A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

A netes társkeresés útvesztői: Az újra felbukkanók

2011.10.04. 07:13 skarlát betű

A netes anonimitás jó dolog, de sok olyan helyzetet is előhív, ami a normál életben sose fordulhatna elő. Tévedések vígjátéka? Álarcosbál? Bohózat? Van itt minden ... Csak bírni kell humorral.

Ha azt látjuk, hogy egy társkeresőnek félmillió tagja van, a másiknak hétszázezer, a harmadiknak meg négyszázezer, akkor eszünkbe se jusson ezeket a számokat összeadni. Egyrészt, a taglétszám a valaha egyszer megfordult nickeket jelenti (nomármost, a legtöbb ember több nicket is használ vagy használt), másrészt, a társkeresőkön ugyanazok az emberek forognak. Vagyis A, B és C társkeresőn aktívan lehet vagy százezer tag (legyünk optimisták),  ezt felezzük (bennünket nagy valószínűséggel csak az egyik nem fog érdekelni, tisztelet a kivételnek), és a legtöbben mind a három helyen keresgélnek, vagyis annak a valószínűsége, hogy újra és újra belebotlunk ugyanabba az emberbe, meglehetősen nagy.

Ha nemre, korra, aktivitásra, iskolai végzettségre, és családi állapotra (megcsalásról beszélve mondjuk házas keres házast) szűkítjük a keresést, akkor egy elvileg hatalmas társkereső sacc/kábé 20-25 embert ad ki újra és újra (persze, itt az adatlapot tisztességesen kitöltőkről van szó), ezeknek a fele  ráadásul nem is aktív éppen, csak alvó tag.  (Persze lazíthatunk az elvárásainkon, így nagyobb lesz a merítés.) Hány fog bennünket komolyabban érdekelni? Hány hajlandó találkozni? És hány találkozásnak van értelme?

(Itt kell hozzátennem azt a gyakori panaszt, amelyet férfi társkeresőktől hallottam: az adatlapok nincsenek kitöltve, olykor csak a kor, a nem és a szándék szerepel, semmi egyéb. Megjegyzem: a férfiak se szeretik kitölteni az adatlapokat, bár ők sokszor hivatkoznak arra, hogy úgyis ők szólítják meg a nőket, nem fordítva. Ez se egészen így van, de most nem ez a fő témánk.)

Lévén tehát, hogy nekünk magunknak is lehet egy társkeresőn belül több nicknevünk, és magunk is regisztrálhattunk több társkeresőre, elkerülhetetlen, hogy egy idő után a levelezőpartnerek ismétlődjenek. Az újra felbukkanók is több csoportra oszthatók:

a) Azok, akik automatikusan és bizonyos időközönként ugyanazt a két sort elküldik megszámlálhatatlanul sok nőnek, hátha valaki válaszol. (Nőben vajon van ilyen?)

b) Azok, akikkel már leveleztél, és megegyeztetek, hogy nem vagytok egymás számára érdekesek, de ő elfelejtette, hogy már megszólított, így újra megszólít.

c) Azok, akik párhuzamosan leveleznek veled két társkeresőn úgy, hogy nem sejtik, te vagy az ... Ennek cifrább változata: éppen találkozgattok is, és közben másik néven nyomul, ugyancsak nálad, mit sem sejtve!

d) Azok, akik egyszer már magyarázat nélkül eltűntek, és újra felbukkannak, csak nem veszik észre, hogy te vagy az. Ebből jópofa játék születhet, melyben lassan rávezetheted az igazságra, ha van hozzá kedved. (Vagy bosszút állsz.)

e) Azok, akiket kirúgtál, és ebbe ne tudnak belenyugodni, ezért hamis adatokat adnak meg, pornószínész képét küldik a sajátjuk helyett, és azt hiszik, hogy nem fognak lebukni a stílusuk alapján.

f) Azok, akikkel eljutottál valameddig, aztán elbúcsúztatok, de annyira jó fejnek tartanak, hogy újra és újra bejelentkeznek (mondjuk, ha éppen nincs partnerük), vagy csak baráti levelezést szeretnének folytatni. 

Hirtelen ennyi fajta jutott eszembe. Ki lehet egészíteni, esetleg jópofa történeteket is várok!

65 komment · 2 trackback

Címkék: netes társkereső felbukkanó

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr153219153

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan tudok túllépni azon, hogy megcsalt? 2011.10.07. 01:52:12

Egy 8 éves kapcsolat áll mögöttem a párommal. Nagyon szerettük egymást, ő volt az a férfi akivel el tudtam az életemet képzelni és most is ő az akivel le tudnám élni és el tudom képzelni, hogy együtt fogunk megöregedni. Rengeteg veszekedés van mögöttün...

Trackback: Társat lehet-e keresni? 2011.10.07. 01:50:42

Vannak dolgok, amik kereshetők, keresés eredményeképp találhatók, megszerethetők, szükség esetén lecserélhetők. Ilyen a lakás, a munka, a konyhai robotgép. Az ember átgondolja igényeit, milyen kritériumokhoz ragaszkodik, mi az, ami szükség esetén félre...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nikoca79 2011.10.04. 08:19:46

Amikor az ember beüti a keresőbe a feltételeit súly, magasság, lakhely....etc. akkor meglepődve tapasztalja, hogy max.10-15 találatot dob ki a rendszer. Megnézi őket....a fele nem minket keres, a másik fele meg nekünk nem tetszik.:( Lehet "gyöngyszemeket" találni, de a netes társkeresők 90%-a "beteg"....lelkileg! Most mindenki "megkövezhet", de sajnos az elmúlt 2 évben nekem ilyen tapasztalataim voltak. :(

barbieds (törölt) 2011.10.04. 09:11:06

Úristen, ti ezt hogy bírjátok? Nekem rémisztő ez a világ.

Lars.Lares 2011.10.04. 09:23:16

Neked rémisztő @barbieds: , nekem ismeretlen.
Mekkora belső feszítő erő kell, hogy újra és újra kell kezdeni a netes keresést @Nikoca79: ?

szociologus 2011.10.04. 11:08:15

@Lars.Lares: Nem vagyok ontopik a kérdésben, de nyitott szemmel járok a világban: Néha egyszerű megoldásnak látszik a netes társkeresés.
Azt figyelem meg a környezetemben, hogy az emberek egymás közötti nyitottsága egy furcsa görbét ír le. Vannak a gyerekek, akik teljesen nyitottak, pár perc és úgy beszélgetnek egymással, mintha már évek óta ismernénk egymást. Aztán elindul a bezárkózási folyamat, ami rettenetesen nehézzé teszi az új kapcsolatok kialakítását. Ez a szakasz eltart a középkorúság végéig, utána újra nyitottabbak az emberek, de akkor ontopik témánkban már minek...

A netes társkeresés azt az illúziót nyújtja, hogy megspórolhatod a kezdő köröket, nincsenek falak, itt mindenki ugyanazt akarja, mint Te. Néha egyébként tényleg, néha meg...

Lars.Lares 2011.10.04. 11:23:44

:D ...akkor már minek @szociologus: -)?
Az egész élet egy nagy folyamatos társkeresés, ahol többen utasítanak vissza, mint amennyien betársulnak. :)
Szerencséseknél az arány fordított. :)

barbieds (törölt) 2011.10.04. 11:37:29

@szociologus: Csak mennyire nyomasztó vagy kiábrándító, hogy egy csomó hülyén kell átrágnod magad valaki (közel) normálisért. Ehhez azért kell lelkierő, ami bennem tuti nem lenne.

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.10.04. 11:53:48

@barbieds: jó pár évvel ezelőtt én mókáztam ezzel. Tulajdonképpen nagyon gyorsan rutint lehet szerezni, és akkor "olvasni" tudsz az emberek között.

@szociologus: hát épp ez az, hogy óriási a különbség az illúzió és a valóság között. Az illúzió tényleg az, hogy könnyen megismerkedhetsz hasonló érdeklődésű emberrel, a valóság ezzel szemben az, hogy ott vagy tízezer olyan ember társaságában, akikkel egyszerűen semmi mondanivalótok nincs egymásnak.

barbieds (törölt) 2011.10.04. 12:00:23

@kardhal77: a hasonló érdeklődés annyira vicces kifejezés ebben az esetben :D

kardhal77 · http://kardhal.blog.hu 2011.10.04. 12:09:13

@barbieds: az még hagyján, komplett szótára van ennek a műfajnak. :D

pl. "ápolt" = borotvált, "igényes" = sznob, "nagyvonalú" = fizet a szexért stb.

Sokat lehet röhögni (zokogva).

Nikoca79 2011.10.04. 12:35:45

@kardhal77: Ez valóban így van! Akinek van egy kis magához való esze, hamar átlát a "szitán". A bökkenő az egészben, hogy könnyen függővé válik az ember.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.04. 18:01:19

@Nikoca79: Ha te is ott voltál, te az egészséges 10% voltál? :-) A 20-25 találat valóban inkább felső becslés volt ... De a rendszer által kidobottaknál azért többen felelhetnek meg (elviekben), csak nem töltenek ki elég adatot.

@barbieds: Ez a világ semmivel sem rémisztőbb, mint a bdsm :-)
Egyébként valószínűleg legjobb játéknak vagy kísérletnek felfogni, aztán olykor komolyra fordul.

De, olykor nyomasztó, olykor meg szórakoztató, hogy egy csomó hülyén kell átrágnia magát az embernek, bár a hülyék is mind másképp hülyék :-) De a való életben is jó sok hülyével lehet összefutni :-P
Viszont van esély értékes embereket találni. :-)

@szociologus: Valójában a legkevésbé sem lehet tudni, hogy ki mit akar, sőt, ezt a szereplők maguk is csak a legritkább esetekben tudják.
Netes társkeresésbe az ember szerintem például azért kezdhet, mert így sokkal nagyobbnak tűnik a merítés, mintha csak a vakvéletlenben bízol, főleg, ha a mindennapokban nem sokat találkozol emberekkel (vagyis potenciális partnerekkel), elfoglaltságaid, családod, lakóhelyed adottságai miatt. Ha valaki komolyan veszi a "baráti körből és munkahelyről nem választunk szeretőt" maximát, akkor neki elég kevés más opciója marad. Ha valaki otthon dolgozik, és este nem tud elmenni szórakozni, nincs baráti köre, vagy kistelepülésen él, és ott nem akar feltűnést kelteni, sorolhatnám.

@kardhal77: Én nem teszek egyenlőségjelet az ápolt és a borotvált közé, a borotvált a fazonírozott, nem? :-) Van saját szlengje a műfajnak, persze, ezt is érdekes kutatni ...

Vörös Szonja, a tetovált lány 2011.10.04. 18:37:33

én egyetlenegy hétig bírtam a netes társkeresés programot, pedig csak esténként néztem fel. Nem vagyok konzervatív, sőt, kifejezetten haladó szellemű, de engem elborzaszt, hogy vadidegenek egyetlen levélváltás nélkül "puszikat" küldözgetnek. ezen még túlléptem, átkódoltam "smiley"-vá, mintegy jelzésképpen. Azon viszont nem tudtam átlépni, hogy gyakorlatilag az első levélben kapok egy instrukciós listát arról, hogy milyen NE legyek. Nekem is vannak elképzeléseim, de biztos, hogy nem ontom rá a másikra, főleg nem ekkora mennyiségben.
a másik "kedvencem", amikor kapok egy telefonszámo, msn-címet és egy sort arról, hogy szexelne -- holott én becsülettel kitöltöttem az adatlapomon, hogy csak ismerkednék, esetleg komolyabb kapcsolat érdekel, csak szex kizárva. És én még nem is vagyok "jónő", pusztán átlagos... bele sem merek gondolni, hogy az igazán dekoratív nők mennyi ilyen levelet kapnak. Nálam az arány kb. 65-70%.
Kicsit elkeseredtem, mert én sem választanék munkahelyről, baráti körből; szórakozni nem nagyon van lehetőség az albérlet mellett, és már nem is vagyok mai csirke - így eléggé a nullához konvergál az esélyem :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.04. 18:42:21

@Magyar Amazon: Egy hét? Hamar feladtad. Próbáld tovább, és ami nem tetszik, azt dobd ki. Előbb-utóbb lesz értelmes találat is.
Az viszont nem túl jó üzenet, hogy csak komoly kapcsolat érdekel, ettől a pasik megijednek. Még ha így van is, ha nem akarsz magányos lenni, szerintem nem árt lazítani ezen az elváráson, hátha ...
Ehhez a műfajhoz kitartás kell, sok humorérzék és türelem, de az ember beletanul, és már nem akad ki kis marhaságokon.
Ja, nem kell mai csirkének lenni, jó nő meg az, aki annak érzi magát. Ezt jó pasik mondják, nem én :-)

Vörös Szonja, a tetovált lány 2011.10.04. 18:59:24

@skarlát betű: "csak ismerkednék, esetleg komolyabb kapcsolat érdekel, csak szex kizárva"

így írtam egész pontosan :) ilyen bepipálós dolog volt, a másiknál meg a leírásban jeleztem, hogy inkább csak ismerkednék kötetlenül :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.04. 19:35:31

@Magyar Amazon: És valójában mit szeretnél? Szeretőt? Vagy élettársat?
Az opciók egyébként elég furcsán vannak megfogalmazva, mert például tartós kapcsolat alatt általában azt értik, hogy az ember férjhez akar menni, pedig tartósra szeretőt is lehet keresni.

Vörös Szonja, a tetovált lány 2011.10.04. 19:56:49

@skarlát betű: szeretőm jelenleg van, tulképp én vagyok az ő szeretője, mivel házasember.
Mivel az előző, 6 éves kapcsolatom bántalmazás miatt (is) futott zátonyra, így nem igazán vágyom (azaz félek) egy tartós kapcsolatra.
Inkább csak megismerkednék egy olyan férfival, aki hétvégén, meg csak úgy ráér, akivel van közös hullámhossz, akivel lehet közös programokat csinálni, bármi is legyen az, együtt aludni, ha úgy hozza kedvünk, és akivel vonzódunk egymáshoz szexuálisan is. De szívesen kihagynám a megkötés-féltékenység-birtoklás vonalat mindkettőnk részéről. Aztán majd kialakul valami komolyabb, ha ki kell alakulnia.
Laza kapcsolatnak hívják ezt talán, ami nem egyenlő a nyitott kapcsolattal. :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.04. 20:06:04

@Magyar Amazon: Értem ... És ezt a szeretőt továbbra is megtartanád, vagy olyasvalakit keresel, aki helyettesítheti?
Gondolom, az ideális egy elvált pasi lenne, aki nem akar együtt élni senkivel, de hétvégén van szabadideje ...
A laza nem jelentene kizárólagosságot?
Szerintem próbálkozz nyugodtan tovább, veszteni semmit nem veszthetsz a neten, csak némi illúziót, de akár még pozitív meglepetések is érhetnek :-)

Vörös Szonja, a tetovált lány 2011.10.04. 20:13:33

@skarlát betű: már annyi, de annyi illúziót elvesztettem :)) persze, értem, amit mondasz.
A helyettesítés erős szó. Az az igazság, hogy a szeretőm kevés nekem, mivel nagyon korlátoltak a lehetőségeink, ráadásul kezd kissé érzelmi vonalra csúszni a dolog, amit nem tartunk jó ötletnek, és tudjuk, hogy egyszer abba kell hagyni.
Igen, valóban egy elvált pasi tűnik ideálisnak, gyermek nem akadály, mert valszeg nekem már nem lesz sajátom. Szerintem a hosszú téli estéken újra megpróbálom ezt a netes dolgot, most már vagyok annyira erős lelkileg, hogy humorral átvészeljem a nethülyéket :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.04. 20:18:47

@Magyar Amazon: Gondolom, hogy sok illúziót már nem veszíthetsz ...
A nethülyék ugyanazok a hülyék, akik a valóságban is itt élnek körülöttünk. :-) A szituáció szokatlan az elején, de bele lehet jönni, és némi szerencsével igazán érdekes embereket is ki lehet halászni. Persze nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Egyszerűen adj egy esélyt az egésznek ...
Közben még biztos visszatérek a témára, tán gyakorlati tanácsokkal :-)

Nikoca79 2011.10.05. 08:50:50

@skarlát betű: Én még mindig ott vagyok....!:P Kedvelem azt az "ingyenes" társkeresőt, soha másikon nem voltam. Nos, nagyon remélem, hogy benne vagyok a 10%-ba!:P Ha az ember komoly szándékokkal keres párt magának, akkor a rendszer által kidobottak száma valóban ennyi, függetlenül attól, hogy ki van töltve a reg. vagy nincs, és ne feledkezzünk el a kamu regekről sem.. Véleményem szerint komoly párkapcsolatot lehetetlen ott találni, ellenben baráti, szeretői kapcsolatot annál inkább. Persze hallottunk már olyanról, hogy a virtuális világban találtak egymásra nagy szerelmek, de ritka, mint a fehér holló. Ha az embernek van türelme, és hozzá megfelelő humorral rendelkezik, akkor jó kis "játszótér".:P Komplett szociológiai tanulmányt lehetne írni a netes "társkereséséről". :D

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.05. 16:47:21

@Nikoca79: De nem lehet független attól, hogy ki van-e töltve a reglap. Nős pasiknál pl legtöbbször minimálisan van csak kitöltve. Arról már nem is teszek említést, hogy természetesen képet nagyon kevesen tesznek fel (érthető módon), de még az adataikat is megtévesztően adják meg ...

Én ismerek olyat, aki társkeresőn találta meg a feleségét. A sors fintora, hogy az illető pár év múlva ugyanazon a társkeresőn keresett szeretőt is. Hát, ami egyszer már bevált ...

Gondolom, van vagy készül szociológiai tanulmány, bár nem hiszem, hogy Magyarországon ... Ki pénzelné?

Nikoca79 2011.10.05. 17:55:58

@skarlát betű: Komoly kapcsolat esetén én azt feltételezném, hogy az illető kitölti az adatlapját, mivel Neki is hasonlóak a szándékai. De valóban elég sok a kitöltetlen, ill. hamis adatokkal rendelkező reg.

Volt egy olyan kapcsolatom, ahol a pasi adatlapján az szerepelt, hogy nős.....közben meg elvált volt.....szeretőt kerestem.....Ő meg csak úgy volt a szeren, semmilyen kapcsolatot nem keresett, csupán naplózás céljából volt ott. Szeretősdinek indult, majd szerelem lett, aztán........csendben kiléptünk egymás életéből.

Legtöbbször a nők vannak felháborodva, hogy mennyire tolakodóak, bunkók tudnak lenni a pasik a virtuális világban (is). Nos, bevallom töredelmesen nekem volt/van férfi regem, mellyel szintén naplóztam és nem túl jók a tapasztalataim....sőt! Mindenféle információ, ismeretség nélkül elküldtek melegebb éghajlatra, lekezelőek voltak (sajnos?!), és még sorolhatnám! Ezek a NŐK, csupa nagybetűvel. (kissé általánosítva lett ez a rész, bocsánat!)

Nikoca79 2011.10.05. 17:57:40

@skarlát betű: Jah, itthon valószínűleg nem készül ilyen tanulmány......pénz!?.....mint mindig!

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.05. 22:59:27

@Nikoca79: Ez jó, hogy férfi reged is volt, én csak olyanról tudtam, aki brahiból nőnek adta ki magát :-) Én azt nem próbáltam, milyen férfiként a netes társkereső ...
Sorold csak, érdekes lenne egy vendégposztban a két nem szemszögéből leírni a tapasztalataidat :-)

Nikoca79 2011.10.06. 08:32:13

@skarlát betű: Nőként férfi reggel nem kerestem nőt! Feketén fehéren szerepelt az adatlapon: NEM KERESEK SENKIT! De a nőket ez sem érdekelte. Az első napokban durván támadtak - ez érthető volt, hiszen a naplózok között újnak számítottam és sokan olvastak - egy hét múlva már intim képeket, telefonszámokat kaptam, randira hívtak. :PPP

Lars.Lares 2011.10.06. 10:31:07

Csúcs vagy @Nikoca79: -)! Úgy lehet ránktaláltatni, ha nem keresünk!
Megadnád a társkereső paramétereit? :)

Nikoca79 2011.10.06. 12:36:11

@Lars.Lares: Ezt bóknak veszem....!:P Nos, több barátom is panaszkodott, hogy a nők (még 145 cm-es magassággal is) min. 180 cm magas pasikat keresnek, így az alacsonyabbak labdába sem rúghatnak. (véleményem szerint ez totál baromság)
Ennek tudatában a "tökéletes" férfi......40 éves, 190cm magas, 104kg, elvált, gyermektelen, dohányzó, középvezető, felsőfokú végzettséggel rendelkezett.:P

Remélem a felsorolt paraméterek kellő információhoz jutattak.....!?;)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.06. 13:01:54

@Nikoca79: De jó, akkor nekem marad az összes 180-os pasi :-P Én kifejezetten az alacsonyabbakat kedvelem :-)

Nagyon jópofa, hogy csak naplót írtál, mégis jöttek az ajánlatok. :-)

Nikoca79 2011.10.06. 14:30:46

@skarlát betű: Majd minden nő regén szerepel a belső érték jelentősége......közben meg a centiken megy a huzavona....!:PD Vicc......!

Igen csak naplót írtam, de ha hozzám szóltak természetesen Úriemberhez méltóan válaszoltam....!:PPP

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.07. 07:50:51

@E. Bonheur: Köszönjük, ez nagyon izgalmas! Noha az alap felvetés a magányosakat veszi számba, de gondolom, később a szeretőkeresés is képbe kerül. Vagy mégsem?

Azért az mekkora marhaság, hogy egyrészt a közvélekedés (és némely pszichológus) szerint a tudatos társkeresés elítélendő (csak tudnám, hogy MIÉRT?), ugyanakkor épp ma reggel hallottam, hogy egy szociálpszichológus szerint 25 éves korunk előtt meg KELLENE találnunk ÉLETÜNK PÁRJÁT, mert minden életszakasznak megvannak a maga feladatai. Szóval, találj magadnak záros határidőn belül egy tökéletes partnert, de anélkül, hogy tudatosan keresnél! Tényleg, ilyenkor kételkedem az emberek józan eszében. Meg máskor is.

barbieds (törölt) 2011.10.07. 09:00:52

@skarlát betű: Ha én azzal a fiúval élnék, akit mondjuk az egyetem uccsó évében az életem párjának gondoltam... vagyis, biztos, hogy nem élnénk együtt, már rég elváltunk volna. Persze nem tudom, ő hol tart azóta, de ma röhögnöm kell, ha arra a kapcsolatra gondolok.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.07. 09:23:17

@barbieds: Szerintem ez a demográfusok szemszögéből látszik hasznosnak, 25 éves korig zárjuk le a párkeresést, aztán termeljük a gyerekeket, és ne húzzák már a nők 30, 35, 40 éves korig, micsoda dolog ez, ha anyáink huszonévesen lezavarták? Az, hogy közben a világ baromira nem olyan, mint anyáink korában, ráadásul ők sem voltak valami boldogok, kit érdekel? Demográfiai szempontból le van szarva.

Én még mindig azzal élek, akivel az egyetemen ismerkedtem meg ... :-P

Ez az "életem párja" című kifejezés meg ... kiütéseim vannak tőle.

barbieds (törölt) 2011.10.07. 09:55:59

@skarlát betű: Én már simán a párom kifejezéstől is megborzongok, annyira proli szerintem. :D

M-elicious 2011.10.07. 10:07:26

@skarlát betű: én egyenesen betiltanám a 25 év alatt talált partnerrel való családalapítást, általában nem sül ki belőle túl sok jó. de ez persze csak az én extrém világnézetem.

a "párom" kifejezés meg sokszor azt takarja, hogy "nem akar elvenni, de ciki 10 év után is a barátomnak/élettársamnak nevezni". vagy azt, hogy "nagyon modern vagyok, nem hívom APUT az uramnak." én is hányok tőle.

Lars.Lares 2011.10.07. 10:18:11

Hogyan szoktatok az aktuálisra ráuta(á?)lni a barátnőitek előtt @barbieds: ,@skarlát betű: ,@M-elicious: ?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.07. 10:18:30

@M-elicious: Hiába, a magyar nyelv ilyen cseles ... Engem az urammal is ki lehet kergetni, meg az apuval is, lassan már nem marad semleges szó talonban :-P

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.07. 10:19:28

@Lars.Lares: Aktuálisra ... Most a férjre gondolsz? Férjnek nevezem. Vagy: Az embör :-P

barbieds (törölt) 2011.10.07. 10:20:46

@Lars.Lares: Mindhármunknak férje van, amennyire én követni bírom a dolgokat.

barbieds (törölt) 2011.10.07. 10:21:35

@skarlát betű: nálam meg az uram egész mást jelent :D

Lars.Lares 2011.10.07. 10:26:28

És a nemférj megnevezése női társaságban?

M-elicious 2011.10.07. 10:27:46

@skarlát betű: engem is megborítanak ezek a kifejezések, ezért is írtam a fenti opciókat:-)
@barbieds: LOL
@Lars.Lares: férj, ember

M-elicious 2011.10.07. 10:30:54

@Lars.Lares: lehet sokféle, hallottam/olvastam már:
2-est, Sz-t, "a másik"-at, "uram"-at:-)

és férfikörökben?

TBal 2011.10.07. 10:33:16

@skarlát betű: @M-elicious: @barbieds:
Meg lehet kövezni, de én szeretem a "párom" megnevezlést, szoktam is használni - esetleg a "barátnőm". Mi legyen, mégis? "Szerelmem", amolyan Veszprémi Lindásan? Vagy "Feleségem", Columbósan? Esetleg "A Zasszony"?

Én a "feleségem"-et azért nem szeretem, mert az csak egy papír, lehetek vele összeveszve, technikailag elválva. A "párom", a "barátnőm" viszont kifejez egy pozitív lelki kapcsot is, szerintem.
Az ember a barátnőjével nem él külön, mert akkor már azt szakításnak hívják...

Lars.Lares 2011.10.07. 10:37:02

(Becő)Név, vagy jelző @M-elicious: -)!

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.07. 10:48:12

@M-elicious: Én azt hallom, h "az asszony". Már, mikor pasik beszélnek a feleségükről. Ebben az a jó, hogy nem fejezi ki a birtoklást.

@TBal: És, ha épp össze vagy veszve a barátnőddel, akkor hogy hivatkozol rá?

Egyébként a nem férj státuszú ember az a "pasim", nem? Persze, egy bizonyos kor után lehet, hogy hülyén hangzik.

TBal 2011.10.07. 10:55:55

@skarlát betű: Ami a birtoklás hiányát jelenti, tényleg, bele sem gondoltam. De amúgy nekem "az asszony" nem annyira pozitív kicsenkésű, inkább semleges.

A kérdésedre nem tudok válaszolnimert egy alapszeretet mindig megvan, és úgy istenigazán még sose haragudtam rá, ha igen, akkor is az volt bennem, hogy most épp ideiglenesen olyan, amilyen, tudom, hogy normálisan meg lehet vele beszélni majd a dolgot. Esetleg priviben bővebben.

Ehhez megint dobnék egy Popper-gondolatot, asszem "Az Írás - az Ószövetség" című könyvéből. Azt boncolgatta, hogy amikor Jákob kiátkozta a fiait, akkor ezzel ők hogy tudtak együtt élni? Úgy, hogy az atyai áldás továbbra is érvényben volt, az az alap megmaradt, és azon belül volt csak a kiátkozás.
Valahogy a párkapcsolatot is így gondolom, ha épp egy kis nézeteltérés van, az alap szeretet akkor is ott kell, hogy legyen - legalábbis nálam mindenképp.

barbieds (törölt) 2011.10.07. 11:03:02

@TBal: Ez a "tudom, hogy normálisan meg lehet vele beszélni majd a dolgot" annyira kulcsmondat szerintem. Én már csak azokat az embereket tartom meg az életemben, akik ilyenek. Aki erre képes, az már elég komolyan ura a saját érzelmi impulzusainak, és számomra ez nagyon fontos.

TBal 2011.10.07. 12:04:22

@barbieds: örülök, hogy egy véleményen vagyunk :). Ha el is tarthat egy darabig, amíg meglesznek a feltételek ehhez a párbeszédhez, azért azt fontos tudni, hogy minde4nképp lesz ilyen alkalom.

Kelpie 2011.10.07. 12:28:15

@skarlát betű: Ugyan nem brahiból, hanem kipróbáltam, hogy női oldalról hogyan néz ki a regem. Volt kollégiumi ismerősöm írt szerelmesverset 3 órán belül :) Azóta sem árultam el neki, hogy űbergáz olyan verseket írni, szerintem. Bár ki tudja, meg kellene egyszer kérdezni, hogy van-e róla statisztikája :)))

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.07. 13:25:34

@Kelpie: Honnan derült ki az identitása? Az ilyen verselős borzalmakat szerintem messze ívben kerülni kell :-)

Kelpie 2011.10.07. 13:40:29

@skarlát betű: Konkrétan felismertem a fényképéről, ugyanaz volt a profilképe, mint az iwiw-en :)

A jó versek egyébként bejövősek, szerintem. De nem első leszólításra, és főleg nem az a fröcsögős borzalom, volt benne virág, méhecske, mittomén, és valami gyalázatos

na-na-na-na na-na-na-na na-na-na-na náááá-nááá //
na-na-na-na na-na-na-na na-na-na-na náááá-nááá

ritmusképlettel. Broáááfff!!! :) Mittomén

Én vagyok a / nagyon szépi / édibédi / bácsi
megbaszom a / pici pinád / sallalalla / láli

Ismeritek ezeket a rigmusokat, ugye?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.07. 16:22:49

@Kelpie: A jó versek persze, de a legkevesebb ember tud saját maga jó verset írni :-) Akkor merítsen a klasszikusoktól.
Nem ismerek ilyen rigmusokat :-)

normálnyomtáv 2011.10.09. 09:56:10

@skarlát betű: kicsit vissza az alaptéma felé, ha szabad. Volt időszakom, hogy én is próbáltam olyasmit, eléggé őszinte voltam, nem is volt sikerem. :-) Ja, kiegészítés: az őszinteség alatt ne azt értsd, hogy azt írtam, dugni akarok és kész. :-)

Ami viszont feltűnt, hogy nem hallottam olyanról, akik közös érdeklődésünknek megfelelő fórumon jöttek volna össze. Ez szentségtörés lenne? Jó, persze, én jellemzően olyanokat olvasgatok, ahol nem nők szoktak eszmét cserélni. Itt, a Hűtlenségben volt már rá példa? Végülis úgy látom, eléggé alapdologban egyetértünk itt általában.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.09. 10:00:53

@normálnyomtáv: Mire gondolsz pontosan, hogy volt-e rá példa? Szerintem ez a blog elég jó fórum, a szó tágabb értelmében :-) Semmi se szentségtörés, de a fórumozás mint műfaj engem sose vonzott. Te milyeneket olvasgatsz?

normálnyomtáv 2011.10.09. 20:43:49

@skarlát betű: Pontosan arra gondolok, volt-e példa arra, hogy a Hűtlenség ábécéjébe írók közül ketten összejöttek, szorosabb kapcsolatot alakítottak ki, egymásra találtak.

Közlekedéssel kapcsolatos fórumokat szoktam meglátogatni, nem egészen rendszeresen.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.10. 11:25:02

@normálnyomtáv: Erről nincs tudomásom, de nem kizárt, valószínűleg nem kötnék az orromra :-)

Akkor már értem, miért ez a neved :-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.10.12. 13:01:18

@barbieds:

Nem tartozik szorosan a blog tárgyához (vagy ha igen, akkor már nagy a gáz...), de nekem a "pocaklakó" szót használó punciktól szokott a vérnyomásom az egekbe szökni...

"Pocaklakó", akiből "manó" vagy "manócska" lesz... Ááááááááá..... Vízilóbőr-korbácsot ide!

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.12. 13:24:55

@tiboru: Volt gyerekvállalás és hűtlenség poszt vagy 3, úgyhogy de, ide tartozik ...

De hol hallasz te ilyeneket? :-P

Egyébként ezt én se csípem, főleg, ha valaki nagy nyilvánosság előtt beszél így, és nem csak családi körben.

barbieds (törölt) 2011.10.12. 14:17:45

@skarlát betű: A pocaklakó családi körben is modoros. Ja, meg a taláros testület is, bár az már tényleg nem tartozik ide. :D (Tisztára nyelvészbloggá alakulunk.)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.10.12. 14:25:31

@barbieds: Persze, hogy modoros, de családban sok hülyeség elnézhető. Mondjuk, ha már gügyögés, legyen egy kicsit eredeti. Személyre szabott :-)

koibito 2011.10.12. 14:27:38

pocaklakó sz'tem infantilis is... tiszta gáz így utalni a gyerekre... aki ezt használja, záros határidőn belül nőjön fel és hagyja abba a finomkodást... :P

M-elicious 2011.10.12. 16:45:49

@skarlát betű: nem fogtok meglepődni, ha én is midjárt elhányom magam ettől a kifejezéstől? nem bírokm azokat a jelzőket, amelyek 1. infantilisek, de 2. jópofának akarnak tűnni, de végül csak 3. közhelyesek és giccsesek maradnak. Szeretem még az "áldott állapotot", a "GYERMEKet" (vagy: a Gyermeket, de biztosan M-mel és sok áhítattal).

az ilyen kifejezések használata mögött szerintem az húzódik meg, hogy az adott szülő a "pockalakóhoz" fűződő kapcsolata szorosságát, belsőséges voltát kívánja jelezni a külvilág felé, és persze ennek révén azt is, hogy ő már a GYERMEK születése előtt is micsoda fasza szülő. a születés után aztán a játszótéren folytatódik az önigazolási kurzus, ahol öklendezni lehetne attól, hogy beszélnek az "utódaikról" egymásnak a kedves szülők.
süti beállítások módosítása