A hűtlenség ábécéje

Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Férfi és női szemmel egyaránt.

Ennyien vagytok

Térkép

Hűtlenség a Fácsén

Friss topikok

Innen érkeztek a blogra

Megunt testek

2013.05.27. 07:18 skarlát betű

Nemrég magánüzenetben keresett meg egy doctorwho nevű olvasó, és váltottunk pár levelet. Az őt érintő témával, a női partner iránti vágy megszűnésével foglalkoztunk már egy fikciós vendégposzt erejéig, de ez a történet mindenképpen figyelmet érdemel, nem csak azért, mert valóságos, hanem azért is, mert mellbevágóan őszinte, akkor is, ha ez nem vet jó fényt arra, aki elénk tárja. Talán nem is olyan ritka az a probléma, amit felvázol.

Nedovoljno-intime.jpg

Doctorwho levelei alapján készítettem egy összeállítást, az következik itt. Nem akarok állást foglalni, azt majd a kommentekben megteszem, ahogy reményeim szerint ti is.



Hét éve vagyunk együtt a párommal, nem házasodtunk össze, 4 éve együtt is élünk. Én mindig amolyan magányos farkas tipus voltam és vagyok is. Sajnos pár év alatt rá kellett jönnöm, hogy az együttélést nem nekem találták ki. Idegesít, hogy mindenről be kell számolni, hogy kérdezget mindenfélét, de ami a legrosszabb, hogy elkezdett "házisárkányosodni" parancsolgat. Mikor ennek a jelei először megjelentek, mondtam, hogy ez nálam nem fog menni.

Azonban vannak pozitívumok is, nagyon kedves nő és nagyon szeret. Mindent megtesz, csak sajnos részemről már elmúlt a lángolás, szeretem ugyan, de meguntam a testét. Egyáltalán nem vonz, ez kb másfél éve kezdődött, akkor még lehetett kicsit javítani a dolgon különböző fehérneműkkel, apró változtatásokkal, stb... de hónapok óta már az sem segít. Azt hittem, hogy velem van a baj, ez vezetett rá, hogy először félrelépjek. Azon az estén minden fantasztikusan ment egymás után 2x-3x is elég hosszan, így biztos, hogy nálam minden rendben (már ami a fizikai részét illeti). Gondoltam, ez a kis kerülő segít, hogy otthon is jobb legyen, de ugyanúgy semmi.

Pedig ő próbálkozik, még edzeni is elkezdett és már egész jó alakja van, de egyáltalán nem kívánom. És sajnos érzéke se nagyon van az erotikához.

Szívesebben laknék egyedül és csak időnként vinnék fel valakit, de több okból nem szeretném elhagyni a barátnőmet. Egyrészt sok mindent köszönhetek neki, mindig segített mindenben, másrészt - és ez a legnagyobb akadály -, ő egyedül nem tudna megélni. Nem az a típus, aki lakótárs mellett meglenne, viszont nem keres annyit, hogy egyedül el tudja magát tartani. Ha elhagynám, akkor mehetne vissza vidékre (nincsenek a városban barátai sem, csak otthon), ott pedig gyakorlatilag semmi lehetőség nincs. Úgymond vége lenne.

A napokban azon gondolkodtam, hogy szerintem ő is tudja, hogy mennyire függ tőlem és talán, ha elmondanám, hogy szeretőim vannak, még esetleg azt is elfogadná, csak el ne hagyjam. Ha ez megtörténne, azt hiszem, csak rosszabb lenne, mert mikor nem megyek haza, neki fájna, hogy mással vagyok, engem meg a lelkiismeret furdalna.

Ő még fiatal, csak huszonéves, és ha egy kicsivel erősebb lenne lelkileg, akkor a döntés egyértelmű lenne, így viszont nem merem megkockáztatni, hogy esetleg ártson magának...

Talán ott hibáztam, hogy ez volt az első komolyabb kapcsolatom és tudni akartam, milyen együtt élni valakivel. Az első pár évben nem derült ki, hogy baj lenne, mert többször költöztünk, munkahelyet váltottunk, szóval volt elég változatosság az életünkben... De most, hogy egy ideje nyugi van, megjelentek a gondok, én pedig rájöttem, hogy nem nekem való az együttélés, zavar, hogy valaki mindig itt van. Plusz nem is kívánom testileg.

Persze változtam én is, akkor még nem volt nőideálom, most már van. Jobban szeretem a nőies nőket (magassarkú, harisnya, hosszú haj), ő viszont az életben nem vesz fel magassarkút, és nem öltözik nőiesen. Erről többször is beszéltem vele, nagyon nagyon tapintatosan,  de mikor megéreztem, hogy magára veszi, gyorsan kihátráltam és viccesre vettem a dolgot, mert tudtam, ha erőltetem, akkor elsírja magát...

Az elmúlt pár hétben rájöttem, hogy nekem nem érzelmileg/lelkileg van szükségem szeretőre, csak a testiség miatt. Azt is érzem, hogy a mostani szeretőmet kezdem lassan megunni, szóval másfelé is nézelődök, ami azt jelenti, hogy valószínűleg váltogatni fogom őket időnként. Azt hiszem, sajnos nagyon hamar megunom a másik testét.

Még egy kis adalék infó: soha sem hittem, hogy én ez a fajta szemét típus vagyok. Fiatal korom óta az igazit kerestem, családot akartam... De most, hogy elmúltam 30, pont ellentétesen gondolom: nekem nem kell állandó partner. Valahogy az elmúlt 4 év együttélés során teljesen megváltozott a gondolkodásom. Egyetlen dolog maradt meg, miszerint magányos farkas vagyok és mivel régen is az voltam, gyanítom, ez nem fog változni.

386 komment

Címkék: kényszerhelyzet megunt test eltűnő libidó

A bejegyzés trackback címe:

https://hutlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr885312653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2013.05.27. 11:23:05

Szerintem rosszabbat teszel vele, ha abban a hitben él, hogy neked is jó így, mintha őszintén megmondod neki, hogy mi a helyzet. Még akkor is, ha elsírja magát. Egy huszonéves nőnek már illendő lenne kicsit felnőni, nem? Olyat nem lehet, hogy valaki mindig pátyolgassa akkor is, ha annak a valakinek ez egyáltalán nem esik jól.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.27. 11:33:22

@azentitkaim: Nehéz ügy, mert tényleg nem jó ez így, ugyanakkor voltam hasonló helyzetben, és én is azt gondoltam, hogy nem tehetem meg az emberrel, hogy kihúzom a lába alól a talajt, vagyis visszaküldöm valahová, ahol nincs szinte semmi esélye.
Most, utólag azt mondom, hülye voltam, mert nem vehet az ember a nyakába egy másik felnőttet sajnálatból. Bedőltem a gyengeségéből fakadó érzelmi zsarolásnak, és hagytam, hogy elcsessze az életemet a kötelességtudat.

Ugyanakkor itt egy huszonéves lányról lévén szó a másik gond az, hogy a csaj sose fogja így felfedezni a saját nőiségét. Esélye sincs rá, hogy kibontakoztassa, hogy olyasvalakivel kerüljön össze, aki kívánja őt mindenestül. Persze nem tudom, mennyire fontos neki a szex, de ha most nem az, még azzá válhat. Milyen jövő az egy ember számára, hogy többé ne szeretkezhessen, ha nem teljesen aszexuális?

A testmegunásról hallottam már, van, akinek időben behatárolt, h mennyi ideig bír kívánni valakit, ha az az idő letelt, akkor az isten se fog rajta segíteni. És olyanról is hallottam, aki ezek után is együtt maradt a nejével, szexmentesen, és elvárja, hogy a nő is szexmentes legyen. Na, ez már magas. Ha én nem tudok neki semmit megadni, akkor legalább hagyjam, hogy másutt keresse.

ghost recon 2013.05.27. 11:57:53

Beleavatkozunk valaki életébe, és aztán nyígunk, amikor kiderül, hogy ez felelősséggel is jár?

mangalor 2013.05.27. 12:26:50

Szerintem abból nem lehet semmi jó, ha együtt maradnak. Nagyon fiatalok még ahhoz, hogy egy ilyen kapcsolatban éljenek még mondjuk évekig. Ha jól értem, se gyerek, se közös érdekeltség a közösen bérelt (vagy fizetett) lakáson kívül, tehát ha most szakítanak, még mindkettejüknek van esélye egy olyan élet kialakítására, amiben boldogok. Persze baromi nehéz a szakítás, én most közelről néztem végig, kb dettó az volt, amit a levélben olvastam, még az is, hogy igazából ő magányos farkas, nem akar családot stb. Azóta megvolt a szakítás, és mindkét fél sokkal minőségibb, boldogabb, szabadabb életet él... és persze jön a bébi a férfi őszinte örömére. És ott is ugyanígy a férfi megcsalta a nőt, bár ott nem a test megunása miatt, hanem mert nem volt már szex (2 fiatal!).
Érdekes ez a test megunása dolog. Nálam is megtörtént, de alapvetően sztem az érzelmek kihűlése miatt, másodsorban mert a másik fél elhízott. Aztán hiába fogyott vissza, nem kívántam meg újra.
Igazából sztem ez előbb-utóbb minden (vagy legalábbis sok) hosszabb kapcsolatban bekövetkezik; a romantikus, szenvedélyes korszak elmúlik, és ha nicns olyan lelki kötelék, akkor a szex sem lesz más, mint rutindugás.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.27. 13:30:10

@mangalor: Nekem ebben leginkább az a furcsa, hogy a test és a lélek ennyire szétválik, hogy még szereti, de már nem kívánja annyira se, hogy rutindugás legyen. Nem vitatom, hogy van ilyen, csak nem nagyon tudom elképzelni... Ha az érzelmek kihűlnek, akkor a testi vonzalom automatikusan megszűnik bennem, főleg egy együttélésben, ha volt idő ráunni a dologra. Más, ha az érzelmek úgy tűnnek el, hogy a szexet nem élvezhette ki az ember, akkor az a vágy sztem megmaradhat hosszú távon is.

Rengeteg kapcsolat lehet ilyen, hogy már testileg nagyon kevesek egymásnak, de ha nem válik a dolog teljesen működésképtelenné, akkor sokáig húzzák. Aztán van, aki elengedi, akár az egész erotikát is örökre, vagy hosszú évekre, meggyőzi magát róla, hogy nem olyan fontos. És van, akinek túl fontos ahhoz, h lemondjon róla: az meg talál külső partnert vagy szenvedni fog a hiánytól.

azentitkaim · http://azentitkaim.blog.hu 2013.05.27. 13:36:11

@skarlát betű: szerintem most sem fogunk vitatkozni :) egyetértek veled szinte mindenben

mangalor 2013.05.27. 13:48:04

@skarlát betű: sok múlik azon, hogy ki mit ért az alatt, hogy "még szeretem". Én is szeretem a férjemet egy csomó ok miatt, de ez max egy működőképes együttéléshez elég, nagy szeretkezésekhez, lángoló rákívánásokhoz semmiképp. Rengeteget dolgoztam rajta, hogy ettől még le tudjak feküdni vele,hogy külön tudjam választani az érzelmeket a testiségtől... bennem is megvolt ez az összeolvadás (csak addig ment a szex "rendesen", amíg romantikusan szerettem... erre nem találok jobb szót most), és azt hiszem, ha találkoznék valakivel, szintén kellene egy érzelmi lökés a szex-hez, de jelenleg ez van, ha nem akarok "parlagon" maradni:/
A fent megnyilatkozó férfi nem szereti a partnerét, maximum sajnálja, felelősséget érez iránta, nem akarja megbántani stb,és ezt összességében szeretetnek hívja, pedig köze nincs hozzá. és valljuk be, iszonyú nehéz szakítani 7 év után. Testvéries érzéseket képzelek, ami mellett egyértelmű, hogy szexuálisan nem kívánja, hiszen az ember a testvérét (optimális esetben) nem kívánja.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.27. 13:56:14

@mangalor: Hú, ez nagyon kemény: rengeteget dolgoztál rajta, h le tudjál feküdni vele... Csak, mert én is próbálkoztam ezzel, de utólag elhibázottnak tartom. Jó, biztos úgy éreztem akkor, hogy ennyit meg kell tennem, de életem legszarabb percei, órái voltak. És minél inkább próbálkoztam, annál jobban irtóztam az egésztől.
Ennél még az absztinencia is jobb, de persze nem akarok absztinens lenni. Ha csak 2 dolog között választhatnék, a kényszerx a férjjel vagy a szexmentesség között, akkor az utóbbit preferálnám.

Nem tudom, doctorwho szereti-e a lányt, vagy csak sajnálja, hálás neki, felelősséget érez. Lehet, hogy nem is szeretett soha nőt, még ez is benne van a pakliban, amit ír, és ahogy írja, az nekem inkább azt sugallja, hogy a szerelem nem legyintette meg. De ettől még emberként szeretheti, az is szeretet, csak teljesen más jellegű. Igen, a testvéri szeretethez hasonló valami sokszor kialakul házasságokban, és ezek még a jobban sikerült kapcsolatok...

@azentitkaim: Pedig olyan jó dolog vitatkozni :)

mangalor 2013.05.27. 14:06:53

@skarlát betű: az elején kemény is volt nagyon, mindig sírtam utána. Iszonyú megalázónak éreztem, de aztán beszéltünk róla, és elmondtam, ne várjon érzelmeket, semmit, vegye úgy, hogy részemről ez tényleg csak szex. Amikor ezt részben elfogadta, akkor kezdett jobb lenni. Egyébként tudathasadásos állapot ez szinte, de nincs más opció. Nem tudom, más hogyan talál szeretőre (én azt látom, h 30-as szinglik sem találnak párt maguknak), nekem iszonyú korlátozottak a lehetőségeim, és ha mégis számításba kerül 1 jelölt, az meg az erkölcs lovagja (jézusom, férjnél vagy? gyerekeid vannak?? dehát, izé..., ja akkor igazából nem is gondoltam komolyan).

mangalor 2013.05.27. 14:15:16

Ja, igen, még a témához:) szóval nekem is az jött le, h Doctorwho nem volt eszement szerelmes, és most már főleg nem az. Viszont, ha testvéries érzelmeket táplál, azt azért túl lehet élni. Bármilyen kellemetlen is ez, egy őszinte beszélgetés nem ártana (mondjuk a szeretőket kihagynám). Fájni fog a lánynak, főleg, ha nem vett észre semmit, ami simán elképzelhető, ha annyi elég neki, hogy van hol aludni és néha szex is van. A lényeg, h meg kell érteniük, nagyon fiatalok még ehhez a fajta együttéléshez... főleg, ha lány esetleg másfajta reményeket is elkezd majd dédelgetni (esküvőgyerekkutyacicakertesház), akkor igenis kell, hogy ezek a remények ne a levélíró felé bontakozzanak ki.

ghost recon 2013.05.27. 14:18:00

@skarlát betű:

Pedig azt nagyonis el tudom képzelni, hogy az, hogy 10-15 év házasság után már nem leng a csillár minden áldott este, és nem kopog át a szomszéd, tulajdonképpen természetesnek tekinthető. Az ember nem lesz fiatalabb, az asszony sem lesz mindig kívánatos, és a mindennapi élet apróbb-nagyobb töretései sem abba az irányba hatnak, hogy az ember végighancúrozza az életét.
A mély, összetartó, emlékekkel gazdag, életre-halálra kiálló szeretet több megbecsülést érdemel.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.27. 14:23:41

@mangalor: De van ebben a csak szexben bármi jó neked? Bármi!
Mert nekem abban semmi se volt, még csak szexnek se nevezném. Olvastam már ilyet pasitól, a feleségén látszik, hogy csak túl akar lenni rajta, csak magába húzza, hogy legyen már meg a dugás, aztán kész, nincs gyengédség, nincs simogatás.

Hogy teszünk szert szeretőre? Leginkább interneten, manapság. Persze ehhez nem árt, ha az embernek van mozgási szabadsága.
Ne a 30-as szinglikből indulj ki, tőlük sokkal jobban tartanak a pasik, mint a férjes asszonyoktól, akik nem akarnak családot alapítani velük. A grállovagokat meg el lehet felejteni, tudom, én is megjártam...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.27. 14:27:44

@ghost recon: De, az asszony kívánatos lesz, csak másnak. A megfelelő asszony sokáig kívánatos marad. Nálunk se az volt a baj, hogy én ne lettem volna kívánatos.
De a levélírónak már egy huszonéves, csinos lány se az, nem arról szól ez a dolog, hogy már belefáradtak az életbe.

A szeretet és a vágy nem érdem alapján működik. Lehet valakit sajnálni, pátyolgatni, lehet szexelni vele szánalomból, kötelességből, megszokásból, illendőségből, csak ez annyit is ér. Ha valaki így szeretné leélni az életét, oké... De hogy még boldog is legyen tőle, azért azt ne várjuk.

mangalor 2013.05.27. 14:38:17

@skarlát betű: hogyne lenne, különben nem csinálnám. :) a mi kapcsolatunkban a legelejétől én voltam a kezdeményező, az erősebb fél (bizonyos tekintetben), és az elmúlt évek sok mindenre megtanítottak. ez volt az egyik. a csak szex. igaz, nincs benne gyengédség, csak a saját élvezetem hajszolása (illetve élvezem, hogy ő viszont teljesen odavan értem), de különben meg nem maradna semmi, csak a jobb kezem. nem tudom, egyéjszakás kalandoknál hogy megy, gyanítom, ott sem a gyengédségé a hangsúly, és még talán az ügyetlenség is betalál, mint rizikófaktor.
számomra felszabadító érzésvolt megélni, hogy így is tudok szexelni. Nálam addig volt ez a "legyünkmártúlrajta", amikor rájöttem, hogy már nem szeretem, na az tényleg nem nevezhető semminek. Tudom, borzasztó kegyetlennek, szánalmasnak hangzom néhol, de ez amolyan védekezés. Én így tudom egyelőre túlélni ezt a satu helyzetet.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.27. 15:16:26

@mangalor: Hát, nem az egyéjszakással lehet ezen javítani... Bár egy nagyon erős kívánás és vad szex első alkalommal is totál felszabadító lehet, nem a gyengédség miatt. A szokatlanság miatt, amit egy ismert partner per definitionem nem tud nyújtani.
Fura, hogy megy ez neked, de hát nem vagyunk egyformák a megoldásainkban sem. Én képtelen voltam élvezni, nem hogy hajszolni az élvezetet, egyszerűen egyre rosszabbul lettem. De persze ehhez az is hozzájárult, h végre megéreztem, milyen az, ha tényleg jó. Azt követően már az ember nem akarja magát a rosszra vagy a felemásra kényszeríteni.

ghost recon 2013.05.27. 15:43:27

@skarlát betű:

Pedig érdemes lenne megtanulni boldognak lenni, ugyanis az emberek túlnyomó többségének rohadtul nem jut még ennyi sem. Nagyon sokan vannak, akiknek nem jut senki, akivel két gondolatot cserélhetnének este, ha a gyerekek már elcsendesedtek, aki behozná a lázmérőt, amikor rázza őket a hideg, és teát főzne. Nem jut senki, aki a tenyerét kínálná párnaként elalvás előtt, amikor éppen megölnének a napi gondok. Sokaknak nincs senkijük, aki egy szelet vajaskenyeret kenne nekik, vagy ajtót nyitna, ha hazamennek.
Ehhez képest elég szánalmasnak tűnik valóban a rettenetesnagy szerelemnek, a lángolásnak, meg a kémiának a mindenáron való hajszolása.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.27. 15:49:57

@ghost recon: Hidd el, hogy egy teljesen elromlott házasságban ilyen sincs, csak az van, hogy ott vagy valakivel, akivel nem akarsz. Nincs semmiféle teafőzés, meg egyebek, érintés főleg semmi, igény sincs rá.
Inkább vagyok egyedül és oldom meg a dolgaimat magam, ha meg nagyon kell, vannak barátaim, akikre számíthatok. Nekem nem éri meg, hogy megjátsszam magam azért, hogy vajaskenyeret kenjen nekem valaki. Inkább az a szánalmas, hogy valaki ilyesmikért képes egész életében olyasvalaki mellett élni, akitől már nem esik jól neki az se, ha hozzáér.
Amúgy nem kell hajszolni a szerelmet, lehet valakinek mindenféle házi boldogságban része otthon és szenvedélyben odakint. Teljesen jól tud működni.

ghost recon 2013.05.27. 15:54:43

@skarlát betű:

Az a baj, hogy teljesen külön kategóriákban gondolkozunk. Én sosem éltem együtt senki olyannal, akinek az érintése sem esett jól, miért is tettem volna ilyet?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.27. 15:56:37

@ghost recon: Például mert ezer éve még jólesett, csak az ember közben változik. Teljesen és visszafordíthatatlanul. Ebben az esetben én ember, meg még a jelek szerint más emberek, férfiak és nők is.
Bizonyos emberek ugyanolyanok maradnak, mások meg teljesen megváltoznak. Ilyen egyszerű.

Cica7 2013.05.27. 16:00:55

@mangalor:

Történt valami ami miatt már nem szereted a férjed?
Tett valamit, ami miatt nehéz volt vele együtt lenned?
( fájdalmas önvallomás amit olvasok tőled....:((

ghost recon 2013.05.27. 16:03:59

@skarlát betű:

Persze, persze, nyilván én is változom. Mostanában például kopaszodom, és a derekam körmérete sem olyan, mint tíz évvel ezelőtt. A párom meg erősen őszül, pedig jóval fiatalabb nálam.
De hát valamikor megigértem neki, hogy majd úgy romlik a szemem, ahogy ő csúnyul.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.27. 16:09:49

@ghost recon: Nem a fizikai változásokra gondolok, azok viszonylag hidegen hagynak. F pl semmit nem hízott 20 éve. :P És nem is kopaszodik. Nem ettől függ az egész.

ghost recon 2013.05.27. 16:11:00

@skarlát betű:
Ugye nem azt akarod mondani, hogy nem érted, amit írok?:)

William_Harford · http://erotikusmemoar.blog.hu/ 2013.05.27. 16:12:02

@skarlát betű: Amennyit a Te esetedről tudni lehet, nálatok a másik valóban életképtelen lenne. Itt azért nem erről van szó: könnyen lehet, hogy a levélíró alábecsüli a partnerét, mire lenne képes, ha rákényszerül. Lehet, nagyot fog csodálkozni 2-3 év múlva, ha meglépi az egyetlen jó lépést, hogy mit hozott ki a lányból a mély víz...
Bele tudom én élni magam a helyzetébe - felelősség a rókáért, akit megszelídített - de szerintem bármilyen fájdalmas mindkettőjüknek a szakítás, az gyógyuló seb lesz. Viszont egy hosszú életet hazugságban tölteni, ennél rosszabbat el sem tudok képzelni. A lány számára is ez a legrosszabb lehetőség.
Ez az az a fajta különbözőség, amin egyszerűen nem lehet segíteni, nincs az a szakember.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.27. 16:14:38

@ghost recon: Én értem, amit te írsz, te nem érted, milyen az, amin mi megyünk keresztül.
Biztos nagyon abszurdnak tűnik a szemszögedből, hogy az ember végletesen kiszeressen egy elfogadható férjből, mert csak. De ez bizony megtörténik. Ha veled nem történik meg, hogy totálisan elfordulsz lelkileg a feleségedtől, örülj neki. De nem működünk egyformán.

orsiw 2013.05.27. 16:35:28

Szerintem levélírónak piszok kényelmetlen szakítania és ehelyett sajnáltatja magát, meg magyarázza, hogy mennyire jó ember, aki felkarolt valakit, mert nélküle megállna az élet.
A parancsolgatós házisárkányoktól persze, hogy impotens lesz a férfiember, mit kell ezen ennyit szöszölni? Fogadni mernék, hogy házisárkány is keresgél és lelkizés nélkül, rögtön pattan, amint talált egy másik kéglit egy másik férfivel.

orsiw 2013.05.27. 16:40:21

@skarlát betű: változás van, de ha szem előtt van tartva a hosszútávú együttműködés és az ezzel együtt járó "vajaskenyérkenegetés", akkor nem valószínű az elhidegülés. Vagy legalábbis ritkább.

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2013.05.27. 17:09:26

Szerintem egészen pontosan ez az, amivel nem lehet semmit kezdeni. Szerintem túl fiatalok ahhoz, hogy ilyen alapokon együtt maradjanak, főleg büntetés lenne ez annak a fiatal lánynak, akit így megfoszt attól az élménytől, hogy valaki mellett igazán nőként élhessen meg egy kapcsolatot. Én ezt a "sajnálom" dolgot nem igazán érzem hitelesnek, sokkal inkább a döntésképtelenség igazolásának egy ilyen fiatal lány esetében, akit ha más nem, a kényszer majd rávihet, hogy megálljon a lábán. Megjegyzem: szerintem szakítani nem feltétlenül jelent egyet a másik kezének teljes elengedésével. Lehet ezt emberségesen megoldani, különösen akkor, ha a szakító fél testvéri/baráti érzéseket azért táplál a másik iránt. Adhat más minőséget ad a kapcsolatnak, ha a párját ezzel hozzásegíti a leváláshoz. De a "megöli magát" és "sajnálom" mentén nem szabad együtt maradni. A csajnak is megalázó.

mangalor 2013.05.27. 18:09:01

@skarlát betű: azt hiszem, más a házasságaink alapja (ezt régebben, mintha már beszéltük volna, de az is lehet, h csak én konstatáltam), talán nekem azért megy ez a leválasztás. Egyébként igazad van abban, h ez így nem a legjobb (sőt!)... ez egy nagyon finoman fogalmazott köztes megoldás... addig amíg nem lesz jobb (másik férfi az életemben). Valószínűleg akkor már én is képtelen leszek rá. Ami csak azért rossz, mert akkor nem fog működni az együtt, egymás mellett élés sem.

mangalor 2013.05.27. 18:16:45

@Cica7: semmi konkrét, csak a szokásos, a munka és a rövid szummázás: magamra hagyott. már nem szívesen beszélek róla, mert a végén mindig azt kapom, hogy nekem kellene megértőbbnek lennem, el kellett volna és el kell viselnem és túllépni, hiszen ez egy feleség dolga. nem volt megcsalás, csalódás van (már az sincs), és persze egy lassú elhidegülés, ami részemről tavaly ősszel tetőzött. sok beszélgetés, átbeszélés, sírás, most pszichológus, hogy újra felépítsem és egyáltalán értékes embernek érezzem magam. és igen, teljesen kifordultam magamból, nem ilyen voltam, amilyennek most láttatnak a szavaim. és igazából elszomorít, h ez a keserűség így átüt.

Chapell 2013.05.27. 20:52:28

Egy az egyben ugyanaz, mint ami velem volt. A 7 év, a vágy szűnik, az együttélés, a szeretők... Nálunk azzal lett vége, hogy valami kattant a lányban és lelépett az egyik haverommal :D

Tylia cordata 2013.05.27. 21:02:51

@William_Harford: nagyon átgondolt amit leirtál és olyan szép is egyben...

devadel 2013.05.27. 21:07:58

ez nem szeretet, nem is sajnálat, hanem az önimádat minősített esete. hogy mi lenne szegénnyel nélküled.... na persze. tudod mi lenne? valószínűleg kivirágozna, találna magának egy rátermett valódi férfit, és boldogan élne, amíg meg nem halna. te meg még ahhoz is gyáva vagy, hogy mérlegeld ezt a lehetőséget, ahhoz is gyáva vagy, hogy önálló életet kezdj, inkább áltatod itt magad, ás áltatod szegény csajodat.
jól mondta a blog-gazda, tényleg nem szimpi a pofa, de nem az őszinteségéért, hanem mert magához sem mer őszinte lenni. sunyi gyáva alak, na.

Fejesrob 2013.05.27. 21:09:47

Ez bizony benne van a zsákban. Azzal együtt a poszter rendes gyerek, mert nem akarja egzisztenciálisan tönkretenni a nőt.

Pedig neki is jobban tennél, ha visszaküldenéd a mamához. Fiatal, gyerek nincs, jobb hamarabb mint későn.

Tylia cordata 2013.05.27. 21:12:13

@HoldViola: amit irsz, azzal egésziteném ki, hogy ez a lány kiváltotta a fiatal férfiből az oltalmazó reflexet. Ez nem igaziból szerelem, inkább oltalamazó szeretet, amit a férfi érez iránta és a lány (alig észrevehetően ugyan) de kiválóan tudja őt irányitani saját céljai érdekében.

Mások is utaltak arra, hogy a lánynak mielőbb talpra kell állnia és minél tovább védelmezik őt annál kisebb az esélye arra, hogy önálló felnőtté fejlődjön.

A tapasztalatlan fiatalembernek pedig nem az együttéléstől kell félnie, hanem arra kell odafigyelnie, hogy legközelebb nehogy ugyanilyen tipusú lánnyal kezdjen kapcsolatot.

Nem magányos farkas ő, ahogy hiszi magáról, hanem kevés a tapasztalata, talán kissé félénk is. A lánnyal hosszú távon nem passzolnak össze és egymásra sincsenek pozitiv hatással.

Az sem baj, ha a srác sokáig válogat, az sem, ha egy darabig egyedül marad. Az a lényeg, hogy egy rosszul sikerült első tapasztalat ne vegye el egy életre a kedvét attól, hogy később szerelmes legyen és legyen saját családja.

Igen tisztán látja magán azokat a negativ hatásokat, amiket ez a kapcsolat gyakorol rá.
A lány viszont nem látja, vagy inkább nem akarja belátni és csendesen teszi ugyan, de él az érzelmi zsarolás eszközeivel..

Fejesrob 2013.05.27. 21:22:54

@Tylia cordata: Ja, nagyon profi összefoglalás.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.27. 21:35:08

@mangalor: Minden házasság más, más a mögötte rejtőző történet, az érzések kavargása, az elhidegülés okai... Ha úgy tetszik, én azt éreztem cserbenhagyásnak, hogy megrekedt egy bizonyos, nagyon önállótlan állapotban, amiből bombával kellett kirobbantani, csak mire részben kirobbant, addigra már rég belefáradtam.
Valóban nem megy, ha van már valaki más, akivel fényévekkel jobb. De ez a te állapotod nagyon szomorú, mindkettőtöknek...
És a pszciho mit mond rá, hogy erőlködj és próbáld szeretni? Kíváncsi lennék, hogy milyen tanácsokat ad.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.27. 21:39:10

@Chapell: Akkor megkönnyítette a helyzetedet. Nem neked kellett döntened.

@Tylia cordata: Én se vagyok biztos a magányos farkas történetben, meg is írtam neki, hogy olyan fiatalon került a kapcsolatba, hogy előtte sztem nem alakulhatott ki ez a személyiség. Az, hogy valaki szeret egyedül lenni, egyedül dönteni dolgokban még nem biztos, hogy azt jelenti, hogy nem is tud kötődni senkihez. Én is nagyon szívesen vagyok egyedül, kell a privát szféra, de ha egy partner nem telepszik rám, akkor nagyszerűen bírom a társaságot is.

fermion 2013.05.27. 21:44:22

Szánalmasan primitív a posztoló,mert igénytelen életet él és egyedül a szexben talál örömöt,na persze ha mindig sablonosan csinálják megunja.30 fölött egy férfinek a farkán kívül fontosabb céljai is kell ,hogy legyenek.Egy férfi nem attól férfi ,hogy milyen mennyiségben dugja a nőket!
Sajnálom a párját akkor is ha házisárkányosodik!Dobja ki ezt a hulladék pasit és keressen egy olyat akinek van életcélja és küzdő típus!A posztoló meg növesszen még 2-3 farkat ,hogy minél több ribancot letudhasson.....ebben az országban ribancból mindig van utánpótlás!:D

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.27. 21:49:20

@fermion: Ja, meg másokat sértegető trollokból is. :P
Kérdés, melyikre van nagyobb igény :)

Azért jelezném, h itt trollokra nincs.

kandallokalman 2013.05.27. 21:51:17

Posztoló, ne féltsd a csajt. Egyetlen nőt se félts. Igaza van azoknak, akik szerint az első, nálad jobb és izgalmasabb csávóval meglépne. Az viszont annak ellenére is óriási gyomros lesz, hogy nem is igazán érzel már iránta semmit.

Jobb, ha te szakítasz. És próbáld meg nem sajnálni.

Méter Kéker 2013.05.27. 21:55:21

Miért ne lehetne valaki valóban magányos farkas? Magam is így vagyok ezzel, hogy (egy-egy átmeneti időn túl) tartósan még senki nem tudott komfortosabbat mutatni annál, mint hogy egyedül éljek. Nem magányosan, leginkább szeretőkkel körülvéve, akik azonban hazamennek, ahova akarnak, vagy én jövök tőlük haza, hogy egyedül lehessek és azt tehessek, amihez kedvem van. Gyermekem is van, teljesnek érzem az életemet, de ehhez nem kell egy folyamatos asszisztencia, a hideg kiráz a gondolattól is.

Ranschburg Jenő szavait nagyon találónak érzem: "Mi minden magányos embert szorongónak tartunk, azt hisszük, hogy ő tulajdonképpen más szeretne lenni, és elkezdjük rugdosni a közösség felé. Pedig nem biztos, hogy így van."

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.27. 21:55:53

Pajtás, ne csüggedj! Ha unod a másik testét, játszadozz a sajátoddal. A trollokkal meg törődj, gyökér az mind.

fermion 2013.05.27. 21:56:00

@skarlát betű: ???????
segítettem felismerni a helyzetüket és megoldottam helyettük a problémájukat.te a posztoló anyja vagy ,hogy beszólsz?:P

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.27. 22:09:57

@fermion: Nem, én vagyok itt a háziasszony, aki mindenkinek beszólhat :P

fermion 2013.05.27. 22:20:25

@skarlát betű: Pedig éppen azt teszed!Az én normáim szerint nem férfi a posztoló !SAJNÁLOM a lányt aki ennyi időt rápazarolt.Mi ebben a trollkodás?Az hogy a normáink különbözőek az sajnálatos de leginkább az ,hogy a posztoló tipikusan egy átlagos pasi aki nem tudja mi egy férfi igazi dolga az életben.Lehet nem volt apja akitől megtanulhatta volna?Sajnos lehet, bár egy értelmi szint felett magától is rájön az ember mivel felvetődik a nagy kérdés: mi az élet valódi célja!

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.27. 22:29:43

@fermion: A véleményed megírhatod, de ne sértegess senkit, ez az egy kérésem.

fermion 2013.05.27. 22:31:55

@skarlát betű: akkor csak te vagy itt a mami ha ilyet kérsz bárkitől is!:P

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.27. 23:25:49

@fermion:

"a posztoló tipikusan egy átlagos pasi aki nem tudja mi egy férfi igazi dolga az életben"

Ne izgass tovább, áruld el: mi egy férfi igazi dolga az életben?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.27. 23:34:30

@Méter Kéker: Sztem sincs azzal gond, ha valaki nem akar klasszikus pár kapcsolatot, inkább csak az a baj, ha benne ragad egy látszatra ilyenben, mikor egyiküknek se igazán jó.
És persze változhat a hozzáállásunk is, lehet, hogy valaki párkapcsolatban képzelte el, de már rájött, hogy nem neki való, meg fordítva is.

Intizar 2013.05.28. 01:19:58

Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi nőt minél hamarabb el kell hagyni. A férfi rendkívül éretlen fajtának tűnik, talán idővel még javulhat, de annyi bizonyos, hogy ezt a nőt egyáltalán nem szereti, legföljebb kedveli és némiképpen felelősséget érez miatta. Éppen ez a felelősség, ami azt mondja, hogy nem szabad tovább áltatni a szerencsétlen kis hülyét. Szabaduljon meg tőle, aztán kúrjon szanaszét, majd úgy hatvan évesen hatódjon meg könnyekig azon, hogy a pillanatnyi (ám ezúttal már nőül is vett) kishölgy még gyerekkel is megajándékozza.
Rajta, uram, szabadítsa meg ezt a jelenlegi szerencsétlen nőszemélyt egy olyan férfi terhétől, aki nem hajlandó valóságos férfi szerepet eljátszani mellette. MÁR únja? A jóistenit neki, mi lesz húsz-harminc-hatvan év múlva?

dbeata 2013.05.28. 06:18:38

Doctorwho! Szerintem nem vagy magányos farkas, és a problémáid sem ritka, öröklött betegségre utalnak, ha tudnád, hány sorstársad van...! Jó, hogy felismerted, a megcsalás, bár ideiglenesen működni látszott, végül nem vált be.

Nem lehet egy kapcsolatot kölcsönös függésre és egymásnak tett szívességekre alapozni. Fájdalmas lehet, de a függési viszony megszüntetése az első lépés a kapcsolat helyrehozatalához.

Aztán lehet esetleg új alapokra helyezni, ha nem hunyt ki az érzés, érdeklődés.

Még az is lehet, hogy kiderül, a csaj mégsem ódzkodik annyira a nőies öltözködéstől, de ebben a felállásban a nőiességét nyilvánvalóan nem tudja kibontakoztatni (lehet, hogy ő is érzi, nincs minden rendben).

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.28. 07:19:00

Tessék, itt van:

5 secrets for staying happily in love forever

yahoo.match.com/y/article.aspx?articleid=13295&TrackingID=526103&BannerID=1461650

Persze mostmár nem titok így hogy az egész világ elé lett tárva, de többé senki sem panaszkodhat hogy nem szóltak neki, min múlik az örökké tartó szerelem... :-P

(Az első pont természetesen a nyílt kommunikációról szól -- ez is mutatja hogy csak igaz lehet az egész.)

(Ja és van egy kapcsolódó link azzal a címmel hogy "Keríts magadnak egy nagyszerű kapcsolatot mindössze 6 másodperc alatt" -- nem is kattintottam rá mert nálam még este van és holnap dolgoznom kell mennem, nem hiszem hogy beleférne még a mai napba egy nagyszerű kapcsolat. Esetleg a hétvégén...)

Mr. Homn 2013.05.28. 07:47:21

a posztról nem mondok semmit, megtanultam már hogy ennyi infóból nagyon nem lehet következtetéseket levonni, sőt, lehet hogy ugyanez a tartalom másképp megfogalmazva egész más jellegű hozzászólásokat generálna.
azok a kommentek ellenben furcsák nekem amik arról szólnak hogy van még szex a kapcsolatukban, de már nem kívánják, sőt kényszernek érzik.
ezt nem értem.
mármint azt hogy a párotoknak jó ez így? oké, tudom, a pasik számára mindegy, csak egér ne legyen benne. :) de akkor is. tud ez így működni? és ha nem akkor miért nem váltotok? és most nem feltétlenül arra gondolok hogy másik párt kéne találni - én inkább vagyok egyedül mint egy rossz kapcsolatban. vagy naiv vagyok és ez nem alternatíva?
(lehet itt van a magyarázat a kommentekben csak nem vettem észre, akkor bocs. kicsit álmos vagyok... :)

2013.05.28. 08:12:23

Én azt gondolom, hogy ha egy nőt nem kíván a pasija, akkor az nő kicsit szálljon magába, de persze nem feltétlenül vele van a baj. Mint a levélíró írja, hogy "sajnos érzéke se nagyon van az erotikához", az nagy probléma. Sajnos én is hasonló cipőben járok. Bár én kívánom a párom, de ő alig hajlandó szeretkezni, akkor is olyan "legyünk túl rajta" dolgot érzek. (Ő alapból ilyen, az exével se kefélt, senkivel se, szerintem kicsit frigid.) Most ezek a nők mit gondolnak? Nem fog a pasi másnál szexet keresni, ha minden más pedig jól működik, csak az nem? Ki is a szemét?

Mészáros Laci 2013.05.28. 08:18:30

...ez szól az unalomról... bár, ha már eljutottál addig, hogy unod, valószínűleg késő; megelőzni könnyebb. például gondolatébresztő szórakozással (nehéz filmek, könyvek), ezek megbeszélésével.

Gyerekkor (esetleg ha vannak ilyen emlékek: szülők gyerekkora), a fájdalmas emlékek felszínre borogatása. Ha a pillanatban sokszor nem is könnyű együttérzéssel és elfogadással, a szereplők fölötti ítélkezés nélkül hallgatni egy szubjektív beszámolót a régmúltból, ezek meglepően felszabadító hatással vannak a másikra néhány nap múltán. Valódi lelki intimitás teremtenek, amely a testi intimitás és odaadás mélyebbé válásában is észrevehetőek.

Szóval szerintem nagyon megéri meghallgatni a nőket.

Netuddki. 2013.05.28. 08:20:37

Nagyon egyszerű a képlet. A levélíró látens búza. Szerintem próbálkozzon a saját neménél, lehet rájön nem is annyira látens...

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.28. 08:36:56

@Mészáros Laci:

"a fájdalmas emlékek felszínre borogatása ... ezek meglepően felszabadító hatással vannak ... Valódi lelki intimitás teremtenek"

Érdekes.

"Az auditálás törli az élet fájdalmas tapasztalatait, valamint megcélozza és fejleszti az egyén képességét, hogy szembenézzen az életében jelenlévő tényezőkkel, és kezelje őket.

Az auditálás által az egyén képes ránézni saját létezésére, és fejleszteni az arra való képességét, hogy szembe tudjon nézni azzal, hogy ki ő, és hol van."

www.szcientologia.org.hu/faq/scientology-and-dianetics-auditing/what-is-auditing.html

hot-spot (törölt) 2013.05.28. 08:41:23

A levél író korrekt abból a szempontból,hogy felismeri saját hibáit és szeretne aszerint élni.
Viszont inkorrekt abból a szempontból hogy nem küldi el a csajt,mert az a szerencsétlen lány ,soha az életben nem fogja így megtudni hogy milyen az,ha úgy farkalják meg,hogy rommá élvezi magát közben,és nem csak nyögvenyelősen,mint a jelenlegi csávója.Soha nem fogja magát nőnek érezni egy ilyen elferdült manus mellett és nem is fog nőként viselkedni,mert valszeg a srác neki kb ugyan olyan szar lehet az ágyban,mint a srácnak ő.

Mészáros Laci 2013.05.28. 08:51:56

@neoteny:

Úgy látszik, Hubbard olvasta Freud és Jung könyveit is, mielőtt berágott a pszichiáterekre.

Walsh és Kirby 2013.05.28. 08:54:56

@mangalor: Az erkölcs lovagjait is el lehet csábítani, erre én vagyok a legjobb példa. :)

Én valahol megértem a levélírót, de azért önmagában azt is tudnia kéne, hogy most már örökké ezt szeretné csinálni, vagy csak a 30 éves korral együtt járó pánik?

hot-spot (törölt) 2013.05.28. 09:17:15

@Walsh és Kirby: Később majd házi ápolóra lesz szüksége,aki a pelust kicseréli alatta,amit megunt.

mangalor 2013.05.28. 10:00:46

@skarlát betű: írtam privit, ez már nem idevaló téma:)

mangalor 2013.05.28. 10:03:17

@Walsh és Kirby: persze, gondolom, ha nagyon akarnék valakit, akkor talán sikerülne... sajnos, mostanában még nem kerültem ilyen szituba (több okból). nem is tervezem, de tudom, hogy nem tudom elkerülni majd:)

Cica7 2013.05.28. 10:41:16

@mangalor:
Átérzem a fájdalmadat, bár nálam kissé más szitu miatt alakult ki a nem -szexelés, elhidegülés.
Abban a cipőben én is jártam, hogy nem ment otthon lelkileg,( elég durva dolgok miatt ) de idegennel meg képtelen voltam érzelmek nélkül. Ez egy borzasztó tudathasadásos állapot volt nálam, plusz még ment a lelki terror is otthon, hogy miért nem akarom vele...:((
A leválási folyamat és az, hogy összekalapáljam normális emberré magam, aki tetszhet még más férfinak , nem egy sétagalopp volt....:((
Tarts magad lelkileg, ügyes vagy......

pilar ternera 2013.05.28. 10:47:26

szerintem nincs alapvetően a sráccal semmi gond, kivéve, hogy nem szakít a lánnyal. ez viszont elég nagy gond.
lehet, hogy tényleg magányos farkas (vannak ilyenek), lehet, hogy csak soha életében (még csak 30 éves) nem alakult ki olyan intim, szerelemi viszonya senkivel, aki nem lenne a terhére. 123 éves kora óta ezzel a lánnyal él, mit is várhatnánk tőle?

azt viszont nagyon gáznak tarom, ha egy olyan pár van együtt, akik igazából nem is szeretik egymást, nem is nagyon köti össze őket semmi (pl, gyerek) és közben csalják egymást. ennek a mi a frász értelme van?
nekem is van olyan férfi ismerősöm, akinek 10 éve van állandó barátnője (gyerek nincs, soha nem is akart), és meg sem tudnám számolni (szerintem már ő sem), hogy hány nővel csalta már meg. ez minek?
sokkal tisztességesebb lenne beismerni, hogy alkalmatlan egy átlagos párkapcsolatra, mert mindig kell neki az új izgalom, bizsergés. de hogy emellett valakivel a szennyes gatyáját is mosatja: na ez az igazán undorító és képmutató dolog!
szóval, ha végül a posztoló is rájön, hogy ő minden héten mással akar szexelni, lelke rajta, csak akkor ne tartson hozzá egy házicselédet!

pilar ternera 2013.05.28. 10:48:50

23 éves kora óta, a 123 kicsit sok... ;)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.28. 10:59:12

@Kimi1: Szerintem senki se szemét, ha valaki nem akar szexelni, ne tegye, csak akkor vállalja a következményeit. Vannak olyan nők, akiknek a szex semmit nem jelent, de szeretnének párkapcsolatban élni, családot, stb, és persze nem mondják ki nyíltan, hogy nekik a szex púp a hátukra... Akkor legalább a szerető ellen ne legyen kifogásuk, szerintem. Pasira ugyanúgy vonatkozik, csak az aszexuális férfiak általában nem is törekszenek családot alapítani. Bár már olyat is hallottam, hogy valaki azért nősült, mert ápolót keresett... Vagy házvezetőnőt...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.28. 11:01:16

@mangalor: Megkaptam, köszi, válaszolok is, csak most kicsit rohanok.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.28. 11:05:51

@pilar ternera: Sztem attól függ, hogy a nő hogyan áll a dologhoz. Ha neki ez így jó, mert együtt élhet valakivel, és nem akar magányos lenni, akkor miért ne működhetne a dolog?
Itt csak azt tudjuk, hogy a srác csalja a barátnőjét, ellenkező oldalról nem tudunk semmit. El tudok képzelni olyan helyzetet, hogy a lánynak nem is fontos a szex annyira, többre értékeli az egzisztenciális biztonságot, hogy tartozik valakihez... Persze nem mondom, hogy ez az állapot így jó. De nem attól lesz rossz, hogy a srác félrelép. Már ott rossz, hogy nem kívánja. Hogy ebben a kapcsolatban maradva a lány megreked egy nagyon nem egészséges állapotban - ha egyébként nem aszexuális, de én úgy vettem ki a levelekből, hogy nem az.

pilar ternera 2013.05.28. 11:10:48

@skarlát betű: itt nyilván nem tud róla a lány. és általában nem tud a másik fél.persze, hogy már onnan rossz, hogy nem kívánja. ezért képmutatás az egész. minek? lépni kell. mármint, le.
szerintem nagyon ritka az igazán aszexuális nő is, tehát kevés az esély, hogy erről lenne szó.
pl. az ismerősöm esetében biztosan nem, ott a nő a közelmúltig nem is tudta, hogy folyamatosan csalták az elmúlt 10 évben.

ttama 2013.05.28. 11:16:00

Ez a poszt tetszett. Én kicsit hasonló cipőben jártam. Mondjuk nekem több mint 7 év kellett annak a felismerésére, hogy ez így nem jó nekem, és a beszélgetéseink során kiderült, bár ahhoz nagyon sokat kellett beszélgetni, hogy igazából neki sem.

Én mondjuk a megcsalásig nem jutottam el, de ha bennemaradunk lehet, hogy idővel eljutok, azt meg nem szerettem volna. Ami köztünk volt és van az egy valószínű életünk végéig tartó szeretet. Aggódom érte és érdekel, hogy hogyan alakul a sorsa, de ennél ő is többet érdemel és én is többet érdemlek. Nálunk a gyengédséggel sem volt gond, a testvérek is gyengédek egymással (ha túl vannak az egymást püfölés időszakán :) ) De még ez sem elég, mert nem mindegy, hogy mi a gyengédség alapja. A nagy falrengető szeretkezések csitulhatnak, vagy ritkulhatnak, de azok alapja nem szabad, hogy változzon az évek alatt. Én legalábbis remélem, hogy ez így van.

Annyit tanácsolnék a posztolónak, hogy vizsgálja meg önmagát, döntse el mit akar (nem könnyű, az ember gyáva fajta, különösen mi férfiak) és ha a lány intelligens akkor sok beszélgetéssel fel tudják tárni, hogy ez így nem működik. Jobban járnak ha vége van. Szerintem a lány sem lesz annyira törékeny mint tűnik. Bennem is munkált sokáig, hogy mi lesz vele nélkülem hisz sokáig a támasza voltam, de egyrészt a nők sokkal erősebbek mint a férfiak, másrészt nem kell minden hidat felégetni csak azért mert mint pár nem funkcionál két ember.
Lehet egymást támogatni ha szükség van rá

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.28. 11:27:36

@pilar ternera: Attól még szerethetik, ha folyamatosan csalják, vannak ilyen pasik, és kívánják a feleségüket is... Nem tudom, valahogy úgy vagyok vele, hogy a hajlamot a nőzésre egy pasin azért lehet látni. Főleg, ha együtt élsz vele. Nehezen tudom elhinni, hogy mit sem sejt az élettársa. Inkább nem akarja tudatosítani magában. Egy férfiról már jobban el tudom képzelni, hogy nem tudja, ha megcsalják.

pilar ternera 2013.05.28. 11:32:57

@skarlát betű: biztos ismered a régi dalt: "...köszönöm az ilyen szerelmet, papa, mama másképp neveltek..."
állítólag nem tudott semmit.
nehéz elképzelni, de tényleg nagyon összezuhant mikor kiderült az utolsó (!) nő. és az is csak azért, mert ott a pasi szerelmes lett. persze abba a lányba is úgy, hogy azért lefeküdt másokkal is. csak azt már nem tudta úgy kívül hagyni a kapun, hogy ne derüljön ki.
mindketten elég szabad életet éltek, nem korlátozták egymást semmiben (a lánynál a megcsalás ebbe nem tartozott bele, gondolom hitte, hogy a férfinél sem), így nem tűnt fel neki semmi. jöttek-mentek, utazgattak egymás nélkül is, így nem nehéz az ilyen ügyeket bonyolítani.

ttama 2013.05.28. 11:37:16

Ja és ha addig húzzák a kapcsolatot, hogy már a hátuk közepére sem kívánják a másikat, akkor természetesen azt veszélyeztetik, hogy a barátság megmaradásának sem lesz esélye és marad a váza törős, ajtócsapkodós szétvállás, azután meg az emberek általában nem igen akarnak már tudni egymásról...

Sárga Király 2013.05.28. 11:45:09

@hot-spot: szóval, attól elferdült a fickó, hogy a nő nem élvezi vele a szexet. Vigyük tovább ezt a logikát - aki nem tetszik egy nőnek, az gonosz is. Nem csak a levélírón múlik, hogy a lány vele van, ez a nő döntése is - ha pedig csak azért marad a barátjával, mert eltartja, meg is érdemli a rossz dugást.

2013.05.28. 12:14:27

@skarlát betű: Ezzel tökéletesen egyetértek! Mégis a gyakorlatban mi van, ha a pasi félrelép? A nő a pasit mindenki előtt elhordja utolsó szemétnek, stb... Pedig lehet, hogy ezeknek a nőknek magukban kellene keresniük a hibát, hisz a saját önzésüket - mert a nők jelentős része nem tudja, de inkább nem akarja kielégíteni partnerük igényeit - előtérbe helyezve szépen lassan kiiktatják, leépítik a szexet, a testiséget egy számukra megfelelően kialakult, pl. családi helyzetben.

pilar ternera 2013.05.28. 12:42:12

@Kimi1: rossz tapasztalataid lehetnek...

Walsh és Kirby 2013.05.28. 13:11:51

@mangalor: Sajnos nem kerültél, de nem is tervezed? Nem ellentmondásos ez kicsit?:)

mangalor 2013.05.28. 13:20:18

@Walsh és Kirby: nem tervezem, de nem állok ellen:) értsd, sodródom, és ha jön valaki, akkor jön... sajnos, eddig nem jött senki (aki jött, visszarettent, vagy nem voltam elég csábító:)) . de ettől még nem kovácsolok terveket, meg hasonlók, hogy nekem szeretőm lesz:)

Cica7 2013.05.28. 13:23:37

@Walsh és Kirby:
Nem kellene a szavakon lovagolni.
Lelkileg a béka feneke alatti állapotban amúgy is instabil az ember.
Akarna is valakit( szeretőt ), majd nem is meri, meg egyáltalán, de a szex meg hiányzik, ha nincs( vagy nem kell az otthoni vagy nem akarja stb. ) így eléggé ellentmondás ez az egész.....

mangalor 2013.05.28. 13:46:13

@Cica7: valami hasonló, köszönöm:) de nem hiszem, hogy a rosszindulat szólt volna Walsh kommentjéből... vagy legalábbis remélem:)

Cica7 2013.05.28. 14:00:29

@mangalor:
Bocsi, hogy beleszóltam.:)
De átérzem a hezitálásodat és a lelki csapongásokat.:(

orsiw 2013.05.28. 14:57:27

Igen, a melldöngető magányos farkas egy papucska lett. És a magányos farkas image-be beletartozik a megcsalás is, meg hogy azért otthon van egy állandó nőm, akit luxusból tartok el, mert szegényke hátrányos helyzetű. Valaki írta, hogy az önzésről szól itt már az egész. Igen.
Miért fosnak sokan attól, hogy a szakítás után örihari lesz? És ha nem lesz örihari csak leszarom, akkor mi van? Miért rettegnek az emberek, hogy nem lesznek jópofák az exük szemében? Biztosan valaha fontos volt a másik véleménye, de már nem az és akkor ebbe bele kell roppanni, vagy mi?

Mikrobi 2013.05.28. 15:33:52

A levélíró sürgősen szakítson azzal a szerencsétlen lánnyal! Még csak huszonéves, bőven van lehetősége találni egy tisztességes, rendes pasit, aki nem csak a teste miatt fogja szeretni egy ideig, hanem elfogadja élete társának is! A levélíró meg tényleg maradjon egyedül, de lehetőleg ne húzogasson más nőket sem, mert azok hülye fejjel bele fognak szeretni, aztán csak összetöri az ő szívüket is.

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.28. 15:42:53

@mangalor: A szívességből,kötelességből, szánalomból, a férj kényszerítésére- manipulációjára adott vágy nélküli szex a nemi erőszak határát súrolja- nem tudom, mondták- e ezt neked. Lélekben eléget, az önbecsülésedet porig rombolja és idővel teljesen aszexuálissá tesz, majd megbetegít (mell és petefészek rák, idő előtti menopauza. Mindezek jellemzően házas nők betegségei)
Nem kötelező otthon szexelni! Nem dolgod a szexelés! Nem vagy használati tárgy! Gondolom, ezt sem mondták még.

A helyzeted ismerős, tapasztalatból beszélek.

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.28. 16:00:03

@fermion: Az egyetlen kommentelő vagy, aki a lényeget meglátta. A felháborító, hogy egyáltalán megteheti a levélíró, hogy ilyen helyzetbe hozza a barátnőjét. Bugyikat aggat rá és arról hezitál, hogy a "nőies" nőket szereti. Egyáltalán mi az, hogy nőies nő? A levélírónak a nő az harisnyás láb, és tűsarkú és kopasz punci? Ez a nő? Tényleg ennyire szánalmasan egyszerű?
Sárkánykodik a lány? Vajon miért? Nyilván, mert attól élvez el. Nyilván nincs jobb dolga. Mi meg sajnáljuk szegény pasit, milyen nehéz lehet neki. Vajon a levélíró (és egyéb sárkányokról anekdotázó férfitársai) elgondolkodtak- e már egy olyan alapvetésen, hogy a nő, aki valaha kedves volt, most meg nem az, valószínűleg baromi rosszul érzi magát attól sárkány. Ugye, nem tételezzük fel azt, hogy kötekedni, morogni, feszültségeben lenni azzal, akivel élünk, az olyan marha nagy élvezet. És azt írja: parancsolgat neki. És ugyan mit? Talán, hogy pakolja el a ruháit maga után? Hogy néha vegyen részt a közös otthon rendben tartásában? Vagy hogy fordítsa felé az arcát, mikor a nő beszél hozzá? Vagy talán szeretne közös programokat? Kirándulást? Milyen elképesztő parancsokat osztogathat vajon egy nő, amik olyan kibírhatatlanok.
gyanítom, ebben a sárkányságban vastagon benne van a levélíró is (bár erről bővebbet nem tudunk meg. Már az, hogy szarakszik a nő testével és ezzel gondolom naponta többször is porig alázza. A nő ugyanis nem hülye. Ha a pasija fanyalogva bugyiba bújtatja, bámulja a nőket az utcán, elzárkózik tőle és szemmel láthatóan nem kívánja, akkor bizonyára rémesen érzi magát. Vajon miért van még melletted? Talán jobb időkre vár? Vagy túl sok időt elfecsérelt, és nem akarja kidobni az ablakon az energiáit? Talán anyagi függésben van tőled? Vagy nincs hova költöznie? Mi a fene tart meg nőket az ilyen nagyképű, gőgös fickók mellett?

és akkor ez nem elég. levélírónk megteheti, hogy nem megy el... pedig nincsenek megházasodva, nincs közös gyerek, nincs semmi. Ő azonban marad, "csak" elmegy félredugni. Miért nem dobja fel a kapcsolatot? Szeretetből? Ugyan! Így beszél, aki szeret? Félredug, aki szeret?
Én inkább azt gondolom, hogy ez a trampli sárkány finom ételt, tiszta otthont, kényelmet biztosít, amibe jó hazamenni, és ahonnét jó elmenni szép, tűsarkas lánykákat kúrogatni. Sokan csinálják ezt, bizony ám, miközben az edzőcipőbe kényszerült asszonyuk a bevásárlószatyrot cipeli haza. Azt ugyanis tűsarkúban elég nehéz volna.

fermion 2013.05.28. 16:26:29

@szereto: köszi ,hogy megértettél és kibontottad amit én hulladék pasinak neveztem és amit sokan nem vettek jó néven.....lehet ők is hasonló kvalitásúak?:D
Igazad van amit a lányról írtál,magam se értem ,hogy lehetnek önmagukkal szemben ennyire igénytelenek akik képesek így függni egy a posztolóhoz hasonló pasitól.....A mai lányok igényesek a külsejükre,általában már tanultak is valamit és sokan sikeresek is a munkájukban de a magánéletük kész csőd!Na ezért írtam ,hogy sajnálom a lányt.

Walsh és Kirby 2013.05.28. 16:41:30

@mangalor: A "nem kovácsolok terveket" rész mit takar? Mármint milyen mélységet?
Ha elmész szórakozni, és ott megtetszik egy férfi, akkor rámosolyogsz tudatosan, hogy legyen valami, vagy ez már szeretőbeszerzés tervezésnek számít?
Vagy, ha az interneten megtetszik valamely hímnemű szövegelése, akkor ráírsz ismerkedési céllal? Vagy nem, mert már ez is tervezésnek számít?

Voyoshka 2013.05.28. 16:43:24

@ghost recon: először csak szimpatikusnak találtam a soraidat, azután viszont már furcsán ismerősnek is... Ismerek valakit, aki nagyon-nagyon hasonlóképpen vélekedik... utána pedig már a profilképed is gyanússá vált... de a leírásod alapján (ki mennyi idős a kapcsolatotokban) maradt a döbbenetes véletlen egybeesés konklúziója! :)

fermion 2013.05.28. 16:46:27

@neoteny: neked se volt apád mint a posztolónak?
Neked mindig megmondták a megoldásokat ezért vagy képtelen magad rájönni?
Nem szándékozlak izgatni,izgasson téged a.....:D

fermion 2013.05.28. 17:03:24

@neoteny: ezt a reakciót vártam tőled!

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.28. 17:05:05

@fermion:

Hát az ilyen mellébeszélésre mint a tiéd ez a helyes reakció.

dzsemfixir 2013.05.28. 17:07:47

@szereto: azt mondod nem kötelező otthon szexelni. nos a férjem is így gondolja, mármint, hogy ő sehol sem szexel, nem csak itthon és nem csak velem. én meg ettől kapok mindenféle betegségeket előbb-utóbb. ilyen is van.

hol szexeljen az ember, ha nem otthon? minek él együtt két ember, ha szeretőre, külső kapcsolatokra kell fanyalodnia?

fermion 2013.05.28. 17:09:47

@neoteny: mellébeszélés ha valaki arra próbál terelni ,hogy magad keresd meg a megoldást?Elég nagy baj ,hogy ennyi idősen nem tudod a választ,én a helyedben szégyenkezve lapítanék.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.28. 17:11:39

@fermion:

"mellébeszélés ha valaki arra próbál terelni"

A nagyobbik unokahugom 9 éves lehetett, a kisebbik 7. Kinn játszottak a kertben, amikor a kisebbik felkiáltott:

- Húha, Dóri, odanézz!
- Mi az?
- Nem mondom meg!

dzsemfixir 2013.05.28. 17:11:46

..és nem csak velem nem*

fermion 2013.05.28. 17:17:20

@dzsemfixir: bocsi ,hogy beleszólok!Nem kötelezheted a szexre a férjed de a férjed kötelessége ,hogy testileg is ki legyél elégítve.Ha értelmes ember a férjed aki nagyon szeret téged de a libidója a béka s... alatt van akkor is eszébe kellene hogy jusson a te igényed.Ha szeret kitud úgy is téged elégíteni ,hogy esetleg neki nem lesz kielégülése,max öröme ,hogy a párjának örömet okozott. :)
Mindent meg lehet beszélni bár ha már ilyenről kell beszélni,nos ott valami alapvető probléma van aminek csak a kivetülése ez a szexmentessége.

fermion 2013.05.28. 17:19:11

@neoteny: rossz a hasonlatod,de jól mutatja az intelligencia szinted.bocsi akárkivel én se....

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.28. 17:26:29

@fermion:

Teljesen jó a hasonlat; azt állítod hogy birtokában vagy annak a tudásnak hogy "mi egy férfi igazi dolga az életben" de amikor rákérdeznek, nem mondod el. Azt nem is említve hogy szerinted a posztoló azért nem tudja mert "tipikusan egy átlagos pasi": tehát szerinted ez a feltételezett tudás nem közismert... ami felveti a kérdést: te hogyan szerezted meg? Apád mondta el neked? Miért? Vagy anyád? Ő honnét tudta?

Azt is tudod hogy mi egy nő igazi dolga az életben? Vagy azt a férfiak tudják?

fermion 2013.05.28. 17:39:18

@neoteny: szerinted jó......na de ki hiszi ezt el neked ? Neked aki nem képes önállóan rájönni arra az egyszerű feladatra ,hogy mi egy férfi dolga az életben!
Azt viszont elismerem ,hogy van kitartásod.....nos emiatt segítek neked és rávezetlek a megoldásra...
válaszold meg ezt a kérdést:
Az élet szempontjából a tyúk vagy a tojás a fontosabb?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.28. 17:47:48

@fermion:

"na de ki hiszi ezt el neked"

Bárki aki elolvassa: látható hogy egy 7 éves kislány trükkjeivel operálsz.

Majd megválaszolom a kérdéseidet amikor elárultad: "mi egy férfi igazi dolga az életben"?

fermion 2013.05.28. 17:50:17

@neoteny: látom te egy 7 éves szintjén vagy.....ok ha nem válaszolod meg akkor nem kezdünk bele a rávezetésedbe.Majd szólj ha felnőttél!:D

fermion 2013.05.28. 17:52:01

@neoteny: :D
várok rád.......:D

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.28. 17:56:50

@fermion:

Ne tartsd vissza a lélegzetedet... :-P

fermion 2013.05.28. 17:58:21

lélegezni az élők szoktak.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.28. 18:05:11

@fermion:

Milyen igaz.

Szóval "mi egy férfi igazi dolga az életben"? Azt már elárultad, hogy szerinted az -- legalább is egy férj esetében -- hogy testileg _is_ kielégítse a feleségét. Ami implikálja hogy érzelmileg is meg szellemileg is... milyen más "igazi dolga van az életben" egy férfinak?

fermion 2013.05.28. 18:11:46

azt hittem leestél a székről és már nem is válaszolsz.A feleségeim jókat nevetnek a mi "beszélgetésünkön"!:)
Nem tudod a kérdésemre a választ?Értelmes ember aki tudja a helyét a világban az tudja a kérdésemre a választ hisz elsősorban emberek vagyunk és csak utána különül el a nemünk.Várom a válaszod......nekem nyugodtan elmondhatod ha nem tudod a választ ,mert akkor még ezt is meg fogod majd magadnak válaszolni egy másik kérdésem segítségével.:)

fermion 2013.05.28. 18:20:44

@neoteny: ez nálad valami sorminta?egy válasz egy bla-bla.....:D
szóval nem tudod a választ.kár ,mert akkor még mélyebbre kell ásnunk!:D
Mivel se időm se kedvem ehhez így segítek:
a tojás a fontosabb.most gondolkodj el azon ,hogy miért is.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.28. 18:30:48

@fermion:

Milyen válasz? Lököd itt a hülyeségeidet, de választ nem adsz a kérdésre: "mi egy férfi igazi dolga az életben"?

"a tojás a fontosabb"

Lehetetlen; ha rántottát csinálunk a tojásból, a tyúk még fog tojni, de ha tyúkhúslevest főzünk, akkor vége van a folyamatnak mint a botnak.

fermion 2013.05.28. 18:53:18

@neoteny: Nem tudom milyen sulikba jártál de szerintem kérd vissza a pénzed!

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.28. 18:59:32

@neoteny: Attól tartok, most már sose fogjuk megtudni, mi a férfi igazi feladata az életben. Hülyén kell meghalnunk. :P

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2013.05.28. 18:59:48

@szereto: Mélyen egyetértek minden szavaddal és köszönöm, hogy leírtad, őszintén...

@Tylia cordata: "A lány viszont nem látja, vagy inkább nem akarja belátni és csendesen teszi ugyan, de él az érzelmi zsarolás eszközeivel.."

Én ezzel az érzelmi zsarolással már elég szkeptikus vagyok, az az igazság. Manapság divatos dolog a másikat ezzel vádolni rögtön, ha valami miatt sérelmet, fájdalmat, negatív érzéseket fejez ki a másik irányába. Én nem vagyok szakember, de bennem, amikor engem a barátom érzelmi zsarolásssal vádolt, amiről tudtam, hogy szó sincsen erről részemről, komolyan felmerült bennem, nem arról van-e szó ilyenkor, hogy a saját lelkiismeretfurdalását, belső feszültségét éli meg kívülről jövő érzelmi zsarolásként? Nem szándékosan, hanem csak egyszerűen nem tudja máshogyan értelmezni a saját frusztrációját... Na és persze ez az érzelmi zsarolással vádolás olyan kiváló eszköz arra, hogy így címkézve ne kelljen meghallgatni érdemben a másikat... Nem tudni semmit erről a lányró azon kívül, hogy mait ez az önző és elég felszínesnek tűnő férfi előadott róla. Ennek mentén ítélkezni szerintem nem tanácsos. Az biztos, hogy szakítást javasolnék én is továbbra is, leginkább azért, hogy kímélje meg a lányt magától. Farmeres, sportcipős? mert amikor megismerte nem az volt? Ha meg mellette lett farmeros-sportcipős", mit csodálkozik ezen azok után, ha ilyen "férfi" van mellette? Ehh...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.28. 19:02:30

@dzsemfixir: Minek él együtt? Millió oka van, de a kérdés számodra egy: te minek élsz együtt. A helyzet elég reménytelennek tűnik, de egy férfit szexre kényszeríteni nem lehet. Vagyis lehet, de az már elég durva beavatkozás, és nem hiszem, hogy erre lenne szükséged. Aki kényszerből, kötelességből szexel, az utálni fogja. Szerintem. Kellene neked ez a kötelességszex?

fermion 2013.05.28. 19:06:21

@skarlát betű: mi van mami hazaértél?:)
Segítsd ki a kollégád talán ketten megfejtitek ,hogy miért a tojás a fontosabb!:)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.28. 19:08:39

@HoldViola: Persze, hogy nem tudunk eleget az esetről... És lehet, hogy a srác félelme alaptalan, nem lenne tragédia, ha szakítana. De igenis létezik ilyesfajta érzelmi zsarolás, mikor valaki a gyengeségét használja fegyverként. Mert ő képtelen erre meg arra, nem is várják tőle, ő erre képtelen, már az is elképesztő erőfeszítés, amit tesz, satöbbi...
Nagyon nehéz eldönteni, hogy mennyire érdemes komolyan venni az ilyesmit, és sok időbe telik, amíg eljutsz oda, hogy figyelmen kívül hagyd.
Nem mondom persze, hogy nincs ebben kényelem, önzés, lustaság is. A status quo mégiscsak status quo, a fenének van kedve felborítani, ha nem elviselhetetlenül szar. És ilyenkor kapóra jön, hogy a másik a felelős. Ezek mindig bonyolult játszmák.

fermion 2013.05.28. 19:11:37

@skarlát betű: tőled azért ennél többet vártam!:)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.28. 19:12:37

@fermion: Kit anya szült, az mind csalódik végül :P

fermion 2013.05.28. 19:14:55

@skarlát betű: szóval a csikóhalaknak a legjobb.....de irigylem őket!

fermion 2013.05.28. 19:15:40

@neoteny: ezt már észre se veszem!:D

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.28. 19:17:10

@Kimi1: Igen, ilyen is van, és annak is megvan az oka. Szerintem egyszerűen nem érdemes elvárni a szexet. Az nem jár. De mindenki igénye jogos, és ha a kapcsolaton belül nem elégíthető ki, akkor tanácsos szabadságot adni arra, hogy az, akinek igénye van rá, másutt keressen megoldást.
Tudom, hogy sok kapcsolatban ez egyáltalán nem így működik... És sokan kiakadnak a nézeteimtől.
Persze el is lehet válni, de attól még egyáltalán nem biztos, hogy a problémára lesz megoldás.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.28. 19:39:20

@fermion:

Ha nem vennéd észre, nem is reagálnál rá.

A helyzet változatlan: tolod a pszichobugyogást és a semmitmondást.

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.28. 19:45:09

@dzsemfixir: @skarlát betű: Egyet értek skarlátbetűvel. A férfiakat szexre kényszeríteni nem lehet. Azt általában a nőkkel csinálják. Ismerős a kicsikart szex fogalma? A legtöbb férfi úgy gondolja, neki JÁR a szex (az ingyen szex) a kapcsolatában, és a nő belekényszerül, mert azt tanulta, hogy igen, ezt adnni kell, mert különben a férfi elfordul tőle, megcsalja, stb. A házastársi erőszak a hetvenes években vált büntető fogalommá, egészen addig elismert és elfogadott dolog volt, hogy a férj akár fizikai erőszakkal is megszerezze a puncit (hát hiszen a férfiak már csak ilyenek, nekik KELL a szex- akár a nő kárára is). Azóta ez már hivatalosan tilos, de családok tömegeiben létező fogalom. A manipulálás, a hiszti, a csapkodás, a frigiddé nyilvánítás (ergo megszégyenítés), a félelemkeltés, a megcsalás, a durvaság, az érzelmi zsarolás, az elvárások támasztása mind olyan kényszerítő eszközök, amik a nőkből ürítőcsészét csinálnak a házasságban (este tízkor, mikor a mosogatással végez a nő). Márpedig ez erőszak. És sajnos még ez sem menti meg a kizsigerelt, élveboncolt, bűntudatba és szégyenbe hajszolt - ezzel szexre kényszerített - nőt attól, hogy végül az ilyen díszpéldány pasik valaki mást- lehetőleg tűsarkast- is megdugjanak és elpanaszolják neki, hogy otthon olyan unalmas és kevés a szex. bekapnád, édes, mer' az asszony még azt se, neked meg olyan jó mélyre lecsúszik.
Óóóó, bocsánat minden tökjó pasitól, de az ilyen szánalmas alakoktól felfordul a gyomrom! Annyira tipikus!

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.28. 20:00:47

@fermion: Elsősorban emberek vagyunk és utána különül el a nemünk.... ajj, de szép! A nap mondata, köszönöm. És nézem az adatlapod... Ezt egy férfi írta le? Nem akarom elhinni!

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2013.05.28. 20:07:10

@skarlát betű: persze, hogy van ilyesfajta érzelmi zsarolás. A baj az, ha valaki mindig erre gondol, és ezzel vádol akkor is, ha erről nincsen szó. Nyilván feljelett érzelmi intelligencia kell ahoz, hogy valaki fel tudja ismerni az igazi érzelmi zsarolást, nem vitatom és ahhoz is, hogy megfelelően tudja kezelni az ilyen helyzeteket.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.28. 20:07:41

@szereto: Nagyon dühös vagy... Nekem is volt részem ebből a nyögvenyelős muszájszexből, de nem vagyok ennyire mérges, végül is értem. Csak nem kellett volna, nem így. Erőszak sose volt, mégis megalázónak éreztem.
Azért nehéz lehet elfogadni, hogy a házastársad nem akar már egyáltalán szexet, de valóban ezerszer jobb elfogadni és továbblépni, mint erőltetni.
Viszont rengeteg olyan eset van, ahol a hoppon maradó fél nem képes beszerezni magának a pótlást máshonnan, nem elég ügyes, vagy erkölcsi aggályai vannak, esetleg nem ismer senkit... Amíg az alapállás az marad ebben a helyzetben, amit itt fermion is hirdet, hogy márpedig a férj vagy feleség kötelessége kielégíteni a házastársát, addig folytatódik a nyomor.

fermion 2013.05.28. 20:56:44

@szereto: Te egy értelmes és érzékeny nő lehetsz.ha nincs párod és épp keresed akkor szólj és elmondom neked ,hogy milyet válassz akiben sose fogsz csalódni és miként tudod felismerni ,hogy ő az a fajta.:)
ha megtalálod majd azt fogod érezni ,hogy átléptél egy másik dimenzióba ,mert annyira más és hihetetlen lesz ...az igazi és örök nagy ő-d!
(ne,rám ne számíts mint potenciális alanyra mivel én 2x-n is boldog vagyok!Na de csak van még egy olyan ezen a bolygón mint én!:D )

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.28. 21:00:55

@fermion: Te muszlim vagy ezek szerint?

Szerénységért se mész a szomszédba :P

Amúgy ma már mintha mondtam volna, h ki anya szült... Szóval garancia NINCS. Sose volt, sose lesz.

dbeata 2013.05.28. 21:04:30

@szereto: Hűha! "Muszájszex"... Ez olyan, mintha az egész kapcsolat muszájból volna. Pedig állítólag már szabad párválasztás korát éljük, elvileg szabadon választottuk párunkat, szabadon megkóstoltuk előtte, nem is zsákbamacskát vettünk...

Nem azt mondom, hogy egy kapcsolat során nem változnak az igények, vagy a vágy, de azért ez elég sarkos volt

Ha nagyon rossz, el is lehet válni. Hogy mi a fene tart nőket ilyen gőgös pasik mellett... A megszokás, a félelem a változástól, és hogy szerelmes, és nem látja, ennél már csak jobb lehet. Valamint az is, hogy sok nő kifejezetten élvezi, hogy erkölcsileg magasabb szinten áll, mint a férfi, és sakkban tarthatja ezzel. Vannak olyan nők is, akik feladják függetlenségüket, és gyerekként viselkednek egy kapcsolatban, csak azért, hogy ne kelljen felelősséget vállalniuk tetteikért, és gyengének tettetik magukat, így okozva a férfinak lelkifurdalást és így láncolják le a partnerüket.

Az a nő,aki kitart egy ilyen férfi mellett, meg is érdemli, és ha más nem, legalább okul a jövőre vonatkozólag.

fermion 2013.05.28. 21:07:59

@skarlát betű: mami, te beszélgess mással,mi már bizonyítottuk ,hogy nem tudunk találni egy közös kiindulópontot se.....van ez így,nincs ezzel semmi gond ,nagyon mások vagyunk......ismered a csoport dinamikát?Ha igen akkor megérted.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.28. 21:09:33

@fermion: Ja, az is titok, hogy muszlim vagy-e. :P

fermion 2013.05.28. 21:11:45

@skarlát betű: mami most mit értetlenkedsz?ennél okosabbnak gondollak!

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.28. 21:18:41

@Nem fenyegetőzésképpen mondom: Pedig van muszájszex. Hiába az előzetes teszt, ha még nem ismered az igényidet, nem tudod, hogy milyen lehetne, nem tudod, milyen változások következnek majd be.
Elsősorban nők élik át ezt a teljes elfordulást, csak mire bekövetkezik, olyan mértékben le vannak már kötve, hogy nagyon kicsi a mozgási szabadságuk. Olykor csak lelkileg nem tudnak megmozdulni, ezért nincs válás - egy ideig. De még mindig a nők kezdeményezik a válások nagy részét, ha jól emlékszem, 70%.

dbeata 2013.05.28. 21:29:33

@skarlát betű: Igen, ebben igazad van, hogy kisebb a mozgási szabadságuk (gyerekek pl.), de azért azt is látni kell, hogy ehhez ők is hozzárakják a magukét, tehát pl. a feleség,aki "elfelejt" autót vezetni a mézeshetek után, aki hirtelen "migrénes fejfájást" kap, az esti hancúr előtt...

Azt gondolom, hogy mindkét nemnek megvan az eszköztára, tehát ahol egy tünet megjelenik (pl. megcsalás), ott nem az van, hogy jaj szegény csaj, ártatlan bárányka, egy ronda csapodár pasi áldozata, hanem bizony mindkét fél megtette ehhez a maga lépéseit, még ha tudattalanul is.

Tehát ennek a megoldása úgy lehetséges, ha a lány oldalát is megnézzük (amit ugye nem látunk).

Egyébként tök jó poszt volt, köszi! :)

mangalor 2013.05.28. 21:30:52

@Cica7: ugyan, ez nem beleszólás, tényleg jólesik, ha "megvédenek":) az ilyen bekérdezések nem bántanak, max. nem válaszolok, ha olyan, de ebben spec. nem volt semmi kellemetlen:)

mangalor 2013.05.28. 21:38:55

@szereto: hát, az biztos, h nem életem nagy menetei ezek, de csak abban az esetben vannak, ha én akarom. gondolhatod, nem sűrűn... amikor van, akkor én is kívánom. nem őt, hanem a szexet. ez amolyan szegény ember vízzel főz, kielégítő, de nem lakat jól.
régebben, amikor a lelkiek tekintetében sokkal instabilabb voltam, akkor valóban az volt, amit írtál, hogy kötelességemnek éreztem, engedtem az unszolásnak stb. akkor gyűlöltem magam, nagyon sokszor lettem beteg (igen, főként női betegségek, fertőzések). de most én "diktálok". nem jó ez így, sem ez a diktálás, sem az egész, de még nem tudok megoldást.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.28. 21:40:37

@Nem fenyegetőzésképpen mondom: Én nem foglalok állást egyik nem mellett sem, igyekszem mindkét szereplő szempontjait megvizsgálni, persze, amennyire lehet. Annak is megvan az oka, ha valakinek már semmi kedve az otthoni szexhez. Nyilván kicsit se élvezi. Hogy ez kinek a sara, az már más kérdés - biztos, hogy az övé?
Sokszor senki nem tehet róla, a libidó alakulása meglehetősen rejtélyes, nem is biztos, hogy hibást kell keresni. Persze, aki benne van az adott helyzetben, az a másikat fogja hibáztatni nagy valószínűséggel. Főleg, ha teljesen tehetetlen és akkor se tud semmit elérni, ha megfeszül.

Fentebb említettem azt az esetet, hogy egy pasi 3-4 évente ráun a nőkre, az első házassága rá is ment, a másodikat fenntartja, de semmi szex. Szerető sincs. Ez pl kinek jó?

dbeata 2013.05.28. 21:48:07

@skarlát betű: Hát ja. Felszabadító gondolatokat közölsz, szimpatikus hozzáállás, több elfogadás, és kevesebb ítélkezés.

Nem olvastam az esetet. Ilyen is van, ha neki jó, akkor nekem is jó! Az ő élete, és nem lehet mindenkit a rossz sorsától megmenteni. Még ha tisztán látjuk is a megoldást, kívülállóként.

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.28. 21:52:09

@mangalor: @skarlát betű: mondom én, hogy erőszak. Na jó, nem az utcán és nem erőből, de ami megaláz, elvesz belőled, amikor szabad akaratodon kívül vagy használva, az erőszak. Kár szépíteni, drága nőtársaim. És hát igen, a sztereotípiák, az elvárások nyomják a nőket, hogy dugni bizony muszáj. Nekem elképesztő felszabadulást és gyors gyógyulást hozott, mikor egyszer meghúztam a vonalat? többet énhozzám nem nyúlsz. És milyen érdekes... a szabadulás is könnyebb lett. Mikor a punci eltűnt a képből, rögtön könnyebb lett a szabadulás :-)

mangalor 2013.05.28. 21:54:33

@Walsh és Kirby: nem kovácsolok tervet, azaz nem foglalkozom azzal, hogy nekem mindenképp szerető kell. nem foglalkoztat ez a dolog reggeltől estig. én általában mindenkire rámosolygok, ha megnéz egy pasi, arra is, de nem azért, mert rögtön az jut eszembe, hogy na, ez egy potenciális szerető, hanem mert jólesik, és érdekes a másik reakciója:)
Ha elmegyek szórakozni... hm, az utóbbi 5 évben, 1x voltam szórakozni, és annyira örültem, hogy eszemet vesztve csak táncoltam, élveztem, h megnéznek, és senki nem tudott rólam semmit. Igen, visszanéztem, visszamosolyogtam, de meg sem fordult a fejemben, hogy ez akár szeretőbeszerzés lehetne. ez egyszerű flört, mindenkinek jólesik, és semmire nem kötelez.
Nagyon kevés helyen kommentelek, és talán 1x írtam rá valakire priviben, de nem ismerkedés céljából. rám már írtak, és találkoztunk is, de más célból, mint kiderült.
szóval nem, semmilyen mértékben nem tervezek, mert amellett, hogy vágyom valakire, félek is, és elsősorban nem a szeretőzés foglalkoztat. akikkel eddig potenciálisan szóba jöhetett volna valami, bármi, azokkal sem tudtam közelebbi kapcsolatot kialakítani, kóstolgatás szintjén megállt a dolog. általában azért, mert ismerik a hátteremet, és hát egy ilyen nővel azért mégsem... valahogy egyik sem volt elég tökös, én meg senki után nem futok.

ttama 2013.05.28. 21:57:01

Örülök, hogy vannak józan hangok is. Ha egy kapcsolat zátonyra fut ott azért általában mindkét megtette a magáét.

A sajét példámból tudom, hogy még akkor is megeshet ha a kommunikáció rendben működik. Ilyenkor jobb elengedni egymást békében.

Amit viszont nem értek. Írták itt néhányan ezt a muszájszexet. Kedves hölgyek, milyen okból tartják fent ezeket a kapcsolatoka? Persze ha gyermek is van akkor értem, de egyébként nem sok értelme van. Egyik félnek sem jó. (bár lehet volt már szó erről korábbi posztok alatti kommentekben, de én új vagyok itt)

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.28. 22:02:26

@Nem fenyegetőzésképpen mondom: Igen, muszájból van. Néha már akkor is, mikor még fel sem ismerjük. Olyankor csak gyomortájon van szorítás és az érzés, hogy itt valami k*rvára nem stimmel. Próbálja azért elhinni, hogy jó ez, bár nem annyira, mint lehetne (tudod, mint a levélíró barátnője, aki orr van még, hiszi, hogy az x év nem volt hiába). Ha felébred, ha be meri vallani magának, hogy ez bizony nagyon rossz, akkor meg eldönti, hogy tud- e válni, vagy végképp sarokba van szorítva.

Egyébként jellemzően nem női viselkedés a sakkban tartás, és a gyerekként "tartott" nők is megérnek egy misét. Általában hatalmaskodó férfiak mellett válnak gyerekké a nők, ugyanis így tudnak minél kevesebb konfliktussal meglenni.

Az pedig, hogy ki mit érdemel, az gyönyörűsége demagógia. Senki nem érdemel egy ilyen aljast, mint a levélíró. Nyilván, ha tudta volna a lány, ha nem lett volna átverve szép szavakkal, együttéléssel, ha nem hitt volna rendületlenül a kapcsolatban, akkor bele sem fog. Hogy ilyen aljasul bánnak vele, arról bizony nem ő tehet, hanem a partnere, és nem ő érdemli meg a bánásmódot, hanem a pasi érdemelne egy nagy ....- n rúgást.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.28. 22:03:57

@Nem fenyegetőzésképpen mondom: Neki talán jó, de a feleségének egyáltalán nem... Én mondjuk nem értem, hogy lehet bírni.

@mangalor: Nekem olyan, mintha visszafojtanád a lélegzetedet, és nem tudod, mikor fogsz kijutni a felszínre... Nagyon skizofrén állapot lehet, nagyon nehéz. Tapasztalatból mondom...

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.28. 22:04:45

@fermion: Pontosan tudom, kit engedek a közelembe. Keresni meg dehogy keresek. Az én életem köszönöm, rendben van. Akit viszont magamhoz engedek, annak (ma már) komoly mércét kell megugrania.
Ne aggódj, nem ismerkedni jöttem a blogra. Nem vagy veszélyben tőlem :-)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.28. 22:09:09

@ttama1980: Ez már a múlt, és nem sokáig bírtam akkor se. Lassan csúszik bele az ember, hogy muszájnak érezze, és egy ideig megpróbálja elfogadni, átmeneti állapotnak tekinteni, élvezni, változtatni kis dolgokon... De hát nem megy...
Szerencsére eljutottam addig a pontig, h kimondtam, soha többé. De ennek persze az az ára, h örökös sértettség van. Esetemben csak kényszeregyüttélés van, valódi házasság már nincs.

@szereto: doctorwho azért az első 4 évben nem verte át, nem úgy ment bele eleve, hogy majd jól átveri. Szted nem lenne könnyebb kirúgni a lányt? Neki nincs szüksége anyagi támogatásra, se állandó cselédre, ahogy kivettem a szavaiból, megengedhetné magának, hogy felvegyen egy bejárónőt. Nem ennyire fekete-fehér ez a helyzet.

mangalor 2013.05.28. 22:09:40

@skarlát betű: tudom, azért is tudod olyan pontosan kifejezni, hogyan érzek:/

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.28. 22:10:39

@Nem fenyegetőzésképpen mondom: nem orr van még, hanem OTT! Lekoptak a billentyűim, és félreverek :-)

dbeata 2013.05.28. 22:18:13

@szereto: Megtisztelsz. Nem akartalak megbántani. Ugyanakkor azt érzem (nem tudom, jól érzem-e), hogy egy kicsit inkább rólad szól ez, amit írsz, és nem erről a bizonyos lányról.

Biztos is, hogy randa dolgot csinált ez a fickó, de hát nem tudom, ki hogy van vele, de azért azt lehet érezni, ha már kihűlt a dolog, és kényszeredetté vált, vagy ha másfelé kacsintgat a partner. Ezek után maradni, vagy úgy tenni, mintha ez normális lenne, és nem próbálni valamit tenni, saját felelősség.

Tehát a lány érzi, hogy nem jó ez a kapcsolat (ezt ugye közli is, azzal, hogy nem hajlandó megélni a nőiességét), aztán meg sárkánykodik egy kicsit (mert ezt látta mondjuk valahol, pl. otthon, hogy ez így szokás), de többet nem tesz, tehát ez egy durcás gyereklány-viselkedés,semmiképp nem felnőtt problémamegoldás.

dbeata 2013.05.28. 22:19:45

@skarlát betű: Én se! :( Lehet, hogy extrém sportot űz belőle... (rossz vicc, de vannak ilyenek).

Walsh és Kirby 2013.05.28. 22:20:47

@mangalor: S mitől félsz? Hogy beleszeretsz a szeretőbe? Vagy, hogy lebuksz otthon?

dbeata 2013.05.28. 22:26:10

@szereto: "Általában hatalmaskodó férfiak mellett válnak gyerekké a nők, ugyanis így tudnak minél kevesebb konfliktussal meglenni. "

Ez megint nem egyszerű kérdés, mert van benne egy jó adag apakomplexus is, ami keveredik a szerelem érzéssel, és így jó sokáig lehet kitartani egy ilyen típusú kapcsolatban.

Ugyanakkor ezt mondjuk első kapcsolatként még el lehet fogadni tapasztalatlanságnak, de másodikra már azt kell mondjam, az illető ezt a típust "keresi", és nem okult semmit.

mangalor 2013.05.28. 22:36:13

@Walsh és Kirby: ne haragudj, ezt itt nem akarom leírni, túlságosan intimnek tartom, és túl sokat árulna el rólam, még ha névtelenül is. de nem ilyesmi félelmeim vannak, amit írsz:)

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.28. 22:36:33

@skarlát betű: Akkor pedig valami miatt ő van függésben. Talán éppen neki van lelkifurdalása, hogy 4 év után ezt teszi vele, vagy csak vágyik itt egy kis együttérzésre és felmentésre. Tapasztalataim szerint az ilyesfajta (ál)együttérzés mögött mindig saját kényelmi szempontok vannak. Mint a gyerek, aki állítólag azért nem mondja meg a rossz jegyet, hogy anyukáját ne szomorítsa, valójában pedig magát menti. Szóval könnyű itt az életképtelen lány nyomorult és önfeláldozó megmentőjeként mutatkozni, én azonban feltenném a kérdést? 4 évig jó volt olyan gyermetegnek és életképtelennek? Hol és miért lett ő olyan? Má' csak azért is kérdem, mert az is tendencia, hogy ilyen - állítólag- életképtelen nők leginkább hatalmaskodó férfiak mellett teremnek. Így tudnak ugyanis túlélni le- és beszólást, feszültséget, kontrollt, irányítást, lekicsinylést és még sorolhatnám.
Lényeg, hogy undorítónak találom, hogy itt egy olyan párkapcsolatot kell a nő külsőjén átszűrve mentegetni, amibe ez a lány valószínűleg nagyon sokat beletett (ez biztos, hiszen ha nem így volna, akkor nem sokat vakarózna a szívkirály, hanem egy perc alatt kidobná, erre mérget vehetsz). A külső alapján!!! Milyen alapokon áll ez a kapcsolat? Hogy fér ebbe bele bármi még? Tényleg nem fekete- fehér. Nekem ilyen sivár lelkivilággal leginkább fekete. Hogyan vélekedik ez az ember a nőkről úgy általában? Nőies nők...pfff

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.28. 22:42:52

@Nem fenyegetőzésképpen mondom: Bizony, vannak, akik nem ismerik fel a bajt, és újra és újra belelépnek. Ebben egyet értünk. Főképp hatalmaskodó és félelmetes apa mellett felnőve vannak ilyesfajta választások, valamint akit gyerekkorában erős kontroll alatt tartanak, nem lehet saját véleménye, túlféltik, vagy agresszíven lenyomják (mondjuk épp az apja), vagy bántalmazott anyát lát nőmintának, az sajnos nem tud kikeveredni a függő kapcsolatokból.Ha szerencsés, akkor nem fizikai, "csak" lelki bántalmazót talál, de sajnos nincs mintája a jóra, valamint ha belefut, akkor sem tud vele mit kezdeni. Az ilyen lányok csak bántalmazók mellett tudnak működni, merthogy az egyenlő kapcsolatban való létezésre nincsen eszközük, kommunikációjuk.
Ördögi kör, amiből nagyon nehéz kilépni.

Walsh és Kirby 2013.05.28. 22:43:25

@mangalor: Megkérdeztem máshol, én a kíváncsi kacsa :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.28. 22:44:31

@szereto: Ezt ugyanúgy nekem is fel lehet róni, miért volt jó F az elején, valami miatt, és miért nem lett jó utána... Például, mert én változtam, ő nem változott, és mert nekem is egészen más lett a férfiasságról alkotott elképzelésem.
Tényleg vannak olyan lányok, akikben elég kevés a nőiesség, a közvetlen környezetemben is vannak ilyenek, és látok olyat, aki ettől szenved, de képtelen rajta változtatni, nem hiszi el, hogy lehet jó nő - nincs is partnere, pedig megérdemelné. Egy huszonévestől meg nem várhatjuk el, hogy kialakult ízlése legyen...

Nem doctorwho védőügyvédje vagyok, csak rá szeretnék mutatni, hogy nem ennyire egyértelmű a ki a szemét és ki manipulál kit-játék.
Valóban nem valami hízelgő módon gondolkodik a nőkről, ez nekem is megfekszi a gyomromat, de attól még nem totálisan fekete.

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.28. 22:49:34

@Nem fenyegetőzésképpen mondom: Részben rólam. Én már kifelé jövök a bántalmazó kapcsolatból emellett olvasok, tanulok, kutatok. Nagyon sokféle módja van, és nagyon sok nő van benne. Sok úgy, hogy nem is tudja, hogy abban van. Én sem ismertem fel sokáig. Azt viszont tagadom, hogy mindent saját szűrőn át néznék. A fentebbi esetre reagálásom leginkább a felismert viselkedés miatt ilyen heves. Az effajta magatartásnak is megvannak a képletei- ezt szúrtam ki. Amibe köríti a fiatalember, az önfelmentés, az olvasók manipulálása, és valahol lent az egész arról szól, hogy ő megteheti, hogy így viselkedjen. Még majdnem sajnáljuk, a bnője meg jól megérdemli, hogy egy ilyenbe futott bele, na egye meg, amit főzött. Vajon ha a lány járna félrekúrogatni, miközben a srác pénzéből él (ahogy a lány rendben tartja a közös lakást), akkor mi lenne az olvasók reakciója? No, az a lány biztos nem kapna ennyi megértést. A nő, aki félredug mindig hamarabb ribanc, mint az ilyen "jólelkű" macsók.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.28. 22:59:16

@szereto:

"jellemzően nem női viselkedés a sakkban tartás"

Ezt az állításodat mire alapozod?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.28. 23:03:35

@Nem fenyegetőzésképpen mondom:

"nem hajlandó megélni a nőiességét"

Az öltözködésére gondolsz vagy valami másra?

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.28. 23:04:21

@skarlát betű: Milyen kár, hogy olyan világban élünk, ahol a férfi lehet pocakos és cigarettaszagú, de a nő csak akkor ér valamit, ha a teste kellően kihívó és úgy van csomagolva, hogy szexuálisan ingerlő legyen. Mert amúgy szükséges- e és komolyan vehető- e olyan férfi, aki eszerint választ és tart fontosnak? És mielőtt vád érne, hogy azért beszélek így., mert jómagam nem tartozok a dugható kategóriába, jelzem, hogy de. Erősen oda. És úgy is öltözök. Sarok és harisnya és minden. Kizárólag a magam örömére és mélységesen felháborodva az arcomba nyíltan és tolakodón bámuló férfiak szemtelenségén.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.28. 23:09:55

@szereto:

Az a szó nem azt jelenti amit szerinted jelent.

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.28. 23:16:13

@neoteny: Má' hogy melyik szó nem azt, amit? És honnét sejted te, hogy szerintem az a szó (amelyik nem tudom, melyik) mit jelent? Főképp, hogy én se tudom, melyik mit jelent.

2013.05.28. 23:18:46

@pilar ternera: Igen, ez van a 3. komoly kapcsolatomban, sajnos. Van önkritikám, de azt hiszem, nem velem van a baj, semmi extra igényem nincs.

Walsh és Kirby 2013.05.28. 23:20:33

@szereto: Sárkánykodás: szerintem simán lehet az a szitu, hogy viszonylag nagy a korkülönbség közöttük, a pasi pedig örült, hogy egy fiatal csajszit megfog. Ezért aztán olyat is elnézett neki, amit alapesetben nem. Aztán a nő nyeregben érezte magát, itt "ő a fönök" a pasinak pedig ez nem tetszik.

De ez csak az én verzióm.

Egyébként én valahol megértem a levélírót, még ha nem is értek egyet vele, de tudom milyen az, amikor a semmiből hirtelen lehetőségek tárháza merül fel, és nem mindenki olyan, hogy ellenálljon a kísértésnek.

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.28. 23:21:18

@neoteny: Viccen kívül: Olvastam a kommentjeid. Annyira messze vagy, annyira sokat kellene magyaráznom, és annyira megvan a sín, amin siklasz, hogy meddőnek tartom, hogy elkezdjük az álláspontjainkat megvitatni.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.28. 23:23:53

@szereto:

A "tény" szó.

"meddőnek tartom, hogy elkezdjük az álláspontjainkat megvitatni"

Az teljesen lehetséges, de attól még nem válnak igazzá az állításaid.

Walsh és Kirby 2013.05.28. 23:24:12

@szereto: Ha te magad is oda sorolod, akkor mire a felháborodás kérem?

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.28. 23:29:43

@Walsh és Kirby: Akkor nem kell mellébeszélni. Ha a nő nyeregben volna, és hatalmaskodna, akkor kidobná a srác. Amit a pasik sárkánykodásnak hívnak, az leginkább a közös rendre, a tehermegosztásra, a beszélgetésekre, törődésre, közös programokra vonatkozó kérések néhánya. De persze, lehet, hogy tévedek és ez a lány tényleg attól élvez, hogy egy olyan pasit, akinek még bejárónőre is telne (kommentben volt valahol), tehát anyagilag fölötte áll, akiért még csipkebugyival is nevetségessé tette magát (istenem, milyen megalázó lehetett az a helyzet: drágám, nem áll föl rád, de talán ez a cuki bugyi segítene), aki mostanra kellően leharcolta az önbecsülését azzal, hogy nem tartja kívánatosnak (és még ki tudja milyen beszólásokkal).. szóval majd ő nekiáll szarakodni és "a nyeregból" osztani egy ilyen pasit., aki ennyivel fölötte áll. Hol és mivel tud ma egy nő sakkban tartani egy férfit? Talán váláskor a gyerekláthatással (de az itt nincs), pénzzel (de az szinte soha nem több a nőnek), és puncival (ami meg itt ugye nem kell). Szóval akkor honnét van ennek a lánynak magas lova? Miből? Mert a magas ló egyértelműen hatalmat jelent,. Az meg- ugye- általában a férfinak van. És általában élnek is vele.

ttama 2013.05.28. 23:31:03

Emiatt lehet, hogy kapok a pofámra. De mivel férfi vagyok nekem is fontos a nő nőies viselkedése. De ez nem egyoldalú. Mint ahogy én a nő nőiességétől érzem magam férfiasabbnak ugyanúgy a nőnek is szüksége van arra, hogy én férfiasan viselkedjek, ahhoz hogy ő igazán nő lehessen mellettem.

És hogy mégjobban kapjak a pofámra, még a külseje is fontos. Ahhoz hogy valakinek csábító legyen a kisugárzása, ahhoz elégedett kell legyen magával, az meg sokszor akkor jön el ha ad magára, és igen ez is kölcsönös. Nem várom el egyetlen nőtől sem, hogy oda legyen értem ha én közben nem adok magamra.

Csak hogy ne kapjak akkorát a pofámra: a fentiek természetesen nem tökéletességet jelentenek, továbbá az hogy kinek mi tetszik meglehetősen szubjektív dolog, sőtt sokszor olyan dologba lehet beleszeretni a másikon amit esetleg másokat kicsit sem csábít, de azt nekem senki nem fogja tudni eladni, hogyha nem adunk magunkra azért örökre ott van a szerelem. Szerintem nem, mert annak része a szexualitás, az erotika. Hogy kívánjam, hogy kívánjon...

No most hirtelen ezt akartam még hozzátenni :)

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.28. 23:31:47

@Walsh és Kirby: Hova? Nem tudom visszakeresni, mire írtad.

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.28. 23:36:53

@ttama1980: Ez így rendben is van. Ám mikor ez válik mércévé egy 4 éves kapcsolatban, az gáz. Legyen tiszta, legyen ápolt, legyen helyes, de ne csak ez legyen már a lényeg. Meg az, hogy szeretem a nőies nőket. A tűsarkút. Ezzel nekem egy kapcsolatot tesz a mérleg egyik serpenyójébe, amelynek a másik oldalán utcán miniben tipegő idegen nők vannak. Lehet általában keresni a szépet, de nem lehet egy lapon említeni közös úttal, közös házzal. Erről a lányról azt tudjuk, hogy nem öltözik szépen és sajnáljuk, mert kedves. Ennyi? Négy év ennyi? Akkor el kell menni. Vagy ha élvezzük azt, amit ez a lány nyújtani tud, akkor nem cipőben mérjük a súlyát.
Nekem ez a bajom ezzel.

Walsh és Kirby 2013.05.28. 23:51:01

@szereto: Erre:

"És mielőtt vád érne, hogy azért beszélek így., mert jómagam nem tartozok a dugható kategóriába, jelzem, hogy de. Erősen oda. És úgy is öltözök. Sarok és harisnya és minden. Kizárólag a magam örömére és mélységesen felháborodva az arcomba nyíltan és tolakodón bámuló férfiak szemtelenségén."

Walsh és Kirby 2013.05.29. 00:00:05

@szereto: Biztos én vagyok a hülye, de sehol sem olvastam, hogy leírta volna, hogy bugyit adott rá, pláne, hogy milyet, hogy fanyalgó arcot vágott, ezek mind csak franko beleképzelések.

Én elfogadom, ha azt írja, hogy nagyon-nagyon tapintatosan beszélt a nővel erről, hogy szerinted meg bunkó módon viselkedett, az eléggé mutatja a hozzáállásod.

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.29. 00:00:38

@Walsh és Kirby: Mert az én értékmérőm se legyen a szépség. És értékes embereknek ne legyen értékmérője a csúnyaság. Mert emberek vagyunk, és nem azért jöttünk a földre, hogy a férfiak szeme örömöt találjon. Mert ha valaki szeret, akkor ne legyen érv a félredugásban az edzőcipő. Legyen érv a kihűlt kapcsolat, a magány, a szexmentesség, a veszekedés... legyen valami emberi érv. Valami, amit megérhetek, elfogadhatok.
És ahogy felléphetek fehér emberként a feketék jogaiért, úgy szépként felléphetek a szépségmítosz ellen is. Így talán még hitelesebb is. Akin pedig észreveszem, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonít a külsőmnek (ergo elhomályosodnak a számomra szeretett értékeim), azt nem is tartom partnernek.

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.29. 00:03:02

@Walsh és Kirby: Az jó, ha mutatja a hozzáállásom. Éppen ez volt a cél. Nincs kedvem, feltekerni, de ott van, hogy próbálkozott valami csipkecuccal, hogy hátha arra feláll neki. Mindegy is.

Walsh és Kirby 2013.05.29. 00:12:56

@szereto: Sehol sem volt ott, csak ennyi volt:

"Erről többször is beszéltem vele, nagyon nagyon tapintatosan, de mikor megéreztem, hogy magára veszi, gyorsan kihátráltam és viccesre vettem a dolgot, mert tudtam, ha erőltetem, akkor elsírja magát..."

És marhára nem mindegy, mert egy érzékeny, vagy könnyen sértődő nővel még szőrmentén sem lehet beszélni dolgokról.

Ha az a cél, hogy kiderüljön, hogy eleve előítéletesen állsz a dolgokhoz, akkor ez sikerült. :)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.29. 00:14:37

@szereto:

"szépként felléphetek a szépségmítosz ellen is"

Úgy hogy kirittyented magad annyira amennyire csak tudod.

Ahogy a szólás tartja: "a békéért harcolni olyan mint a szüzességért dugni".

Walsh és Kirby 2013.05.29. 00:19:13

@szereto: Tőlem az mellett harcolsz maximális logikátlansággal és paradoxonokkal telítve, aki mellett akarsz.
Viszont ne vitasd el embertársaid jogát, hogy kinevessenek, és hülyének nézzenek. :)

Az egyébként nem derült ki, hogy dughato vagy, vagy csak annak öltözöl? :)

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.29. 00:25:26

@Walsh és Kirby: Jajajaj, de nagyon tipikus. Nincsenek érveink, hát betámadunk, hülyézünk. Nagyon, nagyon jellemző. Innét már nem teszek bele energiát. Gyenge, nagyon gyenge. Olyan férfias érvelés :-)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.29. 00:39:20

@szereto:

"Nincsenek érveink"

Te kinyilatkoztatsz, nem érvelsz. Így nincs alapod arra hogy számonkérd mástól az érvelés hiányát.

Egyébként is a logika a patriarkátus által a nők elnyomására kifejlesztett egyik eszköz... :)

szereto · http://szeretom.wordpress.com 2013.05.29. 00:50:29

@neoteny: Ahogy a tolakodás is a rendszer hibája. Nem emlékszem, hogy reagáltam volna érveknek szánt félmondataidra, vagy linkekre.
Remek bölcsesség a vége. Magas intelligenciára vall. Eddigi hozzám szólásaidban egyáltalán nem látok sem logikát, sem érvelést, úgyhogy a rendszer pozitív eszközeinek használatában még jó lesz fejlődni. Az alját már elég jól elsajátítottad.

Pfff, elég is volt egy időre megint. Mindig mondom magamnak: csak posztot olvass, hagyd a kommenteket, jaj.

Walsh és Kirby 2013.05.29. 01:17:58

@szereto: Végtelenül logikátlan és paradox viselkedésed és gondolkodásod következtében már az értelmezés sem megy? :)

Jajajaj, de nagyon tipikus. A feltett kérdésre nincsenek válaszok, csak mellébeszélés, terelés. Na és persze gyors menekülés. Nagyon, nagyon jellemző. Gyenge, nagyon gyenge. Olyan nőies :)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.29. 01:25:34

@szereto:

"Ahogy a tolakodás is a rendszer hibája."

A kinyilatkoztatás (kijelentések tétele amelyek nincsenek érvekkel támogatva) az eszmei tolakodás klasszikus példája: ismét nincs alapod arra hogy bárkin bármit is számonkérj.

Tettél egy kijelentést; én rákérdeztem, mire alapozva tetted azt. A te (nem-)válaszod az volt, hogy a "tényekre". Ez után elvárható lenne tőled hogy legalább minimális ismereteid legyenek a tényekre vonatkozóan:

www.springerpub.com/content/journals/PA-KnowledgeBase-41410.pdf

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.29. 01:53:59

@neoteny:

A sok keresgélést elkerülendő:

Findings

Notable findings derived from this review are reported for each of the three aspects of CCV. For emotional abuse, prevalence rates might average around 80%, with 40% of women and 32% of men reporting expressive aggression (i.e., verbal abuse or emotional violence in response to some agitating or aggravating circumstance), and 41% of women and 43% of men reporting some form of coercive control.

----

Tehát körülbelül ugyanannyi nő és (egy kicsivel több) férfi számolt be a "coercive control" valamilyen formájáról, ami kb. megfelel a "sakkban tartás" koncepciójának.

dbeata 2013.05.29. 06:05:51

@szereto: "Én sem ismertem fel sokáig" Biztos nagyon nehéz lehetett neked, és így ismeretlenül is sajnálom.

Ugyanakkor azt is gondolom, hogy amiket írsz erről a srácról, és ha szembesítenéd ezekkel (hogy mit tesz), és nem feltétlenül támadó módon, és tegyük fel nem egy megátalkodott rossz ember, még lehet, hogy el is szégyellné magát, mert lehet, hogy ő sincs tudatában annak, hogy amit tesz, az valójában miért is olyan "nem-helyes"..

Ezt most csak azért, mert nagyon nehéz magunkat belülről, egy helyzetben látni... Ahogy Te is írtad...

"A nő, aki félredug mindig hamarabb ribanc"

Mondasz valamit... Ha férfi csinálja, mondjuk kiérdemelheti a nőcsábász, vagy maximum a szemétláda becenevet, ezt is egy elismerő vigyorral a haverok részéről. Tehát nincs olyan, hogy férfi ribanc,vagy kéjelgő...

De azt is kell látni, hogy más egy házba bemenni, mint valakit beengedni a házba, ha érted, mire gondolok (igen, Arra). Tehát szerintem férfi és nő között soha nem lesz ebben a tekintetben "egyenlő elbánásmód", vagy polkorr magatartás. Ezt tudomásul kell venni, hogy itt egyenlőtlenség van, volt és lesz. A nőnek jobban kell tudni vigyázni magára, agy vállalnia a következményeket.

@neoteny: Írta a posztoló, hogy "nem hajlandó magassarkút felvenni", meg hogy erőltették kicsit a fehérneműt...

Az, hogy valaki mondjuk mindig csipkés fehérneműt visel és ezt belső meggyőződésből teszi, és ez a stílusa, és így "jó", az egy dolog.

De ha külsőleg erőltetik, abból nem fog jó kisülni.

Belülről jön a nőiesség és csáberő, és nem ezekből a kellékekből.

A leírásból pedig nagyon úgy tűnik, hogy a lány tiltakozik a nőisége megélése ellen, és inkább gyerekként vesz részt a kapcsolatban.

Amikor majd MAGÁTÓL felvesz egy szoknyát, na akkor történt vele valami, és lesz az, hogy kezdi elfogadni magát és a nemiségét.

dbeata 2013.05.29. 06:08:12

@neoteny: Bocs, ne maradjon ki: a nőiség legmagasabb foka az anyaság megélése.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.29. 08:06:22

@Nem fenyegetőzésképpen mondom:

"Belülről jön a nőiesség és csáberő, és nem ezekből a kellékekből."

Valóban; és mivel ez erősen ízlés kérdése, én nem találom a farmeres-sportcipős öltözködést nőietlennek egy, a huszas éveiben lévő nőtől. Sőt, lehet egy igen kellemes, tomboyos zamata.

Az hogy a posztoló most (!) a "magassarkú, harisnya, hosszú haj" meglétével azonosítja a "nőiességet", csak az ízlésének változását mutatja (hiszen a kapcsolat kezdetén jó volt a nő úgy "nőietlenül" is) -- vagy azt hogy keresi az önigazolást arra hogy miért unt rá.

"A leírásból pedig nagyon úgy tűnik, hogy a lány tiltakozik a nőisége megélése ellen, és inkább gyerekként vesz részt a kapcsolatban."

Én ezt túl messzemenő következtetésnek találom, még ebből az egyoldalú leírásból is. Úgy gondolom hogy itt igazán szükséges lenne hogy meghallgattassék a másik fél is.

"a nőiség legmagasabb foka az anyaság megélése"

Anna megszüli gyermekét, és rögtön utána örökbeadja Beának úgy, hogy soha többé nem látja őket; Bea (esetleg férjével) gondozza és neveli a csecsemőt ill. gyermeket. Ki jutott el a nőiség legmagasabb fokára, az anyaság megélésére?

a) Anna
b) Bea
c) mindketten
d) egyikük sem

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.29. 08:12:52

@szereto: @Walsh és Kirby: @Nem fenyegetőzésképpen mondom: és többiek:
Sztem nem érdemes gender vitává alakítani az egész kérdést. Se a nőknek, se a pasiknak nincs mindig igazuk, egyik nem se abszolút áldozat, minden eset egyedi, hiába léteznek tendenciák.
Ami a szépséget illeti, egyrészt tényleg túl van egy kicsit spilázva, de azért normális emberek között a nem világszép vaszilisszáknak is nagy esélyük van, ha figyelnek magukra. Nem kell modellnek lenni, se magassarkú cipős démonnak - mondjuk azt megnézném, hogy ki tudna annyit gyalogolni, mint én, tűsarkúban :P
Nem kell kihívóan öltözni ahhoz, hogy nőies legyen a nő, de a rongyos, elnyűtt ruhásak nem várhatják, hogy őket folyton megkívánják. A kívánás nem parancsra megy, és nem véletlen, hogy a férfiak buknak a nőiességre. De ez sokkal inkább belülről fakad, mint külsőségektől függ. Ugyanakkor a külső sem elhanyagolható.
Saját ismerősi körben számos olyan nőt látok, aki kifejezetten előnytelen cuccokban jár, teljesen elmerülve az anya vagyok és huzakodom a gyerekekkel-valóságban, esetleg még boldog is ebben, csak azt nem tudom, hogy a férje hogy tudja kívánni. Őszintén nem tudom.
Aki pedig kihívóan öltözik, azt én is megbámulom, lehet, diszkrétebben, mint egy pasi. :) Ha kihívó vagy, ne légy felháborodva, ha válaszolnak a jelzéseidre. Én nem vagyok kihívó, mert nem akarok senkit provokálni. Épp, hogy maximálisan ügyelek rá, hogy ne provokáljak. De attól még szemrevalóan öltözöm.
Érdekes kérdés, hogy egy lány miért nem válik nőiessé, ez biztos, hogy a gyerekkor alapján magyarázható, ha valakit mondjuk fiúsan nevelnek, vagy az anyja vetélytársat lát benne és rombolja a személyiségének ezt az oldalát, baromi nehezen fogja megtalálni a nőies énjét. Lehet, hogy soha nem sikerül - kell hozzá egy nagyon türelmes pasi, aki kibontja belőle, de erre nem minden pasi alkalmas, és persze nem minden nő vevő arra, hogy őt alakítsák. Az anyaság meg egy másik faktor, ami el szokta venni a nőiességet, pedig tényleg kiteljesedés, csak nem kéne túlmisztifikálni, és minden mást elfelejteni miatta.

dzsemfixir 2013.05.29. 08:34:18

@skarlát betű: igen, én tudom miért vagyok vele, illetve szeretném azt hinni, hogy amiért vele vagyok (biztonságot nyújt minden más téren) az felülírja azt az iszonyatos hiányérzetet, amit mellette érzek.

de persze lehetséges, hogy ez csak vergődés az aranykalitkában és örüljek, mert ugye másnak ilyen sem jut.

pilar ternera 2013.05.29. 09:07:47

@neoteny: ez annyira igaz. :)

"Kizárólag a magam örömére és mélységesen felháborodva az arcomba nyíltan és tolakodón bámuló férfiak szemtelenségén."

és ez annyira sántít.

ttama 2013.05.29. 09:16:23

@szereto:
Nyilván nem cipőben mérünk meg egy embert. A posztoló nevében nem beszélhetek, de amikor én ráeszméltem, hogy habár harmónikusnak tűnik a kapcsolatom de igazából mégsem úgy mennek a dolgok, ahogy férfi és nő között kellene én is átmentem azon a fázison amikor kerestem az okokat és indokokat és részben magamat nem tartottam vonzónak részben az akkori páromat és mivel ezeket meg is beszéltük biztos, hogy meg is bántottam vele. Azóta már tudom, hogy ez csak tünet amikor az ember azt keresi, hogy milyen a frizura a cipő stb... akkor egyszerűen csak nem működik. Mi dolgoztunk rajta sokat, de nem tudtunk ennél jobbat kihozni belőle. Ezért habár én kezdeményeztem a szétvállást, de a sok beszélgetéssel sikerült rájönnünk, hogy egyikünknek sem volt olyan jó mint hittük évekig.

Azóta soha nem halasztom el a lehetőségét, hogy elnézést kérjek ha bármiben csökkentettem az önbecsülését az akkori kirohanásaimmal, és igyekszem elmondani, hogy ő egy gyönyörű intelligens nő, csak valamiért mi egymást nem tudtuk kívánni. Ez részben a múltunknak köszönhető a rengeteg megélt dolognak, amiről itt nem ejtek szót. Ki tudja. Így alakult, sajnálatos de az élet megy tovább.

Mostanra többé kevésbé mind ketten tudjuk, hogy mi volt a sarunk a kapcsolatunkban és igyekszünk ezeket a hibákat nem újra elkövetni.

Téged azt hiszem nagyon megbántottak és ezek alapján erős előitéletekkel viseltetsz a posztoló iránt, ami lehet hogy nem alaptalan, de mint ahogy a nőket nem mérjük a cipő alapján, ugyanúgy jó lenne ha embereket sem mérnénk meg egy két A4es oldalnyi szöveg alapján...

Legyen szép napotok

ttama 2013.05.29. 09:23:23

@pilar ternera: ja én is a magam örömére edzek sokat, meg azért is mert jól esik ha néhány nő elismerően pillant rám. :) Na mondjuk ez nem történik meg gyakran, de néha igen és jól esik.

Ez a felháborodósdi a következő szituációra hasonlít nekem: Adott "A", aki nő. "B" és "C" férfi versenyzők akik "A" kegyeit szeretnék elnyerni. Adott továbbá egy nem bántó de mondjuk nem is lehengerlő ismerkedő duma.

"A"-nak szimpatikus "B", míg C egyáltalán nem jön be. "B" és "C" ugyanazzal a fent említett szöveggel próbálkozik. "C" felháborítja "A"-t, hogy mit képzel már magáról, hogy így próbálkozik. Hát ő nem azért csípte ki magát, hogy ilyen semmirekellők csorgassák rá a nyálukat.... ugyanakkor amikor "B" közeledik és elmondja ugyanazokat a szavakat, "A" el kezd babrálni a hajával, mosolyog és arra gondol rám milyen jó szövege van ennek a fickónak...

ttama 2013.05.29. 09:24:29

@ttama1980: az utolsó sor "rám" szava fogalmam sincs honnan került oda

dbeata 2013.05.29. 09:35:52

@neoteny: :)) Igen, ezeknek a fajta "beszélgetéseknek" van értelme, köszi szépen, mind megfontolandó, amit írsz!

Utolsó kérdés. válaszom, egyik sem (és ez önmagában nem baj!), és egyiket sem lehet egyből elítélni, hogy az egyik szemét, a másik meg angyal.

@skarlát betű: OKÉ, ne csináljunk gender problémát belőle!
"vagy az anyja vetélytársat lát benne"
Igen, ezek meghatározó "túlélési stratégiát" alakíthatanak ki a lánygyerek lelkében.. És akkor még nem beszéltünk az Ödipusz-komplexusról!!!
Az ovis lányom pl. mostanában azt mondja, hogy szerez nekem egy apukát (sic!) és neki pedig az apa lesz a férje... Hát nem cuki? :)

pilar ternera 2013.05.29. 09:39:24

@ttama1980: naná, hogy jólesik, ez teljesen rendben van. szerintem az a közhellyé minősült mondás sem igaz, hogy a nők nem a férfiaknak, hanem a többi nőnek öltöznek. MINDENKINEK öltözünk! naná, hogy elsősorban saját magunknak, hiszen ha nem tetszem magamnak a tükörben vagy kis sem megyek az utcára, vagy rosszul fogom érezni magam a bőrömben >> másnak sem fogok tetszeni.
de totál álszentségnek érzem, ha valaki azt mondja, hogy nem esik jól az elismerő pillantás, akár nőtől, akár férfitól érkezik.
és, igen, még nőket is megdicsérek, ha csinosak, a közhiedelemmel ellentétben. :)

OakTree 2013.05.29. 11:03:51

@neoteny:
"Keríts magadnak egy nagyszerű kapcsolatot mindössze 6 másodperc alatt"

Én rá szoktam kattintani az ilyenekre, aztán szörnyülködöm magamban egy sort és borzalmasan sajnálom azt aki elhiszi :(

dzsemfixir 2013.05.29. 12:15:06

most megyek és megveszem életem első magassarkúját. harisnya van a fiókban, bár utálom, és valamelyik kacatosdobozban szempillaspirál is akad. hátha lesz szex itthon.

Cica7 2013.05.29. 12:46:46

@dzsemfixir:
Nem lehet, hogy szeretője van, és azért nincs otthon semmi?

Cica7 2013.05.29. 12:53:53

@szereto:
Olyan is van, hogy egy amúgy normális nőnek van elege abból, hogy a másiktól elkapjon mindenféle betegséget, mert az folyamatosan félrekefélget gumi nélkül másokkal.
Akkor most ki a hülye?
:((

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.29. 13:21:55

@Nem fenyegetőzésképpen mondom: Jé, eddig azt hittem, te fiú vagy... Nem voltam elég figyelmes, úgy látszik :)

Lányok esetében Elektra-komplexus, ha jól emlékszem, de viszonylag ritkán használják ezt a kifejezést... Ezzel a megfelelő korban nincs semmi baj, természetes, a gyerek hamar kinövi :)

@Cica7: A férfiakat nem szokta zavarni az otthoni szexben, ha szeretőjük van, jut is, marad is... Sőt, még jót is tesz nekik szexuálisan. Inkább a nőkre jellemző, hogy ilyenkor nem bírják már otthon.
Persze, hogy abból nagyon elege lehet egy nőnek, ha betegségeket kap el, de hát ha mást nem, otthonra akkor be lehet vezetni a gumit. Noha a pasi, aki a szeretőivel nem használ, valószínűleg zsigerből utálja és nem fogja akarni felhúzni... :( Persze ehhez tudni kell a kalandokról.

Cica7 2013.05.29. 13:34:17

@skarlát betű:
Igen, miután elkapsz valami betegséget, kiderül, hogy nem csak te vagy....Ez nagyon lealázó, majd próbálod rendberakni magad, de a következő ilyen után inkább jobb kiszállni az otthoni szexből....
Saját magad miatt, a saját egészséged miatt....
De mivel a szex hiányzik, kereshet egy amúgy hűséges ember valakit, mert az otthonival köszi, de nem akar együtt lenni ...:(((
Közben megkapod, hogy de miért nem akarod?
Na ez is elég skizofrén helyzet....:(((

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.29. 13:38:17

@Cica7: Szar helyzet, aláírom. És egyébként, ha a betegség faktor nem lenne, te még szeretnéd a férjeddel?
Szerintem ebben az esetben teljesen jogos, hogy keresel valakit, csak egyben nem lehetsz biztos, hogy a szeretőnek te vagy az egyetlen. De gondolom, sokkal jobban ügyelsz a védekezésre.
F-ed meg nem szólhat semmit. Szerintem...

pilar ternera 2013.05.29. 13:49:53

@Cica7: bocs, Cica, nem akarlak bántani, de aki mindezek után még felteszi, azt a kérdést, hogy "de miért nem akarod?", az mekkora szemét ember már?!
furcsa, hogy ő még bármilyen szinten szóba jön...

Cica7 2013.05.29. 13:51:53

@skarlát betű:
Lelkileg az is megviselt, hogy amikor már a falat kapartam a szexnélküliségtől, mégis ráfanyalodtam...mint az állatok.
Ha hűséges lenne, és nem hozott volna bele ilyen helyzetekbe, akkor igen, semmi gondom nem lenne, persze szeretném vele.
De így óvom a lelkemet.
De kínlódás is valahol.

pilar ternera 2013.05.29. 13:54:55

@Cica7: hűűűű, nem irigyellek. :(
nem keresel mást?

dbeata 2013.05.29. 13:55:35

@skarlát betű: Jaja, néha én se tudom, fiú vagyok-e vagy lány...:))

De viccen kívül, érdekes visszajelzést adtál, és persze érdekelne, miért gondoltad elsőre?

Cica7 2013.05.29. 13:57:13

@pilar ternera:
Próbáltam kettéválasztani a gyereknevelő, gazdasági, és az érzelmi, lelki kapcsolatot....Az egyik működik.
A másikat meg rendezni kell....
ja sodródom, mint mangalor.....:(

pilar ternera 2013.05.29. 13:59:02

@Cica7: nekem ez a szétválasztás nem ment. le is léptem. mondjuk, én szerelmes lettem, az más tészta. de a gyerek miatt akár maradhattam is volna...

Cica7 2013.05.29. 14:01:45

@pilar ternera:
:) Olyan belefutok valakibe utcán, munkában, akárhol , gondolkodom.
A neten kissé rossz a tapasztalatom.:(
Az olyan direkt.
Óvatos duhaj vagyok.:))

dzsemfixir 2013.05.29. 14:02:09

@skarlát betű: és @Cica7:

gyakorlatilag 0-24ig egymás közelében vagyunk, nem lenne rá ideje, sem alkalma. gondolom amíg elszalad boltba vagy autót mosatni, nem zavar le egy tíz perces menetet :)

azt mondja, kezdeményezzek én, "hiszen így szoktuk mindig." hát igazából már nincs kedvem, szeretném ha néha ő teperne le.

Cica7 2013.05.29. 14:10:33

@dzsemfixir:
lehet, hogy halvérű kicsit?
Az sem jó buli, aki a másik véglet, aki meg hülye kisebbségi érzésből, meg örök bizonyítás miatt keresi a többi nőt.
Látod van a tiédtől sokkal rosszabb helyzet is:)
Nem hiszem, hogy szexállat lesz valakiből, aki soha nem volt az, meg rád várt, hogy kezdjél hozzá.
Most mi a gond, hogy ha eddig is ilyen volt az ember?
Besokalltál?

Walsh és Kirby 2013.05.29. 14:24:42

@skarlát betű: Itt csak az illető hölgy akarta gender problémává erősíteni a témát, a többiek csak a képtelenségeivel vitáztak/vitáztunk.

Cica7 2013.05.29. 14:53:29

@dzsemfixir:
Nem érzed nőnek magad mellette emiatt?

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.29. 14:59:17

@Nem fenyegetőzésképpen mondom: Nem tudom, csak így éreztem... Mivel a nickneved nem irányadó, valamit gondoltam, és épp az igazság ellenkezőjét :)
Rám is szokták olykor hinni, hogy fiú vagyok, pedig a nickem elég egyértelmű, már annak, aki ismeri a regényt/filmet.

@Cica7: Nehezen tudnám megmondani, mi rosszabb, egy szex iránt kicsit se érdeklődő pasi, vagy az, aki nem tud parancsolni a farkának... Vagyis, azt hiszem, a kicsit se érdeklődő rosszabb, már abban az esetben, ha a felesége meg nagyon is szeretné. Mindkét helyzet lehet megalázó, persze.
És mindkét helyzetben azt mondanám, a külső partner megoldást jelenthet, ha válni nem akartok semmiképp - vagy nincs rá lehetőségetek.

pilar ternera 2013.05.29. 15:05:44

@skarlát betű: mindkettő borzalmas lehet... de a mindenkit megfarkaló típus mellett, legalább a nő feloldozást kaphat, ha ő is keres valakit.
nem mintha ez így ideális lenne.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.29. 15:16:25

@pilar ternera: Mindkettő ugyanolyan joggal kereshet valakit, hisz nincs normális szexuális életük vagyis leginkább semmilyen sincs, és nekik fontos lenne. Kevés embernek jut ideális kapcsolat.

@dzsemfixir: Az egyik leghatékonyabb vágycsökkentő a folyamatos együttlét, én csak tudom... Miért kell mindig együtt lennetek? Nem lehet megoldani, hogy legyen szabadságotok egymástól?

pilar ternera 2013.05.29. 15:21:51

@skarlát betű: igaz, mégis amellett, aki senkivel sem szexel, valahogy inkább lesz lelkiismeret-furdalása az embernek, ha ő meg mégis keres valakit.
bár a bűntudat az egyik legkártékonyabb emberi érzelem...

dzsemfixir 2013.05.29. 15:27:13

@Cica7: ő valamiféle bajtársiasságot vár el tőlem. legyünk mindig együtt, csináljunk mindig mindent együtt (főzéstől a lakáskarbantartásig) ami nem is lenne baj, de ezeket a közös foglalkozásokat nem fűszerezi semmiféle játékosság, vagy flörtszerű vagy bármi ami arra utal, hogy itt két, egymás közelségét élvező ember tevékenykedik.
nem érint meg, nem nevet velem, nem csókol a nyakamba, nem karol át és ha én teszem, folytonosan hárít.

Cica7 2013.05.29. 15:28:40

@pilar ternera:
Tudod, a pasinak lehet, a nőnek hűségesnek kell maradnia...alaptétel....
De magam választotta nyomoromat is nehezen viselem, tehát nem egyszerű a helyzet...

dzsemfixir 2013.05.29. 15:29:58

@skarlát betű: így alakult az életünk, nem szándékos vagy kötelező összezártság ez. mindkettőnk mehetne külön programokra, bármikor, ha igénye lenne rá.

Cica7 2013.05.29. 15:31:00

@pilar ternera:
Igen, a bűntudat, jól fogalmaztál.:)
Lehet-e, szabad-e nekem megtenni, mikor ez az én döntésem?

dzsemfixir 2013.05.29. 15:34:41

egyébként, elnézést kérek, hogy beborítottam ide a szennyest :) de annyira kínálkozott az alkalom és hát tényleg, ahány kapcsolat, annyiféle embermese. tudom én jól, hogy valamiféle megoldást csak saját maga barkácsolhat össze az ember. mármint, ha tudna..

pilar ternera 2013.05.29. 15:34:55

@Cica7: szerintem ebben a helyzetben a nőnek sem KELL! semmiképpen!
ha ő röptében a legyet is megdugja, nekem meg csak a bacikat szállítaná haza, hát én valószínűleg feljogosítva érezném magam arra, hogy én is keressek valakit.
úgy persze nehéz, ha éppen a hímpellérért dobog az ember szíve. :(

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.29. 15:35:11

@Cica7: Túl kell lépni az ilyen elavult felfogáson, le van szarva, mi a hagyomány. Egy patriarchális társadalomban mi más alakulhatott volna ki? Csakis te magad változtathatsz ezen az állapoton.

@dzsemfixir: Hát akkor rajta, mi tart vissza?

Cica7 2013.05.29. 15:37:08

@dzsemfixir:
Szintén zenész, én is rakom a magam sz..kupacát ide nektek. Elnézést.:(

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.29. 15:37:11

@dzsemfixir: Azért van ez a blog, hogy ide borítsátok a szennyest, itt nem finomkodunk :)
Nagyon örülök, h most többen is megszólaltok a magatok extra problémáját bemutatva.

Cica7 2013.05.29. 15:39:46

@pilar ternera:
Sokáig, túl sokáig még voltak komoly érzelmeim iránta.
Valami hősszerelmes lehetek:((
De már könnyebb, sokkal könnyebb.

pilar ternera 2013.05.29. 15:41:20

@Cica7: akkor is, mikor már tudtad, hogy félrekefélget?
mert úgy tényleg nehéz... :)
ha könnyebb, akkor hajrá! ;)

pilar ternera 2013.05.29. 15:42:13

ja, az első hangulatjel természetesen: :(

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.29. 15:49:23

@pilar ternera: Sztem nem vágylohasztó, ha a pasi más nővel is együtt szokott lenni, épp ellenkezőleg.
Vagyis engem nem lep meg, ha kívánja. Csak a pasi miért nem annyira belátó, hogy felhúzza a gumit... Ő is beteg lehet és kínlódhat vele örökké...

Cica7 2013.05.29. 15:50:02

@pilar ternera:
Igen, érzelmes vagyok, de azok a helyzetek után, amikbe kerültem miatta, még mindig nagyon lassan kopott az érzelmi rész.
Persze, mert volt minden, jó útra térek és egyéb rendrakós szöveg, plusz mivel sokáig azt hittem, hogy én vagyok a szerencsétlen, de erős asszony, akinek őt a jó úton kell tartania, meg mit érek én, mint nő téma is lefutott nálam, addig véget is ért a csodálatom iránta, mint isteni férfiért.
( lehet, hogy zagyva volt.:)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.29. 15:57:19

@Cica7: Mikor megismerted, nem volt nőcsábász? Persze van olyan is, aki időközben indul be, de ez sztem le szokott csengeni, persze a fene se tudja, hány év kell hozzá.

pilar ternera 2013.05.29. 15:58:00

@skarlát betű: hogy kívánja, nem meglepő, de hogy akkor még komoly érzelmei voltak iránta, az nekem furcsa. mivel itt nem 1 félrelépésről volt szó, hanem rendszeres kalandozásról, melynek kellemes tüneteit még haza is szállította. egy ilyen férfi mennyire becsülheti azt a nőt?

@Cica7: amit itt írtam @skarlát betűnek... nem csodálom, hogy lefuttattad a "mit érek én, mint nő?" programot, hiszen amit ő közvetített feléd, az nagyon megalázó. még akkor is, ha ez inkább róla szól (önigazolás, janisági-komplexus), mint rólad!

és ha véget ért a csodálat, akkor most mi tart még vissza?

Cica7 2013.05.29. 16:08:27

@skarlát betű:
Menet közben jöhetett nála, vagy nem tudom, de olyan érzésem volt, mint versenyezni akarna. Én voltam a dinamikusabb, mentálisan erősebb,, de jócsaj nő ,ő a csendes, de jóképű fiúcska lévén szépen lassan valahogy így akart volna elégtételt venni....
Persze kinőtte magát, és olyan szakmát is kitanult, ahol még több nő közé férkőzhet, tudatosan.
Azért a sok elemzés és kielemzés is sok időmet vette el....:(((

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.29. 16:11:35

@pilar ternera: Komoly érzelmeket lehet érezni olyan pasi iránt is, akinek több nője van, hidd el. Nekem is sikerült már :)
Jó, betegség nem volt, és nem is volt a férjem, de maga a nőcsábász mivolt nem zárja ki az érzelmeket.

@Cica7: És a csendes fiúcskából nem maradt annyi, hogy legalább szarul érezze magát a kórságok miatt?

Cica7 2013.05.29. 16:14:34

@pilar ternera:
A jellememmel lehet a gond, nem vagyok a tipikus szerető és szeretőtartó, túlságosan becsületes voltam eddig is, mint mindig.
Vagy ez már a gyávaság kategória?:)

pilar ternera 2013.05.29. 16:15:23

@Cica7: tehát önigazolás, kisebbségi komplexus természetesen: én is érek annyit, mint ő, majd bebizonyítom!
az elemzésre meg nem kell sajnálni az időt, mert sokkal jobb úgy játszani egy játékot, hogy az ember ismeri a szabályokat. különben csak futkos a pályán, mint egy eszement. :)

pilar ternera 2013.05.29. 16:20:06

@skarlát betű: azért nagyon nem mindegy, hogy az ilyen szerelem tárgya alkalmi szerető-e vagy hozzád jön haza...
de nem kétlem, hogy lehet, csak talán nekem nem menne. :)

@Cica7: nem tudom, hogy ez bátorság/gyávaság kérdése-e... az emberrel talán történnek dolgok, ha másképp áll a világhoz.
nem hinném, hogy jellemhiba lenne ;), inkább csak túl sokáig kötődtél valakihez érzelmileg, aki már rég túllépett a közös kereteiteken.

dzsemfixir 2013.05.29. 16:22:38

@Cica7: teljesen mínuszos lettem ettől a helyzettől. nemhogy nő... bár én azt vallom, és vallani is fogom mindig, hogy egy nő nem a férfiaktól , férfiakért, vagy férfitól nő :)

@skarlát betű: nem tudok szeretőzni, próbáltam már, nem megy. és persze magas a léc, mert egy kivételtől eltekintve, nem találtam még hozzá hasonlót sem.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.29. 17:46:01

@pilar ternera: @Cica7:

"bár a bűntudat az egyik legkártékonyabb emberi érzelem..."

Akkor hát a pszichopatának a legjobb? Benne nem tesz kárt ez az érzelem...

dbeata 2013.05.29. 19:33:27

@skarlát betű: Ez mindenesetre érdekes. :)

mangalor 2013.05.29. 21:33:11

@Cica7: az a 'vicces', h én sem éreztem magam sosem ilyen típusnak, és igazából most sem érzem úgy, hogy igen, de ez a helyzet amiben vagyok egyszerűen csak egyfelé vezethet. a jellem egy dolog, a természet törvényeivel szemben viszont valószínűleg alul marad:) és az is lehet, ahogy Pilar írta, túl sokáig kötődtünk, és ahogy leválni is baromi nehéz x év után, úgy megcsalni is....még gondolati szinten is:)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.29. 21:39:55

@dzsemfixir: @mangalor: Ez nem típus kérdése, én se ilyennek születtem, a fene se gondolta volna... De van egy pont, amikor már csak önsorsrontás van, ha nem lépsz ki ebből.

Gondolati szinten megcsalni nehéz? Ez komoly?

mangalor 2013.05.29. 21:47:20

@skarlát betű: ma már nem:D abszolút könnyen lezavarok egy aktust pl. a kerékcserét végző csokoládészemű fickóval.
de emlékszem, amikor először álmodtam olyasmit, hogy nem a férjemmel szexelek, iszonyatosan szégyelltem magam, pedig akkor még szó sem volt ilyesmiről, amiről manapság. aztán persze ez elmúlt, ma már nincs nehézségem ezen a téren.

pilar ternera 2013.05.30. 08:28:01

@neoteny: igen, nyilván én is az elmebaj minősített esetére gondoltam és még véletlenül sem arra a vonatkozására, amiről itt a diskurzus folyik. ;)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.30. 09:15:46

@pilar ternera:

Rendben van: akkor azt a kijelentésedet hogy "a bűntudat az egyik legkártékonyabb emberi érzelem" nem általános érvényűnek szántad; létezik olyan helyzet amikor a bűntudat helyénvaló, meg olyan is amikor nem.

Ami elvezet a kérdéshez: miként lehet megkülönböztetni a két esetet?

pilar ternera 2013.05.30. 09:33:38

@neoteny: így van. nem alapigazságokat nyilatkoztatok ki, csak a jelenlegi témával összefüggésben értettem.

ezekben az esetekben ( valakit már sokszor megcsaltak, megaláztak sokféleképpen, ám ő mégis bűntudatot érez, ha másfelé kacsintgat) igenis kártékony, mert még az esetlegesen rátaláló pozitív érzéseit/érzelmeit is megmérgezi, amikor erre semmi oka és a másik fél meg sem érdemli.

hogyan lehet megkülönböztetni? pszichopataként semmiképp, józan paraszti ésszel bármikor.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.30. 10:06:18

@pilar ternera:

"pszichopataként semmiképp"

A pszichopata nem különbözteti meg a két esetet: számára nem létezik sem indokolatlan, sem indokolt bűntudat -- legalább is ami saját magát illeti.

"józan paraszti ésszel bármikor"

Akkor hát aki indokolatlan bűntudatot érez annak hiányzik a "józan paraszti esze"?

"ezekben az esetekben ... a másik fél meg sem érdemli"

Nyilvánvalóan. A kérdés: mit "érdemel" a másik fél? Azt, hogy úgy bánjanak vele mint ahogy ő bánik az egyik féllel... vagy azt, hogy elhagyják/elváljanak tőle? Habár az utóbbi általában nem könnyű probléma (különösen ha gyerekek és/vagy közös ingatlan is van), az előbbi könnyen egy pszichológiai fegyverkezési versenyhez vezethet... ami maga is okozhat kárt az egyik fél lelki egészsége szempontjából.

pilar ternera 2013.05.30. 10:22:10

@neoteny: épp ezért írtam, hogy "pszichopataként semmiképpen", mert ő nem KÉPES rá.

nem hiányzik, de olyankor kártékony.

ez már teljesen egyéni megítélés/bevállalás/akarat kérdése. van, aki bosszul és ugyanazt csinálja, van, aki válik.
közös gyerek, ingatlan sem feltétlenül akadály, sokszor csak kifogás.
már az is "pszichológiai fegyverkezés", ha kiderül a megcsalás és mégis együtt maradnak. ott már játszmák vannak (valószínűleg előtte is voltak), nem vezet jóra.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.30. 11:06:25

@pilar ternera:

"nem hiányzik"

Azt írtad hogy "józan paraszti ésszel bármikor" meg lehet különböztetni azt, hogy milyen helyzetben indokolt a bűntudat, és milyenben nem. Ebből az következik hogy aki indokolatlan bűntudatot érez, annak -- legalább is akkor/addig -- hiányzik a "józan paraszti esze".

"van, aki bosszul és ugyanazt csinálja, van, aki válik."

Vagy beletörődik, vagy belebolondul, vagy...

Ha csak erre a két stratégiára gondolunk, még akkor sem egyértelmű hogy ezek egyenértékűek. Talán ismered a szólást: "ha bosszúra készülsz, kezdd azzal hogy ásol két sírt".

----

Úgy tűnik hogy a következőkben egyetértünk:
- a bűntudat lehet indokolt vagy indokolatlan
- az indokolatlan bűntudat káros
- nem indokolt bűntudatot érezni amiatt ha valaki nem tud lojális lenni egy olyan társ iránt aki már maga demonstrálta a lojalitásának hiányát (és ezzel lényegileg érdemtelenné vált arra hogy "társként" tekintsenek rá)

Szerintem helyesebb/egészségesebb szakításra/válásra vinni a dolgot mint megpróbálni bosszút állni úgy, hogy a másikon túltesz valaki a diszlojalitásban, de ez már valóban egyéni preferencia kérdése.

pilar ternera 2013.05.30. 11:19:44

@neoteny: rendben, így is helytálló.

nem is mondtam, hogy nincs több opció, csak példaként említettem kettőt.

akkor nincs vita köztünk.
én is inkább váláspárti vagyok, tehát ebben is megegyeztünk.

Cica7 2013.05.30. 11:40:17

@neoteny és pilar ternera:
Mindig is annak a könnyebb, aki kevésbé szeret (mármint a másikat )
Vagy az első pillanattól hagyta, hogy a másik szeresse és így érzelmileg ő volt fölényben, teljesen jól írtátok le a pszichopata fogalmát....
De a leválási folyamat és a külön utakat próbálgató egyén is generál komoly feszültségeket a kevésbé érzelmes egyénnek, kizárólag azért, mert már nem tulajdona és szexet sem akar vele....
És ha nincs szex, akkor nincs szeretet. ( F. mondta ki! Nem boncolgat, ha nincs, nincs, de persze emiatt játszmázik, mert úgy tesz, mintha semmit sem értene....)
Bár igyekszem laza lenni, és egyre kevésbé hat rám a játszmázás.:))

pilar ternera 2013.05.30. 11:44:51

@Cica7: de ha a kapcsolat az ő részéről kimerül a birtoklásban, akkor végképp egy fillért nem ér az egész.

Cica7 2013.05.30. 11:52:43

@pilar ternera:
Nem tudod megmagyarázni valakinek, aki csak azt látja, hogy most NINCS, de hogy miért NINCS, és a másik miért nem akarja, mármint mindennek van előzménye.
Sok időt töltöttem el azzal, hogy még én magyarázkodtam és próbáltam megértetni a lényeget.
De csak annyit értem el, hogy jól felhúztam magam.
Ha valaki sáros és magába száll, elgondolkodik, és zavarja a helyzet és tényleg rendet akar tenni, arra nyitott vagyok, hogy kezdeményezzen kommunikációt.
Ha meg nem érez késztetést,akkor én teszem a saját dolgomat.

pilar ternera 2013.05.30. 11:56:39

@Cica7: "Nem tudod megmagyarázni valakinek,"

hát, látod, itt kezdődnek a bajok...

te el tudod magyarázni, csak ő nem akarja megérteni/elfogadni.

lehet így is, csak mi értelme?

Cica7 2013.05.30. 12:20:44

@pilar ternera:
Lehet, hogy erőszakosnak tűnik az ember, ha mindenáron úgy érzi, hogy kommunikálni kell a problémáról, és nem tud úgy élni, hogy gond van és majd lesz valahogy.
Így már békén hagyom.
Nehéz úgy, hogy az egyik problémamegoldó, a másik meg problémakerülő...
Azt hiszem ideje lenne már magammal foglalkoznom, nem ezen merengeni.
De ha nem érdekelne egy picikét sem, akkor nem írogatnék ide...:)))

pilar ternera 2013.05.30. 12:23:50

@Cica7: "majd lesz valahogy", de igazából nem lesz sehogy. mivel problémakerülő, neki kényelmes, ha nem feszegeted a témát.

válás/szakítás nem opció?

Cica7 2013.05.30. 12:35:36

@pilar ternera:
Még nem tettem le a voksom véglegesen e mellett az opció mellett, gyerek, pénzügyi dolgok miatt.
Tudod, a remény hal meg utoljára.:))
Vagy jön valami és robbantok, mint Te.:)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.30. 12:36:07

@Cica7: Ha nincs kommunikációs lehetőség, tényleg rád marad a döntés, de számodra továbbra se közömbös.

@pilar ternera: Az ugrás a sötétbe mennyivel jobb, mint ez az állapot? Sztem Cica7 még mindig szereti a férjét, ha elválik tőle, akkor ott marad a nagy semmiben, legalábbis per pill úgy tűnik, ez következne. Nem hiszem, hogy ez annyira csábító lehetőség. De majd ő megmondja.

Cica7 2013.05.30. 12:47:45

@skarlát betű:
Nem hiszek igazán a kommunikációs zavarokban, bár olyan, mintha annak lenne beállítva...
Szeretem-e még a másikat annyira, hogy csendben meghallgassam, elgondolkodjak magamban, és erőt vegyek magamon, hogy igazat adjak neki?
Mi ez, ha nem szeretet?!
De lehet, hogy ez a női aggyal való gondolkodásban van csak.:))

goldmedal 2013.05.30. 12:50:13

Az ilyen történetekről mindig az a bugyuta sláger jut eszembe, amiben a következő sorok szerepelnek:
"Csak félig lenne meg az, ami kell
A többi jönne már szép szerivel,
Ha egyszer szeretne engem úgy teljes szívvel
Egyszerre meglenne minden ami kell."
Hát ez az, csak az alapok hiányoznak:-(
Vonatkozik ez sokunkra innen.

pilar ternera 2013.05.30. 13:14:12

@Cica7: én azt teljesen megértem, hogy a döntés nem könnyű, főleg, ha még érzelmeid is vannak.
ezt viszont nem értem:
"Szeretem-e még a másikat annyira, hogy csendben meghallgassam, elgondolkodjak magamban, és erőt vegyek magamon, hogy igazat adjak neki?"

őt kell meghallgatni? hiszen problémakerülő, aki nem is akar erről beszélni veled, azért bezzeg reklamál, hogy miért nincs szex.
és miben kell neki igazat adni?

@skarlát betű: ez mindig egyéni mérlegelés (és persze érzelmek) kérdése, hogy megalkuszom egy megalázó helyzettel, mert... (és itt számos magyarázat/kifogás felmerülhet) vagy borítok mindent, mert talán még az "ugrás a sötétbe" is jobb, mint ezt elviselni... annyival mindenképp jobb, hogy akkor legalább esélye nyílik egy másik kapcsolatra, ahol meg is becsülik. egy házban éldegélve ez jóval bonyolultabb nem csak a helyrajzi, de az érzelmi kötöttség miatt is.

Cica7 2013.05.30. 13:31:04

@pilar ternera:
F-re vonatkoztatva mondtam, hogy ő képes lenne-e megtenni velem kapcsolatban, hogy az egóját alárendeli a szeretetnek.
A mostani reklamáció csak néma "szenvedésben" kimerül, de mivel eddig is beszerezte máshonnan, amíg volt, gondolom, hogy most is beszerzi, legfeljebb több szereplőtől.
De elképzelhető, hogy a többi szereplővel is gondok vannak, így rám mérges.
Amúgy röhej, de valami ilyesmi érzésem van ezzel kapcsolatban.

Cica7 2013.05.30. 13:40:28

De rosszul csináljátok, mert ahelyett, hogy engem dobnátok fel, hogy hű meg ha hogyan legyél nőci és hajrá tiéd az összes pasi és jócsaj vagy, itt elemezgetünk és lelkizünk! :))))
Na, majd a háziasszony mond valamit! :))))

:)))))

pilar ternera 2013.05.30. 13:48:50

@Cica7: jaaaa, hát ha erre képes lenne, akkor már talán idáig sem fajultak volna a dolgok. hiszen az egója még annál is fontosabb, mint hogy legalább ne hozzon haza neked kellemetlen dolgokat.

amit alább írtál, pedig először neked kell elhinned, tudod... :)

Cica7 2013.05.30. 13:51:59

@pilar ternera:
Igen....amúgy jól látod.:)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.30. 13:55:44

@Cica7: Hát, ha összeszedett vmi csúnyábbat, a többi szereplő se fog vidáman hancúrozni azért, ennyire senki sincs megőrülve.
Vagy meggyógyultatok már?

Én biztatnálak, de nem arra, hogy előbb ugorj a sötétbe, válj el, meg minden, aztán majd találj valaki tökéletest, igen kevés tökéletes futkározik facéran odakint, főleg pasiból. Úgyhogy elég kincstári lenne tőlem azzal biztatni bárkit is, hogy próbáljon szerencsét, mikor harmincas szinglik is gyötrődnek egyedül, ismerek párat.

Persze nem mondom, hogy jó ez az állapot, amiben vagy, egyáltalán nem jó, de az se feltétlen megoldás, ha nulláról kezdesz. Iszonyú erőbedobás, minden felborítása, stb, nem ismerem az anyagi helyzetedet, de olykor ez totális életminőség-változással jár... És cserébe semmi se garantált.

@pilar ternera: Egy huszonéves, gyermektelen nőnek ez mondanám, hogy kezdje újra. Egy már középkorú, gyerekesnek csak nagyon indokolt esetben, a részletek alapos ismeretével...

pilar ternera 2013.05.30. 14:10:21

@skarlát betű: nyilván meggondolandó, én sem ismerem a részleteket. alapesetben mondom, hogy az tisztább helyzet.
van innen még visszaút? :(

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.30. 14:29:50

@pilar ternera: Nem tudom, a visszautakról végképp nincs tapasztalatom, de biztos, h ketten kellenek hozzá.

Egy bizonyos életkor után ritkulnak a tiszta helyzetek, úgy vettem észre.

pilar ternera 2013.05.30. 14:31:49

@skarlát betű: ezért sugalltam, hogy szerintem nem nagyon van, mert itt csak az egyik fél szeretné megoldani.

az egyedüllét is tiszta helyzet. nem kellemes, de egyértelmű.

Cica7 2013.05.30. 14:38:17

@skarlát betű:
A egészség rendben van, ez a történet régebbi keletű volt. Más szereplők mellett meg jelenleg én nem vagyok kedves hozzá, és így nincs félnivalóm.

Egyszer már borítottam, életet, anyagiakat, sok év után most azt érzem, hogy nem tehetem meg. Egyszer már talpra álltam, de ismét nem hiszem, hogy tudok, főleg, hogy milyen munkahely nélküli világban élünk....:(((

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.30. 14:42:15

@pilar ternera: Kívülről nézve egyértelmű, belülről meg baromi zavaros tud lenni az egyedüllét. Titkos szerelmesedéssel, alkalmi szexélményekkel, önváddal, sóvárgással, reményekkel...

Persze, van, aminél jobb, én szívesen lennék egyedül, persze nem szerető nélkül, hanem hivatalosan egyedül.

pilar ternera 2013.05.30. 15:00:23

@skarlát betű: "Titkos szerelmesedéssel, alkalmi szexélményekkel, önváddal, sóvárgással, reményekkel... "

ezek akkor is meglehetnek, ha együtt élsz valakivel, csak szerintem olyankor még több az önvád.

én is a hivatalos egyedüllétre gondoltam, aztán mehet a szeretőzés, ha akad valaki. :)

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.30. 15:08:33

@pilar ternera: Persze, mindez meglehet együttélés alatt is, sokszor meg is van. Mondjuk, nagy összegben fogadnék, hogy a legtöbb szeretőjelölt nyugodtabb szívvel szeretőzik egy férjes asszonnyal, mint egy elválttal, vagyis a státusz ebben sokat számít, még ha az a házas státusz totál fiktív is. A pasik nagy része ki fog esni a jelöltek közül, mert fél, hogy a nő rendes kapcsolatra pályázik. A totál facérok általában ebben a korban már nem hagyják magukat befogni, egyedülálló nőről viszont nehezen hiszik el, hogy tényleg nem akar élettársat magának.

pilar ternera 2013.05.30. 15:15:01

@skarlát betű: igen, ebben lehet igazság. az én tapasztalataim ilyetén módon egy álomvilágba illenek leginkább, ugyanis csak rendes férfiakat sodort elém az élet, akik akartak szőröstül-bőröstül. nem filóztak az aktuális státuszomon... de elismerem: nagy mázlim van/volt.

Cica7 2013.05.30. 15:23:02

@pilar ternera:
De jó neked...Mi meg küzdünk azokkal, akit nekünk dobott a gép.:)))

pilar ternera 2013.05.30. 15:28:33

@Cica7: nem is panaszkodom soha. viszont volt olyan szakasz az életemben, amikor 2 rendes ember közül kellett választanom (egyik a gyerekem apja) és abban a küzdős időszakban sokat tanultam a kapcsolatokról, magamról...

Cica7 2013.05.30. 15:35:40

@pilar ternera:
Hm...akkor lettél szerelmes az újba?
Jól döntöttél, így utólag elgondolkodva?

pilar ternera 2013.05.30. 15:54:07

@Cica7: igen, akkor. jól bizony, egy pillanatra sem bántam meg.:-) egyetlen ilyen váltást sem bántam meg, mindegyik sokkal jobb volt, mint amiből kiléptem és mindből tanultam.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.30. 21:45:32

@pilar ternera: A saját státuszukon se filóztak?
Sztem az ilyen nagy döntéseken nagyon sokat kell gondolkodni.
Éltél valaha egyedül egyébként?

mangalor 2013.05.30. 22:32:46

@pilar ternera: minden attól függ, h a nő mennyire csalódott. mondjuk, ha magamból indulok ki. én totálisan elveszítettem a bizalmamat a férj felé, pedig meg se csalt. és ha nincs bizalom, akkor semmi sincs, csak az egyedüllét érzése, és hiába fogadkozik, nem tudsz hinni már, és akkor úgy érzed, ennél még az egyedüllét is jobb. de gyerekekkel minden ezerszer árnyaltabb... nem olyan könnyű a leválás, és a visszafordulást miattuk erőlteti az ember... de van egy pont, ahonnan nincs visszaút.

mangalor 2013.05.30. 22:40:08

@Cica7: annyira megértem, miért is nem akarsz borítani, és ez annyira satu helyzet:(
@pilar ternera: én is ebben reménykedem:) mármint, h rendes embereket sodor az élet még mellém... de legalábbis a közelembe. a férj előtt is szerencsém volt ebben a tekintetben, és végül is a férj is rendes... de legalábbis sokáig nem lehetett okom panaszra:)

pilar ternera 2013.05.31. 05:50:52

@skarlát betű: ùgy értettem a " nem filózást", hogy az nem volt akadály. h pl. épp férjnél vagyok vagy gyerekem van. amúgy naná, h volt filózás rendesen. pl. azon, h Ő szétrobbanthat-e egy családot, ahol gyerek van? de az sosem volt kérdés, h Ő nevelné-e az én gyerekemet. remélem érted...

hát, úgy több évig sosem voltam egyedül, de rövidebb ideig persze voltam.

pilar ternera 2013.05.31. 05:52:18

@mangalor: mi miatt nem bízol már benne?

Cica7 2013.05.31. 08:49:31

@mangalor:
Azért a büszkeségem hadakozik a józan ésszel.:))

ghost recon 2013.05.31. 08:54:18

Egyszerűen nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy túl jó dolgotok van. Pedig -isten bizony- próbálom.

pilar ternera 2013.05.31. 09:54:25

@ghost recon: pl. annak a lánynak, akit a férje szinte bárkivel megcsal és még haza is viszi neki a kórságokat? aztán még csodálkozik, hogy az asszony már nem akar vele szexelni? miközben meg szereti a férjét... hát, ha te ezt irigyled, akkor neked tényleg állati sz.r lehet... :/

Cica7 2013.05.31. 10:04:18

@ghost recon:
Lehet, hogy neked sem kerek az életed, mint az emberek nagy többségének, máskülönben miért érdekelne az itt folyó téma...
Bizonyára meg van a magad keresztje, amit vinned kell....

ghost recon 2013.05.31. 10:13:35

@pilar ternera:

Annyira nem, elvégre nem én panaszkodom.
Mindazonáltal neki is. Akit fűvel-fával csal a férje, és ő közben még szereti is, de nem szexel vele, az még nem jutott elég mélyre. Tehát túl jó dolga van.

ghost recon 2013.05.31. 10:14:56

@Cica7:

Természetesen, hiszen az ember élete tele van külső és belső, természetes rázkódtatásokkal. Hol itt a probléma?

pilar ternera 2013.05.31. 10:18:59

@Cica7: mondjuk engem sem azért érdekel, mert keresztem van éppen, de volt mikor érintett a téma, ezért vagyok itt.

@ghost recon: kicsit magas a ló, és lekicsinylő a stílus. kívánom neked, hogy sose kelljen ilyesmivel szembenézned!

ghost recon 2013.05.31. 10:23:11

@pilar ternera:

Én is kívánom magamnak. Mindazáltal miből gondolod, hogy soha nem is kellett szembenéznem semmivel? Olyan dolgokkal néztem szembe, hogy sokszor csak a vakszerencsén múlt, hogy itt vagyok és írhatok. Nem az eszemen, vagy az ügyességemen.
Onnan tudom, amit mondok, és nincs benne rossz szándék, még ha néha úgy is tűnhet.

pilar ternera 2013.05.31. 10:25:19

@ghost recon: ha viszont kellett, akkor lehetnél kicsit empatikusabb is. nem vagyunk egyformák, különbözőképpen birkózunk meg a helyzetekkel...
akkor biztos, csak úgy tűnik... :)

Cica7 2013.05.31. 10:32:54

@ghost recon:
Panaszkodtam igaz, de ez egy ilyen hely, ahová beöntjük a szennyest....
De lehet igazad van és nem értékelem, hogy nekem jódolgom van.:((
Mi az, amit nem veszek észre?

ghost recon 2013.05.31. 11:08:17

@Cica7:

Nem tudom. Nyilván keveset tudok a történetről.
De valami biztos benne tart ebben a történetben, ellenkező esetben nem lennél benne. Évtizedes tapasztalatom mondatja velem: az ember akkor változtat az életén, amikor az előző szituáció már elviselhetetlenné válik. És az elviselhetetlenhez képest még jó dolgod van.

pilar ternera 2013.05.31. 11:09:42

@ghost recon: így sokkal jobban hangzik. :)

ghost recon 2013.05.31. 11:12:46

@pilar ternera:
Mindenki úgy beszél, ahogy tud. Guth szertartásmester másként, mint Palivecz kocsmáros. Én így tudok.

pilar ternera 2013.05.31. 11:24:11

@ghost recon: de látod, így már leesett rendesen, amit az előbb is írtál, csak másképp.
Guth sem biztos, hogy cizellált, ha kihozzák a sodrából és Palivecz is biztos kimossa a száját, ha az őrgróf jön be az ivóba.

ghost recon 2013.05.31. 11:56:19

@pilar ternera:

Lényeg a lényeg, én elég régóta tudom, hogy az emberek jelentős része nem hűséges. Azért nem hűséges, mert unatkozik. Ahogy a nagyanyám mondta: jódógában nem tudja mit is csináljon.

Dolgoztam olyan cégnél, ahol rengetegen voltunk egy épületben, férfiak és nők együtt. Ráadásul sok házaspár mindkét tagja dolgozott ott. És mivel alapvetően állami cég volt, hát unatkoztak a népek, és orrba-fülbe kúrták egymást. Akkora szarokba manőverezték így bele magukat, hogy magam is csodálkoztam néha.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.31. 13:41:14

@Cica7: @ghost recon: Minden viszonylagos, persze, egy éhezővel összevetve nekünk a civilizált, mondjuk úgy, h nyugati világban kurvajó, és ne is panaszkodjunk semmiért...
Ennek alapján sehová se fejlődnénk, tipikusan az ilyen érveket hangoztató emberek szoktak belefásulni az életükbe fatalista módon, és másoktól is elvárják, hogy ugyanúgy belefásuljanak és szar legyen nekik. De azért ők is panaszkodnak, főleg úgy, hogy másokat ekéznek, mert azok nem dolgoznak annyit, mint ők, meg nincs annyi betegségük, mert az ilyen ember gyűjti a szerencsétlenséget.
Biztos van, aki unalomból hűtlenkedik, de akkor azt is mondhatjuk, h unalomból főzünk, unalomból dolgozunk (mert hát élhetnénk egy barlangban is, minek olyan magas életszínvonal), unalomból olvasunk, tanulunk, sportolunk, stb. Valamivel csak el kell tölteni az életet :P Lehetőleg ne unalmas dolgokkal.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.31. 13:44:23

@ghost recon: Ja, még az unalomhoz: rossz dolgában is simán hűtlenkedik az ember, háborúban, világégés közepette, mikor aztán végképp nincs kinyalva a segge. De azt nem tudom, ha te ennyire tudod a magyarázatot, miért kommentelsz ennyit - unalomból? :P

ghost recon 2013.05.31. 14:05:25

@skarlát betű:

Érdeklődésből.

Nem feltétlen kell személyesen érdekeltnek lennem egy témában ahhoz, hogy megragadja a figyelmemet. Például állatkertbe is járok, pedig nem vagyok sem zsiráf, sem orrmányos hangyász.
Ezen a helyen az fogott meg, hogy úgy beszéltek hűtlenségről, csalásról és megcsalatásról, hazugságról és sunnyogásról, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne.

mangalor 2013.05.31. 14:37:09

@pilar ternera: mert ezerszer átvert, mert magamra hagyott újra és újra, és megígérte, h megváltozik és aztán persze mégsem. egyszer úgy fogalmaztam, h engem a munkával csalnak 10 éve, és ez még rosszabb, mintha ténylegesen lett volna néhány nő az életében. szinte az összes problémám abból fakad, h ilyen hosszú időn keresztül a sokadik voltam a sorban, az első helyen a munka. ez így persze nem hangzik tragikusan, de az, és teljességgel kapcsolat és szerelem romboló.
@ghost recon: ez tipikus férfi reakció. mostanában beszéltem egy huszonéves fiúval erről (igaz, csak nagy vonalakban), és dettó ez volt a véleménye, nekem túl jó dolgom van, mit ugrálok. sajnos egyikőtök sem lát bele a kapcsolatokba, ki mit,és hogyan élt meg... és kívülről nagyon könnyű következtetéseket levonni, okosnak lenni, mit kellett volna nekem (vagy Cica7-nek, vagy bárki másnak) másként csinálnom (az fel sem merül, h esetleg a férjnek kellett volna másként tennie valamit). 10 éves házasságban már nem csak az van benne, hogy jó dolgom volt-e vagy sem, az alatt az idő alatt már olyan folyamatok mentek végbe, annyit változtak a résztvevők, hogy nem lehet annyival elintézni, hogy az egyiknek túl jó dolga van. ez egyrészt igazságtalan, mert azt feltételezi, hogy az egyik mindig csak kap, ki van szolgálva, tenyéren van hordozva. pedig lehet, h ezek közül semmi sincs meg és az a nyomorult nő mindössze annyira vágyik, hogy egy icipici figyelmet kapjon. egyetlen órát a napból, ami csak a kettejüké. ez nem túl jó dolog, ez már az a szakasz, amikor nem számít.

Cica7 2013.05.31. 14:37:45

@ghost recon:
Elég világosan írtam, hogy mivel egyszer már borítottam és kezdtem a nulláról anyagilag( munkahely nélkül, pici babával, egyedül ) valahogy ez most nem lehet opció ebben a szánalmas világ munkahely nélküli világban.
Majd sok-sok év múlva, már ismét egy normális egzisztenciában élve, több gyerekkel immár, de mert nekem olyan szar lelkileg, hogy inkább ismét borítok, szerinted, mennyire megoldás?????
Na, a szegénységnek és a "remek " újrakezdésnek ugyan mennyire tehetem meg a gyerekeimet??
Bár van egy érzésem, hogy azt akarod bemagyarázni a történetembe, hogy én is vígan szeretőzöm, és pont magasról teszek abba, amiben élek, jelenleg nem így van.
De bármennyire vagyok az igazság bajnoka, és büszke vagyok ( még egyelőre ) talán a körülmények még felülírják e nemes jellemet és inkább magamra rántok egy jóképű, és izmos testű kollégát...mert te ezt gondolod.....
Elég szánalmas, az, hogy te valahogy olyan, mintha hazugnak állítanál be, pusztán, mert olyan érzésed van?
Miután olyan ostoba vagyok,hogy nem látom a jó dolgokat, azt hiszem átmegyek olvasó üzemmódba, mert még mindig nem olvastam tőled, hogy miért is van nekem jó dolgom?:((
Arra még mindig nem kaptam választ, pedig te nagyon okos lehetsz....

( erre nincs szmájli, szomorú fejcsóválást képzelj el...:(((

ghost recon 2013.05.31. 14:47:07

@mangalor:

LOL!:) Tehát túl jó dolgod van.

ghost recon 2013.05.31. 14:48:56

@Cica7:
Furán használod a nyelvet. Van ennek valam speciális oka?

mangalor 2013.05.31. 14:54:56

@ghost recon: ugyan nem értem, h ez neked miért annyira vicces, de nem megyek bele, ugyanis igazából nem érdekel, mi a véleményed. hidd azt, h te jobban tudod, és örülj neki.

ghost recon 2013.05.31. 14:57:22

@mangalor:

Én a helyedben még toppantanék a lábammal is.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.31. 15:02:39

@ghost recon: De már többször utaltál rá, hogy személyesen is érintett voltál, vagyis a dolog emiatt is izgat. Meg persze nagyon ráérsz :)
Amúgy a világ legtermészetesebb dolga, messze megelőzve sokminden mást, amit természetesnek veszünk, egyidős az emberiséggel (noha az állatvilágban is előfordul).

pilar ternera 2013.05.31. 15:02:49

@mangalor: @Cica7: szerintem abból a szempontból érthető @ghost recon érvelése, hogy aszongya: "az ember akkor változtat az életén, amikor az előző szituáció már elviselhetetlenné válik."

tehát, mivel nem változtattok, ezért még el tudjátok viselni.

persze, hogy nem arról van szó, hogy boldogságban és rózsaszín ködben, de valamiért még benne vagytok. ezt fogalmazza úgy, hogy "túl jó dolgotok van". én ezt nem venném szó szerint!

és ebbe az is belefér, hogy közben nagyon sz.r az egész...hogy egyedül vagytok...hogy boldogtalanok vagytok.

ghost recon 2013.05.31. 15:04:44

@skarlát betű:
Az állatvilágban? Hazugság? Csalás?
Ezt gonold át újra, kérlek!

ghost recon 2013.05.31. 15:06:17

@pilar ternera:

Hadd utaljak itt egyik kiváló barátnőm szólására, már idéztem ugyanezen a blogon, de nem tudom elégszer elmondani: "Minden szituáció egyértelmű szituáció."

pilar ternera 2013.05.31. 15:09:31

@ghost recon: kiegészíteném: "...még az egyértelmű szituációkban is több ember szempontjait kell figyelembe venni!"

persze csak akkor, ha nem önző az ember a végtelenségig!
nem kell messze menni: mondjuk gyerekek.

de ha másra gondoltál, fejtsd ki, kérlek!

ghost recon 2013.05.31. 15:15:00

@pilar ternera:

A gyerekek érdeke sem lehet, hogy egy hazugságon alapuló kapcsolatban nőjenek fel, vagy abban tartósan létezzenek. Páratlanul tud ártani a szellemi és morális fejlődésnek az ilyesmi, ugyanis a közvélekedéssel ellentétben a gyerekek nem hülyék, és ha nem is tudják színről-színre, hogy mi a pontos helyzet, azért megérzik.
Mint arra SB utalt, valóban említettem, hogy voltam érintett hasonló történetekben, de mindig teljesen tisztában voltam azzal, hogy egy kifordult és tarthatatlan helyzetről van szó, és sosem próbáltam hozzá ideológiát keresni.

pilar ternera 2013.05.31. 15:20:24

@ghost recon: nem is arra gondoltam, hogy egy deklaráltan döglött kapcsolatot kell fenntartani a gyerekek miatt!!! isten ments!
teljesen egyetértek azzal, hogy az rendkívül káros és nem mutat jó példát a ffi-nő kapcsolat vonatkozásában.

én arról beszélek, amikor még nem halott a dolog egészen, de lehet, hogy gyerekek nélkül könnyebben dönt az ember a szakítás mellett (mert az könnyebb-ez sem biztos!), bár a kapcsolat még nem menthetetlen és talán a gyerekek miatt is érdemes életet lehelni belé. persze ehhez mindig 2 ember kell!
tehát, amikor talán nem is annyira egyértelmű a szituáció! ;)

ghost recon 2013.05.31. 15:24:29

@pilar ternera:

A szituáció ott is egyértelmű. Aki szeret, nem csal meg, akit szeretek nem csalom meg. Aki megcsalt, nem szeret, és a többi és a többi.
Olyan ez, mint az egyszeregy.

Nem lehet hogy egyikünknek újra kéne gondolni, mit ért "szeretet" alatt?

pilar ternera 2013.05.31. 15:26:51

@ghost recon: mondtam én, hogy megcsalás miatt megy tönkre? csak amiatt lehet???
én tudom mit értek alatta.
nem lehet, hogy egyikünknek újra kéne gondolni, hogy mi minden miatt mehet tönkre egy kapcsolat?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.05.31. 16:09:00

Férj: "Na de drágám, ez a pohár félig tele van! Mennyit dolgoztunk azon hogy eljussunk idáig..."

Feleség: "Jellemző férfigondolkodás, hogy egy félig üres poharat elfogadhatónak találsz! Évek óta mondom neked hogy nézz már bele abba a pohárba! Miért kell nekem az egész életemet úgy leélnem hogy a pohárban ott van az a hatalmas üres rész?!"

ghost recon 2013.05.31. 16:39:08

@pilar ternera:

Egy kapcsolat természetesen ezer dolog miatt tönkremehet, de ez itt mégis csak a hűtlenség blog.

mangalor 2013.05.31. 17:04:32

@pilar ternera:
szerintem meg pont úgy érti, ahogy fogalmaz:) az a helyzet, h én ezt, dettó ugyanezt rengetegszer hallottam már (nem csak a saját helyzetemmel kapcsolatban), és próbáltam elmagyarázni, megértetni, semmi. mert ezek nem beszélgetések, hanem pökhendi kinyilatkoztatások a részükről, és én ezt nem tudom igazán komolyan venni. ha ő így gondolja, akkor így. én egy próbát tettem, tovább nem érdekel:)

pilar ternera 2013.05.31. 19:24:55

@ghost recon: mégis pont itt van egy olyan kapcsolat az orrunk előtt (mangalor), ahol nem a hűtlenség a legnagyobb gond. az már csak egy lehetséges következmény. talán ez a szituáció sem olyan egyértelmű? lám, lám...

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.31. 19:39:40

@neoteny: Haha, kb az első alkalom, h egy állításomat alátámasztod :P
Szórakoztató volt, köszi :)

@ghost recon: Épp, h semmi se olyan, mint az egyszeregy, mikor emberi kapcsolatokról van szó... Meglep, h ennyi agyalgás után még mindig ezt gondolod, ezek szerint nem ugyanazokat a hozzászólásokat olvassuk.
A barátnőd "zseniális" meglátását korábban már minősítettem, ha jól emlékszem. Egyszerű, mint a faék. Nem az összes szitu, hanem ő maga.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.05.31. 19:45:43

@mangalor: Persze, tipikus, és tipikusan romboló. Ismerem, nekem ezt mondták gyerekkoromban, fiatal lány koromban, mikor bármi miatt is panaszkodni mertem, mert bezártak, mert nem lehettek barátaim. Túl jó dolgod van, az a bajod. Mer más éhezik, meg dolgozik 14 évesen, te meg tanulhatsz, tető van a fejed fölött stb.
Az, hogy érzelmileg hogy állnak a dolgok, mindig le volt szarva. Úgy látszik, vagy nem voltak érzelmeik, vagy nem voltak hajlandóak tudomást venni azokról, de főképp a gyerekeikéről nem. Cinizmus? Fantáziátlanság? Érzelmi intelligencia hiánya? Irigység? Ha nekem nem jött össze, dögölj meg te is effektus? Sokminden lehet mögötte.
De az biztos, h senki sincs, aki meg tudja határozni, h neked mitől KELLENE boldognak lenned. Vagy az vagy, vagy nem. És a lehető legrosszabb beletörődni abba, amiben szar.

Cica7 2013.05.31. 19:55:22

@ghost recon:
Na végre valamiben egyetértünk.

"A szituáció ott is egyértelmű. Aki szeret, nem csal meg, akit szeretek nem csalom meg. Aki megcsalt, nem szeret, és a többi és a többi.
Olyan ez, mint az egyszeregy."

Megköszönheted Pilarnak, hogy finomított a szavaidon kissé, vagyis magyarázta, hogy ő mit értett belőle.

Bocs, de kicsit felbosszantottam magam rajtad, így lehet, hogy nem volt nyelvtanilag minden a helyén.:)))

ghost recon 2013.05.31. 20:20:40

@Cica7:

Nem kell ebből ekkora kázust csinálni. Én írok, és aki olvassa, úgy tanul belőle, ahogy akar. Ha nem akar, akkor sehogy. Nincs jelentőségem.

Cica7 2013.05.31. 20:22:13

@ghost recon:
Írtad, hogy voltál hasonló helyzetben...
Megoldottad/oldottátok vagy kiszálltál?

ghost recon 2013.05.31. 20:24:30

@Cica7:

A hasonló helyzet valóban nem volt igazán hasonló, a partnerek egyike valójában súlyos beteg volt.

Cica7 2013.06.01. 15:03:45

@ghost recon:
Mit értesz azon, hogy súlyos beteg?
Mentálisan beteg, pszichopata volt esetleg a partnered?
Te váltottad ki belőle? ? Mi történt?

Azzal, hogy elutasítok, néha én is az állatot tudom kihozni a másikból, ezt értheted lelki terroron, kemény játszmázáson.
Pedig, ha belegondolsz, csak eggyel kevesebb lett a dugható nők száma, hiszen míg rendben voltunk is több vasat tartott a tűzbe.
( persze utólag kiderült )
Lassan én is elgondolkodok azon, hogy ez az állapot ennyire instabillá tehet egy férfit, hogy úgy viselkedjen, mint egy pszichopata....pusztán azért mert nem szexel vele a felesége??

mangalor 2013.06.01. 16:21:14

@skarlát betű: pontosan erről van szó.
"senki sincs, aki meg tudja határozni, h neked mitől KELLENE boldognak lenned." ezt a mondatot (vagy hasonlót) már többször is leírtad, de sosem árt újra és újra felhozni, mert végtelenül igaz. itt (és az élet más területén) is sokan meg akarják mondani a tutit, az abszolút univerzális megoldást, de tudomásul kellene már venni, h nincs ilyesmi. egyének vannak, akik hasonló élethelyzetekben is ezerféleképp reagálnak.

Tylia cordata 2013.06.01. 17:31:44

@Cica7: "...elgondolkodok azon, hogy ez az állapot ennyire instabillá tehet egy férfit, hogy úgy viselkedjen, mint egy pszichopata....pusztán azért mert nem szexel vele a felesége??"

Ugy látom, az okot (pszichiátriai probléma) kevered össze az okozattal (F hütlensége, régóta sok partner, illetve különösen az, hogy téged hibáztat, terrorizál).Ha ez az állapot tartós, akkor súlyosabb a helyzet, mint ahogy Te azt belülről látni véled.

Tanácsom: 1) sürgősen konzultálj szakemberrel (pszichiáter), előfordulhat, hogy még lehet ezen segiteni. (Csak az a kérdés, hogy az kinek, és milyen áldozatokba kerül és hogy megéri-e neked és gyerekeknek?)
2) egy jó ügyvéd tanácsát is kérd ki, mire számithatsz és mit lépjél különböző lehetséges helyzetekben,
3) figyeld a trendet, hogy merre tart a kapcsolatotok, de légy szigoruan objektiv! - ne dőlj be kisebb trükköknek, átmeneti javulásnak.
4) légy nagyon óvatos, kialakulhat ebből veszélyes helyzet is. A lelki terror is borzasztó, de azt előbb-utóbb követi a fizikai bántalmazás is. Ha a dolgok tovább romlanak sürgősen lépj le a gyerek(ek)kel, legyen tartalékod valahol.

Itt nem az érzelmek számitanak (hogy azt hiszed, még szereted), hanem a gyermeke(i)d biztonsága, lelki stabilitása legyen a fő szempont..

ghost recon 2013.06.01. 17:48:09

@Cica7:

Kimondottan súlyos APD-je volt a hölgynek, amit abban az időben én magam nem ismertem föl. Neki meg aztán végképp nem volt betegségtudata.
Hidd el, nem adtam fel túl könnyen, mire végül kiléptem a képből az eredeti súlyom kétharmadát nyomtam csak.
Anyám azt hitte, drogos lettem.:)

Cica7 2013.06.02. 21:23:42

@ghost recon:

Az utolsó pillanatban léptem vissza a válópertől, mert megígérte, hogy megváltozik, mindent megígért, még a párterápiára is hajlandó lett volna, vagy csak úgy tűnt akkoriban.
Majd nem jött el, mondván ez kettőnkre tartozik, hogy rendbe hozzuk. Ő nem akar agyturkászhoz menni, mert utálja őket, meg szerintem fél is tőlük.
A hibás én vagyok abban, hogy elhittem azt, hogy miután borult a bili és a szeretője kitálalt nekem, még azt hittem, hogy lehet rendet rakni.
De a szerető eltűnése sem oldott meg semmit, mert jöttek mások, és ahol lehetett flörtörészett bárkivel, mindegy, hogy családi barát felesége vagy egy ismerősről beszélünk....folyamatosan több nő kellett neki, ezért írtam korábban, hogy itt már szerintem kisebbségi érzés és valami bizonyítási kényszer lehet, ami inkább már a pszichőlógiai esetek közé sorolja az ilyen típust.
Kiderült a rejtett élete(i) és ezért hibás vagyok, mert most már nem tud rejtőzni, de szerintem velem sem tud mit kezdeni, fogalma sincs, hogy mit tegyen, sodródik, és mivel az érzelmei is bizonytalanok az irányomba ( szerintem nem szeret ).

Igen, mivel nem látok tisztán a helyzetben,voltam már szakembernél és ügyvédnél is....

A szakember szerint nem szabadna töltenem az időmet, főleg mikor nem nekem van szükségem a terápiára, hanem neki, mert őmiatta kellene.
Nem ismer el semmilyen pszichológiai problémát, azt mondja, hogy én vagyok a féltékeny és paranoiás, mert képzelem, hogy ő beteg.
Igen, szerintem ez így betegség.

Figyelek, bár mostanában nem látok semmi javulást, de nem is keresi a kommunikációt sem...

Tylia cordata 2013.06.02. 21:59:01

@Cica7: "Igen, szerintem ez így betegség." Igazad van, ez már betegség. És tartok tőle, hogy még nem értetek a végére. Régen én is átestem F-el ilyen időszakon, akkor 3 év gondolkodás után, az egyre romló trend miatt döntöttem a válás mellett, amit a mai napig nem bántam meg és a gyerekek is helyes döntésnek tartották, utólag is.

Okos voltál, hogy kikérted szakemberek tanácsát.

Egyetlen, nem lekicsinyelhető változás azóta, hogy sokkal nehezebbé vált a megélhetés, a válság miatt. Ezt is mérlegelni kell.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.02. 22:18:12

@Cica7: Én nem tartom kisebbségi érzés-függőnek vagy pszichológiai problémának, ha valakinek folyamatosan több nője van, ismerek pár ilyen pasit, a világon semmi bajuk nincs. Nagyon kedves emberek és szeretik a feleségüket.
Ez nem mond semmit arról, hogy te férjed milyen, de maga a tény, hogy valaki nőfaló, nem teszi beteggé. Lehet ezt is sokféleképpen csinálni. És lehet a másikat leszarva vagy a másikat szeretve.
Mivel ezeknek a pasiknak semmi okuk nem volt arra, h nekem hazudjanak a nejük iránti érzelmeikről, én biztosra veszem, h tényleg szeretik őket. Az már más kérdés, h a nejük ezt hogy éli meg, ha tud róla. Nyilván van, aki nagyon rosszul, van, aki meg megtanulja jól kezelni.

Hozzátenném, párterápiára én se mennék soha, még akkor sem, ha olyan kapcsolatom lenne, amelynek esélyt adnék, mert nem hiszek benne. Max elmennék egyedül én pszichológushoz, bár a tapasztalataim azt mutatják, hogy barátokkal sokkal többet ér megbeszélni ezeket a dolgokat. Vannak emberek, akik sose fognak megnyílni, és kész, még a halálos ágyukon se. Igen, biztos van ebben félelem is.

Tylia cordata 2013.06.02. 23:43:54

@skarlát betű: itt nemcsak a nőkről van szó, olvasd el pl. a junius 1-i 3 órakor irt levelet. .

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.03. 07:27:26

@Tylia cordata: Pontosan emlékszem a problémára, de legutóbb ezt emelte ki és úgy hangzott, mintha magában ezt is betegségként értékelné.

ghost recon 2013.06.03. 08:12:39

@Cica7:

Hát ne haragudj, én eleve megőrülnék, ha a partneremnek titkos élete lenne.

Cica7 2013.06.03. 13:59:38

@ghost recon:
Engem is sokkolt, amikor lebukott, majd jöttek az ígérgetések, hogy rendbe jön minden.....de hullámzás majd itt tartunk most.:((

Cica7 2013.06.03. 15:16:19

@skarlát betű:
Nálam óriási lelki-érzelmi gubancot okozott/okoz a tehetetlenség.
Lehet, hogy azt nem tudom feldolgozni, elfogadni, hogy így viselkedjen valaki velem, és értetlenkedem.
Miért nem szeret és hasonlók.
Bár erre vannak a kényszermegoldások, vagyis szeretőzés, ha velem valaki törődne, mit csesztetném én F-et? Erre gondolsz, hogy túlságosan foglalkozok F-el, mint problémával?

Tylia cordata 2013.06.03. 15:29:38

@skarlát betű: értem, de a két jelenség (tul sok partner és a F. viselkedése a feleséggel szemben) együttesen már komolyabb személyiségi problémát takarhat.

Tylia cordata 2013.06.03. 15:57:07

@Cica7: kétségtelen, hogy valamilyen irányba el kell neked is indulnod, mert ez egy hosszantartó válságnak néz ki, ami önmagától nem fog megjavulni.

Próbálkozzatok megbeszélni, ha nem megy a F-d kitér a beszélgetés elől, az is egyfajta válasz. Neked kell döntened. A saját lelki egészségedet nagyon megviselheti, ha a párkapcsolati válság sokáig húzódik és ez kihat a gyerek(ek)re is.

Lehetőséged többféle van, különköltözés, v. válás, v. kinlódva együttmaradni egy félig nyitott házasságban - ezt próbálgatod most, v. nyitott házasságban együtt élni, vagy titokban szeretőzni, és talán még egyéb opió is van.

Nem kellemes helyzet, de ugy látom, elég körültekintő vagy, tehát ki fogod tudni gondolni a helyzetből való megfelelő kiutat!

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.03. 19:19:16

@Cica7: Értem, hogy értetlenkedsz, és meg vagy bántva. Nem ismerem a férjedet, így nem tudhatom, mennyire beteges vagy nem beteges, amit csinál. Csupán annyit tudok, hogy maga a nőzés mint jelenség nem bizonyíték arra, h beteges. Sem arra, h nem szeret - még ha te így érzed is. Lehet, h valóban nem szeret, annyi biztos, h nem vigyázott, de ilyesmi másokkal is megesik...
Sztem azt kell eldöntened, h akarsz-e még tőle valamit, vagy sem. Hosszú távon nem megy ez így, főleg neked elviselhetetlen, ha ő mindig talál magának mást. Egy biztos: nem fog megváltozni. Alapvetően sztem nem, max átmenetileg, vagy a korral csillapodhat, de ezzel se biztatnálak, mert aki egyszer ilyen poligám, az addig marad ilyen, amíg bírja.
Szóval, ha neked ez elviselhetetlen, akkor kénytelen leszel te lépni. Hogy pontosan merre, már neked kell eldöntened. De megértem, h nem könnyű döntésre jutni.

ghost recon 2013.06.04. 08:40:00

@skarlát betű:

Ez egyszerűen hihetetlen, hogy a szerelemhez, , mintszeretethez mennyire más fogalmakat tudunk kapcsolni.
Az én fogalmaim szerint aki szeret engem, az legfeljebb egy szép inget hoz haza nekem és nem kankót.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.04. 09:30:58

@ghost recon: Senki nem direkt csinálja. Egy sima influenzát azért elfogadsz a feleségedtől ajándékba? Millió olyan fertőzés van, ami nem szexuális úton terjed és terjesztjük, nem, mintha külön ez lenne az életcélunk.
És persze van olyan, amit szex útján is el lehet kapni, de másképp is.

ghost recon 2013.06.04. 09:35:47

Ne idegesíts már, nem igaz, hogy nem érted amit mondok.
Az szeretet, hogy a párunk hazahoz egy jó nagy kankót, mert stikában felpróbált még pár embert, és valamelyiktől összeszedte? Influenzát ugyabár cseppfertőzés útján kap az ember, és nem feltétlenül baszás közben.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.04. 09:52:37

@ghost recon: Nem azt mondtam, h ez a szeretet, hanem azt, hogy attól, h ez történik, még szeretheti a feleségét. A szeretet nem attól függ, hogy hány másikkal dugsz. Tudom, h ezt a legtöbben nem így érzik, de ha már láttál konkrét eseteket, ahol tényleg van szeretet és több párhuzamos partner, el kell fogadd, h ilyen létezik. Ennyi. Megteheted, h tagadod, de attól még létezik.

ghost recon 2013.06.04. 09:57:12

@skarlát betű:
Nekem ugyan nem kell tagadnom semmit, mivel a szeretet, mint fogalom egyszerűen kizárja, hogy valakit szándékosan tévedésbe ejtsek, vagy tévedésben tartsak, annak érdekében, hogy másokkal is kefélhessek. Pláne kizárja, ha annyi fáradságot sem veszek magamnak, hogy legalább a nemi betegségek ellen védekezzek, és így gondatlanul egészségkárosodást okozzak a partneremnek.

Cica7 2013.06.04. 15:55:48

@skarlát betű:

Ok, elmúlik a szerelem, jó esetben azért csak marad a szeretet.
De ez nálam kiütötte a biztosítékot, hogy az ember nem vigyáz magára és a házastársára, az a tisztelet teljes hiánya....nemtörődömség...vagy nem is tudom....
Bár erre a férfiak tudnának válaszolni, hogy azért lehet ennyire nem szeretni a gumit?? :(

Ez is benne van abban, hogy nincs már részemről vágy , mert a tudatomban ott van, hogy úristen mennyi nővel lehetett és kivel lehetett (sajnos volt akivel kénytelen voltam személyesen találkozni, mert megkeresett ) ezek mind-mind elfelé visznek a vágyakozástól és attól, hogy őt kívánjam meg.:(
Aztán az, hogy nem szeretnék semmit elkapni, és itt nem náthára gondolok.:(
Egy idegenre meg csak rábeszélném bizonyára előtte a védekezést.
Már ha egy idegen, pucér pasi előttem lenne...:))
De odáig még hosszú az utam, úgy érzem......:))

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.04. 16:05:13

@Cica7: Nem csodálkozom rajta, hogy kiütötte a biztosítékot. Egyébként ilyesmit egyetlen félrekúrásból is el lehet kapni, más meg jobbra-balra kefél gumi nélkül és akkor se kapja el...

Nézd, ha majd oda jutsz, hogy másik pasi, nála aztán végképp nem fogod tudni, hány nővel volt előtte. És a gumiról annyit, hogy előre mindig meg van beszélve... Majd ott, helyben meg kiderül.
Hát láttam én már olyan erekciót, ami a gumi felhúzásának végéig nem tartott ki. Vagyis fel se lehetett rá húzni. Vannak furcsaságok a világban :)

Bevallom, én is utálom a gumit, amúgy, ezért nem lep meg, ha a pasik utálják. Nem mind, de jó sokan. Ettől még persze kell, főleg, ha több partnere van az embernek, meg ha semmiképp nem akar gyereket.

F-ed meg miféle nőket szedett fel, h nem volt bennük semmi diszkréció? Mi az, h felkerestek?

Tylia cordata 2013.06.04. 18:35:16

@skarlát betű: @Cica7: @ghost recon:
Aggodalomra van elég nyomós ok, mivel a negyedszázada jelenlévő HIV/AIDS fertőzés az utóbbi 2-3 évben kezd nagyon terjedni és most főként a heteroszexuális, jól képzett, 30-as, 40-es éveikben lévő, poligám nemi életet élő felnőttek körében. Tehát exponenciálisan nő a fertőzés veszélye.

Gyógyithatatlan a szerzett immunhiányos tünetegyüttes (Acruired Immundeficiency Syndrom), bár kifejlődését lassitani lehet, rendszeresen alkalmazatt és igen drága kezeléssel.

A hepatitis C a májrák fő okozója, nemi úton is terjed (kisebb vérzésekkel, amik előfordulhatnak vaginális és anális közösülésnél is. Leginkább a többek által együtthasznált injekcióstű és fecskendő terjeszti, az intravénás drogosok fele Bp-en már átesett a hepatitis C fertőzésen, laboratóriumi vizsgálatokkal kimutatták. Nehéz észrevenni hogy átesik valaki ezen a fertőzésen, mivel nem jár sárgasággal, csak egy nagyobb hasmenéssel. Kezelhető (ez is drága), de ezzel kivédhető a májrák kialakulása.

Újra terjed a korábban a lakosságból már eltűnt syphillis (vérbaj) is, ami szintén súlyos károsodásokat okoz és a korábban alkalmazott gyógyszerek nem mindig hatásosak..

Mindhárom súlyos fertőzés kivédhető kondom rendszeres használatával. Természetesen a gyakori, ámde könnyen gyógyitható bakteriális, virusos és gombafertőzések terjődése is megakadályozható a gumival..

Ezen tények ellenére a magyar férfiak többsége (vannak erről kutatások) elutasitja a kondomhasználatot, pedig az, hogy valaki megfertőzödött, nem derül ki azonnal, igy a fertőzések vidáman terjednek tovább és ezzel bárki rosszul járhat..

Pl. régen volt, amikor az első babát vártam (és abszolut monogám voltam a házasságomban), amikor kedves férjem megajándékozott egy-két massziv fertőzéssel, még szerencse, hogy hamar meggyógyitott a doki és nem okozott semmi kárt a babának.

Cica, az odarohangálós nőket pedig jól meg kell ruházni, szerezzél be ecélra egy özönviz előtti esernyőt például, vagy pár jó nehéz cserepes virágot és fogadd őket virágesővel! ((-:

No, nem akarok itt senkit rosszkedvre deriteni, de néha erről a témáról sem árt gondolkodni.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.04. 20:32:40

@Tylia cordata: A gond az, ahogy M Douglas esete is mutatja, h orális szextől is meg lehet kapni dolgokat, azt pedig csak nagyon "elvetemültek" csinálják védekezve. Bár már olvastam olyan cuccról, ami a nyaláskor használható, csak élő emberrel nem beszéltem, aki látott volna ilyet. Plusz nem hiszem, h a részvevők közül bármelyik nagyon élvezné.

Az igazi biztonsági játékosok sztem nem szexelnek orálisan - az USA-ban elég nagy propaganda is van ellene, vallásos támogatással persze. A többiek meg hazardíroznak.

Tylia cordata 2013.06.05. 01:50:04

@skarlát betű: A HPV-t pl. meg lehet kapni orális szex útján (pl. Michal Douglas ilyen esete olvasható egy nemrég megjelent cikkben).
.
A HIV fertőzés orális szex útján viszont NEM terjed, anális szex útján viszont annál inkább. (a melegek körében is ugrásszerűen nőtt - a felvilágositás és védekezés elhanyagolása miatt - a HIV pozitiv esetek száma).

A vérbaj rendkivül könnyen elkapható és a fertőzés többször is megismétlődhet, ha valaki nem védekezik.

ghost recon 2013.06.05. 07:44:25

@Tylia cordata:

Nem udvarolni akarok, de állati jó valaki olyannak a szövegét is olvasni, aki tudja, mit beszél.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.05. 08:16:39

@Tylia cordata: A HPV-re gondoltam az orális szex kapcsán. És elsősorban nem magam miatt aggódom, mert én járok szűrésre. A HIV elkapására kevesebb esélyt látok, lehet persze, h tévedek.

ghost recon 2013.06.05. 08:25:17

@skarlát betű:

Az kiváló, csak a HPV fertőzés nem gyógyítható.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.05. 08:34:42

@ghost recon: A HPV fertőzéssel kapcsolatban két elemi hibát véthetünk: túl komolyan vesszük, azaz a fertőzés tényét önmagában is kezelendő betegségnek tekintjük, illetve ha nem vesszük komolyan, és a fertőzött egyént rák veszélyének tesszük ki. A HPV fertőzéssel szemben komoly fegyverünk nincs, bár esélyeinket a monogám életmóddal jelentősen javíthatjuk. A HPV által okozott rákos megbetegedéssel szemben viszont már kellően fel vagyunk vértezve. A citológiai vizsgálat találati pontossága ugyanis 98%, és az első kóros lelet évekkel előzi meg a valódi rák kialakulását. A közelmúltban az évenként végezhető rákszűrő vizsgálat hazánk egészségügyének egyik legnagyobb vívmánya volt.

www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/hpv-fertozes/544

ghost recon 2013.06.05. 08:39:52

@skarlát betű:

A fertőzést, mint olyat nem tekinthetjük kezelendő betegségnek. És hát valljuk be: aki minden éjjel más ágyába ugrik, az attól tart a legkevésbé, hogy rákot kap a nyalástól.:D

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.05. 08:49:10

@ghost recon: Ha kialakul a rák, azt lehet kezelni - persze, senki se szeretné.
Azért vicces, h valakinek vagy egyetlen partnere van a fantáziátokban, vagy minden éjjel mással dug, a legtöbb ember egyik kategóriába sem tartozik.
Általában 2 partner játszik, olykor 3-4, és azok is lehetnek állandóak, nem folyton cserélődőek. A teljes promiszkuitás valóban hatalmas kockázat.

ghost recon 2013.06.05. 08:56:07

@skarlát betű:

Ha négy embernek négy-négy állandó partnere van, az egy nemi úton terjedő fertőzés számára valóságos szupersztráda.

Az én fantáziámba elég sok minden belefér, én sem tartós párkapcsolatba születtem bele. Valaki félretájékoztatott, ha azt gondolod, hogy valami bigott, kreacionista, templomjáró nénike vagyok.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.05. 09:03:12

@ghost recon: Persze, ha mindenkinek 4 partnere van, akkor az már áttekinthetetlen. Mondtam már, ez valahol hazárdjáték.
De még mindig biztonságosabb az állandó partner, akit ismersz, akivel tartod a kapcsolatot, mint a noname egyéjszakások. Ott aztán fogalmad sincs, kivel voltál és ha elkapsz valamit és jó lenne figyelmeztetni az összes partnert, még csak szólni se tudsz nekik.
Mesélte valaki, hogy összesen 2 partnerrel volt, és valószínűleg egyiküktől kapta el a HPV-t, de mikor szólt nekik, csak felháborodott visszajelzés jött vissza, h mit képzel, biztos nem tőle.
Nem gondolom, h templomi nénike vagy.
Csak azt nem értem, h miért hozza fel mindenki a teljes promiszkuitást, mikor arról van szó, h több, mint 1 partner.

ghost recon 2013.06.05. 09:09:19

@skarlát betű:

Majd én megmondom neked. Azért, mert az egy és a kettő között ebben az esetben végtelenszer nagyobb a kölönbség, mint a kettő és a száz között.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2013.06.05. 09:11:10

@ghost recon: Remélem, ezt egy matematikai képlettel is bizonyítod :P

ghost recon 2013.06.05. 09:14:57

@skarlát betű:
Ez nem képlet, hanem filozófia kérdése. Majd ha eljön a matek ideje, hidd el, azt is előveszem.

ghost recon 2013.06.05. 09:20:49

@skarlát betű:

Nehéz lesz így beszélgetni, ha nem ugyanazzal a fogalomkészlettel operálunk.

ghost recon 2013.06.05. 09:37:16

@skarlát betű:

Továbbá rövid az élet, hosszú a sír; amelyik kutya ugat, az nem harap; valamint mindent lehet csak akarni kell.

sován 2013.07.30. 09:57:41

Sziaszok! Véletlenül ide tévedtem, és megragadt egy pár gondolat bennem a pasas gondjaival kapcsolatban. Korábban én is kb. hasonló módon csaptam be magam. Ma már másképp látom. Szerintem a eleje és a vége a lényeges, a közepe a bizonyítvány magyarázata. Fontosnak gondolom: egy kapcsolatért ketten felelnek, ezek előtt azonban mindenki magáért, és mivel itt a pasi perspektíváját látom, arról írok.
Érdekes, hogy mennyi felmentést gyárt a pasi magának, hogy miért alázza meg a nőt. 1. felmentés: Kényelmes, igyekszik is a nő, fehérneműk stb. Aztán próbaképpen csak félremegy a pasas és megállapítja nem vele van baj.
2. felmentés: A csajnak nincs érzéke az erotikához. Nem keres rendesen és nem áll meg a lábán, még ártana magának.
3. felmentés: A posztoló maga a szemét, és magányos farkas.
Az összes szerintem szimpla gyávaság. Bizonyíték: " többször is beszéltem vele, nagyon nagyon tapintatosan, de mikor megéreztem, hogy magára veszi, gyorsan kihátráltam és viccesre vettem a dolgot, mert tudtam, ha erőltetem, akkor elsírja magát...". Saját magáért nem vállal felelősséget. Iszonyúan szereti magát a pasas, gyáva és önző valójában és nagyon jó szenvedni abban a szarban amit maga alá lapátol, közben úgy tenni, hogy mindez a nő érdekében történik. A helyzet az, hogy pont érzelmileg, lelkileg kellene felnőni ahhoz, hogy rendet tehessen - ha akar. Találja ki mit akar, aztán leülteti a nőt és elmondja azt amit fontosnak gondol. Hát persze, hogy sírni fog, meg szar lesz neki, viszont dönthet, hogy megéri -e neki. Az egészben sehol nincs a nő. A pasi így dönt, úgy dönt, ezt kér, azt kér (minőségibb szex, szexi öltözet, edzzen a csaj, stb) Tkp. a nő nem fontos csak a pasi, nehogy maga előtt rossz színben tűnjön fel. (ő nem olyan aki ott hagyja a nőt aki - a feltételezése szerint - nem tud megélni önállóan) A rossz hír, hogy meg tud. Az is rossz hír, hogy így sosem lesz a pasinak működő párkapcsolata, mert pont, hogy érzelmileg, lelkileg nem nő fel. A jó hír viszont, hogy bármikor felnőhet, vállalhatja a felelősséget magáért, leszámolhat a hülye illúzióival magáról és csajról (úgy általában a kapcsolatokról) és rendbehozhatja a dolgait. Akár úgy is, hogy véget vet a kapcsolatnak és hagy esélyt a csajnak is. Ehhez szükségeltetik némi önismeret, empátia, és bátorság. Ne hazudjon magának és utána másiknak sem. Amit itt leírt annak köze sincs a realitáshoz, az egy kisfiú panaszkodása, hogy jaj ő maga milyen szemét, ugyanakkor mekkora szent. WTF? Először magát becsülje valamire, hogy tudjon becsülni másokat és tudjon igazi kapcsolatokat építeni. Ez nem könnyű és rövid, de legalább nehéz és hosszú :-)
Szép napokat!
süti beállítások módosítása