. 00:13:00

@est ragon:
Lehetne valami irodalmi vagy egyéb emelkedett dolog is, de egyszerűen csak a vezetéknevemből nagyon régen gyártott becenév.

hibiszkusz50 2012.06.14. 13:53:14

@est ragon: Még egy dolog a hűtlen házastárs visszaszerzéséről. Nyűglődéssel és szenvedéssel nem lehet feléleszteni a régi tüzet, és új szerelmet se lehet kelteni. A legtöbb, amit ezzel el lehet érni, a szánalom, ami viszont a szex halála.

est ragon 2012.06.15. 14:08:11

@kardhal77: Azóta várom őszinte kiványcsisággal, miként viselkedem. Azt írtad, ha ai intim szférában is így viselkedem, mint itt a kommentek közt.....
Hogy viselkedem? Mit csinálok rosszul? Itt csak önmagam vívódásait írom le, kérdezek, válaszolok a saját gondolataimat osztom meg Veletek. Még azt nem írtam meg, hogy mit tettem otthon.... Mert még "csak beszélgetni próbálunk" a múltról-jövőről.... Ez sem kevés.... Amúgy pedig gyötrelem hegyek!
Arra azért kiváncsi lennék, akár a Te tolladból is, hogy olyan esetben, amiről @LostInLove: @hibiszkusz50: @skarlát betű: olyan okosakat tudnak gondolni, hogy érett, felnött a másikat tényleg szerető, ugyanakkor megcsalt férj, hogyan-miként viszonyul egészségesen a házastársi szexhez, ha tudja ( most tekintsünk el attól, hogy honnan), hogy ő, a férj, közel sem olyan vágykeltő, mint a feleség szerint MÁS és ÚJ szerető. Akkor hogyan éljenek ezek után "rendszeres" házaséletet? Ha úgy tesz, mintha semmi nem történt volna, akkor "érzéketlen bunkó", ha belátja hogy mással jobb mint vele és megkíméli a párját attpl, hogy kényszeredetten "teljesítsen", akkor ezt meddig kell türelemmel viselni?
Tényleg Hibiszkusz, Sb, LL, nálatok hogy megy ez, Ti már gyakorlottak vagytok etéren?! Kardhalrol tudom hogyan kezeli az ilyetén helyzeteket....
Egy egy szex a hivatalos párral miként működok..?? Hibiszkusz, Te ffi vagy. Dugsz egy "jót" anyuval, és eszedbe sem jut, hogy Te vagy akit unnak, aki a lapos obligát stílust nyomod? Hogyan rakod helyre magadban, hogy anyu mást képzel magába, nem Téged... Esetleg, hogy nem csak megjátsza-e az orgazmust (ha van ilyen egyátalán), és éppen egy kiadós kegyelemszex nyertese vagy...?!
Sb, LL, Ti mivel veszitek rá Magatokat a szexre apuval, miközben a szeretőtöket kívántátok meg? Vagy tüzet oltani "moslékkal" is lehet?! Vagy ha nincs ló, jó a szamár is? És Sb, Nálatok "nyilt titok" a dolog, csak nem beszéltek róla, de a párodat ez nem "darálja"? Ha sokáig(napokig-hetekig) noncs alkalom szeretőzni, vagy nincs is szerető, akkor "mennyire szar" a házastársi kötelesség? Elviselhető? Azért nem is rossz? Vagy kerülendő?

est ragon 2012.06.15. 14:33:51

@hibiszkusz50: Nem visszaszerezni akarom... Együtt vagyunk. Még nem dőlt el, hogy válunk vagy szétmegyünk.... Én nem akarok, nem tudok más lenni. Ez már évekig kevés volt. Őt nem akarom, nem is tudom megváltoztatni. Nekem Ő sosem volt kevés. Hülyeséget beszélsz evvel a visszaszerzős dumával. Ő ment el, Ő elégedetlen, ha azért mert a másik faszább gyerek nálam, akkor Neki kell döntenie, ha mégsem a szeretővel maradt, hogy mit gondol a jövőről: velem is jó lesz, vagy keres-kutat tovább. Ha keres, akkor mellőlem teszi, vagy különválik....
Nálunk ezeket vitattuk meg. Az én álláspontom az, hogy ha engem választ OK. Ha nem, mellőlem me keresgéljen, menjünk külön.
Ha meg tud szeretni, el tudja hitetni velem, hogy én leszek a társa ágyban-asztalnál, akkor OK.
Nem csaltam, nem vertem, nem iszom, nem politizálok, minden vagyontárgyunk az Ő nevén van, gyereket az anyjátol el nem "vennék", stb.... Ilyen kényszerek nem befolyásolják a döntését.....
Ettöl még a szex-önérzez-sebek dolog egyátalán nincs "megoldva"....

hibiszkusz50 2012.06.15. 14:38:41

@est ragon: Sok év alatt az otthoni szex biztosan egyfajta rutin, de az nem jelenti azt, hogy rossz. Biztosan nem olyan, mint egy új, külső partnerrel, de egyáltalán nem biztos hogy rosszabb. Más. Kiszámítható, már nincs újdonság íze, de attól még akár minden alkalommal lehet mindkét fél számára kielégítő, erősítheti az összetartozás érzését.
Kívánod a feleséged? Mondd meg neki! Elfogadja a közeledésedet? Szeretkezz vele! Ne éreztesd, hogy meg vagy bántva, úgyis tudja. Ne kérdezd meg tőle, hogy a másikra gondol-e, mert valószínűleg nem gondol rá, ha veled van. Ha ő kezdeményez, fogadd el, és ne gondold, hogy kegyelemszexről van szó. Ha így akar kiengesztelni, hagyd, és engesztelődj! Légy hozzá figyelmes, és ha tényleg szereted, örülj neki, hogy veled akar lenni!

est ragon 2012.06.15. 15:02:23

@LostInLove: Arra még nem gondoltál, hogy "benned van a hiba"? Ez tényleg kérdés, nem itélet!
Úgy néz ki, innen messziről, hogy Te még nem tisstáztad Magadban, mi is vagy igazából. Az a királylány, amilyenként a párod kezel, vagy az a megalázkodó, legyőzött "ribi", amiként a szeretőd kezelt....
Ha a kényelem, a biztonság, a társadalmi konvenció annyival fontosabb volt a választásodkor, mint a szex minősége, akkor "rossz kompromisszumot" kötöttél magaddal. Tisztázás után tudnál dönteni?
Vagy dönt helyetted a sors?
Ha lebuksz, azonnal előveheted a Tecsaltálmegelőszőr kártyát.
Ha nem buksz le, mint eddig évekig", akkor meg sajnálhatod magad, hogy milyen szerencsétlen vagy, (vagy szerencsés), hogy egy vadbarom tud csak igazán jól megdugni, a férjed csak maszatol.....

??? Sántít nekem a Te sztorid, avval a vagyigenvagysem nászéjszakai dologgal.

Nem vitatom el, hogy így volt (de igen, csak most midegy) de szerintem ez csak az ürügy, amit talonban tartasz lelkifurdalás, lebukás esetére...

nem?

hibiszkusz50 2012.06.15. 15:18:46

@est ragon: Nagyon sokunkban van vágy, hogy kipróbáljon valami vagy valaki újat. Ez többnyire nem azt jelenti, hogy ki akarna lépni eddigi életéből, csak izgalmat keres, igazolást saját vonzerejére. A szerelmet, egy másik ember megismerésének élményét szeretné újraélni. Nem mindenki jut el addig, hogy meg is tegye. Ha meg is teszi, legtöbb esetben a dolog sosem derül ki, és mindenki éli úgy az életét, ahogy addig. A probléma akkor kezdődik, ha kiderül, és ez az a pillanat, amikor mindenki szembe kerül az állandó partner kiszámíthatatlan reakciójával. Az első sokkot nem könnyű feldolgozni, de némi gondolkodás után tisztázni lehet - sok beszélgetéssel - a motivációkat és a hogyan továbbot. A másik helyzetébe való beleélés nagyon sokat segít. Meg kell próbálni megérteni a miérteket, és elfogadni, hogy a másik nem a tulajdonunk. Ha sikerül, tényleg örülni fogsz, hogy veled akar maradni, mert sokkal fontosabb vagy neki, mint a kalandja.

est ragon 2012.06.15. 15:42:11

@hibiszkusz50: A kérdéseket nem lehet feltenni. Nem azért mert tilos. Hanem mert fordítva én sem tudnék őszinte lenni. Megcsalás közben sem megátalkodott hazudozási kényszerből hallgatta el a dolgokat, hanem mert vállalhatatlan amit csinált, amit érzett, amit gondolt, stb...
Most Neki kell eldöntenie, mit gondol, érez , csinál ezután....
Bántani nem fog. Nem szolgáltam rá. De ha nem csak a körlülmények változtak, hanem Ő is (érzéseket, gondolatokat, cselekvési késztetést tekintve), akkor együttmaradunk.
Ha nem vágyik rám, ha a vágyait másutt tudja csak kiélni, én elengedem.... Nem zsarolom avval, hogy tönkremegyek nélküle, hogy tönkre fogom tenni őt, meg semmi egyébbel.....
Azt hiszem, elég stabil pont voltam az életében....
De én megváltozni nem tudok. Ismeretem a nálam jobbat. Ettől se lettem okosabb. Ha tudnék se akarnék olyanná változni mint Ő. Viszont, ha Neki más kell mint én, akkor...?
Úgy meg külön feldolgozhatatlan, ha nem tudják megmondani mitöl jobb más mint én. De avval kezdtem, hogy ez az amit nem lehet-értelmetlen megbeszélni...
A kör bezárult.
Ide nem kellett volna jutnink?
De itt vagyunk. Mind a ketten. Ő is meg én is....

est ragon 2012.06.15. 15:56:10

Te arról írdz @hibiszkusz50: , hogy kipróbál vmi újat. De nálunk cseppet más a szitu.
Ezt a mesét nem tudtuk közös "legendává" tenni.
Én megmérettettem és könnyűnek találtattam.
Ennek minden káros velejárójával.
Más lett vna a szitu, ha egy céges távolmaradáson elszalad vele a paci, és az izgalom,az újdonság meg a többi maszlag ehetővé vékonyodik a keserű pirulán.
De itt súlyos tények vnak.

hibiszkusz50 2012.06.15. 16:05:20

@est ragon: Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ha valaki szereti a kertjében növő rózsákat, még megszagolhat valahol egy egzotikus virágot, és ettől a rózsa értéke nem csökken, az illata nem lesz rosszabb, és ugyanolyan lelkesen fogja ápolni, locsolgatni, mint korábban, miközben el-ellátogat a pálmaházba, ahol nem gondozza a virágokat, csak néha élvezi őket.

est ragon 2012.06.15. 16:15:08

@hibiszkusz50: Ez most netto baromság.... Olyan mint, inkább legyek egy tuti üzletben 50%-al benne, mint egy szarban 100%-al.

Az önbecsapásban itt még nem járpk.
Amilyen önérzetes "barom" vagyok, ide soha el nem jutok.....

hibiszkusz50 2012.06.15. 16:23:26

@est ragon: Szóval úgy gondolod, hogy a feleséged a tulajdonod, és bizonyos dolgokat kizárólag veled csinálhat? Hogy ezek a dolgok mik, természetesen te határozod meg. Ha egy tányér levest mással élvez vagy mással hallgatja egy operasztár énekét, az nem probléma? Ha olvasmányélményeit egy kollégájával beszéli meg, ha otthoni gondjairól mással beszélget, mert veled szóba se meri hozni, az nem baj? Kizárólag az, ha azt a néhány négyzetcentimétert, ami az ő privát része, másnak is átengedi? Lehet, hogy nem is a szex a probléma közöttetek?

est ragon 2012.06.15. 16:47:34

@hibiszkusz50: Láttál ilyet leírva? Ki mondta, hogy a tulajdonom? Az, hogy Neked annyit jelent hogy a nejed mással kefél, másra vágyik mintha másvalakivel beszélné meg az olvasmányélményét a munkahelyén....
Te beteg vagy......
Tőlem azzal dug akivel akar a nejem, ha másra vágyik, ha máshoz megy évekig, én meg a megtűrt, elviselni kényszerült "púp vagyok a hátán", eggyel több nehézség, stb... tudtomon kívül az OK. De én már tudok róla.
De Te hülyének nézel? Vagy bocs érte, de hülye vagy?
De tudod mit: azt sem szeretném, ha mással enne mindig levest egytányérból, pláne ha az lenne rá a magyarázat, hogy mással jobb levest egytányérból enni, mint velem.
A ffiúi önképem, önbecsülésem, az iránta érzett szeretetem-tiszteletem (szándékosan kerülöm a szerelmet) sem teszi könnyen megoldhatóvá a dolgot, ha tudok róla....
Mint azt már kérdeztem:
Miként kezdeményezel intimitást, szexet, levesevést ,stb... ha tudod, hogy abból szar vagy, lópótló szamár? Esetleg azt is tudod, mi tartja melletted, de nagyon nem az mint amit most te akarsz tőle? Estleg ezekből a ki nem mondott okokból kifolyólag "erőszakot tesz magán", konfliktuskerülésből, kíméletből, szánalomból...?
Kertészkedj csak tovább!

hibiszkusz50 2012.06.15. 16:52:05

@est ragon: Másként gondolkodunk. Ez nem jelenti azt, hogy egyikünk vagy másikunk gyengeelméjű - "hülye" - lenne, csak azt, hogy másképpen látjuk a világot és az embereket.

mMókus 2012.06.15. 20:32:14

@hibiszkusz50: működhet jól egy "szexben nem birtokló" kapcsolat úgy, hogy az egyik félnek ez nem igénye? Szerinted?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.15. 20:51:24

@est ragon: Nem tudom, mi történt, de mintha most megint hullámvölgybe kerültél volna. Ráadásul a jelenben nem is létezik rivális számodra, akkor miről beszélünk? A múlt a múlt. Senki nem kér arra, hogy most osztozkodj.

Mindenkinél másképp van, miért kell, hogy a férj pótszernek vagy szamárnak érezze magát? Mást tud nyújtani, mint a szerető, de az nem feltétlen rosszabb. Kapcsolattól függ.
Én viszont nem vagyok mérvadó, mert már nincs házasságom a szó valódi értelmében, csak egy lakásban élünk.

est ragon 2012.06.15. 21:32:57

@skarlát betű: Nem a rivális áll közénk. A rivális utáni vágy. Egy majdani, nálam jobbé, egy nálam vágyhatóbbé. Szar úgy kerülgetni vkit otthon, akihez vágyak is vonzanak és szégyen valamint kisebbrendűségi érzés, önbecsülés hiánya, meg annak nemtudása, mikor miért (de nem tiszta vágyból) "enged" közel magához. Nálunk mindig én kezdeményeztem.... Szar, hogy évekig biztosan számtalanszor "úgy nem voltam visszautasítva".... olyan érzés, mintha a megerőszakolás kegyelemszex-el volna beszorozva..... Feszült kibeszéletlen helyzetben, spsem tudhatom, sosem bízhatom benne, hogy őszinte-e a vágy, vagy vezeklő, stb-e......

LostInLove 2012.06.15. 22:06:49

@est ragon: bocsi... te most kiborultál??? nem a tényekre voltál kiváncsi? Egy kis hisztifíling árad a mai posztjaidból...De miféle következtetéseket vontál te le a hozzászólásaimból? Ki mondta, hogy rossz a szex a férjemmel? Olyan szinten kezeljük egymás testét, ami egy új kapcsolatban elképzelhetetlen. 14 év után mindketten jól tudjuk, mikor hol, melyik gombot kell megnyomni, maszatolásról szó nincs, ez kristálytiszta, egyszerű, többnyire jó szex. Nekem is jó. Azért lapszélen hadd jegyezzem meg, hogy nem dugok félre orrba-szájba, az első pasi boszzúból lett beszerezve, a második meg mert olyanra bukkantam, akiért képes lennék...sokmindenre. Azaz 14 év alatt 2férfi. Meg ezen kívül még kettő volt, egy gimsszerelem, másik a férj. Szóval hiába állítasz be egy hormonvezérelt fehérmájú libának, aki majd kártyákat vesz elő ha úgy hozza a sors....nem az vagyok. Az, hogy a szex a házasságban más(jobb), mint házasságon kívül, nem azt jelenti, hogy rosszul választottam. Bárhogy választottam volna, ez lenne a helyzet... Kézzel lábbal tiltakozol ellene, de kezdem úgy érzeni, te nem is tudod igazán, mi az a mindent elsöprő vágy, szenvedély. Hát nem az, amit a házasságban kapsz, elhiheted. Persze, nem fogod elhinni...ragaszkodsz az álomképedhez. Talán nem ártana körülnézned a másik oldalon, és saját tapasztalatot gyűjteni neked sem. Azt pedig nem is értem, hogy mit értesz azon, hogy a nászéjszakás sztorim nem valószerű... Lehet hogy nem voltam pontos, de nem találtam ki, elhiheted, életem legfájdalmasabb emléke máig. Azt valóban nem tudom, hogy azon az éjszakán meg lettem csalva szexxel, vagy csak egy kis smaci, miegymás volt, de előtte már egy ideje tartott a dolog, úgyhogy baromira nem ez a lényeg. Hanem hogy a férj más nőt választott, támogatott, vigasztalt az én nagy napomon.A mi napunkon. Egy esküvői fotót nem tűrök meg a közelben, és ha csak egy mód van rá, az esküvőket, lagzikat kerülöm. Azt meg végképp nem értem, hogy lehetne csak ürügy lebukás esetére, miért szerinted a férjem nem volt ott??? Nem tudja, mi történt? ennek amit írtál, nincs értelme.

est ragon 2012.06.15. 23:56:28

@LostInLove: Bocs, ha a hisztim valótlanságokat láttatott Veled kapcsolatban! Nem akartalak bántani. Megbántani sem. Néhány mondatból, meg magamból kiindúlva ezek a kérdések, kételyek merültek fel bennem. Ennyi.
Amit a mindent elsöprő nemi vágyról írtok itt hegybe-halomba, azt tényleg nem ismerem.
A vágy sarkallt már meggondolatlanságra, de nálam tényleg úgy volt világ életemben, hogy a párkapcsolat volt a fontos, ami sosem lehetett tartós, mély, perspektivikus, stb elfogadható szex nélkül. Tudom a körülmények kényszerítő erejének hatását.
Éppen ezért mertem a saját utamat (akárhova is vezdtett) tanulásnak, fejlődésnek nevezni.
Ahova vitt, ez a vége. Mint egy fa. eddig nőtt, vége. Ilyen magasan fog meghalni. Persze vihar még kettétörheti, megtépázhatja...
Ebben vagyok éppen nyakig.
Recsegek-ropogok...
De már nem rajtam múlik, túlélem-e.......

OakTree 2012.06.16. 12:21:01

@hibiszkusz50:

A példa nagyon jó és látványos, de a legtöbb ember számára a szeretkezés nem azonos súlycsoportba esik az étkezéssel vagy a virágok illatának élvezésével, hanem sokkal fontosabb.

Ha ilyen egyszerű lenne, akkor a megcsalás nem eredményezne annyi válást, pszichoszomatikus betegséget, vagy akár tragédiát is.

Sőt, ha ilyen egyszerű lenne a dolog, akkor ez a blog sem lenne ilyen érdekes :)

Továbbra is tartom hogy ha összejön két olyan ember egy párkapcsolatban ahol kölcsönösen csak ilyen "mással levesezés" szintű a dolog, akkor nincsen probléma.

A "tulajdonlás" népszerű bunkósbotját meg azért nem nagyon szeretem, mert véleményem szerint a dolgok végtelen leegyszerűsítése és az "erkölcstelenség" nevű másik oldali bunkósbot ikerpárja.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.16. 20:14:59

@est ragon: Tehát az idill, amelyet az elején felvázoltál, nem létezett. Ha például mindig te kezdeményeztél. Az egy idilli kapcsolatban nem így működik, szerintem.

A testbeszéd szerintem teljesen világosan megmutatja, hogy valaki szenvedélyből vagy kötelességből szeretkezik-e. Jólesik-e neki, vagy inkább szabadulna.

est ragon 2012.06.17. 11:17:21

@skarlát betű: Most elbizonytalanítottál. Azt írtad, hogy az, hogy én voltam az együttlétek kezdeményezője, az annak a bizonyítéka, hogy nem volt idilli a kapcsolat.
Én aképpen éltem meg a dolgot, hogy mivel én szinte egész nap permanensen "kívántam" a szexet Vele, ezért ha együtt voltunk és az alkalom is megfelelő volt, és a nonverbális jelek sem "mondtak ellent" a vágyaimnak, akkor jeleztem felé a vágyamat. Volt, hogy elodázó, határozott volt a válasz, amit tóbbnyire belenyugvással elfogadtam, néha viszont tovább próbálkoztam egy kis "kevésbé direkt" udvarlással, ami nemegyszer sikert hozott (sőt, a végén dicséretet kaptam, a fel nem adásért). De az általános az volt, hogy fogadókészségre leltem....
De mivel azt írtad, hogy ez valamiféle "idill romboló felállás", ezért megkérdeztem a páromat, hogy Ő miként élte meg mindezt? Milyenek az emlékei? Azt akartam tisztázni Vele, hogy mit tartott jónak, inspirálónak, és mit olyannak, ami inkább visszafogta, lelombozta, vagy más irányba terelte a vágyait.
Hát... ez az, amiről írtam, hogy nem lehet megbeszélni nálunk.... :-(
Ő úgyanis emlékezik, hogy fele részben Ő "provokálta ki" az együttléteket. A metóduson nem változtatna. Saját bevallása szerint azt tekintené "sikernek", ha visszatérnenk a régi kerékvágásba....
Na... most akkor mi van?!

Én, itt, ezen a blogon olvasgatva, kezdtem érteni, felfogni a félrelépés inditékait... Azt hittem :-)

De mostanra nagyobb a zavar a fejemben, mint eddig volt :-)

Azt könnyű belátni, elfogadni, sőt, támogatni, amikor valakinek az otthoni semmi és egy kűlsős egyátalán valami közt választja a felrelepest.
Több szempontot kell mérlegelni, de összességében támogatandó, a vágyak ilyetén kiélése. Az, hogy borít mindent, megbeszél mindent, vagy egyedül viseli a "felelősséget és titkol-bújkál, mar egyeni "szocialis kerdes".
Még egy hasonló szitu van, ahol látszólag könnyű dönteni: az otthon rossz, másutt jó szex.... De itt annyi szubjektiv elem van, hogy csak csínnyán a jótanácsokkal ! (mitől rossz az otthoni?)

De a legnehezebb felfogni, lehetetlen elfogadni az otthoni jót a külsős jobbra, frenetikusra cserét.

Ha valaki boldog(talan)ságát egyedül a szex képes helyrebillenteni, minden más könnyebb súllyal esik a latba.... Ott azért, NEKEM, kevés az itt elhangzott indokok mindegyike.
Ebböl a szempontból LastinLove és Barbieds a legkevésbé követhető számomra.
Félek, kiderül a páromról, hogy Ő is ebbe a kategóriába sorolható....
Ha ilyem, hát ilyen... Az sem tragédia, csak én nem tudom "megemészteni". A legegyszerűbb gyakorlati lépés is akadályba ütközik. A spontaneitás halott.. A szex jótékony sokszínűsége (békülős szex vita után, szerelmi vallomást megerősítő, vágytól tüzelt, a szépsége és nőiessége által tovább szított tűzzel perzselő szex, az intimitást, biztonságot erősítő cirógató-vigasztaló szex, vagy egy pornofilm vagy erotikus jelenet provokálta gyors numera, vagy a kitudja miből szexé avanzsáló, hirtelen ötletből születő szex, stb), helyett valami "muszályszex"-é torzult izé.... Muszály, mert a hiâny ordító felkiáltójel. Muszály, mert az ember ösztönállat is egyben, muszály, mert a semmi otthon esete behívja a külsős jelentkezőket, muszály, mert magátol nem változik semmi.... stb.??
De egy Nőnek "könnyebb" belemenni ilyesmibe. (biológiai értelemben lehet passzív) Ffi-ként már kicsit nehezebb, ha van egy adag lelki difi.... A ffi onerzet fura joszag. Eddig sosem tapasztalt bizonytalansag, agyalas, tulkombinalas jellemzi a spontan vagyak szulte gondolatokat.
Allando a ketseg bennem. Ha evekig nem vettem eszre a jeleket, miszerint masra mashova vagynak mellolem, ahol en csak szuksegszeru rossz-elviselhrleto jo vagyok, akkor mikent viszonyuljak a sajat vagyaimhoz, nem visszaeles-e avval a helyzettel, hogy O egyben akarja tarzani a csaladot, ha kiprovokalok egy szexet? Vagy mennyire hihetek a "jeleknek", miszerint O kivanja a szexet? Vagy, szinte biztos hogy kivanja szexet, de nem velem, csak en vagyok keznel, es az elvarasai szerintihez kepest egy vacakot, a masnal tapasztaltaknal sokkal silanyabbat kap, akkor mibol veszem ezt eszre? Ha eszreveszem, mi a jobb, abbahagyni, jobban csinalni? Hogy kell jobban csinalni?
Vagy nyugodjak bele, hogy most nincs jobb, es addig amig nem lesz mas, jo leszek en is? Es ha lesz egy ujabb jobb, akkor aljak felre kicsit, varjak a soromra? Azert ez nem menne...:-(
Azert az, amit en megtudtam a paromrol, azt megemeszteni, cselekvesi tervre leforditani nem tudtam a mai napig sem....
Valltig ragaszkodik a "nem a szexrol szolt a kapcsolat" haritashoz, ha megprobalom tisztazni a lehetseges okokat, lehetseges javitasokat, kideriteni, egyatalan letezok-e valamilyen megoldas?

Itt sem lettem okosabb. Otthon sem. Pszi-nal sem. A barataink kozul csak 2-3 baratnoje van, aki tudott rola, de ok hallgatnak, mellebeszelnek, ertetlenkednek....

Ezert mondtam, irtam, hogy en onvizsgalatot tatottam-tartok, es arra jutottam, ha kiderul vmi, amin kepes vagyok valtoztazni, amilyenne meg tudok valtozni, akkor jo, valtzom-valtoztatok.
Ha nem veszem eszre, akkor fuccs....
Ot megvaltoztatni nem tudom, nem akarom. Megismerni pedig szeretnem azt az eddig ismeretlen oldalat, amit ez az evekig tarto uberintenziv szex-szdrelmi kapcsolat sejtetni enged.... De eddig nem talaltuk a modjat a "feltarasnak".

Cica7 2012.06.17. 14:23:04

Öszintén sajnállak.
Ezen én is átmentem, ez egy igen hosszú folyamat.:(
Engedd el a haragot, az önsanyargatást, a a saját kinzásodat.
Magadat bántod ezzel, mert magadban keresed a hibát, nem tehetsz egyebet,mert válaszokat nem fogsz kapni....
Nem tudom, hogy jó-e neked, hogy itt ezen a blogon olvasgatsz?
Fájhat, fáj, de csak az idő az ami gyógyíthat téged...

E. Bonheur 2012.06.17. 14:44:11

@est ragon: a rengeteg kérdésedben ott vannak a válaszok is.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.17. 14:51:22

@est ragon: Mivel mi nem ismerjük a nejedet, csak találgathatunk, de persze ahány ember és kapcsolat, annyiféle. Vannak tipikus helyzetek, minták, ennyi. A te konkrét esetedre mi nem találhatjuk meg a választ. A feleséged barátnői pedig nyilván nem érzik korrektnek, hogy bizalmas infókat osszanak meg veled, mert akkor már nem lennének megbízható barátnők.

Érdekes, mennyire szelektív a memória (bár a hulladékgyűjtés lenne ennyire), én is úgy emlékszem, hogy egy időben szinte mindig én kezdeményeztem, és most nem csak a szexre gondolok, de egyszerűen az érintést, a gyengédséget. Mikor ezt viták során felhoztam, jött a megdöbbent viszontválasz, hogy ez nem igaz. Már a történések idején is teljesen másképp látjuk, mi zajlik, hát még utólag. Mintha nem is ugyanarról a múltról beszélnénk.

est ragon 2012.06.17. 15:59:22

@E. Bonheur: konkrétan? könyörgöm, konkrétan! Nyugodtan tévedj! Csak mond ki, amit gondolsz, látsz! Nálam beakadt a tű. Otthon nem tud kibillenni. Nem bántasz meg, ha tévedsz. Minden látószögből kicsit másként látszom. Minden segít.

est ragon 2012.06.17. 16:33:59

@skarlát betű: Engem is meglep sokszor a kollektiv emlékezet kialakulásának zegzugos folyamata :-)
Furcsa volt számomra is, ahogy tegnap ezt a kérdést jártuk körbe a párommal. Először örültem, hogy nini, mégsem romboltam az idillt, csak túl macsós kép élt magamról a fejemben... de aztán még hátrébb keveredtem a hőnáhított céltol.... Ha ez sem, akkor melyik szokványos bibi kormányozta el a vágyait?
Pedig milyen jól elviselzem volna, ha egy darabig "csak Ő" kezdeményez, az egyensúly kedvéért :-)
Azt azért bírnám (egy darab ideig :-)
Meglehetős terhet venne le a vállamról :-)
De ahhoz vágy kell a részéről, aztán meg jó tapasztalat, szép emlék, hogy újra érdemes legyen belekezdeni...
De egyenlőre nálunk ott tartunk, hogy "enyém a pája, Ő biztos nem fog visszautasítani". Szóval, egy kicsit mellément a prpblémám megértése :-) Sőt, enyhén szólva sem lett könnyebb ettől semmi. Hisz visszautasítva eddig sem voltam :-)

E. Bonheur 2012.06.17. 16:37:31

@skarlát betű: érdekes, látod, csak vannak azonos szituációk. Ezt a meccset mi is lejátszottuk otthon.

est ragon 2012.06.17. 16:48:15

Szia @Cica7: Te nagyon kedves vagy. De sem nem haragszom, sem nem sanyargatom magam. Akarattal biztos nem :-)
Gondoltam rá én is, hogy nem a legjobb helyen próálok zöldágra vergődni, de mivel otthon vmiféle titok lengi körül a dolgot, hát itt legalább kapok hideget meleget.
Valahogy kömnyebbség látni, hogy más "jó" férjek is jártak úgy, hogy anyu mégjobbat talált...
Csak ők még nem tudnak róla..... :-(

E. Bonheur 2012.06.17. 17:03:09

@est ragon: hát, figyelj! Összefoglalom, és ezzel az est ragon téma lezárva.
Megcsalt a feleséged.
Kiderült.
Következmény: nem bírod ezt feldolgozni.
Döntened kell: 1.elakarod hagyni, válni akarsz, mert annyira meg vagy bántva,
2. vele akarsz maradni, feldolgozod magadban, megbocsájtod.
Ha az elsőt választod, akkor nincs miről tárgyalni.
Ha a másodikat választod, és a feleséged is veled akar maradni (én az ő helyében ennyi átbeszélés után, ha még mindig nem fogta volna fel a párom, h vele akarok maradni, akkor azt hiszem, hogy 180 fokos fordulatot vennék, és én menekülnék el tőle), akkor most már hagyd békén. Én úgy gondolom, h ha megakarod menteni a házasságodat, akkor zárd le ezt a témát. Valszínű néhányszor átbeszéltétek, és az bőven elég.

est ragon 2012.06.17. 17:50:26

@E. Bonheur: Ezzel a válasszal kint vagyok a vízböl :-)
Most fene okos voltál:-)
Remélem, ha lebuksz a férjednél, ugyanilyen ügyesen lerendezed..... vagy 180 fokot fordulsz.... :-)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2012.06.17. 19:11:50

@est ragon:
Pedig nem mond butaságot.
A miért-ek keresése a legtöbbször tuti félrevisz.
Mivel a célotok (nejedé is!) az, hogy együtt maradjatok, felesleges is. Ráadásul a nejed világos érdeke, hogy minél inkább bagatellizálja a miért-et. Minden valószínűség szerint hullaegyszerű dolog lehet mögötte, ami vagy a nejedre vagy rád vetne mélységesen dehonesztáló képet.
Szerintem a következő dolgot tudjátok tenni: "szent" elhatározás, hogy igenis folytatjátok együtt. Ebben a pillanatban minimum nem elegáns felemlegetni a későbbiekben a félrelépést. A későbbi ilyen "balesetekre" felkészülendő meg kell állapodni abban, hogy vagy asszonypajti úgy intézi, hogy te sose tudhasd meg (a teljes őszinteség kifejezetten káros - szerintem!), ha meg mégis, akkor legyen egy tiszta forgatókönyv, hogy te benyeled-e a félrejáró asszony férjének szerepét, vagy elváltok.
Vagy MOST elváltok.
Nyugodj bele: NINCS magyarázat. Ez nem a hadsereg víruslaborja, hogy hosszú időn keresztül könyékig vájkáljatok a múltban és nem a proszektúra, hogy megtudjátok a halált kiváltó okot.
És ebbe a vájkálásba is bele lehet pusztulni, csak mondom.
Nem mondom, hogy hallgass rám, de legalább (hülye szó) "logikázd" végig.
Szakításnál, ha ebben a boncoló-státuszban marad az ember, megkeseredik és nagyon nehéz a visszaút a normalitásba - ebben viszont higgy nekem :)

E. Bonheur 2012.06.17. 20:47:45

@est ragon: szerencsédre nem vagyok sértődékeny.
ugyanezt a választ kaptad @zsittől is, még szebben kifejtve. Ha hosszasan piszkálod a sebet, még jobban elfertőződik.
Meg nem történtté nem tudod tenni a dolgot. Együtt kell élj vele.
Sajnálom, nekem elég nyers modorom van, de rosszindulat soha nem vezérel.

est ragon 2012.06.17. 22:58:34

@Zsit (nyau és rémizé): @E. Bonheur:
Őszintén köszönöm Lányok! Valahogy így lehet ez, ahogy írtátok.
Már csak az a baj, hogy ffi vagyok, mindent érteni, irányítani, javítani, úgy általában tenni akarok.
Felfogni a "felfoghatatlant", és védeni a "védhetetlent". ez vezérel. Mert ahogy zsit írta, a legegyszerűbb magyarázat végtelenül dehonesztáló vmelyikünkte.... Elképzelni se tudom, hogy Rá lenne az, marad tehát az az "önvád", aminek a keresgélése ilyen monomániássá tett :-(
Pedig, mégegyszer mondom, igazatok van .
Letrszem az ügyeletet. Hazamegyek, összebújunk....
Már csak a szexuális difijeimet kell kezelni...De ahhoz a fejemben kéne csendnek-rendnek lennie.... Azon még van mit faragnia a múló időnek.
Ezt elősegítendő, visszavonulok ettöl a blogtól....
Szép álmokat mindenkinek, köszönök mindent, főleg a türelmet! :-)

Cica7 2012.06.18. 14:49:19

@est ragon:
Sok szerencsét kívánok Neked!

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2012.06.18. 18:27:29

@est ragon:
ez nem azon múlik, hogy mit hordasz a lábad között; én is csináltam ugyanezt anno, pedig határozottan nőnek láccom :)
És még valami: nejed nem szent! Ő is tehet szégyenletes dolgokat. NE húzd magadra a problémát, mert ez sem egészséges (a nejednek se!).

Sok sikert és rengeteg józanságot, hogy sikeresen túl tudjál lépni ezen!

Cica7 2012.06.18. 21:56:51

@Zsit (nyau és rémizé):
Bennem most állt össze a kép.
Szeretőből lett 2. feleség, végül is miatta? vált volna el est ragon, majd az új asszony csalta sokáig.
Nem egyszerű.....:(

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.06.19. 08:38:32

@est ragon: Carpe diem. Élvezd az életet. Ha most nem élvezed tedd élvezetessé, vígy bele mindent ami élvezetessé teszi. Megéri. Most nem arra gondolok, hogy fűvel-fával szexelj,hanem tegyél meg mindent az ügy érdekében, és minden nap egyre jobb lesz az életedben :) Varázsolj!

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.06.19. 08:41:27

@est ragon: A szeretet mindenre képes, ha szereted és veled akar maradni, akkor varázsold el. Megéri :)

Cica7 2012.06.19. 09:04:15

@varázsló1:

Lehet, hogy hiba teóriákat gyártani, de én mindig elgondolkodok, hogy vajon miért akar valaki együttmaradni a társával, ha lebukott?
Talán, mert ló nincs elv?
Nem kell annyira a szeretőnek, hogy az borítson?
Kényelmes állapot?
Szerencse, hogy nem látunk a másik fejébe??

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.19. 09:23:15

@Cica7: A legtöbb szeretői viszonyban ez nem is merülhet fel, nem erről a szól az egész. Nem kell annyira a másiknak, hogy borítson? Hát, ha nincs a mindent elsöprő esete, akkor biztos nem, de még akkor se biztos, hogy bármelyikük bele akarna vágni, ha totálisan odavannak egymásért.
Itt ez a régi poszt, pont ezt boncolgatja:
hutlenseg.blog.hu/2011/03/09/miert_nem_valunk_el_inkabb

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.06.19. 09:37:57

@Cica7: Nem hiba teóriákat gyártani, de minden ember más, így mindenki másképp ítéli meg a dolgokat. Az együtt maradás a szereteten múlik. Minden szerelem átalakul idővel és szeretet lesz belőle, ettől még megmaradhat a szerelem lángja! Az együtt maradásnál vagy a továbblépésnél a lélek számít igazán.
Mi emberek tudattalanul is valójában a lelki békét keressük, ha az nincs meg, mindegy, hogy kivel vagyunk, hogy maraduk vagy továbbléptünk!

Cica7 2012.06.19. 10:47:34

@varázsló1:
Azon elmélkedtem, hogy sokan nem borítanak és megmaradnak a házasságban, mert kényelmesek, vagy gyerekek és anyagiak miatt....stb

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.06.19. 13:26:16

@Cica7: Ebben igazad van, de még arra sem veszik a fáradságot hogy beszéljenek egymással a problémákról, nehézségekről, és a megoldásokról.
Sőt nem csak nem veszik a fáradtságot, hanem szó szerint félnek megszólalni, félnek kimondani ami a lelküket nyomja, így nem is tudnak előre lépni. Sokszor elég lenne kimondani azt ami fáj.

Cica7 2012.06.19. 13:30:32

@varázsló1:
A görénység egy jellembeli vonás.
Az ilyen típusú ember hamarabb megtalálja a társkeresőt a neten, ahol kalandozhat, minthogy itthon beszéljen a lelkéről, az érzéseiről...:(

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.06.19. 17:32:10

@varázsló1: Már elnézést, olvastad a posztot? Nem vetted benne észre, hogy a pasi próbál beszélni a nejével? Aki erre nem hajlandó?

@Cica7: Kedves Cica7, legyél szíves tartózkodni a dehonesztáló kifejezésektől, oké? Nem gyalázzuk a másikat ezen a blogon, főleg nem azt, aki itt kiteszi a lelkét. Nem a pasik és csajok blogról van szó, itt az alap egymás tisztelete. Lehet véleményt kifejteni, de csak civilizáltan.
Úgy látom, hogy te is a saját sérelmeidből kiindulva ítélkezel.

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.06.19. 17:44:52

@skarlát betű: olvastam, lehet a túloldallal is kommunikációs probléma. A megoldás mindig 2őn múlik :) Ha a másik fél nem reagál, azért lehet próbálkozni, más módszerekkel, tudom, hogy nem egyszerű megtalálni a jó és helyes utat.

@Cica7: Sok ember képtelen megszólalni, és kitárni a lelkét, fél a következményektől, pedig nincs mitől félni! Embered csaknem fél, vagy nem szeret beszélni, esetleg van olyan előzménye ami miatt nem szólal meg? - Én is csak találgatni tudok, én voltam úgy, hogy túl sokat próbálkoztam és nem láttam már értelmét ... de mégis megtaláltam az utat.

Cica7 2012.06.20. 10:47:38

@skarlát betű:
Igaz, elnézést kérek,azért amit elkövettem a véleménynyilvánításommal.

Cica7 2012.06.20. 11:20:22

@varázsló1:
Nehéz egy zárkózott emberhez közel férkőzni, évekig próbálkoztam..( nem erről szól a poszt , mindegy is )

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.06.20. 17:02:28

@Cica7: Nehéz, de megtalálható a hozzáférési kód, csak keresni kell! Kérdés megéri-e kitartani, próbálkozni! Látom te is kitartó vagy! Szeretem az ilyen embereket.

Cica7 2012.06.20. 21:47:04

@varázsló1:
Bonyolult történet, igaz a blog címe nagyon idevágó, de nem akarom ezt így itt megírni....priviben beszélhetünk.:)

mMókus 2012.06.21. 00:59:01

annyira fáj...létezik ember aki ezt visszadná bárkinek is? a há

varázsló1 · http://eleterzesek.freeblog.hu/ 2012.06.21. 10:35:56

@mMókus: át kell élni nagyon mélyen aztán hagyni az egészet, tudom, hogy nagyon nehéz én is megéltem, de túl vagyok rajta és jobb lett! Élvezd azt ami van, még ha kevés is.

mMókus 2012.06.21. 16:31:44

@varázsló1: kösz, most talán nem a megélés, hanem a túlélés a tét nekem.

micu13 2012.07.13. 18:40:53

@est ragon: A gyávára a titkolózót érted, legalább is én ezt vettem le belőle és teljesen igazad van. Saját szituáció: borítani nem lehet egyéb szoc. problémák miatt, egy darabig működött a lemondás, de rájöttem , hogy ennek semmi értelme az elkövetkető 20-30 évre, ebből következően maradt a titkolózás ami nem egy szuper dolog, de más alternatíva nincs. És igazad van a titikolózok sem élvezik többségében a tiltott gyümölcs szitut. Rengeteg negatív vonzata van, melyet vagy felvállalsz vele együtt, vagy bele sem kezdesz. De teszem azt én az érzelmi hiány, a vágy miatt belekezdetem , benne vagyok és benne maradok mert mást nem tehetek. En nem érzem magam gyávának, azért mert a meglevő házasságom nem borítom fel a szeretőm miatt. Pedig de jó is lenne., :P de vannak olyan élethelyzetek amikor mérlegeled, hogy mi lenne jó mindenkinek. A mondás valahogy így van -mindenki jól lakjon de a káposzta is megmaradjon. :) Igen 2012-ben dönteni muszály , de vannak dolgok amikor a 3 szar lehetőség közül csak ez az 1 alternatíva van. Ekkor nem kell döntened, vagyis csak annyit, hogy akarod e szex nélkül élni az életed vagy titokban szeretősdizel. Az én helyzetem speciális ez ügyben, mégis titkolózom a tisztelet miatt, mert nem alázom meg látványosan még 4 szemközt sem a férjemet.De ha szóvá tenné a lógásaimat akkor szószerint a fejére olvasnám, hogy mit miért teszek, de van annyira udvarias és jól nevelt, hogy hallgat. És megjegyzem nem ok nélkül, hanem kényelemből. Akkor ki is a gyáva.:( Mert ha neki nincs vágya és képtelen a szexre milyen alapon várja el, hogy a párjának ne legyen. A gyávasága meg abból van, hogy meg kellene teremtenie maga körül azokat a körülményeket amiben élni tudna egyedül valaki segítségével, de könnyebb szemet hunyni és nem akarni látni a titkolózót, mert attól az élete nem változik. Borulás esetén természetesen igen, és ezért nem szól semmit. Szvsz ez a gyávaság és a kényelem.:)Lehet értelmetlen amit írtam, de az előzmények olvasása után jutottam el oda, hogy hozzá kell szólnom, eddig csak hűséges olvasója voltam a blognak, de már besokalltam a hallgatásba..:P

micu13 2012.07.13. 18:50:16

@skarlát betű: Nem ismeretlen lelki folyamat, de nem is normális. Az 1-2 alkalomra szóló félrelépést meg lehet magyarázni bármivel, ital, kiváncsiság, stb. de a tartós,hónapokig, évekig tartó külső kapcsolatot nem lehet ezekkel magyarázni, főleg utólag azt mondani, hoyg nem tudod miért voltál vele. Ez önámítás és struccpolitika. Aki meg ezt a magyarázatot elhiszi úgy kell neki.:)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2012.07.13. 20:15:45

@micu13: Persze, hogy nem. A legritkább esetben őszinte az ember 100%-ig azzal, akivel együtt akar élni a következő években... Ez most csúnyán hangzik, tudom :-)
süti beállítások módosítása